"Gázzal" előre feltöltött készülék telepítésekor mindenképp kell vákumolni a 2 egység közötti csőszakaszt? Akkor is ha a kül és beltéri kb 4 cm-re van egymástól egy fak külső-belső oldalán?
Biztos, hogy nem normális jelenség. És lehet is tenni ellene. Írj egy mailt talán tudunk segíteni ha Bp és környéke vagy vagy esetleg Cegléd Szonoök vagy balaton vonal.
Köszönöm, de nem garanciás. Én normálisan kitisztítom a klímát, míg a szerelője "idefújokodafújokjóesetbenaklímátiseltalálom" típus. Szóval az első évben kértem a tisztítást, de mikor megláttam, mit csinál, eldöntöttem, hogy nem fizetek 15 ezret ezért a semminő munkáért. Hihetetlen, hogy 2 év után eltávozik a gáz és semmit nem lehet vele tenni, évente fel kell töltetnem. Valahogy nem tudom ezt elfogadni. Úgy gondolom, ez csak pénzlenyúlás.
Lehetséges hibaokok: rossz perem, megtört rézcső repedt rézcső ha meg alucső akkor bármi.. Vagy eldörzsölt cső a kültériben . valameélyik kalorifer u csöve repedt forraztási hibás. De 2 évesen a szerelés és a géphiba is garos talán.
Múlt évben először (azt hiszem a 2. évét taposta a klíma - Midea) gázt kellett után tölteni. Nem hűtött rendesen.
Azt olvastam egy másik fórumon, hogy a gázszökés oka: "általában szerelési hiba, vagy hibás csatlakozót jelent".
Ezek szerint orvosolni lehet a problémát? Mert a jelek szerint ismét nem hűt rendesen az a klímánk, és évente kiadni ennyi összeget... :( Köszönöm szépen a válaszokat! :)
A hűtőközeg gázáramlásának a hangját lehet valamilyen formában csökkenteni? Mert hangosabb a folyamatos gázáramlás hangja, mint maga a ventillátor csendes módban.