Régi vesszőparipám,sokat beszélgetünk a haverokkal róla,hogy én a bélyegzőket sem tenném lakott területre,pláne nem időnként zsúfolt nagyvárosokba (pl.pont Keszthely).
Inkább olyan helyekre telepíteném őket,amiknek az eléréséhez valódi teljesítmény kell (pl. Vitányvár,Rezi-vára,Tátika vár,Siroki vár stb.)
Sőt én pl. a Nagy-Getére is telepítenék ellenőrző pontot,szerintem ezt sokan kihagyják és Tokod után rögtön Dorogon kezdik.
Így valamennyire kiküszöbölhető lenne az autós bélyegző szerzés. Szerintetek létezik ilyen vagy csak legenda?
Ez ugyan nem Kék, hanem a Rómer Flóris Zöldje, de tegnap-ma leteszteltem az új hálózsákot, remekül bírta a -11 körüli hőmérsékletet. Ami meglepő volt, hogy Zirctől felfelé még bőven csingilingiig érő hó borítja a hegyeket, ahogy a városból kiértünk szűz havat kellett törni az előrejutáshoz. Igazából már csak némi fagyott latyakra számítottunk, de így persze sokkal szebb volt minden. A Zoltay-forrás felett aludtunk, a lesen túl, reggel ahogy indultam vissza, a lesnél nagyobb konda disznót és pár őzet sikerült megnézni.
Ez pont az a hozzáállás, mint amikor valaki jelentősen módosítaná a csereháti útvonalat, mert az ott tapasztalható szegénységgel történő szembesülés rontaná a túra hírét.
Ha Hévízet jelenleg pénzes fürdőzők népesítik be, akkor ez is országunk jelenének része. Én nyáron jártam le: nem mondom hogy megszokott közegemnek éreztem a hévízi belvárost, cserébe az egregyi templomkertben megpihenés egyik legszebb élmény volt a túra során. Ezen kívül, Keszthely mellett szól még a jó elérhetőség (könnyebb szakaszolás) is. És biztos van olyan kéktúrázó, aki rászán némi időt a Festetics kastélyra, vagy éppen egy nyári késő délutánon becsobban a Balatonba Alsógyenes után...
Gondolom a Gyöngyösi csárda - egregyi templom - Hévízi-tó - Festetics-kastély felfűzése volt az eredeti cél, de a mai Keszthely (főleg főszezonban) valóban egész másról szól...
Ezt a szakaszt én visszaterelném az 1938-as útra, vagyis kihagynám a francba a több kilométeres aszfaltkoptatást Hévízen és Keszthelyen keresztül.
Rezivár-Várvölgy-Lesenceistvánd tökéletes útvonal lenne, így kihagyná a kék a két Balaton melletti sznob várost amelyek sokkal inkább szólnak a gazdag pancsikoló turistákról mint a bakancsosokról.
Nemtom. Ha szolgáltatás=kéktúra, akkor hálózat=erdészet+NP+MTSz+önkormányzat+egyéni vállalkozók (bót, korcsma, Mari néni) és láthatósági eszköz=tábla, akkor pl: a bélyegzőhelyet mutató tábla? A bikkfához többet értek, mint a bikkfanyelvhez.
Legjobb az eszközbeszerzésekben olvasható: kistraktor, magassági ágnyeső, motorfűrész... Csak próbálj bemenni velük az erdőbe! 2013 tavaszán ezt szóvá is tettem, hogy mi a csillagos eget akarnak egy üres tankkal, vezető nélkül 9,5 kg-os erdészeti stihllel? Ugyanis egy ilyen jószág volt bele írva a projektbe, meg 2,5 millás gokart fűnyíró, meg külön ágnyeső és kasza, holott ezt egyben, kombigépként is lehet kapni. Első blikkre 3,5 millát lehúztam, és a (Güszi kedvence) T.M.-nek át is küldtem. Azóta csend van.
Megkésve bár, de én is őszintén gratulálok nektek az OKT bejárásához. Külön elismerés kispapinak!
Nekem az egyik kedvenc gondolatom a projektben, hogy piaci célcsoportja - többek között - az amerikai turisztikai csoportok. A pongyola fogalmazás miatt ez sokkal inkább az amerikai kontinensre utal, és nem az USA-ra. Olcsó poén plagizálnom Aranyosi Péter klasszikusát, de kihagyhatatlan: örömmel jelentem, hogy perui indiánokkal már több alkalommal is találkoztam a Kéktúra nyomvonalán.
Köszi. Még határtalanok a lehetőségek, pl. melyik hónapban, milyen holdfázisban, hányadikán túráztunk legtöbbször/legritkábban, hányszor esett az eső stb. No és igen komoly adatbázis is készült a túrák alatt a KSH felmérésekből (kávé-sör-hubi). :-)
sose aggodj. ezek a zinformatikusok idonkent elo kell, h jojjenek birkasagokkal, kulonben nem elnenek meg a tanacsadok. szegeny suttyo, egyetemi eveiben tengetoket egyik oldalrol basztattyak a hulyebbnel hulyebb pm mgmt szarokkal elmeletben, mikozben a gyakorlatban egeszen mas, _heurisztikus_ megoldasokat varnak toluk, amik vastagon utik egymast. ezert szar minden kicsit is bonyolultabb rendszer. de ez off, ettol mesz majd fanak a zerdoben :)
"Az OKT ún. alacsonyküszöbű szolgáltatás, ami lehetővé teszi, hogy az alacsonyabb jövedelmű társadalmi rétegek is bekapcsolódhassanak a belföldi turizmusba."
ez ugye 1914-es szoveg. ha nem, akkor ez nagy szegyene a kijelentojenek. sot, erosen diszkriminativ. kimondta ezt?