Tök érdekes hogy a macskáknál ez mennyire másképp van....őket maga aszülés láthatóan nem viseli meg nagyon, inkább nagyon boldognak tűnnek amikor szoptathatják a babáikat, és az első baba kipottyanása után a többinél már alig-alig erőlködnek...:-))) bár nálunk embereknél is így lenne....
de a császártól sajnos ők is megzuhannak....:-(((
Ráadásul tök hamar, kb egy két hét alatt visszanyerik az eredeti karcsúságukat, csak a cicik maradnak duzzadtak....
Én úgy látom, hogy Zazie teljesen jól van, az biztos, hogy sokkal jobban, mint én, miután megszültem a gyerekeimet...Pedig neki nem csak egyet kellett világra hoznia!
Ma hajnali 1 és 2 között (a 70. napon!) megszülettek végre a kiscicák. Egyenlőre mind fehér (sziámi), és szerintem 1 fiú, 2 lány, de erre nem esküdnék meg.
Meglehetősen egyformák, mindhárom 105 gramm körüli súllyal született.
És az első babának teljesen nyitva voltak a születésekor a szemei!
Teszek fel majd képeket.
Szép napot mindenkinek!
Thorani, gratulálok a lap sikeréhez, és köszönjük a munkádat! Szerintem sokat tanulhatunk belőle, és az sem árt, ha az emberek megismerik a macskafajtákat.
(Azt érdekes módon mindenki tudja, hogy milyen egy vizsla, vagy egy bernáthegyi, de amikor megjegyzem, hogy több tucat macskafajta létezik, látom az embereken, hogy el sem hiszik.)
Sztracsi itt ül az ölemben és érdeklődéssel szemléli a képernyőt. Kedvence az a pattogó kockás hirdetés a jobb szélen! :-)
Szörnyen okos, nap mint nap van olyan esetünk, hogy pontosan megérti amit mondok. Okos a kutyám is, meg a lovam is sokszor, Vuvu is az volt, én pedig több tíz éve "beszélgetek" mindenféle állatokkal, de ilyennel még nem találkoztam...
Bár én egy szadista állat vagyok, de mikor mi kerültünk ilyen családi tragédia szélére Vuvu éjszakai műsorai miatt, (sok könyörgés, simizés és átvirrasztott éjszaka után) végül én nem megsimiztem, mikor egyik éjjel felkeltem miatta, hanem betettem a fürdőkádba és lespricceltem vízzel... Amíg nyalta magát legalább csend volt. De utána is elég volt _fenyegető hangon_ kiszólnom neki, hogy megy a kádba, na nem lesz csend! Lett... :-)
Ha kimész, megsimized, akkor azt tanulja meg, hogy ha nyüszizik akkor kimész, és megsimized. Hiába várod el, hogy abbahagyja, nem fogja. Nekünk is volt cirkusz egy pár napig, aztán azóta szépen megszokták, hogy mi megyünk aludni, és ők is alszanak. Már tudják az esti fogmosásból, hogy lassan alvás lesz, volt hogy simán bekészülődtek a kis macskaágyba, és várták a jóéjtpuszit :o))
Mit tudok csinálni a kiskandúrommal, hogy ne nyüszizzen állandóan? Főleg éjszaka bosszantó. A párom már beigérte, hogy megy a cica, ha nem változik a helyzet. (ő sokat dolgozik és éjszaka pihenni akar) Hiába megyek ki hozzá és simizem meg, utána folytatja. Én már arra is gondoltam, hogy esetleg a másik cicának dumál, hogy ne aludjon, hanem kergetőzzenek.
A másik, a cicalány csak akkor dumál ha éhes. DE ezt legalább értem.
Na meg a másik a cicafiú harapásai, egyszerűen nem lehet leszoktatni róla. Minden ok nélkül ráharap a kézre, lábra. Rácsapok a popójára, de újra kezdődik.
Január 31-én, kedd estétől szerda estéig voltak együtt Harryvel, ami azt jelenti, hogy múlt hét kedden volt 63 napos, tehát ma, akárhogy is számolom a 69. nap van. És semmi jele annak, hogy szülni akarna. El tudod képzelni az idegállapotomat?
A te babáid is gyönyörüek és nagyon édesek!!Bárcsak már idén megengednék nekem,de jövöre remélem már én is sziámi gazdi leszek:)Billy nagyon elegáns kiskandur!!!Minden cicáddal jól kijön?Nálunk a másik cicánk(ivartalanitott lány) ma találkozott elöször a szülés ota Tigrissel és majdnam összeverekedtek,nagyon megijedtünk.Jó volt,hogy javasoltad a pelust,mert így tényleg nagyon hígénikus és egyszerű.
ez a maccs egyszerűen imádnivaló, éjjel arra ébredtünk hogy a párom fülét rágcsálja finoman és közben hangosan dorombolt, majd a SAJÁT cicijét kezdte el szopizni és közben dagasztotta a párnát:-) Olyan hangosan cuppogot hogy ki kellett rakni a lányok szobájába mert nem lehetett tőle aludni....
egyébént egész jól kjön már a lányokkal, főleg Hope-al:_D
Újabb képek a babáinkról:Egyre nehezebb őket fényképezni:))
Pont ma 1 hetesek!Már mindenkinek elkezdett kinyilni a szeme!Augies remélem már ma éjszaka megszületnek a kiscicáitok és,hogy minden rendben lesz.Nagyon kiváncsi vagyok,hogy milyenek lesznek!!