Tudom, a kérdés nem nekem szólt, de unokatestvérek!
Többen írták itt a fórumon, akik vezették az i30-at, hogy lágyabb a rugózása mint a ceed-nek te viszont éppen azt mondod, hogy az autó sportosabb. Hogy lehet egy lágyabb rugózású autó sportosabb, mint a feszesebb futóművű???
Van valakinek az autóján levehető vonóhorog? Gondolkozom, hogy még szólok az értékesítőnek, hogy dobjanak rá egyet? de Apósom autóján az elektromos csatlakozót olyan undorító módon rakták fel, hogy az nagyon gáz. kb 45 fokban néz lefelé a lökhárító alján. Én ezt el szeretném kerüni, és kíváncsi lennék, hogy csak így lehet? Ha van valakinek levehetős vonóhorga, megköszönném, ha rakna fel róla képet.
Megnéztem a képet amit felraktál! Igen ez az egyik legnormálisabb felni!
Ha esetleg úgy döntenél engem valószínüleg érdekelne, csak sajnos nem tudom hogy mennyivel "rázósabb"! Annyira 'kényelmetlen' lenne hogy mindenki cseréli azonnal?
Helyszín nem tiszta. Kinek jó, kinek nem a Lurdí parkoló, vagy az ország közepe.
Kopi invitált bennünket, talán lehetne a Mégane klubosokat látogatni, egy közös napra??
Legalább jól megverhetnénk Tuzi-t :-DD
Viccet félretéve, tényleg tanulságos a Mégane klubélet. Jó kis banda.
Ki az, aki támogatna egy talit, pld a megadott helyen. Időpont javaslatok??? Lista:
Doki1984 Díler baleri80 barpi36 Pest kicsit messze van nekem ,Tatabánya még megoldható ! Robi73 KiberLovag (jövő hét végétől szept 7-ig jó lehetek... utána macerás) rezlevi vlevi
Max akkor érné meg ha a kicsit beáldozná egy esetleges negatív fogadtatás esetén. De a KIA éppen most készül betörni Európába komolyabban, nem hinném hogy megengedhetné magának a bakikat. Nem véletlen készült európaiak számára Európában 7 év garanciával.
Személy szerint nekem mind2 autó bejön, de az én ízlésem szerint a Hyundai felszereltségét elrontották. Előrébb vették a apró kiegészítéseket a komolyabb dolgokkal szemben (pl ESP). Na meg ugye az a ablakemelő dolod... :( 2007-ben nem képesek 4 automata ablakot belerakni, miközben a testvérmodellben ott figyel, ráadásul csak a legmagasabb felszereltség esetén van becsípődésgátló... Számomra ez a vicc kategória. :)
Páncélosról állítod, hogy elfogult a KIA-val kapcsolatban, de te meg makacsul állítod, hogy a Hyundai a kiforrottabb, a szebb, a jobb. Benned is van akkor egy kis elfogultság, nemde??? :)
Szerintem mindenki más és más. Neked az a benyomásod, hogy a Hyundai a jobb, Páncélosnak meg az, hogy a KIA. Ez Ízlés dolga :)
Mindazonáltal abban nincs teljesen igazad, hogy ha van egy nagyvállalat, amely fő részvényese egy kisebbnek, akkor ebből egyértelműen következik, hogy a nagy fejlesztéseit próbálgatják a kicsin.
Véleményem szerint egy nagyvállalat pont azért vesz meg tulajdonrészt egy kicsiből, mert az ott lévő fejlesztésekre szüksége van. Gondolj csak bele! Megérné egyébként megvenni? Ha egy kis cég gagyi dolgokat gyárt, megérné a nagynak beinvesztálnia a gagyi kicsibe? Szerintem nem...
Nem utaltam semmivel arra, hogy nem kiforott a KIA. Arra utaltam, hogy a Hyundai teszteli azt, hogy milyen hibák jönnek elő esetleg az új modellekkel a Kia-nál és azokon igyekeznek javítani a saját hasonló modelleiken.
Nem egy autógyár hívott vissza már autót , mert valami a használat közben derült ki.
Minden modellnél előfordúlhat.
Annyi különbség van mindig láthatóan a két márka között, hogy kicsit másra szánják a két márkát...Ezt igyekeznek is hangsúlyozni.
Viszont érdekelne, hol tudom elolvasni a tesztjeidet....mert el szoktam olvasni amit csak tudok, az igaz, hogy kritikus szemmel olvasok, de ez a hiba maradjon csak sajátom:)
Feltettem egy képet az autóról a 7044-es hsz-ban, azon elég jól látszik a felni.
Azt mondták gyári Kia karika, a közepén Kia logó van.
Díler
Már nem variálok!
Jön a tél, veszek rá 15"-os vaskarikát, aztán majd meglátom tavasszal.
Elmegyek az urológiára, ha van vesekövem, akkor megmarad terápiás célból, ha nincs vesekövem, akkor feldobok egy hirdetést és vállalok..., no nem távgyógyítást, csak úgy fullkontakt az Aggtelek környéki utakon. Talán megkeresem vele az új gumik árát, csak szerződnöm kéne az egészségbiztosítóval, mint alternatív egészségügyi szolgáltató.
Miután írásodból is finoman is látszik, hogy elfogult vagy, ezért ennek megfelelően tudom értékelni a benyomásodat.
A tesztek fizetettek, így vajon akkor kit is olvasunk olyankor? Totalcarnak is volt egy kedves kis tesztsorozata a VW -vel kapcsolatosan, miután nem kapták meg sokáig a hivatalos márkaképviselettől az autókat tesztelésre és érdekes dolgok jöttek akkor ki pl.
Az autógyáraknak igencsak érdekük, hogy milyen tesztet kapnak majd a modellek, miután sokan azt hiszik, hogy az szentírás.
Természetesen ennek megfelelően fizetnek is, de persze ez is csak rosszindulatú képzelgés, nem?:)
Neked ha jól értem a tapasztalatod az, hogy a Kia mindenben jobb mint a hyundai ....
kicsit érdemes mondjuk pár amerikai tesztet is elolvasni, vagy megelégedettségi tesztet, megbízhatósági mutatót innen-onnan.
Azt írtad, hogy tesztelik az autót és javítva kerül a Hyundaiba. Ez arra utal, hogy nem kiforrott a Kia. A teszt azért csak érdekeljen, mert az autós szaksajtó fél év alatt leközölt vagy félszáz cikkje ad egy viszonylag hiteles képet.
A sajátkezűségről: A családban 2005 novembere óta van egy Rio, egy hétvégén át teszteltem egy Accentet. Kb 5 cee'd-be (1,4 és 1,6 benzines és 1,6 CRDi) tettem pár ezer kilómétert, az elmút egy héten 2 db i30-as is volt a kezem alatt, nyitogattam, csapkodtam, kapcsolgattam eleget. Már publikáltam a tapasztalataimat.
"...a két márkáról, de inkább gyakorlatban érdemes megvizsgálni szerintem" Hát erről beszélek, várom a konkrét benyomásokat tőled.
Egyetértek! Nem márkafüggő, sajnos az importőrök nem nagyon látnak rá és vannak hatással a "lent" történtekre. A Kereskedés vezetőjén, mint egyszemélyű felelősön múlik, milyen embereket enged az ügyfelekkel tárgyalni.
Kia Ceed első szemügyrevételét akartam akkor megtenni én is.
Odamentem a kiálltott modellhez és a kinyitott ajtón benéztem és nézegettem a műszerfalat.
Erre rámszól az egyik kereskedő, hogy álljak alrébb mert ott van egy ügyfél akivel szerződést kötnek és hagyjam vizsgálgatni az autót.
Természetesen nem mentem vissza akkor a Kiához és a feltúrbózott Aston MArtinhoz mentem át, ahol érdekes módon az elzáró szalagot elhajtotta a pasi, hogy meg lehessen nézegetni:)
Érdekes módon a Ford Focusnál pl. a kiállított versenymodellre is azt mondták, hogy ki lehet próbálni az autót.
Azóta már meóztam alaposan a Ceed-et alaposan, de ezek is fontos dolgok, mert ugye az ember máshova is viheti a pénzét, ha a kereskedők nem éppen kedvesek.
Biztos, hogy nem a gyár a hibás! Azonban a gyár érdeke, hogy figyeljen az apróságokra is és az ügyfélbarát viselkedés alapvetően fontos ilyen versenyben.
Pár KIA kereskedésben jártam mostanában, és mindenhol, segítőkész értékesítőkkel találkoztam. Egy értékesítő nem megfelelő viselkedéséért még nem az egész gyár a hibás ugye?
Egyébként sajnálom a tapasztalatodat, javaslom nézz be egy másik kereskedésbe!
Egy Kia kereskedőhöz bementem és meg akartam ismételten vizsgálni Ceed et:) Igaz már párszor máshol megtettem.....de fel kellett frissíteni az élményeket.
Erre egy kedes eladó.....kijött az ajtón ahogy nézegettem kívülről az autót és rámszólt, hogy akkor nézhetem meg, ha előtte jelzek bennt a kereskedésben és jöjjek el onnan:)))
Huuuuu...na mondom, akkor ezzel nem kell komolyan foglalkozni, mert ez vicc.
Szóval azért Kiának még kicsikét kellene figyelni az apróságokra is, mert ez eléggé balkáni hozzáállás.
Ezt más kereskedésben még nem tapasztaltam.Ha márkatársat nézem, akkor Hyundai-nál rohannak hogy segíthetnek -e :))