Leginkább arról szólt, hogy a Red Bull hatékonyabban tudta beáldozni a 2. pilótáját, mint a Merci. Nekem amúgy csak 4 helyszín volt vitathatatlanul Red Bullos: Baku, Ausztria 1-2, Mexikó. Mercinél Portimao, Barcelona, Hungaroring, Isztambul és az utolsó 4 futam is nagyon tiszta, megkérdőjelezhetetlen előnyt hozott.
Olyanokat nem mondok, mint Imola, Monaco, ezekben pl. domináltak a vezetői szintű alulteljesítések is, pl. Monacoban Bottas ott volt végig virsli árnyékában a kieséséig. Meg volt jópár egálos sztori is.
Nem volt az kontextusából kiragadott mondat, egy őszinte kritika volt a csapat és a versenyzők felé.
Nem voltak azok rossz szezonok, voltak esélyesek a WDC-re... szerintem te is boldog lennél, ha Perez csak annyira lenne esélyes idén mint akkor volt Vettel...
akkor tegyük hozzá hogy úgy nyert Max, hogy nem csak padlólemezt vágást, meg AD csaló win-t kapott ajándékba, hanem még azt is hogy Lajosnak Perez, Tsunodo Alonso mindenki keresztbefeküdt a pályán, Botlasz meg illedelmeskedett Maxnak.
És ehhez tedd hozzá, úgy nyert a merci, ha a kirúgása utáni versenyeken Boti illedelmesen lehúzódott max elől, amivel csapatban is sok pontot adott neki, nem csak egyéniben.
Ez egy ugyanolyan kontextusából kiragadt nyilatkozat, mint Marchionne 2017-ben, amikor mondta, hogy megnyerhették volna a vb-t. Volt kb 6 futam, amikor a RB volt a gyorsabb, a többin tisztán a Merc, az utolsó 4 futamon meg durván lelépte.
Max Verstappen szerint nem valódi a szurkolók unalma a Red Bull uralma kapcsán.
Arra a kérdésre, hogy látja-e a nagyobb képet, és azt, hogy a sportágnak jót tett a Red Bull nyeretlensége, a holland így válaszolt:
„Őszintén szólva, ez egyáltalán nem érdekel, nagyon egyértelmű vereséget szenvedtünk. Nem gondolkodom azon, hogy mi a jó az F1-nek, nem hinném, hogy olyan rossz volt, ami eddig történt. Egyszerűen csak jobbak voltunk a többieknél. Ha az emberek ezt nem tudják értékelni, akkor nem igazi rajongók, de ez van. Ezért is voltam olyan nyugodt az egésszel kapcsolatban. Mi nem teljesítettünk jól, míg mások jobb munkát végeztek nálunk és megérdemelten nyertek. Nem azért kell nyerniük, mert az emberek azt mondják, hogy unalmasak a győzelmeink” – nyilatkozta Verstappen a Racingnews365.com-nak.
szóval mindenki kezdjen el rajongani a tech domiért!:)
nézd meg mikor rúgták ki Bottast, hogyan engedte el folyton Maxikát zéró ellenállással, miközben Perez meg keresztbefeküdt lajosnak, meg nézd meg hogy mit mondott év végén Newey.
Masi féle csalással, amiért farkát behúzva el kellett takarodnia az F1-ből, mint Briatorenak Kispiké falazása miatt, vagy Rondenisznek a Ferrari tervrajzok fénymásolása miatt.
Ha azt nézzük, hogy a 20 autós mezőnyben az övé a 3. és 10. legerősebb között mozgott pályától függően, és ehhez képest 3. helyen áll a vb-n, akkor Hörbinek igaza van.
Herbert kétli, hogy Hamiltonnak meglesz a nyolc bajnoki cím
A korábbi F1-es versenyző, Johnny Herbert úgy érzi, Lewis Hamilton már nem fogja megszerezni nyolcadik világbajnoki címét, a jelenlegi szabályrendszerben ugyanis a Mercedes továbbra is elmarad a Red Bulltól, és nem érzi, hogy ez egyhamar megfordul.
Bíznod kell a csapatodban, és Lewis is hisz bennük, ezért írta alá az új szerződését. Az előző évek alapján viszont nem látom, hogy megszerzi a nyolcadik bajnoki címet. Az autó jobb lett, mióta változtattak a koncepción, de csak annyira jók, amennyivel éppen le vannak maradva a Red Bull mögött. Nem ők diktálják a tempót
Herbertnek nem esik le, hogy már rég nincs szó a nyócról, most a hét a tét.
Én olyan fiatal vagyok, hogy nem is tudom pontosan, mennyire :D
Amikor kijött az ötödik rész (Umbridge-dzsel), a Harry Potter topikból többen voltunk éjféli ládabontáson a már mittoménmelyik könyvesboltban... innen is volt szerintem rajtam kívül más is, de nem buktatok le senkit! ;)
Az ötödik erő, a russell fenyegetés, a hirtelen eltűnő faktor és skill, a júliusi nemdominancia és az utolsó versenyen eldőlő VB-címes dominancia, a 0:3-as döntetlen és a 3:1-es vereség... :)
Hát van gond toszinál bőven... úgy emberi mint sportszakmai! :D
Te beszélsz arról, mi a sportszerű, a legnagyobb mosdató? Megszámolni is nehéz, hányszor magyarázkodtál sportszerűtlen dolgok miatt, mint Szocsi, ami szerinted versenymenedzselés, és rögtön e aljas TO után napokig itt magyaráztad a bizonyítványt. Silverstone nálad meg versenybaleset volt (nem is büntetted volna) közben meg az F1 csatiján hivatalosan is Adelaide mellé került. Hamcinál mindent megmagyaráztatok, pedig megvan a TO, a kilökés, 8 év domi és a hazugság élő adásban is. Meg a két éve tartó balfaszkodása is csapattárs által inasozva.
Tehát te egy tettlegességig nem fajuló dolgot jobbnak tartasz Rajko fotós bántalmazásál. És még te papolsz, most meg itt erőlködsz, mint jehova tanúi biológia órán. Rajkónál bunkóbb, ordenáré, bántalmazó még nem volt az F1-ben, de talán a sportban sem.
Egy érdekes írás, hogy a TD018 mekkora hatása lehetett a Red Bull Szingapúri visszaesésében és hogy lehetséges-e hogy ezen technikai direktíva (TD018) miatt amely főként az első és hátsó szárnyak rugalmasságának korlátozására született más pályákon is jelentkeznek problémák a Red Bullnál!
Hát szerintem páran örülnénk és flexelnénk nagyokat ha Singapore megismétlődne! 😂
Has TD018 had a 'devastating' impact on Red Bull's RB19?
19 September at 14:55 | Author Paolo Filisetti | racingnews365.com
Paolo Filisetti takes a look at the potential impact TD018 had on Red Bull's RB19 in the Singapore Grand Prix?
The difficulties Red Bull faced with the RB19 at Marina Bay culminated with Max Verstappen and Sergio Perez being eliminated in Q2, and lining up 11th and 13th on the grid.
It was clear from Friday that the Milton Keynes-based team was suffering from difficult corner entry, but also strong rear-end instability on exit.
After the elimination, the team spoke generically about set-up problems, evidenced by the fact that it experimented with various combinations in terms of wing levels, suspension set-ups and ride heights.
Christian Horner himself tried to play down the influence of the introduction of TD018, with the FIA clamping down on flexibility and controlled deformation of wing elements and any potential impact this had on the car.
...
The impact of TD018?
Refuting the statements of team management, nothing else but the introduction of TD018 could have upset the delicate balance of the car.
Having tried various configurations and settings with different ride heights and without arriving at as satisfactory solution to induce sufficient energy on the tyres to grip and stability that the drivers needed, unequivocally indicates the effects linked to the impossibility of managing load generated by the wings in a straight line and through the controlled deformation of the flaps has had a devastating effect on the balance of the car.
As for Ferrari, it is equally clear that the balance of the SF-23 was perfect since the start of the weekend.
What was striking, as in Monza, was the almost total lack of porpoising, despite the very low ride height, which was not conservative owing to the bumps of Marina Bay.
As reiterated by the drivers, it is clear that since Monza, Ferrari has found a way to manage downforce load distribution, making the aerodynamic centre of pressure more stable and reducing longitudinal mass transfers.
Az a baj toszival hogy totálisan amorális a csóka.
A VB címek újraelosztásánál nem azt kell figyelembevenni hogy az egységsurarú tifosi mit szeretne. Az a kit érdekel és pont leszarjuk kategória. :)
Azt kell nézni, mi a sportszerű, mi az ami korrekt.
Ha kilökés van mint pl 1994 vagy 1997, vagy a FIA általi tolás (2000-05) akkor egyértelműen arra irányul maga a csalás hogy megszerezzék a VB címet vagy fölényt egy kiemelt csapatnál stb.
A Renault esetében nem az volt a cél hogy Massával kibasszanak és Hamiltonnak kedvezzenek, hanem hogy behúzzák a GP-t és nem is maga a csalás okozta Massa bukását, hanem a Ferrari kígyóbűvölése.
Szerintem ezt a Massa-ügyet még a Józsi bácsi se tudná megnyeretni a Buharin perben! :D
igen, ez így van. de 2003-ban nem csak ez az egy stikli volt, hanem a visszatolásos dolog sem volt annyira szép dolog. ezeket összevetve 2003-ban KR-nek kellett volna nyernie. ha már Massa itt 2008sozik.
A fotós felöklelese és a pályabíró bántalmazása nagyon is szándékos volt. A síró gyerek fellökése véletlen volt, de ott is hagyta, nem foglalkozott vele, ez olyan, mint a cserbenhagyásos gázolás. Schumi és Max ilyet sosem csinált. Rajko bunko és tusko az életben.
ezek véletlen dolgok voltak, százszor kitárgyaltuk. nem kell őt beállítani egy agresszív fasznak. ha az lett volna az a pályán is látszik, de nem ezt láttuk. ellenben MS és VER esetében, akikért annyira rajongsz.
Először csak annyit akartam írni, hogy a daruzásnak nincs jelentősége, mert Lajos nem kapott érte pontot - aztán leesett, na nem Lajos a daruról, hanem hogy 2007-ben plusz két pont kellett volna neki a VB-hez. És merő véletlenségből MS pont annyit kapott a tolásért (ami neki végül nem is kellett). Az meg már csak hab a tortán, hogy mindkét esetben Kimi a másik fél (aki épp bukta/nyerte a VB-t).
"ha Hamilton ugyanannyi pontot szerzett volna annyi pontot a daruzással, mint MS a kitolással (2), akkor feltehetően emlegetnénk eleget, mivel 111-110-zel behúzta volna 2007-et és VB lett volna az újonc évében, mostanra meg nyolcszoros :P"
Húbasszameg, ez már annyira absztrakt számolás, h nem is értelmezhető. :-)
Kisgyerek fellökése, fotós felöklelése, pályamunkás bántalmazása, trágár, ocsmány viselkedés elő közvetítés alatt. Ez a ti szintetek.és innen erkölcsködtök.
Nyugi, ha Hamilton ugyanannyi pontot szerzett volna annyi pontot a daruzással, mint MS a kitolással (2), akkor feltehetően emlegetnénk eleget, mivel 111-110-zel behúzta volna 2007-et és VB lett volna az újonc évében, mostanra meg nyolcszoros :P
(Ezzel szemben ha MS annyi pontot szerzett volna a kitolással, mint Hamilton a daruzással (0), attól még 91-91-es pontegyenlőséggel ő lett volna a 2003-as bajnok - ezért se nagyon kerül szóba, nem is tudom, mikor volt róla szó itt utoljára.)
meg nyilvánvalóan a leparkolása monacoban, az összes pályáról leszorítós dolga, kamu lábtöréses otthonmaradása, TO-s nyerései...had ne soroljam a további nyilvánvalóan pedáns magatartását, megoldásait, szereplését, amivel megérdemelten nyerte a futamait:)
Egészségedre! De a VBt nem szimpátiára adják, hanem pontokra. Ha szimpátiára adnák, akkor már 3x VB sem létezne.
Arról nem is beszélve, hogy a "TO-s 1 pontos kamu vb cím" egyáltalán nem kamu, nem úgy, mint az 1994-es kilökős. Na, az full kamu, de elhitték, hogy véletlen volt. Egészen 1997-ig, amikor megszégyenítve elvették a csalótól. 1994-et csak azért nem vették el, mert utólag nem írják át a VBt. De, ha Massa nagyon nyomja, akkor még 1994 is terítékre fog kerülni.
Már most hisztiztek a hat miatt (pedig nem olyan rég még nyócról ákmodoztatok) pedig Massa ügyvédi csapata még oda sem vágott az asztalra. Csalással nyert vb címet el kell venni, kész.
Mert az, hogy neked szar, még nem szabálytalan. Hami és Alo nem kérésre nyomták fullban a kretént, hanem igazi volt, és belülről jött. Ezért veszítették el az egyéni VBt.
Meg ugye a Massás dolog ott is sántít, hogy jóval a vége előtt történt. Mert ha tudod, hogy kell még 5 pont vagy elég az X hellyel hátrébb végezni teljesen másképp vezetsz. Vannak olyan helyzetek amikor az utolsó futamon volt valami, ott még talán megmagyarázható a változtatás, de egy vb közbeni esetnél azért nem tudhatjuk mi lett volna.
Max MS visszatolásába lehet úgy-ahogy belekötni, ahogy Ordas rugózott ezen anno, de amúgy az is szabályos volt, később is volt rá precedens. Erkölcsileg amúgy inkább JPM, ha már semmiképp nem Schumacher, 2 győzelemtől esett el motorhiba miatt, Indyben pedig röhejbüntetéssel verték szét a futamát.
Már bocs, de Brazíliában már az is gáz volt, hogy egy egyértelmű számítási hiba miatt neki szólt a himnusz, nem a valódi győztesnek. Kb olyan volt a sztori, mint 2021 Abu, csak míg Abuban a szokásjogot rúgták fel, Brazíliában a mért adatokat, ezért helyrehozták úgy-ahogy. Egyébként Brazíliával együtt se lett volna vb, 93-93, és 6 győzelemmel Schumacher a bajnok, teljesen megérdemelten.
nem a személyek itt a lényegesek, hanem a tény, hogy utólag akarnak változtatni és átalakítani eldöntött vb-ket. amivel dominósort döntenének. erről megy a csevej. kitől mit vettek el jogosan vagy jogtalanul, amire utólag ugyanúgy igényt lehetne tartani, ha már Massa meghajlíthatja az időt. nem lenne jó precedens ez, lássuk már be.
Na de ezt miért lenne jogosabb elvenni mint 2008-at? Csak mert ott az érveitek szerint ott Hamiltonnak semmi köze az egészhez amiért Massa perel ( ami igaz is természetesen), kérdem én Schuminak mi köze van a 2003-as Brazil nagydíjon döntöttekhez? Mivel Fisichella megkezdte az 56-ik kört így teljes joggal nyerte meg a futamot🤷
Elhiszem, hogy nektek tetszett volna egy emilioalzamoras vb cím, de kb a fél világ röhögött volna rajta. Schumi harmadik erő autóval lett bajnok, még a meki is jobb volt, nem beszélve a csaló gumis williről.
MS-nek is számtalan gáz hibája volt abban az évben. ne gyere már ezzel, pedig 5szörös vb volt már akkor! KR meg egy viszonylag zöldfülű csóka, aztán 2 pont híján majdnem elpicsázta a nagy istent. ha brazília megmarad nála, meg is van, a FIA tett róla, hogy ne maradjon.
konzisztensebben vezett, mint MS. ennyi. az ne legyen már baj, hogy ahol nem nyert, szinte mindig a domináns ferka után P2-ben végzett. ráadásul elvett a FIA tőle egy győzelmet ugye. ne nyúljál megint mellé, csak utálatból.
Hatalmasat ünnepelt Massa az autóját vezetve az esőben... gondolom a Ferrari csapatra gondol, akikre még a macska is rávert stratégia-értelmezésben... :P
Megdöbbenéssel látom, hogy már a 80-as évek végén tele voltunk fedélezti kamerákkal. Hogyhogy az mind kimaradt az élő adásokból? És akkor gondolom Senna halála is egy az egyben fel volt véve a sisakja mellől...
Helmut Marko hopes Massa is awarded the 2008 title.
"It was terrible to see how Massa celebrated winning and then everything was gone. I would like him to be awarded this title - and Mr. Hamilton, for whom records aren't that important, would then have one less..."
:) ez hülye. gondolom 21'-ről is ilyen könnyen lemondana. nézném a fejét.
Amúgy 2003-ban mi volt olyan extra támogatás? Kicsi voltam, nem voltam még 8 éves se, akkor még csak annyira érdekelt, hogy a piros autó vezet és én ennek örülök :D
szerintem tök rendes, hogy elmagyarázza Massának józan parasztival mi a szitu. ha nyerni hagyják, mindenki borítja a bilit és akkor 21'-nek is annyi. meg 2003-nak is, ami csípni fogja a segged:) nálam meg bécsi perec, cserikók bekészítve.
tévedsz, Toto perelni akart, és Lajos mondta, hogy engedjék el. A címet meg megkérdőjelezték, még az év végi díjátadót is tüntetően kihagyták, és rohadtul nem felejtették el a dolgot. A legegyértelműbb cím elcsalás volt kb 94 óta.
szerintem emiatt kár basztatni Totót. főleg, hogy (az egyházi trollokkal ellentétben) ő konzisztensen ezt az álláspontot képviselte 2021-el kapcsolatban is. nem pereltek, nem kérdőjelezték meg Verstappen vb-címét. ahogy Wolff mondja: nem lehet egy teljes szezont egyetlen momentumra kihegyezni. és ezt belátták ők is.
Masinak távoznia kellett, mert tarthatatlanná vált volna a helyzete, de ennyi, Wolffék már nem is nagyon emlegetik azt az esetet, hanem a saját munkájukra és a nyolcadikra fókuszálnak.
őszintén szólva ez sokkal sportemberibb (sőt, ez a sportemberi) magatartás.
az egész Massa-per rendkívül kínos, úgy, ahogy van egyébként is.
Nekem a Hamci éra ugrik be, amikor semmiért sem büntették a függönylábút. Hockenheim bokszbejárat levágásával árkon-bokron veszélyesen vissza a pályára bünti nélkül. Vagy a bakui fékteszt.
Wolff: Zavar keletkezne az F1-ben, ha Massa megnyerné a pert
Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy nyert ügye van. Aláírjuk a sportszabályzatot. Azok nagyon világosak, és elkötelezed magad licenctulajdonosként magyarázta a Mercedes-főnök. Ha mindenki megnyitná ezeket a helyzeteket, zavar keletkezne a sportban, és különösen, ha a teljes bajnokságokat nézzük: annyi minden van, ami befolyásolja, hogy nyersz-e vagy veszítesz, hogy őszintén szólva nem látom ebben az ügyet.
"Most, h bekerült a köztudatba, h azért Rus mégsem akkora tigris és _esetleg_ ebből az jöhetne ki, h mégsem ham a non plus ultra, az egyház gondolom köpköd."
RUS-t HAM rakja mégsem akkora tigris státuszba, nem lehet egyszerre mégis béna is. Egyházad meg neked van egyébként ezzel a görcsös HAM lehúzással, egyházazással, utálattal.
azért a VER nm büntetésnek van visszhangja. egy kicsit engem ez a Todt-Brawn érát juttatja eszembe. remélem nem erről van szó.
Martin Brundle labels AlphaTauri’s no-show for Max Verstappen hearing a ‘sporting disappointment’
That AlphaTauri didn’t attend the hearing into Max Verstappen’s impeding of Yuki Tsunoda in qualifying for the Singapore Grand Prix was a “sporting disappointment” for Martin Brundle.
Rivals call for FIA ‘consistency’ after Max Verstappen reprimand confusion
Aston Martin have called for “consistency” in FIA punishments after Max Verstappen appeared to get off lightly during qualifying for the Singapore Grand Prix.
Nehéz így viszonyítani, mert itt kb. senki nem tud ugyanolyan szinten teljesíteni és pl. ugyanúgy benne van hogy Perez már "elfárad" vagy hanyatlik a korábbi önmagához képest, (Alo és Ham is nyilván) Albon meg a fiatalabb generációk meg fejlődnek.
Lehet egy FIndiás Checo sokkal jobban megszorongatná Verstappent szvsz ez is benne van.
Alig volt pár verseny Albonban, amikor bekerült a Red Bullba, és azon a néhány futamon, az akkori csapattársához képest, nem volt kiemelkedő, csak egy tisztességes átlagot hozott le. Azóta rengeteg idő telt el, neki is bőven volt lehetősége fejlőni, érni, a mai Albon, lehet hogy közelebb lenne Verstappenhez. És, Gasly is előfordulhat, hogy jobban menne, mint akkor, igaz neki már volt némi tapasztalata, de fejben egyáltalán nem állt készen, 1 nagy csapatra. Mostanra talán már keményebb. Perez tapasztalat terén, teljesen rendben volt, de ő meg lehet hogy túl későn került egy top csapathoz, már 30 felett. Ott meg az is lehetett a gond, hogy az évtizedes középmezőnyben való autózás után, hogy állj át arra, hogy az elejében kell menni, és kb minden rivális egy nagyon kemény versenyző, nem csak egy futottak még valaki, sok dollárral a zsebében. Ilyen téren Barr vagy Bottas, sokkal jobb korban, kvázi tökéletes életkorban kerültek oda a nagy csapatokhoz, néhány jó eredményért.
Elvileg teljesen egyetértek veled, de sem a topic, sem az élet nem így műxik.
A topic mindig is a csapattársak/kettesek alapján próbálta felemelni a saját kedvencét az aktuális másik fölé. Pontosan azzal, h x jobban megverte y-t, mint z, tehát x a jobb. Vagy x megverte y-t, aki elverte z-t, tehát x jobb, mint z.
Erre tett most rá egy lapáttal az egyház idolja azzal, h neki komolyabb csapattársai voltak, mint x-nek. (Nem mennék bele, h mire milyen magyarázatok léteznek, visszaolvasva lehet látni.)
Most, h bekerült a köztudatba, h azért Rus mégsem akkora tigris és _esetleg_ ebből az jöhetne ki, h mégsem ham a non plus ultra, az egyház gondolom köpköd.
Pedig most Ham hozta be a hasonlítgatást ebben az egyenletbe és ez csak egy természetes reakció volt erre.
Ők imádják összevetni a kezdő Verstappen és a tapasztalt Ric eredményét, na meg az ereje teljében levő Rosberget a nyuggerségből vissza térő Sumival. Na de tőluk ez nem meglepő.
Na most Albon szintén kezdő éveit töltötte a Bullnál, Perez meg egy tapasztalt róka. Az összevetésük teljesen fals. Albon azóta fejlődött szerintem. Nehéz megítélni hol tart, de én csak beültetném egy jobb autóba.
sokan írtak már, hogy nem, de logika sincs mögötte.
Mika 1 évben verte meg MS-t, akkor is, egy jóval erősebb Mekiben, 99-ben a lábtörés kukázta MS szezonját, 2000-ben meg nagy csatában lenyomta. Pályán sosem volt köztük semmi konfliktus, egyébként is tisztelettel beszéltek egymásról, nem nagyon van objektív ok se klasszikus fújásra
Én szerintem nem írtam, hogy dél-amerikai fizetős középszer lenne Checo. Szerintem azt senki nem vitatja, hogy Perez a mezőnyben jól autózik, az átlagosnál sokkal jobban. A vita tárgya az hogy WDC material-e a srác. Azzal hogy a szezon elején megfogalmazta azt, hogy ő az szerintem semmilyen gond nincsen, azzal van gond, hogy a kvalikon sokat hibázott és lemondott az álmairól.
Amúgy meg nem értelek, mert ha minden nagyon szép és minden nagyon jó, akkor te mitől vagy ideges, amikor Verstappen kimaxolja a szezont Perez meg eközben gyakorlatilag alulteljesít (kvalin biztosan). Akkor el kell fogadni ezt a helyzetet és nem kell minden verseny után pörögni, hogy Helmet még Horny. Nem?
Azt meg fogadd el, hogy ha te gondolhatod azt, hogy a Hamilton-Verstappen-Alonso szint után Perez a következő a táplálékláncban, akkor már meg gondolhatja azt, hogy nem, nem így van. Különösképpen, hogy mások gondolatai, elemzései, véleménye is megerősítik ezt.
Albon szerintem soha nem volt rossz versenyző, a Bullban sem, a Russelles összevetés meg megint fitosizmus. A bullban mindenkivel türelmetlenek, nagy a nyomás, komolyak az elvárások, ott van vénember aki erre is rátesz egy lapáttal, Gasly és Albon bukása ott szvsz törvényszerű volt.
"Former F1 team manager Peter Windsor reveals he asked Red Bull’s Technical Director Adrian Newey if the FIA’s ‘anti flexi wings’ directive had anything to do with the team’s sudden dip in form.
Red Bull has been completely dominating the 2023 season, however, at the Singapore Grand Prix, the Austrian team seemed to suffer a significant drop in form.
Not only was Red Bull not in contention for the race win, but they weren’t even able to fight for a podium position.
Many observers are now wondering what actually happened to Red Bull, and what does that mean for the rest of the season.
Some are even wondering if the FIA’s new technical directive introduced in Sigapore, which esentially bans the use of ‘flexi wings’, had anything to do with Red Bull’s issues.
Well, in his Singapore Grand Prix analysis video on YouTube, former Ferrari and Williams team manager Peter Windsor said he asked Red Bull’s Technical Director Adrian Newey if there was any connection between the technical directive and Red Bull’s performance.
“[I was] chatting to Adrian Newey before the race, and ran around in the whole business of has the latest technical directive played any role in not being quick this weekend,” Windsor said.
“He looked at me like I was mad and said ‘no, of course not, it has nothing to do with that’. It’s just that he said ‘we just had a perfect storm of everything going wrong in one weekend’.”
Windsor goes on to say that by this Newey probably meant to say that Red Bull did not get the ride heights and the rising rate correct, and were not able to get the best from the seamless shift.
He then asked Newey about the seamless shift issues, and Red Bull’s technical boss said it probably had to do with “humidity in the ambiance”.
Windsor said he found this interesting and encouraged his viewers to try and explain why they think that would be."
KR helyett írhattam volna még a szintén nagyon fiatalon bekerült Buttont is. Nála sem úgy ment, hogy megjelent és rögtön hiba nélkül ment, mintha évek óta a mezőnyben lenne.
Főleg, hogy az osztrák eset kb ugyanaz volt, amibe Perez került 2021-ben Norris-szal, és 2022-ben Russell-lel. És Pereznél inkább a dél-amerikait baszta le a führer, pedig a másik kapott büntetést. Viccesek ezek a dolgok.
"Albont kétszer lökte ki Hami a mezőny elejéről. Marko szerint az a két kilökés nullázta, anélkül ki sem rúgták volna."
Akkor Marko okleveles elmebeteg az okfejtésed szerint, hisz bár tudta, hogy a kilökés miatt nem volt olyan jó az eredménye mégis kirúgta. Azért rúgta ki mert Hamilton kilökte.
Anno nem bírtam mikor Sennánál nagyságrendekkel lassabb volt és mikor előbbi kiesett mert túlvállalta azt nyilatkozta, hogy neki semmi baja az autóval mert ez durva ferdítés és politika volt de később megtanultam tisztelni. Nem egy nyavajgós típus.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, Häkkinent én is tiszteltem. Emellett a karakteresebb finnek közé tartozott, szóval emberileg is rendben volt a jelenléte.
Mindig meg lehet magyarázni, hogy mi miért volt, ha azzal a dél-amerikai fizetős középszert rossz fényben lehet feltüntetni.
Ez a Gasly/Albon nem jó viszonyítási pont is pont ilyen. A Red Bull azokban az években a Mercit és 2019-ben a Ferkát leszámítva az ideinél nagyobb előnyben volt a vert mezőnnyel szemben, és míg Perez többször el is hozta a Best of the Rest titulust, addig Gasly/Albon félkör vagy teljes körhátrányban végeztek a csapattárs mögött, üres pályán is, és a kötelező top6-ot se hozták.
Szóval de, referencia pont volt mindkettő, nagyonis. Albon most kicsit villog, majd beül egy jobb csapattárs mellé, és kiderül, hogy mit is tudott idén valójában. Mondjuk tény, hogy Russell szintjét rögtön lehozta, de ez inkább Russellről mond el dolgokat, aki még nagypapa Lajossal is bírkózik keményen.
Visszaszívtam, tényleg volt, ez esetben viszont revideálom az álláspontom Piquet volt Schumi legerősebb csapattársa és nem Rosbergm 3 vb cím több mint az 1 ami Rosbergnek volt!
Azért nem mindig, Hakkával is köcsög volt a cipész. Már az F3-ban is ha jól emlékszem.
F1-ben is párszor próbálta szivatni a finnt, de Hakkinen nyugodt maradt sőt az egyik legszebb dupla előzéssel pattintotta csikosba a mestert, illletve a német kisinast. :)
Hogy lett volna könnyebb útja, amikor egy Jordanben debütált, és azzal a szarral kellett villantania, míg Hamci rögtön a legjobb mekibe ült bele. Plusz Schuminak Senna, Prost, Mansell hármas mellett kellett bizonyítania, míg Hamcinak Rajko és Massa ellen. Schumi ráadásul bajnoki autóból igazolt egy évtizedek óta nyeretlen csapat szar autójába, míg Hamci mindannyiszor a jóba ült bele. Hamci csak merci motorral nyert, az összes győzelmét így szerezte, míg Schumi több motorral volt sikeres. Ennyit a könnyebb utas hazugságodról.
social kommentek között egyre több olyan hater hozzászólást olvasok, amiben Hamilton szerencséjének, bemázlizásának tudják be a hétvégi eredményét. holott ez egy alapvetően hibás értékítélet. egy versenyen végig kell menni, ha saját hibádból esel ki, és ezen a mögötted jövő nyer, akkor az annak köszönhető, hogy ő jobb volt nálad, anélkül ment végig, hogy kiessen. ezért ez nem mázli, hanem képesség (Toszinak:skill) eredménye;)
a beMázlizást tudjuk ki élvezte a legjobban a F1 történetében leginkább. azt kellene ilyenkor inkább felhozni.
Ha csak ennyit sikerült összekaparnod, akkor a tökéletes ide jó kifejezés. Nem tudta időben megelőzni ahhoz hogy Masi csalását megússza ? Érdekes elvárások :)
Erős tulzás a tökéletes verseny, már a rajtnál történt előzése is véleményes volt, plusz nem tudta időben megelőzni Perezt mert esélyt adott neki a második drs zónánál amivel élt a mexikói..
"Ha meg Hamilton megelőzi az első körben Perezt akkor tud kereket cserélni akkor hiába dönt bárhogy Masi 99%-k, hogy Hamilton a bajnok..."
ha nagyanyám sárga volna és csilingelne ő lenne a villamos. Masinak be kellett volna tartania a szabályokat, Lajos tökéletesen hozta le azt a versenyt.
Most visszatérünk megint oda, ha Piquet nem csapja oda a falnak akkor nincs SC és 99%-k, hogy nincs tankolási hiba akkor Massa a bajnok...
Ha meg Hamilton megelőzi az első körben Perezt akkor tud kereket cserélni akkor hiába dönt bárhogy Masi 99%-k, hogy Hamilton a bajnok...
Írhatod, hogy de akkor Massa miért pörgettyűzött Silverstoneban vagy miért nem végzett előrébb Monzában, de akkor én írom, hogy miért fékezte el Bakuban Hamilton?
Azért az utolsó etapot össze kell majd rakniuk, mi miért történt, főleg az öreghez képest. Mire felértek Norrisékhoz, szépen kezdtek meghalni alatta közepesek.
Talán a különböző beállítások, 1 körön többet kivett a gumikból, ez jól jött szombaton. Amint véget ért a VSC, 4-4.5 körül volt Hamilton, 1 körön belül 5 fölé ment, majd szépen lassan eltűnt az egész. Lehet, hogy csak ennyi.
"megnyerte volna 2021-et ha nem ragad be a középszernek beállitott Perez mögé"
ésszel versenyzett, óvatosan előzte a sikánt játszó Perezt, mert nem ütközhetett, ezt hibának beállítani, miközben tudod hogy Masi mit csinált igazi gyökérség.
KR-t a fenomén VER-rel összehasonlítani és párhuzamot vonni, elég valóságtól elrugaszkodott dolog. mindjárt jön Toszi és helyrerak:) hogy képzelsz ilyet?:)))
Igaz Rosberg kimaradt😅 de a 2010-2012-es Schumi nekem már nem ugyanaz a Schumi🤷
Én csak hoztam egy statisztikát amiben pl jobb mint Hamilton akit amúgy tényleg nem csípek főleg 2008-as Brazil nagydíj óta (bár felzárkózott mellé Verstappen már 2016-ban vagy 2017-ben legkésőb csak ő nem azért mert akkor megelőzte a Ferrarit hanem mert valami hihetetlen módon ellenszenves stílusa volt a drága apucikával együtt)... De Hamiltonnál elismerem, hogy egy nagy bajnok, Stappennél még nem érzem ezt mert ő sose látja be azt ha hibázott...
Egyrészt nem kell bemenni Norris elé az előzés befejezéséhez - ez nem 2x1 sávos út, hogy vissza kelljen térni a sávba. Másrészt mindegy is, hogy mit kell, Hamilton egy karriert alapított arra, hogy mit lehet megúszni (mint ahogy előtte MS, utána Verstappen is).
Persze ha a színfalak mögött jött az üzi, hogy tessék Norrist is elengedni, akkor nincs miről beszélni.
Ilyen alapon mondhatjuk, hogy Sumi is megnyerte volna 1997-et ha nem löki ki Villeneuvöt, 1998-at ha nem ütközik Coultharddal, 1999-et ha nem balesetezik.
2006-ot ha nem parkol Monacóban... Ezek az emberek hibáznak. Mindegyik. De 21-ben nem Hamilton hibázott, hanem Masi, ezt bazze nem látni.
Egy dologban egyetértünk összességében Hamilton csapattársai erősebbek voltak, ezt elfogadom! Bár a címeit megnézve neki is csak 2 olyan címe van ahol értékelhető társa volt, a másik 5 esetén futottak meg finnek... Barichello vagy Bottas a jobb pilota? Kovalainen vagy Herbert?
Szerintem vagy Irvine vagy Massa volt Schumi legerősebb csapattársa...
Massa az utolsó kanyarban bukott egy címet, kb 10-15 másodpercig bajnoknak is érezhette magát, de Irvine is bukott címet, úgy, hogy harcban volt érte...
Attól, hogy kilökős/tolós(annyira Hamilton is tolták 2014-2020 között) még versenyben volt a címért, vagy te Sennától vagy Prosttól is elveszel egy címet amikor ütköztek? Nem dicséred meg az addigi teljesítményükért?
Ez már-már a 'Hamilton pozitív diszkrimináció' magasságban lévő m@rhaság.
Tehát, gyors példával élve, nem a jogtalanul másokat kilakoltató bűnszövetkezet a hibás, hanem az addigi lakos amiért nem készült elég pénzzel addigi élete során...
Schumi hány utolsó futamon eldölő vb címet bukott? 1997-et és 2006-ot. Megnyerte 1994-et és 2003-at. Ez 50%-k
Hamilton egy maga által elbalfékezett 2007-et, 2010-et, 2016-ot, és a szintén saját maga miatt elbukott 2021-et mert ha ott nem bénázik Perez mögött akkor bajnok mert van ideje kiállni a boxba és ő is kettőt nyert meg, 2008-at és 2014-et azaz csak 33%-ban tudott jó eredményt elérni az utolsó futamon amikor ott volt az esélye, hogy címet nyerjen, ergo Schumi jobb mert jobban bírta a nyomást...
"egyszer pedig azért mert egy középszer Perezt nem bírt időben megelőzni..."
egyszer pedig azért mert a FIA direkt olyan szabályokat hozatott hogy a Mercedést megszopassa, de ez nem volt elég még a szabályokat is keresztbebaszták az utolsó versenyen hogy Max-ot címhez segítsék.
Norris nem előzte volna vissza, ugyanis nem azért előzte meg norrist mert elhagyta a pályát, a pályát azért hagyta el mert Russel lenyomta, Norrist meg egyszerűen lerajtolta.
ez a "melyikük volt a jobb?" egyébként azon kívül, hogy láthatóan sokakat leköt, számít valamit?
F1-nek hívták ezt a cirkuszt akkor is meg most is, mégis teljesen más a két sportág. más autók, más technológiai fejlettség, más szabályok, más nyomás a versenyzőkön. Schumacherék idejében sokkal többet számított a pure driving talent, nehezebben vezethető autók, több test a test elleni csata. ellenben sokkal több tesztelési és fejlesztési lehetőség.
Hamilton abban egészen biztosan jobb Schumachernél, hogy sokkal kevesebb ideje van alkalmazkodni, tanulni, hibázni. nincs tesztelés, nincs korlátlan fejlesztés.
emellett amit szerencsétlenekkel a kormányon majomkodtatnak, ez a minden kanyarban más brake balance, ezernyi setting, ez is teljesen más agyat és koncentrációt igényel. az autók is sokkal gyorsabbak ma, főleg a kanyarokban, és ezért sokkal kevésbé megengedőbbek, mint Schumacher idejében (hiszen ha nagyobb a sebesség, sokkal kevesebb idő van korrigálni és az erőhatások is nagyobbak).
az is ott van, hogy a mai F1 mind az autók, mind a pilóták tekintetében sokkal szorosabb és kiegyensúlyozottabb, mint Schumi idejében volt. van egy-két pay driver, de sokat tisztult a mezőny, összességében jobb pilótákból áll most, mint mondjuk 2000-ben.
szóval - I just don't get it :) nem is csak felesleges, hanem lehetetlen is összehasonlítani ezeket a pilótákat egymással. miközben a valóság az az, hogy mind Schumacher, mind Hamilton kétségkívül a saját korszakuk legeredményesebb pilótái, kiemelkedő tehetségek mindketten, és (pl. egy Alonsóval szemben) a pályán kívül is jó döntésekkel segítették a karrierjüket.
teljesen parttalan ez a "melyikük a nagyobb hécceres" faszméregetés...
ha a pályán maradt volna, Norris is gond nélkül visszaelőzi. erről nem az F1 szabályai döntöttek volna persze, hanem a fizikáéi.
korrekt volt a Mercedestől és tőle is, hogy nem pattogtak sokat, hanem visszaadták a pozíciót. persze ahelyett, hogy a csapatod és a szoknyás kedvenced fair playségét emelnéd ki, ahelyett itt nyafogsz már megint a semmin :))
színvonalasabb drukkereket érdemelne egyébként is ez a Mercedes-projekt, mint ez szektásodás.
Így van például Schumaher utolsó futamon úgy, hogy még esélyes volt,vb címet 2x-szer bukott, míg a nagy Szőr Lajos 4 alkalommal ebből egyszer azért mert összevissza nyomkodva a gombjait lefullasztotta az autót, egyszer pedig azért mert egy középszer Perezt nem bírt időben megelőzni... Ezzel szemben Schumi egyszer ütközés, egyszer pedig gyakorlatilag 0 eséllyel harcolt egy hatalmasat...
Szóval Schumi jobb pilóta volt abban a tekintetben, hogy amikor vb esélyes autó volt alatta akkor megnyerje a címeket...
"mert egy rutinosabb, hidegvérűbb versenyző volt VER-rel szemben"
egy akkor már többszörös futamgyőztes és évek óta a csapatnál versenyző vs. 18 éves összevetésben valahol ez a normális
Soha ilyen fiatalon nem került be versenyző az F1-be. És 1 Toro Rossos év után már felvitték a nagycsapatba. Rögtön vezérszerepre alkalmatlan lett volna.
Nagyon fiatalon, kevés formaautós rutinnal érkezett Raikkonen se bírt a rutinos Coultharddal elsőre a Mclarenben, de előtte a Saubernél Heidfelddel se. Pedig ott nem is voltak tesztkorlátozások
"úgy tűnik hogy el is fogadta ezt a secondary státuszt"
Gasly, Albon után nem is volt titok, hogy milyen versenyzőt keresnek a másik Bullba.
én nem emlékszem, hogy valaha olyat mondtak, hogy majd külsősként idehozzák, és vele akarnak bajnoki címeket nyerni és köré épülne minden
ő meg feltételezem mérlegelt, hogy vagy nyugdíj 2020 végén, vagy megy ide.
Akkoriban azt se feledd a Mercedes tarolt Hamiltonnal, Verstappen inkább a dobogókat gyűjtötte mögöttük. Ennyire beindul a gépezet 22, de főleg 23-ban azt nem láttuk előre.
Összességében így se járt rosszul, nézd meg milyen statjai lettek volna, ha 2020 végén kikerül, és milyen most.
5 győzelem ezen kívül még vagy 20 dobogó ami csak több lesz.
És azt se feledjük, ha valóban olyan rossz neki ott, akkor egy klasszikust idézve "el lehet menni", se Marko se Horner erőszakkal nem tudja a csapatnál tartani ha ő nem akarna maradni. Sokszor ez túl van pörögve, nem kell őt felszabadítani, mint Isaurát, amikor gyűjtést szerveztek neki a túlságosan lelkes nézők.
A Norrisnak visszaadott hely kapcsán nem volt túl sok info a verseny alatt, felmerült az is, hogy HAM hibázott és Norris egyszerűen csak visszaelőzte. jó lenne látni azt az előzést, hogy pontosan mi történt vagy a rádiózást olvasni.
Russelnél jogos volt a visszaadás, de vastagon Norris előtt volt mielőtt elhagyta a pályát. Egyébként nem tudni, hogy visszaadatták-e vele, kehet a Merci maga döntött így és saját maguk szopatták.
Szerintem Hamilton nem csak korrektebb a pályán, hanem ugye a referencia pontok is mások.
Volt egy nagyon jó cikk, amiben összefoglalták az összes tényezőt, autók, csapattársak, korszak, küzdelem faktor :D, és ezekben majdnem mindegyikben Hami volt jobb.
Az biztos, hogy Verstappen mellett, a Red Bullos környezetben nehéz lehet Checonak ezt látjuk a Helmetes kiszólásokból is, de azt azért ismerjük el, hogy a mexikói önmagához képest is alulteljesít. Ugye saját maga fogalmazta meg a WDC álmokat a szezon elején, ehhez képest a biztos P2 is néha gondot okoz és még azt is elismerem, hogy a versenyen zseniálisan megy általában, de a kvalikon meg néha brutálisan el van veszve (Perez 2021-es Q átlaga 7,05 volt ami 2022-ben 4,82 idén viszont 9 feletti...).
Albon és Gasly azért nem jó viszonyítási pontok, mert akkor a Red Bull nem volt toppon és lehet, hogy ez bejátszik abba, hogy a versenyen jobban el voltak veszve mint Perez a szuperdomis bullal. Ezt nem tudhatjuk. Plusz benne lehet egy olyan versenyzői tulajdonság is, hogy van akik a középmezőnyözést nagyon nehezen viselik. (Ebben a szezonban Albont szerintem év végén is Perez elé fogják tenni az értékelésekben.)
Ricsi esetében is biztos voltak homály versenyek, meg már akkor is jó volt a holland, de a ponttáblázaton, pont 2x is inasba rakta a hollandot, ami Pereznek eddig nem sikerült. Sőt Ric a 3. közös évükben is a Renaultos szerződés bejelentéséig pont jobban állt.
Perez is elégedett lenne egy ilyen helyzettel azt hiszem.
Úgy látszik, Szingapúr az a pálya, ahol a VB-k bénáznak. Alonso is sokat bénázott, Hamilton is bénázott, meg Max is. Mondjuk, az utóbbi kettő a végére kicsit összeszedte magát, csináltak pár szép manővert.
már bocs, de ha valaki folyamatosan kresselget, az nem a nagyszerűségét mutatja. RIC épp azért verte kenterbe, mert egy rutinosabb, hidegvérűbb versenyző volt VER-rel szemben, gyors volt a RB-lal és hozta a pontokat. hiába gyors valaki, ha fejben totál szét van esve. VER azért tud most kiegyensúlyozottan nyerni, mert nulla probléma az autóval, ráadásul technikailag a mezőny felett áll. a tegnapi eset mutatta meg, mi van, ha ez nincs meg.
Kár, hogy Gyuri falazott. Lando is, de ő okosan csinálta. :)))
De, amikor a két Merci elkezdett versenyezni egymással, akkor már mondtam, hogy Karcsi nyert. Azt is csak 10%-kal számoltam, hogy bármelyik Merci megelőzi Landót. Úgy, hogy ketten ügyesben kikartellezték a van-tút, csak egy az előzésre koncentráló Merci előzhette volna esetleg meg. Így, hogy hátrafelé is védekezni kellett, így 0% esély volt. Végül is rosszabb is lehetett volna, mind a ketten kieshettek volna.
Neked fingod nincs a Max vs Ricsiről, az nem versengés volt, hanem verés csúfos szerződés előli meneküléssel. Lawson meg kb el is intézte Riccset véglegesen.
Nem egészen így volt. 2016-ban, amikor a szájas bekerült az anyacsapatba, elég komolyan verte Ricsit az első 6 futamon. Kanada, Ausztria, Silverstone, mind erőből 15-20-30 seces különbségek (Barcelonát most nem veszem ide, egyedi sztori volt). Aztán a szájas elkezdett nagy arcokat növeszteni, másokat kirakni a pályáról, büntetéseket összeszedni, crashelni, és Ricsit visszahozta. Aztán Japántól kezdve megint leuralta a szájas Ricsit, többször is komoly különbségekkel. Csak azért volt Ricsinek egérútja, mert virsli már akkor is istenként nézett magára, és rendre incidensbe keveredett, rengeteg bünti is volt, de tempóban már akkor 10-20-ak voltak a javára. Nem véletlenül ment el Ricsi onnan, ahogy Landó se véletlenül nem igazol oda.
mi a hiba? Lajos ott van ahol elindult csak Russel mellé ért vállban, nem értem. Hiba volt jobbat rajtolni Norrisnál, Russelnél ? Mit csinálhatott volna másképp? Minek autóversenyzett? Adjon elsőbbséget a többieknek?
Ricsi az elején hozta a tapasztalati előnyt, de tempóban már 2018-tól, amikor tiszta erőviszonyok voltak, a mostani Perez lemaradást hozta.
ne kezd már ezt te is. pontosan tudod, hogy 18' második felében miért teljesített gyengébben, mint az elsőben meg az összes többi előző évben, amiben inasba rakta VER-t. hirtelen 1 hónap alatt feéfejlődött hozzá a szájas, mi?:)
az oké, nekem viszont a hsz-éből az tűnt ki, hogy szerinte már évek óta megy itt valaki részéről a vb cím újraelosztás téma. én nem tudok ilyenről. Toszi pörög ezen a Massa-s dolog óta minden nap.
Azt nem látják sokan, hogy ebben a csapatban virsli mellett a másik autóban milyen rohadt nehéz teljesíteni. Albon, Gasly nem kutyaütők, de mit csináltak? Kb az volt a siker, ha fél körön belülre kerültek. Ricsi az elején hozta a tapasztalati előnyt, de tempóban már 2018-tól, amikor tiszta erőviszonyok voltak, a mostani Perez lemaradást hozta. És az még nem ez a virsli volt, nagyon nem.
Egyébként Sainzra visszatérve, engem komolyan meglep ez az utóbbi 2 futam. Eddig semmit nem láttam tőle 8 év alatt, ami olyan igazán érdekes lenne, 2019-ben volt egy jó szezonja, meg 1-2 tényleg jó futama (Brazília főleg), 2020 már semmilyenebb volt, Monza volt az egyetlen emlékezetes. A Ferrariban meg abszolút semmi. Ezen a két futamon meg hirtelen úgy vezetett, mint egy többszörös vb. A másik hárommal is szkeptikus vagyok, de vele különösen. Annyira jelentéktelen benyomást kelt, látszik, hogy nagyon akar, de ennyi. Semmilyen komoly lenyomata nincs eddig az F1-es pályafutásának.
És ha az elmúlt hetek-hónapokban, Marko szerepe csökkenne a Red Bullon belül? Mi lenne, ha esetleg viszonylag hamar, befejezné a "pályafutását"? Mert mondjuk ha Horner lépett elő, egyértelmű főbikának.
Az mit tud változtatni? Más lenne, de Max helyzete, nem változna.
Alesi nagyon más volt. Nem jobb, nem rosszabb. Másmilyen. Benne volt egy őserő, ami nagyon kevesekben van, de másfelől rém amatőr volt. Perez profi, de nincs meg benne Alesi ősereje. Sokkal inkább Coulthard és Frentzen, akik a 90-es években hasonló stílusúak voltak. Mindkettő klasszikus futampilóta volt, és gyenge időmérős szintet hoztak, nehezen bírkóztak meg az oversteer beállításokkal. Coulthard utcai pályákon volt szintén jó, Frentzen talán nem annyira. Keke Rosberg is hasonló kvalitás volt, csak akkor még ez vb címet is tudott érni egy szerencsés szezonban.
Nevetséges. Ez a fizetős nagybácsi egy full fake news, semmi rokonság sincs Slim és Perez között, Slim szponzorálta a mexikói pilótákat, és Perez volt közülük a legjobb. Ha Gutierrez lett volna jobb, akkor az ő nagybácsija lenne.
Stroll szint bazmeg, csapattársak voltak, és mindkétszer agyonverte Perez, majdnem olyan különbséggel mint most Alonso, és jóval nagyobbal, mint Vettel. Röhejesek ezek a böfögések, menj és fogj kezet Herr Markoval, ugyanez a szint.
>Russell, Norris, Sainz és Löki szerintem WDC materiák, Perezről ezt meg már kb senki sem hiszi el.
Sainz a mai ellenére sose lesz vb. Van egy nagyon akarnok mentalitása, de képességeiben szerintem Perez alatt van. Ne a maiból induljunk ki, hanem az elmúlt 10 évből.
Norris még bizonyítatlan erő a mai napig, de nem véletlenül mondott KÉTSZER nemet a Bullnak, tudta, hogy ott Gyugyu szerepre vinnék csak, és semmivel nem menne jobban Pereznél.
Russell Albon szintjét hozta a Williamsben, és Albont láttuk Perez előtt a Bullban. Nem meggyőző egyáltalán, szerintem tavaly se volt az.
Löki az egyetlen, aki tényleg gyorsabb Pereznél, de nála meg pont a fókusz és a mentalitás hiányzik. Idén nagyon szar szezont fut ő is, Russell is.
Egyelőre várjuk meg, hogy a 4 srác beéri-e egyáltalán Perezt a győzelmek tekintetében, mielőtt vb címeket osztunk nekik. Itt most tippre azt mondom, hogy a 4-ből 1 lesz vb, egyszer, a többi egyszer sem. És kumuláltan nem fognak 30-nál több futamot nyerni.
Szerintem meg nem. Ugyanúgy "várnak" a WDC képes autóra, és ha az ott lenne akkor megszereznék.
Pereznél én ezt már nem érzem, hogy össze tudna rakni úgy egy évet ahogy pl az első pár versenyt.
Lehet persze ebben nagyban benne van, hogy Checo a meccseit eddig a RBR-ben vívta meg már inkább kifelé megy az F1-ből és ha esetleg máshol lett volna akkor más kép alakult volna ki róla.
Mindannyian jók, de Russell picit félúton van még, Norrist én nem tudom hova tenni, erős, de vannak kétségeim, várom hogy jövő évben Piastri mit hoz mellette. Sainz is-is, eddig ingadozó volt, Leclerc meg nagyon jónak tűnt, de kicsit mintha megakadt volna a fejlődése. Picit peches az új gen, mert csak Verstappennek volt eddig nyerőképes autója, jó lenne majd őket is látni, ahogy top kocsival mennek, hogy az mit hoz ki belőlük.
Mint mondtam már sokszor, Perez egy fizetős pilóta. Nincs értelme hasonlítani senkihez sem. Rég kihullott volna az F1-ből ha nem a nagybátyja, aki a világ leggazdagabb embere is volt egy időben. Kb. olyan szintet képvisel mint Stroll akit még a 42 éves Alonsó is 5x körbeautózik.
Nem fogják. Erre írtam még pár napja, h Massa ügyvédei gondosan fogalmaznak. Az is tény, h van olyan érdekcsoport, amelyik az újraszámlálás lehetőségének bedobásával igyekszik kifogni a szelet Massa vitorlájából.
kicsit ezen el lehetne zsizsegni hogy ha lebasznak a pályáról akkor a mögötted lévő mögé kell visszajönni büntetésből, ha inkább nekimentél volna akkor kapott volna büntetést az aki nekedjön, de akkor is megszopod. mindenhogy az van előnyben aki a másiknak nem ad helyet miközben a szabálykönyv szerint meg helyet kell hagyni. F1 WTF.
Ja de ezt massával és toszival beszéld meg ők vágynak ilyen VB címekre...
Én csak azt gondolom, hogyha Hamiltontól elvehetnék 2008-at akkor visszaadhatnák 2021-et, a cipésztől pedig sokkal többet elvehetnének és azok még jogosak is lennének.
nézdd pár másodperccel tovább és látni fogod, hogy másoknak Lajos helyében hagytak helyett, pedig nem is csapattársak voltak. Egyébként Lajosnak hova kellett volna mennie Norristól nem igazán tud besorolni Gyuri mögé... nem volt az a beszúrás reménytelen, képeken is látszik hogy vállal ott van fullba, ha Lajos ott tartja akkor kiesnek mindketten, szokás szerint az szopja meg aki elkerüli az ütközést, az ütközés potenciális okozója meg röhög a markába.
Én hoztam olyan cikket, amiben azt írták, hogy ha a massa féle tébolyult dolog precedens lesz, akkor bizony könnyen felülvizsgálatok sorozata indulhat el...
Ecclestone maga is mondta hogy Hami is perelhetné 2021et, hill meg 1994et, vagy kimj 2003at. :)
Visszanéztem az összefoglalót, fel se tűnt, hogy még az 53. körig 3. volt (aztán jött a dupla mercis előzés), szóval annyira nem is rontották el, csak a végét.
A bajnokok közt is vannak különbségek, van aki olyan extra klasszis lesz, mint Ham vagy épp MSC, de van aki "csak", egy klasszis szintig jut el, mint egy Mika, vagy Rosberg. Ők meg 1-2 címnél leakadnak, mert vannak akik egy picit jobbak, fejben erősebbek, vagy pályán gyorsabbak, esetleg mindkettő.
Nem ugyan az a helyzet, de Russellt eddig is, és ez után is, Pereznél én jobbnak tartom. Egy körön sokkal, és versenytávon is lenne előnye GR-nek. Az más kérdés, hogy Russell például hogy viselné azt amit Perez "kap" szerepként, lehet hogy rosszabbul, de az már inkább fej/tapasztalat, mint versenyzői nyers tehetség.
A jövő évet, mindenképp megadnám még neki, ha a hibák nagyobb része eltűnik, akkor jó lehet ő. Beszéltem olyan személlyel, aki jobban ismeri, és azt hallani, hogy elég érzékeny gyerek, neki kell idő amíg fejben a kemény helyzetekben acélos lesz. Jókor kockáztat, jókor vesz vissza.
Hátha ez jövő évre összeáll. Ilyenkor lehet hogy túl stresszes még, de azért nincs könnyű dolga, mert nem egy könnyű csapattársa van, aki mellett nyugodtan lehet javulgatni.
Amit én látok, az az, hogy Russell ment ott, mint mindenki más, Hami meg eleve reménytelenül szúrt be mellé az egyes kanyarban - és ezt ő is tudta, ezért átvágva a pályán kerülte ki
Látszott is az összefoglalóban, hasonló volt a Leclerc-előzéshez, ott tényleg nagyon hamar mellette volt :)
Unibetes videóban mondta Bereznay (a Mercedes gyárban van megint), hogy nézték az onboardokat élőben, és Russell már sokat csúszkált a kijáratokon. Ott is ez volt, pedig úgy érezte az ember, hogy ez is simán meglesz.
Nahh, felkerült az egész verseny. Egyszerűen gyorsabb volt az egyenesben Norris, aztán rázárta az ajtót, hogy ne tudjon a belső ívre menni, azzal vége is volt
25 végén lesz majdnem 100 közös versenyhétvégéjük. Az már nem kevés, lehet majd nézegetni a számokat. Még jobb lenne, ha vb-ért is mehetnének valamelyik szezonban.
A kanadai és a mai falazás nélkül ez se nézne ki annyira vészesen.
nem is nagyon volt belőle ügy később. Russellt azonnal, Norrist egy körrel később elengedte, korrekt volt, nem hisztizett miatta ő sem és a főnöke sem.
csak a minionok. ők persze mindenre ugranak.
viszonylag egyértelmű volt a helyzet, fair volt mind Hamilton, mind a Mercedes, de nekik ez nem elég :))
"Hamilton eleve úgy tervezte, hogy nem veszi be a kanyart"
"Szerintem a kanyar közepén újratervezte és akkor nyomott egy kövéret."
A bal oldalán, amerre a kanyar fordult, két autó volt! Ennyi versenyzés után tudnia kell minden versenyzőnek, hogy az egy dolog hogy elmegy az egyik mellett, de a másikkal nem fog tudni mit kezdeni, mert két autót nem tud kifékezni, és ezért nem lesz helye bekanyarodni. Szerintem is úgy tervezte, hogy majd okosban megoldja, hátha hagyják neki megint. Büntetést nem adnak érte, úgyhogy egy próbát megért.
Perec az egyik legjobb versenyző a mezőnyben, egyáltalán nem tartozik a legjobb szárnysegédek közé. Balszerencséjére minden idők legjobbjával került egy csapatba.