Na, a mai napon a Cee'd végleg felb*szta az agyvizem: Az eddigi problémáim mellett örömmel vettem tudomásul,hogy 1,5 hónap alatt a jobb első gumim nyomása 0,2 barral csökkent hurrá... A fekete leves csak most jön igazán, ugyanis elment a turbónyomás! Azt hittem megüt a guta! Amig elmentem a benzinkútig nem is vettem észre, mert hidegen nem nyomom, meg városban óvatosan is közlekedek. Utána viszont a városi elkerülőn mentem volna gyorsabban, erre azt veszem észre, hogy a fordulat igen lassan emelkedik, már 2000, 2500 és a kocsi alig gyorsul, az 1500-tól idáig jól érződött nyomaték egyszerűen nincs sehol! Hát komolyan mondom, ilyen nincs, hogy én (ráadásul mint topicnyitó!) fogtam ki az országba hozott kocsik közül az egyetlen sz*r példányt!!! Először az úhibákon áthaladáskor a kivülről jövő nyiszogások, utána a váltóolaj szivárgás, a múlt héten már mindkét első ablak rezegése a héten most meg ez. (a már most büdösödő klímát, lefagyó rádiót, meg a középkonzol mögüli cicergést ezek mellett már nem is tekintem problémának...) Kiváncsi vagyok mi lesz jövő héten, megáll majd menet közben a motor vagy mi, netán kiesnek a kerekek? Az is vicces lett volna, ha a turbónyomás netán előzés alatt ment volna el, igy utólag belegondolva az lett volna szép...
Egyszerűen nem látok a pipától, már most visszasírom a Puntós éveimet: az zörgött, zajos volt, meg nem ment, de az apró hibáktól eltekintve semmi bajom nem volt vele a 4,5 év alatt, ezzel meg 1,5 hónap alatt több gondom van mint a Puntóval 4,5 év alatt volt...
A Karácsonyi Nagynál szervizben voltam a múlt héten kedden, azt igérték 3-4 nap alatt megjön az alkatrész az olajszivárgás megszüntetéséhez, azóta hívnak... Ha meg késik az alkatrész, akkor is elvártam volna annyit hogy felhivnak, hogy bocs de csak később jön meg. Úgy látszik náluk is le van sz*rva a vásárlás után az ember . A fehérvári KIA szalonba meg ennyi problémával, amikor nem is náluk vettem a kocsit nincs pofám bemenni. Tatabányán vettem ezt a hulladékot, szivjanak is vele ők...
Na, a mai napon a Cee'd végleg felb*szta az agyvizem: Az eddigi problémáim mellett örömmel vettem tudomásul,hogy 1,5 hónap alatt a jobb első gumim nyomása 0,2 barral csökkent hurrá... A fekete leves csak most jön igazán, ugyanis elment a turbónyomás! Azt hittem megüt a guta! Amig elmentem a benzinkútig nem is vettem észre, mert hidegen nem nyomom, meg városban óvatosan is közlekedek. Utána viszont a városi elkerülőn mentem volna gyorsabban, erre azt veszem észre, hogy a fordulat igen lassan emelkedik, már 2000, 2500 és a kocsi alig gyorsul, az 1500-tól idáig jól érződött nyomaték egyszerűen nincs sehol! Hát komolyan mondom, ilyen nincs, hogy én fogtam ki az országba hozott kocsik közül az egyetlen sz*r példányt!!! Először az úhibákon áthaladáskor a kivülről jövő nyiszogások, utána a váltóolaj szivárgás, a múlt héten már mindkét első ablak rezegése a héten most meg ez. (a már most büdösödő klímát, lefagyó rádiót, meg a középkonzol mögüli cicergést ezek mellett már nem is tekintem problémának...) Kiváncsi vagyok mi lesz jövő héten, megáll majd menet közben a motor vagy mi, netán kiesnek a kerekek? Az is vicces lett volna, ha a turbónyomás netán előzés alatt ment volna el, igy utólag belegondolva az lett volna szép...
Egyszerűen nem látok a pipától, már most visszasírom a Puntós éveimet: az zörgött, zajos volt, meg nem ment, de az apró hibáktól eltekintve semmi bajom nem volt vele a 4,5 év alatt, ezzel meg 1,5 hónap alatt több gondom van mint a Puntóval 4,5 év alatt volt...
A Karácsonyi Nagynál szervizben voltam a múlt héten kedden, azt igérték 3-4 nap alatt megjön az alkatrész az olajszivárgás megszüntetéséhez, azóta hívnak... Ha meg késik az alkatrész, akkor is elvártam volna annyit hogy felhivnak, hogy bocs de csak később jön meg. Úgy látszik náluk is le van sz*rva a vásárlás után az ember . A fehérvári KIA szalonba meg ennyi problémával, amikor nem is náluk vettem a kocsit nincs pofám bemenni. Tatabányán vettem ezt a hulladékot, szivjanak is vele ők...
Milyen gyártmányú ez az izzó? Egyébként számit a hűtőfelület. Némely autóba egész picike a lámpabúra, másikba meg hatalmas. Lehet ez is számit. Gondolok itt a hűtőfelületre :)
Azt hallottam valakitől ezekről a kék H7-esekről, hogy 3-4 hónapot birnak max és kiégnek. Ezektől óvaintett. De általánosságban a H7-esek hamar kiégnek, vékonyabb a fűtőszál bennük mint a H4-esben és a méretük is kisebb. Szóval 55-60W-nál ezek a változások sokat számitanak. Ja és ezt olyan mondta aki Tungsram üzletben eladó.
Én a nőgyógyász módszerrel cseréltem,de legközelebb a kipufogó csövön keresztül,csinálom!!!!))))))). 2500Ft az égő ára. Bocs el felejtettem be szúrni a képeket!
Most hazafele jövet (Bp, Keresztúri út) 2 Ceed-et is láttam 100 méteren belül. Az egyik egy ezüst CRDi volt KRR-... rendszámmal, a másik egy AbyssBlue benzines KUM-... rendszámmal. Jó érzés volt látni íly közel egymás után őket. :)
Szerintem, nem fogyaszt rosszul az 1.4-es, inkább lábfüggő a dolog. Az én átlag fogyasztásom országúton 5.3 és 5.8L körül mozog. A tempóm 100-130km/h körül szokott mozogni, de általában fixen tartom a 110km/h-t. A legrosszabb fogyimat országúton 2 hete mértem, ami 7.1L volt. De mentem 200km/h-t vele (óra szerint) és 2óra 15 perc alatt megtettem a Bp-Szolnok-Bp távot, ami igen tempósra sikeredett. :) Városban a legrosszabb fogyasztásom 7.8L volt klímával.
"Mindegy, ha szerinted 200 méteres álló sor mellett üres sávban elmenni = 1 perc előnnyel, akkor nincs értelme beszélgetni. De még mindíg nem értem mi abban a szabálytalan, vagy bunkó dolog, ha olyan sávban haladok (és itt a haladáson van a hangsúly), ami üres?"
Nem szabálytalan, de a másik ismérve igaz. Próbáld ki! Menj el, mondjuk a Nagycsarnokba, és Szilveszter előt van esélyed elég nagy sorokat látni. Igaz, gyalog vannak, de mellettük nem csak egy, hanem rengeteg "üres sáv". Használd ezt az üres sávot, és ha szerencséd van, és áll a sorban egy kopasz, kétajtós szekrény, akkor igen gyorsan meg fogod érteni miért bunkóság az "üres sáv" használata.
Én is májusban vettem,de márciusban rendeltem meg az 1.4-est,így régi áron kaptam az 1.6-t is."A célnak meg felel"szerintem is,hiszen én is azt vettem volna.