Keresés

Részletes keresés

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.21 -1 1 9992

Abban mindenképpen van/volt igazság hogy kevesen voltatok!

 

Előzmény: Tonio 2.0 (9991)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.21 -1 2 9991

Elek valószínűleg úgy méricskélt, hogy a hét elején végeztetett keményebb melót, gondolván, hogy a hétközi bajnokit valahogy így is behúzzuk, és a hétvégi BL meccsekre próbálta élesíteni a formát.

Aztán kétszer is elcsúsztunk, persze nem mondom, hogy csak ezen múlott, csak hogy ez volt Elek magyarázata. A másik meg a kevesen vagyunk, valami kifogás mindig van. :)

De ebben akár lehetett is igazság.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (9990)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.21 -1 0 9990

'Szóval egy jó formát futó Fradi ezt a Lokit és Móvárt megverte volna, a kolléga meg már arról írt, hogy ezek a pontszerzések az EL szereplés gyümölcsei. Látva a meccseket ezt erősen kétlem.'

 

Ez valószínűleg így lett volna.

 

Minialapozások szoktak lenni(az mondjuk érdekelne hogy pl az északiaknál is van e ilyen,vagy a galloknál)de amikor ilyen sűrű a program nem tudom hogy jó dolog e még jobban megterhelni a játékosokat....mondom ezt tökéletesen laikus szempontból.

Előzmény: Tonio 2.0 (9987)
Nullával Osztás Creative Commons License 2023.02.21 -1 3 9989


Ha Kirsner (meg NA) a főnököd, akkor szegény HG-nak felkészültnek kell lennie mindennek (és annak ellenkezőjének) a megmagyarázásában is.

 

Előzmény: Tonio 2.0 (9985)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.21 -1 0 9988

Amit az erőnlétről és a dinamikáról mondasz azzal nem lehet vitatkozni,mert ez valóban fejleszthető képezhető.....és ha ezt olyan szinten tennék mint amilyen azt nem teszik,akkor nem azt látnánk hogy sok játékos már az első 10-15 perc után komoly oxigén hiánnyal küszködik!

Előzmény: Nullával Osztás (9984)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.21 -2 2 9987

Szezon közben is különböző szakaszok vannak, mikrociklusok, stb.

A másik probléma, hogy sok a rutinos játékosunk, akik néha tankolnak, tartalékolnak - lásd Tomori, aki ennek hosszú évek óta mestere -, plusz Elek is többet forgatja a csapatot ezeken a meccseken. Aztán néha túltartalékoljuk magunkat, és megszívjuk.

A harmadik a sérüléshullám, hogy gyakorlatilag beálló nélkül - az egy szem Kisfaludy-val, aki meg fejsérülés után tért vissza - kellett játszanunk hetekig.

Ez persze nem mentség, max enyhítő körülmény, és eleve nem így kellett volna kialakítani a keretet.

Szóval egy jó formát futó Fradi ezt a Lokit és Móvárt megverte volna, a kolléga meg már arról írt, hogy ezek a pontszerzések az EL szereplés gyümölcsei. Látva a meccseket ezt erősen kétlem.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (9986)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.21 -3 0 9986

'Elek azzal a magyarázattal - magyarázkodással - próbálkozott, hogy ahhoz, hogy a hétvégi BL meccset bírjuk, muszáj a hét elején beletenni az erőnléti munkát, ezért vagyunk a hét közepén fáradtabbak.)'

 

Nem tudom lehet hogy én tudom rosszul,simán meglehet,hogy azért van a nyári alapozás hogy ilyet már szezon közben ne keljen csinálni....ezért is hívják alapozásnak!

Előzmény: Tonio 2.0 (9983)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.21 -2 3 9985

Amúgy tényleg az a legkeményebb a Herbert-féle nyilatkozatban, hogy még ő van megsértődve (nyilván nem ő az egyetlen, csak most ő volt, aki kimondta), ha kritika éri őket, vagy valaki felteszi a kérdést, hogy mi értelme évente beleszaladni csúfos vereségekbe, és kb 0/6-tal, vagy 1/6-tal hazakullogni a nemzetközi porondról.

Ezt a megnyilvánulást nem egészen értettem tőle, főleg hogy az érve annyi volt, hogy jól megverték a Békéscsabát (az egész NB1 egyik leggyengébb csapatát), tehát látszik, hogy megérte a nemzetközi szereplés... Mi van?..

Mondom ezt úgy, hogy Herbertet amúgy egy jó melós játékosnak tartottam, ráadásul védő volt, és nincs kétségem afelől, hogy igyekszik átadni a tudását a lányoknak, és a tavalyi, tartás nélküli, vállalhatatlan kupaszereplésnél az idei egy fokkal korrektebb volt (főleg figyelembe véve, hogy két váci "sztárjátékos" távozott a nyáron), de ez a kis javulás talán nem ért egy mi így szállunk le a bicikliről monológot.

OK, hogy - pozitív megközelítésben - a csapatát (és persze saját magát és a vezetőséget) akarta védeni, de a visszaszólogatás, és a kritikusok kritizálása nem gondolom, hogy feladata lenne.

De ha már megteszi, ennél hangyányit érvényesebb érvekkel is alátámaszthatná a mondandóját (ha lenne mivel), mint hogy lesimázták a Békéscsabát.

Ezzel lesöpörni a kritikákat azért eléggé szint alatti, ennél egyébként többet gondolok Herbertről.

A megnyilatkozásai alapján ennél korrektebb szokott lenni, remélhetőleg ez csak egy egyszeri indulatos megszólalás volt, és nem az van, hogy a rendszer belőle is ezt hozza ki...

Előzmény: Nullával Osztás (9984)
Nullával Osztás Creative Commons License 2023.02.21 -7 4 9984


Vegyes érzésekkel nézhetünk vissza a második számú kupában induló csapatainkra: az egyik szemünk sír, a másik meg ugye zokog. Kábé.
A maga teljes gyönyörűségében mutatkozott meg a legtöbb pénzt eltapsoló, az amatörizmust csak a teljesítményben ismerő női szakágunk kultúrája. Pár pozitívum akad még így is: mind a négy csapatunk főtáblás lett, de ott aztán kiderült, hogy ez a maximum, ezen túllépni már csak valami szerencsével vagy (nekünk) bravúrnak is beillő egyszeri teljesítménnyel lehet. Az mindenképpen elégedettséggel tölthet el minden magyar kéziszurkolót, hogy egy nagy csinnadrattával összetrombitált Debrecent nem a Kastamonu vagy a Nagydisznód tette a helyére, hanem a norvég D- vagy a dán C-válogatott.* Az, hogy ez a helyretétel magyar népléleknek nem megalázó, sőt, meg is lehet magyarázni, hát az szintén csak adalék, hogy milyen Marianna-árokban is dagonyázunk napjainkban.
A fineszes, csibészes, ösztönös megoldásokat nem lehet tanulni (meg nem is kell), de az erőnlét vagy a dinamika fejleszthető, ezzel meg már járna bónuszként a rakkolós, végig rohanós (és viszonylag pontos) játék. Meg a védekezésünk se ártana kicsit eltérni ettől a kontemplatív, szitárzenére felfűzött, békét hirdető átyitüdtől. Ehhez az erőnlét képzése megintcsak sokat hozzá tud ám tenni. (És ez még mindig csak az erőnlét – de nekünk már ez is szintugrás lenne. Mint amikor Csubakka meghúz egy kart a műszerfalon, és az Ezeréves Sólyom elhúz a nagy büdös őskáoszba, de úgy hogy a csillagok csak elmosódott vonalakként ábrázoltatnak). Az hogy Kuczora nagy kegyesen elkotyogja, hogy látott már erőnléti termet belülről, és volt olyan hét, amikor ott melózott is, erős WTF-okkal teletűzdelt kérdéssorozatot generálna egy normális világban, ehhez képest a váci mesteredző úgy érezte, meg kell védenie évek óta a nemzetközi kupákban pallérozódó csapatát, és szerinte az NB1 kiesőjelölt csapata elleni fölényes győzelmet már ennek a pallérozódásnak tessen betudni a nagyérdemű. (Nem tudom, egyébként mikor jut ideje a közvélemény hsz.-ait olvasgatni a váci csapat vezetőségének, javaslom ezek helyett is erőnléti edzést tartani, olyat ami után már nincs kedv semmi egyébre, mint kiadós alvásra.)
(… és persze ott motoszkál a kérdés: ha a Vác évek óta kupainduló, akkor vajon milyen lehet a többi magyar csapat, amelyek a Vác mögött végeztek a mennyeiben [SPOILER: rosszabb!] No igen — fizetés még ezeken a helyeken is van! Nem vagyunk mi Brusszel a rendszer csatlósai, hogy pénzt csak teljesítmény ellenében utaljunk ki.)
—————
* egy lóf*aszt: a DVSC csapatát végigterelni a városon, egy vén banya meg ott kolompoljon a nyomukban, hangos „shame... shame… shame…“ kántálással...

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.21 -7 4 9983

Jól mutatja a pozitív hatást, hogy az EL-csoportkör idején mind a Debrecen, mind a Mosonmagyaróvár döntetlent tudott játszani a hazai bajnokságban a Fradival

 

Uhh.

 

A Loki elkapott egy jó szériát, ami eddig elég rövid ideig tartott. Hogy ez az EL miatt lett volna, azt kétlem, mert már az EL előtt jók voltak a Győr ellen (jobbak, mint ellenünk), csak akkor végül 1 góllal kikaptak.

A Loki sajnos eléggé limitált: ha Kácsornak és Planétának jó napja van, és sülnek az átlövések, akkor jók lehetnek, ha nem, akkor jönnek a gondok. Csak hát erre az ellenfelek is készülnek, és ha ezt szűrik, akkor vége a dalnak. Persze ott van Hámori, aki 1 az 1-ben jó, csak ő meg átlőni nem tud.

És hát akkor még ott a védekezés, visszarendeződés, és persze az erőnlét...

Ezért a Loki a magyar kézi állatorvosi lova: vannak jó dolgaik, szép villanásaik, ügyes megmozdulásaik, de összességében ez még EL szinten sem elég sokra.

Ezt a szereplést, bár voltak benne jó momentumok is, azért nem kellene piedesztálra emelni...

 

(Arról nem is szólva, amit már írtak neked, inkább mi voltunk gyengébbek a Loki és a Móvár ellen, mert hát egyikük sem játszott valami zseniálisan. Fáradtabbak voltunk az egész éves - nem hat hetes - szerda-szombat ritmustól, illetve több hiányzónk volt - Zizit kellett beküldeni beállóba, és társai. Elek azzal a magyarázattal - magyarázkodással - próbálkozott, hogy ahhoz, hogy a hétvégi BL meccset bírjuk, muszáj a hét elején beletenni az erőnléti munkát, ezért vagyunk a hét közepén fáradtabbak.)

Előzmény: Trombozis4 (9968)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.21 -3 2 9982

'Szerintem a Móvárban az egyik legtöbbet fejlődő játékos Tóth Niki. A testalkatán látszik, hogy nem veszi félvállról a konditermi edzéseket és ennek van is eredménye.'

 

Kicsit nehezen indult Niki EL szezonja,de az utolsó meccsekre kimondottan összekapta magát....mindene meg van ahhoz hogy kiváló játékos legyen!

Ugyan ez igaz Kukelyrre is!

Előzmény: Trombozis4 (9969)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.21 -2 2 9981

'Remélem a jó tendencia, miszerint a csapataink nagy számban jutnak be az EL csoportkörben jövőre folytatódik..'

 

Minden meccsel gazdagodnak azok a csapatok akik az EL-ben játszottak,jó lenne ha ez jövőre is folytatódna!

Előzmény: Trombozis4 (9968)
Törölt nick Creative Commons License 2023.02.21 0 0 9980

A Fradinál lejárt a szerződése. Mehetett volna kölcsönadás nélkül is Mosonmagyaróvárra, hogy egyszerűen oda igazol.

Előzmény: Bamberg58 (9979)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.02.21 -11 1 9979

Azért ment kölcsönbe mert Elek nem játszatta, nem bízott benne, meg folyton sérült volt.

Tehát kényszer...

Előzmény: Leszi51 (9978)
Leszi51 Creative Commons License 2023.02.21 0 2 9978

" Feldolgoztam ezt magamban és ezért kértem a hosszú ideje kölcsönszerződést, amiben azonban annak a lehetőségét kizártuk, hogy az FTC visszarendeljen. "

Előzmény: Bamberg58 (9977)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.02.21 -11 1 9977

Lehet, de a kölcsönbe menetele nem...

Előzmény: Darhon (9974)
Süni2 Creative Commons License 2023.02.21 0 5 9976

A Sió közben a bajnokságban szórt el értékes pontokat.

 

Stabil, egyenletes teljesítményre sajnos ők se képesek. /Persze, Kajdon, Kiss legalább fejlődik, és Klivinyi is újra tudta építeni magát./

Előzmény: Bamberg58 (9971)
Süni2 Creative Commons License 2023.02.21 0 3 9975

Nincs nálad magasan a léc.

Előzmény: Trombozis4 (9968)
Darhon Creative Commons License 2023.02.21 0 3 9974

Az az ő döntése hogy Elek nem rendelheti vissza.

Előzmény: Bamberg58 (9972)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.02.21 -17 3 9973

Dicsérjük meg a válogatott magját adó nagy profi, jól fizetett Debrecent, mert egy amatőr norvég csapat kint tönkreverte?

A Nyköbingi összeomlásért meg egyenesen díszpolgári címet is érdemelnének.

A dánok, norvégok, ha mást nem, legalább futni tudnak és van erőnlétük, ami a Debrecennek nincs.

Futni is úgy tudnak mint Szilágyi előző csapata.

Hàla a kitűnő “szereplésünknek” jövőre, valószínűleg, csak 3 csapatunk lesz az EL-ben, pedig még az oroszok nincsenek is ott.

 

Előzmény: Bamberg58 (9971)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.02.21 -13 1 9972

Sok sikert Nikinek, jó döntés volt neki elhagyni a Fradit

 

Nem hagyta el, kölcsönben van és nem ő döntött.

Előzmény: Trombozis4 (9969)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.02.21 -17 2 9971

Gratulálok a magyar csapatoknak, ezek az EL meccsek nagyon jó kis erőfelmérők voltak,

 

Gratulálok a sok zagyvasághoz amit összehadováltál, ez még tőled is sok.

 

“Jól mutatja a pozitív hatást, hogy az EL-csoportkör idején mind a Debrecen, mind a Mosonmagyaróvár döntetlent tudott játszani a hazai bajnokságban a Fradival.”

Nincs semmilyen pozitív hatás, csak a szűkösebb keret miatt a Fradi hétközben, a BL menetelés miatt,

fáradtabb.

A EL szereplés egyszerűen égés volt, különösen a Debrecen részéről, aki idegenben két megalázó vereséget is szenvedett.

Csak a Siófok dicsérhető, nekik én is gratulálok...

Előzmény: Trombozis4 (9968)
ducikenyér Creative Commons License 2023.02.20 -4 1 9970

Te jó ég...

Előzmény: Trombozis4 (9968)
Trombozis4 Creative Commons License 2023.02.20 -2 4 9969

Szerintem a Móvárban az egyik legtöbbet fejlődő játékos Tóth Niki. A testalkatán látszik, hogy nem veszi félvállról a konditermi edzéseket és ennek van is eredménye. Nem ő a legjobb támadójátékos a csapatban az irányítók közül, de ő a legkomplexebb. Jól támad és jól is védekezik, ami egy olyan csapatban, mint a Móvár, amelyik a gyors labdafelhozatalra építi a taktikáját aranyat ér. Nem véletlenül jelölte Gyurka Nikit a Móvár kezdőjébe a Nantes elles. Sok sikert Nikinek, jó döntés volt neki elhagyni a Fradit. Hamár Fradi, halkan jegyezném meg, hogy Kukely Anna személyében hasonlóan komplex fiatal játékosuk van, aki szintén nem veszi félvállról a súlyzós edzéseket. Mind Kukely, mind pedig Tóth Niki olyan játékos, aki a közeljövőben reális eséllyel pályázhat a felnőtt válogatottságra nem kis részben a munkamoráljuknak és a védekezésüknek köszönhetően.

Trombozis4 Creative Commons License 2023.02.20 -6 4 9968

Gratulálok a magyar csapatoknak, ezek az EL meccsek nagyon jó kis erőfelmérők voltak, szerintem a játékosok egyénenként és csapatként is sokat fejlődtek. Jól mutatja a pozitív hatást, hogy az EL-csoportkör idején mind a Debrecen, mind a Mosonmagyaróvár döntetlent tudott játszani a hazai bajnokságban a Fradival. Jó lett volna, ha a Siófok mellett a Debrecen és a Móvár is továbbjut a csoportból, és erre volt is némi esélyük az utolsó fordulóig. De az EL-ben már jó csapatok vannak, többen közülük a BL-ben is megállnák a helyüket. A Vácnak ez még magas léc volt, nekik nem volt reális esélyük a továbbjutásra. Az EL arra is jó, hogy a játékosok átértékeljék az erőnléti munkát, amit végeznek év közben. A szerda-szombat ritmust 6 héten keresztül bírni kell és hiába ügyes valaki, ha nem bírja szuflával. Ilyen szempontból az EL és a BL valamennyire modellez egy válogatott világversenyt. Remélem a jó tendencia, miszerint a csapataink nagy számban jutnak be az EL csoportkörben jövőre folytatódik..

btamas70 Creative Commons License 2023.02.20 -3 3 9967

Saját tapasztalat? Komolyan? Elárulnád a tisztelt pubkikumnak, h melyik egyesületben profiskodtál?:o))))

Előzmény: RnD (9950)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.20 -3 1 9966

'Szóval így ezek után biztosan furcsán fog elsőre hangzani de én úgy gondolom hogy ha még nem is fénysebességgel de már felfelé tart a történet talán.'

 

Hajlok erre én is,de de kabalából nem nagyon merek még optimistának lenni,de talán tényleg mocorgunk picit.

Előzmény: Igazság80 (9964)
tempohandball Creative Commons License 2023.02.20 0 2 9965

Lehet, hogy nem értek, de érzek. És nem gondolom azt, hogy a tapasztalat és a stabilitás ne jönne jól a keretnek. Illetve azt is gondolom, hogy ennek a két játékosnak igen sok köze volt a légiósokkal karöltve abban, hogy továbbjutottak, még ha egy gyengébbnek tartott csoportból is sikerült mindez. 

Előzmény: RnD (9954)
Igazság80 Creative Commons License 2023.02.20 -4 4 9964

Az Európa Liga csapatainkról:

 

Szerintem összességében semmi rendkívüli vagy olyan hű de váratlan dolog nem történt, csak így ütősebb az egész történet hogy 3 csapat is továbbjuthatott volna, és még meccsek közben is álltak úgy a dolgok hogy ez az eset tényleg megtörténhet. Aztán meg borult minden.  Szóval így ezek után biztosan furcsán fog elsőre hangzani de én úgy gondolom hogy ha még nem is fénysebességgel de már felfelé tart a történet talán.

 

Mondjuk volt épp honnan, de legalább már vannak versenyképes csapataink újra az EHF mezőny szintjén is, ne feledjük nem oly rég ilyen sem volt ha csak a magyar érdekeltségű csapatokat nézzük.  De ez ott is látszódik hogy a BL csapatok utáni magyar mezőny most már rendre egyre jobb meccseket játszik a Fradi és Győr ellen is, azaz nincs már akkora szakadék mint nem oly rég ez még megvolt. Csapatonként értékelve:

 

Vác:  a közelmúlt alapján és a csoportellenfeleket elnézve én gyakorlatilag semmit sem vártam tőlük, gondoltam itt lesz 6 bukó és a nagyja kínos lesz.  Ehhez képest azért csak elvertek egy jó francia csapatot akik voltaképp emiatt estek ki a folytatásból.))    A franciák elleni szereplés igen over lett, ezt nem gondoltam volna előzetesen.  Viszont így is felemásnak érzem a szereplést mert az 5 bukta meccsből hát olyan jó 3 a vállalhatatlanhoz közelített inkább.  A kisebb néplázadás hatására(?) viszont az utolsó meccsen azért igen komoly küzdelemre késztették a sokkal jobb kerettel bíró románokat, ez azért tetszett...

 

Siófok:  Talán ez volt a legjobb csoport így már előzetesen számoltunk a továbbjutás esélyével.  De ezt még azért meg is kellett csinálni, amit sikeresen meg is oldottak.  Az esetleges Ikast meccs meg olyan hogy itt a sorozat győztesével játszanak minden bizonnyal, BL szint a csapat. Még a Nantes csapatát is lemosták, így kell ezt majd nézni később...

 

DVSC:   Ha valaki csak annyira lett volna jós a sorsoláskor, hogy előre tudja hogy ha bárki leokézza azt hogy a 6 meccsből 4 győzelem lesz csak írjátok ezt alá, akkor gyanítom majd mindenki elfogadta volna.  Ja és minden csoportellenfél le lett győzve legalább egyszer.  Az a helyzet hogy a Sola már mindent tudott a saját ügyéről mikor a meccse kezdődött. Gyakorlatilag eldönthette hogy kivel akar játszani és könnyen lehet meg is tették.  Látványosan sokat hibáztak a hajrában.   Ha csak épp az a szempont és más nem hogy ne oda messzire a francba utazzanak a románokhoz, hanem a sokkal közelebb lévő németekhez már akkor is van az egésznek értelme...

 

Óvár:  szerintem ők találkoztak átlagban a legkeményebb csapatokkal, beleértve a selejtezőt is amin már önmagában emberes volt továbbmenni. Jelenleg a 4-5 helyen lévő román klubon kellett átmenni ahhoz hogy egyáltalán a csoportba kerüljenek.  Feltehetőleg ha a Siófok helyére kerülnek, talán ők is megoldják, itt ez kicsit nehezebb lehetett.  Nem mindegy hogy egy hazájában 5-2-7 vereséges klub jön, vagy egy ugyanabban lévő 9 győzelmes és 1-4  folytatású klub a Brest mögött a 3. helyen.  

 

Elhangzott hogy 2 ugyanolyan sora a csapatnak, hát már ahol. Irányitóban megvannak épp, de máshol meg brutális különbség van ha bele kell cserélni.  Szépen együtt mentünk most is a Nantes csapatával, aztán jött az a bizonyos csere az X helyén.)) Már megint itt fordult a meccs nem jó irányba el.))   Hát igen, innentől a félidő vége és a következő eleje el is szállt, blokkolt lövések, rossz lövés, eladott labda, technikai hiba, tök fölös 2 perc, ráadásul a csapattárs is ki lett állíttatva igaztalanul.))   Komédia 10-15 percben. 

 

Aztán már az irányító lövőbe helyezése jó húzás volt csak hát már nem tudták korrigálni az összeszedett hátrányt, ahhoz azért túl jó már ez a francia csapat a top svéd válogatottjaival.  Ráadás szerintem ők F4-ezni fognak, jobbnak tűnnek nálam mint a németek...

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.20 -4 3 9963

Nagyon jól összefoglaltad,a Vác egyértelműen fejlődött a csoport kör végére és azt hiszem hogy ők pozitív érzésekkel búcsúztak!

A Móvár helyzete nehezebb volt ezt látni lehetett,de ettől függetlenül nem volt kizárt a továbbjutás,ami ugye az utolsó körig élt is.....ők nem biztos hogy jó élménnyel búcsúztak,azt nem állítanám hogy nem fejlődtek,még ha a "számok" ezt is sugallják,mert nagyon sokat lehet tanulni egy ilyen nemzetközi kupából erre mindenképpen alapozni lehet!

Náluk a szélsők szintje nem éri a csapat többi posztján játszókét és ezzel végig komoly hátrány volt számukra!

A Sió úgy tűnik az EL-re hegyezte a formáját mert a bajnokságban továbbra is kiszámíthatatlan!

Nekem is a Loki a legnagyobb csalódás.....ők pont az EL második felére pukkadtak ki,és ennek jó példája volt a tegnapi szenvedésük is!

Előzmény: maedros (9961)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!