a visszametszés elmaradt....
nagy baj? most már késő?
akkor idén már nem is fog többet virágozni????
Mit javasolsz? Mit tegyek vele?
Napot kap, mert balkonon van. A parazita pedig idén fordult elő rajta, nem tavaly...
segítség!!!!!
k.
Asszem, már mindent leírtunk korábban. A kiírtott guzmány a következő évben elméletileg nem okoz kárt, de a sértődöttség azért látszik rajtuk...
Onnan indulj ki, hogy tavasszal visszametszetted-e, utána eleget tápoldatoztad-e? Ha ezek megvoltak, akkor én, sajnos, ahhoz még nem vagyok elég szakértő, hogy tudjam, mi lehet a további baja. :(
Kap elég napfényt is?
Sziasztok!
szeretnék tanácsot kérni, mert baj van.
a hibiscusom tavaly nagyon sokat virágzott, de idén még egyszer sem. A tavasszal sokat nőtt (magasságra), de volt valami nyavalya a levelein, amiket azt hiszem sikerrel elpusztítottam, így nem voltak igazán kártékonyak.
tehát nem értem miért nem virágzik.....
van valakinek valami ötlete? Mi lehet a gond.. kezdek kétségbeesni. :-(((
kutyu
Hmm... Banánfám nekem is van. Megvan 2 méter magas! Csak elvan kölcsönben mert mikor költözködttünk nem tudtuk hova rakni! Meg van egy jukkám (nemtom így irják-e helyesen) ami 2,5m magasra megnőtt, de levágtam a két ágát és így lett belőle 3, mert tudtak gyökeret ereszteni az ágai is. A törzsén meg újból lett hajtás!
Vannak biz'! :) Ha nem is a név, de itt a topikcím kötelez.
Rajtuk kívül van három banánfám, egy L-es, egy S-es meg egy XS-es, vagyis mindhárom még csak tanuló. :)
Aztán néhány nevétnemtom, én csak esernyőfának becézem (valami sugárarália, asszem), belük irodában, otthon is egy-egy. Kaktuszkák, folyondárok, nolinák, Apu-virágja (az talán begónia?), és a legújabb nagy-nagy szerelem: kövirózsák.
Biztosan kihagytam valakit, sértődés lesz ebből, már látom.
Nagyon szépek, gratula! Ez a kis kedvenc nagyon csinos. Nekem most csak egy van, rózsaszín és dupla, tele van bombókkal, ontja a virágokat. A piros szimplák hatalmas fák voltak, elpusztultak. Lehettek úgy 15-20 évesek, Nem tudod meddig él egy ilyen nagy példány? Egyszerűen elszáradtak, betegség nem látszott rajtuk.
Igen, olyasmi az enyémeken is van néhányukon. És azokon pedig nincs is takácsatka... Illetve hát a guzmány sem ugyanolyan, mert ez mézszerű, ahogyan írod. Hogy normális-e, nem tudom, az enyém mindenesetre látszólag makkegészséges (ő a szimpla piros).
Ezek eddig itt a munkahelyiek, de mindjárt hozom egy otthoni gyönyörűség képét is, aki -halkan mondom csak, hogy a többiek meg ne hallják- a jelenlegi nagy kedvenc.
Igen, jó hogy a piros mögött ott a kezem, mert így tényleg viszonyítható a virág nagysága. :)
Óh, egyáltalán nem vészes a gondozásuk most, mikor még nincs más pereputty. Nekem egyelőre ők a gyerekeim. Csak a rendszeres locsolás és a tápoldatozás a lényeg, na meg a szeretet. :) A többik ők, maguk.
Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy a levélnyél és a levél találkozásánál több levélen van átlátszó, mézszerű, ragadós anyag. Normális ez? Semmi szívó, ártó állatot nem látok rajta.
Ezek valóban gyönyörűek!!!! Ezek a munkahelyiek, amiket említettél, vagy otthoniak?
És milyen hatalmas a virágjuk!!! Azon a képen látszódik igazán, amelyiken a kezedben tartod. Valóban nem kis meló lehet ilyen szépre gondozni őket.
Grat!!!
Igen, azok, köszönöm. Kívánok Neked is hasonló szép élményeket, mint látni, amikor a kis bimbó elindul, és ilyen hatalmas, tenyérnyi, álomszép virágba borul...
Az előző szín teljes virágzatú változata.
Egy cserépben vannak, ezért hol szimpla, hol meg teljes virág nyílik látszólag ugyanazon a tövön, pedig valójában két tő összeültetve... :)
Beszerezni hibit?
Akár az IKEÁBAN is gyönyörűeket láttam a minap 900akármennyi pénzért. De igazán szépen nevelt kisdrágákkal találkoztam az Arioso nevű virágcsodaboltban, a Király utca elején, a Deák tér felé, ott azért már 1700,-ért.
De nekik vannak hatalmas, bokros, szobai összeültetett kolóniáik is. :) Néha csak állok ott a bolt kirakata előtt lecövekelve...
SomMu, hát ez egy gyönyörű szépség, akinek a fotóját idehoztad! Ez egy trópusi álom...
És a másik? Csak nem saját, otthoni kedvenc? Nagyon úgy tűnik! :)
Meghalt a winchesterem, és csak mostanra sikerült új gépet beszereznem, de ezen már van USB csatlakozó is, ezért mostantól ontani fogom a képeket! :)
Pizza 3: visszavágni inkább csak télen, az elvirágzás után lenne szabad, ilyenkor már nem nagyon, de az egyik drága nekem is egész télen virágzott, hát muszáj volt úgy nyesnem. De nem sértődött meg, szerencsére. :)
Sőt, egy szakértő azt is mondta, hogy csak az egy évnél fiatalabb hajtás (tehát mindenképp vissza kell vágni) tud csak virágot hozni.
Nem volt még megfásodva,fiatal csúcshajtás volt.Most is hajtatok egy ilyet, hétfőn tettem el jó virágföldbe, amit mindig nevesen tartok,de nem fölölről locsolom, hanem alá a pitlába.Fölölről meg tettem rá egy szitává lyuggatott nylon zsakut üvegház gyanánt.Legutóbb így sikrült gyökereztetni, vízben nem.
Köszönöm az infókat, azt hiszem a délután "megműtöm",ha hazamegyek.A tetejét, amit levágok, azt meg megpróbálom hajtatni.Tavaj kaptam egy hajtást, állítólag sárga virágú, de nem sikerült gyökereztetni, tönkre ment. Egyszerre hajtattam ezzel, ami most is meg van, egyformán, egymás mellett voltak, mégis ez sikerült, amaz nem. Az idén megpróbálok szerezni mégegyet abból a sárgából, mert izgatja a fantáziámat.Sőt most, hogy a napokban olvastam a topicon, hogy a kerti hibiszkusznak a teája is jó,most már olyat is akarok szerezni.
Nem tudom, csak gondolom, hogy lehet. Miért ne? Utána adnék neki kis tápot, lombtrágyát is. Van vmi virágzás serkentő is, még nem használtam, mert nem kellett, de hátha az is lök rajta.
Az ablaknál van, viszont napfényt csak délelőtt kap.Most még vissza lehet vágni? Tavasszal nem mertem, mert volt aki azt mondta mint Te is, hogy vágjam vissza, volt aki azt mondta, hogy nem szabad.
Lehet, hogy nem kap elég fényt? Anélkül nem nyílik. Eléggé vízigényes is, ha kiszárad, rögtön sárgul a levele, inkább álljon alatta víz. Tavasszal mindig alaposan vissza is vágom.