Oke ezt most mar igy ertem... az elobb mar irtam hogy a regi tartalyon soha nem nezte meg a szaki hogy mennyi nyomas van benne mert tuti hogy soha nem kototte szet ugy ahogy ti irjatok....:(
Akkor húzd rá az automatákra a kupakot és úgy nézd meg, hogy esik-e a nyomás.
Amikor nem gyújtol be, a tágtartály légoldali nyomástartását is tudod ellenőrízni úgy, hogy a vízoldalról leválasztod, rámérsz a nyomásra, utána 2-3 órával megint rámérsz. Az autósszelep nem enged?
Jobban is összeszedhettem volna a kérdéseimet...:)
A rendszer lustábbá tételét a torlószelepek leszabályozásával oldottam meg, de azt nem tudom, hogy ebben az esetben a bejövő szelepeket hova kell állítani, kell-e azon is szűkíteni vagy éppen, hogy akkor ki kell teljesen nyitni.
Amit még kifelejtettem az az, hogy a teljesítményt visszavettem 10kw-ra, hogy lustában fűtsön fel
és így is bőven elég. A HMV teljesítményhez nem nyúltam.
Próbáltam több variációt is, mert amikor beüzemelte a szerelő nem állított be semmit csak 70 fokon hagyta az előremenőt a fűtőteljesítményt meg fullon, így percek alatt elérte az üzemi hőfokot és nem is nagyon kondenzált.
Most vödörben megnéztem, folyamatosan van kondenzvíz.
Majd kipróbáltatom, mert nem vagyok a helyszínen. Az az érdekes, hogy minden szelep augusztusban lett cserélve. 2 típus van és ennél a piros tekerősnél 5 radiátornál van mindegyikkel gond.
Családi ház, 90 m2, 24/20 kW kondenzációs gázkazán.
Beállítottam az előremenőt 48 fokra, a kazán üzemi hőfok elérése után gyakorlatilag teljesen lemodulál és könnyedén tartja a vízhőmérsékletet.
A kérdésem az, hogy majdhogynem folyamatosan megy, néha kikapcsol ugyan de nem sokszor.
Ez így jó a kazánnak? A fogyasztása így HMV, fűtés és még a gáztűzhely napi 10m3 körül van, és 22-23 fok a lakásban a hőmérséklet, tartja amit beállítok simán.
Amennyire láttam mindenhol azt írják, hogy ezeknek a kazánoknak az a jó hosszútávon ha nem kapcsolgatnak ki-be.
Nos feltoltotte a rendszert kb 20mp alatt elerte a 0.8 bat-t ...elinditotta a keringetest....legtelenitett....egy keves levego meg kijott....a nyomas leesett 0.7 bar-ig.....a tulnyomastartalyon picit megnyomta a szelepet......levego van benne.....a nyomas viszont lassan de biztosan tovabbra is csokken a rendszerben....:(