Keresés

Részletes keresés

Patrick84 Creative Commons License 2015.04.05 0 0 238

Igen, Neked is jár vissza. Kíváncsi vagyok mennyi.

Előzmény: osika87 (237)
osika87 Creative Commons License 2015.04.05 0 0 237

Sziasztok 2008.02-ben felvettem 680eft deviza hitelt autóvásárlásra ettől a jóságos banktól 2010.07 hóba lejárt, (Jó adós voltam) kb. 880eft fizettem vissza.  Járhat nekem visszatérítés mert se levél se telefon se semmi.!

Bocsánat felhívtam a a jóságos bankot és elég hamar leráztak mondán majd az érintett ügyfelek Áprilisban megkapják a szükséges dokumentumokat postán!

Örülnék én is egy kis borra valónak.

tanpopo Creative Commons License 2015.04.03 0 0 236

Megnéztem a szerződést, nekem sincs rajta az enyémen kívül más aláírás, viszont a szerződés mellékletén rajta van a merkantilé. 

Attól félek én is, azért sunnyognak, mert még mindig ki akarnak valamit taktikázni, hogy a lehető legkevesebbet kelljen visszaadniuk. Ezektől minden kitelik. Szerintem még egy levelet se küldtek el ezért azoknak, akik már kifizették a tartozást. Csak lenne róla hír.

misimókus73 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 235

Ok! Akkor ülök és várok. :)

Köszönöm a segítségedet!

Előzmény: levélreváró (234)
levélreváró Creative Commons License 2015.04.03 0 0 234

Szerintem semmi teendőd nincsen, csupán a kedvezményes végtörlesztőknek kellett 10000 Ft-t fizetniük március 31-ig, hogy átszámolják, jár- nekik valami. Meg ez egyébként is a lakáshitelekre vonatkozott. Ülni kell és várni, igaz, néha ez a legnehezebb:)

Előzmény: misimókus73 (233)
misimókus73 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 233

Sziasztok!

Tudom hogy visszaolvasva rátalálnék az általam keresett válaszra, de nagyon nincs időm a gép előtt ülni.

Csak arra szeretnék választ kapni hogy a 2006-ban autó vásárlásra (10 évre) felvett (CHF alapú) és 2010-ben végtörlesztett hitelem ügyében van e tennivalóm a bank felé, vagy csak meg kell várnom amíg értesítenek?

Előre is köszönöm a segítséget!

Patrick84 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 232

Pár éve, nem is hittem volna, hogy egyáltalán kapunk vissza, bármit is... meglássuk.

Előzmény: Delishark (231)
Delishark Creative Commons License 2015.04.02 0 0 231

Jól csak az uzsorás jár.. Nem is picit.  

Előzmény: Patrick84 (230)
Patrick84 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 230

Ez már így is, annyira el van húzva... remélhetőleg, azért jól járunk valamennyire...

levélreváró Creative Commons License 2015.04.01 0 0 229

Talán mert időre van szükség ahhoz, hogy kiókumlálják, hogyan lehetne olcsóbban megúszni:)

Előzmény: Delishark (228)
Delishark Creative Commons License 2015.04.01 0 0 228

A kamatos kamat miatt nem értem mi értelme annak, hogy az utolsók az elszámolásban. Mondjuk így többet kamatozik a túlfizetés mint a saját számlákon :)

Előzmény: Patrick84 (227)
Patrick84 Creative Commons License 2015.04.01 0 0 227

Ezért gondolom, hogy csak 50-60e Ft körül kapok vissza. Ami az árfolyamkülönbségből adódik, meg ebből kifolyólag a kamatos kamat. Kíváncsi vagyok, de hát hol van még, mire kapok egy levelet...

Előzmény: Delishark (225)
levélreváró Creative Commons License 2015.03.31 0 0 226

Raiffeisenes is vagyok, tőlük van hír: aktív számlánk van, azon volt értesítés, hogy a 2008-ban tíz évre felvett 2millás chf jelzáloghitelünk tőkéjéből 500ezer ft-t jóváírtak. (A számlatörténeten látszik, mintha befizettem volna ugyanennyit, ők meg rögtön levonták.) És legyek türelemmel, a törlesztőrészletek és egyebek alakulásáról a hónap második felében értesítenek.

Előzmény: Patrick84 (224)
Delishark Creative Commons License 2015.03.31 0 0 225

Patrick te is fizettél utána 52%-ot, az majdnem a "tisztességes" szint, ezért csak pár %-lehet amit majd vissza kapsz szerintem (a felvett hitelre számolva) kíváncsi leszek.. fura, hogy akik kaptak már elszámolást ennyire kerülik a nyilvánosságot:) 

Előzmény: Patrick84 (224)
Patrick84 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 224

Szerintem is. 950k-t vettem fel, 6 évre, havi 20682-t fizetve. 1,45m lett visszafizetve. Negyedévente jött a csekk az árfolyamkülönbözetről (euro), de ugye az sem az MNB árfolyam szerint lett számolva. Én sem tudom, hogy emeltek e, nem kaptam semmi ilyen levelet... Azért meglepődtem, amikor a törzskönyvet maguktól kiküldték. Persze még az okmányirodába be kellett mennem töröltetni.
Ma olvastam, hogy a Raiffeisen csak április végén kezdi kiküldeni a leveleket. Na tőlük kaptam levelet, hogy volt kamatemelés a bankszámlahitel és vásárlási hitelkeret miatt, kb 1-2 éve, kétszer is.

Előzmény: levélreváró (223)
levélreváró Creative Commons License 2015.03.31 0 0 223

Szerintem ez kevés, igaz, attól is függ, mekkora volt a hitel. Egy 2millás hitelnél az árfolyamrés miatt már a folyósítás napján átvertek min. ennyivel (vételi árfolyamon számolták a hitelt). A kérdés számomra továbbra is, emelt-e kamatot és mennyit a Merkantil a futamidő alatt? Mert a kamat miatt növekedhet jelentősen a visszatérítendő (jóváírandó) összeg. Az én szerződésemben az szerepel, hogy: induló ügyleti kamat 10 egész valamennyi %. De az elmúlt 8 évben egy sort sem kaptam arról, ez változott-e vagy sem. Ha igen, úgy minden százalékpont számít, nem is kicsit.  Valahogy nem tudom elképzelni, hogy éppen a Merkantil ne emelt volna suttyomban kamatot - mert különben apró tételekért nem pereskedtek volna az állammal hónapokon keresztül, mint ahogy voltak bankok, amelyek nem is pereltek

Előzmény: Patrick84 (222)
Patrick84 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 222

Akkor én csak áprlilis 14 után fogom megkapni gondolom... Most járt le februárban a hitel. Nagyon kíváncsi vagyok már... amiket én számoltam kb 50-60 körül kapok vissza, remélem azért több lesz.

Előzmény: levélreváró (220)
Delishark Creative Commons License 2015.03.30 0 0 221

Az olyan bankok akik picit is emberszámba veszik azokat akikből élnek, már kiküldték és el is számoltak az ügyfelekkel. A jóságos bank nem úgy gondol a jövőre, mint a többiek.. még nem kaptam levelet, de nagy reményeket nem is fűzök hozzá. Eddig is bármilyen kérdéssel fordultam az ügyfélszolgálatához, mindig lekezelően, fenyegetően, és sablonszövegekkel kommunikáltak annak ellenére, hogy nem a problémás ügyfélköre tartozom. Az biztos, hogy árfolyamkülönbözet nélkül a hitelem kamata  29% lett volna, árf.különbözettel pedig 65% körül fizettem ki eddig.  Azt tartom elképzelhetőnek,hogy 50%-os haszonnal kénytelen megelégedni, és a felette lévő részt kapom vissza. Kb 14-16% lehet. Nyilván erről is csak azért mondanak le, mert túl nagy volt a nyomás.. és íGy kevesebb lesz a per is.

levélreváró Creative Commons License 2015.03.30 0 0 220

Nem, de nagyon várom:) A Merkantil honlapja szerint április folyamán postázzák az elszámolásokat (a lezárt ügyfelekét április 2. felében). Nyolc éve nyögöm őket, már egy éve +ban, havi fixes, változó futamidős. Tudja-e valaki, hogy a Merkantil emelt-e ügyleti kamatot az elmúlt években? (Lehet, buta kérdés, de a negyedéves kimutatások csak a Liborváltozásokat jelzik.)

Előzmény: Patrick84 (218)
tanpopo Creative Commons License 2015.03.30 0 0 219

Előkerestem a 2012-ben kapott végelszámolási bizonylatot, ahol tételesen feltüntettek minden költséget.Akkor a kapandó levélben ugyanazoknak a tételeknek kellene szerepelni, nem? És ha nem, akkor csak abban különbözhet, hogy a kötelező elszámolási szabály szerint készül, nem? És a különbözettel mi lesz?

Mivel a törlesztés akkor felvett forinthitellel történt, a kár lényegesen nagyobb. Azzal mi lesz? Külön kellene érte perelni?

Patrick84 Creative Commons License 2015.03.26 0 0 218

Kapott már valaki levelet?

Tyry Creative Commons License 2015.03.25 0 0 217

Sziasztok!Az elszámoltatás 2004.05.01 után kötött szerződésekre vonatkozik. Mi lesz az elötte kötöttekkel?? Semmi? Azok is ugyanúgy károsultak. Nem? Mit tudtok róla?

Basiliscus Creative Commons License 2015.03.23 0 0 216

Helló,

ugyanebben a cipőben jártam (örökölt devizás-autóhitel).  Nincs menekvés, ki kell fizetni. Eladtuk a szüleim házát és előtörlesztettük a kölcsönt.

Próbáltam alkudni velük, de nem ment. A "legszebb", hogy mivel megváltozott a szerződő fél, ezért külön több tízezer forint szerződésmódosítási díjat is felszámoltak.

Épeszű ember ezzel a céggel nem áll szóba soha többé.

Előzmény: vomitus (203)
xGames Creative Commons License 2015.03.23 0 0 215

Bocsánat, most olvasom a korábbi hsz.-at, pont ez a téma :)

xGames Creative Commons License 2015.03.23 0 0 214

Sziasztok.

Elővettem a már lejárt-kifizetett merkantilos szerződésemet, amin a merkantil bank aláírásának helyén csak az autókereskedő szignója van pecsét és minden egyéb nélkül. Fél füllel hallottam olyat, hogy ezek a szerződések nem is érvényesek, tudtok erről vmit?

Köszi

Walhorn Creative Commons License 2015.03.17 0 0 213

Értem, köszönöm.

Előzmény: mozgógázos (212)
mozgógázos Creative Commons License 2015.03.16 0 0 212

Aki kedvezményesen törlesztett azoknak kell kérelmezni,,és 10  rugó.Ha + az elszámolás akkor visszajár a 10-es.Ha nem akkor bukta.

Előzmény: Walhorn (211)
Walhorn Creative Commons License 2015.03.16 0 0 211

Én azt hallottam, hogy valami kérvényt be kell nyújtani, másképp nem jár vissza pénz. Ki mit tud erről?

Előzmény: Törölt nick (210)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.14 0 0 210

NIF információ:

A pontosság érdekében felhívtuk a Merkantil Bank információs vonalát, melynek végén egy kedves ügyintéző hölgy arról tájékoztatott minket, hogy a 2004. május 1. után magánszemélyként kötött gépjármű finanszírozási hitelek esetében a Merkantil Bank a vonatkozó törvényeknek megfelelően jár el, vagyis a lejárt szerződéssel rendelkező korábbi ügyfeleket 2015. április 30-ig levélben értesítik az elszámolásról

Dj.Josy Creative Commons License 2015.03.05 0 0 209

Üdv mindenkinek.2013-ban kifizettem a Merkantil banknál lévő deviza alapú autóhitelemet.Levélben tájékoztattam őket az új lakcímemről illetve hogy nincs bankszámlaszámom ,és hogy a pénztárban venném fel a visszajáró összeget.Kell még tennem valamit,vagy csak várni a levelüket?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!