Sajnos azon a részen nem fotóztunk, ahol akkora hó/kőlépcsők voltak a nyomban, hogy az LC alja is leért:) El nem tudom képzelni, ott hogy verekedték át magukat a buszok, bár azok is emeltek voltak. Ez a kis havas már lájtos volt. De mondjuk olyan terepjárót egyet sem láttunk a hegyen, ahol a difizárat ABS vezérelt fék helyettesíti :))
Rossz mellékúton jöhet ilyen szembe. Ezek ráadásul még sima hátsókerekesek, csak az volt összkerekes, ami átment a második képen látható hágóúton, 10 személlyel, megrakva.
Ide már az összkerekes is nehezebben jött fel, de minden nap itt jár, friss hóban is. De ez még mindig csak gumikérdés, nem terepjáró tudásé. Mi nagyobb bajban voltunk az utcai négyévszakossal, mint a kisbusz a rendes terepesebb gumikkal
:). Nem akarok vitázni senkivel ,mindenki úgy érzi ahogy akarja . . de a terepjáró az nem egy rossz mellékútnál kezdődik . . amiről beszélsz az bőven 2000 utáni , ahhoz tényleg kell a megfelelő kincs :).Persze , ha mást nézünk , és használjuk is nem csak egy havas úton , akkor elmondom ,hogy mennyibe kerül egy futómű felújítás egy hilux-hoz :).
A lista nem rossz, de a veterán rész nekem már műanyag, jobban tetszik a korábbi gömbölyű kasztni, krómos lökös. Lehet, hogy azért, mert az első autónk is egy gömbölyű wartburg volt, valahogy az a stílus tetszik, Volvo Amazon, 190Sl (Bobby előtt kettővel)...
A 124-ből egy sorhat benzines állat lehet, M3 nem rossz, de már olyat nem vehetek, ha már kétszer eladtam, a G merciből csak újszerű kéne, én nem hiszek abban, hogy megközelíti mondjuk egy ML vagy RX kényelmét, merevtengellyel. Amire te gondolsz, az egy Range Rover, légrugókkal:)
Nekem most egy utazóautó kéne, E39 tetszik, de nem nagyon van olyan, ami kéne, meg nem bírná a kiképzést. A Subaruk talán bírnák (Outback, Forester), de azok meg csúúúúnyák. Az LC is bírja, de az annyira utazóautó, mint egy G, semennyire:)
Kell m3. De e36 sedan. Kb 3 autó tudja teljesíteni minden kívánságom. G, e36 M3, W124. És még akkor nincs restaurált veteránom mondjuk egy E24 E30 vagy 380sl (boby merci).
1-5 ig tudom rangsorolni a terepjárókat. 1 a hard 5 a városi utcai. A G ben az tetszik hogy belül városi kényelem (4-5) kívül hard 1-2. Mindez 3 difi zárral. Tehát eléggé tökéletes ml x5 niva gla pajero annyira nem tudja ezt a sokoldalúságot így átfogni. Nyilván ezt kell megfizetni.
Akkor neked M3 kell:) Nekem már nem, a kompót is túl nehéz, de még nem szántam rá magam, hogy egy olyan autót vegyek, aminél nem szempont, hogy két bringával tudja a prágai ingázást, ha kell, télen-nyáron ;)
Nem kell M3, egyrészt félteném, másrészt félnék is benne. Öregszem, nem tudok már annyira koncentrálni nagy sebességnél:) A kompótot jóízűen leforgatom, és max 200. Az M3-nál meg ugye egész más számok vannak:) Motort is ezért adtam el. Esőben 150-nel szlalomozni a városban nem egészséges, ha nem tud figyelni az ember.
Ha már gyors autó, akkor a kisebb súly fele mennék, nem a nagyobb teljesítmény irányába. lásd még: Ariel Atom Nomad ;)
Majd kiderül, nem olyan rosszak ezek, Budapest sokkal vészesebb. Inkább csak rossz a felület, meg hullámos, de nagy gödrök azért nincsenek, éles padkával. A környebányai út rosszabb sokkal, ott még a dzsippel is figyelni kell a szélét:)
3-as BMWre gondoltam ;) Nekem az E46 kupé tetszik, a maga módján, egy E92 meg menő abban az értelemben, hogy drágábbnak néz ki, mint amennyibe kerül. De azért az nem véletlen, hogy egyik sincs, és nem azért, mert elérhetetlenek :) Részben puhának tartom őket, sperr nélkül, részben ugyanezért unalmas, megfáradt kupélimónak. És nem hoznám a GT86-ot példának, hogy lehet másképp is sportos egy autó, mint egy 1700kg-os fullos 335d:)
tolja, nem tólja:) Most a koni állítható van alatta, hátul állítható rugóval, eibach stabirudak, meg a feszített sperr. Ami hiányzik, az a toronymerevítő, a nyári gumi:), meg a kemény szilentek, de az utóbbi kimarad, mert így már elég jól fordul, de még nem zajos, nem pattog annyira. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a szar utakon a legkeményebb futómű a legpontosabb, szerintem a kék instabilabb volt, pedig legnagyobb részt csak a szilentek voltak mások, meg nem volt alatta a stabirúd
Nekem voltak ilyen 17 es lemezfelniim egyszer letereltek éjjel sötétben valahol osli felé a 85 ös ről rossz út volt, kb olyan rossz mint ami zsolti után van kifelé környéről másnap reggel észre vettem hogy mindkettő első be van hajolva. Azóta nincs semmiféle lemezfelnim semmiféle autón nemhogy peres gumival. Nagy szarok azok a felnik. Egy alufelni simán kibírta volna.
Persze, ez így van, egyenesben gyorsuláshoz elég lenne egy jobb 15-ös kerék, de azért a jelenlegi futóművel elég jól fordul, meg az a fránya sperr is tólja ki rendesen kanyarból, okozott már meglepetést sportos autóknak ;)
9,5kg a lemezfelni, és 225/45 a gumi, ami azért másképp viselkedik, mint egy 205/55 16. ÉS 17-es gumim van 6 db, 2 majdnem új, 4 meg elég jó. A lemezfelni meg pont ugyanannyit fog érni, ha elfogynak, ha nem töröm őket:) És nekem jobban tetszik, ez illik az autó imidzséhez. Ha szép BMW-t akarnék, akkor egy E46 kupét csinosítgatnék. Ha menőt, akkor egy E92 325it, esetleg kabriót valamelyikből. De a cél az olyan autó, amivel van kedvem Tahiból Lepence felé menni Bp-re, a bobpálya útba ejtésével:
Akkor holnap megnézem. Difit már cseréltem párszor de nincs 100 difi holtjáték ellenőrzési rutinom hogy rámondjam hogy ez szoros vagy hogy ez lóg vagy hogy akármi itt most hibás. De megpróbálom!
Ez 7,4 kg 16 colban a 17 es lemezfelni kb 10 kg. Nem tudom minek erőlteted azokat a lemezfelniket széles gumit tehetsz kisebb felnire is. Max a perem magasság kanyarokban ami előny lehet.