Keresés

Részletes keresés

Soldato Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183851

Elolvastad az előzményeket is? Andó Gergőnek (természetesen) más erről a dologról a véleménye.

Amúgy ezt az egészet csak példának hoztam fel,mert A.G. szerint utaspanasz esetén soha nincs semmilyen retorzió...

Előzmény: mattil (183836)
v_peti Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183850

Viszont ott van a weboldal elején egy megjegyzés:

Liebe Draisinenfreunde,

Aufgrund des erhöhten Transportaufkommens seitens der ÖBB, kann es zu verspäteten Startzeiten an Werktagen kommen! - Wir bitte Sie um Verständnis!

Ami magyarul kb. annyit tesz, hogy a megnövekedett teherforgalom miatt hétköznaponként később kezdődik a hajtányozás.

Ha ilyesmiért kérnek elnézést, akkor azzal nincs semmilyen gondom. Inkább lefotózom a tehervonatot.

Előzmény: v_peti (183847)
BAKTER Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183849

"A VESZTESÉG EGYENLETESEN OSZLIK EL A HÁLÓZATON."

Erről tényleg meg vagy győződve, vagy így akartad írni:

"A VESZTESÉG EGYENLETESEN OSZTHATÓ EL A HÁLÓZATON (matematikailag)."

Előzmény: rp-bubu (183798)
Nydqist Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183848

Egy most kapott infó szerint még nincs infó a BDZ Desirókról. Nagyon úgy fest a dolog, hogy erről is lemaradok. Grrr.

v_peti Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183847

Amúgy igazad van, tényeleg ugyanúgy be van linkelve, mint a többi vasúttársaság.

Előzmény: v_peti (183844)
1047 005-2 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183846
"Az én tervezetemben mást olvastam:), ennek alapján TM-en a csak a jegyvágó felelőssége a pontos indulás betartása/betartatása."

Ha rajtam múlna,akkor az éppen aktuális (Szolgálati) Menetrendet is ő kézbesítené az induló állomáson.
Előzmény: rg7 (183840)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183845
Ha nem voltam 100% perciz, de:

F.1. IX. Kézijelzések és hangjelzések

A) Vonatközlekedés közben adható jelzések

(100) Felhívás az indításra.

A menesztést végző dolgozó teste elejével a menesztett vonat felé arcával a mozdonyvezető felé fordulva, a vonatindító jelzőeszközt nappal zöld lapjával, sötétben zöld fényével a mozdonyvezető felé fordítva függőleges irányban fel- és lefelé mozgatja.

Előzmény: 1047 005-2 (183841)
v_peti Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183844

Lehetne kissé nagyobb felbontásban is.

Az a "hajtánypálya" még működő vasútvonal, tudomásom szerint, némi teherforgalommal, személyforgalom nélkül.

Előzmény: Sinbiciklis (183843)
Sinbiciklis Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183843
Ez 1 qrw@ jó térkép! Oberpullendorfnál a hajtánypályát is jelöli.
Előzmény: v_peti (183838)
1047 005-2 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183842
"Az ujonna készülő F2-ben pedig ha igazak a hírek akkor a JV már nem meneszt, csak jelzi azt, hogy minden készen áll az indulásra."

Ez jó!Most milyen jelzést ad?
1047 005-2 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183841
" felhivas az indulasra es meneszt, "

Ez nem a MÁV-nál volt.
Előzmény: oldmumus (183837)
rg7 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183840

Az ujonna készülő F2-ben pedig ha igazak a hírek akkor a JV már nem meneszt, csak jelzi azt, hogy minden készen áll az indulásra.

Az én tervezetemben mást olvastam:), ennek alapján TM-en a csak a jegyvágó felelőssége a pontos indulás betartása/betartatása.

Majd beírom, hogy van megfogalmazva.

Egyébként a menesztős fejezet kész katasztrófa... Már látom magam előtt, hogy a sok mozdonyvezető félhangosan mormolja magának a szakszöveget, ami után szabályosan elindulhat...:)

gw Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183839
Egyvágányú, egy kis rész kivételével Graz előtt.
Előzmény: SuedBahn (183834)
v_peti Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183838

http://members.telering.at/hans.goebl/bahnnetz.htm

Ez alapján egyvágányúnak tűnik. :(

Előzmény: SuedBahn (183834)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183837
Menesztesrol jut eszembe en mar lattam olyant, hogy FSZT kezeben a radioval felhivas az indulasra es meneszt, de el nem tudta talalni miert nem indult el a mozdony es miert csavargatja a jv a fejet? Persze hattal all a kijarati jelzonek es nem latja, hogy nincs szabad kijarat.
Előzmény: Soldato (183833)
mattil Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183836

"Menesztették? A jelzés parancs. Ha menesztik, hát menni kell. "

A felelősség közös, de elsősorban az mv-é. Az ujonna készülő F2-ben pedig ha igazak a hírek akkor a JV már nem meneszt, csak jelzi azt, hogy minden készen áll az indulásra. Az mv felelőssége lesz teljes egészében, hogy elindul-e és hogy mikor. (megjegyzés: a kollegák többsége ebből csak azt szűrte le eddig hogy "de jó, akkor nem kell sapkát hordani". Most ugyanis amint tudjuk a menesztés miatt kell sapkát hordanunk.)

"Akkor miért kell menetrendet hordani magával a mv-nek?"

Itt van a kutya elásva. Az övé szolgálati menetrend, a miénk pedig civil, ami arra szolgál, hogy felvilágosítást tudjunk adni az olyan kérdésekre mintpl. "Hánykor indul a Keletiből tovább a vonatom Győrbe?"

Mutasson valaki nekem egy vezető jegyvizsgálót, akinek van szolgálati menetrendkönyve!

Előzmény: Soldato (183833)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183835
Az elso felvetesben en ugy ertelmeztem, hogy a hid elotti jelzorol van szo (kesobb derult ki, hogy a hid utanirol). Tehat mivel kiterobe mentunk at egy masik vaganyra, ezert a 40/40 korrekt volt. Kovetkezo jelzon volt mar megalljra utalo jelzes.
Előzmény: Vendégsín (183830)
SuedBahn Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183834
Nem MAV-os kerdes kov., de attol meg vasuti:

Tudja vki esetleg, hogy Graz - Spieldfeld Strass - Maribor vonal duplavaganyu-e vagy szimpla ma mar (regen duplara epult, de ma?)? Hol lehetne ennek utannanezni, akar terkepes akar irasos formaban?

A Maribor - Speilfeld Strass szakasz tuttiegyvaganyu, tudom. De attol Graz fele? Remelem osztak sogorok nem leptek anno meg azt, amit jugok megleptek... Bar a fotokat, amiket epp most neztem egyvaganyusagra utalnak Graz fele is, de nem egyertemuen eldontheto, ezert a kerdes.

Tehat vki tud errol esetleg vmit?
Soldato Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183833

"Menesztették? A jelzés parancs. Ha menesztik, hát menni kell. "

Akkor miért kell menetrendet hordani magával a mv-nek?

" Az "írásbeli" az milyen hátrányt okoz egy mozdonyvezetői karrierben?"

Egy még nem sokat,előfordulhat esetleg némileg nagyobb "odafigyelés" a munkájára fentről.Gyűjteni viszont nem érdemes őket... 

"És az utasnak jobb lesz két írásbelitől? "

Gondolom azért adják,hogy legközelebb ne ismétlődjön meg a dolog...

"Elérte a panasz a célját?"

Mi volt a cél???

Előzmény: Andó Gergely (183800)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183832

A jelzön egy zöld és egy sárga fény van és elöjelzést ad, ezért vizszintes a teteje. Az alábbi jelzéseket képes adni:

Sárga - a föjelzön Megállj jelzés várható

Zöld - a föjelzön, a pályán engedélyezett max. sebességet meggengedö jelzés várható

Sárga + 3-as a föjelzön 30 km/h sebességet meggengedö jelzés várható

(Laikus válasz, de szerencsére nincs benne vörös :) )

Előzmény: SuedBahn (183825)
SuedBahn Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183831
A fenti uriember alatt a kep aljan lathato uriember ertendo. Bocs az elirasert.
Előzmény: SuedBahn (183825)
Vendégsín Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183830

Egy sarga es egy villogo sarga. Most 40, kovetkezo szinten 40 ha jol tudom.

Hát, ha az a bejáró vonat ezt kapja ott, akkor valami nagy dolog van készülőben - minden esetre a bak mögé nem érdemes állni...

Előzmény: oldmumus (183817)
amicus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183829
Oké, értelek.
Előzmény: oldmumus (183827)
Andó Gergely Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183828
Hmsoft gondolatai hatottak a MÁV-ra! Pontosan az a kitétel, hogy "mindegy is" miért teszek annyi bejelentést. Kaptam ma egy hívást a Központi Ügyfélszolgálatról (!), biztos kinézéték a nyílvános telefonkönyvből a számom (ami engem NEM zavar). Nekik annyira nem mindegy miért csinálom. Megkérdezték, hogy tulajdonképpen mi a cél. Elmondtam. A válasz az volt, hogy az én céljaim a MÁV vezetésének céljai kellene hogy legyenenek, nem pedig az én feladatom. Az pedig - szerintük - nem járja, hogy kívülről "átvettem" a cég irányítását... Hát egyáltalán nem érzem úgy, hogy átvettem volna. Bár Dombó Szabi tulajdonképpen utalt erre, hogy bent vannak akik így érzik...

Egyébként nem is ez volt az igazán érdekes felvetés, hanem az, hogy "személyesen" úriemberként viselkedem, nyugodt vagyok és megfontolt, a beadványoktól meg kinyílik az ember zsebében a bicska, olyan - évtizedek óta vasutas - emberekről alkotok névvel vagy név nélkül sommás véleményt, akit és akinek tevékenységét nem ismerem.

Az emberek többsége szerepet játszik az Internetes fórumokon. Sokszor nem is egyet (lássd másod, harmad, negyed nevek). Én mindkét "személyiségem" felvállalom. Addig a MÁV-ot sem zavarta a dolog, míg egyes gonoszbrekeke rendszert nem csinált abból, hogy az Indexes hozzászólásaim megküldözze a MÁV-nak. Márpedig ha ő megtette, akkor már "jobb" ha én teszem.

Egyébként a MÁV panasz ügyintézési rendszere lebénulna az elektronikus ügyintézés bevezetésétől. Attól, ha mindenki az ide betett bíráló, kritikus, panaszos hozzászólását fw megküldené a MÁV-nak is. Erre egy (köz)szolgáltató sincs felkészülve... Amelyik országban az ilyen dolgok jól működnek, ott kevés "minőségügyi nem megfelelőség" ad okot a panaszra. Úgy néz ki a minőségi ügyfélszolgálat és a minőségi vasút párban járnak...

Konkrétan felvetették, hogy "üzemszervezési" kérdésekben miért alkotok ilyen sommás véleményt, mert ez aztán már tényleg belső "szakmai" kérdés. A szakmai kérdés "végeredményét" három vonat teljes utasközönsége érezte, akiket a "miértekről" senki sem világosított fel, pedig bizonyosan tudható, hogy sokakban sok kérdés felmerült a helyszínen az esettel kapcsolatban. Hát ezért vetem fel.

Igenis fontos az, hogy aki ilyen közvetlen kocsi vár/nem vár/ mennyit vár/ kérdésben dönt tudja, hogy micsoda indulatokat tud teremteni a végeken a döntése. Úgy érzem levelemben ezt az "érzés" csomagot mind az utasoknak, mind a MÁV-osoknak sikerült átadni. Az egyik fele saját bőrén érzi át, a másik meg a stílusom keltette feszültéség közvetítésével.

Szóval ma írtam három levelet, tegnap egyet. A válasz a MÁV részéről hamar megjött:

Ez a MÁV véleménye a Báthory napi rendszerességű problémájáról, továbbá az Avala-Tisza helyzetről:
Tisztelt Andó Gergely Úr!

A Személyszállítási Üzemirányító Központunk folyamatosan figyelemmel kíséri a vonatok közlekedési adatait és - utasaink érdekeinek messzemenő figyelembe vételével - megteszi azokat az intézkedéseket melyek a vonatforgalom zavartalanságát biztosítják.
Köszönjük az észrevételeit, lehetőség szerint igyekszünk hasznosítani.

Tisztelettel:

Teljes terjedelemben ismertettem a MÁV véleményét. Ki lehet nyomtatni, és holnap a késő Báthoryt váró utasok között kiosztani. Rendőrt kell majd hívni, hogy a sok "megvert, leköpött" vasutast megvédje a tömeg haragjáról, akik "semmiről sem tehetnek", hiszen "nagyjaink" ezt írták elő...
Na igen, nagyjaink például 60 percet írtak elő a Tiszának az Avalára való várásra. Azaz 19.10-ig ha beesik az Avala az jó. 18.18-ra ért a Keletibe, de nem volt jó... A saját belső rendelkezséiket sem tartják be, de rajtam kérik számon, hogy miért van erről sommás, általánsító, évtizedek óta a vasutat "építő" emberekről sommás véleményem...

A másik ügy: az Ügyfélszolgálat és Menetjegyirodás hölgy válaszát kifogásoltam. A személyét érintő panaszt, vajon miért ő maga válaszolta meg. Erre a közvetlen beosztottja válaszolt, mint HIVATALOS válasz:

Tisztelt Andó Úr!

Köszönjük az észrevételeit, a jövőben igyekszünk hasznosítani.

Tisztelettel:

Nem írom, ki képviselte ez ügyben a MÁV véleményét. A rendszer olvasók úgyis tudhatják, és magánemberként bizonyára ő sem azonosul cége fenti álláspontjával...

És hogy kell-e ilyen "forgalmi" ügyekben érdemi panaszvizsgálatot folytatni? Erre majd Lenkovics Barnabás fog mesélni, de a "leterheltsége" miatt csak fél év múlva, amikorra remélhetőleg a menetrendváltás magától megoldja a győri csatlakozások problémáját.

Vezetők jönnek-mennek, a MÁV Rt valahogy mindig marad...
oldmumus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183827
Annyiban nem OFF, hogy erejesebben fel kell lepni es nem csak bologatni az elet minden teruleten ha valami gond es problema van.
Előzmény: amicus (183824)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183826
De ott is van meg jelzosor meghozza fent konzolon mint a hid elott sorba, de ha jol emlekszem ott mar csak 3 fenyuek vannak, masik oldalan vannak 4 fenyu kijaratival egyesitett tolatasjelzok. Szoval ez az utolso jelzosor a csonkakig.
Előzmény: SuedBahn (183823)
SuedBahn Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183825
Magyaro. legmodernebb vasutvonala, vonatbefolyasolo berendezessel felfejlesztve erre a nagyforgalmu hatarallomasra vezet! Erdemes megnezni a kepeket es levonni a vonal terheltsegere vonatkozo kovetkezteteseket. Ime Hodos, a napi csendeletevel:

Az allomas terheltsege vilagosan kitunik, ozonlik a forgalom, ugyhogy feltetlenul felyleszteni kell, min. 160-asra...
Ugy latomcsak egy felretolt fa-szallitmanyon van rakomany igazitas a magyar fel altal... Egyeb vonatnak nyoma nincs... Persze lehet most mondani, hogy ez egy balszerencses pillanat Hodos tortenelmeben... De ugyanigy lehet mondani azt is, hogy az meg egy extra pillanat Hodos tortenelmeben, amikor azon az allomason 3 vonat egyszerre tartozkodik.... Na ja ...

Megjegyzem, hogy Gyekenyesen ilyet ritkan (vagy inkabb nem igen) latni, sot Murakereszturon sem nagyon, pedig ott aztan tenyleg lenullaztak a forgalmat, hogy Hodos elni tudjon ...

Kerdes: Az utso kepen van egy bejarat v. kijarati jelzo. Mi az a 3-as, ami a dot-matrix-os kijelzon kiirodik? Mit jelez az?

P.s.: Jogi impressum: A kepek NEM az enyemek, en is csak leszedtem a fenti uriember homepage-erol, aki amugy jobaratom. Gondolom nem sertodik meg ezen velemenyemre Hodos ugyeben ...
amicus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183824

Kullog az esemenyek es tarsai miutt kullog ez az orszag hatul...

Gondolom ez volt az OFF.

Egyébként pedig félreértettél. A kullogás itt nem (csak) a MÁV bűne, a vasúttársaságok megegyezése, és az elfogadott szabályok végrehajtása halad néha nehezen.

Azt lásd, hogy itt egyáltalán nem a MÁV dönti el, hogy más vasutakkal szemben hogy jár el. Mint már írtam, a vasutak által közösen alapított nemzetközi szerv(ek), és az azok keretében születő megállapodások igen szövevényes hálózata köti őt is, a szlovákokat is, minden részes vasutat.

Kérem azt, aki ezen a területen valamelyes jártassággal rendelkezik (én sajnos nem), az egészítsen ki, javítson, pontosítson, ha valamit rosszul írtam.

Előzmény: oldmumus (183821)
SuedBahn Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183823
Igazad van az ugy elejet illetoen. Soha nem ertettem, hogy milyen megallapodas az ket tarsvasut kozt, hogy ha az egyik kesik, akkor a masik meg hadd szivjon, ugymond. Karteritesnek semmi lehetosege... stb..! Vajon OEBB, DB es SBB-CFF is igy vannak megallpodva egymassal? Sot, egyeltalan MAV es OEBB is ilyen semmitmondoan vannak megallapodva egymassal? OEBB elturne, ha MAV minden nap 180 percet kesne a Nickelsdorf-i belepo vonatokkal??? Kotve hiszem!
Akkor mi (vagyis a MAV) miert nem tud MAR VEGRE hasonlo szerzodeseket alairni es nyelbe utni HZ-vel, JZ-vel, ZSR-el DFR-el, stb.??? Talan az SZ-vel is van ilyen szerzodesunk, mert a Citadella IC es korabban a Drava IC is holt pontos szokott lenni!

Nem arrol van szo, hogy OEBB mar uzleti szemleletu, SZ is, de MAV meg nem igazan, HZ, JZ, stb. meg kozepkor.... Rosszul latom?

Keleti szazlabu hidja: Lehet, hogy a jelzo piros volt, nem neztem, szinten szolva. De ami vilagosan latszott, hogy lenduletesen meno vonat megallt, mozdonybol bal oldalon leugrott egy vasuti dolgozo, majd szerelveny indult tovabb. A mozdony mar a hid alatt atment, gyakoraltilag mar a Keleti fele nezett, ott meg mar bejaratijelzo nem nagyon van. Vagy megis???
Előzmény: oldmumus (183807)
SuedBahn Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183822
Igen, ez az, kosz!

Hat mit ne mondjak, HZ is felzarkozik lassan a nincs mar vonat fovaros es fo kikotonk kozt sem cimu orszagokhoz. Ugy latom nem messze a HZ jelenlegi allapotatol az SZ mostani allapota, mar csak azt varom, amikor hetvegen minden jaratot torolnek, mint Sloveniaban is...

Most oszinten: Kinalat az, ami Zagreb-bol Split fele, Rijeka fele vagy Budapest fele van? Szerintem NEM, habar a jaratok minosegevel abszoluta elegedett vagyok, de menyisegevel nem igazan. A masik ket iranyuk Beograd fele es Ljubljana fele megy. Ljubljana fele meg mondjuk, hogy OK, de az is hanyatlik, Beograd fele meg csakugy mint Bp fele, csapnivalo.

Miert nem lehet megteremteni a fix 3 orankent megy a vonat a Ljubljana - Zagreb - Beograd tengelyen es a Bp - Zagreb - Rijeka tengelyen is? Ha OEBB es DB ezt meg tudja tenni, akkor HZ miert nem??? A szemelyszallitasnak kelet europaban lealdozott, sajnos ...
Előzmény: gw (183805)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183821
Egy huron pendules csak annak a kis "saros" erdekcsoportnak allt 100%-ban. A ceg vezetoje es kulfoldi tulajdonosai ele kerulve az ugy mar egesz mast mutattot.

Kullog az esemenyek es tarsai miutt kullog ez az orszag hatul...
Előzmény: amicus (183820)
amicus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183820

OFF

Változatlanul állítom, hogy nem így működik a jog. (Jön Vili a veréb, és megint kikapok). A "cegugyved" kivel "pendulne" egy húron, ha nem az általa képviselt vállalattal?

ON

A vasút világában a nemzetközi együttműködés, elszámolás, konfliktuskezelés szabályrendszere egyrészt - kényszerűen - igen korán kialakult, másrészt gyakran csak kullog az események után.

Előzmény: oldmumus (183816)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183819
En nem haborut akarok inditani, de rendezni kell az aldatlan allapotokat. Ha vannak erre emberek akkor miert fordul ez elo gondolom nem eloszor es nem csak egy par hete.
Előzmény: amicus (183818)
amicus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183818
ilyen tobbszor elofordulo problemakra nemzetkozi szintu rendezest kerhetne!

Esetleg a konkrét ügy kapcsán hadat üzenhetnénk Szlovákiának, nem? A NATO meg tudathasadást szenvedne :-)

Párkányban mesélték, hány kilépő teherkocsit tartóztatnak fel már a magyarok, illetve hányat nem kezelnek a szlovákok. Mióta vasúttársaságok vannak, létezik a probléma, ne hidd, hogy még nem gondolkoztak el a megoldásán.

Hidd el, megvan az ilyen problémák kezelésének módja (ld. 1047 005-2 hozzászólását lentebb), és megvannak hozzá a megfelelő emberek a megfelelő munkakörben (erre majd Vendégsín írni fog valamit) :-)

Előzmény: oldmumus (183811)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183817
Egy sarga es egy villogo sarga. Most 40, kovetkezo szinten 40 ha jol tudom.
Előzmény: 1047 005-2 (183815)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183816
Nem tudom, de engem jo par eve egy nagy tavkozlesi ceg trehany reszlege es velemenyem szerint a veluk egy huron pedulo cegugyved akart hulyere venni. A vegen ugy kitoltam veluk (legalisan), hogy az ugyved sirva kert bocsanatot.

Nem szabad hulyere venni magunkat, mert akkor hagyjak, fel kell lepni!
Előzmény: 1047 005-2 (183813)
1047 005-2 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183815
Mit jelent a 40/40?Hogy jelzi ezt a bejáratijelző?
Előzmény: oldmumus (183814)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183814
Ket szememmel:P

Igaz volt mar keses, de meglepodve lattam, hogy nem megallj jelzes fogadott a hid elott.
Előzmény: 1047 005-2 (183812)
1047 005-2 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183813
"Ha olyan talpraesett lenne a tobb oldali vezetoseg akkor ilyen tobbszor elofordulo problemakra nemzetkozi szintu rendezest kerhetne!"

Az UIC-ben meg bélyeget gyüjtenek.?
Előzmény: oldmumus (183811)
1047 005-2 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183812
" En eletemben 1x lattam olyan helyzetet amikor 40/40-el lehetett.."

Mivel?
oldmumus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183811
Miert? Ha olyan talpraesett lenne a tobb oldali vezetoseg akkor ilyen tobbszor elofordulo problemakra nemzetkozi szintu rendezest kerhetne!
Előzmény: amicus (183810)
amicus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183810

de lehet olyan jelensegrol van szo amit mar (ha nevetsegesnek is hangzik), esetleg kulugyminiszteriumi szinten oldhatnanak meg. Itt lehetne karteritesekrol meg ilyen-olyan nemzetkozi perekrol beszelgetni.

Gedeonbacsika lefejelte a monitort ennél a mondatnál...

aeomega Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183809
Nem tudom. Csak néző voltam :)
Előzmény: 2M62U-0386 (183806)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183808
Olvasd vegig amit irtal es foleg a veget, hogy hol akarsz panaszt tenni. Onnan ezzel elhajtanak.
Előzmény: Andó Gergely (183800)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183807
A kocsirendezeses mizeria mar nemzetkozi ugy. Nem ismerve a pontos hatteret es esetleges ide vonatkozo szerzodeseket, de lehet olyan jelensegrol van szo amit mar (ha nevetsegesnek is hangzik), esetleg kulugyminiszteriumi szinten oldhatnanak meg. Itt lehetne karteritesekrol meg ilyen-olyan nemzetkozi perekrol beszelgetni. De mint tudjuk az allambacsi nem igen foglalkozik a vasut dolgaival olyan mertekben mint ahogyan kellene.

Keleti/100 labu hid. Nem tudom lattad-e a jelzot eppen a vagany felett, de ott altalaban 99% megfogjak a vonatokat. En eletemben 1x lattam olyan helyzetet amikor 40/40-el lehetett bejarni azonnal!
Előzmény: SuedBahn (183797)
2M62U-0386 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183806
És miért SIEMENS express?Valami vállalati "út"?
Előzmény: aeomega (183802)
gw Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183805
Előzmény: SuedBahn (183797)
amicus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183804

De ha nyomorognom kell egy 5 kocsis gyorson én sem vennék jegyet.

Ajjaj. Még egy ingyen-vasútbarát :-(

Előzmény: mavesz (183765)
amicus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183803

EZT MOST VICCKÉNT FIRKÁLTAD IDE VAGY FIKÁZTAD A KÉPEIMTE?

Jajj, dehogyis! Nincs a képeiddel semmi baj. A hozzászólás magva másra vonatkozik. Ha egy pillanatra is megbántva érezted magad, elnézést.

Előzmény: Beni14 (183695)
aeomega Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183802
Szerintetek mivel lógok Siemenséknek?
Na jó, soha nem kell erre jönnie Dezsőnek :)

(Szekszárd, kb 20 perce)

(C)ae(C)ae(C)ae(C)ae
1047 005-2 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183801
"e beírásod első bekezdését - mint a vasutasok között elterjedt vasúti legendák egyikét - tekintsük : Írói munkásságod részének."

Nyíltan bevallotta az egyik illetékes,hogy nem kívánják 100%-ig téríteni a költségeket.

Vagy a MÁV SzÜ nullszaldós?Ha igen,akkor le lehetne cserélni egy magáncégre,aki kisebb költségekkel működik.
Előzmény: Törölt nick (183792)
Andó Gergely Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183800
Soldato!

Menesztették? A jelzés parancs. Ha menesztik, hát menni kell. Az "írásbeli" az milyen hátrányt okoz egy mozdonyvezetői karrierben? A jv. felelőssége ilyen kérdésekben sokkal nagyobb! És az utasnak jobb lesz két írásbelitől? Tett a MÁV bármit is hasonló esetek megelőzésére? Elérte a panasz a célját?

Nem. Nem. Nem.

Szóval alibi panaszvizsgálat volt ez esetben is...

oldmumus!

Mir akarsz mondani? Nem értem...

taxxx: "mi különbség van egy express vonat és egy "mezei gyors" vonat között?"

Az előbbire helyjegy váltható és van benne első osztályú vagon.
Előzmény: oldmumus (183785)
rp-bubu Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183799

E lagnagyobb különbség gyors és Ex között:

A gyorsból kikoptak az 1. o. kocsik. At vándoroltak az Ex 2.o-á (Miskolci találmány volt a kocsihiány csökkentésére eredetileg, lenyúlták tőlük) :-)

Szégyen de itt tartunk.

Előzmény: Törölt nick (183790)
rp-bubu Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183798

Kicsit több mint író munkásságom gyumölcse.

A XY térségi vasútból írtam a diplomamunkám (kéttő van tippelj megből!).

Túl zavaros a helyzet ahhoz, hogy azt merjem mondani átlátom (ezt azt hiszem senki se látja át teljesen), de amit leírtam -habár csak szűken- a valóságot tükrözi.

A finanszírozás kb. 80%-ban megadott értéke hivatalos MÁV-os forrásból van.

A leírt érdek viszonyok pedig, a diplomamunkám során szerzett tapasztalatokból vontam le.

Tudok ennél velősebb és még megdöbbentőb kijelentést tenni:

" A MÁV vesztesége jelenleg a fővonalak és az elővárosi vonalak termelik"

Indoklás:

A MÁV fent említett finanszírozási formája miatt - ha az egy ujtasra eső veszteséget nézzük - ott a legnagyobb a veszteség ahol a legtöbb az utas... és ez biza a 1-es, 70-es, 80-as, 100-as stb. vonalak. Tudom, hogy ez abszurdnak hangzik, de csak képlet kérdése.

NEM A MELLÉKVONALAK VESZTESÉGESEK, A VESZTESÉG EGYENLETESEN OSZLIK EL A HÁLÓZATON.

Ezzel azt hiszem, sikerült felborzolnom a kedélyeket megint...

RÖViden: az előző írásomat csak tessék omolyan venni! Ez még csak a gyengébb megállapításaim egyike.

Előzmény: Törölt nick (183792)
SuedBahn Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183797
Nem ertem egeszen ezt a hozzaszolast! Igen is jogos Ando gergo panasza es igen is addig eletkeptelen marad a vasut,amig a hibas a hibaert nincs megbuntetve!
Melyik ceg mukodik jol a vilagon: Ahol jutalom es retorzio IS szerepel! A MAV-nal az elobbi talan van (de en nem tudom) az utobbi viszont BIZTOSAN nincs, azt viszont tudom!
Amig buntetlenul meg lehet MAV-on bellul barmit tenni, addig nincs fegyelem, nincs pontossag es nincs minoseg sehol, sem utas sem aruszallitasban!
Alapkerdesek:
- ha egy kocsi kisorozasarol a ZSR es a MAV kozt Rajkan vita tamad, akkor miert nem sorozzak ki azonnal es a kart, ami ebbol keletkezett majd a vesztes fel ZSR vagy MAV utolag fizeti a masiknak. Igy kovetkezonek vagy a ZSR vagy a MAV szakembere majd jobban atgondolja, hogy mi is a pontos helyzet!
- miert van az, hogy akar 3 ora 20 percet is tokolhetnek a vasutasok egy probleman, az utas meg kesik es ne reklamaljon, mert ugyebar felert, akkor meg mi a gondja... Csak mikor, hany oraval kesobb???
- ha problema van vhol, orvosolni kell! Gyanus a kocsi, mert rosz? Vegyek ki! Gyorben meg tegyenek ra egyet, ott van!

Beograd Exp. es Tisza exp.-es story is hasonloan nevetseges!
1.: Hogy a fenebe tud a Beograd Exp. majd minden nap 180 percet kesni ha a tav max. 400 vagy 500 km??? Ugy, hogy a JZ es a MAV Bp - Beograd kozti szolgaltatasa CSPNIVALOAN SEMMIT NEM ER!!! Csoda, hogy van egyeltalan utas meg azon a ket jaraton!!!!
2.: Aztan meg a Tisza Exp nem halt volna bele abba, ha 15 perc alatt megkapja a beograd Exp. egynehany kocsijat es azzal egyutt megy tovabb. Moskvaig behozza, van ra boven ideje!
3.: Ami viszont igaz az az, hogy mit szol a 20 perces keseshez a magyar utas, aki pl. csak Debrecenig akar menni? Nehez kerdes...

Mindenesetre igen is a MAV-nal is eloterbe kene helyezodnia annak a dolognak, hogyha Jozsi Ba mint valtokezelo elaludt es kozben miatta 5 percet kesett a vonat, akkor Jozsi Ba fizetesebol abban a honapban 20-ezret visszavenni. Legkozelebb nem aludna el!
Az ember alapvetoen gyarlo, ha hibahat es lazazhat es nem kell sietnie es preciz munkat vegeznie, akkor nem is teszi azt, hisz minek, nem az o business-e! A baj csak az, hogy a MAV-nal ez megteheto, buntetlenul!!!!

En pl. most vasarnap Tatabanyarol jottem vissza a Szombathelyrol jovo gyorssal a Keletibe. Az egy dolog, hogy Tatabanyan minden vonat minden iranybol fel orat kesett es az okat NEM mondta meg a MAV, csak hogy ez van, es kesz! De azt is mikor? Az utolso pillanatokban, azaz a terv szerinti menetrendi indulas elott 2 perccel kozoltek. De semmi olyan, hogy kedves utasaink mindez azert van, mert palyaeptites itt meg itt, ami az onok kesobbi kenyelmet fogja majd szolgalni, stb... Ahhh, semmi ilyen! Csak kesik minden fel orat es nyelje le mindenki, aztan kesz!
Vegul pedig a Keleti pu.-ig SEMMIT SEM hozott be a hires nagy forgalmu es 160-as segessegu palyankon a gyorsvonat, a keses maradt! De azert mivel vasutas a vasutassal osszetart (ami igazabol veve szerintem is jo dolog!), a vonatnak volt meg ideje megallnia Bp Keleti bejaratanal, a Kerepesi ut alatt, hogy egy vasuti dolgozo ott kenyelmesen leszalljon es onnan menjen munkaba vagy mit tuodm en hova. Igaz, ez csak egy ujabb perc keses, de hat ezt a MAV-nal meg lehet csinalni, BUNTETLENUL!!! Na, itt kezdodnek a bajok! Es a MAV szemelyszallitas ebbe a hiresen "jo" strategiajaba fog belehalni, szo szerint. Mar csak evek kerdese ...

Teljesen mas tema: Tud vki olyan homepage cimet, amin a horvat vasutak menetrendje elerheto, angolul, nemetul vagy akar franciaul, de nem csak horvatul? Egyszeruen ilyet eddig meg nem talaltam. van egyeltalan ilyenje a HZ-nek???
Előzmény: oldmumus (183785)
Nydqist Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183796

Sziasztok!

nem akarok unalmassá válni, de akinek van bármilyen infója a bolgár Desirókról, az kérem jelezzen.

Köszönöm.

v_peti Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183795

Úgy tudom, hogy a prioritási sorrendben előbb helyezkedik el, mint egy gyorsvonat. Azomkívül, ha már ilyen nevet kap, akkor már elvárható valami többletszolgáltatás a többi vonathoz képest. Pl. Rövidebb menetidő, és minimalizált állomási tartózkodási idők.

Előzmény: Törölt nick (183790)
2M62U-0386 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183794
Milyen okból?
Előzmény: track300 (183793)
track300 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183793
Reggel a füredi gyors 8.05 helyett +20-szal indult a Déliből...
Előzmény: zoodam (183791)
zoodam Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183791

Helyzetjelentés:

9725(Tp-Szfv) személy pontosan 10.02-re érkezett Badacsonytomajra, majd bemondták: "A vonat előreláthatólag 20 percet tartózkodik az állomáson!"

(De több volt, mint 20 perc!!!)

9702 10.00 helyett 10.32-kor érkezett Btomajra, majd rá 3 percre

IC 972 Batsányi érkezett a 3.vágányra 24perces késéssel.

Először elindították a Batsányit, majd a 9725 (32perc késés), majd pedig a 9702-t!

Tapolcán a Batsányi bevárta a 9702-t, majd 11 óra után elindult Keszthelyre...

rp-bubu Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183789

"Miért nincs még privatizálva a Magyarvasút?"

Szia! A válasz igen egyszerű:

A jelenlegi finanszírozási formában az állam nem fizeti ki a közszolgáltatásként megrendelt személyszállítás költségeit a MÁV-nak. (kb. 80%-át téríti meg jobb években). A fennmaradó összeget eddig gyakorlat szerint államigaranciás hitelek formájában jutattja a MÁV--nak. (Így nem jelentkezett a költségvetésben mint kiadás) Ezen hitelek miatt adósodott el a MÁV évek hosszú sora alatt, és ezért is van most sz*rban az állam. (Az EU nem engedi meg állami garancia nyújtását olyan hitelhez, melynek megtérülése nem garantál -röviden nem fejlesztés-. 

Ez a gyakorlat azért működhetett, mert a MÁV állami tulajdonban van, vezetőit ő nevezi ki (ha valakinek eszébe jutott volna ezt firtatni, azt egy huszárvágással lehetett volna váltani). És kismagyar abszurként, ő maga a megrendelő is.

Röviden, ha egy magán vasúttól rendelek meg közszolgáltatást, azzal egyértelmű szerződést kötök és ha nem fizetek, az nem visz utast. Na ezt egyik kormány se szeretné. Kinek hiányzik a balha, meg a plusz kiadások.

Ezért nem lesz regionalizálás se egyhamar:

- A regionális vasút, kicsi átlátható: annyi pénzt kell adni amennyi jár. Ez az államnak nem jó.

- A mellékvonalakra jutó költségtérítési összeget a MÁV a fővonalakon és az elővárosi vonalakon használja fel. Ha MÁV lead egy mellékvonalat, a fővonaltól von el pénzt. A MÁV ezért nem akarja.

Összefoglalva:

MINDEN NAGYON JÓ? MINDENNEL MEGVAGYUNK ELÉGEDVE. A MÁV-ot szidhatja az utas, mert az kézzelfogható. A finanszírozási rendszer abszurditását, és az erről hallgató kormányokatat és ellenzéket nem lehet szidni, mert azon nincs fogás, és ugyebár MINDENKINEK VAN EGY PÁRTJA...

Előzmény: alomhajos (183757)
v_peti Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183788

Tisztel MÁV!!! Ha már egy vonatot expresszvonatnak neveztenk, akkor az már ne várjon annyit, mint egy mezei gyorsvonat!!! (Ld. Celldömölk/Sopron-Győr vs. Báthory)

Soldato Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183787

"A panaszomnak NEM lesznek személyi következményei, mert utaspanasz kapcsán olyan a MÁV-nál soha nincs."

Én ismerek olyan mozdonyvezetőt,aki egy perccel ment el előbb egy mh-ről;utaspanasz kapcsán, aztán egy "Írásbeli"-vel lett később "gazdagabb"...

Előzmény: Andó Gergely (183779)
v_peti Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183786

Jó lenne, ha az álruhás ellenőrök ellátogatnának Hegyeshalomra és Rajkára. Lenne dolguk.

Előzmény: Andó Gergely (183781)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183785
Nem jo, nem kellett volna vagolapot hasznalnod, mert igy a "fenyegetozesed" ertelmetlen. Ez az esemeny nem az FVF-re meg a GVH-ra vonatkozik!
Előzmény: Andó Gergely (183774)
Andó Gergely Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183784
Természetesen a Belgrád - Moszkva és Belgrád - Kiev kocsikat nem várta meg a Tisza!

Elképzelhetjük azon utasok boldogságát, akiknek Budapest -Kiev jegye PONT a Belgrád - Kiev kocsiba szólt, és láthatta elindulni a vonatát 18.20-kor, nélküle... Erre személy szerint is többször láttam példát...
Előzmény: Andó Gergely (183781)
Andó Gergely Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183782
Én csak felvetettem. Mert más eddig szemlátomást nem tette, pedig munkaköri kötelességük lett volna...
Előzmény: Törölt nick (183780)
Andó Gergely Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183781
Tisztelt MÁV Rt!

Mivel már rég írtam, íme egy újabb szomorú történet a MÁV személyszállítás világából.

A minap barátom a Báthory-expressz minőségi vonattal utazott Pozsonyból Budapestre. Rajka állomáson a magyar és szlovák vasutasok között vita támad, a magyar nem akarta átvenni az egyik kocsit, ki akarta soroztatni, de a szlovák meg nem akarta. Szó szót követett, mire megoldották a kérdést, 60 perc késéssel indult a vonat tovább. Győr állomáson "találkoztunk" másik két Expresszel, EX 929 Celldömölkből, Ex 999 Sopronból. Az utazóközönség körében lincshangulat volt tapasztalható, kevés idézhető megjegyzés hangzott el. Még az egyébként nyugodt "értelmiségi" pedagógusok is marok számra ették a nyugtatót...

Mégis miért döntött úgy a MÁV Rt Személyszállítási Üzletág illetékes irányítója, hogy a tetemes késés esetén bevárják az Expresszek a sokat késő Báthoryt? Hogy van bőr a képükön, hogy hétente TÖBB alkalommal eljátszák ezt a történetet? Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Az tény, hogy az operatív munakvégzésnek nincsennek nagy hagyományai az Üzletágnál, hónapok telnek el egy-egy két perc alatt megoldható problémával is. De egy hetente többször is előforduló forgalmi helyzet a menetrendi év bő felénél ennél rugalmasabb ügymenetet feltételezne még MÁV-os léptékkel is!

A Báthory késése minden illetékes szakember előtt ismert volt az adott napon is, mégsem szállították el az utasokat például a Ciklámen-Savaria, Lehár Ferenc vonatokkal... Inkább szokás szerint megkeserítették több száz ember életét. Aztán csodálkoznak, hogy csökkennek a személyszállítás teljesítményei, és hónapról hónapra nő a Győr-Budapest közötti Volán járatok száma... Ébresztő MÁV Rt, NEM 1952-t írnak, hanem 2005-öt...

De ha már így ragaszkodnak a közvetlen kocsik bevárásával, akkor miért nem következetesen teszik ezt?

Június 14-én az Avala Belgrád felől 180 percet késett (a MÁV tájékoztatás szerint). Így 18.18 körül érhetett be. A Tisza expressz 18.20-kor indult. Menetrend szerint! A Zágráb-Kiev és Zágráb-Moszkva kocsi csoportot nem sikerült bevárni... Azt 15-én reggel a Rétköz IC vitte el Csopra. Képzelhetik azon utasok örömét, akik "persze" a MÁV-on kívül álló okból 24 órával később érnek célba. Az ukrán vasút is örömünnepet ül a kocsijai 24 órás késése felett.

Személyi felelős ez esetben sincs. Nem is lehet, hiszen a MÁV Rt-nél olyasmi soha sincs. A MÁV-nál csak a végrehajtók hibázhatnak olykor (természetesen ritkán), ám "bizonyítani" ugye ez esetben sem lehet...

Hódi úr szerint "azért mégiscsak van oka, hogy ennyien utaznak még mindig vonattal", szerintem meg annak van oka, hogy évről évre egyre kevesebben utaznak vonattal. A MÁV részaránya a szállítási piacon pedig meredeken ZUHAN. Ezért véleményem szerint az SZÜ-t irányítókat SZEMÉLYI felelősség terheli...

Kérem a két eset ÉRDEMI vizsgálatát!

Andó Gergely
Andó Gergely Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183779
Akkor a tények:

1. A kocsmapénztár zárva volt.
2. A MÁV Rt jegyvizsgálója erről NEM tudott.
3. A jegyvizsgáló akár meg is pótdíjazhatott volna, ahogy másokkal más valószínűleg megtette.
4. Nem az utas feladata a jegyvizsgálók tájékoztatása.
5. "Utastájékoztatás" nem tekinthet el a jegyvizsgáló a pótdíjazástól, ehhez Írásbeli Rendelkezés kell!
6. Általánosságban ilyen panaszt NEM lehet kivizsgálni IRL adatok nélkül.

Ha nem megy a MÁV-nak a kocsmapénztárak nyitvatartásának követése, akkor szereljen fel jegykiadó automatát. Az képes az üzemkészségéről folyamatosan tájékoztatást adni.

IRL adatokat, végrehajtókat érintő panaszokat csak indokolt esetben teszek. Tekintettel a kocsmapénztárak terjedésére, fontosnak tartottam felhívni a figyelmet az azzal kapcsolatos VALÓS és LÉTEZŐ problémára...

A panaszomnak NEM lesznek személyi következményei, mert utaspanasz kapcsán olyan a MÁV-nál soha nincs. Rákosliget helyett Rákoscsabák jegyre írása állandó és mindennapos gyakorlat. Igaz, ezt az utasok tudják, és MINDIG úgy kérik a jegyet. Én kivételt tettem.
Előzmény: mattil (183770)
v_peti Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183778

Nem nekem voltak ezzel problémáim.

Előzmény: Törölt nick (183776)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183777
Mivel a kulfoldi vasut nem erdekel, ezert SKIP...
Előzmény: Andó Gergely (183775)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183776
Gondolkozz. Moderátoros topic van, mailcím nincs. Teendő? A felmerült problémákat kéretik ott jelezni. További segítség: jobb oldalt "Mi ez?(FAQ)" linken.
Előzmény: v_peti (183772)
Andó Gergely Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183775

Te olvasod is az Indóházat, vagy csak írod? :)))

Prágában az árvíz után sokáig volt ilyen...

Előzmény: oldmumus (183767)
Andó Gergely Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183774
Tisztelt MÁV Rt!

Hegyeshalom állomás helytelen forgalomszervezési gyakorlatára kívánom ezúttal felhívni a figyelmet!

A Bukarestből menetrend szerint 8.00-kor érkező vonat sokszor, vagyis inkább mindig elzárja a peronra vezető átjárót, ami miatt a Bécsből érkező, Hegyeshalomból 8.00-kor induló Lehár EC vonat nem megközelíthető!!!

A gyakorlat egyrészt életveszélyes, mert a Dacia bejár, miközben az ember megy a Lehárhoz, illetve balesetveszélyes, mert át kell mászni a Dacia szerelvényén (egy nemzetközi vonaton útlevél ellenőrzés után!!!) és leUGRANI a szemköti oldalon.

Ha az ember megvárja a Dacia kihaladását, akkor vagy ott van a Lehár, vagy nem...

Az számomra is nyílvánvaló, hogy nem tartják be az F2-es utasítás jó néhány pontját.

Kérem hozzanak azonnali intézkedést a jelenlegi élet- és balesetveszélyes gyakorlat felszámolására!

Ha ez nem történik meg, akkor szakhatósági vizsgálatot kezdeményezek, akik az FVF, GVH és egyébb szervekkel ellentétben SZEMÉLYRE SZABOTT bírságot szabnak ki a vétkes MÁV munkavállalókra. Biztos egy-kettőre leszoknak ezen utasításellene forgalomszervezésről...

Tisztelettel:

Andó Gergely
division by zero Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183773
" Egy régi kocsit pedig hiába takarítanak ki, attól még a rozsda és az ülések huzatának kopása nem tűnik el."
De a kosz, szemét, firka eltüntetését azért meg lehetne próbálni!
Előzmény: mattil (183759)
v_peti Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183772

Nem találtam a moderátoros topicokban erre utaló megjegyzést.

Előzmény: Törölt nick (183761)
1047 005-2 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183771
"Gondolkozzatok: miért is nem sikerült nem is olyan rég egy Bbmot-os különvonatot összehozni???"

Mert nincs magyar fizetőképes kereslet rá.A külföldieknek meg a 424,Nohab megteszi.
Előzmény: maczzko (183743)
mattil Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183770
Amikor István Gyuri elmenekült a topikról, akkor én is megfogadtam, hogy bár maradok, de nem válaszolgatok az "így szívattam a szeszásokat" stílusú böffenéseidre. Most sem teszem, de azért megkérdezném: tényleg kéjes élvezetet okoz a számodra egy jegyvizsgáló kollega ország-világ előtti teljes lejáratása és megalázása? IRL adatokat és egyebeket egyébként a Topik szabályai szerint nem közlünk, és nem adunk ki a nagy nyilvánosság előtt!! Ráadásul ez a kolléga nem is bánt veled rosszul, kaptál menetjegyet pótdíj nélkül, és még el is mondta, hogy nem tudott róla, hogy zárva van a bolt. Kapunk ilyen távíratokat, de lehetetlenség minden ABC leltározási, szabadságolási, nyitvatartási idejét naprakészen tartani. Ezt az egészet megírhattad volna ugy is, hogy közben nem teszed tönkre egy tisztességes kollega életeét, de persze ez már nem lett volna hozzád méltó. És még csodálkozol, hogy miért nem szeretnek?
Előzmény: Andó Gergely (183764)
Kcs Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183769

Az általánosítások, vélt tényekre alapozott következtetések és a csúsztatások ritkán tesznek hitelessé és megfontolásra érdemessé egy panaszt...

mavesz Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183768
Honnan tudom letölteni a Sv-Déli vezetőállás videót?
oldmumus Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183767
Na ilyenrol sem hallottam meg, hogy Metropotlo vonat!
Andó Gergely Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183766

IGEN!!! :)))

Küld el a gmail-re!

Az én régiós képem havazásba készült, sáros, latyakos tájban. Ez jobb! :)

Előzmény: gw (183763)
mavesz Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183765

Jó persze, sokan jegy nélkül utaznak...

De ha nyomorognom kell egy 5 kocsis gyorson én sem vennék jegyet.

Történt tegnap:

713 Megérkezett félegyházára 5 bmx-el. Tömeg volt szokás szerint, igaz most a kalauzokbol 3 volt és rendesek voltak. Megkérdeztem a félegyázi forgalmistát miért ilyen rövid a szerelvény? A válasz a kocsihiány volt. Kérdem én a sok nyugatiban álló kocsibol miért nem lehet még tenni ezekre a vonatokra?

Más: 713 és 7844 15 percet dekkolt Félegyháza bejárati jelzőjénél, mert a bitzber nem működött....

gw Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183763
Ez jó lesz?
Előzmény: Andó Gergely (183751)
m61019andras Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183762
Az Egyes mindig tiszta. Marslakó jelezte, hogy 006 Budafok-Hárosnál van.
Előzmény: track300 (183750)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183761
Próbáld meg: Közlekedés menüpontra kattintva itt fent, majd oda van írva: moderáricó - közlekedés.
Előzmény: maczzko (183743)
rg7 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183760
Gratula!:)
mattil Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183759

Jó reggelt!

A tegnapi napom államvizsgával egybekötve jól sikerült, ugyhogy holnap a 7809-et, már diplomás kaller viszi :-) /:-(

Ezt a mai Délmagyarban találtam. Nem igazán minősíteném sem a cikket, sem az ujságírónak "név nélkül" nyilatkozó kollegát. (Nem lenne pozitív véleményem...)Ez a névnélküliség azért is hülyeség, mert a stilusából és amit mondott 20-ból 19 ember ráismer. Tehát ezért felesleges volt "névnélkülizni"

Repülőbrigádok a vonatokon
 Cegléd után jelennek meg a bliccelők

Fokozott ellenőrzést vezet be vonatain június közepétől a MÁV Rt. Az akció célja, hogy kiszűrjék a bliccelőket, növeljék a szolgáltatás színvonalát és a vonatok tisztaságát.

Úgynevezett repülőbrigádos ellenőrzéseket vezet be járatain a MÁV Rt. június közepétől. A razziasorozat idején jegyvizsgálókból és szolgáltatás-felügyelőkből álló csapatok tartanak megerősített vizsgálatot a vonatokon. Az egész országra kiterjedő akció célja – a bliccelők számának csökkentése mellett – a szolgáltatások színvonalának növelése. A brigádok – a jegyeken kívül – a szerelvény tisztaságát, az utastájékoztatás szakszerűségét és a kalauzok előírás szerinti munkavégzését is vizsgálják.

A bliccelők egy-egy évben 2,5 milliárd forint bevételkiesést okoznak a társaságnak – tájékoztatta lapunkat a MÁV Rt. kommunikációs igazgatósága. Egy, a lapunknak név nélkül Szegeden nyilatkozó kalauz szerint nem lehet felmérni, hányan utaznak jegy nélkül, vagy hamisított jeggyel, mint ahogy azt sem lehet tudni traffipax működtetése nélkül, hogy egy adott útszakaszon egy adott időszakban hányan lépték túl a megengedett sebességhatárt.

Megtudtuk, Csongrád megyében nem jelentős a bliccelők száma. A Szegedről Budapestre tartó vonaton Cegléd után jelennek meg a jegy nélkül, vagy másolt jeggyel utazók. Ennek az a magyarázata, hogy a Szegedről induló szerelvényen Ceglédig jó, ha háromszázan ülnek, onnantól azonban az utasok száma ezer fölé is emelkedhet.

A kalauz szerint előfordul, hogy ha Szegeden elindul a szerelvény egyik végéből, Budapestig nem tudja végigjárni az egészet, így ha valaki bliccel mondjuk Dorozsmáig, vagy Kistelekig, azt büntetlenül megteheti. A hamis jegyek szerinte annyira jó minőségűek, hogy azokat szinte lehetetlen megkülönböztetni a valódiaktól.

Az ellenőrzés másik célja a szolgáltatás színvonalának emelése. A rendszeresen vonatozó Kálmán Mátyásné szörnyűnek nevezte a vasúti kocsik állapotát. A vasutasok szerint ennek az az oka, hogy a vonatok nagy része elhasználódott, elmúlt harmincéves. Egy régi kocsit pedig hiába takarítanak ki, attól még a rozsda és az ülések huzatának kopása nem tűnik el.

Másik kocsiba bújnak

A bliccelés leginkább ott jellemző, ahol a megállóhelyen nincs jegyárusítás, vagyis a menetjegyet a vonaton, a kalauznál kellene megvenni. Csongrád megyében például a Makó–Újszeged útvonalon több ilyen megálló található. Ezen a vonalon BZ-motorkocsik közlekednek, amelyek sajátossága, hogy a kocsik közt nem lehet átjárni menetközben. Ezért a bliccelő másik kocsiba száll, mint a kalauz, s így próbál kibújni a jegyvásárlás alól. Az is jellemző, hogy rövidebb távra váltanak jegyet, mint ameddig utaznak, az utolsó kilométereken alvást színlelnek, illetve eljátsszák a kalauznak, hogy már kezelte a jegyüket.

A vezér bizakodik

Tisztább, rendezettebb pályaudvarokat és vasúti kocsikat szeretnék látni – jelentette ki a közelmúltban egy szegedi sajtótájékoztatón Devecz Imre. A MÁV Rt. személyszállítási üzletágának vezetője hozzátette, hisz abban, hogy az a cégnél dolgozó hatezer vasutas képes arra, hogy eredményeket mutasson fel e téren is. Az üzletágvezető szerint az utasok komfortérzete elsősorban a tisztaságtól függ. 

alomhajos Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183758
Javítás: "pedig sok vasúttársaság..."

áh.
Előzmény: alomhajos (183757)
alomhajos Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183757
Emberek, lenne egy kérdésem:
Mi a francért nincs még privatizálva a magyar vasút?

Azért kérdem, mert gyakran nézem a Travel chanelen a "Svájci vasútvonalak" c. sorozatot és irigykedem, hogy milyen szép, tiszta, kultúrált minden, pedig vasúttársaság kezében van.

Nem tudom volt-e már erről szó, de se időm, se kedvem 18000 hozzászólást végigböngészni.

áh.
g8-s15 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183756
Sopronból 08:10kor indult. Valahol Kapuvár környékén van most.
Előzmény: Nydqist (183749)
g8-s15 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183755
A bérelt 5db 1116 nem belföldi forgalomra lett beszerezve. Ezekkel lett kiváltva a kifelé járó 4db 1047. A 1047-el pedig rosszabb állapotban levő V43-t kell kiváltani.
Előzmény: Cheew (183693)
track300 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183754
9.15: Nohab elment.
Előzmény: track300 (183753)
track300 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183753
igen, de nem tudom, mikor indul
Előzmény: Törölt nick (183752)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183752
MÉg ottan van?
Előzmény: track300 (183748)
Andó Gergely Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183751

Továbbra is él a kérés, EU Regio személyvonatról keresek képet, melyet Hercules vontat a Szombathely - Szentgotthárd - Graz vonalon! Zágráb vasútállomását nem fényképzte le valaki?

intersziti!

Írj kérlek egy mail-t az adataimnál szereplő címre! A tied sajnos nem publikus...

track300 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183750

Bobo lejárt, M43 betolta Délibe a szerelvényt. M61 001. "Siemens nosztalgia expressz" Kajáltatás lesz, mert 3 étkező van rajta. Nohab gyönyörű tiszta!

Előzmény: track300 (183748)
Nydqist Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183749

És mikor távozik Győr felé, ha szabad megkérdezni? -:)

Előzmény: g8-s15 (183677)
track300 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183748

Tudtam, h ma el kellett volna hozni a fényképezőt!!!!!

Déli rendezőn: Nohab+4kocsi nosztalgia (3vaj/kék, 1zöld kocsi)+M44 427

M41 2202 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183747

Feltettem néhány képet a 6341-6342-es topicba Usgyikról és Desirokról. Ha valakit érdekelnek nézzen át oda. Jó nézelődést kívánok mindenkinek!

2M62U-0386 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183746
Az elég nagy lehetett!Majd mondom melyik mozdony huzta!
Előzmény: Törölt nick (183742)
Nydqist Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183745

Az nekem már késő, Győrben lesném meg, az meg Fradi előtt van. -:))

Előzmény: 2M62U-0386 (183671)
Nydqist Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183744

Húha, ezt elfelejtettem. Tudod a telefonszámukat? Még talán nem késő, gyorsan felveszem velük a kapcsolatot: -:))

De ha nem érem el őket, akkor azért  lefényképezhetem, ugye? Na, légyszi.....  

-:))

Előzmény: BAKTER (183668)
maczzko Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183743

Sziasztok.

Keresem, de sehol nem találom a közlekedési fórumok moderátorának címét.

Valaki elküldené nekem magánban?

istvan66kukacfreemailponthu.

Más:

Melyik topicot olvasztották be közénk? Majdnem ezerrel növekedett az utolsó hozzászólásom száma a beírt állapothoz képest...

Üdv.: Maczko.

Visszatérve a tegnapelötti különvonatos problémára:

Nem mondom hogy igaza van etwg-nek, de elméletileg van abban valami, amit mond. Gondolkozzatok: miért is nem sikerült nem is olyan rég egy Bbmot-os különvonatot összehozni??? Kérdezzétek csak OKU30-at!!!

vrobee Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183741
OFF
Szerintem pedig a te megoldásod jobb.
verbinden: csatlakozik, összekapcsol, összeköt...
Ld. még: "A kapcsolat".
Előzmény: attus germanicus (183736)
Keletis Gizi Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183740

Fikázni a fikanickek szoktak.

Meg az agresszív sértődött kismalacok.

Előzmény: Törölt nick (183739)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183739

Csak egy nem túl vicces stílusgyakorlattal próbálta felidézni a topik kedd esti jó hangulatát. Fikázni a fikanickek szoktak.

szili1250 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 183738
Köszönöm az információkat! (HLP-nek is!)
Előzmény: sosiforda (183652)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183737

köszönöm a segítségeket:) sajna németet sose tanultam...

attus germanicus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183736
Látom, frissebb a némettudásod, mint az enyém... De legalább a gyorsabb én voltam. Az is valami ;-)
Előzmény: Mopi (183735)
Mopi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183735
Együttműködünk. (wir verbinden)
Erősített térerő a kocsiban. (sendeverstärkler an Bord)
Előzmény: Törölt nick (183733)
attus germanicus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183734

Szó szerint azt, hogy "Összekötjük!", ill. "Jelerősítő a fedélezeten" (vagy valami ilyesmi). Nyilván arra utal, hogy a vonat saját maga rendelkezik antennával, így ott mindig van térerő.

Előzmény: Törölt nick (183733)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183733

német nyelv ismerőkhöz lenne 1 kérdésem. Ezt a képet a Keletibe az EC Bartók Béla vonaton készítettem! kérdésem a felíratok(Wir verbinden és a Sendeverstarker an Bord) mit jelentenek magyarul? előre is köszi!

scsabi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183732
Egy kis pontosítás:
A 1047 001-1 számú mozdony teljes járműszáma 95 55 1047 001-1. A vontatójármű-számok képzési szabályából adódik, hogy a rövid járműszám, és a teljes járműszám ellenőrzőszáma ugyanaz lesz.
Előzmény: LazyLizard (183729)
1047 005-2 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183731
"mert van amelyiknek V6 járna, stb"

Olyan gépe van bőven a MÁV-nak.
Előzmény: papanatoo (183728)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183730
Fiver. De szoktak így visszaszámolni is, pl. amikor a Space Shuttle indul...
Előzmény: v_peti (183678)
LazyLizard Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183729

Rájöttem, hogy ezesetben a Taurust így kell venni: 10470000001 ezestben kijön az 1 vagy 10470000002 esetén kijön a 9.

Köszönöm a gyors segítséget! :)

papanatoo Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183728

Amennyiben a GySEV V43-ról van szó, úgy vezetői döntés alapján csak a MÁV-nak adják át őket bérlésre, most is lenne ilyen 3db.

Magánvasutnak biztos, hogy nem adják át a gépeket, háttérbe megegyztek ebben a MÁV-al. erre volt már próbálkozás, de elhajtották őket.

Gépek aránylag jó állapotúak, költeni ugyan kell rájuk mert van amelyiknek  V6 járna, stb...

Előzmény: rg7 (183689)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183727
Ugyanúgy mint a teher és személykocsiknál.
Előzmény: LazyLizard (183724)
attus germanicus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183726
Oda van írva arra az oldalra, ami scsabi Neked linkelt be...
Előzmény: LazyLizard (183724)
LazyLizard Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183725
Köszönöm szépen!
Előzmény: Mopi (183722)
LazyLizard Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183724
Értem, és köszönöm. Nemtudod véletlenül ,hogy a Taurusok estében ezt hogy kell kiszámolni?
Előzmény: scsabi (183721)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183723
Nem ez nem az. pl.: vesszük az 1197es szilit. mondjuk ugye akkor az a 1043-1197
annak a száma 8.
Előzmény: LazyLizard (183720)
Mopi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183722
"Az mit jelent, hogy önazonosító szám"

Önellenőrző szám. Arra jó, hogy esetleges számítógépes adatbevitelnél kiabálni tudjon a rendszer, hogy félregépeltél. Hasonló, mint a vonalkód utolsó számjegye, vagy a szeméyli szám utolsó jegye.
Az önellenőrző jegy kiszámítása: http://fehernegyzet.fw.hu/
Előzmény: LazyLizard (183718)
scsabi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183721
Nem
a megfejtés GEORGIE oldaláról
Előzmény: LazyLizard (183720)
LazyLizard Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183720

Gondolom mindegyik mozdonynak van ilyen. De én azt nem értem, hogy a 002 es Taunak az önazonosító száma 9 a 003 asnak meg 7...ez nem a gyártási sorrend lehet?

Előzmény: Törölt nick (183719)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183719
Ezek 001, 002 a pályaszámok, ezek az önazonosító számok nem tudom mire jók.
De akkor úgy látszik nem.
Előzmény: LazyLizard (183718)
LazyLizard Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183718

Az mit jelent, hogy önazonosító szám a 001,002,003 ....ez nem elég?

Előzmény: Törölt nick (183717)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183717
A 47 olyan mint a Szilinél.
A 10 az a V-nek felel meg.
A pl: 1047-001-1 a végén az 1 az az önazonosító szám, mint a kocsiknál.
Előzmény: LazyLizard (183716)
LazyLizard Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183716

Kedves vasútbarátok! Lenne egy kérdésem!

Amikor látom a Taurusainkat akkor mindig felmerül a kérdés bennem mit jelent az utolsó szám a mozdony elején? pl 1047 006 0 vagy 1047 007 8

Előre is köszönöm a segítséget!

scsabi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183715
"Nem. A "vörös" a MÁVSZ 2777 szerint (vasúti jelzők, jelzőtáblák, stb. szabványa) RAL 3000 szinjelű piros."

A MÁVSZ 1059:1954, MÁVSZ 1731:1961, MÁVSZ 2777:1981…MÁVSZ 2777-45:1992 szabványsorozat és a MÁV HSZ 719.19:1952 helyett 2001. július 1-től a MÁVSZ 2958:2001 a hatályos (Vasúti jelzőeszközök. Jelzőtáblák). Ez a színek meghatározása tekintetében a visszavont MSZ 20186-2:1986 orsz. szabványt hivatkozza meg (végülis ez megtehető). Ennek ma is hatályos utódja a MSZ HD 638 S1:2001.
Amúgy a MÁV-szabványok eléggé lazán kezelik a RAL K7 színek megnevezéseit, legtöbb helyen csak az alapszín (többé-kevésbé pontos megnevezése) és a RAL-szám szerepel. A RAL 3000 ek. tűzvörös.

Nem akartam megint a piros-vörös vitába beleszólni, de mégegyszer a véleményem:

Az első egységes vasúti szakszolgálati utasítások a XIX szd. végén születtek. Ekkor a "piros" még csak részlegesen elterjedt táj-, illetve rétegnyelvi kifejezés volt. Egyértelműnek tűnik, hogy a vasút az egész országban érvényes magyar nyelvű utasításaiban az elterjedtebb (és hivatalos) "vörös" kifejezést választotta a szín egyértelmű megjelölésére.

Amúgy az alapszínek: vörös, narancs, sárga, zöld, kék, ibolya. (hallott már valaki piroson inneni, vagy infrapiros; esetleg lilán túli, vagy ultralila fényről beszélni?)
Előzmény: Vendégsín (183702)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183714

ma du. a 7216 os érkezése előtt kimentem Kunszentmárton vasút állomásra hátha látok valami érdekeset.. csak egy kis rövidke Csörgős tehervonat volt benn az állomáson

oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183713
Na kellett nekem ezt a kepet meglatni. Csinalhato +2 oszlopot, azt hittek vekonka F tipusban nincs szakaszolos kivitelben. Erre tessek....Erre tessek....Erre tessek....Erre tessek.... mint a reklamban.
Előzmény: Intersziti (183708)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183712
Igen ezek csak atmeneti zavarok, forrosagban, stb. stb.
Előzmény: Infós (183709)
Infós Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183711

:9

Mire gondolsz?

Jogsi-vizsga után egy csaj:

"Meg*asztak, de átmentem..."

:)

Előzmény: Vendégsín (183705)
Vendégsín Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183710
No, sztal, giázni...
Előzmény: g8-s15 (183686)
Infós Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183709
Hát, ha rosszul értékeli ki, akkor előferdülhet akár az is (4* ütem, ha jól tudom).
Előzmény: oldmumus (183707)
Intersziti Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183708
E hó hatodikai kép Sopronból.

Ja igen, jelentem, meggyüttem egy pár napos Osztrákiai-Dajcslandiai túráról, bár inkább most le se írom, hogy miket láttam, mert szerintem főne azoknak a feje, akik végül nem jöttek velem :-)) Kulcsszavakban: Nosztaligák, Krokodilok, Ludmillákok, ÖBB Talent vontatása Németországban, Blue Tigerek, Class 66-ok, és végül Wien Westbahnhofon az 1216.003 és mérővonata. És még sokan mások...
Előzmény: g8-s15 (183683)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183707
Az is tetszett, hogy olyan szakaszon ahol nincs 80-as jelzeskepet ado jelzo, feljott egy par masodpercre ez a jelzeskep is.
Előzmény: Vendégsín (183703)
Vendégsín Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183706
Ott is vannak?
Akkor a Keleti alatt levőkkel az 250 gőzös, meg 90 NOHAB. Figyelni kell, hogy a nem mosolygos turcsiorrú kettes száma mire kerül fel...
Előzmény: SzigDani (183682)
Vendégsín Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183705
Az "átmenőképesség" kifejezés teljesen kiment a köztudatból?

Dehogy. 1 x átment a személyszállításhoz, több x átment a vizsgáin. Amin még nem, attól meg rinyál.
Előzmény: scsabi (183679)
Vendégsín Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183704
melyik jobb : Szergej vagy Nohab

Egyértelmű: a Szergej.
Előzmény: Törölt nick (183658)
Vendégsín Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183703
Egyébként "térköz megállj" esetén illik szaggatott első ütemet betáplálni, azaz vörösbe esik a vezetőállás jelző! És néha-néha bevillan közben a sárga...

Ne keverd a Gizikét (a keletist :-)) a gőzekével. A nagysebességű átépítés, a kényszer menetirányváltásra átépítés, vagy az ezekre előkészített térközberendezés ezt tudja, a többi nem.
És a vontatójárműveink több, mint felén nincs vonatbefolyásoló.

Előzmény: Andó Gergely (183643)
Vendégsín Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183702
a vörös az vörös,

Nem. A "vörös" a MÁVSZ 2777 szerint (vasúti jelzők, jelzőtáblák, stb. szabványa) RAL 3000 szinjelű piros.
Előzmény: 1047 005-2 (183619)
davidbosi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183701
Amicus csak a topik tegnapi terméstét próbálta kiparodizálni...
Nem kell félreérteni, és nem is neked szánta... :)
olvass vissza és megérted... :)
Előzmény: Beni14 (183699)
radio100jozsi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183700
Gondolom te nem ott dolgozol, így az infókat csak ő tudja jobban:-)))
Előzmény: Cheew (183698)
Beni14 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183699

Ok

Előzmény: Infós (183697)
Cheew Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183698

Hello:)

Kinek? úgy érzem semmi rossz szándék nem volt benne.

Üdv.

Előzmény: radio100jozsi (183694)
Infós Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183697

Amicus: "(...)  (vicc)"

(Bocs.)

manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183696
>És a jövőben a múltkorihoz hasonló erőszakos cselekedetek az Ügyfélszolgák vagy Menetjegyirodisták részéről szintén feljelentést vonnak maguk után...
Ez az, Gergely, csak keményen. Téged nem lehet megvesztegetni. Majd elképzelem a főnököd arcát, amikor meghallja a választ, amit a segítségkérésére (információ, bejutás, esetleg szabadjegy, engedély, stb.) kap. Tudod, a Strómacától :-))
Előzmény: Andó Gergely (183673)
Beni14 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183695

EZT MOST VICCKÉNT FIRKÁLTAD IDE VAGY FIKÁZTAD A KÉPEIMTE?

Előzmény: amicus (183672)
radio100jozsi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183694
Na ha te tudnád, hogy ezt a felvilágosítást kinek írtad:-)))))))))
Előzmény: Cheew (183693)
Cheew Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183693

Hello!

"Sopronban a bérelt 1116-osok forgalomba állását követően megkezdődött a V43-aok leállítása."

Ez sem mostanában lesz "ez a megkezdődött a V43-asok leállítása Sopronban".

Már csak azért sem, mert a bérelt 1116-osok egyenlőre még csak Ausztria felé járnak, a szilik meg a győri gyors és a szombathelyi személlyekkel futkosnak+ kisegítik a teher forgalmat Ebenfurtig. a 1047-es GySEV gépek pedig az IC-ket viszik felváltva a Mávosokkal+gigantokkal. Nem kötözködésnek szántam ezt a hozzászólást, csak pontosítás képpen, mert én itt Sopronban naponta látom,hogy mi a helyzet a szilikkel, és szerintem azóta is ugyanolyan a helyzet,mint mielőtt megjöttek a bérelt 1116-sok.

Üdv.

davidbosi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183692
OFF
Háát az !úrakat! annyira nem zavarja, de máskor ide próbáld: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9005919&la=42936522 :)

Mail ment...
ON
Előzmény: Gyula69 (183691)
Gyula69 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183691
Bár ez nem a modellekről szóló fórum, ha az úrakat nem zavarja, meghírdetném, hogy eladó H0 (1:87):

V43 „Szili” (Deák),

Bzmot „Studenka” (Deák),

M62 „Szergej” (Piko átalakítás),

M44 „Bobó” (DOM),

BR 52, BR 01, E 499 (Piko VEB) stb.

A modellek vitrin állapotúak, és nincsenek digitálisan előkészítve (ez a búcsú oka). Kérésre (gtasnadi@hu.tesco-europe.com) listát küldök, árral, katalógus számmal, leírással.

Előzmény: rg7 (183689)
FOMA Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183690

"Az első mozdony a V43 321. Aki korábban fényképezte, a képe sokat ér."

Mit adsz érte?:-))

rg7 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183689

Amíg nincs leállítva az összes, addig szvsz a GySEV nem adja el őket. Eztán lehetne boltolni a MÁV-val, de fizetőképes kereslet szvsz nincs...

Nagyobb az esélye annak, hogy vmelyik táltos magánvasút beleugrik a buliba -vállalva a komoly fenntartási költségeit a gépnek-, s megveszi őket, vagy legalábbis bérli.

Előzmény: g8-s15 (183687)
2M62U-0386 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183688
Ezt nem tudtam!
Előzmény: g8-s15 (183686)
g8-s15 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183687

Nem tudom, eladó-e? A másik fél pedig tudna-e fizetni?

Előzmény: Nohabf (183684)
g8-s15 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183686
A bérlet 20évre szól. Akkor mit akarunk már V43-al?
Előzmény: 2M62U-0386 (183685)
2M62U-0386 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183685

És ha a bérlésnek vége akkor mivel potolja a Gysev a V43-asokat?

Mondjuk addigra beszerez még néhány 1047-ast.

Nohabf Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183684

Üdv!

Arra nincsen esély hogy visszapasszolják a Mávnak a leállított Sziliket?

Habár ha a Máv kapná meg akkor alkatrészbánya lenne belölük:((

g8-s15 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183683

Sopronban a bérelt 1116-osok forgalomba állását követően megkezdődött a V43-aok leállítása. Az első mozdony a V43 321. Aki korábban fényképezte, a képe sokat ér.

SzigDani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183682

Már megbocsáss, de hogy hagytad ki azt az 50 gőzöst 40 NoHAB-ot, vagy 40 Szergejt, 20 Mukit, 300 Ikarus 66-ost és 200 UV-t, amelyek a Gellért hegyi kisvasút mellett állnak lezsírozva. ;)))))))))

SzigDani

Maz Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183681
Egyszerűen kihagyják.
Előzmény: v_peti (183678)
amicus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183680
Köszönöm a pontosítást!
Előzmény: g8-s15 (183677)
scsabi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183679
off
"interoperatibiltási"

Az "átmenőképesség" kifejezés teljesen kiment a köztudatból? Több más kifejezéssel együtt ezt az "interoperabilitást" is módfelett rühellem, mert kimondhatatlan, leírhatatlan, és van helyette megfelelő magyar kifejezés.
on
Előzmény: Törölt nick (183665)
v_peti Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183678

Na, szóval, ha szabad a gazda, akkor: minden szakmai nyelv - különösen ha az adott területen, mint pl. a vasút kiemelten fontos a biztonság - kerüli a kétértelmüségeket. (Ezért van pl., hogy az angol tüzérségnél a visszaszámlálásból hiányzik az ötös szám, ha meg mondani kell, hogy 5, akkor egy "kicsit" másképp mondják, nehogy a "five"-ból valaki "fire"-t értsen.).

Mit mondanak helyette? Vagy egszerűen kimarad?

Előzmény: Törölt nick (183626)
g8-s15 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183677

A mérővonat csak Sopron - Ágfalva között mér és utána Győr felé távozik, 15-ös vonalon nem mér. Csorna - Hegyeshalom között vizsgál.

Előzmény: amicus (183672)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183676
Igy mar egeszen mas, ocseny haraso;-)
Előzmény: rg7 (183675)
rg7 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183675
Kimaradt egy nulla. 8508.
Előzmény: oldmumus (183674)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183674
Mint ama vonal specialistaja ahol ez az ekesseg expresskent kozlekedik ugy tudom a 858-nak 18h-kor mar ki kellett volna hajoznia a Delibol;-)
Előzmény: rg7 (183667)
Andó Gergely Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183673
Levelet hozott a Posta...

Angyal Zoltánné kirendeltség vezető, aki a fejléc szerint "Személyszállítási Üzletág Személyszállítási Csomópont Budapest Keleti kirendeltsége Menetjegyiroda", a pecsét szerint "Budapesti Területi Értékesítési Központ" vezetője magyarázta a júniusi elsejei, rendőri intézkedéssel végződő díjszabás vásárlási kísérletet.

Szóval Ő az a nő, akit a Rendőrök elküldtek a személyi igazolványért, aki FELELŐS azért, amiért a közérdekű adatokhoz való hozzáférés az Andrássy út 35 szám alatti intézményben enyhén szólva nehézkes. Nos, ez olyan Varga Gyulás (ex. rákosi állomásfőnök), hogy az ő személyes felelősségét felvető panaszt saját maga válaszolja meg. És ahogy az már lenni szokott, kissé másképp emklékszik a június 1-én történtekre, mint ahogy az történt.

Tény, a részemre betekintésre átadott BIJ Különleges Mellékletben egyetlen módosítás sem volt átvezetve. Erre 5 nappal később Angyalné már így emlékszik: "az Ön által átvizsgált díjszabások javítva voltak".

Angyalné távirati téren megengedőbb: "Az ügyfélszolgálatnál dolgozó kollégám lehetőséget biztosított a SparSchine Fortuna Ticket szabályozás megtekintésére." Rendben. Csakhogy a betekintés lehetőségét egyrészt a Menetjegyirodában KELL biztosítani, másrészt meg nem arra voltam kíváncsi, hanem a "teljes útvonalon" globáláras Wiener Walzer EN vonat magyar-osztrák forgalomba érvényes globál áraira. Na arról nem tudtak semmiféle táviratot, díjszabást mutatni...

Angyalné levele alapján sajnos a jövőben kénytelen leszek az eddigieknél is határozottabban fellépni! MINDIG ki fogom kérni betekintésre a TELJES nemzetközi díjszabás készletet. Ha a TCV I füzet szerinti Különleges Mellékletek közül akár egy is hiányzik, a Közlekedési Értesítőben meghírdetett módosítások, új TCV füzetek közül akár egyet nem tudnak betekintésre átadni, a mostanihoz hasonló viták elkerülésére hatósági tanut, azaz Rendőrt fogok hívni az irodába. Ez vonatkozik arra az esetre is, ha a Közlekedési Értesítőben szereplő, eladásra felkínált díjszabások között akár egy is van, amit nem tudnak nekem eladni, illetve arra is, ha a MÁV Értesítőben megjelent díjszabásokat nem adja át TELJES KÖRŰEN betekintésre. Ilyen tesztek a jövőben a Keleti, Déli és Nyugati pályaudvaron is elvégzésre kerülnek, hasonlóan rendőri aszisztálás mellett...

Fenntartom, Angyal Zoltánné és csapata jobban járt volna, ha készít a hivatali példányról egy fénymásolatot, és az eredeti díjszabást meg eladja nekem. Sőt, akár eladhatja nekem a fénymásolatot is...

És a jövőben a múltkorihoz hasonló erőszakos cselekedetek az Ügyfélszolgák vagy Menetjegyirodisták részéről szintén feljelentést vonnak maguk után...

Ja, Angyalné, ha egyszer a "csomóponton" jár, ugorrjon be a Wasteels menetjegyirodába, és kérdezze meg őket az "egyértelmű" Wiener kérdésről. Elárulom, szerintük SEM kötelező a felár a Bp-Bécs relációban... Ez vonatkozik Dombó Katalinra és társaira is... A legjobb, ha "álruhába" teszik, ami újabban - mint a Keletis parancskönyvben látható - megszokott tevékenység az Üzletág vezetői részéről.

Andó Gergely
amicus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183672

ami ma és holnap elvileg Sopron állomáson vizsgál és pénteken Sopron Szombathely közötti vonalon fog vizsgálni

Szerintem a GYSEV nem azért rendelte meg a 15-ös vonalra ezt a vonatot, hogy mindenféle jöttmentek ingyen fotózgassák. Ezért kérem a moderátort, hogy ezt a lopásnak minősülő hirdetést szedje ki (vicc)

Elnézést kérek a topic közönségétől.

Előzmény: Beni14 (183669)
2M62U-0386 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183671
Én megprobálom Fradinál lencsevégre kapni!
Előzmény: Nydqist (183653)
2M62U-0386 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183670

Szerintem nem!

Én biztos jobb vagyok!(2M62U-0386)

Előzmény: M61-013 (183663)
Beni14 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183669

Ma szerencsénk voltunk cheew-vel, mert megint tudtunk fotózni nagyba az állomáson és lencsevégre kaptunk egy sínrepedés vizsgáló kocsit, ami ma és holnap elvileg Sopron állomáson vizsgál és pénteken Sopron Szombathely közötti vonalon fog vizsgálni. Na nem is írkálok itt össze-vissza betolom a képet róla:

BAKTER Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183668

"Az elvileg holnap áthaladó bolgár Desirókról érdeklődnék:

Tud-e valaki infóval szolgálni, mikor indulnak Hegyesből? Nagyon le szeretném őket fotózni."

A Bolgár Nagykövetségtől kértél engedélyt, hogy lefényképezhesd?

(Bocs de nem tudtam kihagyni!)

:-(

Előzmény: Nydqist (183653)
rg7 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183667

I.Gy press jelenti:

A 858-as végén (Déli, 19.00) egy felsővezetékmérő kocsi fog ficánkolni,

Siemens113 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183666
nem tudjátok volt ma valami a 120-on?

ic 607 mennyit késett végül?

sziasztok
Infós Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183664

Meg míg most egy ?. sz. Módosítás ráfér egy ív papírra, addig ez majd egy köteg lapban kell cipelni... Mert akkor az olyan írások, mint a "dohányzás csak a kijelölt kocsiban engedélyezett" jelet javítsd át "nemdohányzó vonat"-ra igencsak meg fogják nyomni az előállítás költségét (hamarabb elfogy a jugó kintlevőség...), mert ugye ekkor az egész lapot újra kell nyomni, és nem sz*ar újságpapírra, hanem legalább valami sokgrammos papírra. Ja és persze mindkét oldalát.

Vagy végre elérjük, hogy ritkábban változzon a menetrend, ne adj' Úr Isten: nem fog változni a menetrend? :D

Előzmény: manhattani (183656)
M61-013 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183663

Üdv.

"melyik jobb : Szergej vagy Nohab című, még elléggé elnagyolt kérdést."

Hát lehet ez még kérdés?:-)))

davidbosi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183662
Ez nagyon tettszett! :)
exmv Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183661
Kihagytad a Szergej Nohabovics örökbecsűt!
m61019andras Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183660
De mindig ott rejlik benne az igazság. :-)
Előzmény: m61019andras (183659)
m61019andras Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183659

:-))))))))))))))))))))))))

Na emmiatt a sajátos humor miatt is olvasom szívesen a hozzászólásaidat! :-))

HLP Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183657

A Transbalkánról a világ összes menetrendje úgy tudja, hogy továbbít Bp. Keleti-Thesszaloniki közvetlen 2.o.ülőkocsit.

2 éjszakát megy, talán nem is baj, hogy nincs ülőkocsi. Csoda, hogy van még ez a járat. Melyik a hosszabb ez vagy a Tisza?

Előzmény: sosiforda (183652)
manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183656
> ... egy kapcsos könyv lehet, hogy kissé nagyobb lenne és ugye bele kell férjen a menetrend a kalauztáskába ...
Már mér' lenne nagyobb? Az csak a MÁV baromsága volt, hogy a szolgálati kapcsos könyv nem fért bele a mozdonyon a menetrendtartóba :-))
Egyáltalán nem kell nagyobbnak lennie. Sőt, kisebb lehet, mert a nyíregyházi kalauznak az idó 99,99 %-ában teljesen felesleges a soproni vonatok menetrendjét magával vinnie, ha nem jár arra Andó Gergely, senki nem reklamál, hogy erről csak az állomási információnál hallhat :-))
Előzmény: sosiforda (183655)
sosiforda Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183655

"Én azon tűnődöm, hogy miért nem lehet kapcsos könyvként megoldani ezt a menetrendet, aztán a pótlékok megjelenésével a változott lapokat újra kiadni."

Lehetni lehetne, így csinálta tavaly például a Brnoi Közlekedési Szövetség a menetrendkönyvével és tényleg ki is adták hozzá szépen a cserélhető lapokat.

Szervezési és terjedelmi (egy kapcsos könyv lehet, hogy kissé nagyobb lenne és ugye bele kell férjen a menetrend a kalauztáskába) okok mellett bizonyára anyagi oka is van.

Régebben volt olyanról szó, hogy a jugoszláv vasút kintlévőségeiért cserébe állítják elő a szabadkai Birografika nyomdában a menetrendkönyveket.

Előzmény: IST (183498)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183654

DE nála az igazság! - és a következő mondatban magyarázod: Egy jó ügyvéd tutira be tudná bizonyítani,

A te igazságod nagyon gyenge lábakon áll. Meg egyébként is, ugyanolyan fikanick vagy, mint én.

Előzmény: daniel81 (183527)
Nydqist Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183653

Az elvileg holnap áthaladó bolgár Desirókról érdeklődnék:

Tud-e valaki infóval szolgálni, mikor indulnak Hegyesből? Nagyon le szeretném őket fotózni. -:)

Köszi a válaszokat: Nydqist

sosiforda Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183652

A Transbalkánról a világ összes menetrendje úgy tudja, hogy továbbít Bp. Keleti-Thesszaloniki közvetlen 2.o.ülőkocsit.

A valóságban többnyire nem. Én még sosem láttam rajta.

Itt a fórumon magyarázták el nekem, hogy ez azért van, mert a görög vasút évek-hónapok óta nem teszi bele, a MÁV pedig nem pótolja.

Közvetlen kusettet, illetve hálókocsit találhatsz rajta.

A magyar diákigazolvány külfölédre utazásnál semmilyen vasúti menetjegykedvezményre nem jogosít.

Magyar diákkal lemehetsz előte a 18.10-kor induló ISTER EN-el Békéscsabára, vagy Lökösházára belföldi 67,5 %-ossal és (Lökösházáig kedvezményes) IC pótjeggyel és valahol elővételben megvett jeggyel Lökösházán/Békéscsabán felszállhatsz a Transbalkánra. Nem biztos, hogy ez olcsóbb, mint Budapesttől a jegy, ha pl. City Star jegyet vesztek (az távolságtól független a magyar szakaszon).

A jegyár attól függ, hogy hányan mentek, hová mentek (csak Thesszalonikibe, vagy máshová, pl. Athénba is).

Előzmény: szili1250 (183634)
Nem vagyok pályaszám! Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183651

Ezután nézz a hátad mögé!:) Főleg a NoHAB-osok találkozóján!:)))

Turcsi orr, mosolygós ábrázat...

de a dereka ... :))

Előzmény: rg7 (183609)
Andó Gergely Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183650

Hiba! A GVH levelet ŐK kapták, nem én...

Előzmény: Andó Gergely (183649)
Andó Gergely Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183649

Akkor feladták...

Reggel még próbálkoztak az elvonszolásukkal a Bobóval az UV-kat...

MÁS!

Kaptam egy "meghívást" egy "baráti beszélgetésre" a MÁV Rt Személyszállítási Üzletágának képviselőitől, mely találkozón ott lenne a panaszlapok által érintett "előadók", "osztályvezetők" házon belüli széles köre. Végülis én mindenkivel szívesen találkozom, akár velük is. A múlt rossz tapasztalatai miatt azonban "háttér" beszélgetésnek tekintem a dolgot, ami nem helyettesíti a bejelntésekre tett HIVATALOS válaszokat. Ezt elfogadták, már csak azért is, mert kaptam a Gazdasági Versenyhivataltól egy "levelet" a Közlekedési Miniszter Úr közvetítésével... :)) Érdemes volt fellebezni, a versenytanács úgy tűnik tárgyalja az ügyet...

Mondtam is az Ügyfélszolgálaton ma (ahol ma sem árusítottak el semmiféle utasítást), hogy ha igazán "tökösek" volnának, nekik is PONT ugyanazt válaszolnák, mint nekem: "A beadványát köszönjük, munkánk során igyekszünk felhasználni..." Mosolyogtak... De nem lesznek ilyen tökösek, lesz érdemi vizsgálat, kivételesen...

Ja, és elmondták, hogy a Wiener Walzer szabályzat PONT úgy "egyértelmű", ahogy van... Hát persze... Ha ők mondják...

Előzmény: Szütyi (183647)
sb2005 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183648

Legközelebb szóljatok hogy nem érdemes visszaolvasni:-(

Mindenesetre igérem, ezek után nagyon meggondolom majd és utána még tizszer átrágom, hogy felcaplassak e az Élmunkás hidra fényképezőgéppel a kezemben.

:-(:-)

Szütyi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183647
A Rákoson pár hete elhelyezett villamosoknak ma nekiestek lángvágóval. Akit érdekel az most látogasson még ki Rákosra- jelentette a BAKTER press.
SzigDani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183646

scsabinak el ne áruld, hogy ezt most tanultad, mert nem lesz kedve legközelebb elmagyarázni, ahogy azt már jópár alkalommal tette. :)

SzigDani

Előzmény: manhattani (183645)
manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183645
Kösz szépen, hát, megint tanultam valamit...
Előzmény: division by zero (183641)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183644
Ralatasi tavolsagon beluli zavaro, ralogo fakat, gallyakat meg nem vagattal ki?
Előzmény: Andó Gergely (183643)
Andó Gergely Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183643

Amit az égből ejtettek elé, hiszen korábban nem volt erre utaló jelzés...

Pszt, mán! Elrontod a játékukat! :))

Egyébként "térköz megállj" esetén illik szaggatott első ütemet betáplálni, azaz vörösbe esik a vezetőállás jelző! És néha-néha bevillan közben a sárga...

A szaggattot ütemes: adja egy kis ideig az egyes ütemet, azaz "sárgát", majd szünet (ami kényszerfékezést okoz), megint egyes ütem pár másodpercig, újabb szünet...

Hahh, nagy élmény volt úgy kiutazni ifjú koromban, hogy másnap a MÁV legkiválóbb biztberes szakemberei elmagyarázták a látottak "hátterét", vagy épp nem, mert a mozdonyvezetők nem jelentenek be mindent, mert "úgyse hinnék el"... Nekem elhitték! :)

És qurva szar érzés - egyébként tényleg Giganttal - 120-szal elmenni egy vörös térközjelző mellett (zöld kijárat, aztán vacakoló jelfeladás, aztán a belátható szakasz sok zöld fénye előtt egyszercsak ott volt a vörös fény)... Brrr...  Még most is elfog a rossz érzés... Éreztem, ahogy megy fel bennem az adrenalin szint...

Előzmény: Vendégsín (183610)
track300 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183642
division by zero Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183641
Előzmény: manhattani (183639)
Indul a bakterház Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183640
Ha már itt tartunk, akkor a vasúti kerékpár bicikli is?
manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183639
De ha már szóba hoztad: mi a forgózsámoly? A zongoraszék?
Előzmény: SzigDani (183633)
manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183638

>Konkrétan a két szín különbözik. A piros narancsosabb szín, mint a vörös.

Forduljunk tiszta forráshoz. (a piros:) "Élénk, világos árnyalatú vörös", Magyar Értelmező Kéziszótár.

Tehát a piros a vörös részhalmaza. A vasutasok a jelzőt nem tartják pirosnak, csak vörösnek, és ezzel leginkább a különbözőségüket fejezik ki. Szivük joga, és ezt nem is bánja senki :-)

Előzmény: SzigDani (183629)
gw Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183637

Egységes összeállítású vonat? Minek azt? :)

WW
HLP Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183636
A Transbalkan nemzetközi gyorsvonat Thessalonikiba közlekedő  kocsikat is továbbít. Naponta indul a Keletiből 19:15-kor a 120-as vonalon. Hogy diákkedvezmény van-e, azt nem tudom.
Előzmény: szili1250 (183634)
1047 005-2 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183635
"GySEV 1047 502, currenlty under repair, will leave the Linz wokshops at 30.08.2005 (planned...) "

Forrás:railcolor.net
szili1250 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183634

Sziasztok!

Tudna nekem vki segíteni? Az lenne a kérdésem, indul-e Bp-ről Thesszalonikibe közvetlen kocsi, mikor, és diákkal mennyibe fáj?

Köszönöm előre is: szili1250

SzigDani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183633

Ahogy a magyar köznyelvben a forgóváz és a forgózsámoly között sem tudnak különbséget tenni, úgy a piros és a vörös között sem. Ez van. :)

SzigDani

Előzmény: Törölt nick (183632)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183632
Nemnem! Egyébként ezt a kört már itt is lefutottuk. Akkor én is így gondoltam, de a többiek bebizonyították, hogy a két megnevezés között a magyar nyelvben nincs semmiféle különbség.  Ez van :)
Előzmény: SzigDani (183629)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183631
Nyomtatasban igen, kezzel irott cetliken holdfeny.
Előzmény: rg7 (183628)
hmsoft Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183630
e94,

"Na, szóval, ha szabad a gazda..."

Amit leírtál, az a jelenség mögött álló szakmai tartalom.
Csakhogy a szakmai tartalom még nem maga a háttér, hanem annak pusztán egy rétege. Vagyis a szakmai tartalom mögött is állhat valami. Nagyon lényeges, hogy az emberek döntő többsége ezt már ne lássa, ne érzékelje - hogyisne, még a végén bekerül a még belsőbb körbe.

hm
SzigDani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183629

Konkrétan a két szín különbözik. A piros narancsosabb szín, mint a vörös.

SzigDani

Előzmény: Törölt nick (183600)
rg7 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183628

regi fajta F.1.-esem van ahol holdfeny van

Holdfehér.

Előzmény: oldmumus (183623)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183627
Tehát (nagyon csendben :) ) piros is meg vörös is az a jelzés, de egy "bennfentes"  CSAK VÖRÖSnek láthatja :)))))
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183626

Na, szóval, ha szabad a gazda, akkor: minden szakmai nyelv - különösen ha az adott területen, mint pl. a vasút kiemelten fontos a biztonság - kerüli a kétértelmüségeket. (Ezért van pl., hogy az angol tüzérségnél a visszaszámlálásból hiányzik az ötös szám, ha meg mondani kell, hogy 5, akkor egy "kicsit" másképp mondják, nehogy a "five"-ból valaki "fire"-t értsen.). Fontos, hogy mindennnek ami a szabályokban, illetve a szakmai kommunikációban szerepel, egyértelmü, jól körülhatárolt és könnyen megkülönböztethetö neve legyen. Ezt azután az adott szakma képviselöi - helyesen - készségszintre is fejlesztik. Tehát a vasúton belül NAGYON IS HELYES, ha a szóhasználat szakmai. Söt, az is rendben, ha a kívülállónak is elmondjuk, hogy a vasúton, az R komponens neve a vörös. Ha vasútbarát, még meg is köszöni az információt. De ne a majom feneke legyen a kontroll :), mert az pontosan ugyanolyan (na jó csak nagyjából) szín, mint amit a jelzön látunk. :) Nem?

Előzmény: davidbosi (183622)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183625
Megneztem par fotomat es korrigalom magam:
Az uj, jo fel evnel nem idosebb epitesu sarga arbocok narancsosag, a regebbiek inkabb citromosak.
Előzmény: oldmumus (183624)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183624
Megint csak erre a regi utasitasra tudok hivatkozni, ahol most megneztem a szinezese az arbocoknak oke, viszont a valosaghoz kepest a mai allapotokhoz kepest megteveszto!

Ugyanis ott citromsarga az elo es ismetlojelzok abrai ha a szint nezzuk, a valosagban ezek pedig narancssargak.
Előzmény: 1047 005-2 (183619)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183623
Tudod, nekem meg az a regi fajta F.1.-esem van ahol holdfeny van (emlekszel a kezdet kezdeten ezen vitatkoztunk) es ott ez van.
Előzmény: 1047 005-2 (183614)
davidbosi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183622
Na neeeee!

Te most több 10 hozzászóláson kereszül tettetted a hü_y_t csak hogy azt mondhasd hogy van rá egy teljesen logikus magyarázatod? :))))))))))))
Szegény laikusok, meg még reménykedtek! :))))))))))

Ja és te csak nekem ne szójjjá bé! :)))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (183621)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183621

De szerintem a legvalószínűbb magyarázat rá: Csak.

Nemnem! Van rá nagyon is logikus magyarázat... de még egy kicsit várok... :-)

Előzmény: Maz (183618)
seTTebello Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183620
Ez a reklám része.
Előzmény: 1047 005-2 (183603)
1047 005-2 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183619
"Arbocszinezesnel is vannak speci szinkodok?"

Nincs,a vörös az vörös,a fehér az fehér,a kék az kék,a sárga az sárga.
Előzmény: oldmumus (183611)
Maz Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183618
Mert a jelző vörös, a pávián s...e az piros.
Közutasoknál:
A jelzőlámpa piros, a pávián s...e, na az vörös.

Volt már, aki azzal próbálta magyarázni, hogy árnyalatban eltér egymástól a vasúti jelző és a közúti jelzőlámpa. De szerintem a legvalószínűbb magyarázat rá: Csak.
Előzmény: Törölt nick (183616)
1047 005-2 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183617
"Itt azért van egy kis különbség. "

Jogilag semmi.
Előzmény: v_peti (183606)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183616

De a "vörös-mániának" megvan a maga komoly szakmai háttere. Azt próbálom kideríteni, hogy ki tudja, hogy MIÉRT vörös a jelzö? :)

... és miért NEM PIROS?

Előzmény: Törölt nick (183615)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183615
De a "vörös-mániának" megvan a maga komoly szakmai háttere. Azt próbálom kideríteni, hogy ki tudja, hogy MIÉRT vörös a jelzö? :)
Előzmény: hmsoft (183612)
1047 005-2 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183614
"Ha feher es zold akkor a fojelzon szabad jelzes varhato, ha feher es sarga akkor a fojelzon tilos jelzes varhato."

Ezek a jelzők azt jelzik,hogy milyen jelzés VAN a főjelzőn.
Előzmény: oldmumus (183591)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183613
Amit az égből ejtettek elé => ez nagyon tecccik;-)
Előzmény: Vendégsín (183610)
hmsoft Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183612
e94,

"Ez rendben van, de a "kívülálló"-knak akkor se publikáljunk nem létezö nyelvtani szabályokat."

Dehogynem, hát attól marad kívülálló... Mert ugye az emberekből álló társaságoknak az is egy fontos működési szabályuk, hogy nyakló nélkül nem "higulhatnak", tehát ki kell találni olyan dolgokat, amelyektől a bejutás nem lesz akadálymentes, sőt, minél beljebb, annál nagyobb akadályok ill. azonosulási követelmények árán.
(Na de ez kissé már OFF...)

hm
Előzmény: Törölt nick (183608)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183611
Arbocszinezesnel is vannak speci szinkodok?
Előzmény: rg7 (183607)
Vendégsín Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183610

beledurranik valaki az előtte műszaki okok miatt álló vonatba

Amit az égből ejtettek elé, hiszen korábban nem volt erre utaló jelzés...

Előzmény: v_peti (183578)
rg7 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183609

Nemigen megy... a vonatnak nincsenek olyas domborulatai.

Ezután nézz a hátad mögé!:) Főleg a NoHAB-osok találkozóján!:)))

Előzmény: Nem vagyok pályaszám! (183576)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183608

Ez rendben van, de a "kívülálló"-knak akkor se publikáljunk nem létezö nyelvtani szabályokat. :-) Ha a "benfentesek" iróznak a "piros"-tól, az érthetö. Azt is érthetö, hogy miért van így. De azért az érdeklödök kedvét ilyen okoskodással elvenni szerintem balgaság. Ezt is meg lehet magyarázni: a jelzö színe piros, DE a vasúton erre azt  mondjuk, hogy vörös. Mindez azért van, mert ... (na ide beírtam, hogy miért, de utána mégis kitöröltem). Hogy miért van így? Na ki tudja? (A válasz felettébb egyszerü. Nem a vasut az egyedüli, ahol vannak ilyenek, és ezeknek jó okuk is van) :)

Előzmény: hmsoft (183602)
rg7 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183607

Narancssárga, piros-fehér...

Igaza lett Vendégsín jogászainak, s már megszületett a magánvasutak különbejáratú jelzési utasítása...????

Előzmény: oldmumus (183584)
v_peti Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183606

Itt azért van egy kis különbség. Ugyanis néhány autósmagazin egy ilyen premier előtti tesztfotóért hatalmas összegeket képes fizetni.

Előzmény: 1047 005-2 (183603)
manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183605
A repülősök meg tojnak rá.
Úgy látszik, aki ki tud szakadni a két dimenzió fogságából, az más szempontból is nyitottabb agyúvá válik.
Előzmény: Mad Scientist (183601)
v_peti Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183604

Elvileg...

kutya=eb

De van-e pulieb vagy ölkutya?

Vagy vegyél a piacon piroshagymát és vörösalmát!

1047 005-2 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183603
"Azért már nyissa ki egy két ember itt a szemét és probálja megérteni a különbségeket, vagy már ez tul magas egy átlag vasutbarátnak?"

Úgy látszik,hogy magas.Az autógyárak is hülyék,hogy a Közterületen tesztelt,új járműveiket álcázzák és nem a fényképeszektől hajtják be a jogdíjat,kártérítést.
Előzmény: etwg (183450)
hmsoft Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183602
e94,

"Má' bocs hogy beszólok, de mi a különbség..."

Az, hogy az ember társas lény (az antiszociális példányokat leszámítva). Ezért szeret társaságokat képezni. A társaság-képzés egyik alapvető szabálya valamiféle közös elem, elemek megtalálása. Ilyen lehet egyszerűbb esetekben a ruházat, szóhasználat, vagy ezek valamilyen keveréke.

Pl. sarkítva, aki tudja, hogy "a piros az a majom feneke", az vasutas, aki meg nem, az úgymond "kívülálló".

hm
Mad Scientist Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183601

A vasutasok ölnek a "piros"-ért...

A hajósok ölnek a "vörös"-ért...

Szegény laikus meg igyekszik...

:-)))

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183600
Má' bocs hogy beszólok, de mi a különbség a piros és a vörös között? Mind a kettö az RGB R komponensét jelöli, és az értelmezö szótár szerint is SZINONIMA, tehát a MAGYAR NYELVBEN a két szó FELCSERÉLHETÖ! Nem? :-)

Előzmény: davidbosi (183594)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183599
Ez tegnap ESTE volt, 20:30-kor húzott ki a tárolóra. Vártam egy kicsit, hátha visszajön, de aztán indulnom kellett sajna. Lőttem egy képet kihúztában, de nem lett jó minőség. Majd később beteszem.
Előzmény: Törölt nick (183597)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183598

annyira szétszedték meg minden hogy el is vitték onnan:( sajna nem sokáig bírta:(

Előzmény: SztAti (183588)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183597
Melyik vonattal volt? Csak mert a hajnali hatórásnál a fény még nem jó (pedig ott áll mellette a hetediken egy Taurus)... A tíz óra körüli melyik vágányról indul?
Előzmény: Törölt nick (183593)
v_peti Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183596

Én is ezt akartam mondani. Igencsak morcosak tudnak ezért lenni...

davidbosi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183595
Mármint pirosat és vöröset tudnak mutatni és nem olyan színűek! Még az oszlopok sem, tisztelet a kivételnek! :)
davidbosi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183594
Má' bocs hogy beszólok:

piros az utcai jelzőlámpa.....

vörös a jelző.....

Ja és nem keverendő! :)
Előzmény: HLP (183583)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183593
Még egy szösszenet: tegnap megint a 350 001 volt a keletiben, már egy ideje pályázok egy fotóra erről a gépről. És hihetetlen, pont ott volt, pont jó fényben. És elk*rtam a képet, mire előbányásztam a gépet és az méltóztatott bekapcsolni (C4040, úgy fél perc alatt éled) kiengedték a jelzőtől.. Hiába, hozom a formám.
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183592
Szakszeruen vasuti nyelven (utasitas szerint) az ismetlonel feher-zold = tovabbhaladast engedelyezo barmilyen jelzes. Feher-sarga = megallj jelzes varhato.
Előzmény: oldmumus (183591)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183591
Ha nem villogott (es altalaban a keletiben kijaratival egyesitett tolatasi jelzok vannak ha jol figyeltem) akkor szabad a tolatas jelzest adott.

Az ismetlojelzo funkcioja az, ha egy fojelzore nincs meg a ralatasi tavolsag akkor az ele ismetlojelzot raknak.

Ha feher es zold akkor a fojelzon szabad jelzes varhato, ha feher es sarga akkor a fojelzon tilos jelzes varhato.
Előzmény: HLP (183586)
FOMA Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183590
Szerintem semmit nem szegsz meg. Nem azt írtam, hogy tilos, hanem azt, hogy szabályozott. Ez a magyar nyelvben két különböző dolog... Pusztán azért írtam ide, mert sokadszorra próbálkozik valaki itt azzal, hogy saját hatáskörben próbál meg jogot alkotni a közterületen történő fényképezésról, holott azzal a jog 1szerűen nem foglalkozik, mert a jogalakotó nem tartja arra érdemesnek a témát. A légi fényképezést viszont törvényi felhatalmazás alapján egy FHM-HM együttes rendelet szabályozza. Akit érdekel az vagy már tudja, vagy ezután fogja +nézni, ide még véletlenül sem tartozik. A műholdas fotózás - amire hal9000 utalt - meg legfeljebb majd akkor lesz szabályozott, ha fellövik az első magyar műholdat.akkor
Előzmény: YOSSARIAN (183568)
mvjeno Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183589

Hali! Levél ment!

Köszi.

Előzmény: czzf50 (183582)
SztAti Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183588
Már nincs ott az ABmot vagy romos állapotban van?
Előzmény: Törölt nick (183560)
FOMA Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183587
Légy kedves még 1x elolvasni, hogy mit írtam. Olyat biztosan nem, hogy bármi is tiltaná.
Előzmény: hal9000 (183561)
HLP Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183586

Nem, ott a fehér nem villog. De mit jelent az ismétlés jelző?

Előzmény: oldmumus (183585)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183585
Hozza kell tennem ez utobbi akkor igaz ha a savozas piros/feher. Ha van kozbe megszakitva kek ferde csikkal az tolatasival egyesitett kijarati jelzo, ekkor a tolatas szabad. Persze ha jol emlekszem itt a feher az nem villog?
Előzmény: oldmumus (183584)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183584
Narancssarga es feher es az arboc is ilyen, az ismetlojelzo.
A masik amit lattal a hivojelzes. Biztber hiba/kezelhetetlenseg eseteben villogo feher feny mellett max 15km/h-val el lehet haladni es fel kell keszulni a megallasra.
Előzmény: HLP (183583)
HLP Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183583

Miért vannak olyan állomások, ahol a kijárati jelző nem pirosat mutat, hanem narancssárgát és fehéret? Mit jelent ez?

És miért van az, hogy piros a jelző, és alul villog a fehér, akkor indulhat a vonat? Miért nem zöld jelzést adnak ilyenkor? Keletiben látni ilyet gyakran, de gondolom máshol is.

czzf50 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183582
Küldeném...... (nem publikus)
Előzmény: czzf50 (183580)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183581
Ha jol emlekszem a sztorira volt belathatosag a terkozre.
Előzmény: v_peti (183578)
czzf50 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183580
Küldöm PDF-ben.
Előzmény: mvjeno (183570)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183579
Ezt megélni nem lehetett valami kellemes, de gondolom utólag visszagondolva annyira nem rossz emlék marad. Olvasni róla és elképzelni viszont élmény :)
Előzmény: mezenguz (183532)
v_peti Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183578

"... elmesz mellette es par masodperc mulva helyreall az igazi rend (jelfeladas). Gigantnal ez egy fura jelenseg, de a gyakorlottak tudjak, hogy valojaban ez tenyleg zavar es nincs valos foglaltsag, igy nem kell fekezni."
Aztán majd ha beledurranik valaki az előtte műszaki okok miatt álló vonatba, akkor elgondolkodik rajta, hogy vajon ez tényleg helyes döntés volt-e.

Előzmény: exmv (183572)
hal9000 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183577
naszóval, 1995.-ös XCVII törvény a légiközlekedésről, 20§ (2) bekezdés:

Polgári légi járműből mérőkamerás fénykép vagy képrögzítő felvétel készítéséhez, távérzékeléshez, felvétel vagy adat közzétételéhez, illetve kereskedelmi célú felhasználásához jogszabályban meghatározott engedély szükséges.

Azaz csak és kizárólag a mérőkamerás dolgot szabályozza a tv, a többiről nem szól 1 kukkot sem.
Előzmény: hal9000 (183569)
Nem vagyok pályaszám! Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183576
>
Tessék a hölgyet a vonattal behelyettesíteni.
<

OFF Nemigen megy... a vonatnak nincsenek olyas domborulatai. ON

A gond akkor keletkezne, ha az idegen fotósok megszállnák a kibérelt műtermet. Az utcán jártában-keltében az fotózza, aki akarja.
Előzmény: Kcs (183428)
v_peti Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183575

Olvasgattam  az belinkelt fórumot, de ott mintha az 1 €-s vagy (0,8 €-s) jeggyel lett volna valami probléma.

De kérdés az, hogy itthon adnak-e Breclav határ-Breclav jegyet retúrba?

A másik meg az, hogy ha úgy utazok be Asuztriába nemzetközi jeggyel, akkor a jv kiadja-e nekem a vonaton a VOR jegyet.

Amúgy ténylegesen nem próbáltam ki a dolgot, annak ellenére, hogy terveztem, de lehet, hogy jövőre sor kerül rá.

Előzmény: gw (183525)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183574
Nem reklamozom, csak hallottam ilyen jelensegrol. Ezzel a hatulrol iranyitott fikciora reagaltam.
Előzmény: exmv (183572)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183573
Érdekelne, mi a helyzet a Keyhole nevű programmal. Az egész világ benne van, gyakorlatilag egy légifelvétel az egész.
Előzmény: YOSSARIAN (183568)
exmv Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183572
"Mesz Vmax-al, bent a terkozben, egyszer csak feljon a vezallas jelzon a sarga, majd meglatod a voros terkozjelzot,..."

Ilyen kor KELL feltételezni a Térközmegállj! nevű jelenséget.

"... elmesz mellette es par masodperc mulva helyreall az igazi rend (jelfeladas). Gigantnal ez egy fura jelenseg, de a gyakorlottak tudjak, hogy valojaban ez tenyleg zavar es nincs valos foglaltsag, igy nem kell fekezni."

Ezt ne reklámozd IRL adatokkal ...
Előzmény: oldmumus (183424)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183571
Ez többször felmerült már, és többen is jeleztük, hogy ha lenne ilyen szolgáltatása akár még a Golbergerwerk gezelsáftnak, akkor elő is fizetnénk rá. Vagyishogy akár egy-két nappal előtte szólnak telefonon, villanypostán, morzén mittoménhogy, hogy indul egy nosztalgia menet erre és erre, ezzel a géppel. Én továbbra is fenttartom, hogy aki szeret fotózni, pl én, az nem sajnálna erre egy x mennyiségű összeget költeni, hogy fotózhasson. Ez a hobbim, erre hajlandó vagyok áldozni.
Előzmény: Andó Gergely (183475)
mvjeno Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183570

Hali! Keresnék Görög Menetrendet,tud valaki segíteni? Köszönöm.

hal9000 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183569
Na a kedvedért, bérakom a jogtárat, ozt megnézem....
Előzmény: manhattani (183566)
YOSSARIAN Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183568
Ide bemásolnád? Érdekele, mit szegek meg...:-)
Előzmény: FOMA (183546)
hal9000 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183567
emil má' páblik... Gyühet, mint a hathuszas :-)
Előzmény: manhattani (183566)
manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183566

>Nos, az ő kedvükért jelzem, hogy a légifotózás viszont jogilag szabályozott.
Na, hal, te már mész is a börtönbe azért a korábban feltett fényképért, bűnsegédi minőségben, feltéve ha legközelebb etwg le nem lő egy légvédelmi gépágyúval...

(Tényleg, etwg-nek legközelebb páncélvonattal kellene nosztalgiáznia, amin van lencsekövető rakétarendszer, amely ha domború üveg csillogását találja, egyszerűen odapörköl, és nincs jogi hercehurca.)

Segítség! Mivel jogi antitalentum vagyok, meg amit ott írnak, azt biztos rosszul értem, mert nem nekem írják, hanem egymásnak, segítene valaki, hogy hogy néz ki a légi fényképezés jogi szempontból, pl. a vasút fentről történő fényképezése? (Ha lehet, úgy, hogy én is megértsem.) Eddig elkövettem jó pár légi fényképet, és most már érdekelne, hogy szabad lett volna-e...

A segítséget légi fényképekkel díjazom.

division by zero Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183565
De, sőt a szöveg is :-)
Előzmény: Törölt nick (183562)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183564
Külföldi weboldalakon is fent van, több helyen olvastam az információt!
Előzmény: etwg (183385)
hal9000 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183563
Ha jól láttam, nem épp filmforgatás volt...
Előzmény: Törölt nick (183562)
hal9000 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183561
Kedves FOMA!

A légifényképezést sem tiltja semmi, ugyanis nem lenne értelme! (tudod, a magánkézben lévő műholdak, amelyek fényképeznek, nyugodtan fotózhatják az amerikai 51-es körzetet is, és nyilvánosságra is hozhatják!)
Régen valóban engedélyhez kötött dolog volt a levegőben történő fényképezkedés, de ez az idő már elmúlt!
Előzmény: FOMA (183546)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183560

egy régi kép Kunszentmárton állomásról és a sajna egykoron az állomást diszítő ABmot motorkocsiról. Sajna elég hamar szétkapták rossz emberek:(

(kép forrása: kunszentmarton.hu)

division by zero Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183559
???
Előzmény: Törölt nick (183557)
mcg Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183558

Azt nagyon szépen megköszönöm!:)

Előzmény: FOMA (183552)
Nydqist Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183556
Ez tényleg brutális!
Előzmény: P.stephenson (183550)
mcg Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183555

"Napi 1 pár IC vel kevesebb van."

Ez érthető.A szerelvényforduló ugyanis nem teszi lehetővé a többlet vonatot,mivel  délután a kanizsai szerelvények túl hamar elhagyják a délit(848,978).

"Szerinted a Szent Istvánt nem a régi idejében kellene visszaküldeni,azaz délután?"

Délután??!!!!

Ezt nem értem.

Jó,régebben máshogy voltak a vonatnevek,de nem is az a lényeg,hogy melyiket hogy hívják,hanem hogy mikor megy...arra gondolsz talán,hogy a jelenlegi 877 délután jöjjön fel Keszthelyről?

"Ez a Maestralt kergető IC szerintem nem olyan jó."

Mert? A tavalyi jobb volt? A sok bamba felszállt az IC-re,mert azt hitte,hogy már a Maestral jön..ugyanis a külföldi túristák nemigen értik meg a hangosbemondót,de néha a magyarok se...:(

Az az IC minden nap fullon volt,hétvégén már előző nap elfogytak a helyjegyek...most pozitívum az 5-6 kocsis szerelvény...

Továbbá akkor csak 1 vonat volt a 30b-ről,ami elviselhetetlen volt Balatonszentgyörgyig a tumultus miatt.Most az itteniek is választhatnak,hogy gyors vagy IC.

"Nem ér meg 480 ftot az 20-25 perc."

Kinek? Ha a 30b-ről jössz,akkor már lehet,hogy 1 órát is spórolsz vele,hisz 9667 és 9617 közt van vagy 50 perc,s ezekkel lehet bemenni a 865-höz,vagy az IC-hez.

"Persze, a Maestral késhet."

Igen.És szokott is,és nem feltétlenül a horvátok hibájából...Múlt pénteken csupán 10 percet állt Balatonszentgyörgy bejáraton a forgalom amatőrsége miatt...:(

Meg ha gubanc van,akkor úgyis félreteszik az IC elől,mely utóbbinak szerencsére a menetrendje is lazább.így a 10perces késést is simán behozza...

Szerintem a Szt.Istvánnak optimálisabb,s utasbarátabb közlekedtetése lenne,ha a Déliből 12:40-kor,még 854 előtt,Keszthelyről pedig 12:15-körül indulna...

S I.Gy. örömére ütemesedne a menetrend is...:)

(lefele 4,fölfele 6 óránként lenne IC)

Előzmény: zjakabfi (183497)
talpfa Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183554

Köszönöm!

Sikerült azóta telefonon is elérnem a MÁV ügyfélszolgálatot(de minek???)!

Újabb "értelmes" lépés a MÁV részéről, avagy hogyan ösztönözzük a turistákat, hogy vonattal menjenek a Balatonra! :-(

Nagyon szerettem a BP. Déliből 06:50-kor induló SIÓ IC-t, ezen kúltúrált körülmények között lehetett utazni.

A gyorsvonatokat össze se lehet hasonlítani az IC-kel, az összes gyorsvonattal amivel a Balatonra utaztam, balkáni körülmények uralkodtak. Már 1 órával az indulás előtt jó ha kiment az ember az állomásra (a jegyet már pár nappal előre megvettük), hogy ülő helyet tudjon vadászni az ember. Nem beszélve, hogy pár álomással később már a fülkékben is álltak az emberek, annyian voltunk, ez melegben még kellemesebb. Ugye a Balaton környéki vonatokon a légkondi csak az IC-en ismert.

Na erről ennyit!

Talpfa

track300 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183553
Sajnos az északi oldalon (29) levették a zónázókat :(((
Előzmény: mcg (183549)
FOMA Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183552
Előkotrok egy módosított SZVÖR-t, és elküldöm mailben.
Előzmény: mcg (183551)
mcg Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183551

FOMA!

Jól sejtem,hogy 972-877-951?(remélem érted mit akarok kérdezni)

Megtudhatnám a másik "felét" is: gondolom 817-874-971?..vagy 950-877-971?

P.stephenson Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183550

De dúúúúúúúúrva:

http://www.rockinghamremembered.com/CoalTrain.html

P.s

mcg Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183549

Azért megy csak 1 IC délelőtt lefele,mert a sem a Kanizsa/Zala,sem a Tihany nem tud tenni egy plusz fordulót Keszthelyre a korai visszaindulás miatt...:(

Az elmúlt években az esti 848/878 azért indult oly ksőn,mert a szerelvény napközben még lement Keszthelyre,s vissza...

Előzmény: talpfa (183545)
M62-180 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183548

Tényleg nincs, van egy gyorsvonat meg egy eurocity.

Mikor végigfutottam a 30-as menetrendjét, nekem is kevésnek tűntek az IC-k, tavaly mintha több lett volna.

HLP Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183547
A legkorábbi IC a déi partra a 08:35-ös Goldoni-Balaton a Keletiből. Jól láttad!
FOMA Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183546
A közterületen, nyilvános helyen történő fényképezés történetet itt már mindenki kívülről tudja, Mindenki tisztában van vele, hogy a magáncélú fotózást semmilyen jogszabály nem korlátozza. Azonban arra azért én sem gondoltam, hogy egyes elvetemült vasútbarátok képesek levegőbe emelkedni és onnan fotózni.:-))) Nos, az ő kedvükért jelzem, hogy a légifotózás viszont jogilag szabályozott. Ezt nem fogom feltenni a Fehérnégyzetre, mert nem illik az oldal profiljába, a CD-jogtárakban utána lehet nézni.
talpfa Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183545

Sziasztok!

Elnézést, hogy félbeszakítom a témát, de lenne egy kérdésem!

Most nézem az Elvirát, de nem akarok hinni a szemeimnek, hogy kora reggel a sem a Déliből, sem a Keletiből nem megy IC a Balaton déli partjára.

Jól látom, megszüntette a MÁV... vagy én nem vettem észre!???

KÖSZÖNÖM!

Talpfa

hmsoft Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183544
manhattani,

"Ezt a kapcsos ötletet egyébként ingyen mindenféle magazin rendelkezésére bocsátom, felhasználásra. Ha valaki azt mondja, hogy őt nagyon nem érdekli az amerikai vasút, ellenben megdöglik az ütemes menetrendért, akkor vehesse csak azt, kicsit olcsóbban!"

Nem jó, mert előre nem tudod, hogy melyik részből mennyi fog fogyni, tehát az egészet el kell készíttetned a nyomdával. (Vagy ha az egyes részek fogyását is mérni akarod, az nagyobb befektetést jelent.)
Továbbá nem jó, mert mindezzel csak kb. nulla egész kéttized másodperc előnyt adtál magadnak, az olvasókkal szemben. Ugyanis amint meglátják a kapcsos változatot, egyből nem az lesz a reklamáció tárgya, hogy az x fejezetből miért van ilyen sok, hanem hogy az őt érdeklőből miért van ilyen kevés.

(A legegyszerűbb, ha az ember meg sem születik, hiszen akkor senki sem reklamál neki. :) )

hm
Előzmény: manhattani (183533)
hal9000 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183543
Nyunyuka, azt az egyet tilthatja meg, hogy az általa bérelt területre belépj, és OTT fényképezz! Ha nem akarja, hogy más is lássa, építsen paravánt, vagy falat, vagy amit akar, de kivülről azt fényképezel, amit akarsz.
Előzmény: _nyunyuka (183531)
hal9000 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183542
Hüllerepülős, azt fel sem tételezed, hogy VONAT ablakából fényképeztem???? :-))))
Előzmény: manhattani (183523)
manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183541
Vasútfényképezés:
hal, ha publikus lenne az e-mail címed, tán még levelet is tudnék neked írni!
Vagy írj az enyémre.
DK stimmel?
track300 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183540
20 17 192 piros bárcás
manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183539

OFF:

De lehet, hogy ha én mondom, akkor más :-))

ON.

Előzmény: rg7 (183535)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183538
En az 5609-2-rol beszeltem ami delelott jon le.

Persze lehet mar keverem a napokat, hogy mikor lattam annyira ossze-vissza telnek a napjaim.
Előzmény: zjakabfi (183537)
zjakabfi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183537
Nyíregy-Miskolc-Kanizsait, ugye?  Este már bent állt a  Déliben!
Előzmény: oldmumus (183529)
rg7 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183535

Ezt a kapcsos ötletet egyébként ingyen mindenféle magazin rendelkezésére bocsátom, felhasználásra.

Lekéstél róla:) Már az első szám után benyögtem, még a levlistára is felírtam...

Előzmény: manhattani (183533)
Nydqist Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183534

Sziasztok!

Egy gyors helyzetjelentés Győrből:

2 db GySEV Tau (503-505), 1286-os Szili, 2125-ös Csörgő. Sajnos nem tudtam fotózni az eső és a sietség miatt.

Üdv.: Nydqist

manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183533

>Jó, tudom, gúnyolódásból írtad, ...
Nem, hidd el. Már rémeket látsz... :-))

De nem vagy valami nagy utasbarát, hallod...
A MÁV most árukapcsolással mindenkinek az egész országra szóló menetrendet ad el. Ad persze részt is, az kell? Te tudod... Vegyél csak... Aztán ahhoz EZT kapsz módosítást!! Az egész néhány hónapig ér valamit.

>>Meg sokkal kevesebbe kerülne az éves új menetrend is, elég lenne csak a módosulókat. ...
>Ééééés?
Ejnyemá... :-))

Annál is inkább így kéne csinálnia a MÁVnak, mert a szolgálati menetrendnél már tesz ilyet!

Az utas vesz egy kapcsos tartót, aztán kér egy kelet-magyarországi pakkot. Vagy egy középsőt. Vagy egy nyugatit. Vagy egy balatonit. Vagy mindet.
Amihez a leadással INGYEN KAPNA MÓDOSÍTÁST.
"Kedves utasunk, ha mi annyira hülyék vagyunk, hogy a menetrendünk legfeljebb 3 hónapig elégíti ki a minőségi előírásokat, akkor nem szívatjuk Önt azzal, hogy vagy adunk Önnek javított (nem jó!) lapokat, amiket, ha Önnek megfelelő úgy, a honlapunkról is kinyomtathat. A kényelmetlenségért pedig elnézést kérünk! Igérjük, jövőre nem fordul elő!"

Tényleg, jogi kérdésem van.
A drága pénzen vett menetrendre van garancia? (szavatosság). Mi van, ha három hónapon belül megromlik? (nem teljesíti a menetrendre vonatkozó alapvető minőségi előírást, vagyis hogy levalább nagyjából feleljen meg a járműközlekedésnek). Ilyenkor nem jár vissza a vételár??
Andó Gergely?

(Ezt a kapcsos ötletet egyébként ingyen mindenféle magazin rendelkezésére bocsátom, felhasználásra. Ha valaki azt mondja, hogy őt nagyon nem érdekli az amerikai vasút, ellenben megdöglik az ütemes menetrendért, akkor vehesse csak azt, kicsit olcsóbban! Ez növelné az eladásokat! (Az is növelte a BKV-ét, hogy lett olcsóbb jegy is.) Na? Gondoljátok meg.
A vasút szerteágazóbb téma, mint mondjuk egy férfimagazin. Olyan van, akit nem érdekel pl. a gépészet, csak a vonal meg a vonat, de olyan nincs, aki megnézi Naomi Campbellt, de undorral elfordul Michelle Prone látványától.)

Előzmény: IST (183530)
mezenguz Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183532
Helló!

A volt postakocsihoz: volt szerencsém utazni benne 11 éven keresztül, olajkazán, légbefúvás, kocsi szigetelése a korukkal együtt eltűnt, s ha nem volt kiszellőztetve a leállítás előtta rendszer, akkor indítás után csak hideget fújt, meg büdös olajszagot, ha szerencsénk volt, a vasút adott villanyt, ha nem volt "marha" besorolva elénk, így a kettőt kombinálva, már kellemes hőmérsékletett lehetett teremteni.. Ja két kazán volt, csak az egyik oldott le villany esetén, raktárajtó becsuk télen, plussz a rendelkezésre álló anyagokból( postászsák) szigetelés készítése a megfelelő helyen..:))
Előzmény: 1047 005-2 (183487)
_nyunyuka Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183531

Üdv!

Kipihent fejjel már könnyeb lesz erre válaszolni :-))).

Ez így, ebben a formában nem igaz! Š Dr. Torgyán & AZ ISTEN

Láttál már filmforgatást, vagy bármilyen közterületi rendezvényt? Ott a rendező a közterület tulajdonosának közterület-használati díjat fizet, bérbeveszi a területet. Kifeszíti a kordonját, a kordonon belüli terület az ő magánterülete, ettől kezdve jogosan tiltja meg, hogy oda idegen bemenjen Naomi Campbellt fotózni. Ha ezt a különvonatot meghirdető akárki kibérli a 8-as és 16-os vonalon a vágánytengelytől 100-100m-re a területet Rajka-Csorna-Sopron között, megszervezi a terület biztosítását, plusz az utasokat elviszi más módon (nem beszélve a tehervonatokról), akkor jogos lenne az, hogy elzavar a területről.

Témát ezzel befejeztem, jogász topiktársak majd kijavítanak :-)))).

IST Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183530

Ez remek ötlet!

Köszi, szerintem is.

Jó, tudom, gúnyolódásból írtad, de szvsz jobban kezelhetőbb, használhatóbb lenne.

Akkor mindenki csak azt venné meg, ami érdekli.

Miért vegyen egy nyiregyházi zalai lapokat?

És ez miért zavarna téged?

Miért zavarná a MÁV-ot?

Mi a baj vele?

Meg sokkal kevesebbe kerülne az éves új menetrend is, elég lenne csak a módosulókat.

Ééééés?

Előzmény: manhattani (183500)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183529
Nyiregyit a 013-as Gigant vitte.
Előzmény: zjakabfi (183453)
Swamplord Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183528

Azért, mert nem értitek...

Kik nem értik?????

...nem kéne etwg-t hülyének nézni!!!

Tisztelem etwg-t, pedig nem ismerem. Nem is nézem hülyének, de amivel az egész vitát indította, az egy jókora, betokosodott gondolkodású hülyeség!

Egy jó ügyvéd tutira be tudná bizonyítani, h TE megkárosítasz engem azzal, h lefényképezed és KÖZZÉTESZED a drága pénzen felújított és fenntartott mozdony-csodámról készült képeidet!

Beírta ide nem egy ügyvéd (és -jelölt) az álláspontját. Valahogy nem hasonlított a Tiedre.

Semmi köze nincs a témához annak a ténynek, hogy a mozdonyodat mennyi pénzért újíttattad fel és tartod fenn. Ez egy egyszerű bulváros ráhúzás, ferdítés!

Most jön a lényeg:

Az meg szerintem teljesen mindegy hol fényképezed le a mozdonyom (kiemelés tőlem)

Lassan írjuk, hogy Te is megértsed??

Figyejjé mán ide!

N E M   m i n d e g y !

A Te magánterületeden nem fotózhatja senki a Te mozdonyodat, ha Te nem adsz erre engedélyt!

Viszont ha a Te mozdonyod közterületen jár, és azt valaki le szeretné fotózni mondjuk Mosonmagyaróvár és Kimle között a nyílt pályán való haladás közben, a Te engedélyed nélkül megteheti!

Hidd el! Ez így van ám! Nem kérhetsz a fotóstól semmiféle engedélyt!

Belegondoltál Te abba egyáltalán, hogy milyen módon is követelnéd meg azt az engedélyt? Hogyan ellenőriznéd? Nem veszed észre, hogy egyszerűen nincs értelme az egész állításnak?

A fotós meg minden gond nélkül közzéteheti a teljesen normális körülmények között készített felvételét! Ez ellen Te nem léphetsz fel utólagos jogorvoslati kérelemmel, mert kiröhögnek!

Ahogy én is etwg álláspontját. És nem magát etwg-t!

Jó éjszakát kívánok!

Aludjunk rá egyet, holnap talán másképp látod Te is...

Előzmény: daniel81 (183527)
daniel81 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183527
Azért, mert nem értitek nem kéne etwg-t hülyének nézni!!! Vannak túlkapásai, DE nála az igazság! Egy jó ügyvéd tutira be tudná bizonyítani, h TE megkárosítasz engem azzal, h lefényképezed és KÖZZÉTESZED a drága pénzen felújított és fenntartott mozdony-csodámról készült képeidet! Az meg szerintem teljesen mindegy hol fényképezed le a mozdonyom, az engedélyem nélkül teszed! (Szerintem itt senkinek sincs mozdonya, de próbáljátok elképzelni a helyzetet)
Előzmény: Swamplord (183526)
Swamplord Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183526

Na, elolvastam a mait.

Mélyen tisztelt etwg topiktársunk által kirobbantott témára gondolkodtam, mit írjak, de csak ennyit tudok rá:

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Meg még: hol él maga????????????? Te atyaúristen!!!!!!!!!!!!!!

Hát ezt nem hiszem el!!!!!!!!!!! :-DDDDDDDDDDD

KÖSZI!!!!!!!!! :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Búcsúzóul:   :-D

gw Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183525

Én még mindig nem értem, hogy miért nem veszel itthon egy Breclav határ-Breclav jegyet 1 Eurónak megfelelő összegért?

Az első ürge valószínüleg személyvonattal ment át, ahol csak labi kaller van, azt meg marhán nem érdekli, hogy ki milyen jegyet vesz a cseh szakaszra, azzal nem törődik. A többi meg adta neki a jótanácsokat, hogy tud olcsóbban jegyet venni mint a TCV, persze mindegyik feltételez egy azt megelőző csehországi látogatást.

Előzmény: v_peti (183524)
v_peti Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183524

A múltkor szóbahoztam, hogy milyen módon lehet elutazni Brünnbe, Ausztrián keresztül, breclavi határátmenettel. (Kishatárforgalmi jeggyel.)

Úgy látszik, nem is olyan sima ügy ez.

http://www.bahnforum.info/index.php?board=6;action=display;threadid=16214

Valaki le tudná fordítani a lényegét magyarra? 8Köszi) Félig-meddig értem csak, de azért jó lenne tudni, mert előfordulhat, hogy arra fogok menni.

manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183523
Ha LHDK-ról szálltál fel, akkor van egy tippem...
Előzmény: hal9000 (183522)
hal9000 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183522
Na és ez hol is készült??? :-)
hal9000 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183521
na meg néhány remot csörgő kép

manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183520
Ez már tényleg jó mély repülés...
Előzmény: hal9000 (183519)
hal9000 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183519

na ja, engesztelésül két fénykép:

manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183518
800-as teléhez már állvány kell, az meg a repülőn macerás... :-))
Előzmény: hal9000 (183516)
manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183517

Na, tényleg, ezek után privátban, ne csorgassuk a nyálukat a földfelszinieknek :-)

Előzmény: manhattani (183515)
hal9000 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183516
Nyertél :-) nekem csak 800-as telém van, az eos20D-n de giro nélkül....
Előzmény: manhattani (183510)
manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183515

Úgy értem, a mozdonya lámpáit.

Előzmény: manhattani (183513)
hal9000 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183514
Hülllyehal, 60-65 mérföld/h !!!
Előzmény: hal9000 (183512)
manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183513

Na, erről van szó! :-)

Amúgy lehet (valószinű), hogy őt is csak megkérték.

A vonatfotót összehangolhatjuk úgy, hogy rádióparancsra a mozdonyvezető villogtatja a lámpáit.

Előzmény: hal9000 (183511)
hal9000 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183512
A leszállási sebességem 60-65 km/h!!!!, de a gép 40-nél még nem esik át full gázon :-)
Előzmény: manhattani (183509)
hal9000 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183511
ez már itt eléggé off, de a légiforgalmi tájékoztató szolgálat, maximum megkérhet, hogy ne repülj az m1 felett, de a rendörség sem utasíthat erre, ugyanis a nappali VFR repüléshez még rádiókapcsolat sem szükséges, a légijármű parancsnokának a kompetenciája eldönteni, hogy merre repül, betartván a vonatkozó légügyi előírásokat. Ha az m1 felett tartja kedvem repülni, és nem haladok át korlátozott, és tiltott légtéren, akkor jogom van ott repülni.
Szóval megyünk vonatot fényképezni???? :-)
Előzmény: manhattani (183508)
manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183510

Pana NV-DX 1. Nem tudom, én nyertem?

És a Canon EOS Elan 1000E 75-300 giro-val együtt? (Feltéve, ha elbirja a géped.)

Előzmény: hal9000 (183507)
manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183509
Nem knot ám, hanem km :-))
Előzmény: hal9000 (183507)
manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183508
A pilótám mesélte, hogy rászóltak rádión.
Előzmény: hal9000 (183506)
hal9000 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183507
Flaps 45fok, orrsegédszárny kinyílik, máris tudok 60 körül repülni!!! :-)
Ilyen kamerám van, csak kameramann hiányzik! (pana 350-es 3ccd, miniDV, optikai képstab...)
Előzmény: manhattani (183504)
hal9000 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183506
Közben válaszoltál, de ilyen korlátozásról még nem is hallottam!!! Hol van ez leírva???
Előzmény: manhattani (183502)
hal9000 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183505
Ozt mié nem? És hol vagyon ez leírva?
Előzmény: manhattani (183499)
manhattani Creative Commons License 2005.06.15 0 0 183504
Megnézném, hogy csinálod meg a 40-es lassújelet :-))
Előzmény: manhattani (183503)
manhattani Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183503

Amúgy, hal, ha kell egy 3 CCD-s DV kamerás giroszkópos telével, csak szólj :-))

manhattani Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183502

A rendőrségi repjószágok miatt tilos.

Előzmény: SZILAN (183501)
SZILAN Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183501
OFF
Szerintem nyugodtan, 1átalán nem korlátozott a légtér az autópálya/vonat felett, és még a határsávba sem esik bele nagyon, max komárom körül.
ON
Előzmény: manhattani (183499)
manhattani Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183500

Ez remek ötlet!

Akkor mindenki csak azt venné meg, ami érdekli.

Miért vegyen egy nyiregyházi zalai lapokat?

Meg sokkal kevesebbe kerülne az éves új menetrend is, elég lenne csak a módosulókat.

Tényleg, az I ... ó ...-t nem tervezitek kapcsosra? :-))

Előzmény: IST (183498)
manhattani Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183499
Vigyázz, az M1 fölött nem repülhetsz.
Előzmény: hal9000 (183494)
IST Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183498

Én azon tűnődöm, hogy miért nem lehet kapcsos könyvként megoldani ezt a menetrendet, aztán a pótlékok megjelenésével a változott lapokat újra kiadni.

Jó, persze, kissé többe kerülne az előállítása, viszont utasbarát megoldás lenne. Ja, hogy ez nem számít a MÁV-nál?

Előzmény: sosiforda (183496)
zjakabfi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183497
Napi 1 pár IC vel kevesebb van. Szerinted a Szent Istvánt nem a régi idejében kellene visszaküldeni,azaz délután? Ez a Maestralt kergető IC szerintem nem olyan jó. Nem ér meg 480 ftot az 20-25 perc. Persze, a Maestral késhet.
Előzmény: mcg (183490)
sosiforda Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183496

exmv (183145):

"a vonatok tisztaságának, az utas-tájékoztató táblák meglététnek"

És honnan fognak hirtelen előkerülni az eddig ki nem tett menetiránytáblák?

Gyártattak újabbakat belőlük.

Netalán a szétválós, közvetlen kocsikat továbbító vonatokoon kívül (ismét) lesznek ilyenek és az utasok ebből megtudhatják, hogy melyik kocsi hová megy?

Kizártnak tartom. Volt ugyan már egy táblázási nekibuzdulás, de az is hamar elhalt.

Ha egy valamit, ezt át kellene venni a CFR-től.

Ott MINDEN vonat MINDEN egyes kocsiján (nem csak a szétválósakon, közvetlen kocsiaokon), de a mezei személyeken is szokott lenni oldaltábla.

A csoda új akció PR-jában nekem ez szúrt szemet:

"A repülőbrigádok tagjaiként vonatra szálló szolgáltatás-felügyelők a vonatok takarítását végző külső vállalkozók munkáját is ellenőrzik, ide értve a WC-k vízzel, higiéniai papírral és kézmosó-folyadékkal történő feltöltését is"

Kézmosó folyadékkal én többnyire az FS (Trenitalia) kocsikban szoktam találkozni.

Ez a nekibuzdulás azt jelenti, hogy feltöltik a Goldonit?

Hány olyan kocsija van egyáltalán a MÁV-nak, ahol kézmosó folyadék tartó van?

Ez a személykocsik hány %-a?

Mit ellenőríz, mikor takarékosságból már a gyorsokon se tesznek vizet, WC papírt, tekerős szappant, mikor elindítanak fél napos utakra Budapestről nemzetközi vonatokat ezek nélkül?

Most már szabad és kell is tenni minden vonatba? Hirtelen lett rá pénz?

Netán folyékony szappan artó szerelési kampány indult a Bhv kocsikban?

radio100jozsi (183156), Titibi (183190):

Titibi:

"Soha nem volt a területi menetrendeknek pótlékja"

De igen!

Néhány éve még volt külön pótlék kifejezetten a Dél-Keleti Területi menetrendhez.

Általában napokkal, ha nem hetekkel később jött ki, mint az országosé.
Aztán szépen leszoktak róla és mostanság, talán tavaly óta egyre inkább erőlteteik az országosnál szelvényezést is a menetrendi módosításoknál (főleg a balatoni nyári mentrendesnél).

Én is tapasztaltam a keménykedést a Nyugatiban.

Aztán persze néhány hét múlva megint lesz olyan állomás, ahol eldobálva látom a módosításokat, mert kitesznek belőle egy köteggel a pénztárpultra:(

Amúgy erről jutott eszembe:

Ausztriába utazók figyelmébe:

2005. június 12-től érvényes az ÖBB menetrendköny pótfüzete.

Az ÖSSZES ÖBB vonalat és a magánvasutak többségét teljes egészében tartalmazza, vagyis a nem változott ÖBB vonalakat is kinyomtatták újra.

Emiatt csak minimálisan vékonyabb, mint maga a menetrendkönyv és ott is van szigor, csak a menetrendkönyv végén lévő szelvényre voltak hajlandóak kiadni.

Mivel különben ez ingyenes országos menetrendkönyv lenne, így érthető is, nálunk is az volt, amikor "fehér könyv"ként kiadták a MÁV menetrendet is így év közben, 2002. június 2-től.

Csak a pótlékoknál kár szigorkodni, nem hiszem, hogy annyian vinnék falból/firkálgatni/papírrepülőt hajtogatni.

Egyébként kérdezz végig néhány- főleg kisebb állomást - fogsz kapni.

Sőt fordulhatsz rögtön a MÁV Központi Menetjegyiroda - és Ügyfélszolgálathoz is (Andrássy út), náluk is kell legyen és rögtön meg is magyarázhatják, hogy a budapesti területihez miért nem jár.

Ez egyébként csak akkor lenne védhető álláspont, ha június 11-i érvényesség kezdettel újra kiadták volna a területi menetrendeket, vagyis az olcsó kis menetrend csak a következő módosításig jó, akkor viszont ismét kapható a hatályos, érvényes.

Titibi (183173):

"1. Vinnék egy normál menetrendet ismerőstől, vagy bárhonnan. Bemutatnám, megkapnám a hőn áhított módosítást. Látnám nem passzol, de azért csak ki totóznám mi hová tartozik és élnék mint Marci Hevesen.

2. Azt mondanám, hogy otthon van mert nem vagyok bolond cipelni és eljátsazanám pluszba, hogy nem tudom mekkora csak arra emlékeznék, hogy rohadt vastag. ebből tudná, hogy nekem olyan van amire jár a pótlék. Aztán még cifráznám, hogy csak tudnám negyobb-e mint amit adni akar mert a nagyi ugyan nem utazik de gyengénlátó révén mintha azt vetette volna mert szereti olvasgatni. Ezek után örömel tukmálná rám a szükséges módosítást. Látnám nem passzol, de azért csak ki totóznám mi hová tartozik és élnék mint Marci Hevesen."

Ahol keménykednek (Bp. Nyugati), ott kivágják, kitépik a szelvényt az országos menetrendkönyből, így sem 1., sem 2. nem jön be:(

Ahol nem keménykednek, ott úgyis adnak általában szép szóra, kérésre.

A teljesen megváltozott mezőket (pl. 147-est) elég szép munka javítgatni, vagy ugye az utas a területi menetrendjébe fénymásolós kicsinyítéssel másolhat az országos menetrendes módosításban kiadott mezőből.

Ehhez azért már elég megátalkodott (vasútmániás) utasnak kell lenni, aki ráadásul a kis (és tényleg praktikus) területi menetrendhez is ragaszkodik.

V43blue (183195):

"Nem értem a busz menetrendek mért bírnak ki egy évet szinte változás nélkül..."

Nem bírnak ki ők sem.

Lásd például ezt a listát:

http://www.volanbusz.hu/content.php?menu=2&submenu=4&page=mod068

vagy ezt:

http://www.volanbusz.hu/content.php?menu=2&submenu=4&page=mod069

M38 (183199):

Vagy kérjenek érte mondjuk 10 vagy 50 Ft-ot!

Ha már a pótlék előtt változik a menetrendi értesítőt is odaadhatnák , darabját  oldalanként 7 Ft-ért.

Én is támogatnám a fizetősséget, tapasztalataim szerint fieztős menetrendeket könnyebb beszerzni, mint ingyeneseket, azokat nem féltik annyira a pénztárosok.

Amúgy sem pótlék, sem menetrendi értesítő nincs már, csak a menetrendi módosítások vannak és - amit azokban elrontottak, azokról - hírdetmények.

Ja, hogy az Ületszabályzat szerint - 2. rész, II. fejezet , 5. § (4) bekezdés, 22. KF. -  ennek nem így kellene lennie, az kit érdekel, olvas-e bárki is olyan a MÁV-nál üzletszabályzatot, akinek intézkednie kellene arról, hogy azt módosítsák, vagy a módosítását kezdeményezzék (26 éven aluliak kedvezménye és még több más is)?

Bár talán jobb is így, menetrendi értesítőket szinte lehetetlen volt beszerezni.

Előzmény: exmv (183153)
_nyunyuka Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183495
Ilyen mókát csináltam anno sárkányrepcsiről, a sokszor emlegetett taksonyi HÉV-vonalról. Kár, hogy jármű nélkül.
Előzmény: hal9000 (183494)
hal9000 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183494

Na majdnem sikerült. A kép bemozdult, mert elég gyorsan repültem, aki fényképezett, az meg nem tartotta a témát fontosnak. De azért Lmegy :-)

Amúgy régóta tervezem, ha olyan idő lészen, fogok egy embert, kamerával a kezében, és végigrepülöm az utat párhuzamosan a bécsi gyorssal, amit bika, vagy tau húz, és végigfilemezem az utat ! Ez pár napon belül be is fog következni, ha a szelek is engedik, no meg a munkám :-)

Előzmény: hal9000 (183491)
hmsoft Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183493
chromax,

"Nekem ugyan megvan a magánvéleményem az egész vonatfotózásról ... és szembejövő legyeiről szóló beszámolók egy részéről is..."

Ne viccelj, a szembejövő legyek felbecsülhetetlen információt jelenthetnek egy légyológus számára...

hm
Előzmény: chromax (183488)
v_peti Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183492

Nálunk eddig ritka volt a gépkocsival kísért fotózás, de gyorsan terjed. Etwg reflexből való "támadása" is ilyen okokra vezethető vissza. A fenti tevékenység, azaz a "poén" lelövése oda vezetett, hogy a DB töredékére csökkentette az ilyen menetek számát, mert senki nem utazott velük, de 15831863 darab fotó készült...
Miért mindenkinek 1000-szor fontosabb a fotózás, mint a vonaton való utazás???

Ez nem két külön dolog?

Gipsz Jakab végigköveti a vonaton, és mindenhol lefotózza, ott is, ahol nincs fotómegállás, így ha befizetne, akkor nem tudná lefotózni bizonyos helyeken.

Pityi Palkó nem követi végig a vonatot, csak két-három helyszínen át, és ott készít róla fotókat.

Hanzi családi programnak szánja a dolgot, és elviszi magával a feleségét és a gyerekeit is. Persze csinál néhány fotót. Őt miért riasztaná el a vonatozástól az, ha sokan fotózzák a szerelvényt?

hal9000 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183491
És vannak olyanok, akik repülöböl vonatokat (is) fényképeznek, nosza itt van egy:
Előzmény: chromax (183488)
mcg Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183490

"024-es Gigant húzta, 8 fülkés 2. osztályú kocsival, kevés utassal."

Ez nekem is feltűnt Bogláron....mármint  a kevés utas...:(

"A vonatunk pontosan ért Földvárra."

Jó neked...mi picit vártunk rá Boglár előtt a 877tel...

"A Szent István ICnek is volt 5 perc késése, kevés utassal"

Én nem láttam pontosan mennyien voltak rajta,de mindenhol max 5 fő szállt csak fel Keszthely után...a Déliben meg hamar elhúztam az elejéről a csíkot...

A késést a Déliig amúgy behoztuk szépen...(na jó,nem én,csak a vezér:)

"a Nyíregy-Kanizsa vonat legalább 50-et késett. Messziről láttam csak, 1 Gigant húzta. "

Én a 010esre emlékszem...mi 877tel Sión kerültük 12:46-kor...mentségként felhozható,hogy 12 kocsi volt a vonat...

davidbosi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183489
Most néztem, már eggyel feljebb csúsztunk a listán. :)))))
Előzmény: _nyunyuka (183484)
chromax Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183488
etwg:

én megértem a bevételeket féltő érveidet, de ilyen alapon minden köztéri látványosság fotózását is meg lehetne tiltani/pénzt szedni érte.

Le tetszett fotózni az Eiffel tornyot kívülről? Micsodaaaaa??? Miért nem tetszett fizetni és bejönni? 10 euró lesz!

Nekem ugyan megvan a magánvéleményem az egész vonatfotózásról meg Budapest-Lökösháza viszonylat minden jelzőállásáról, keresztjéről és szembejövő legyeiről szóló beszámolók egy részéről is, de fogadd el, hogy van akinek ez a hobbija, ez elégíti ki. Hadd fotózzon! Mások meg leszálló repülőket fotóznak. (szintén ingyen).

Előzmény: etwg (183472)
1047 005-2 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183487
"Ro-La: A fekvőkcsik nem rendelkeznek autonóm fűtéssel?"

A magyarok nem.

"Láttam már ilyen szerelvényben postakocsit is, amiben a vasútőrök utaztak. (Azok is endelkeznek autonóm fűtéssel.)"

Egy gázlánggal fűtsd be a huzatos kocsit!
Előzmény: v_peti (183359)
v_peti Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183486

Azért hihetetlen az, hogy odakint annyira megveszekedett autómániások, hogy már arra sem hajlandóak, hogy egy nosztalgiavonatra felüljenek, inkább végig követik autóval. (Más kérdés az, hogy vannak olyan helyek, ahol nem áll meg a vonat, de jól mutat a fotón. Az ilyen helyeken való fotózással viszont a fizető utasok nem tudnak élni.)

Előzmény: v_peti (183479)
Siemens113 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183485
aztán nekem is leesett hogy nem úgy gondoltad a képeket

:-))

egyébként tök jók lettek :-))

üdv
Előzmény: davidbosi (183482)
_nyunyuka Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183484

Azt hiszem, jól is jött ez a mai kis vita, leginkább ezért :-))) :

Siemens113 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183483
OFF

te is "elsőkocsis" utas vagy? :-))))

ON
Előzmény: amicus (183466)
davidbosi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183482
OFF
Na nehogy azt hidd hogy csak úgy írogatok....
Épp ma kötötték be a U.C-t és a gépen a tunerkártyát állítgattam, amikor megpillantottam eme csodálatos képeket :))))))))
Nem voltam rest lefotózni! :)
ON
Előzmény: Siemens113 (183471)
Siemens113 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183481
bocsi de a fotózás meg az utazás egy különvonaton azért kicsit más???!!!

vagy nem?
Siemens113 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183480
tőlem nem kell bocsit kérned mert engem nem bántottál meg :-))

elsőt megértem másodikat kevésbé

nem tudom hány ember megy ki gmarc felszólítására de valószínüleg nem 500 nem 100
nem 50 ....

de még mindig nem értem hogy miért rontja az üzletet 4-5 fotós srác/lány a töltésen?

lehet csak nekem nehéz a felfogásom

nah lényeg a lényeg egy vasútbarát topictársunk megbántódott ezt sajnálom csak az egészben

szia

v_peti Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183479

Miért? Mindenki csak fotózni akar, és nem utazni?

Előzmény: etwg (183465)
davidbosi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183478
Az ígért képek:
Ja a képek az MTV jogos tulajdonát képezik...
(vagy ilyet nem nagyon lehet??? na mind1, de nem akarok olyat mint a mai vita. Nekem ne jöjjön senki...)

------------------

FOMA!

Tudsz róla gépészeti elrendezést küldeni? Esetleg jellegrajtoz?

Bosi
-------------------

Előzmény: FOMA (183468)
zjakabfi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183477

Nem lehet igaz, hogy nem bírnak arra is rátenni fülkés kocsikat.

Ezt  a vonatot eleve Nyíregyházáról kéne közlekedetetni, ahogy eddig, és ahogy erre az évre is tervezték fülkés kocsival!

Előzmény: zoodam (183457)
radio100jozsi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183476
De ez ki van hirdetve az interneten, nem érted meg?
Andó Gergely Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183475
Skacok, ti Magyarisztánban teljesen máshoz vagytok szokva, mint ŐK a fejlett Nyugaton. Ott az ilyen utakat szabályos gépkocsi karavánok kísérik és minden szelvénykőnél áll legalább három ember! Így végső soron aki fizette a számlát, az egy centivel sem lesz előrébb, mint akik kocsikáztak. Ezek a nosztalgiavonatok KINT nem (csak) a vonatozás örömét szolgálják, hanem a fotósokét is! Lássd még: fotómegállás.

Nálunk eddig ritka volt a gépkocsival kísért fotózás, de gyorsan terjed. Etwg reflexből való "támadása" is ilyen okokra vezethető vissza. A fenti tevékenység, azaz a "poén" lelövése oda vezetett, hogy a DB töredékére csökkentette az ilyen menetek számát, mert senki nem utazott velük, de 15831863 darab fotó készült...

Aztán a másik következmény az lett, hogy a nosztalgiaút buszozással, hagyományos vonatozással indult, és nem volt nyílvános előre, merre is lesz majd az út. Ez a módszer sem váltotta be teljesen a hozzá fűzött reményeket... Maradt a keserűség, ami most etwg-ből is előjött...

Gondolom nem árulok el nagy titkot, ha elmondom etwg már kisebb vagyont ölt ilyen utakra. Ahelyett, hogy összekötötte volna a családi kocsikázást a fotózással. Megértem, hogy zavarja, hogy itt is az lesz előbb-utóbb, mint a németeknél és 8000 km-t kell utaznia "valami igaziért"...
Előzmény: etwg (183419)
amicus Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183474

A legutobbi meghirdetett akcioján 11 (tizenegy) fizetö ember volt az egész vonaton, mert igy ha nyilvánosságra hozza a menetrendet (amire kötelezni akarja az ÖBB Erlebnisbahn), akkor azonnal 50-70% csökken az érdeklödés

Basszus, akkor rosszul megy az üzlet. Ennek mi köze a joghoz? Miért kell a jognak reagálnia arra, ha az ő vonatát a vasútbarátok csak fotózásra tartják érdemesnek, de utazni nem akarnak rajta?

Szervezzen olyan utat, amiért hajlandó az emberfia fizetni. Ha meg ez nem megy neki, szépen menjen csődbe, ne a fotósokra haragudjon.

Egy szép, különleges útért - a jövőre nézve is állíthatom - nem sajnálom a pénzt.

Hmsoft megjegyzésével - az adományokról - egyebekben egyetértek.

_nyunyuka Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183473
Nálad a pont!
Előzmény: Soldato (183470)
etwg Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183472

Bocsánatot kel kérnem töled, mert:

1. A vonaton nem egy turista csoport olálkodik, akik Sopronba igyekeznek bort inni (azt is fogják tenni, de csupán azért egyszerübb menetrendszerinti vonattal odamenni). Tehát akik a vonaton vannak, azok azért  vannak ott, mert az benne a különlegesség ami megér nekik 40-50 Eurot (10000-12500 Forintot).

2. Ha kivisz valaki pl. egy szép, lenge öltözetü hölgyet a parlament elé fotozni, ö se lenne tul boldog, ha ezt kihirdetnétek elöre az interneten, hogy minden boldogtalan odatolja az orrát meg a kameráját.  Tehát itt valakinek valamire joga van amire másnak nincs.

Elégedett vagy?

Előzmény: Siemens113 (183461)
Siemens113 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183471
sajna a képekről lemaradtál

mert az a riport előtt volt , és az volt az értékelhető rész mert gyönyörű képek voltak!!! :-))))

most eg a prülő brigádokról hadovál... :-)))

Előzmény: davidbosi (183469)
Soldato Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183470
Szerintem,ha nem csapsz ekkora ribilliót gmarc hsz-a szépen eltünt volna a többi között...
davidbosi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183469
Bocs, Siemens113 megelőzött...

De nem érdemes nézni, az egész szarrágás...
Hülyeség... :((((((((
Mindjárt jönnek képek...
Előzmény: davidbosi (183467)
FOMA Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183468
Sajnálom, de sem ez, sem a Rába-Balaton barcsi útja nem volt +hírdetve. A felvételeket én is szolgálati beosztásommal és hivatali hatalmammal visszaélve készítettem.:-)))
Előzmény: Nandesz2 (183444)
davidbosi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183467
Gaál Gyula, MTV1, Este MOST
amicus Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183466

Itt a pont. A különvonat fizető utasai ülnek a seggükön (bocsánat) a vonaton, ők ezért fizettek (a mindenféle különvonatos utak ára az utazást+ellátást+programot tartalmazza SZVSZ). Az utasok - etwg itt téved - NEM fizetnek az utazás szervezőjének a fotózási monopóliumért.

Ha az utazás szervezője egy elvileg mindenki számára látható vonat + táj kompozíció fényképezéséért szerete pénzt szedni, talán még meg is teheti (jó erkölcsbe ütközés, végzett jogászok??). Ha van olyan barom, aki fizet is neki, hát tegye.

Figyelem!

Itt rendelkezek arról, hogy:

jövő hétfőn, június 20-án a 7001 sz. vonat első kocsijában fogok utazni Kiskunfélegyháza és Budapest között. Várható, hogy legalább utam egy részén ebben a kocsiban én leszek az egyedüli fizető utas.  Tehát magam rendelkezhetek arról, hogy a vonatnak ezt a kocsiját nem fényképezhetitek, hiszen én azért fizettem (etwg szerint), hogy Kiskunfélegyházáról engem, diákot 140 km távolságra elszállítson a MÁV egy nem pótjegy-mentes vonatán, 2. kocsiosztályon, a vonat nyugati oldalán szexi naplementével.

???

Előzmény: HANGÁR (183455)
etwg Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183465

Ismerem nagyon jol s szervezöt, és tudom milyen siralmas állapotban van pontosan emiatt.

A legutobbi meghirdetett akcioján 11 (tizenegy) fizetö ember volt az egész vonaton, mert igy ha nyilvánosságra hozza a menetrendet (amire kötelezni akarja az ÖBB Erlebnisbahn), akkor azonnal 50-70% csökken az érdeklödés.

Ez konkrétan 3 hete volt Ausztriában.

Probáljátok megérteni, hogy nem érdeke, hogy a fél világ tudjon rola (amugy is sokan tudnak, föleg egy ilyen méretü akciorol).

A dologban az is a baj, hogy az uriember már nagyon nyugdijas koru, és ha abbahagyja, akkor valoszinü nem lesz folytatás. És akkor jönnek a nosztalicska tipusu akciok.

Előzmény: manhattani (183451)
Siemens113 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183464
MOST VAN AZ ESTEBEN A MÁV

M1
radio100jozsi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183463

közkocsmában

Mit írtam az előbb?

A közkocsma nem közkocsma, hanem X Bt, X Kft, Y vállakozó, Marinéni, Pistabácsi tulajdona, azaz magántulajdon.

Nézzél szét egy kicsit a Földhivatalban is.

Előzmény: etwg (183460)
hmsoft Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183462
seTTebello (183326),

"Miért lenne képtelen? Ha én lennék a MÁV szü akkor – Andó Gergelytől függetlenül – megszűntetném a sok nemzetközi jegyet. 2 fajta maradna a viszonylatos és az a bérletszerű, ami néhány napig jó."

Ilyen jellegű, radikális lépések következetes véghezvitele (tervezve, kiszámítva, hatáselemezve, befutva a célba, learatva az eredményeket) után már lehetne mondani, hogy "jé, mégsem képtelen". Na de addig...

Más.
etwg & különvonat
etwg korábban kifejtette, hogy a "spéci vonat spéci helyen" jellegű, beállított szituációk fotózásához a kvázi-lesifotósok is hozzá szoktak járulni némi anyagiakkal egyes helyeken, például a spéci vonat járműveinek fenntartására célzott adományként.
Tehát ha etwg úgymond a "szokás leszarását" kéri számon, azt valahol meg tudom érteni - igaz, a szokás az egy olyan dolog, hogy valahol van, valahol meg más van, és persze lehet balkánozni és egyebezni, de attól még nem fog megváltozni.
Tőlem amúgy nem áll távol egy járműfenntartás-célú "adakozás", mert ez egy szép meg nemes meg mittudoménmilyen cél, általában.
Na persze, itt már felmerülnek egyebek is. Pl. 5 EUR, ha lefotózhatom vonalon, 10, ha állomáson is, 20, ha fejen állva, csípőből. Na és ha adok 40-et, de álljon meg xy helyen és akadjon le meg vissza az előfogat mozdony, akkor mi van? Mert ugye ehhez már a pályavasútnak is lesz néhány szava, meg más operátoroknak is... :)

hm
Siemens113 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183461
VALÓSZNŰLEG ITT AZ IDEJE EGY NAGY BOCSÁNATKÉRÉSNEK!!!!

+2 DOLOG;

1: azon gondolkozz e hogy milyen érzés egy túristacsaoportnak ha fényképezik a vonatát / milyen reakciót vált ki/ 99,99%-ban pozitív és örülnek egy ilyen dolognak

2: a jogi ügyben tiszta sor hogy nincs igazad akkor meg miért nem ismered be...

mind1

üdv
Előzmény: etwg (183406)
etwg Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183460

Miért a lagzit is egy közkocsmában kulturházban tartod.....

:-)

Előzmény: radio100jozsi (183454)
Siemens113 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183459
hagyjad már fel ne vedd ez tk hülyeség amit mond

:-))))))

üdv
Előzmény: gmarc (183431)
_nyunyuka Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183458

Nincs üzembehelyezési engedélye.

És? Villany hajtja, nem üzembehelyezési engedély. :-)))))))

(bocs :-))))

Előzmény: Vendégsín (183449)
zoodam Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183457

A Tapolcai vonat már reggel bent állt, és 20 perccel indulás előtt jött rá a 1255-ös Szili. A kocsik By-s voltak, tűrhető állapotban.

Nem lehet igaz, hogy nem bírnak arra is rátenni fülkés kocsikat. Állítom nem is járnak Szfv-Bfüred-Tp között ilyenek (kiv.Sopron-Bfüred-Sopron). 

manhattani Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183456
>söt még a nászékszakában is osztozkodni akarnának.
Ha a Csorna vasútállomás peronján tartod a nászéjszakád, ott bizony fényképezni fognak. Meg lesz, aki majd be is akar szállni.
HANGÁR Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183455

" valaki azért fizet és nem is keveset, hogy ilyen szellemi termékhez jusson "

Nem. Nem azért fizet. Azért, hogy x vonattal elközlekedjen A-ból B-be, esetleg vissza is. Ez nem szellemi termék.

radio100jozsi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183454

De nálad egy baj van, nem tudod értelmezni a közterület és a magánterület fogalmakat.

Mert akkor nem írnál le ilyen marhaságokat a lagzival kapcsolatban.

zjakabfi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183453

Mai Balatoni érdekességek.

Én a Záhony-Keszthely vonattal mentem Kőbányától-Földvárig. 024-es Gigant húzta, 8 fülkés 2. osztályú kocsival, kevés utassal. A Tapolcai vonat már reggel bent állt, és 20 perccel indulás előtt jött rá a 1255-ös Szili. A kocsik By-s voltak, tűrhető állapotban. Fehérváron a 315-ös Szergej állt a tankolónál, talán ma ő volt a 29-esre beosztva. (este már szintén bent állt.)

A vonatunk pontosan ért Földvárra. A Maestral 5 percet késett 008-assal ment Bp felé. A Szent István ICnek is volt 5 perc késése, kevés utassal. Viszont a Nyíregy-Kanizsa vonat legalább 50-et késett. Messziről láttam csak, 1 Gigant húzta.

Visszafele Kenesétől jöttem vonattal. A Bfüredi gyors (1971) kulturált BY kocsikkal jött pontosan, kevés utassal. M41 2312 és V 43 1190 hozta. Tihany IC ma megint 2308-sal ment. Fehérváron találkoztunk egy Softtrans tehervonattal, ami a 20-as vonalra futott ki. A 7-es vágányra állt be a vonatunk, megálláskor láttam egy vakuvillanást a vonat elejénél. Innen volt valaki?

A Goldoni is épp akkor jött pontosan 1147-sel, a bisztrókocsi pont a 2 rész közé volt besorozva. Keletiben láttam 851-est, már bent állt,rengeteg kocsival 017-es hozta. Bent állt még a Déliben a 013-as, és a Fonyódi személyt 1078-sal indult.

radio100jozsi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183452

Ha már esküvő:-)))

Érdekes senki nem zavart el, hogy mit merészelek csinálni, sőt még örültek is, hogy ekkora a felhajtás. 

Királyrét 2005.06.04.
manhattani Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183451
>És tegyük hozzá, hogy a vonatról év eleje óta lehet tudni az ÖBB hivatalos, Erlebnis Bahn&Schiff című kiadványából.
Úgy látszik, Ausztria is balkáni ország...
Előzmény: Deaf (183447)
etwg Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183450

Marha kiváncsi lennék ha a hivatalosan (akár a neten is) meghirdetett esküvödre meg a lakodalomra beállitani minden boldog és boldogtalan, söt még a nászékszakában is osztozkodni akarnának.

Azért már nyissa ki egy két ember itt a szemét és probálja megérteni a különbségeket, vagy már ez tul magas egy átlag vasutbarátnak?

Ugyanaz mintha lemásolsz egy fényképet és berakod a netre a tulajdonosa engedélye nélkül.

Nem. Ez szellemi alkotáshoz fűződő jog. A te fényképed a te szellemi alkotásod, arról készítesz felvételt, amiről jól esik (persze a fenti megszorítással). Ha a vasúttársaság teszi ki a képedet a netre az engedélyed nélkül, az a gond.

Pontosan ez itt a gond, hogy valaki azért fizet és nem is keveset, hogy ilyen szellemi termékhez jusson (máskülönben nem tudná megcsinálni), amit az idegen ellop, illetve elértéktelenit, hiszen ha másnap közzéteszi, akkor azok akik ezt mind megszervezték hoppon maradnak, hiszen másnak is van ilyen képe - videoja stb.

Előzmény: Amica (183425)
Vendégsín Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183449
az ICE-nél

Nincs üzembehelyezési engedélye.

a román jószág

Van üzembehelyezési engedélye.

:-)
Előzmény: _nyunyuka (183448)
_nyunyuka Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183448

Köszi, igaz!!!

Akkor maradok a repcesziliknél (már úgyse lesznek sokáig), meg az ICE-nél  :-))). És hátha jön a román jószág a gartneres konténerekkel :-))).

Előzmény: Vendégsín (183445)
Deaf Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183447
És tegyük hozzá, hogy a vonatról év eleje óta lehet tudni az ÖBB hivatalos, Erlebnis Bahn&Schiff című kiadványából.
Előzmény: hal9000 (183439)
manhattani Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183446

>Bár lehet, hogy ezen helyek mindegyikén sincs villamos előfűtés.

Nem baj, hogy fáznak kicsit. Úgyis kövérek.

Előzmény: v_peti (183441)
Vendégsín Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183445
Az egészben csak az a bibi, hogy ez a GySEV területe...

Rajka - Csorna között? Hogy mik vannak!
Viszont a KKF a GySEV-nél is eljárhat - és ez nem vicc.
Előzmény: _nyunyuka (183443)
Nandesz2 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183444
Csak akkor töltöm le, ha meg volt hirdetve! Nem akarom veszélybe sodorni a vonat közlekedését!
Előzmény: FOMA (183442)
_nyunyuka Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183443
Az egészben csak az a bibi, hogy ez a GySEV területe :-))). Szerencsére zöld-sárga irigység topiktárs már informált bizonyos dolgokról, leginkább arról, hogy pl. a pályahasználati díjat előre szokás fizetni :-).
Előzmény: hal9000 (183439)
FOMA Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183442
v_peti Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183441

...akkor még sok olyan hely lehetett, főleg keleten, ahol nem volt villamos előfűtési lehetőség.

Főleg nálunk még mindig sok ilyen hely van - és abszolute nem fog csökkenni a számuk.

Ez oké, de elsősorban azokra a helyekre gondoltam, ahonnan hálókocsik indulnak, vagy ott tartózkodnak hosszabb ideig, esetenként mozdony nélkül. (Azaz Budapestre és a nagyobb határállomásokra.) Bár lehet, hogy ezen helyek mindegyikén sincs villamos előfűtés.

Előzmény: Vendégsín (183433)
Vendégsín Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183440
Ne hisztizzetek, ha vonat lesz, kapunk a hatóságtól, mert a Szlovák Köztársasággal nincs megállapodása Magyarországnak a vontatójárművek otthoni üzemengedélyének elfogadására. Az itteni engedélyeztetés meg sok pénz és még több idő! Tehát a ZSSK mozdonya Rajkán leakad.
hal9000 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183439
etwg:
Ne haragudj, de ilyen szintű ökörséget, rég nem olvastam. Jó lenne ha olvasgatnál utána, mielött ilyen sületlenségeket beírsz ide!
Mindenki megtilthatja a saját területén a fényképezést. A közönség számára megnyitott, részeken NEM korlátozhatja!
Ha azt akarod, hogy a KÖZTERÜLETRŐL ne lehessen fényképezni, arról NEKED kell gondoskodnod!
A mávnak joga van megtiltan a fényképkészítést a SAJÁT ÜZEMI, közönség számára meg nem nyitott területén, de ha már NEM a máv területén vagy, vagy a közönség részére megnyitott helyen tartozkodsz akkor AZT ÉS OTT FÉNYKÉPEZEL, AMI JÓLESIK!!! Ezt senki semmilyen módon nem korlátozhatja! Még a TV is nyugodtan filemzhet akár a Moszkva téren, és be is mutathatja ezt a TV-ben, mert azzal, hogy a közterületét használod elfogadod, hogy akár felvétel is készülhet Rólad, amit este megnézhetsz a TV-ben.
Ha csinálsz otthon egy vasúti pályát, és a zárt kertedben vonatozol vele, szived joga, és senkinek semmi köze hozzá, hogy mikor indítod a szerelvényt.
Az, hogy mikor és hová megy vonat az nem védett, titkos anyag (lehet olyan is, de az nemzetbiztonsági ügy, az állam a saját védelmében hozhat korlátozó intézkedéseket, de ez más tészta!)
Vendégsín Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183438
Ha ez a tendencia marad, akkor búcsút mondhatunk a MÁV-nak...

Ennek? Egyre inkább úgy érzem, nem vagyok vele köszönő viszonyban.

Amúgy meg: Jó reggelt.
Előzmény: earny (183426)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183437

Ne tüzeld el az indexed, szükséged lehet még rá.

Hagyd az urat dühöngeni. Biztos otthon elnyomja őt a család. Kívánom, induljon egy ilyen témájú per, hogy a Magyar Köztársaság Bíróságával vállvetve visítva röhöghessünk az üldözési mániás vasútbarátok kicsiny, de agresszív csapatán.

Vendégsín Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183436
Mert mostmár tudja a hatóság, hogy nem RIC-es kocsikkal lép be, amiknek Magyarisztánban nincs üzembehelyezési engedélye, és így a 28/2003. GKM rendelet szerint nem közlekedhetnek a magyar közforgalmú vasúthálózaton - még a repceszínű síneken se - csak ha lábbal tiporják a törvényt, mert a 1993. évi XCV. törvény szerint a pályavasutaknak a tárgyban vala vizsgálati és figyelmeztetési kötelezettségük...
Előzmény: exmv (183390)
gmarc Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183435

Ajjaj.... 2002. augusztus 11. óta üldözhet ez az angol csoport... Mentségemre: véletlenül kolbászoltam a vasút mellett... :-(( (És megtévesztésül még jól vissza is integettek)

Még valamit elfelejtettem megkérdezni: miért is zavarja a vonaton ülőket, hogy a pálya mellől esetleg fotóznak? A menetidőből ítélve nem fognak minden repceföldnél megállni...

_nyunyuka Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183434

Két tavalyi kép: emlékeztek még rájuk? Az elsőre egy "Gizi" hívta föl a figyelmet, a másikról a netről szereztem tudomást. Eddig nem kopogtatott a rendőrség, hogy lopás alapos gyanúja miatt nyomozás indult volna ellenem :-))).

Vendégsín Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183433
...akkor még sok olyan hely lehetett, főleg keleten, ahol nem volt villamos előfűtési lehetőség.

Főleg nálunk még mindig sok ilyen hely van - és abszolute nem fog csökkenni a számuk.
Előzmény: v_peti (183381)
radio100jozsi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183432

Ezt magyarázd be a szálloda előtt álló paparaziknak ( ezt lehet nem jól írom):-)))

Az autómat senki ne fotózza az útcán, mert baj lesz, menetrendet nem hirdettem meg, hogy mikor merre megyek:-)))

gmarc Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183431

Jejjjjzusom :-(((

(Én már eltüzeltem az indexemet, és pénteken már nem is megyek be vizsgázni.)

Etwg.

1- Kitől lopok, és mit?

2- Kit hívtam meg, és hová?

Szerintem miután kijózanodtál, gondolkozz egy kicsit.

Én vasútbarát vagyok. Nem restelltem szólni néktek, hogy jön egy szép vonat, és szép tájon lehet fotózni. Miért is mondják le a franciák a vonatot, ha a sínek mellett 1-2 fotós vasútbarát álldogál? Ha elmondom azabaj, ha nem mondom el, azabaj...

Egyébként miért is fáj ez neked?

(De csak hogy lásd, milyen tapintatos voltam, a vonatszámokat, és az alapsebességet, illetve a keresztre várásokat és tartózkodásokat nem írtam le.)

Nandesz2 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183430
Hogy hány meg nem hirdetett vonatot láttam már! Nosztalgiavonat, szerelvényvonat, a szolgálati járat, huh! Néhányat meg talán le is fotóztam!
Megyek, feladom magam a rendőrségen!
oldmumus Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183429
Marmint ugy elojelzes, hogy az elozo terkozjelzon nem azt a jelzest lehetett latni mint ami feljott?
Előzmény: rg7 (183427)
Kcs Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183428

Ha én elhívom Naomi Campbellt egy exkluzív fotózásra azért, hogy csak nekem legyenek róla fotóim, amiket majd eladok vmi magazinnak, és odacsődül a fotózásra 10 másik fotós és ő is lefotózza, az nekem elmaradt hasznot fog okozni.

Tessék a hölgyet a vonattal behelyettesíteni.

Előzmény: Amica (183425)
rg7 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183427

Mesz Vmax-al, bent a terkozben, egyszer csak feljon a vezallas jelzon a sarga, majd meglatod a voros terkozjelzot, elmesz mellette es par masodperc mulva helyreall az igazi rend (jelfeladas). Gigantnal ez egy fura jelenseg, de a gyakorlottak tudjak, hogy valojaban ez tenyleg zavar es nincs valos foglaltsag, igy nem kell fekezni.

De azért nem árt hozzátenni, hogy ilyen eljárás a való világban nincs:))) -aki az ellenkezőjét állítja: nem mond igazat:))-, mert ilyenkor azt kell feltételezni, hogy térköz megálljt nyomtak...

(Nem volt előjelzésed a vörös térközjelzőre, tehát meg KELL állni.)

Előzmény: oldmumus (183424)
earny Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183426
A MÁVnál zajló átszervezést a következő szösszenethez tudnám hasonlítani.
Sajnos pontosan így zajlik az úgynevezett racionalizálás. Akik csinálják még annyit sem tudnak a vasútról, hogy a vonatok sinen mennek. Megítélésem szerint az új szervezeti felépítés és a csoportos létszámleépítést túlélt dolgozók nem lesznek képesek a vasútüzemet fentartani. Azokat az embereket akarják (fogják) elküldeni akik tényleg dolgoznak, a "vízfejet" pedig tovább növelik. Ha ez a tendencia marad, akkor búcsút mondhatunk a MÁV-nak...

Menedzser a hangversenyen

Egy közismert anekdota szerint egy menedzser, aki valami közbejött elfoglaltság miatt nem tudott elmenni a hangversenyre, - melyen Schubert Befejezetlen szimfóniáját játszották - jegyét az elemzési és fejlesztési osztály vezetőjének, azaz termelékenységi szakértőnek adta oda, hogy kárba ne vesszen. Másnap a következő jelentést találta az asztalán:

1. A négy oboásnak huzamosabb ideig nem volt semmi dolga. A létszám csökkenthető, feladatuk elosztható a zenekar többi tagja között.

2. Negyven hegedűs mindvégig azonos kottából játszott. Felesleges munkaerő pazarlás; a létszám drasztikusan csökkentendő. Amennyiben kívánatos a nagyobb hangerő, ez elektromos erősítő alkalmazásával gazdaságosabban is elérhető.

3. Bizonyos félhangok előállítása igen nagy erőfeszítésbe kerül és túlzott minőségi követelménynek tekinthető. Javaslom, hogy minden hangot kerekítsenek fel, miáltal alacsonyabb képzettségű, vagy betanított munkások alkalmazása is lehetővé válna ezekben a munkakörökben.

4. Semmi látható értelme nincs annak, hogy a kürtök megismétlik a vonósok által egyszer már előadott részeket. Ha az ilyen fölösleges ismétléseket ki lehetne iktatni, a hangverseny időtartamát mintegy húsz percre lehetne csökkenteni. Ha Schubert figyelembe vette volna ezeket a javaslatokat, valószínűleg be tudta volna fejezni a szimfóniáját.
Amica Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183425

OFF

Bocsánat, hogy beleszólok, de most muszáj.

Abszolut igaz, mit is teszel, ha lefényképezel egy privát tulajdont engedély nélkül

Leginkább semmi rosszat. Ha ezzel másnak nem okoz kárt (vagyonban bekövetkezett értékcsökkenés, vagy az elmaradt haszon).

(az adott esetben a tulajdon az adott vidéken elhalado adott vonat, amit azért visznek - ha visznek majd oda, hogy ismételhetetlen felvételek készüljenek).

Itt nem egészen világos, mit gondolsz a tulajdon tárgyának. A "vidék" nyilván nem, az közkincs. Ha pedig a vonat: a tulajdon vlamely dolog használatának, hasznosításának és vele való rendelkezésnek a jogát jelenti. Ez esetben tehát melyik sérült szerinted? (Megjegyzem: nem én találtam ki ezeket, ha nem tetszik a tulajdon definíciója, az Alkotmánybíróságnál lehet reklamálni)

Ugyanaz mintha lemásolsz egy fényképet és berakod a netre a tulajdonosa engedélye nélkül.

Nem. Ez szellemi alkotáshoz fűződő jog. A te fényképed a te szellemi alkotásod, arról készítesz felvételt, amiről jól esik (persze a fenti megszorítással). Ha a vasúttársaság teszi ki a képedet a netre az engedélyed nélkül, az a gond.

Mégegyszer bocs.

(Ezt a hozzászólást kizárólag taxxx kedvéért írtam, hogy örüljön :o))

Előzmény: etwg (183416)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183424
Kovetkezo a helyzet:

Mesz Vmax-al, bent a terkozben, egyszer csak feljon a vezallas jelzon a sarga, majd meglatod a voros terkozjelzot, elmesz mellette es par masodperc mulva helyreall az igazi rend (jelfeladas). Gigantnal ez egy fura jelenseg, de a gyakorlottak tudjak, hogy valojaban ez tenyleg zavar es nincs valos foglaltsag, igy nem kell fekezni.
Előzmény: manhattani (183423)
manhattani Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183423

>Jo vicceid vannak, szerintem elferne az Indohaz poen rovataba:D
Nem menne el. Nem tanultál? Még egy ilyen megjegyzésed, és megint... na hagyjuk.

>amikor az M7 autopalyas hid utani ivnel levo AT-ken hatul levo meglatna amikor ralat a voroset es elkezdene fekezni.
Azt a vöröset nem egy sárga (meg esetleg még mellette valami lámpa) jelezte elő a mozdonyvezetőnek? Vagy mobilon rászólnak, hogy "Figyi, vörös jön, fékezz már!" ???

>a Gigant specialitasat ebben az esetben, hogy miert ment el mondjuk full gazzal ott a voros AT mellett.
Ha a Gigant full gázzal megy, az tényleg nagy gáz...

>Láttam már ilyen szerelvényben postakocsit is, amiben a vasútőrök utaztak. (Azok is endelkeznek autonóm fűtéssel.)
A vasútőrök? Néha igen... De ha megkínálja a másikat is, az még autonóm fűtés vagy már közösségi?

Előzmény: oldmumus (183324)
radio100jozsi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183422

Eszerint akkor egyetlenegy személyszállító vonatot sem fotózhatnánk...

Érdekes gondolkodásmód...

Ez jó:-)))

Holnap a 2517-est aki merészeli fotózni, attól kérném a menetjegyem 10%-át visszatéríteni, mert ezért a vonatért én fizettem kemény pénzt, így nehogy már más ingyén fotózza...:-)))))))))))))

Előzmény: Soldato (183403)
exmv Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183421

Holnaptól leszel szíves a MÁV (GySEV, Floyd, stb) részére minden, a mivatalos menetrendkönyvben meg nem hirdetett vonat látványa után átutalni valami kis összeget...

Részemről is lezárva. Az idézést az adataimnál megadott címre várom :)

Előzmény: etwg (183419)
amicus Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183420

Nem. Nem nyert.

Még gondolkozz.

etwg Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183419
Részemröl lezárva, vitakozzatok majd azokkal akik ezért fizetnek, meg a jogászokkal.
_nyunyuka Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183418
Ugyan már, ki akar itt szlovák gőzöst fotózni? Aznap lesz Dk-Timco közös futópróba, 160-as kocsikkal, milkabikával mint kihagyhatatlan fotótéma. Ja hogy erre jött egy különvonat? Így jártak. :-)))))
Előzmény: etwg (183412)
exmv Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183417

Ha már Amicus beidézte:

Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el.

Tessék mondani! Egy dolog látványa kinek a tulajdona???

Előzmény: etwg (183411)
etwg Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183416

Btk. 316. § (1) Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el.

Abszolut igaz, mit is teszel, ha lefényképezel egy privát tulajdont engedély nélkül (az adott esetben a tulajdon az adott vidéken elhalado adott vonat, amit azért visznek - ha visznek majd oda, hogy ismételhetetlen felvételek készüljenek).

Előzmény: amicus (183413)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183415

Hogy bírsz te ilyen jogrendben élni? Ha igazad lenne, én emigrálnék innen gyorsan (valami civilizált országba, Kongóba, Ruandába).

Mai ámokfutásod = :-(((((

Előzmény: etwg (183411)
amicus Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183413

Btk. 316. § (1) Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el.

Olvasd, értelmezd - üzeni asszonypajti. Én nem akartam ebbe belefolyni (szerintem nagyon nagy tévedésben vagy).

Előzmény: etwg (183401)
etwg Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183412

Nem, de tudod mi lehet a következménye, hogy rendezö majd elfelejti megfizetni a dijakat  (hiszen valaki készakarva tönkretette a programját), és örökre törli az utvonalat a listáirol......

Előzmény: _nyunyuka (183409)
etwg Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183411

Nem, ha véletlenül jártam (jártunk) ott, de igen ha ezt kiteszem elöre az internetre!!!!!!

S még akkor is ha teljesen egyedül maradok a tolvajok között.

Sajnos.

Előzmény: exmv (183405)
_nyunyuka Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183409

tehát egyszerüen elöre meggondolt szándékkal LOPSZ!

Mivel több magyar fotós is várható, ezért csoportosan és/vagy bűnszövetségben követik el. Gyerekek, már előre látom a pár hónapja megjelenő Blikk címlapját: "Újabb maffiaper: magyar vasútbarátok lefotózták az osztrákok különvonatát."

Hol vannak jogvégzett olvtársaink? :-))) Szegények dőlnek a röhögéstől :-))))).

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183408
Ajjaj. Orvos látott már?
HANGÁR Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183407
Hú, b**meg, egyszer lefényképeztem a Nyugati p.u.-t! Olvastam a térképen, hogy ott van. Tudja valaki Eiffel számlaszámát? Fizetek!
Előzmény: exmv (183405)
etwg Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183406

Éljen a balkán!

Most már nincs, de eredetileg az ilyen akcioknak 2 fö értéke van:

Akik utaznak a különvonattal - semmiképpen nem keverendö a menetrendi vonatokkal, igy senkinek semmi köze hozzá.

Olyan vonalakat választanak ahol az adott vonat nem tipikus, akkor muzeális értéke is lehet az ott készült fényképeknek, s ehhez sincs senkinek semmi köze, csakis azoknak akik szervezik illetve fizetik, mindenki más élösködö, és senkinek (a rendezön kivül) nincs joga meghivokat terjeszteni - ezért szolaltam fel.

Ha megtudod, jo, tartsd meg magadnak, de ne tedd ki a faliszekrénybe sem (pláne ne az internetre).

Előzmény: Nem vagyok pályaszám! (183404)
exmv Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183405

etwg,

nagyon egyedül maradtál a véleményeddel. Ha lefényképezel egy érdekesebb rakományt/vonatot/stb - mondjuk a Fórumon olvasott hírek alapján - akkor te is LOPTÁL?

Nem vagyok pályaszám! Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183404

Akkor majd szolok a rendezönek, hogy a fényképészeken is vasalja be a dijat (ahogy ezt a jo szokás már kikényszeritette).

Ezt kifejtenéd részletesebben?

Ha több honlapon is nyilvánosságra van hozva egy vonat útja, akkor az szvsz nyilvános.

Mondd, néztél már meg vasútüzemi vonatot? Ami nincs a menetrendben, az a te okfejtésed alapján nincs meghirdetve és nem nyilvános - ergo: fizess!!!

Előzmény: etwg (183397)
Soldato Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183403

"Ez az de azoknak akik fizetnek érte."

Eszerint akkor egyetlenegy személyszállító vonatot sem fotózhatnánk...

Érdekes gondolkodásmód...

Előzmény: etwg (183396)
M62-180 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183402
Kicsit furcsa ez a logika.
etwg Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183401
Ha véletlenül arrajársz biztosan nem, de igy a véletlent már ki lehet zárni, tehát egyszerüen elöre meggondolt szándékkal LOPSZ!
Előzmény: _nyunyuka (183398)
etwg Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183400

Kedves barátaim ahogy a MÁV se, de senki más nem köti az idegenek orrára, hogy mikor mit mivel szálit, igy ezt nem illik megtenni azokkal sem, akik a saját pénzükböl kibérelnek egy vonatot, ráadásul egy különleges szakaszon igy ehhez a kivülálloknak semmi köze, s abszolut illetlenség kirakni ezt olyan helyre ahol sokakat megszolit.

Ezzel igen könnyen azt is elérhetitek, hogy az utolso pillanatban lemondják a vonatot, és ez kinek jo?

(Egy francia stb. ha látja is bizonyára nem utazik oda csak ugy hasbol mások kárára)

Előzmény: Törölt nick (183389)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183399

hálókocsikhoz mindenképp kell valamilyen " hálókocsijegy" röviden pótjegy kell! anélkül nem lehetséges hálókocsiba utazni.

Előzmény: V43 blue (183366)
_nyunyuka Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183398

Ez az de azoknak akik fizetnek érte.

Igen, azok utazhatnak rajta. Megnézni, lefényképezni is tilos másoknak???

Előzmény: etwg (183396)
etwg Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183397
Akkor majd szolok a rendezönek, hogy a fényképészeken is vasalja be a dijat (ahogy ezt a jo szokás már kikényszeritette).
Előzmény: Nem vagyok pályaszám! (183394)
etwg Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183396

Ez az de azoknak akik fizetnek érte.

Előzmény: Soldato (183391)
Az igazi elhárítás Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183395
Érdekes módon itt nyíltan meghirdették. Szedesd le az ő honlapjukról is.
Nem vagyok pályaszám! Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183394
Kedves etwg!
Ez bizony meghirdetés.
Lehet bocsánatot kérni.
Előzmény: Soldato (183391)
Keletis Gizi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183392

Nem értelek.

Miért fáj neked, ha más is tud róla? Nem állt szándékomban leutazni, de mert így kiverted a balhét, azért is lemegyek! Nyílt vonalra!

Soldato Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183391
exmv Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183390

gmarc leírta a fotósoknak, hogy június 18-án lesz egy nosztalgiavonat Rajka-Csorna-Sopronon át Wr. Neustadtba.

Úgy emlékszem, egy-két nappal ezelőtt már írta valaki.

Csak azt nem tudom, kinek miért fáj, ha valaki kimegy megcsodálni a vonatot.

Előzmény: Törölt nick (183386)
mcg Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183388

Na igen,ennyire bőven vannak már Szolnokon a posta-Bhv-k...?....kiváncsi leszek Fonyódon mely hétvégén fogják először összefirkálni őket...:(

A 8702-es meg ma egy békéscsabai(most kanizsai) By+szolnoki Bhv-k voltak...(utóbbiak is ideiglenesen Kanizsára állomásítva)..eléggé csúnyán összefirkálva mindegyik..:(

Előzmény: radio100jozsi (183355)
Nohabf Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183387

Üdv!

Fél füllel hallottam hogy a királyi Tv-n az Estében a Máv vezérigazgatója lesz a vendég,a fokozott jegyellennörzésröl is lesz szó benne.

Akit érdekel az este 10 fele tapadjon a TV-re!

Nohabfan

etwg Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183385

GMARC

ha szabad kérdeznem, milyen jogon kürtölsz világgá privát informáciokat. Ki jogositott fel erre? Ez egy magánvonat, magánpénzböl, és a szervezö ha akarja kihirdetheti, de ö nem akarja, neked meg semmi közöd hozzá.

Kérem az operátort, hogy ha lehet törölje az egész infot.

Siemens113 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183384
ez az ülés amúgy érdekes dolog szerintem

mekkora különbség van a Bp ülései között és a z új elővárosi kocsik /posta Bhvk/ ülései között?

méretre van egy nagyon pici de kényelemre nagyjából ugyanaz....

hozzáértőknek van esetleg más vélménye?

sziasztok
Előzmény: PLACI (183373)
Siemens113 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183383
teljesen hasonló volt a helyzet velem is végre vége :-)))

bár egyszer elküldhetnék őket vagy vmi más családot egy tiszta vasúti vagy villamosos kirándulásra :-)))

üdv
Előzmény: v_peti (183371)
Mopi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183382
"12 kocsi+2 szlovák gőzös összeállításban fog közlekedni (475,196 és 2050,002)."

A 2050-es osztrák gép, ráadásul dízel. :-)
Előzmény: gmarc (183354)
v_peti Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183381

Mondjuk az igaz, hogy amikor a '70-e években készítettek egy hálókocsit, akkor még sok olyan hely lehetett, főleg keleten, ahol nem volt villamos előfűtési lehetőség.

Sőt még villanyfűtés sem volt a vonatokon. L. a Munténia '90-es években készült újabb kocsijai is fel vannak szerelve gőzfűtési rendszerrel.

Előzmény: scsabi (183378)
Siemens113 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183380
köszi a képet

még sosem utaztam ilyen kocsiban nem tudom blül mennyire elviselhetőek a körülmények

üdv
Előzmény: seTTebello (183335)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183379
Ok jol ertettem. A balatoni KOFI-ben ilyen szerintem nincs igen, hogy ne lenne valaki, mert tobben dolgoznak.
Előzmény: exmv (183377)
scsabi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183378
utóbbi
Előzmény: v_peti (183372)
exmv Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183377
Általában a Zirányító ül a boxában :)
Előzmény: oldmumus (183376)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183376
Most lehet mar tul faradt vagyok de ez az mv-re vagy az iranyitora vonatkozik?
Előzmény: exmv (183365)
PLACI Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183375

Valaki tudna képet berakni a "régi" Tokaj IC szerelvényéről, amikor szinte csak Bvmz-ből állt? Már nem emléxem, csak arra, hogy bármelyik kocsiban utaztam, mindig Bvmz volt. Elképzelhető tehát, hogy valóban abból állt? Kb úgy 5-6 éve lehetett.

Ha már kép: lécci a régi Bartókról is, ha lehet, a 100-ason legyen, amikor még volt benne DB-s kocsi!

Meg ha már kívánságműsor van: Az Arrabónáról is tudtok képet mutatni, lehetől?eg Ebesen vagy Kabán? (Ott is megállt a puccos kocsikkal!)

Köszönöm előre is:-))))))))))))))))))))))9

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183374

"Győzike: Csak villamosok kedvvért néztem meg. (Voltak az elején a bejátszásban. Sajnos túl rövid ideig szerepeltek, és a típusát sem tudtam megállapítani. :( Amúgy lehet örülni, mert ez volt az utolsó rész."

Na látod a gyerekeim pont, hogy szomorkodnak amiatt, hogy ez az utolsó rész. Nekik tetszett. Nekem meg teljesen megszokottá vált hétfő esténként a program.

Jók voltak azok a villamosok már ami látszott belőlük.

Előzmény: v_peti (183371)
PLACI Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183373
Réges régen nem ültem Bp-be, de csak tapasztaltam, hogy ezekben a dunakeszi által felújított kocsikban(?) az ülés nemegyszer recsegett-ropogott, valahogy kijött a rugója, és nem lehetett rendesen rajta ülni. Ez mondjuk azért jó, mert szólok a vjv-nek, és ad 130 Ft-ot. :-)
Előzmény: radio100jozsi (183370)
v_peti Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183372

Az állításod a hálókocsik többségére sem igaz...az újabb gyártásúak már nem minden esetben önellátók.

Visszafejlődés? Vagy hosszabb állásidő esetén rákötik őket az állomások előfűtési hálózatára?

Előzmény: Törölt nick (183368)
v_peti Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183371

Győzike: Csak villamosok kedvvért néztem meg. (Voltak az elején a bejátszásban. Sajnos túl rövid ideig szerepeltek, és a típusát sem tudtam megállapítani. :( Amúgy lehet örülni, mert ez volt az utolsó rész.

Előzmény: Siemens113 (183284)
radio100jozsi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183370

Hát én jobban utaznék IC-nél Bpm-be, mint 20-67-es Bp-kbe, így szerintem örülj, hogy a 100-ason azok mennek.

Ha nem hiszed, vasárnap üljél be egy miskolci IC-be, aztán nyilatkozzál, hogy milyen rossz az a Bpm.

Előzmény: PLACI (183362)
PLACI Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183369

utasforgalma mekkora volt?
A Báthory vége bejön 17.33-ra (5+5 Bo/Bko, 1+1 Ao), csak később tolják rá a nemzetközi kocsikat+ ami megy varsóba Bpmz. Így a sok marha felszáll a 20-37-esekbe nyomorogni, pár későn érkező -vagy vasutas:-)- meg az elejébe.

Egyébként el van írva a menetrend, mert Győrtől Rajkáig jelöli az 1. osztályt is, holott ott csak a 2 Bpmz van belföldi utazásra igénybevehető.

Előzmény: Siemens113 (183328)
Csőkutya Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183367
Ez épp elég különbség :))))
Előzmény: PLACI (183364)
V43 blue Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183366

Kössz a képeket!

És a fekvőhelyes kocsiba külön jegy nélkül be lehet menni?

Előzmény: Törölt nick (183327)
exmv Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183365
Hát ez az. Mindegy, min hívod, ha nincs a boxában...
Előzmény: rg7 (183361)
PLACI Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183364

a sima gyorsba

bocs, Ex.

a gyorstól abban különbözik, hogy nem áll meg Ácson. Ennyi. :-(

Előzmény: PLACI (183362)
rg7 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183363
Már leírták, arra.
Előzmény: Törölt nick (183357)
PLACI Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183362

ezzel azt mondod, hogy a Báthory -ba se Bvmz vagonoknak kellene lenniük?

mármint Bpmz? Figyu, az igaz, hogy nemzetközi, de nekem már rohadtul elegem van abból, hogy a 100-ason amortizált Bpm-ek futnak, a sima gyorsba meg pakolják a Bpmz(Bvmz)-ket. A 2 közt kívülről csak +1 ablak van az utóbbi javára. Belülről ég és föld...

az 1-esen azért találkoztam már a 9307-esben is Bko-val...

Előzmény: Törölt nick (183331)
rg7 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183361

Tartsa fel a kezét az, aki már tapasztalta azt, hogy az irányító [mozdonyrádión] hívása után (szövegesen, vagy az 'Elküld' gomb megnyomása után) majdnem egy perc telt el, amíg bejelentkezett...

Csak egy?:) Jó időt futottatok:))

Előzmény: exmv (183349)
v_peti Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183360

Hát igen a GSM Pro nem igazán kiforrott rendszer, nem véletlen, hogy csak a T-Mobile vezette be itthon.

És a Pannon GSM? :)

Előzmény: radio100jozsi (183351)
v_peti Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183359

Ro-La: A fekvőkcsik nem rendelkeznek autonóm fűtéssel? (Vagy az csak a hálókocsikra igaz?)

Láttam már ilyen szerelvényben postakocsit is, amiben a vasútőrök utaztak. (Azok is endelkeznek autonóm fűtéssel.)

Előzmény: Törölt nick (183357)
FOMA Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183358

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183357
"Mennyi tehervonatot kell mai állás szerint fűteni? (Semennyit!)

Ezzel azért vitába szállnék..."

Csak nem a rolára gondolsz?

Előzmény: rg7 (183212)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183356
Hát akkor válasz is, rakománnyal :) Kipróbáltunk már ezt s azt :)
Előzmény: exmv (183352)
radio100jozsi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183355

Ok, és köszönöm, ez is érdekes fotótéma a zala hídnál egy csörgős hidas képnek jó lesz ez a vonat:-)))

Ha már érdekességeknél tartunk, hétvégenként érdemes lesz fotózni a szombati  28702-es ( Déli i.: 7:20- Fonyód é.:10:27), és vissza a vasárnapi 28701-et (Fonyód i.:19:25- Déli é.:22:18), mert szolnoki posta Bhv-s szerelvénnyel megyen!

Előzmény: mcg (183350)
gmarc Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183354

Figyelem!!! (bocs, ha volt)

Nosztalgiavonat közlekedik június 18-án, szombaton Rajka-Csorna-Sopron útvonalon Wr. Neustadtba. A vonat 12 kocsi+2 szlovák gőzös összeállításban fog közlekedni (475,196 és 2050,002). Várható menetrendje:

Csorna i.: 14:27
Sopron é.: 15:35

Visszaútban:

Sopron i.: 17:45
Csorna é.: 18:35

Lehet izzítani a fotógépeket!

oldmumus Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183353
Ez nem szolgaltato fuggo! Nemzetkozi szabvany ertelmeben azonos frekvencian azonos titkositast hasznalnak.
Előzmény: radio100jozsi (183351)
exmv Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183352

Matiz,

OFF mail ment ON

radio100jozsi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183351
Hát igen a GSM Pro nem igazán kiforrott rendszer, nem véletlen, hogy csak a T-Mobile vezette be itthon.
Előzmény: oldmumus (183347)
mcg Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183350

"A 9654 a Balatonszentgyörgy i.:12:25 - Tapolca é.:13:16, akkor nem Bz-s?"

De az..csak mindig összekavarják errefele a számokat,így azt hittem az a Ms-Kl....

A lényeg tehát az,hogy a 972-vel Keszthelyre érkező remot-M41 délben gépmenetben lemegy Balatonszentgyörgyre (közben viszi a 864 gépét is),majd tesz egy kanyart vissza Keszthelyre a miskolci vonattal. 5 előtt gépmenet Keszthelyre,s ott 861 előhűtése...

...

"ez megy a Nagykanizsa-Nyíregy gyorshoz, és ez nem villanygépes lenne?"

Ez megy,igen az lenne(télen az is),de most  nem villanygépes,hanem remotos...:)(lásd feljebb)

ui:tényleg,most 9664 a miskolci személy...:(

Előzmény: radio100jozsi (183341)
exmv Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183349

tartsa fel az a kezet aki mar tapasztalta azt, hogy a szam hivasmegintas utan (keszulek utolso szukseges billentyu lenyomasatok) az elso csengesig majdnem egy perc telt el.

Tartsa fel a kezét az, aki már tapasztalta azt, hogy az irányító [mozdonyrádión] hívása után (szövegesen, vagy az 'Elküld' gomb megnyomása után) majdnem egy perc telt el, amíg bejelentkezett...

Előzmény: oldmumus (183343)
exmv Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183348
Nálam Office 2003 fut. Nézd meg a 183292 hsz-t, abban leírtam, hogy lehet beállítani.
Előzmény: Törölt nick (183344)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183347
Kezded kapizsgalni a lenyeget.. Peldanal maradva a Nyiregyi vonatok lejonnek a tohoz ahol a csucsezonban tulterheltseg volt/lesz. De elarulom neked, hogy tulterheletlen idoszakban is van ilyen. Ennek oka nem mas mint a titkositas miatti kulcsgeneralas ha annak ervenyessege eppen lejart a hivas kezdemenyezese elott.
Előzmény: radio100jozsi (183345)
radio100jozsi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183346
Bocs, nem írtam, hogy 6-os van nekem.
Előzmény: Törölt nick (183344)
radio100jozsi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183345
Én túlterhelt helyeken sokszor tapsztalok akár 1 perces semmit is, mire kicseng a másik fél.
Előzmény: oldmumus (183343)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183344
2000/2003 nem kérdez, küld, azonnal. Nem is lehet kikapcsolni azokban, amik itt vannak, sem az angol, sem a magyar változatban.
Előzmény: radio100jozsi (183339)
oldmumus Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183343
Na azert a kicsi es nagy kozott van kulonbseg. Kepletesen mondva tartsa fel az a kezet aki mar tapasztalta azt, hogy a szam hivasmegintas utan (keszulek utolso szukseges billentyu lenyomasatok) az elso csengesig majdnem egy perc telt el.

Ha jon kello jelentkezo akkor elmondom az okat es, hogy ez a KOFI eseteben miert aggaszto.
Előzmény: radio100jozsi (183342)
radio100jozsi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183342

Nem mobil KÖFI rádiót írtam, hanem mobilt. Mobiltelefont.

Kisvasúton is bevált, Kismaroson alkalmazzuk is eme modern technikát:-)))

Előzmény: rg7 (183318)
radio100jozsi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183341

majd próbáld ki a szintén remot-csörgős 9654-9653-at is..:)

A 9654 a Balatonszentgyörgy i.:12:25 - Tapolca é.:13:16, akkor nem Bz-s?

A 9653 meg a Keszthely i.: 15:55 - Balatonszentgyörgy é.: 16:07, ez megy a Nagykanizsa-Nyíregy gyorshoz, és ez nem villanygépes lenne?

Előzmény: mcg (183305)
track300 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183340
100b, bocs
Előzmény: track300 (183338)
radio100jozsi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183339

Az Outlook automatice küldi

Érdekes nekem az Outlook Express nem küldi automatikusan, hanem kérdez előtte.

Előzmény: Törölt nick (183277)
track300 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183338

Épül az M3 a 100-as vonalat keresztezve (Császárszállás).

radio100jozsi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183337

OFF

A HIF-nél tökéletesen megyen az e-mail  panasz, én a Pannont nyomtam fel szabálytalan ÁFSZ módosításért mellékeletem is a levélhez a dolgokat, amiből nagy botrány lett nyilvánosan, és vissza is vonták a módosítást. A HIF nekem ajánlott levelekben küldözgetett vissza. Pedig ez már vagy 3-4 éve lehetett.

ON

Előzmény: Törölt nick (183246)
1347 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183336

Idézet a mai Népszabadságból:

Földön, vizen, levegőben ellenőriz a MÁV. Legalábbis erre lehet következtetni a közleményéből. Ennek szövege szerint a vasúttársaság "repülőbrigádokat" hoz létre, amelyek a "vonatok fedélzetén" ellenőriznek.Megtudhattuk azt is: a MÁV programot dolgozott ki "a személyszállító kocsik tisztitásának rendszerszemléletű fejlesztésére", valamint hogy "az utasközpontú attitűd szerves része a szolgáltatási színvonal növelésének".

Kedves MÁV! Inkább csinálja,de könyörgök ne írja le!

T.T.L.

Ismé egy K.úrtól származó szösszenet??

seTTebello Creative Commons License 2005.06.14 0 0 183335
Előzmény: Siemens113 (183328)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!