A Tere Fere magyar volt, dobozban sorakoztak szépen. "Ô" sem volt rossz, de ez a csehszlovák keksz (linzer) nekem jobban ízlett.
Ha már szovákiában járok: vajon mennyi mustárt kell behoznom ahhoz, hogy a vámos nemtetszését kiérdemeljem? Nekem ugyanis annyi kevés! (Bár az utóbbi idôben romlott a minôsége. Hígabb lett szerintem.)
Akkor cigizzünk egy kicsit! Ha úgy teccik, akkor OFF!
Volt egy b@nkó fônököm. Ô azzal jelezte felsôbrendüségét, hogy ha megjelent valahol, akkor mindig elôvett egy doboz cigit. Mindig úgy bontotta ki, hogy mi alja nép jól lássuk, hogy a doboz nagyon kemény, nagyon elôkelô, nagyon drága, nagyon Marlboro és nagyon ki kell most bontania. Soha nem fordult elô, hogy az utolsó néhány szálból vett ki egyet. Mindig újat bontott. Nagyon utálta mindenki, nem csak ezért. Da ezt elmesélni már nagyon off lenne.
Szerintem térjünk vissza a kajákhoz.
ON
Így most eszembe jutott a töltött Derby keksz is, azt is szerettem. Meg az Albertet.
És - ugyan baromi rákkeltő :) - de már régen nem láttam Bond Street cigarettát! Pedig nagyon májer dolog volt, igazi csajozós cigi! (Mert ugyebár az öregek emlékezhetnek, hogy régen csak elvétve volt keménydobozos a cigi, még a Marlborot is puha csomagolásban árulták, ha jól emlékszem 35 HUF-ért...
Na, végigolvastam az egészet, jól esett kicsit visszarévedni a sötét középkorba... :)
Amik nekem hiányoznak:
Cirmi szelet (bődületesen jó vajkaramellás csoki, kb. akkora volt mint a Bea),
Sonka tojással nevű konzerv, benne tükörtojás borsos zsírral és füstölthús, gyanítom, az EU-ban dobnának egy hátast a látványától, de csoda finom volt! :)
Aztán volt egy keksz, a nevére nem emlékszem, téglalap alakja volt, és kristálycukorral beszórva. Imádtam. Amúgy ma szerintem egyáltalán nem lehet jó kekszet kapni.
És ugyan nem kaja, de úgy a rendszerváltás környékén évekig használtam a rózsaszín tetejű (vékony hajra) Sun Silk sampont. Szuper volt, mintha a duplájára nőtt volna a haj mennyisége szárítás után. Az sincs már... :(
A jégkrémek közül pedig nem régen, pár éve még lehetett kapni a Mövenpick kilós dobozaiban körtés, barackos és epres jégkrémeket. Egy nagy dobozzal ettem meg egyszerre, úgyhogy talán nem is baj hogy már nincs. :) Ezek a maiak valahogy nem jönnek be nekem.
Az Óceán fogkrémnek nem az íze volt a lényege, hanem a fluormentesség. Az öcsém fluorérzékeny volt, azt kellett használnia, hát bőgve mosott fogat esténként... :)
OFF (vagy UFF, nem tudom)
Lunch meat és társai. Nem tűntek el, de pont olyan rosszak, mint 30 évvel ez elôtt.
ON
Volt valami cukorka féle. Nem tudom hazai vagy inport. Hosszúkás, kb. 2-3 cm hosszú lehetet, olyasmi volt a formája mint mondjuk a spatulának (hosszúkás hasáb, a két végén lekerekítve.) és egy kicsit áttetszô, selymes fényű. Különféle gyümölcs ízesítésű darabok voltak a zacsiban. Minden szem cukor egyenként is be volt csomagolva úgy, hogy a két végén két kis kiálló fül volt. A papíron a gyömölcsök stilizált rajza sorakozott.
Láttatok ilyent mostanában?
Volt valami tejdropsz nevű cukor is. Abbe egyszer majdnem belefulladtam. Sokak nagy bánatára a nagyi éppen a közelben volt és megmentett. :-)
Csak olvasgatok, de valójában nagyon ritkán akadok olyanra, amire én is szívesen emlékszem és valóban régi dolognak számít, meg persze semmiféle utángyártott másolata sincs.
a gyumolcs-szalonnat felenk hitlerszalonnanak hivtak:))))
Iszonyu ize volt, de mikor a hazilekvar elfogyott, az ment a gombocba:DD
Na meg a lekvaroskenyerre szeletkben!:)
volt , hogy apam fel kilot is vett belole,tele volt vele a huto:)
PETA ZETAS, kék aluminiumzacskóban volt, rajta egy ufóval, asszem spanyol gyártmány, találtam róla egy csomó oldalt, mind spanyol, valami olyasmit vettem ki, hogy egy hapsi meghalt, mert kólát ivott rá, és annyira széthabzott, hogy belefulladt???
Talán még ritkán elvétve most is lehet kapni.. kis zacskóban lehetett kapni, valami pezsegős cukor volt.. olyan morzsa formában:) Mi csak pattogós cukornak hívtuk, mert miután rátetted a nyelvedre az "adagot", elkezdett pattogni:) Sztem mostanában nyalókákhoz adják.
Bélszínrolót láttam a Match-ban. Ugyanaz a régi Mirelite csomagolás.
Amire viszont éppen tegnap szántam rá magam, hogy megveszem, épp aznap tűnt el a boltból. Olyan joghurt, ami mákos-marcipános, ha jól emlékszem Ehrmann és baromi drága. Ki akartam próbálni, de közölték velem, hogy többé nem is lesz a Kaisersben, mert a kutyának sem kellett. Biztos az ára miatt.
Eszembe jutott még valami. Igaz, ez nem olyan rég tűnt el a piacról, de nem értem, hogy miért, nagyon finom volt. Egy fajta csokis keksz volt, már nem tudom, hogy melyik cég gyártotta, és a nevét sem, de ugyanolyan csomagolása volt, mint a csokis perecnek, csak piros volt a külseje. Valami egyszerű, de nagyon finom keksz volt, aminek az alja csokis volt. Jó lenne, ha lehetne még kapni, de sajnos már sehol nem látok.
Amikor apámra voltunk bízva, mert anya vidéken volt fősulis, akkor apa mindig vett paprikáskrumpli konzervet és azt etette velünk. Nagyon szerettük, mert apa "főzte" és tényleg jó is volt. Ő már felnőtt volt és neki is ízlett :)
Meg volt az a cseh, vagy lengyel keksz ami zöld papírdobozban volt, belül celofán, és lukacsos volt. Nagyinál lehetett kapni a közértben, de már az is plusz diszkont, szóval szar sincs :(
Én szeretem a krumplicukrot, vagyis szeretném, mert a bolti sz*r, a vásári portékát pedig a legyek sz*rják össze, én meg finnyás 80-as évekbeli vagyok, akit már megcsapott a fogyasztói társadalom szele.