Levelet küldött a Merkantil.
Tárgy: figyelmeztetés a CHF Libor változása következtében az Ön által fizetendő részletek jelentős növekedésének veszélyére........ill az Önnel kötött szerződés- az Ön számára kedvező - módósítására.
Díj: 15. 000Ft
A bank jóságos és ügyfélbarát, vagy lenyúlás?
Sziasztok 2008.02-ben felvettem 680eft deviza hitelt autóvásárlásra ettől a jóságos banktól 2010.07 hóba lejárt, (Jó adós voltam) kb. 880eft fizettem vissza. Járhat nekem visszatérítés mert se levél se telefon se semmi.!
Bocsánat felhívtam a a jóságos bankot és elég hamar leráztak mondán majd az érintett ügyfelek Áprilisban megkapják a szükséges dokumentumokat postán!
Megnéztem a szerződést, nekem sincs rajta az enyémen kívül más aláírás, viszont a szerződés mellékletén rajta van a merkantilé.
Attól félek én is, azért sunnyognak, mert még mindig ki akarnak valamit taktikázni, hogy a lehető legkevesebbet kelljen visszaadniuk. Ezektől minden kitelik. Szerintem még egy levelet se küldtek el ezért azoknak, akik már kifizették a tartozást. Csak lenne róla hír.
Szerintem semmi teendőd nincsen, csupán a kedvezményes végtörlesztőknek kellett 10000 Ft-t fizetniük március 31-ig, hogy átszámolják, jár- nekik valami. Meg ez egyébként is a lakáshitelekre vonatkozott. Ülni kell és várni, igaz, néha ez a legnehezebb:)
Tudom hogy visszaolvasva rátalálnék az általam keresett válaszra, de nagyon nincs időm a gép előtt ülni.
Csak arra szeretnék választ kapni hogy a 2006-ban autó vásárlásra (10 évre) felvett (CHF alapú) és 2010-ben végtörlesztett hitelem ügyében van e tennivalóm a bank felé, vagy csak meg kell várnom amíg értesítenek?
A kamatos kamat miatt nem értem mi értelme annak, hogy az utolsók az elszámolásban. Mondjuk így többet kamatozik a túlfizetés mint a saját számlákon :)
Ezért gondolom, hogy csak 50-60e Ft körül kapok vissza. Ami az árfolyamkülönbségből adódik, meg ebből kifolyólag a kamatos kamat. Kíváncsi vagyok, de hát hol van még, mire kapok egy levelet...
Raiffeisenes is vagyok, tőlük van hír: aktív számlánk van, azon volt értesítés, hogy a 2008-ban tíz évre felvett 2millás chf jelzáloghitelünk tőkéjéből 500ezer ft-t jóváírtak. (A számlatörténeten látszik, mintha befizettem volna ugyanennyit, ők meg rögtön levonták.) És legyek türelemmel, a törlesztőrészletek és egyebek alakulásáról a hónap második felében értesítenek.
Patrick te is fizettél utána 52%-ot, az majdnem a "tisztességes" szint, ezért csak pár %-lehet amit majd vissza kapsz szerintem (a felvett hitelre számolva) kíváncsi leszek.. fura, hogy akik kaptak már elszámolást ennyire kerülik a nyilvánosságot:)
Szerintem is. 950k-t vettem fel, 6 évre, havi 20682-t fizetve. 1,45m lett visszafizetve. Negyedévente jött a csekk az árfolyamkülönbözetről (euro), de ugye az sem az MNB árfolyam szerint lett számolva. Én sem tudom, hogy emeltek e, nem kaptam semmi ilyen levelet... Azért meglepődtem, amikor a törzskönyvet maguktól kiküldték. Persze még az okmányirodába be kellett mennem töröltetni. Ma olvastam, hogy a Raiffeisen csak április végén kezdi kiküldeni a leveleket. Na tőlük kaptam levelet, hogy volt kamatemelés a bankszámlahitel és vásárlási hitelkeret miatt, kb 1-2 éve, kétszer is.
Szerintem ez kevés, igaz, attól is függ, mekkora volt a hitel. Egy 2millás hitelnél az árfolyamrés miatt már a folyósítás napján átvertek min. ennyivel (vételi árfolyamon számolták a hitelt). A kérdés számomra továbbra is, emelt-e kamatot és mennyit a Merkantil a futamidő alatt? Mert a kamat miatt növekedhet jelentősen a visszatérítendő (jóváírandó) összeg. Az én szerződésemben az szerepel, hogy: induló ügyleti kamat 10 egész valamennyi %. De az elmúlt 8 évben egy sort sem kaptam arról, ez változott-e vagy sem. Ha igen, úgy minden százalékpont számít, nem is kicsit. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy éppen a Merkantil ne emelt volna suttyomban kamatot - mert különben apró tételekért nem pereskedtek volna az állammal hónapokon keresztül, mint ahogy voltak bankok, amelyek nem is pereltek
Akkor én csak áprlilis 14 után fogom megkapni gondolom... Most járt le februárban a hitel. Nagyon kíváncsi vagyok már... amiket én számoltam kb 50-60 körül kapok vissza, remélem azért több lesz.
Az olyan bankok akik picit is emberszámba veszik azokat akikből élnek, már kiküldték és el is számoltak az ügyfelekkel. A jóságos bank nem úgy gondol a jövőre, mint a többiek.. még nem kaptam levelet, de nagy reményeket nem is fűzök hozzá. Eddig is bármilyen kérdéssel fordultam az ügyfélszolgálatához, mindig lekezelően, fenyegetően, és sablonszövegekkel kommunikáltak annak ellenére, hogy nem a problémás ügyfélköre tartozom. Az biztos, hogy árfolyamkülönbözet nélkül a hitelem kamata 29% lett volna, árf.különbözettel pedig 65% körül fizettem ki eddig. Azt tartom elképzelhetőnek,hogy 50%-os haszonnal kénytelen megelégedni, és a felette lévő részt kapom vissza. Kb 14-16% lehet. Nyilván erről is csak azért mondanak le, mert túl nagy volt a nyomás.. és íGy kevesebb lesz a per is.
Nem, de nagyon várom:) A Merkantil honlapja szerint április folyamán postázzák az elszámolásokat (a lezárt ügyfelekét április 2. felében). Nyolc éve nyögöm őket, már egy éve +ban, havi fixes, változó futamidős. Tudja-e valaki, hogy a Merkantil emelt-e ügyleti kamatot az elmúlt években? (Lehet, buta kérdés, de a negyedéves kimutatások csak a Liborváltozásokat jelzik.)
Előkerestem a 2012-ben kapott végelszámolási bizonylatot, ahol tételesen feltüntettek minden költséget.Akkor a kapandó levélben ugyanazoknak a tételeknek kellene szerepelni, nem? És ha nem, akkor csak abban különbözhet, hogy a kötelező elszámolási szabály szerint készül, nem? És a különbözettel mi lesz?
Mivel a törlesztés akkor felvett forinthitellel történt, a kár lényegesen nagyobb. Azzal mi lesz? Külön kellene érte perelni?
Sziasztok!Az elszámoltatás 2004.05.01 után kötött szerződésekre vonatkozik. Mi lesz az elötte kötöttekkel?? Semmi? Azok is ugyanúgy károsultak. Nem? Mit tudtok róla?
ugyanebben a cipőben jártam (örökölt devizás-autóhitel). Nincs menekvés, ki kell fizetni. Eladtuk a szüleim házát és előtörlesztettük a kölcsönt.
Próbáltam alkudni velük, de nem ment. A "legszebb", hogy mivel megváltozott a szerződő fél, ezért külön több tízezer forint szerződésmódosítási díjat is felszámoltak.
Épeszű ember ezzel a céggel nem áll szóba soha többé.
Elővettem a már lejárt-kifizetett merkantilos szerződésemet, amin a merkantil bank aláírásának helyén csak az autókereskedő szignója van pecsét és minden egyéb nélkül. Fél füllel hallottam olyat, hogy ezek a szerződések nem is érvényesek, tudtok erről vmit?
A pontosság érdekében felhívtuk a Merkantil Bank információs vonalát, melynek végén egy kedves ügyintéző hölgy arról tájékoztatott minket, hogy a 2004. május 1. után magánszemélyként kötött gépjármű finanszírozási hitelek esetében a Merkantil Bank a vonatkozó törvényeknek megfelelően jár el, vagyis a lejárt szerződéssel rendelkező korábbi ügyfeleket 2015. április 30-ig levélben értesítik az elszámolásról
Üdv mindenkinek.2013-ban kifizettem a Merkantil banknál lévő deviza alapú autóhitelemet.Levélben tájékoztattam őket az új lakcímemről illetve hogy nincs bankszámlaszámom ,és hogy a pénztárban venném fel a visszajáró összeget.Kell még tennem valamit,vagy csak várni a levelüket?