Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Latom, a minuszpontnyomkodok mar latjak, erzik, hogy semmi nem valtozik 2030-ig (a katonasag területen se), minden marad a regiben, minden lefagy, lemerevedik, beporosodik, beszürkül ... :-)
:D Beletört a Szovjetunió bicskája, beletört az amerikaiaké, de mi majd megmutatjuk! ;) Erre kíváncsi leszek - de csak így távolról, ha egy mód van rá... ;)
Egy érdekes beszélgetés a magyar honvédség egy korábbi megsemmisülésnek helyszínéről, illetve pont arról, hogy megtudjuk-e valaha a mohácsi csata pontos helyszínét.
Szerencsére nekem nem volt főnököm a Lőrinc, nem tudom általában milyen parancsnok volt, de amit a fia nyilatkozott róla, és amit én láttam híradásokban az nekem mutatja, hogy egy önző, hajcsár tipusú vezető volt, aki rettentő határozottnak szerette magát mutatni, de lehet hogy valójában egy teljesítménykényszeres beszari nyuszi volt.
A kis lőrinc tipikus példája a zsarnok apa ráhatására kényszerből lett katonára. Ez a labdára hízott, állandó jelleggel napszemüveg mögé bújó emberkére ráférne, hogy erre rendelt szakemberek tüzetesen átvizsgálják, és valós állapotfelmérést végezzenek rajta.
Mentem ki a csörlőházhoz, ott áll egy pasi téli katonai egyenruhában valami furcsa asztrakán usankában, azon valami szokatlanul nagy aranyozott címerszerűség. Mentem hozzá, hogy maga ki, számomra ez az egyenruha ismeretlen. Bemutatkozott, ő Lőrincz Kálmán vezérőrnagy a Néphadsereg legfiatalabb tábornoka a 11. hk. ho. parancsnoka. A beosztottjaimat szétzavartam szemrevételezésre, várom, hogy visszaérjenek. Bemutatkoztam én is, elnézést kértem hogy egy tábornokot nem ismertem fel. Jól elbeszélgettünk amíg a beosztottak vissza nem tértek. A volt és a mostani katonák többsége előtt Lőrincz Kálmánnak komoly respektje van. Ez biztos teher a gyereknek is. A katonai vezetésnek szerintem felelőssége, hogy a gyermeket az apja hírnevéhez méltó módon felépítsék, ne maradjon ez a felelősség csak a gyerekre.
~2030-ban (az nem több, mint ~9-10 ev) ~30-50% lesz a robotjarmüvek, repülö szerkentyük aranya. Ugyhogy nem csak cyberize, vagy reconnaisance, vagy különfele (szatellites) kommunikacio, vagy jamming van/lesz, hanem katonak nelküli (tavvezerelt, vagy önmagaban intelligens) szerkezetek is ... amelyeket NEM KELL az ember biologiai tulajdonsagaira meretezni (pl. gyorsulasertekek, test-méret) eppen ezert nagyon elterhetnek a ma (~2021) szokasostol.
Barátokkal és családtagokkal együtt. És ehhez kell egy dandártábornok. Az USÁ-ban egy ekkora rajt - mert még szakasznak sem nevezhető - egy őrmesterre rábíznak.
Hűség a néphez, hűség a párthoz! Mi ez a lojalitás most már dandár szinten is? Egy év múlva hányan lesznek a mostani 15-ből? Tankosok lesznek, vagy tüzérek? Szétosztják őket? Nem kevés ez a Zrínyi HHT-hez? https://honvedelem.hu/hirek/eletem-aran-is-megvedem-1.html
Nekem kedvencem volt akkoriban az az újságcikk, amiben megszólaltatták a vásárhelyi lövészezred egyik női katonáját, aki BTR toronygéppuskás beosztásban volt, és elmondta, hogy ő eredetileg kórházi nővér, de a honvédség több fizetést, és jobb ellátást ajánlott neki amikor felcsapott katonának. Milyen jó kis kontraszt, hogy ez a nő először felesküdött az emberi élet mentésére, majd felesküdött arra, hogy alkalomadtán embereket szaggat szét a 14,5 mm-es nehézgéppuskájával.