Keresés

Részletes keresés

stewes Creative Commons License 2003.02.19 0 0 292
A Tere Fere magyar volt, dobozban sorakoztak szépen. "Ô" sem volt rossz, de ez a csehszlovák keksz (linzer) nekem jobban ízlett.
Ha már szovákiában járok: vajon mennyi mustárt kell behoznom ahhoz, hogy a vámos nemtetszését kiérdemeljem? Nekem ugyanis annyi kevés! (Bár az utóbbi idôben romlott a minôsége. Hígabb lett szerintem.)
Előzmény: judittaa (291)
judittaa Creative Commons License 2003.02.19 0 0 291
Nem tudom, jól emlékszem-e, hogy Tere-Fere
keksz volt, amit többen is említettetek.

Természetesen, azt sem lehet már kapni.

Előzmény: stewes (284)
Vámpír Creative Commons License 2003.02.19 0 0 290
Annyira nem off, mert a topiccím ...finomságok, és ki vitatja, milyen finom tud lenni egy jó cigi... :)))
Előzmény: stewes (289)
stewes Creative Commons License 2003.02.19 0 0 289
Akkor cigizzünk egy kicsit! Ha úgy teccik, akkor OFF!
Volt egy b@nkó fônököm. Ô azzal jelezte felsôbrendüségét, hogy ha megjelent valahol, akkor mindig elôvett egy doboz cigit. Mindig úgy bontotta ki, hogy mi alja nép jól lássuk, hogy a doboz nagyon kemény, nagyon elôkelô, nagyon drága, nagyon Marlboro és nagyon ki kell most bontania. Soha nem fordult elô, hogy az utolsó néhány szálból vett ki egyet. Mindig újat bontott. Nagyon utálta mindenki, nem csak ezért. Da ezt elmesélni már nagyon off lenne.
Szerintem térjünk vissza a kajákhoz.
ON
Előzmény: Vámpír (288)
Vámpír Creative Commons License 2003.02.19 0 0 288
Így most eszembe jutott a töltött Derby keksz is, azt is szerettem. Meg az Albertet.

És - ugyan baromi rákkeltő :) - de már régen nem láttam Bond Street cigarettát! Pedig nagyon májer dolog volt, igazi csajozós cigi! (Mert ugyebár az öregek emlékezhetnek, hogy régen csak elvétve volt keménydobozos a cigi, még a Marlborot is puha csomagolásban árulták, ha jól emlékszem 35 HUF-ért...

Előzmény: Gombócartúrné (285)
judittaa Creative Commons License 2003.02.19 0 0 287
Sajnos nem gyártják már a Vadász csokit, mint ahogy régi kedvencemet, a Vadász szeletet sem.
Igazán sajnálom:(((((((((

Egyáltalán van itt olyan személy, aki emlékszik még az általunk említett édességekre?

Előzmény: Herold (274)
stewes Creative Commons License 2003.02.19 0 0 286
Szlovákiában lehetett kapni vaniliás karikákat, a mi Pilótánkhoz hasonló csomagolásban.
Előzmény: Gombócartúrné (285)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.02.19 0 0 285
Aztán volt egy keksz, a nevére nem emlékszem, téglalap alakja volt, és kristálycukorral beszórva. Imádtam.

Piros dobozban. Nah, ezt emlegettem a múltkor én is. Én is imádtam. És az istennek sem jut eszembe a neve.

Előzmény: Vámpír (282)
stewes Creative Commons License 2003.02.19 0 0 284
Egyáltalán van itt olyan személy, aki emlékszik még az általunk említett édességekre?

ITT olyan személyek VANNAK!

Előzmény: judittaa (283)
judittaa Creative Commons License 2003.02.19 0 0 283
Sajnos nem gyártják már a Vadász csokit, mint ahogy régi kedvencemet, a Korfu szeletet sem.
Igazán sajnálom:((((((((((

Vámpír Creative Commons License 2003.02.19 0 0 282
Na, végigolvastam az egészet, jól esett kicsit visszarévedni a sötét középkorba... :)

Amik nekem hiányoznak:

Cirmi szelet (bődületesen jó vajkaramellás csoki, kb. akkora volt mint a Bea),

Sonka tojással nevű konzerv, benne tükörtojás borsos zsírral és füstölthús, gyanítom, az EU-ban dobnának egy hátast a látványától, de csoda finom volt! :)

Aztán volt egy keksz, a nevére nem emlékszem, téglalap alakja volt, és kristálycukorral beszórva. Imádtam. Amúgy ma szerintem egyáltalán nem lehet jó kekszet kapni.

És ugyan nem kaja, de úgy a rendszerváltás környékén évekig használtam a rózsaszín tetejű (vékony hajra) Sun Silk sampont. Szuper volt, mintha a duplájára nőtt volna a haj mennyisége szárítás után. Az sincs már... :(

A jégkrémek közül pedig nem régen, pár éve még lehetett kapni a Mövenpick kilós dobozaiban körtés, barackos és epres jégkrémeket. Egy nagy dobozzal ettem meg egyszerre, úgyhogy talán nem is baj hogy már nincs. :) Ezek a maiak valahogy nem jönnek be nekem.

Vámpír Creative Commons License 2003.02.19 0 0 281
Az Óceán fogkrémnek nem az íze volt a lényege, hanem a fluormentesség. Az öcsém fluorérzékeny volt, azt kellett használnia, hát bőgve mosott fogat esténként... :)
Előzmény: Rari (219)
stewes Creative Commons License 2003.02.19 0 0 280
OFF (vagy UFF, nem tudom)
Lunch meat és társai. Nem tűntek el, de pont olyan rosszak, mint 30 évvel ez elôtt.
ON
Volt valami cukorka féle. Nem tudom hazai vagy inport. Hosszúkás, kb. 2-3 cm hosszú lehetet, olyasmi volt a formája mint mondjuk a spatulának (hosszúkás hasáb, a két végén lekerekítve.) és egy kicsit áttetszô, selymes fényű. Különféle gyümölcs ízesítésű darabok voltak a zacsiban. Minden szem cukor egyenként is be volt csomagolva úgy, hogy a két végén két kis kiálló fül volt. A papíron a gyömölcsök stilizált rajza sorakozott.
Láttatok ilyent mostanában?
Volt valami tejdropsz nevű cukor is. Abbe egyszer majdnem belefulladtam. Sokak nagy bánatára a nagyi éppen a közelben volt és megmentett. :-)
akroz Creative Commons License 2003.02.19 0 0 279
Csak olvasgatok, de valójában nagyon ritkán akadok olyanra, amire én is szívesen emlékszem és valóban régi dolognak számít, meg persze semmiféle utángyártott másolata sincs.

A PUNCSFURÉ VALÓBAN ILYEN!!!!!!!!!

Előzmény: kéremszépen (244)
Herold Creative Commons License 2003.02.19 0 0 278
Hát arra tényleg nem ajánlatos szénsavas üdítőt inni.
Előzmény: monocoque (277)
monocoque Creative Commons License 2003.02.18 0 0 277
"robbanócukor"
Csiperke Panni Creative Commons License 2003.02.18 0 0 276
a gyumolcs-szalonnat felenk hitlerszalonnanak hivtak:))))
Iszonyu ize volt, de mikor a hazilekvar elfogyott, az ment a gombocba:DD
Na meg a lekvaroskenyerre szeletkben!:)
volt , hogy apam fel kilot is vett belole,tele volt vele a huto:)
Előzmény: Rari (261)
samsondc Creative Commons License 2003.02.18 0 0 275
Tud valaki "Vadász"-csoki lelőhelyet?
Gyártanak még ilyet?
Herold Creative Commons License 2003.02.18 0 0 274
Mi is ez? Annyira ismerős a neve, de nem ugrik be, hogy mi lehet.
Előzmény: monocoque (272)
cHe2 Creative Commons License 2003.02.18 0 0 273
Lehet most is kapni. Én láttam, igaz Spanyolországban.
Előzmény: monocoque (272)
monocoque Creative Commons License 2003.02.18 0 0 272
PETA ZETAS, kék aluminiumzacskóban volt, rajta egy ufóval, asszem spanyol gyártmány, találtam róla egy csomó oldalt, mind spanyol, valami olyasmit vettem ki, hogy egy hapsi meghalt, mert kólát ivott rá, és annyira széthabzott, hogy belefulladt???
Előzmény: Kattika (269)
H_G Creative Commons License 2003.02.18 0 0 271
A mákos Ehrmannt kóstoltam, baromi rossz volt! -- szóval, nem vesztettél semmit.
Előzmény: cHe2 (268)
Chabee Creative Commons License 2003.02.18 0 0 270
Nem az volt a neve, és ez nem olyan régen, max. 3-4 éve szűnhetett meg.
Előzmény: H_G (267)
Kattika Creative Commons License 2003.02.18 0 0 269
Talán még ritkán elvétve most is lehet kapni.. kis zacskóban lehetett kapni, valami pezsegős cukor volt.. olyan morzsa formában:) Mi csak pattogós cukornak hívtuk, mert miután rátetted a nyelvedre az "adagot", elkezdett pattogni:) Sztem mostanában nyalókákhoz adják.
cHe2 Creative Commons License 2003.02.18 0 0 268
Bélszínrolót láttam a Match-ban. Ugyanaz a régi Mirelite csomagolás.
Amire viszont éppen tegnap szántam rá magam, hogy megveszem, épp aznap tűnt el a boltból. Olyan joghurt, ami mákos-marcipános, ha jól emlékszem Ehrmann és baromi drága. Ki akartam próbálni, de közölték velem, hogy többé nem is lesz a Kaisersben, mert a kutyának sem kellett. Biztos az ára miatt.
Előzmény: Gombócartúrné (258)
H_G Creative Commons License 2003.02.18 0 0 267
A leírás ráillene az Otellóra, de az már nagyon régóta nincs, sajnos :((
Előzmény: Chabee (266)
Chabee Creative Commons License 2003.02.18 0 0 266
Eszembe jutott még valami. Igaz, ez nem olyan rég tűnt el a piacról, de nem értem, hogy miért, nagyon finom volt. Egy fajta csokis keksz volt, már nem tudom, hogy melyik cég gyártotta, és a nevét sem, de ugyanolyan csomagolása volt, mint a csokis perecnek, csak piros volt a külseje. Valami egyszerű, de nagyon finom keksz volt, aminek az alja csokis volt. Jó lenne, ha lehetne még kapni, de sajnos már sehol nem látok.
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.02.12 0 0 265
bélszínroló rulz da vörld! :))

Amikor apámra voltunk bízva, mert anya vidéken volt fősulis, akkor apa mindig vett paprikáskrumpli konzervet és azt etette velünk. Nagyon szerettük, mert apa "főzte" és tényleg jó is volt. Ő már felnőtt volt és neki is ízlett :)

Meg volt az a cseh, vagy lengyel keksz ami zöld papírdobozban volt, belül celofán, és lukacsos volt. Nagyinál lehetett kapni a közértben, de már az is plusz diszkont, szóval szar sincs :(

éjszaka van és rohadtéhes vagyok :)

grammaticus Creative Commons License 2003.02.12 0 0 264
Én szeretem a krumplicukrot, vagyis szeretném, mert a bolti sz*r, a vásári portékát pedig a legyek sz*rják össze, én meg finnyás 80-as évekbeli vagyok, akit már megcsapott a fogyasztói társadalom szele.
Előzmény: hömm (253)
amicus Creative Commons License 2003.02.12 0 0 263
Ja, a Tesco Chips tényleg finom. Nem sok ilyen hasznos cucc van ott se...
Előzmény: Chabee (262)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!