Keresés

Részletes keresés

kly666 Creative Commons License 2013.07.30 0 0 142

Nem volt léc! A sáv szárazabb anygból készült ami öntaró volt így nem folyt szét. A sávok köze lett később kitöltve hígabbal.

Nyílni nem tud mert van benne 15x15 háló, meg a padlófűtés cső is. Gondolom ezek összetartják még ha nem is csak felületi a repedés.

Sűlyedni sem tud mert XPS van alatta.

Azon aggódom hogy esetleg a cső sérül valahogy idővel, vagy törni fog rajta a burkolat.

Egyébként mindegy már úgysem tudok vele csinálni semmit. Fel nem törm az tuti.

Esetleg burkoláskor a lap alá lehet tenni valami vékony erős dolgot? bele a ragasztóba  pl vékony vasháló vagy üvegszövet háló, bármi? Vagy ez hülyeség?

Előzmény: halaloszto (141)
halaloszto Creative Commons License 2013.07.30 0 0 141

tippem szerint azert egyenes, mert ott volt benne a lec, ami mellett huztak le a betont. aztan a lecet kivettek, helyet bejavitottak egy kicsit vizesebb cuccal. es ez elvalt. de a lec sem ert keresztul a betonon.

ha van benne vas, akkor nem fog nyilni a repedes, mert nem tud. hivhatjuk dilatalasnak, de ha atmegy a vas, akkor hogyan tudna dilatalni?

Vajk

Előzmény: C20NE (140)
C20NE Creative Commons License 2013.07.30 0 0 140

Az pókhálós szokott lenni, és a legritkább esetben egyenes!

Lehet, hogy nem fog és lehet, hogy nem ér át....de amikor rajta a járólap már késő, hogy kiderüljön! Jobb figyelembevenni, és tervezni rá.

Előzmény: halaloszto (139)
halaloszto Creative Commons License 2013.07.30 0 0 139

A vekony egyenes repedes altalaban un. zsugorodasi repedes. Megy ossze ahogy kot, es elszakad. Kicsi az eselye hogy atmeno repedes legyen, nem fog mozogni.

Vajk

Előzmény: C20NE (138)
C20NE Creative Commons License 2013.07.29 0 0 138

Az a szerencse, hogy egyenes, fogd fel úgy, hogy ügyesen megdilatálta magát és a burkolásnál figyeljetek rá.

Előzmény: kly666 (137)
kly666 Creative Commons License 2013.07.29 0 0 137

vonalzót lehetne tenni mellé:(

pont a sáv széle. valszeg nem kötött össze erősen a sáv a nem sávval.

Volt hogy sütötte a nap ablakon keresztül ez lehet az ok.

Pedig naponta többször volt locsolva.

Előzmény: C20NE (136)
C20NE Creative Commons License 2013.07.29 0 0 136

Egyenes vonalban repedt meg?

Ha máshol nem lesz repedés, akkor esetleg burkolásnál lehet arra figyelni, hogy fuga essen a repedésre és azt rugalmas anyaggal kifugázni.

Eddig nagyon-nagyon kevés repedésmentes aljzatbetont láttam, de burkolás után nemigen van velük gond, ha csak ilyen hajszálrepedés van.

Előzmény: kly666 (135)
kly666 Creative Commons License 2013.07.28 0 0 135

Elkészült a betonozás.

Következőt vettem észre az egyik szobában.

ahol a sáv volt vezetve a szoba közepén van egy hajszálrepedés kb 3m hosszaban.

Aggódnom kéne vagy ne foglalkozzak vele?

Előzmény: kly666 (133)
C20NE Creative Commons License 2013.06.27 0 0 134

Én tennék bele képlékenyítőt! Sokkal kevesebb vízzel is gyönyörűen bedolgozható lesz. Az esztrich adalékok, amiket a padlófűtéshez raknak elősegítik még a légpórusok csökkentését, ezáltal tömörebb lesz a beton.

Előzmény: kly666 (133)
kly666 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 133

Értem köszi.

Valszeg akkor egy kis "micro-por" lesz csak hozzátéve a keverővízhez hogy könnyebb legyen bedolgozni.

Én azt hittem hogy van valamilyen adalék ami kicsit rugalmasabbá teszi. De örülők hogy nemkell venni semmit :)

Előzmény: halaloszto (132)
halaloszto Creative Commons License 2013.06.26 0 0 132

az a lenyeg, hogy ne tegyetek bele vizet!!!

ha sok benne a viz, akkor jol folyik, megy a helyere konnyen. viszont nem lesz tul eros. ha csak annyi viz van benne, hogy porlik az egesz, izombol meg kell gyurni hogy hogolyot csinalj belole es egybemaradjon, az is eleg a betonnak. ha ilyenbol csinalod, tok maceras bedolgozni a helyere, pedig a tetejet acelsimitoval kitartoan simogatva meg ebbol is elojon a viz a tetejen, es ez egy jo eros beton lesz.

A speci adalekszerek jelentos resze csak arra valo, hogy szepen folyossa, csuszossa teszi a betont anelkul hogy felesleges vizet kellene hozza tenni. A zsakos esztrichen ha elolvasod, a 40 kilos zsakhoz asszem 5liter vizet kell tenni osszesen, az elejen el sem hiszed hogy osszeall tole, de kitarto keveres utan jo lesz.

Vajk

Előzmény: kly666 (131)
kly666 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 131

Szisztok

Nemsokára betonoznánk a padlófűtést.

Helyben keverjük a betont 0-4 es sóderből.

A kérdésem az ,hogy cementen és vízen  kívül érdemes (vagy kell) e belerakni valamilyen betonjavító adalékszert? Ha igen milyet?

Jó ideje keresgélek már a neten ,hogy milyen összetevő van az Esztrich betonba (mármint a zsákosokban) de  mindenhol az írják cement ,sóder és speciális adalékszer.

Na köszönöm......

Sok helyen odaírják ,hogy padlófűtéshez is felhasználható, másiknál fajtánál meg nem....

A kőműves azt mondta nem kell bele semmi extra de nem tudom higgyek e neki?

golfdva Creative Commons License 2013.06.15 0 0 130

Szép estét!

Mi a tapasztalat a vegyestüzeléses nyitott rendszer csatlakoztatása padlófűtéshez?

Köszönöm!

fitykó Creative Commons License 2013.04.01 0 0 129

Köszönöm a választ KömKel! :)

Utánajárok a műszaki adatoknak.

Előzmény: KömKel (128)
KömKel Creative Commons License 2013.03.30 0 0 128

Ez a helyiség hőveszteségétől függ, magyarul az épület hőszigeteltségétől.

A padlófűtés 80W-t tud leadni hidegburkolat esetén m2-ként, és a helyiségnek a 80%-át szoktuk számolni a bútorozottság miatt. 

Tehát nálad ez 55x80x0.8=3520 W

Ahhoz hogy ez elég legyen, meglehetősen jól szigeteltnek kell lennie az épületnek...

Egy most épülő háznál kellene lennie energetikának, és/vagy helyiségenkénti hőigény számitásnak. Előbbinél 64 W/m2-nél kisebb értéknek kellene szerepelnie, utóbbinál pedig a konyha-nappali helyiségre kellene 3500 W-nál kisebb hőveszteségnek.

Előzmény: fitykó (127)
fitykó Creative Commons License 2013.03.30 0 0 127

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni padlófűtésben, mert kissé laikus vagyok a témában. Most épül a házam, amiben egy légtér lesz a konyha, nappali, közlekedő és előtér. Ez nagyjából 55-60 m2 lesz. Padlófűtés lesz a nappaliban és a konyhában, de nem terveztünk radiátort. A kérdés az volna, hogy szerintetek (már aki jártas a témában) be tudja fűteni a padlófűtés az fent irt helységeket? Vagy érdemes radiátort is szereltetnem? Megköszönném ha valaki tudná véleményezni a dolgot.....

lac15 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 126

Sziasztok!

Más topicban is kérdeztem, elnézést ha valaki már olvasta... Hátha itt más kör mozog :)

Fal és padlófűtést szeretnék kialakítani! Comfort system nevű cég termékei szimpatikusak, mint megoldás, mint ár szempontjából. Van tapasztalatatok, információtok az általuk forgalmazott rendzserről.

Előre is köszönöm!

danijaci Creative Commons License 2013.03.13 0 0 125
En viszont azt szeretnem, hogy a negykezlabon maszkalo gyerekek fat tapintsanak... Korbenezek a tobbretegu parkettak kozott.
Koszi.
Előzmény: KömKel (124)
KömKel Creative Commons License 2013.03.13 0 0 124

Speciálisan olyan parkettát kell keresni, amihez mehet (többrétegű parketta). Jellemzően ezeket ragasztani kell teljes felületen.

A hőleadása viszont csak 40-50W/m2, tehát fele a kerámia burkolatosnak.

Szerintem emiatt nem éri meg abszolút a parkettás padlófűtés.

(nekem is nyitott fedélszékes nappalim van padlófűtéssel (+falfűtés), de fahatású kerámia burkolattal. Az ügyfelek 99%-a azt hiszi, hogy fa :) )

Előzmény: danijaci (123)
danijaci Creative Commons License 2013.03.13 0 0 123
Van olyan fa burkolat ami mehet padlofutessel? Mi rendes fa parkettat szeretnenk. De a nyitott fedélszék miatt 4-5m lesz a belmagassag, es itt kaptunk olyan tippet, hogy ilyen nagy belmagassagnsl csak a padlofutes ad kellemes hoerzetet gazdasagosan. (Egy radiatorbol pillanatok alatt felszall a meleg). Mit szoltok?

Koszi a valaszokat.
Előzmény: Törölt nick (105)
halaloszto Creative Commons License 2013.03.04 0 0 122

Az az ertelme, hogy ha 100% radiatoros a haz, es szeretnel valahova 5m2 padlofutest, akkor nem kell emiatt kulon keveroszelep, szivattyu, vezerles, miazmas.

Vajk

Előzmény: Alex Raps (118)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.03 0 0 121
Ez igaz. 23-24 foknál még nem mértem többet soha.
Előzmény: janijani (120)
janijani Creative Commons License 2013.03.03 0 0 120

Több mint 20 éve van padlófűtésem, a szakmunkákat fűtésszerelővel csináltattam és én öntöttem betonba saját kezemmel 1990-ben. De ez itt részletkérdés, ne akadjunk fenn rajta!

Most megmértem a padlóm 23,1 fokos, a falon 22,4 fokot mutat a hőmérő és kellemesen érzem magamat.

Azt írod, hogy nálad 30 fokos a padló. Két eset lehetséges: afrikai néger vagy hogy így bírod a meleget, vagy bádogházban laksz és ennyire hűl a lakás.

Előzmény: Alex Raps (119)
Alex Raps Creative Commons License 2013.03.03 0 0 119

Életedben nem láttál még padlófűtést. :) Előremenőbe nálam 30 fok van és a visszatérő hőmérséklet a legnagyobb hidegekben is csak max 5 fokot tér el ettől, de jellemzően kevesebb sokszor azonos. Tehát kijelenthető, hogy a padló nagyjából mindenhol 30 celsius körüli.

Előzmény: janijani (59)
Alex Raps Creative Commons License 2013.03.03 0 0 118

Na de annak mi az értelme? A padlófűtésben éppen az a lényeg, hogy relatíve alacsony hőmérsékleten biztosítja a komfortérzetet.   

Előzmény: halaloszto (57)
Alex Raps Creative Commons License 2013.03.03 0 0 117

Szerintem éppen hogy kifizetődő lenne a fotovoltaikus cuccos. :) Csak olyan helyen tudja biztosítani kis beruházási költség mellett az önállóságot, ahol ennyire alacsony az energiaigény. Egyszerűen csak beköttök ebbe a rendszerbe egy falra szerelhető villanykazánt aztán azt használjátok amelyik éppen az olcsóbb.

Előzmény: Törölt nick (47)
janijani Creative Commons License 2013.03.02 0 0 116

Én meg azt hallottam, hogy sajtból van a hold :))

Előzmény: Törölt nick (114)
janijani Creative Commons License 2013.03.02 0 0 115

Folytatom...

Télen amikor nagyon hideg van és spórolni akarok a gázzal begyujtok a vegyeskazánba és eltüzelek 25 kg fát. Ez annyi energia mintha eltüzelnék 12-13 köbméter gázt, de a hatásfoka csak 50% körüli, hasznos kb a fele de ilyenkor felmegy a hőmérő 24-25 fokra is a lakásban (nem szörnyű az, láttam panelban folyamatos 26-27 fokot is, igaz hogy kisgatyában voltak a háziak) Utána a padlófűtéses szinten 24 óráig nem kapcsolja be a termosztát a gázkazánt.A radiátoros szint hamarabb kéri a fűtést, de elmegy talán egy köbméter gáz. 25 kg fa 500 Ft-omban van, megspóroltam 5 köbméter gázt ami 650 Ft lett volna és a család is örül a melegnek amikor hazajönnek átfázva. Végülis nem nagy spórolást jelent, talán havi 5000 Ft lehet, de melegebb van a lakásban.

Enyhe időben amikor csak 2-3 köbméter gáz fogy nem érdemes begyujtanom a vegyesbe, mert akkor is elégne 15-20 kg fa ami 3-400 Ft, ugyanott vagyok mint a gázzal és még dolgoztam is vele.

Előzmény: janijani (106)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.02 0 0 114
Ok. Én tényleg nem értek hozzá, de nagyon sokszor hallottam már ezt, hogy füteni egyenletesen gazdaságos, nem impulzusokba...
Előzmény: halaloszto (113)
halaloszto Creative Commons License 2013.03.02 0 0 113

Amit irtal az egy hit. Es hitrol nem vitatkozunk. Tisztelem a hitedet.

Vajk

Előzmény: Törölt nick (111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!