ízlésekről nem lehet vitatkozni. De azon kívül hogy szép fehér húsa van, akár egy pontyhoz hasonlítva is jóval kevesebb (semmi) szálka nincs benne. A keszeghez hasonlítva pedig nincs miről beszélni. Az íze is finom én biztosan szeretem. Ettem már kecsegét is, de az nem hagyott mély nyomokat.
a hekk finomabb hal? wtf???? ezt honnan szeded? sztem a hekk egy ehetetlen szar. mar bocs. halhoz erto ember tuti nem igy nyilatkozik. mindenesetre, ha deli kekeztek, a tisza menten javaslom megkostolni a kecseget. el fogod fejelteni a balatoni hekket.
azelőtt is úgy volt. A sima mezitlábas nyaraló akkor is hekket vett, amikor balatoni keszeg/ponty/süllő is volt. ennek egyszerű okai vannak. Főleg az hogy a hekk finomabb hal. A süllő meg jóval drágább. A világ nagy részén az édesvízi halakat nem is eszik.
Vettem a múltkor busát. Nem rossz az íze, de tényleg nem ponty.
miert off? a turazashoz a vizualis elmeny mellett tartozzon mar bele a gasztronomiai is, foleg, ha tajegyseghez kotheto.
a minap olvastam balatoni halsutodekrol valahol, h foleg kulfoldi halat forgalmaznak, miota leallitottak a halaszatot. ezert is hihetetlen szamomra, h nagy mennyisegben balatoni sullot, fogast adnanak egy fesztivalon.
Szeretünk mindenhol nagyokat zabbantani, de a Balatoni hekk eddig a kéktúrázások során kimaradt, talán azért mert a Balcsit csak úgy szőrmentén érinti a kék, és főleg strandokon kapni.
Nem úgy a szigligeti süllő, amit viszont az egyik Szigligeti Süllőfesztiválon alaposan megkóstoltunk, a baj csak annyi volt vele hogy míg alap esetben bárhol máshol egy deka kb 65-75 huf addig ezen a fesztiválon 85 ft-ot kértek dekánként a halacskáért. Ezt pofátlanságnak tartottam, viszont a süllő nagyon finom volt, és egy élmény volt végignézni ahogyan kiválasztottad a halat és 10 percen belül készen is volt, meg lehetett várni, és azon frissiben lehetett is enni.
minden évben augusztusban rendezik, egyszer érdemes úgy időzíteni egy túrát hogy részt lehessen rajta venni.
balatoni hecket nem ettel? az a csimboradzo :) persze gyerek reven megertem, az enyem is inkabb a hambit valasztana altalaban, de itt a balatoni heck szokott a meno lenni. (balatoni(sic!))
Múltkor épp ezen gondolkodtam, hogy nagyon kevés hely van már, ahol nincs Kéktúra bélyegző, és itt, Nagymaroson talán éppen ide, a Rév büfébe lehetne kihelyezni egyet, ezzel is lehetne ösztönözni a túrázókat, hogy ne hagyják ki ezt a távot.
Egy ilyen helyet klasszikus bélgép lévén nem szokásom kihagyni, visszakeresve a fotókat kiderült számomra is hogy az ízlésem sem sokat változott, hamburger volt a menüben kétszer is!
A buszra vagy a vonatra várva érdemes lesétálni, én is, (mi is) így kerültünk ide egyébként.
Lehet hogy a túrák miatti éhség is közrejátszott, de nagyon ízlett a büfé hamburgere, majdnem olyan jó volt mint a tési! :-)
2009 május a révnél a fiammal...
2013-ban pedig a vasútállomás padján ülve a vonatot várva lakmároztam
A távadatoknál igen, viszont a pecséteknél nem, mivel az egyik szakasznál Bodajk van (a Fenyő büfé, ha jól tudom, a falu közepén van, még nem jártam be a szakaszt), a másiknál pedig az, hogy "Bodajk vagy Csókakő", utóbbi lehet akár a vasúti megálló is, de lehet a falubeli kocsma is, ami azért jópár kilométer a vasúttól. Mindenesetre én majd nem tervezem átugrani, mikor arra járok, csak mint érdekességet említem.
Szerintem nem, mivel a komp két oldala a szakaszhatár a füzet szerint.
Én csak arra utaltam, hogy Visegrád megközelítését közösségi közlekedéssel az ország nagy részéből könnyebbnek tartom Nagymaroson át: ennek szól a csodálkozás.
egyébiránt az igazolófüzet alapján a Bodajk-Csókakő táv aszfaltjának lejárása is egy választható dolognak tűnik, mint a kompozás, mert a pecsétablakban "vagy" szerepel.
Aki kihagyja a kompot, az jó eséllyel kihagyja a rév-vasútállomás kb. 300 méteres távot is a Kékből, és esélye sem lesz így megkóstolni a Rév büfében a tejfölös-sajtos lángost! :-)
Logisztikai ok? Hát nekem meg ez tök furcsa, annyira adja magát ha valaki Visegrádra ér, hogy komppal és vonattal, egy kicsivel drágábban ugyan, de egy óra múlva a Nyugatiban legyen, miközben a mindig zsúfolt busz ennyi idő alatt a Városkapuhoz nem ér be...
én nem vagyok egy pecsételősdibarát, de Encsen a vasúton kértem bélyegzőt (majd innen folytatom valamikor). elvileg előfordulhat, hogy amíg Gibárton pecsételsz három év kihagyással lecserélik a bélyegzőt és még te magyarázkodhatsz, hogy a dátumhoz egy korábbi lenyomatod van. hasonlóképp ha a bezárt bélyegzőt tartalmazó ojjektumhoz később térsz vissza kocsival stb.
egyébként igazad van, ki-ki a lelkiismeretével számoljon el. engem a jelvény se nagyon érdekel. (ide kérem a köveket:)
Ahogy öregszem én is egyre inkább rövidebb szakaszokra bontom a kéket. Elvileg kellene a megszakításoknál duplán bélyegezni, de erre nem nagyon van hely a füzetben. Így sok esetben csak a dátumból látszik hogy valahol bivakoltunk, vagy épp hazautaztunk. ( Mostanság a kedvesemmel járjuk a kéket. Gyakran olyan szakaszon túrázva ami nekem már megvan. Így került a füzetbe sok új pecsét, ha jobban olvashatót vagy más formájút raktak ki a lejárásom óta )