ez megjelenhet a térsébeli vasútvonalakon mint utas szám növekedés ?
Ha a MÁV hozzáállását nézzük, akkor túl sokat nem lehet várni. :(
De talán északi szomszédunknál rugalmasabban gondolkodnak a vasúti vezetők, így jó lenne, ha lenne valamilyen kínálatbővítés e téren.
Ausztria felé ez működik, és forgalom is van. Szloávkia felé még lenne mit fejleszteni a regionális forgalomban. Pl. Miért nem lehet pörgetni egy rövid szerelvényt, vagy akár egy szóló Bz-t Rajka (Hegyeshalom) és Ligetújfalu vagy Pozsony főpályaudvar között?
Amit jelenleg ott nyújtanak, az katasztrófa.
Vagy egy-két zónázó kint éjszakázhatna Párkányban, és a reggeli műszakkezdésre onnan indulna Szob helyett. Még az ütem sem borulna fel, mert ezen hajnali vonatok feltehetően Szobon töltik az éjszakát.
Persze itt is kellene valami EUREGIO-s bérlet, amit ugyebár most támogatnának éjszaki szomszédaink.
Összeadtam, ez a menetjegy ár végösszege Budapest és az iráni határ között. Nem is sok.
Ehhez jönnek természetesen a kusett és hálókocsi pótdíjak, de erre török belföldi díjat nem tudok, így azt nem tudom pontosan megmondani.
Ökölszabályként legyen mondjuk 5000,- Ft/éjszaka, összesen erősen kb-i adatként 25.000,- Ft egy útra.
Kell valahol szállás is ?
Ha így mégy, akkor nem, mert csupa vonatos (kusett, vagy hálókocsi) éjszaka követi egymást.
Ha én mennék, én elmennék Isztanbulba, ott töltenék 1 éjszakát, aztán éjszakaival Ankarába, majd estig még valahová útközben és ott, vagy Ankarában szintén szállnék.
Amúgy Ankarában láttam is a van-i vonatot, de ezt az utat már nem próbáltam ki, amúgy a kocsik teljesen korrektek.
Pl. vasárnaptól-péntekig hol fürdesz ?
Kb. ugyanúgy, mint a Transzszibériai Expresszen:))
Vagy mondjuk a híres török fürdők egyikében Isztanbulban, van rá majdnem egy egész napod.
Az pl. ingyéé van ?
Legyen akkor szabadstrand a Boszporusz parton? Igaz, ahol ki kell buszozni pl. Rumeli-Kavagiba, úgyhogy az sincs ingyen:)
Irtam mar, hogy masoktol hallva nem csak ez a legelso es egyeduli eset. En a 855/856 eseteben tapasztaltam tobb ilyen esszerutlen intezkedest. Megjegyzem a mellettem ulo sem helyeselte ezeket!
Ha ezt azzal a cellal teszik (figyelemfelhivas), akkor igen, de en mast erzek. Egyebkent KRESZ oktatsban ezt kulon taglaljak, de az evek statisztikai az elet nem ezt bizonyitja!
"De jó lenne ha,megértenéd,hogy a 856-on kivül más vonatok is közlekednek..."
Nos, ha már taxxx is azt írja felvilágosító-nevelő tevékenységgel kapcsolatban, hogy hagyjuk, meg ne erőltessük, akkor ott komolyabb probléma lehetséges.
Én már sok hibát találtam a térképen, csak nincs kedvem ezzel szöszmöszölni.
Ha már térkép, a menetrend hátúljában lévő térkép is hibás, már csak a hídtúrát nézve, a Zagyva Jászberény és Kisterenye között a MÁV, vagy is a Cartographia szerint az utóbbi időkben új területre lett elterelve, amiről én nem tudok:-)))
"Aha, de ekkor is ha Tarnok - Sv kozott osszeadjuk az osszes lassujelet meg midnent biztos vagyok abban, hogy 3-4 perc elonyt atlagban csak hoz a jobb?"
És az olyan nagy jelentőségü?Egy VB leoldás...
De jó lenne ha,megértenéd,hogy a 856-on kivül más vonatok is közlekednek,sőt azokon is olyan emberek utaznak mint a kedvenceden...
Mivel nyáron csak páratlanban van vasárnap a 2 mentesítő gyors a 80-as vonalon, ezért szombaton reggel az 5707 erősítéseként megy fel a sima Bhv-s szerelvény a 15201-hez, míg vasárnap reggel szintén az 5707-el a csíkos szerelvény az 15003-hoz.
És nézzétek meg a charter vonatokat is, hogy honnan biztosítják a szerelvényt hozzájuk!
Megnéztem, és leírtam már.
Sima Bhv-s szerelvényből szombaton még 1 megy Nyíregy felé, vasárnap 2 szerelvény. Ennyi. A többi posta Bhv.
Amúgy közeljövőben még jön 16 posta Bhv, így 2-3 szerelvény marad tán sima Bhv-snak, de ez is évvégéig megszűnik ha jön a többi posta Bhv.
Mert valóban áll ott sok kocsi, csak meg kéne nézni azt is, hogy miért állnak ott: tisztítás, időszaki karbantartás, javításos...
De ha nem kell, akkor nem mindegy, hogy hol állnak? Szolnok nem adja már őket ki, csak a már leírt 30 körüli kocsit sima Bhv-ban.