Ertem...csak en arra gondolok hogy lehet szetnyomott egy csovet ami a betonba van a padlo alatt es azt ugye nem latom....huuu de gaz ez az egesz nekem....:((
Ok....es meg egy kerdes amikor elzarom csapot es szetkotom a pufit meg a tagulasit....majd elinditom a ket motort akkor az nem baj hogy jelenleg a nyomas a rendszerben 0.0 , tehat a 2 motor jaratasa elott esetleg fel kell tolteni a rendszert hogy elerje a 0.8-at?
Adott egy jól szigetelt, kis méretű ház (60 m2), radiátoros fűtéssel, amiben egy Ariston Genus One 24 kondenzációs kazán üzemel. 40 fokra van állítva az előremenő hőmérséklet, 22 fokra a termosztát, de így is nagyon hamar befűt: Megy fél óráig, kikapcsol, aztán a ház tartja a hőt vagy másfél óráig, ezután kapcsol be újra. Idén megy először, ezt a mostani kint 5 fok körüli hőmérskletnél csinálja, tehát hidegebb időben még nem próbáltam. Ez így mennyire normális/gazdaságos? Érdemes lejjebb venni 35 fokra az előremenőt?
Akkor viszont elzárni, megmérni a nyomást, és felírni. Aztán felpumpálni így elzárva akár 1,5 barra, és utána mérni, megtartja-e. Ha igen, akkor kiengedni annyi levegőt, hogy visszaálljon a felírt nyomás.
Hat ugye azt lehet hogy nem neztem...mert egyedul kinlodok es kozben mast is csinalok.....szoval van egy oras pisztolyom amivel gumikat fujom fel ha kell es ezen amugy is eleg nehez az ora kiosztast megfigyelni..de emlekezetem szerint alig volt benne nyomas...elvileg nem raktaron volt mert pont akkor hoztak meg a kozpontbol....persze ki tudja ott meddig allt.
Holnap csinalok valahogy egy olyan szerkezetet amivel pontosan megmerem majd az ertekeket.
Hat a puffer tetejen lehet hogy nedves..oda nem masztam fel...amugy igazad van mert remlik hogy a lenti amelxik sziszegett az nedves volt de azta az beallt szerintem.
Ha nem fűtesz pár órát, akkor zárd el a tágulási előtt a csapot, és mérd meg a nyomást, majd pár óra múlva újra. Ha nem változik, akkor a tartállyal nincs gond.
Amugy amikor felforrt a rendszerem es masnap miutan kihult a maradek viz akkor potoltam a vizet es remlik hogy ezek sziszegtek de egy ido utan leallt...esetleg lehet hogy valamelyik nem zart vissza teljesen?