Újabb rejtvény! Miután megjelent az 0.9.9-es, rögtön felraktam. Azóta nem tudok bejelentkezni vele az Index Fórumra. Nem Password Managerből kérem le a felhasználónevet és a jelszót, hanem szépen bepötyögöm, mégsem működik. Először megkapom az "Ön bejelentkezett az Index Fórumaiba" üzenetet, majd - ahelyett, hogy megkapnám a kedvenceim listáját - azonnal visszadob a bejelentkezéshez.
Most is kénytelen vagyok IE6-ot használni.
Másnál hasonló tapasztalatok?
A hiba nem a karakter keszletekkel fizikailag van, tehat az 1 dolog hogy termeszetesen az iso-2 -be vannak ezen ekezetek, es masokban az orosz peldaul, ha veszitek a faradsagot es a peldakat is megnezite hozza. Szal a problema a mozilla charset kezelesenek ezen reszevel van.
Nincsen kavar, viszont tény:
Western (ISO-8859-1) - nyugat-európai karakterkészlet - nincsenek ő,ű,í, stb. betűk - nem megy át a text
Central European (ISO-8859-2) kelet-európai karakterkészlet - támogatja a hosszú ékezetes karaktereket - működik a text
Ehhez képest olvashatom az ellenkezőjét, ha nálam ez a helyzet... :-)
ha elolvassatok a bug-ot akkor talan latszik hogy iso1 eseten jo a dolog, iso2-nel mar nem mukszik :-), tenyleg nagy kavart csinaltam mert az elejen forditva irtam, bocsanat.
0.9.8-as. Amikor letöltöd, az alap-beállítás a Western (ISO-8859-1) kódolás. Ezzel nekem még egyszer sem ment át rendesen a text, viszont ha átállítottam Central European (ISO-8859-2)-re, akkor igen. Egyébként logikus, a kelet-európai nyelvekben fordulnak elő a jelen problémát okozó ékezetes karakterek.
hanyas mozilla? amugy nem ertem a kerdest., a bug adott, 0.9.8-ota. De lehet vmit maskent csinalsz:) LEgegyszerubb ha csinalsz 1 html-t abba meghatarozod a char set-et es kiproblaod, akkor mozilla is azt fogja beallitani ami html-be van, es nincs felreertes.
De akkor mi lehet az oka, hogy nálam a default Western (ISO-8859-1) kódolással nem ment át a text, az átállított Central European (ISO-8859-2)-vel pedig igen? Mégiscsak bug?
Igen ez bug, amit csak nemreg fedeztem(tünk) fel igy vszinu csak az 1.1-es mozillaban le fixalva:
Mindenkeppen allitsatok at a code page-t iso-8859-1-re vagy masra iso-8859-2-rol!
Igen, újra. Tehát:
Mozilla 0.9.8-ast használok. Rendszeresen előfordul, hogy a hozzászólásaim fele - hiába írom be - "lemarad". Meg tudná valaki mondani, mi lehet az oka?
Nem egészen erre gondoltam, de közben már meg is találtam a megoldást.
Szóval a
"user_pref("browser.target_new_blocked", true);"
hatására a browser nem foglalkozik a target="_blank", és hasonló dolgokkal, hanem ugyanabba az ablakba tölti be az oldalt.
Van még egy egyszerű módszer, hogy új tabon nyiss meg egy linket:
Egyszerűen megfogod, és ráhúzod arra a részre, ahol a tab-fülek vannak (nem tudom minek hívják ezt) egy üres területre.
Ugyanígy rá lehet húzni bármelyik tab-ra is.
És egy kérdés:
Van valami beállítás, ami letiltja, hogy egy link automatikusan új ablakban nyíljon meg. Ez régebben megvolt nekem, de már nem emlékszem, hogy kellett beállítani. Pedig hasznos. Hadd döntsem el én magam, hogy hol akarok megnyitni egy linket, új ablakban, új tabon, vagy ott, ahol épp állok.
ezt en se ertem:)) ot a kozepso gomb, ott a jobb click menu es a CTRL+click, aki ebbol nem tud valasztani annak minek?:)) amugy target cucc xhtml-be mar nincs igy ez nem is lesz tamogatva. Kerdeztem hogy egy target=_tab vagy valami, de leugattak mert target mint olyan nincs xhtml-be :), de belegondolva tenyleg hulyeseg.
Most már végkép nem értelek, ugyanúgy müködik mint a netscape, csak többet tud, ha nem akarod hogy ezer ablakod legyen nyitva/én semmiképen/ akkor középső klikk, vagy ctrl klikk vagy jobb klikk new tab.