Nah, ma kiderült hogy miért nincs turbónyomás: nyitom ki a motorteret, erre azt látom, hogy az egyik vékony gumicsőből hiányzik kb. 10 cm!!! Rohadt nyest jól kicseszett velem! Nyestek ellen idáig 2 megoldásról olvastam: kutyaszőrt harisnyában a motortérbe tenni de az kb. csak 1-1,5 hétig jó (kutyám nincs igy ez nem az igazi megoldás), vagy ultrahangos nyestriasztó. Láttam meg nyestriasztó sprayt is. Melyiket érdemes ezek közül kipróbálni? Jó, tudom, a garázst, de az még 1 évig biztos nem lesz...
azon a 7vgn tul soxor ugrott le a mozdony a sínről egyszer egyenesen az árokba, kicsit necces volt, ha minket is beleránt, csúnya baleset lett volna...
Pedig ez még nem is az enyém, de a véleményem sajnos nekem is hasonló lesz... A leírtak alapján a zörgő ablakaimat lehet hogy inkább meg se csináltatom, mert a végén még mindkét ajtó is zörögni fog... Ja, ma végszóra (pont telefonálni akartam nekik) felhivtak a tatabányai KIA szervizből, hogy megjött az alkatrész. (az igért 3-4 nap 2x-es szorzóval jött nekik össze...) a váltóolaj szivárgás megjavításához, hurrá. Meg az se biztató, hogy még Cee'det nem is szereltek, az én kocsim lesz a kísérlet nyúl... :( Na és mikor tudnak legközelebb fogadni? Jövő hét keddtől... Tök jó, hogy a probléma feltárásától, hogy egyáltalán neki is kezdjenek a megcsináláshozi 2 hétnek kell eltelnie... Bár már korábban akartam emenni, dr akkor meg azt mondták, hogy majd 1,5 hét múlva, mert szabin van szinte mindenki... A turbónyomásra meg azt mondták, lehet hogy valami állat szétrágta a csövet. Hát remélem, hogy tényleg csak az lesz a gond. Motorokhoz anafalbéta vagyok, felnyitott motorháztetőnél látszik valahol ez a cső?
nekem a vasarnap OK, bar a helyszinek kozul szemely szerint a Lurdy lenne a jobb valasztas. Vasarnap delutan szerintem is gazos lehet a palya az utepites miatt.
Nekem eddig kétszer nyikorgott a kormány körül a műa. Rájöttem mitől, ha elállítottam. Egy kis mozgatás után elhallgatott. Egyszer nyikorgott a jobb oldali riasztó érzékelő is. Gyárilag nincs a helyén, próbáltam vissza pattintani, sikertelenül, de azóta hallgat.
Létezik hogy tényleg vannak olyan ceed tulajok itt akiknek meg sem nyikkan a müszerfal.Nem akarom megkérdőjelezni amit irtok de nekem is olyan szinten "recseg" a műszer falam elég csak hozzá érnem, hogy szinte hihetetlen számomra hogy ezekből az anyagokból felépitett belső csendben tud lenni .Bocs az eszmefuttatásért.
Jó múltkorában írtam nektek, hogy szomszédom 1,4 LX Plus Ceedje már az átvétel utáni km-en meghibásodott. Elment az alajárat. Múlt hét csütürtökön vette át az autót azóta szinte folyamatosan szervízben van. Hol van alapjárat hol nincs. Hiába mondtam neki hogy érvényesítse a 3 napos cseregaranciát nem hallgatott rám. most már lejárt a 72 óra így hordozgathatja ameddig jó nem lesz. Már vagy 3 szenzort cseréltek rajta!
Okulásul mindenkinek ami elromolhat el is romlik ezért minden leendő Ceed tulajnak (is) ajánlom figyelmébe a
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletet
az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról!!!!!!!!!
A hivatkozott jogszabály 7. §-a kimondja:
"Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
A hivatkozott rendelet melléklete: "Melléklet a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelethez" Ennek 9. pontja pedig tartalmazza; 9. személygépkocsi, motorkerékpár, kerékpár, babakocsi;
Tehát mivel szomszédom a kocsit alapjárat hiánya miatt rendeltetésszerűen nem tudta használni hivatkozhatott volna a fenti jogszabályhelyre!!!!!!!
Ebből a szempontből irreleváns, hogy egy 5000 Ft-os szendvicssütőről, vagy egy 3,5 milliós kocsiról van szó!!!!!
Mivel eltelt a 3 nap szomszédom ba.......hatja, hiába mondtam neki!!!!!!
Gyerekek faxság ugyan vasárnapra szervezni, meg még faxságabb a frissen lezárt M7 kivezetőjéhez tenni (bár talán vasárnap nem akkor a kimenő forg), de amúgy megpróbálok elmenni, bár ha sokan leszünk, az említett parkolóban nem tudom hogyan fogunk elférni, mert az igencsak picike...
Szia! Modnom, írj egy listát szerintem! Én is továbbítom az importőr felé ha kell. A szívásról annyit, hogy nem biztos, hogy rosszat teszel a szervizzel, nem ingyen dolgoznak :)!
Budaörs Média Markt parkoló vasárnap délután kb 16- órától? Ha ránkszakad az ég, ott a mélygarázs. Ha valaki éhen haldoklik, ott a McDonalds a közelben.