Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

hatablak Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1122

Üdv Mindenkinek!

Egy zentai ismerősöm küldte, hátha érdekel valakit:

"Az autorol nincs kepem, az interneten kerestem, es kuldok egyet, ami hasonlit a mienkre. Annyi a kulonbseg, hogy az elso fenyszorok nem egyben vannak, hanem jobb es baloldalt ketto-ketto kerek lampa van. Az evjarat 1979, Citroen GS 1220, 41 ezer km van benne, a hatulja nagy csomagterrel rendelkezik. Maximalisan kikimelt allapotban van, nekunk mindig volt masik autonk, es azt hasznaltuk strapa szeruen, ez a Citroen viszont ki volt kimelve. Altalaban le volt takarva egy nagy lepedovel a garazsban, a kerekek feltamasztva, egyebkent pedig minden ut utan lemosva. Tiszta kivul-belul, es a motorhazteto alatt is minden tiszta benne. Eredeti festes, nincs ujrafestve, rozsda sehol nincs. Amerre az utobbi evben mentem vele, az emberek mind megcsodaltak, hogy mennyire meg van vigyazva.

Voltak ra vevok, de apam meggondolta magat, es nem adta el. Nagyon szerette azt az autot. Az egyik vevo elvitte a sajat szerelojehez, hogy nezze at mindenhol az autot, es azt a valaszt kapta, hogy ennek az autonak semmi baja nincs, a leheto legjobban meg van vigyazva. Ha valaki erdeklodik, el tudjuk kuldeni ahhoz a szerelohoz, hogy kerdezze meg. Apam is azt mondta, hogy 8 evig semmit nem kell vele csinalni, csak hajtani.

Amugy pedig a gumik vadiujak, es a legrugo bombak is ki lettek cserelve ujakra. Azert akarjuk eladni, mert most mar senki nem hasznalja, csak all a garazsban. Szerintem olyan valaki fogja megvenni, akinek szuksege van nagyobb csomagterre hatul, vagy aki rajong a Citroenekert, es szeretni fogja, mert ez egy kivalo allapotban levo szep regi modell. Aki erdeklodik, annak meg kellene neznie szemelyesen. Aki szereti a regi Citroeneket, nem fog tudni ellenallni neki. Muszakilag kifogastalan allapotban van."

Ha valakit érdekel akkor írjon és megadom az elérhetőségét!

Ja és természetesen Zentán van a kocsi!

hatablak

Taksoft Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1121
Felhívtam pár hirdetést, nem sok sikerrel.
Egyik viszont nektek érdekes lehet: Mezőcsokonya (valahol Kaposvár környékén), 2 db GS(A), egyik valaha kilakatolva (5 éve), a másik szétszedves, hiányosan.
GSA-nak írta, de csak a csomagtartó nyílik, és a műszerfalon kerek órák vannak, gyanítom, hogy ez inkább GS lesz. A telefonszáma: 30/479 34 29. 80k-t kér a két autóért, de csak tréleren szállítható(k).

Taksoft
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1120
Ez egy diak diplomamunkaja, ugyhogy nem kell aggodni, hogy lesz belole valami :)
Előzmény: GSdriver (1118)
Taksoft Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1119
A TGV analógiájára talán: C... le Grand Vitesse, vagyis Nagy Sebességű C (ezt nem tudom mit jelent, de talán autót). Ennyit tudok franciául, és gyanítom, hogy a helyesírásom is pocsék. :-)
Előzmény: GSdriver (1118)
GSdriver Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1118

Ki tudja mi az a CGV?

http://www.quaidejavel.com/citroen/110/concepts/c-speedlounge

(na jó meg még az X3T, hogy ne legyek teljesen OFF)

Előzmény: Tiber_78 (1117)
Tiber_78 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1117

Az előző GSA-ban én egy ilyen "ökörködés" után átalakítottam nyomógombosra az önindítót, és kerestem egy szabad gombot a jobb oldali szateliten a gyújtásnak.. Kicsit gány megoldás, de még mindig jobb, mint cicózni a belvárosban (vagy annál a solymári benzinkútnál, ahol egy kellemes vasárnap délutánt töltöttem el vele :)))

Az X3-at pedig úgy vettem, h bele volt törve a kulcs, és el volt törve a kormányzár. Szóval a "hazarepülésnél" maradt a hagyományos vezeték összecsavarásos módszer, mint a filmekben :))

Köszi az infót, ezek szerint nem egyedi a probléma :))
Előzmény: rugaferenc (1113)
GSdriver Creative Commons License 2007.01.14 0 0 1116
Előzmény: rugaferenc (1114)
Taksoft Creative Commons License 2007.01.14 0 0 1115
Nézegettem, de nem biztos, hogy jó a lista:
Kell egy klubtagság, célszerűen a COCH/CACH, de mehetsz a Trabant/Wartburg, vagy a Bogarasok klubjába is. Ez a két klub köt hobbibiztosítást, csak rajtuk keresztül lehet, két biztosítónál, a COCH klubtagságot elismerik, elfogadják. Az Allianznél állítólag kell egy másik autó is, amire szintén náluk van biztosításod, a másik biztosítónál talán nem kötelező (de mintha az Allianz is engedett volna ebből?).
Abban nem vagyok biztos, hogy nem kell egy minősítés, de talán úgy van, hogy a klubtagság esetén nem kell, ha nem vagy klubtag, akkor kell valami igazolás, hogy az autó megfelel hobbiautó követelményeinek. Megkövetelik a hobbiautó használatot is.
A COCH fórumon volt erről szó pár hónappal ezelőtt, olvasd vissza, érdekes lehet. Talán nvember-december körül.
Ja kell, hogy 25 év felett legyen az autó, vagy különben valóban kell valami papír, hogy az autó egyedi, ritka, stb.
Taksoft
Ps: én is meg akarom csinálni, de az enyém csak 2008-ban lesz 25 éves, az év végi váltásnál szeretném átkötni.
Előzmény: rugaferenc (1114)
rugaferenc Creative Commons License 2007.01.14 0 0 1114
Más:

Valaki tudja, h. mi a feltétele a hobbiautó kötelezőnek?

Üdv:
Feri
rugaferenc Creative Commons License 2007.01.14 0 0 1113
Gyújtáskapcsoló nekem annyiban ökörködik, h. ha nincs benne a kulcs vagy nincs gyújtáspozícióban, akkor beakad a kormányzár és onnan fél óra szívás következik. Volt szerencsém belvárosi forgalomban beakasztani :))) Egy jó állapotúra én is igényt tartanék!

Üdv:
Feri
Előzmény: Tiber_78 (1110)
rugaferenc Creative Commons License 2007.01.14 0 0 1112
Ricsi!

Nem a lengőkar lenne a kérdés. Hanem amire az rámegy. Az vmi ricnis tengely s úgy véltem felfedezni, h. átér a másik oldalra is. Tehát kapcsolatban van az átelleni lengőkarral is. Valószínű , h. ez nyekereg de borzalmasan. Ennek a mikéntje érdekelne. Ha van fénykép vagy készül az sem lenne hátrány :))))

Kalaptartó nekem a pallasban volt, de ott is darabokban. X3-ban nem . (mmint nekem, gyárilag persze volt)

Üdv:
Feri
Előzmény: Aquabat (1111)
Aquabat Creative Commons License 2007.01.14 0 0 1111
Nem fagyott ki a gép. A lelkiismeretem forgatta föl a gyomrom. Asszem hasbaszúrom magam egy franciakulccsal...
Feri! PONT most bontom a hátsó fútóművet. Mindent összebarmoltam LHM-el a műhelyben. A nitro jól fölszedi. :) A lengőkarokat nem könnyű se levenni se szétszedni HA nincs szerszámod. Viszont így is beszakadt egy csavar a féknyeregbe nem tudom hogy fogom kivenni mind 1. Majd megoldom. Amúgy mi lenne a kérdés?
Tiber_78 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 1110

Sziasztok!

...azért egy fokkal jobb volt még ezt is látni, mint a géprombolók "ámokfutását". Annyi GS/A roncs volt ezeken a képeken, hogy szerencsére az én autómnak már nem is jutna hely a roncstelepen. Mit tehetnék, kénytelen leszek megtartani örökre :)

Nálatok mi a helyzet a gyújtáskapcsolóval? Ahány GSA-t volt szerencsém ismerni, mindnek elhervadt ez az alkatrésze 18-20 éves korára.. Én most jobb híján egy BAZ kapcsolóval hidaltam át ezt a problémát, dee valahogy nem elégít ki ez a megoldás..

A másik nyűgöm a kalaptartó... Ez minden GSA-n pontatlanul illeszkedik, vagy csak engem sújt a balsors?
Előzmény: GSdriver (1101)
TeddyCx Creative Commons License 2007.01.13 0 0 1109
Taksoft Creative Commons License 2007.01.13 0 0 1108
Köszi!
Küldtem egy mailt!

Igen, azt hiszem, hogy a mi autóink majd jól megőrzik a típus hírét a jövő számára! :-) Nekem is ez a célom, ezért is várom, hogy összegyűljön elég pénz a felújításra, mert szépre, és tartósra akarom csináltatni.

Ha valaki lát egy ilyen "lejárt műszakist", akkor szóljon! Köszi! De a csak külön a bal sárvédő jobb lenne! :-)

Taksoft
Előzmény: rugaferenc (1107)
rugaferenc Creative Commons License 2007.01.13 0 0 1107
"Sajnos a legtöbb autóra valami ilyen sors vár"
És pont ezért lesznek a mieink ritkák és különlegesek :) De a BXen GSA kép engem is megingatott... nameg figyelmetekbe ajánlom a pirosBX motorházfedős GSA kreálmányt :)

Szevasztok!

Hamarosan nekiveselkedek én is az x3 felújításának. Jön helyette a váltótárs(BX). Amit már most látni, h. a legtöbb pénzem a lakatolásra és a fényezésre fog elmenni. Kárpittal úgy néz ki, h. nem lesz bajom. Egy alapos tisztítás kell neki és kész is.
Sárvédő ügyileg azt tudom javasolni, h. vegyél egy lejárt műszakisat(melynek ép a sárvédője) és azt használd fel. Jól jársz, mert 30 körül már találni itt-ott. Nameg rengeteg alkatrészed lesz :) Én is ezt tettem :))
Valaki szedte már szét a hátsó futóművet? Értem ez alatt a két oldalt összekötő 'rudat'.

Üdv:
Feri
Előzmény: Taksoft (1105)
bx16trs Creative Commons License 2007.01.13 0 0 1106
GET YOUR GS BEFORE IT'S TOO LATE!
Taksoft Creative Commons License 2007.01.13 0 0 1105
Sajnos a legtöbb autóra valami ilyen sors vár. :-(
Én csak abban bízom, hogy egyikünk autóját sem kell majd valamikor így viszontlátnunk! Sajnálom ezeket a járgányokat!
GSdriver Creative Commons License 2007.01.13 0 0 1104
Nem mondod Aqua! Te szoktad bírni az ilyesmit. Valld be, hogy csak azért mert lefagyott a géped ... vagy kiküldtek mosogatni ... :)))
Előzmény: Aquabat (1103)
Aquabat Creative Commons License 2007.01.13 0 0 1103

Én csak a feléig bírtam...

TDKuksi Creative Commons License 2007.01.13 0 0 1102
elég stabil volt amig meg nem néztem.....:((((((GS/A forever!:)
GSdriver Creative Commons License 2007.01.13 0 0 1101

http://www.youtube.com/watch?v=k8zsAZf4bXk

csak stabil lelkiállapotban javaslom megtekinteni.

Taksoft Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1100
Szervusz!
Igen, nekem is az a bajom, hogy GB-ből egy ilyet behozatni nagyon sokba kerülne (meg az ára sem túl olcsó). Egyelőre marad a bontott feljavítása, jó lakatos már van kettő is. Talán még a rajta lévőt is meg lehetne menteni, de törött is, meg rozsdás.
Lehet, hogy májusban is ráér még a cucc, kicsit elszállt az anyagi helyzetem, nem tudom elkapkodni a dolgot most. :-(

Balázzsal beszélek majd hétfőn, hátha.

BX16TRS:
kifejtettem már, köszönöm, élnék a lehetőséggel!!

Taksoft
Előzmény: GSdriver (1097)
bx16trs Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1099
Taksoft!

Milyen állapotúra gondoltál? Szerdán vagy kedden megyek a piliscsabai bontóba, az elég nagy 2-3 GSA eddig még mindig volt, és általában egészen egyben, nem sokan gyüjtögetnek már GSA-hoz... persze rozsda van bőven :(((
Előzmény: Taksoft (1089)
monyesz Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1098
Balázs tudtommal rendszeresen jár ki áruért ha már van annyi cucc amiért érdemes kimenni (pl. DS-hez), Teddy is hazajön néha, a fuvar szinte ingyen van...
Előzmény: GSdriver (1097)
GSdriver Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1097

Sarvedo - szerintem kulfoldrol hozni ekkora darabot akkor erdemes, ha mar minden egyeb forras kiapadt itthon, es a kozelben (pl. szlovenia).

Az utikoltseg miatt nagyon draga lesz.

Erdemesebb lenne par dolgot osszegyujteni es egyutt behozni, ha mar nekiallsz ...

Esetleg az utrechti Citromobillal egybekotve ... igaz az kicsit keson van, majus elejen.

Előzmény: Taksoft (1096)
Taksoft Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1096

Nem sürgős, márciusra kellene, becsléseim szerint (akkor kezdünk neki).

TeddyCX-el nem egyeztettem még, a Balázs Garázst majd megkérdezem (úgy néz ki, hogy ők csinálják majd a restaurálást).

Szugló utcát hívtam, de nem tudtak választ adni, ígérték, hogy visszahívnak, de nem sok jóval kecsegtettek. Azt hiszem dec elején is megkéreztem tőlük már, akkor azt mondták, hogy nincs, de most megpróbálkoztam újra.

Pásztoréktól vettem pár(?) cuccot a listáról, nem merem megkérdezni a sárvédőt, félek, hogy infarktusom lesz, ha megmondják az árát. A BX-é ~46eFt... De még megyek hozzájuk, majd benyugtatózom magam, és rákérdezek! :-)

Ha ekörül van, akkor inkább kikalapáltatom/lakatoltatom a mostanit, bár elég rossz állapotban van (szerintem az is olcsóbb lenne).

Köszi!

Taksoft

Előzmény: monyesz (1092)
tcaoe Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1095
Nem annyira, mint hinnénk.

Amúgy itt is sokminden van, csak sajnos első sárvédőt nem látok:

http://www.citroen.ac/shopmanager//DT_A/suche.asp?Rar=&Them=J&ACTION=SEARCH&Angebot=&HIKZ=0&SH=0&ST=8&SS=&SB=&Page=5
Előzmény: monyesz (1094)
monyesz Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1094
Felteszem ott már kérdezte, az elég nyilvánvaló hely !
Előzmény: tcaoe (1093)
tcaoe Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1093
Vagy a Szugló utcában akár.
Előzmény: monyesz (1092)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!