A másik autóm W203 C240 (v6) Aut. atmoszferikus benzinmotorral....ma már csekély 170LE és 240 Nm-rel. Az autó már 17 éves, de csak 78e km-t járt.....ennek minden jó és rossz következményével. Az egyik jelenség, amivel mostanság szembesültem, hogy ha - elsősorban városi menetnél- pl lámpához érkezve fékezve kell megállnom, az egyébként stabil 750 körüli alapjárat 500 körülire esik, rázkódik a motor ....úgy 3-5 sec-ig, utána visszaemelkedik, de addig olyan mintha "le akarna fulladni" . Le még soha nem állt le, de igen zavaró, és aktívan nem tudsz ellene tenni, pl gázadással, mert előtted egy másik autó.
Lehet e valami alkatrész/ szenzor , ami betegségére ez a jelenség utalhat??? ( összes szűrő/ olaj , benne benzinszűrő és ATF is vagy új , vagy max 3000km-es )
Sziasztok, stab rúd szilent cserénél (nem a pálca, hanem a kerek szilentet) állítólag a WIS szerint(?) cserélni kéne a 4 csavart is (2-2) ami rögzíti a kasztnihoz. (w210 kombi). En 40e km korábban cseréltem új gyárira őket az akkori szilent cserével. Most újra akarok szilentet cserélni, cseréljem megint a csavarokat? Esetleg kis menetrögzítő a jelenlegire? Ti szoktatok a csavarokat is, mit gondoltok ha újra használom a mostanit?
A leírásod alapján zt hittem nem tudod, ezt a fék/kormányszervós dolgot. A vontatáshoz: végre nem csak kényelem terén fejlődik a mercedes. A régebbi automata modelleket -emlékeim szerint- csak járó motorral lehetett vontatni, amennyiben a hajtott keréken volt a kocsi.
Az enyém hidroszervós..amikor írtam, hogy jelentékeny erő kell a kormányzáshoz, úgy gondolom, 15-20 kiló kell a kerék peremén...pl. jobbra befordulni 1., eszes vontató kell, a lassú lépésben mozgás szükségszerű 2. így is birkózni kellett vele. Van még emlékem kormánybeteg IFA-ról..olyasmi feeling.
A Manual azt írja, hogy 1. lehet vontatni, ha nem 4 Matic ( azt nem, sehova !) 2. kulcs 2-be, váltó N-be 3., max 50km távra, max 50 km/h sebességgel, 4., készülj a kormány /fék nehézségére. ( amúgy a merev rudat is írja...de olyat, amit én személykocsira akasztanék, még nem láttam, meg nincs is semmilyen)
Járó motor nélkül nincs fékrásegítés és kormányszervó, villanyos szervósnál gyújtás II állásban van amit én eddig vezettem legalábbis. Nem tudom a w212-nél kezelési utasítás-e az, hogy X kilométert lehet és kizárólag járó motornál aut. váltós modellt vontatni.
Egyébként tréler. A 211-nél a gyári vízpumpa fém kerekes.
1., Megtörtént a korábban megénekelt W212 E250 CDI Aut. vontatás (+ vízpumpa csre ) Menete: Garázsban beindít , kitolat , irányba áll, váltókar N-be , motor leállít. Vontatóautóra ráköt ( kötél) kulcs 2. állásban, vészvillogóval elindul. Kormány , fék határozott !!! erőt kíván. A pumpát 2 óra alatt lecserélték. Az eredeti gyári darabban MŰA.!!! járókerék volt/van..a belső tengelyvégen mérve 0.9mm-t mozog. Ez a mechanikai kopás nyilván nem azon a 3-5 km-en alakult ki, amin eleresztette a vizet , zöme megvolt az elmúlt x ezer km-en is.....vagyis hihetetlen jó szimmering kellett legyen benne. A csere MEYLE komolyabbnak tűnik , tiszta fém...érdekes mód a dobozban adott basic doksin hangsúlyosan ki van emelve , hogy Fit for Mercedes..de nem azonos a Mercedes alkatrésszel.
2., Van -é valakinek tudása arról , hogy egy ilyen "nagyon nagy tudású" és igen olcsónak látszó diagnosztikai kütyü ér -e egy fillért is?
Vagy hátsó hydraulika szeleptömb hiba, vagy ABC pumpa hiba. Vagy a szeleptömbben rossz az áramlás, vagy a pumpa kopása miatt sír, és ezt a hangot a csövekre viszi, amik ugye a bal padlólemez alatt futnak. Próbáld meg, hogy miközben annyira tartod a gázt, hogy a lehető legjobban legyen a hang, terheld le emeléssel, engedéssel a hydraulika rendszert.
CL500 W216-os autómnál újabban gázadásra (álló helyzetben is) finom padlólemez és kormány remegés tapasztalható - illetve néha ehhez egy halkan hallható magas frekvenciás nyivákolós hang társul. A motor fordulatszámától függően megy a hang és a rezonancia is, de mint említettem, álló helyzetben is. Hidegen nem csinálja, de pár perc után mindig.
Régebben volt egy hasonló problémája az autónak, de akkor totál berezonált az egész padlólemez és a hang kívülről is brutális volt - akkor a hidraulikához volt köze (azt hiszem az első nyomáskiegyenlítő tartály ment gallyra).
Valakinek van esetleg ötlete, hogy mi lehet ez? Vagy esetleg tudtok valakit ajánlani? Tolna vagy Baranya megyéből lenne jó, de persze lehet máshonnan is, ha tuti megbízható.
Kösz a linket sajna nem javítható. Legutoljára az Autodigit Kft. Kiküldte vhova javíttatni,-ez még nyáron volt- azóta semmi. Bontottan 200-300 között van az ára, az új 1.1M. Tehát zene nélkül csak elvagyok, de a fotel hiányzik. :( off markaban elég kemény, a kényes seggemnek :(
Ez se kevés, de mégse 250 a H/K javítására. Amúgy 250, hát nem rossz, akkor mondanám hogy fater ex LS460 Lexusában a Mark Levinson szintén produkál elég érdekes meghibásodásokat, a bontott 600, a gyári új 1,3 milla. Igen, az erősítő.
Előző kérdésem tárgytalan. Megjött az ítélet a 221esrol. Kezdjünk egy 2 kilós Egr hűtőcserevel, utána ha nem jön össze akkor kb. 500 ért síkolas tömítés stb. (Ja a Harman kardon erősítő továbbra sem jó, tehát az még 250)
Most nagyon gondolkozóba estem. De jó ajánlatot meghallgatok, ha vkinek van felesleges pénze ideje de legfőképp türelme. :S
A 211-nél , azon belül a 2.7 cdi-nél kétféle szíjhossz van gyárilag megadva, alvászám függő, hogy adott autóra melyik kell. Mindkettő felmegy, de az egyik visítva, a feszítő full vissza kell húzni, hogy tényleg nagy erőlködéssel felrakd. Mi értelme van, nem jöttem még rá....
Nem tűnik olyan nagy mutatványnak kiszedni azt a ventilatort onnan, de majd meglátjuk! Annyit kérdeznék még, hogy a középső levegőbeömlő konzolt is innen lehet szerelni, ugyanis az sem működik és ha már megcsináltatom, akkor nem lenne rossz, ha az is működne. köszönöm Alien Angel
Nyugi nem én szerelem csak mivel bedobták a szervizben, hogy esetleg a motort is ki kell venni, ezért kérdeztem. A (szak)szervizből elhajtottak, hogy szedessem ki. Márkaszerviz meg kilőve mert kell a lóvé piára meg cigire ;-)
Amúgy azóta már sínen vagyok. Végülis kiszedték valahogy úgy, hogy a motor maradt a helyén.
Még ha ki is szereled, a visszaszerelés után be kell állítani a futóművet, amihez kell némi szakértelem és műszerezettség, és a jelek szerint te egyikben sem bővelkedsz. Jobban tennéd, ha (szak)szervizbe vinnéd az autót, és rájuk bíznád az egészet. Az persze drágább, de az életed még drágább.....
Szevasztok! nem tudja valami megmondani hogy hol találom a w202 fűtés ventilátorát, illetve hogy lehet ahhoz hozzáférni? köszönöm a segítséget, szép napot!
W169-es A Merci kormányművével kapcsolatban írok megint. Sikerült találnom egy helyet ahol vállalják a kormánymű felújítását de nem szerelik ki/be, szóval ezt nekem kell elintézni. Esetleg tudja valaki, hogy mi a menete a kormánymű kiszerelésnek? Ki kell hozzá venni a motort vagy van egyszerűbb megoldás is? Budaörs környékén van esetleg valaki aki ezt vállalná?
Valószínűleg semmi baja nem lesz, DE: egy 10000 forintos trélerezésért/ingyen haver általi vontatás az egyik serpenyőben, a másikban meg AKÁRMI romlik el, az többe kerül.
Okulásul írom. Az autó W212 E250 CDI , 222e km. 200 e.-nél cseréltettem ékszíjat+gőrgőket, feszítőt, akkor azt mondta a szerelő, hogy lassan vízpumpa csere lesz esedékes, most már biztos, mert az új ékszíj -pedig CONTI- fokhagymásan ment föl...de majd jelez valahogy. Tegnap történt meg a jelzés....garázsból indulás a 3.5 km-re levő kórházba , ott leálltam, és vettem az üzenetet, hogy "top up coolant". OK-ztam, és negyed óra múlva hazaindultam, 1km után már végig a figyelmeztetéssel.
A garázsom előtt még egy fél liternyi i folyadék kifolyt. A tartályban a víz nem marad meg, ahogy töltöm, a vízpumpa kerék alatt- gondolom a tengelynél- úgy kis késéssel folyik ki. Szóval, a vízpumpa nemigen jelzett semmit. Azon agyalok, hogy a 2 km-re levő szervizbe elmerészkedjek-é?
W210 300TD vízcső kellene, mit javasoltok? Inkább bontott vagy új utángyártott vagy gyári ha még létezik és megfizethető? Hátradőlt a hűtő és kidörzsölte a szíjtárcsa a vizcsövet.
Kibontottam a tükörlapot, multiméterrel megmértem, a 12V ott van neki (járó motornál 14V). A tükörlap két érintkezőjét mérve van ellenállása, de megtáplálva asztalon 12V-tal, nem melegszik. Mi lehet a probléma?
211-es kombi mercin a csomagtér oldalsó üvegein láthatóan van fűtőszál, ám míg a hátsó üveg meleg, a két oldalsó cseppet sem. Gondolom, ennek a hátsó ablak fűtéssel együtt kellene kapcsolni.
Hol érdemes neki kezdeni a debugnak? Esetleg külön van biztosíték a két oldalsó üveg fűtőszálának?
Nem tudom van-e összefüggés (szerintem nincs), de a jobb oldali külső visszapillantóban sem megy a fűtés (a bal oldali hibátlan).
Nem derült ki az előző hűtő márkája, de egyet javasolnék annak aki lerobban németben... Óvakodjatok kinti honfitárs "szerelőinktől"!
Jobban le akarnak vágni mint a németek (vízhűtő csere 600€) Természetesen 3 hét várakozás az autóra és első 25 km. Után megint ledobta a csövet, továbbá nem gyári stardiaggal vmit nagyon elb@szott, mert világot mint a karácsonyfa.
Sziasztok! M272 még mindig kerülendő az ismert kiegyenlítő tengely probléma miatt? Mivel ezekben a kocsikban már 200, de inkább 300 ezer km van ez már megoldódott vagy kicserélték vagy elhullott.
Mindenféle, pontosabban nem láttam a logikát a motorok és az árképzés között. 200cdi-től kezdve 320 cdi-vel bezárólag. De kis és közepes motoros benzines is van ebben a kategóriában. Szóval mindenféle. Ahogy látom, nagyon sok a fényes kormányos gyűrött könyöklős tekert kilométeres fos és viszonylag drágán ez a 2 millió lett az ársáv kozepe. Ahogy én látom, elérte a w210 sorsát ez a modell is. A motorok megbízhatóságáról nyilatkoznak majd az itteni mesterek, en csak sima használója vagyok egy w211-nek.
W210 2.2 szívódízel adagolója vonatkozásában érdeklődnék. Tiszában vagyok vele, hogy a nagy hírű LUCAS beteg és javíthatatlan, ám állítólag '97/'98 magasságában volt egy frissítés, amikor is a régi, betegségre hajlamos verziót egy újabb, javított kiadásra cserélték. Van-e valakinek pontos információja arról, hogy ez a váltás pontosan mikor volt, meg lehet-e állapítani valamilyen adatból fixen (pl. hónapra pontos gyártási idő, alvázszám, stb.), hogy már az új verziós adagoló van-e a kocsiban anélkül, hogy az autó mellett állnék? Illetve kérdezném, hogy valóban igaz-e, hogy a javított változat már nem beteges és megvételre ajánlott lehet az ezzel szerelt autó?
Régi verzió alias "hosszúvezetékes":
Új verzió (a rövid vezetékes, stekkerrel az oldalán):
Szeretnék tanácsot kérni tőletek: már lassan 5 éve van egy automata 2004-es w211 200 kompressor szedánom.
Az autóban valós 205.000 km van, a váltóolajat és a szűrőt (és a váltóházban lévő kör alakú stekkert) cseréltettem - márkaszervízben - kb 15 ezer km-mel ezelőtt, 2 éve kb.
Az utóbbi időben észrevettem, hogy az autó, hidegen, gyorsításkor ráz, vibrál 2000-es fordulatig kb. Alapjáraton, D-ben is elég sok a rezonanciája.
Mi lehet a gondja?
A váltóval egyéb gond nincsen, szépen vált, kúszik alapjáraton, elváltja idejében a fokozatokat, hibakód nincsen.
W219 CLS 320 CDI 2007-es autómra keresek egy komplett alufelni garnitúrát, hogy ne kelljen évente kétszer cibálni a gumikat. Az enyémen elől 8,5Jx18 ET28, hátul 8,5J x 18 ET18 van. Ha valakinek lapul egy ilyen a spájzpolcon és felesleges, vevő lennék rá.
Nem füstöl egyáltalán se hidegen se melegen se feketén se kéken. Alacsony fordulaton kisebb gázadásra csinálja. Ha erősebb gázt kap akkor alig érezhető de látni egy kis akadást a fordulaton. Minnél alacsonyabb fordulaton kap minél kisseb gázt annál jobban érezhető. Így tudom leginkább leírni. Mindig kb 200-300fordulatot esik vissza.
Találgattak gázpedál jeladóra is, viszont bármilyen finoman nyomom a gázt, azonnal elindul a fordulatsz.mérő és rögtön utána meg is torpan majd onnan gyorsít. Gyakran hang is kíséri és a kasztnin is érezni, mintha egy pillanatra lefulladna a motor lehet hülyén fejezem ki magam.. :D
Márka specifikust ajánlottak most épp azt keresek. 2008-as kiadás még DPF nélküli, om646 motorkódú.
Ha valaki tudna ajánlani nagy szakértelemmel bíró Mercedesre, Diesel-re szakosodott gurut azt szívesen hallgatom.
Érdekelne az is hogy ezt egy menettesztel egybekötött diagnosztikával élőadatot nézve kilehet e deríteni a hiba okát?! Ezt javasolták legutóbb.
Elsőre én is erre gyanakodtam, mert a túloldalán lévő csatlakozó érintkezői ott vannak beforrasztva, de az nagyon stabilan áll és az állapota mint a patika.
Atyaég, már abban is volt 722. -es? Itt ezen a lapon kurkászhatsz szabványok meg gyártók között, de...
Az én 2009-10-ben gyártott 722.6-os váltómat 236.10 -es szabványú TITAN ATF-el töltötték. Az idők eljártak, ez gyakorlatilag beszerezhetetlen , de nincs baj, van a 236.14 TITAN ATF 4134-es....ez megy a 7 seb váltókba is......meg az öregebb 5-ösökbe is . https://bevo.mercedes-benz.com/bevolisten/236.14_en.html
Igen, sajnos ezt tudom. De csont ugyanaz minden? Az ölstop kábel ezekhez is kell még, vagy azt megoldották?
156 lovasokat (180-as)keresek első körben talán azok kicsit jobban voltak kímélve, ha nincs akkor 200-as. Csak automata váltóval. Megpróbálok drágábban keresni kis futásút, talán a láncekerék cserét nem nyalom be, viszont láncot azonnal cserélnék.
Vagy a levegőbe vagy gázolajba fuldoklik egy pillanatra. Csak egy fix fordulaton csinálja ha jól értem. Ha ott próbálod tartani a fordulatot, nem veszed észre, hogy füstöl a kipufogó? (Kékesen)
Sziasztok! Kérlek benneteket,segítsetek a rejtvényt megoldani! W203 kombi,vezető oldali ülés. Aminek elég hülye megkülönböztető neve van: ortopéd ülés. Ha jól gondolom,négy állítási lehetőség van,mégpedig levegővel működő. Eddig tiszta is a dolog! DE! Mi és hol állítja elő a levegőnyomást? A donor autón nem volt időm keresgélni,mert jelentkeznem kellet a klinikán,időre kelett menni! Esetleg tudja valaki,hogy majd hol keressem a "kompresszort"? Köszi!
W124-esbe 722.5-ös, 5 sebességes automata váltóba milyen olajat ajánlottok?
Váltócsere lesz, sikerült egy jól működőt beszerezni. Jól kicsöpögtetve várja az új olajat és a berekást a régi helyére. Lehet fel volt újítva, újszerűek a szimmeringek, nem gyáriak.
A kifolyatott olaj egyáltalán nem szennyezett, a karterben semmi nem odavaló nem volt. Remélem beválik a cucc.
Szóval olajat ajánljatok ebbe, meg pontosan mennyi kell? Valahol olvastam, hogy 6,2 l a full feltöltés. Ez jó adat? 7 l-t kell vegyek? Esetleg két 4 , vagy 5 l-est, kínálattól függően.
6264 CAN adatátvitel a motor vezérlőegységgel kommunikáció hibás. Sárga háromszög felgyullad, ESP nem működik, teljesitményt visszavesz. Összefügg a kettő ?
211-es Mercin az alábbi furcsaságot tapasztalom: leállítás után a klímavezérlő panel gombjainak a háttérvilágítása égve marad. Hiába zárom le az autót, 3-4 óra múlva is világít.
Semmilyen más kezelőgomb nem, csak a klímapanelé. A klíma kijelzőjének a háttérvilágítása sem világít.
Futóművet a régi szakid is megoldja /ugyanazon elven működő futómű , mint a mostani kocsik nagy része. Olajszűrőcserét meg majd megnézed a YouTube -on.....
Egy olajcsere azért megoldható "házilag" vagy normál körülmények között?
Megoldható, mint ahogy az üzemanyag szűrő, a légszűrő és a pollenszűrő cseréje is, de az olajszűrő cseréjéhez kell némi hajlékonyság és kézügyesség....
Ami az óradíjat illeti, az egy márkaszerviz esetében reálisnak tűnik. A kis Mercik esetében már az is nagy szó, hogy egyáltalán vállalják a javítását, és egy márkaszervizben nagy valószínűséggel értenek is hozzá. Az általános javításokhoz, amik leginkább az első futóműnél fordulhatnak elő (fékbetét, gömbfej, silent blokk, stb.) általában elég egy, maximum két óra.
A JászPlasztik ugye forgalmaz új merciket és szervíz is van, ott mondták a 17ezer/óra fix díjat. Ahová eddig hordtam a meglévőket ott azt mondták kösz, nem.
Városi közlekedéskor alacsony fordulatszámon kisebb gázadásra torpan egyet az autó.
Nem azonnal emelkedik a fordulatszám, hanem vissza esik picit ennek hangja is van mintha befulladna vagy megtorpanna nem tudom jobban leírni. Gázadásra visszaesik a fordulatszám majd onnan gyorsít. Erősebb gázadásra, vagy autópályás tempónál hibátlanul csinál mindent csak kis fordulaton alacsony sebességen van ez a jelenség. Automata váltó nem rég lett felújítva, előtte is csinálta már. Turbó vagy porlasztók okozhatnak ilyet?
Na, ez nem egy űrkomp elektronika, minden eleme kimérhető, a 4 tranzisztor, a diódák stb. Én először gyorsan átforrasztanám az összes pontot, mert inkább kontakthiba lehet az ok. A tranzisztoroknál inkább zárlat szokott lenni, mint szakadás. A csatlakozóra meg egy kis kontaktspray.
Műtött már valaki ilyen antenna vezérlőt? A csatijában ott van ami kell (direkt 12V, test meg a vezérlő 12V is), de nem adja tovább. Közvetlenül a motorra adva az áramot hibátlanul megy ki-be a teleszkóp. Szóval biztos ő a rossz.
Akkor csak szokás szerint le akartak húzni! Néha indításkor az enyémnek is van hangja, erre összeírt a faszi egy csomó mindent... Még jó, hogy közben utánaolvastam, és hagytam az egészet!
Tegyük tisztába a dolgot, pont terheléskor nem hallod a láncot, hanem alapjáraton és motorfék üzemben szólal meg. A 200000 km esetén már figyelni kell a láncra, A class 150 benzin egysoros , vékony csapos vez lánc. Ha kézi váltós sok a városi közlekedés, akár már 120-150km nél cserés lehet. Cseréltem már 110-nél láncot szétnyúlt átugrott. Hallgassa meg típust értő, lehet lánc, láncfeszítő, hidrotőke, vagy egyszerűen visszaereszti a motorolajat a szőrőház, de ahogy írta valaki lehet hiba az ékszíj feszítő környékén is. Mostanában hallok vidéken rettenetes javítási árakat. Pest környékén lánc átfűzésért nem mernek elkérni ekkora összeget.
Amíg a kopogás az indítás után csak 4-5 másodpercig tart, addig semmi gond; a gyártók ezt általában eleve bekalkulálják. Ha viszont elkezd tovább kopogni, akkor már foglalkozni kell vele, mert komoly problémákat okozhat a vezérlésben.
Valóban, én is hallottam olyat, hogy a gyertyát így cserélik...
Amíg csak indításkor szólnak pár másodpercig, addig nincs teendő, csak ha már állandósul a hang! Persze egyszer mindenképp ki kell cserélni őket. 2-3.000 ft darabja, de akkor már érdemes ránézni a láncra is, ha szétszedik. Új hengerfej tömítés, + munkadíj még ilyenkor, +egyéb apróságok, szóval így sem olcsó..
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, nem lánc, hanem hidrotőke! Középről jön a kopogó hang, hideg motor indításakor. 4-5 másodpercig zajos, aztán elcsendesedik. Meleg motor indításakor csak ritkán kopog. Rögtön éreztem, hogy madárnak néznek, nagy előadást hallottam a szerelhetetlenségről ("a gyertyacseréhez szinte ki kell szedni a motort!"), és a végén megemlítették, lehet hogy hidrotőkéket is cserélni kell, de ez csak akkor derül ki, ha a lánccsere megvolt...
Ez a kopogás mennyire okozhat gondot, kell-e vele foglalkozni?
Ha csak induláskor hallod, akkor nem biztos, hogy a láncot hallod, az ugyanis megnyúlva terheléskor is csattog. Különben is, 200 ezer km-nél túl korai lenne. Ahogy jakuza80 is írta, lehet, hogy a hidrotőkét hallod, ami kopottan zörög, amíg hideg a motor. Felnyitott gépháztetőnél meg kell hallgatni. Ha indítás után középről jön a (kopogó) zaj, akkor hidrotőke, ha (szemben állva) balról, akkor vagy lánc, vagy a szíjvezető-feszítő görgősor. Ha mégis lánc, akkor valóban sok a 250-300 ezer forint.
2006-os W169 A 150-es mercije van a lányomnak. 200 e km van benne, induláskor hallom a vezérmű lánc csörgését. Kiskunhalason nincs olyan szerelő, akire rá merném bízni a cserét. Szegedi szervizt találtam, febi lánccal oldanák meg a cserét, mivel 14 éves az autó, szerelés közben több probléma is előjöhet (?), a csere irányára alkatrésszel együtt 280-300 e Ft. Pesti szervizekhez képest ez reális ár?
Városi közlekedéskor alacsony fordulatszámon kisebb gázadásra torpan egyet az autó.
Nem azonnal emelkedik a fordulatszám, hanem vissza esik picit ennek hangja is van mintha befulladna vagy megtorpanna nem tudom jobban leírni. Gázadásra visszaesik a fordulatszám majd onnan gyorsít. Erősebb gázadásra, vagy autópályás tempónál hibátlanul csinál mindent csak kis fordulaton alacsony sebességen van ez a jelenség. Automata váltó nem rég lett felújítva, előtte is csinálta már. Turbó vagy porlasztók okozhatnak ilyet?
Amivel az jár, hogy komolyabb szervíz esetén az eddigi autószakim azt mondja, hogy csak szalonnak a szervíze nyúl hozzá, komolyabb óradíjért.
Ez így igaz. A szerelők/szervizek többsége visítva menekül, ha meglát egy 'A' osztályú Mercit, és erre minden okuk megvan: még egy gyertya/izzító csere is komoly kihívás, a klímakompresszor, vagy mondjuk a generátor javításáról/cseréjéről nem is beszélve. De emiatt még nem kell feltétlenül a helyből méregdrága szalonba vinni, mert vannak márkaszervizek, és a típust ismerő, képzett szerelőkkel rendelkező vállalkozások is - Budapesten legalábbis van választék. Vidéken mindenképpen körül kell nézni, hogy hol van olyan szerviz, ahol szükség esetén elvállalják a javítását. Arra valóban fel kell készülni, hogy a macerás szerelhetőség miatt az óradíj számláló igencsak felpöröghet. Ugyanakkor egy rendesen karbantartott és rendszeresen átvizsgált, jó állapotú kis Mercinél kicsi az esély a magas költséggel járó hibákra, mert egy nagyon jól összerakott, megbízható járgány.
Köszi a segítséget. VAn benne egy kis keringető lapát állítólag pumpálja a vizet ,de ha nem fér el ahova gondoltam ,keresek helyet ott ahol javasoltad.
Nagyon szereték én is klubhoz tartozni egy W169 tulajdonlásával. A kinézett autók pont tudnák amit kell a feleségemnek, városi jövésmenésre ideális a járgány.
Magas ülés, kis méret a jó felszereltség és az anyagok+összeszerelése már csak bónusz.
A kérdésem az lenne, hogy nyomokban a neten talált utalás a magas szervíz óradíjakra mennyiben igaz?
A szendvicsszerkezetes építés miatt a motor nem hagyományos helyen van, azt értem. Amivel az jár, hogy komolyabb szervíz esetén az eddigi autószakim azt mondja, hogy csak szalonnak a szervíze nyúl hozzá, komolyabb óradíjért.
Tényleg ez lenne az utolsó akadály, hogy csak ezt a típust keressük..
Vicc lett volna, vazze. Még hozzátehettem volna " nem, ez nem bírja a pályát , a hátsó udvarra tervezték"
A dízelmotor 194 LE, ha jól értettem a leírásokat, a vellany 160-ig tud segíteni, fölötte marad a 194LE/400Nm,
elektronikusan korlátozva ( gondolom a nagyobb súly miatt) 210km/ h-ra. Mivel utoljára kb 120 éve volt, hogy egyfolytában tudtam pályán 200 fölött menni legalább 10km-t ...szerintem elég ez . Akinek meg kételye van, vegyen 350d-t ....még talán olcsóbb is . Ha pedig azon gonosz ötlet hogy ti. megtöbbszörözik a radarkamerák számát és összekötik egy szerverre , és átlagsebességet is számoltatnak...akkor elég lesz 100LE mindenre..
Koszi hogy irsz. Most 150 le mitsuval jarok ritkan 160 alatt. 2.2 literes. A merci sokkal nagyobb. Aggodom. Ha 2.2es dizel lenne ok. 160at birja. De ez 2.0as nagyobb test. A villany meg gyorsitaskor kapcsol
W203 T 2,2 CDI 2003 év boldog tulajdonosa vagyok. Vettem egy vízmelegítő berendezést. Van a családba egy Suzuki abba már raktam ilyet és tökéletes. Ott a fűtő radiátorba bemenő cső közé kellett berakni a melegìtőt . A Mercinél nem tudom hova köthetem be. Segítségeteket kérem.
W212 E250 CDI ( 8 év, 220000km) motortakaró fedél alatt, eddig porszáraz környezetben azt vettem észre tegnap , hogy a képen rusnyán bekarikázott , kb 10mmes műa. csöveket ( bajonettes ? módon ) kötő műa. csatlakozó olajfilmes. Nem tudtam kiszagolni, milyen olaj, a papírzsebkendőt se fogta meg...deeddig nem láttam ott .
Ma mentem 300 km-t városban is , q gyorsan is....nem láttam olajosodni, de oly kevés is lehet , ami ürül ott, hogy nem tudom érzékelni.
1., Mi megy ezen csövekben ?
2., Kell-é valamit ( pl csati csere) tenni ?
3., Miért jelenhetett itt meg az olajfilm?
Szakszerű válaszaitokat , mint mindig, már köszönöm!!!
A kezelesi konyv szerint alapból működik es ezt jeelzi, hogy a belso ter erzekelo kinyilik. Ha az első plafonlampa kornyeki gombbal kikapcsolod a belso ter erzekelest, a kovetkező inditasig nem megynes nem is nyilik a kis ablak. Elol is van, a belso visshapillanto kornyeken, . Többet en sem tudok. Az enyemben, ha bent barmi mozdul jelez.
Köszi! És mitől függ, hogy kinyit vagy sem? Ezen kívül: úgy tűnt fel, hogy a fiam bent maradt az autóban, amíg beszaladtam kenyérért, és ő mondta. Őt nem érzékelte, aztán megnéztem, és "kalimpáltam" előtte, de nem riasztott. Ha pl. lehúzott ablakkal lezárom az autót, benyúlok, és kinyitom az ajtót, akkor riaszt.
És ha már mozgásérzékelő: elől nem figyel semmi, csak hátul? Vagy ez hogy működik?
Kombi 211-es Mercivel kapcsolatban volna egy kérdésem. Ha lezárom az autót, akkor kb. fél perc után a hátsó beltéri világítás rácsos része "néha" kinyílik. Nem jöttem eddig rá, hogy mitől függ, hogy kinyílik vagy sem, de talán összefüggésben van azzal, hogy a "rest" funkciót használom a klímavezérlőn vagy sem. Amint kinyitom az autót, visszazár ez a kis fedél.
Milyen érzékelő van itt, és mitől függ, hogy kinyit vagy sem?
Nem vetted el a kedvem,csak érdeklődöm hogy ki mit tapasztalt. Szakszervízben történő átvizsgálásnál megtudják mondani,hogy tekert vagy sem,magyar autóról volna szó.
Régebben nézegettem a W140-t mindenki -ne vegyél nagyon szar szerintem nem,W220 ne vegyél nagyon szar szerintem nem.
Nyilvánvaló hogy nem W123,W124,W126 de ezek a tipusok is el tudnak romlani és el is romlanak. W201,W124-em volt is,kifogástalan volt mindkettő,mikor volt valami kis prücök megcsináltan és kész.
Szerintem,ha rendesen karbantartott mindeggyik nagyon jó gép,csak mennyiből tartják karban és javítják SZAKSZERŰEN ez már más dolog.
Tehát nagygéphez esetenként nagyobb pénztárca kell,ezt el kell fogadni.
A Bárdinál azt mondták, hogy több mint 10 féle módosítása van, de ehhez már hozzászoktunk, a gyártóknak nem érdeke, hogy olcsóbban megvegyél egy régebbi darabot, ami ugyan az mint a tiéd, csak harmadába kerül.
Az ürömi bontóban pedig jelezték, hogy ez típushiba, és ők is csak újat tudnak rendelni.
Azért kell mert S class. 3 autómat trelereztettem eddig W140, A8, W221. Kisebb kategóriákat sosem. Bár lehet ez csak az én pechem - vagy elővigyázatosságom- , ha jó gazdától jó állapotot veszel akkor kisebb az esély rá. Nem is tudom miért írtam ezt, nem a kedvedet akartam elvenni csak friss az élmény :(
2 hét alatt 3x németben nem olcsóért. A kocsi kint is maradt...
:)Miért kellett a tréler? Azért mert cdi vagy mert w221? Nekem eddig 190 200D,124 200D,210 e280 4matic,ez van most(na ennek is kellett már tréler üa. probléma miatt vizes volt,amiről nem tehetett) de ezt leszámítva nagyon jó technika. Pedig,ez is egy köpködött széria és nincs is szétrohadva!!!
De kellene egy templombajárós :) és így gondoltam a (W220 vége) de inkább W221-re. Mivel én nem szeretnék cdi-zni :) így marad a benzin. Akkor meg már legyen V8 W221 S500 4matic. Csak most ettől félek úgy mint annak idején az e280-tól,és kiderült hogy nem kell,mert jó autó sőt nagyon jó.
Megnéztem, de az enyém 642920404 és valószínűleg nem kompatibilis a hirdetésben látható darabbal, a típus felsorolások között sincs benne. Az enyémen a két végén lévő gumiharang is másképpen néz ki. Külön gumit sajna nem lehet cserélni, mert rá van sütve a csőre.
Elektromos bajok lesznek vele, nincs olyan h. Minden extra tökéletesen működjön egyszerre :)
Harman Kardon Logic7 et kerüld. Ilyen idős korban elfárad a csomi kéder és pont annyira parasodik h. Tönkremegy az erősítője. (Bontott 200e-300e között, új 1millio70e) Masik oldal holtterfigyelo ugyanez... (az bontottan 80e körül)
Cserébe nem rohadós fajta a bódé, légrugó felújítás 80e körül. (De erre nem esküszöm meg, nekem ABC van alatta- az jobban bírja, de ha meghibasodik az fájdalmasabb)
Váltója ha karban volt tartva megbízható, 500as sztem király következő nekem is az lesz. (Csak nem szívesen szerelik)
Van-e olyan dolog ami már egy ilyen korú autónál mondhatni,hogy jön menetrendszerint,vagy ez így nem általánosítható?
7-g váltó tud problémás lenni? Gondolom itt is olajcsere szigorúan,mint az 5-ösnél én legalábbis így csinálom és semmi gond vele pedig féltem tőle mint a tűztől. Légrugók mit bírnak és mennyit kóstálnak? Hallottam már kisseb nagyobb számokat.Motor ha megkapta amit kell sokat tudhat problémamentesen?
CLS 320 CDI 2007 autómhoz keresek 2db gumiharangot, ami a kétoldali légszűrőket összeköti a levegő csővel. Rendelni sajnos csak csővel kompletten lehet, és mivel benne van a légtömegmérő is az ára elég húzós, 176.000.-. Kinek volt már ilyen gondja, lehet-e valamivel helyettesíteni? Ha valakinek lenne bontottban, akár csővel együtt is vevő lennék rá. 30/950-3839
Most találkoztam egy mercis szerelővel, szerencsére pont volt a hang. Amit írsz, azt is próbáltuk, de ugyanúgy szól akkor is.
Szerinte tuti nem fék, de ilyen hangot soha nem hallott még... Pénteken megnézik felemelve.
Utána beszéltem az előző szerelővel(sajna kórházba megy, nem tudja megnézni), szerinte 90% hogy egy kavics beszorult a kerékagyba, mert ő már párszor találkozott ilyennel.
Gyorsíts fel, és nagyon lágyan hosszan fékezz, ha akkor nem hallod betét lesz. Nekem ez volt hátul, sok hús volt a betéten de mégis cincogott. Betetcsere óta jó. Legalábbis az:S
Szép ez a magyar nyelv, sokféle módon tudjuk kifejezni magunkat! ☺ Most még a visítás jutott eszembe, amire talán hasonlít.. nákam felhúzott ablaknl is hallható.
Nekem a gyári fékbetét félig levált a hordozó lemezről, de annyira fogta a dugattyú, hogy nem láttad, csak kiszerelve, hasonló ciccenő hangot adott, lehúzott ablaknál lehetett hallani.
Ez a sebességgel függ össze... tehát megyek 50-nel, kiteszem üresbe(fordulat lemegy alapra), akkor is ugyanúgy szól. Illetve álló helyzetben sem szól, ha pörgetem a motort.
Menet közben néha(van hogy napokig nem) előjön a jobb első kerék felől egy magas frekvenciájú surlódásszerű(cincogáshoz is hasonlít)hang. Csapágyak, toronycsapágyak, rugók újak, fékcsövek, fékolaj új. Betét nem fogyott el. Nem látok sehol surlódásos nyomot. Nem látok idegen tárgyat a tárcsa és a hővédő között.
Ha elkezdi, akkor sebességgel emelkedik(gyorsul) a hang, fékezésre sem változik, majd egyszer csak elhallgat.
Azzal az a baj hogy nem fogod nézegetni... Nem tudom hogy van-e normális hely beépíteni valahova egy ilyet (Vagyis ezek közül bármelyiket, akár hasonlót, százszámra lehet őket kapni mindenféle formában), de ez jobb megoldás.
nincs menü :-) analóg műszer buzi vagyok, szerintem az egyetlen aki "normál" műszerfallal rendelt autót, még computer sincs benne csak 2 óra + üzemanyag kijelző.
Amikor megvettem a kisautót, voltak vele gondok.A megoldásokat a neten keresgéltem, akkor találtam rá egy német oldalra (elchfans.de), itt sok okosságot lehet találni.Van itt egy Magyarországon élő német nyugdíjas, aki mondhatni W 168 guru. Szerinte az Autool egyes board computerei jók lehetnek.
Segítség, tanács kéne. 1994 Merci c 200d (W202) szívó, 4 sebességes automata. Az adagoló tetejéről a fejszelepnél szivárog az üzemanyag. Pár óra állás után le levegősödik és nehezen indul. Ha jól tudom van alatta gumi illetve réz tömítés. Ezeknek a cseréje házilag megoldható célszerszámmal és nyomaték kulccsal?
Leginkább a meghúzási nyomaték értékére illetve a meghúzás menetére (egy lépcső, több lépcső, meghúz - vissza lazít újra meghúz) lennék kíváncsi, illetve egyéb tanácsra, tudnivalóra.
Már csak azért is hiányzik, mert a kombinált műszerben lévő piros hőmérő vészjelző csak akkor jelez, ha már vészhelyzet van, és _azonnal_ meg kell állni, akár az autópálya kellős közepén, és csak találgatni lehet, hogy mikor hűl le annyira a motor, hogy tovább lehet indulni egy parkolóig. Érthetetlen, hogy egy prémium márkából hogyan hagyhatták ki ezt a fontos információt tartalmazó műszert, még akkor is, ha az 'A' osztály a Mercedes bevásárló kocsi kategóriája. Szóval, ha van valakinek ötlete.....
W169 A150-es mercinek elromlott az anyósülés felőli ablakemelő kapcsolója. Vettem egy bontott kapcsolót, de a régit nem bírom kifeszegetni a helyéről. Hogyan, mivel tudom egyszerűen kivenni a kapcsolót?
Nem is értem az egészet nem a te hibád, de ha lerúgja a csövet megnézem, hogy miért, ha már a kezemben van. Nem fogok okoskodni, de azt írtad drága volt az utángyártott hűtő be kellene mennie a csőnek mert a legutosó gyártó is ismeri a tolómérőt, biztos hogy a furat méret jó, csak mikor lerugta a csövet megsértette a hűtö külső peremét , amit meg kellene csiszolni, ,kikaparni a sorját hogy bemenjen a cső. Mindegy engem az ideg szétb...szna, remélhetőleg most jól lesz összerakva, de most is előbb a hengerfejeket akarták nézegetni , szomorú.
A "Jóvanazúgy" tipikus esete. Elszomorító. Sógorhoz vittek november végén, talán Audi A5-őt ( kupé, az tuti ) hűtővíz szivárgással, hogy repedt a hűtő. Jobban átvizsgálva amit Gubal mondott, az lett a megoldás, ott egyéb javítás miatt útban volt a vízcső aztán a feszegetés miatt nem passzolt a perem, így cső sem. Milyen márkájú ez a nagyszerű hűtő?
Ebből a képből az látszik, hogy mikor kivették a vízcsövet csavarhúzóval feszegették ki , és visszaszerelés előtt nem egyengette vissza a sérült peremet, azért nem tudott bemenni tökéletesen a helyére, hogy beakadjon az omega rugó ami biztosítja. Szerintem egy igazítás a sérült vízcső peremen és egy rendes beszerelés elég lett volna nem kellett volna most cserélni semmit.
Hűtőből csöpögött a valtoolaj, azert kellett cserélni.
Kiderült h. szar az új hűtő mert nem ment bele a cső tövig, beleeroszakoltak, de ferdén és csak ez egyik kis alu pöcökbe fogott bele a bilincs, ami eddig bírta, képen el van hasadva.
Gyári Mercedes vízcső, bilincs és vízhűtő 248€(teliaron). Itthon csak az utángyártott hűtő drágább volt nekem :S Tehát remélem nem főztem meg a motort, hűtőcsere után beszámolók. ( Itthon pedig új szerelő után nézek, de a mostanit előveszem mert ez egy kálvária volt eddig...)
Hát ja, azok úgyis sűrűbben tönkremennek. Stabpálcát a szegedi Kovács Autónál látok Lemfördert normális áron, nekem eddig pontosan szállítottak egy hozzám közeli PickPack pontra.
A gumi felhúzásánál én a rúdra spriccelt ablaktisztítóval síkosítottam. :-)
Nézd meg a rudat, hogy a gumik alatt nem kopott-e meg,én már dobtam ki olyat, ami a végén, a pálcák szilentje alatt rücskösre rozsdásodott.
Méretni akartam én is az m104 motoron, de miután a hagyományos végnyomásméréskor a 6-os hengerben egyáltalán nem képződött nyomás, a többi hengerben meg egyforma volt, a 6-os miatt tudtuk, hogy ott nagy a gond. Bontás után meg is lett az ok. Az egyik szelepről letört egy darab, nem tudott zárni.
Igaz. Abból sok minden kiderülhet, melyik hengernél mi az állapot. Ha valahol sok a veszteség, ott lehet nagy gond, ill ha túl hamar elengedi a nyomást a probléma mértéke kiolvasható.
Ha fűtést nem tudsz csinálni ne kísérletezz. Balesetveszélyes is. De a.legnagyobb baj, hogy nem lehet tömörré tenni a vízkört. Sajos ez elég nagy eséllyel hengerfejességre utal.
Nem merném megkockáztatni. Du. Hívtam legutoljára helyi ADAC-ot. 6 órát vártam rájuk. A paraszt levitt a pályáról közölte h. Letelt a munkaideje és otthagyott. Még 3 óra jött egy másik aki elhozott 50km.-T. Ja és se fűtés se semmi...
Sajnos. Néha olyan helyek vannak feltüntetve a dobozon csak lesek.
W202 250td ügyben lehet további kérdésem...?
Az ötödik hengerben 14bar a kompreszio,kétszer is megmértem és utána az elsőt mert hogy mégis nehogy baki legyen. Egyébként 1-4ig egységes 24/25bar van.
Tudom megbontás lesz a vége,de pár jótanáccsal,tapasztalati ténnyel segítenél rajtam? Miért van/lesz/alakulhat ki,van ismert előforduló gyengesége a motornak? Km 400on túl vagy annál is...,így vettük,porlasztót vissza vettem ahogy pár hete itt tanácsoltad,mondtátok. Anno írtam és kerdeztem erről mert hidegen ha lekapcsolja az izzitást jön a nem om605re jellemző 190 es merci hang és addig tart míg igazán jól be nem melegszik.
Anno régi bmw-vel (alublokkos) a hengerfej csavar felszakadt autópályás nyomuláskor. Akkor még nem tudtam, csak azt, hogy padlógázas belső sáv takarításkor eldobta a hűtővizet. Az összeset. Kiálltam pont egy bevásárló hodály körny€kén. Kb egy jó óra után feltöltőttem, a kb 11 l folyadékot teljesen pótolni kellett. Szóltam haza, legyenek készenlétbe trélerrel. Elindultam. Csak a kis gázt tolerálta. Tudtam, hogy gáz van, nemsokkal azelött volt összerakva a motor.
De elbírta a kis gázt. Ez 70-80 volt 5-ben. Kétszer kellett a kb 300 km-en utána tölteni valamennyit. De hazamentem vele.
Nem azt mondom, Németországból is hazaidultam volna, csak egy javaslat, hogy kicsi terhelésen mit bírhat? Esetleg eg próbát megérhet.
Köszönöm a tippeket! Megyek a legközelebbi ATU.ba megveszem a fagyállót bele megint, és ránézek az általatok javasolt hibajelekre.
Amúgy melegen verte le a csövet, és a fűtés az stabil.
Vízbugyborekolast megnézem, es a csövek keménységet (Míg légteleníti magát bugyborékolhat?)
(Érdekességként ADAC-os csávó 3x mentett, és azt mondja szerencsém van, mert ez regi ,az újabb mercedes típusok be sem indulnak a héten 5-öt halászott ki mélygarázsokból. )
Az OM629 független hüvelyes, így fokozottan veszélyeztetett hengerfej problémák, és hősokk tekintetében. Sajnos van esélyed rá, hogy le kell venni a fejeket. Fűtésed minősége milyen? Fűt rendesen? Csövek keménységét is jó lenne ellenőrizni üzemmeleg motornál lezárt sapkával persze, és leginkább azt a csövet amit lerúg. Hidegen, melegen lerúgja, vagy csak melegen?
Mutat-e rendellenes hőfokot, ingadozást,forrást a vízhőmérőd - ha igen, lehet hengerfejes
Mi történik, ha járó motornál leveszed a hűtő túlfolyótartály sapkáját? Bugyborékol-e víz, esetleg tolja-e kifelé a vizet - ha igen, biztosan hengerfejes
Ha ezek közül semmi, de a mindig ugyanott löki le a csövet, rendben van az a csatlakozás? Nem ismerve a típust kérdezem, hogy ha bilincses, tart-e a bilincs, ha meg betolós, feszes-e az omegarugó illetve sértetlenek-e a csövön a rögzítőfülek, ahová bepattan.
Kissé tovább időzöm Németben a tervezettnél, mivel az autó dobálja le a vízcsövet.
A vizpumpat itt mar kicsereltettek velem, mert szivárgott. Rá egy napra megint leverte a csövet. ( Otthon kapott új hűtőt, valtoolajcseret, olajcseret új kardangumikat)
Most a német szerelő a hengerfejeket akarja levenni h. megnézze. Diag semmit nem mutat szal lehet tréler lesz hazáig.
Mit jelent a teljesen elhibazott akkucsere? Mert ha pl ha akkusarut csereltel fel, ott valamelyik fő bizri ment ki, szoval erdemes lehet bizriket ellenőzini.
Elkeseredve azért nem vagyok . Talán kissé lehangolt, mert azt látom , hogy a márkánkat - és lehet hogy már "prémiumnál " uez a helyzet- kiszolgáló NEM gyári szerviz minősége egy cseppel nem megy egy más , off márka szervizének minősége fölé, ( hiszen sokszor ua a szerviz szolgál off -.ot és csillagost is....) az árát pedig a " mindenhol legjobb , egyedül üdvös " gyári szerviz árához igazítja. Az adott esetben az 5 dolláros motor a "majd 6számjegyű" összegért került cserére ...és úgy, és ez a szörnyű, hogy a kormány majd a kezembe maradt. ( bár ez nagyon egybecseng azzal, hogy egy áru árát a piacon elsősorban az elérhető helyettesítő termékek ára határozza meg.) Amit írtál az ár-érték - minőségről ...érdekelne a meglátásod., privát mail-ben is. Hogy az akasztást elkerüljük... Bár, az kétségtelen hogy a futómű-hajtás- kormány combó -pl az E klasse-ban- valami nagyon egyszerűvé teszi az életet.
Maga a motor (OM651)- sz.v. és messze nem széles és mély tudásom szerint- azt gondolom, hogy a legjobb blokk, amit valaha tákoltak a 4hengeres kategóriában. A kétturbós voltából nem érzek semmit...már azon túl, hogy 1400-nál éled, 1600-1700 tól 4200-ig igen-igen megy, és teszi ezt a 130-230 sebességtartományban is. Mindemellett a nyár végén-pl- a Szolnok -Keleti pu. távot 75-ös átlaggal 4.7 l fogyasztással jártam le. Olajat még mindig nem eszik...20-22 ezrenként kap Castrol Edge-t. Visszahívás volt /van a vezérlőszoftverre...megesküdött a forgalmazó, hogy nem bántja e rezsimet, én marha meg elhittem, hagytam megcsinálni...novemberig az utolsó 60.000km átlaga 7.0l volt, azóta 3000-é 7.6...Erre aztán megpróbáltam a végét is ...220 után nem esett neki jól tovább. ( NEM teszik vissza az eredetit!!!) Bajai voltak: Thermosztát 134e-nél ( csere gyári műhelyben tán 86 ezer) , Nyomásmérő szonda a DPF előtt, 183e-nél ( saját vásárlás , Bosch, valami 12 ezer) hosszbordásszíj csere + feszítők etc, feleslegesen , 202 ezernél ( Conti, valami 10 ezer+25 INA görgők) Ennyit tudok a motorról mondani 85-tő 225 e -ig ...nem sok rossz, azt hiszem. Amitől fázok , a DPF mellett, az a vezérműlánc-csere , ami hátul van. ( Ez utóbbira nincs futott km protokoll, állítólag van valamelyik feszítőben ? tengelyben? nyúlásmérő szenzor) A befűzős lánccseréhez is szét kell húzni ( ez úgy 3-350e a gyári szervizben) Ha mindent , láncot kerekeket, vezetőt feszítőt akarsz cserélni, akkor nemesen egyszerűen, szellemesen ki kel baszni a motort az ő házából...ezt meg se mertem kérdezni, mennyi...
üdv mindenkinek éedelködni szeretnék egy w211 e200 mercim van de helytelen akucsere miat nem nyilik a csomagtér ajto se kulcsal se ajton lévö gombal se távirányitorol hogy tudnám kinyitni roncsolás nélkül?
Nincs kedvem vitatkozni, azért kicsit én is képben vagyok. Egyszer váltottam Merciről, többet soha! Életemben nem költöttem annyit javításra, mint akkor, és nagyrészt én csináltam, tehát a munkadíj "ingyen" volt. Igaz, hétvégén sosem unatkoztam.:-)) :-((
Kicsit megtörték a szép 210-emet, nem volt autóm kb 2 hónapig, csak kölcsön. Márkákat nem írok, de amikor néha "megkaptam" a W203-at, újra fülig ért a szám! Nem voltak rossz autók, sőt, az egyik igencsak fullos gép volt, de......de.....;-) Most csak 3 Csillagos van a családban, de 2 tuti marad is!:-)
Ismerőseim szerint "Mercibuzi" vagyok, de nem baj, már elfogadtak így. :-) Ki kell próbálni más márkákat is, aztán dönteni. Én már megfizettem a tanulópénzt, hajrá, más is tanuljon a saját kárán! ;-):-))
"Persze lehet olyat venni, ami ritkábban, mert a mai csillagosok minősége nem áll arányban az árukkal, de akkor el kell felejteni a márka presztízsét meg az általános kiváló komfortját"
Légyszi adj tippet, mert most nagyon elbizonytalanodtam........francia?:-D
Ne keseredj el, még jól megúsztad a hibát a villanymotor cseréjével. Ha a műanyag fogaskerekek mentek volna ott tönkre, vagy a kommunikációs tekercs, akkor drágább lett volna, arról meg nem a gép tehet, hogy elfelejtették meghúzni a kormánykerék rögzítését. Időnként minden autó elromlik, amit használnak.Persze lehet olyat venni, ami ritkábban, mert a mai csillagosok minősége nem áll arányban az árukkal, de akkor el kell felejteni a márka presztízsét meg az általános kiváló komfortját.
Simán, de azért "határozottan". Ez nem francia, kell 1 kis erő hozzá. :-)
Örülj neki, hogy kiírt vm-t, azt eltárolta, meglessz az! (Mi a turbo szabályozóval szívtunk 1 kicsit, minden előjel nélkül menet közben elment belőle az erő,-C220CDI-és semmi hibakód nem volt benne! Igaz, már 300000 fölött van a km.)
Húzd le a gombokat, mosd le azt a ragacsot hígítóval, v. körömlakk lemosóval, és már le is festheted. Én matt feketével fújtam le, és nem ragad. ;-):-)
Mondjuk az első lépés az kellett volna legyen mielőtt légzsákkal kezdesz játszani, hogy akku(k) le. Akkor egyrészt nem rettegsz hogy durran, másrészt valószínűleg megúszod a hibakódozást is.
Köszönöm! Ha más mód nincs...sajnos Star tőlem 60km-re van márkaszervizben, egy "szürke" példány pedig 75-re...lassan beleunok ebbe a csodaautóba, már csak az 500Nm tartja a garázsban...
Menni tudsz vele. Ha a fordszámmérő aljában rendben elalszik a légzsák lámpa, akkor valóban csak betárolta a kormánylégzsák kivételét, StarDiaggal törölni kellene a hibakódot.
"csabais" mester biztatásának köszönhetően belevágtam a fellazult kormánykerék reparálásába ( W212 E250)
(Ezzel a kerek bánatos életembe nem kívántam amúgy baszkódni.)
A menet a következő volt: 1., kulcs kihúz, eltesz messzire. 2 kormány hátoldalán 2x Torx30-as csavar kicsavar...kormányközép a légzsákkal felszabadul , kivéve két kis kábelköteget, két kis biztosított csatialjzatba bekötve a kormány lapjába. 3., két kis csati kipiszkál...kormányközép szabad.
4., 10-es imbusszal, kézzel !!! kitekertem a rögzítő agycsavart. Azért kifelé, hogy megnézzem, nem-é kiszoposodott a kúpos felület, vagy maga a menet. Látható kopás, károsodás nem volt. 5., a kúpos rögzítő felületet megkentem könnyű olajjal, és betekertem a csavart az imbusszal, kézzel , ameddig tudtam. 6., egy durván 30 centis nyeregcsővel rátekertem még legalább 1.5 fordulatot. ...110Nm-t aligha tudtam, de 80-90 megvolt, kormány áll, mint katiba a gyerek. Csak imbuszkulcsom volt kéznél. 7., légzsákot/közepet visszaszereltem. ( ez már 2 perc volt)
Végig attól reszketett az inam azért, hogy a légzsák az orcámba durran...a csatikat az anyósülésről bal félkézzel baszogattam ki.
Ami baj maradt , hogy "malfunction" hibajelzés van a bal első légzsákra, consultációra utasít, "leOKézva" eltűnik ...mégiscsak jegyezte a CP a lecsatolást....nem tudom, tudok -é ezzel menni. Azt hiszem, mégis jobb, minthogy egy ritkább combos előzésben megszalad a kormány...
Elindulás után kb 15 km-el nyomtam egy kickdown-t és bejelzett a
EPC Elektronic Power Control.
Többszöri kickdown próbálkozás is kihozta ezt a hibát. Nem váltott, vagy csak nehezen, gyorsulás elmaradt. Ritkán szoktam letalpalni, mert jól megy anélkül is.
Megálltam 5 percre, leállítottam. Gondoltam majd kiolvasom a hibát amikor újból indítom, de már nem volt mit. Ment rendesen.
Visszaolvasva itt a fórumot valaki az aksi cserét javasolta.
Nem mai az aksi, de jól indult és indulás után 10-15 perccel már bőven tölthetett is vissza, ha netán aksi lett volna.
2003-as 220CDI sportcoupe kevés km.
Van javaslatotok, vagy ne foglalkozzak vele?
Másik, a klíma tekerő gombjain a gumi borítás ragacsos lett. Volt valakinek ilyen? Lemosni, törölni mosószerrel, vagy hígítóval, foltbenzinnel?
Nagyon köszönöm, Sir! Ha mondod, hogy kulcs nélkül nem tud elindulni az air-bag, holnap megpróbálom. ( mert amúgy nekem, gyakorlatlannak , 20 perc lehet ez.....amúgy végtelen szomorú vagyok , mert ha ez a kormány nem magától szabadult fel, akkor a zárjavító szakember nem tépte vissza a központi rögzítőcsavart ...és ettől akár bármi is lehetett volna velem. Úgy ráadásul , hogy nem gombokat fizettem .)
E250 W212 kormánya beteg. Hetekkel ezelőtt érdeklődtem kormányzár beszarás eseténi teendőkről, de végül egy helyi szervizhez fordultam, aki(k) a kormányzárat a motorka cseréjével megorvosolták. Vagy ezen munkák folyománya, vagy a kormány 8 év után úgy gondolta, hogy föllazul, de az biztos , hogy ( ma Pestre menet vettem észre menet közben) a kormány körben minden irányba billeg úgy 3-5 mm-t .
Hazajöttem, de igy nyilván nem merek vele többet menni, a szervizt jan 6,-áig nem érem el.....megszorítanám magam. Megnéztem gugli/yutúb....ha a légzsákot kiszerelem---2 torx30 csavar a kormány hátoldaján, 2 csatlakozó kihúzása--- utána egy 10-es? imbus 110Nm-rel meghúzva fixálja a rúdban a kereket.
( Nem akarnám közben lekötni az akkut.... elműködhet -é a légzsák, miközben a csatikat lehúzom/visszateszem, vagy az egész más jelet kap????? )
Smafu ne (nagyon) röhögjön, a generátor felújítást ezentúl én is fölveszem a listámra. Ultra nagy szívás lehet. Épp azt vízionáltam, hogy mi van, ha ugyanez idefelé, esti órákban, gyerekekkel, csomagokkal valahol az autópálya közepén ér el. Bármi más is lehet, tudom, de ez filléres és megelőzhető.
Köszi mindenkinek, várjuk a hétfőt, amikor talán nyit a villamossági szerelő. Nyilván nem így terveztük...
Más:
Apropó, nincs valakinél elfekvőben egy felesleges, nem morgó, 3,67-es diffi?
Tudja valaki, hogy a Mercedes W168-ban (170 CDI, 2001) hol és hogyan lehet hozzáférni ahhoz a szerkentyűhöz, amit a középkonzolon lévő hőmérséklet szabályozó gomb működtet? Úgy tűnik, hogy vagy nem nyit rendesen, vagy lelazult az áttétel, mert nagyon lomha a fűtés; a korábbiakhoz képest sokkal több időbe telik, amíg normálisan befűti az utasteret, és szinte csak a maximumra állítva lehet használni. A válaszokat előre is köszönöm.
Ha messze laktok, nem biztos, hogy az akku kibírja hazáig, aztán ottragadtok valahol. Esetleg viszel magaddal még 1 akkut.
Amikor meséltem, hogy ha veszek 1 autót, nem csak a kötelezőket cserélem le, hanem önindító, és generátor felújítást is csináltatok, Zoli (Smafu) jól kinevetett. Pont ezért. Nem szeretek ilyen helyzetbe kerülni, mert tuti ilyenkor sz@rik be valamelyik.
Kézi váltós az autód? Semmi különös trükk nincs az akkuval, csak elfelejt 1-2 dolgot, de az ilyenkor igazán nem számít.
Pontosan ez történt. De jó kis akku, mert időnként erőre kap, még indítani is képes :) Bevontattuk, akkut egyelőre töltőre raktuk, mert apósomnak van egy régi töltője, így talán akku kevésbé megy tönkre.
Akku visszarakásnál van trükk, mire kell figyelni?
6 éve biztos nem, azóta van nálunk, de valami azt súgja, hogy még gyári, 20 éves.
Közben a továbbiak: SRS, ASR, ABS lámpa is kigyulladtak, műszerfal alig pislákol, megállás után nem megy tovább. Ha be is tolom vagy bikázom, valami vészüzem indulhat be, mert pumpálgatni kezdi a gázt, de a gázpedálra nem reagál.
Sziasztok! 202-esemben (200K) jó messze otthontól kigyulladt az akku töltés lámpa. Annyit tudtam, h meg kell nézni a hosszbordás szíjat, de az OK. Az akku min 6 éves. Jó érzésű ember ilyenkor nem dolgozik, úh szerelőt nem tudok felhívni. Laikus vagyok, azért kérdem, h itt keressek sos szerelőt, vagy hazáig simán elmehetünk? Vagy egyáltalán mit kockáztatok?
W220/S500 csak úgy a semmiből kigyulladt az SRS hibakód de semmi előzménye nem volt, egy kanyarban bejelzett, majd a következő kanyar óta állandóan jelen van. Valakinek van tippje, mi lehet az oka? Másik probléma a semmiből, hogy az elektromos csomagtérzár csak félig nyit, nem találom a megoldást...
W221 vásárláson gondolkozom, 4 matic, M278, 500as példányról van szó, 2012es, valós 205e km, végig márkaszervizes autó, második belga ismerős tulajdonos.
Tudtok esetleg róla, hogy ez a motor mennyire problémás, mire érdemes figyelni ennyi km körül?
7G váltó mennyire bírja ezt a brutál nyomatékot?
Jő áron bele tudnék vágni, de nem tudok sokat erről a motorról. Ha esetleg valakinek van tapasztalat vagy hallott, tud infót, megköszönném.
Évi 15e körül megyek, 3-4 évig biztosan maradna.
Előre is köszi a segítséget, kellemes pihenést Nektek 😊
Szia. Ilyen jellegű hibakód törlést keresek cls 350 hez. (nem műszerest, mert az nincs). Hol találtad ezt a leírást? Milyen típusoknál alkalmazható ez? Előre is köszönöm.
Urak! Merga w163 ML 2.7 cdi. 2001. Központi zár távirányítóról nem megy. Elem csere a kulcsban, szinkronizáció és utána 1x bezár, ez után se kép se hang. Bal első ajtózár nyit mindent de nem lehet zárás irányba fordítani a kulcsot. Jobb e zár nyit nyit kivéve a csomagtartó ajtó zárat a kulcs fordul záró helyzetbe viszont nem zár csak önmagát. Középkonzolról minden működik, nyit-zár mindent. Valakinek ötlete vagy konkrétum, hogy merre keressem a probléma megoldását?
Köszi! Azt nem tudom, hogy biztosan ez rossz vagy sem, mert ha igen, akkor ez tökéletes lenne. Illetve, hogy van-e különbség az érzékelőben a 2 illetve 4 zónás klíma esetén (olvastam olyat, hogy valami négy szektorra osztott ilyen érzékelő van a 4 zónásokban).
Teljes felső rácsot szoktak adni 10 000 Ft körül a bontókba, hátha tudsz csak szenzort egyet venni. Újonnan valami 25-30 000 Ft rémlik a szenzorra. Vagy itt a fórumon Sprinter Zolit keresd, hátha nála is van.
Fizikailag még nem néztem meg azt a szenzort amit mondtál, de a klíma panel diagnosztikai menüjébe belementem, ahol a 12-es paraméter elvileg ennek a szenzornak a "válasz" értékét mutatja (feszültség). Leírás szerint 4,3V a sötét, és innen megy lefelé 0-ig, ami teljes napfényt jelent.
Nos, nekem itt az érték 99-et mutat, előtte egy "kockával". Ellenőriztem ugyanezt a 210-esemen, ott 4,3-at mutat, és ha lámpával elkezdem világítani az érzékelőt, akkor csökken 4,2-re, 4,1-re, stb.
De sehol sem találok információt arra vonatkozóan, hogy a 99 mit is jelent (bár gyanús, hogy hibát, vagy értelmezhetetlen értéket).
Én vettem adaptert, de bevallom nem vagyok maradéktalanul elégedett :( Ebben persze szerepet játszhat az is, hogy Iphone használó vagyok és anno utánaolvasva azt tapasztaltam, hogy azzal azért szokott gond lenni.
Alapvetően egyébként működik, de minden egyes "újraindulás" után kb 5-8 perc mire újra beolvassa a kontaktokat. Ez idő alatt a kocsiról nem, csak a telóról tudsz hívást kezdeményezni. Mondjuk a kihangosítás szinte azonnal működik. Gond még, hogy leállítás után az adapter még bekapcsolva marad jó ideig, így "fogvatartja" a telót.
Ne vedd 100%nak, de elvileg ki kellene írnia a műszerfalon is, ha hibás a fényérzékelő. Nem művészet amúgy lehúzni a csatlakozóját, aztan próba szerencse. Ha így sem ír hibát, akkor mashol lehrt a baj. A motorháztetőn a két ablakmoso fuvoka közöt az a fekete bubi a szenzor.
Köszi, azt tudom, hogy a Comand menüjében állíthatom a háttérvilágítást, de én arra gondoltam, hogy ha automatára állítom (tehát amikor magától kellene váltania éjszakai és nappali mód között), akkor nekem folyamatosan éjszakai módban megy a Comand, mintha sötét lenne.
Szeretnék (típus: W/S204 C220 CDI 2012) ATF-et cserélni a váltóban, esetleg valaki tud ajánlani egy olyan szervízt, ahol profin elvégzik, lehetőleg Győr és Budapest körül.
Továbbá, ha valaki vett már Mercedes Adaptert amivel elméletileg tudok csatlakozni telefonnal, valami információt esetleg lehet tudni róla mennyibe kerül?
211-es Mercin úgy gondolom, nem működik a fényérzékelő. Az esőszenzor működik, azzal nincs gond. A műszerfal menüjében a világítási opciók között manual mód van kiválasztva, nem konstans, mégis a fényszóró kapcsolóját automata állásba állítva is világít a fényszóró verőfényes napsütésben is, ahogyan a comand is éjszakai módban fut folyamatosan, valamint az ambiente világítás is megy napfényben is, és az autó kinyitásakor a "sorround light" is felkapcsol.
A hibatárolóban nincs semmilyen hiba. Van valamilyen DIY módszer, amerre érdemes nekiindulni a hibajavításnak?
Igen, kezd számomra nyilvánvalóvá válni, hogy két kategória van ebben a szakmában. A balesetezett autók elemcseréje biztosítási háttérrel. Ezek is magas áron mozognak, a háttérfinanszírozás miatt.
Vagy a "restaurálás", azaz rozsdásodás javítása, alvázvédelemmel ez meg méreg drága. Utóbbinál mindegy, hogy egy elhanyagolt 10 éves vagy egy vigyázott 40 éves veteránkorú autótól van szó, "restaurálás" árfekvésű mindkettő. Csak épp a 10 évesnél nem éri meg. A kettő közt nincs semmi kategória. Gondolom a balesetező veterán már földöntúli kategória.
Nekem a restaurálás mást jelent: amikor veterán autót teljesen szétszednek, rendbeteszik és újrakezelik a teljes karosszériát.
Az nekem nem restaurálás kategória, amikor egy autó eléri azt a kort, hogy a tipikus rozsdásodások előjönnek egyes részeken, és azt az autó kibelezése nélkül kilakatolják, de mégis valószínűleg a restaurálás árkategóriájába tartozik ez is.
A növekvő értékű autónál (ritkább veteránok) ezt még könnyebb szívvel megteszi valaki. De a nem ilyen jellegűeknél marad az addig használat, amig átmegy műszakin? vagy várni kell, hogy valaki belém jöjjön a rozsdás helyen.
Sziasztok! Tud valaki olyan karoszérialakatos műhelyt, ahol alvázvédelemmel, fényezéssel együtt foglalkoznak idősebb már több helyen korródálódó autók lakatolásával és védelmével emberi áron és jó minőségben? Köszönöm a segítséget!
Mercedes W639-es Vito hátsó téri fűtő-hűtő körével kapcsolatban lenne egy problémám. Külön egységről van szó, ami a kocsi bal hátuljába található ezt már felfedeztem. A gondom az, hogy bekapcsolva hiába pörög szépen a mókuskerék, a rostélyokon nem jön levegő egyiknél se. Maxon járatva a motor szívő részénél olyan, mintha enyhén fújna inkább, viszont a forgásiránya megfelelő. Ilyet sejtésem szerint valami lezárt állapot végett csinálhat. Kérdésem az lenne, mi az ami lezárhatja a levegő útját? Ez is egy hasolnló dobozból épül fel, mint az utastéri elosztó.
Sziasztok!
Egy 2004es A140es mercim van. Ha balra indexelek, akkor is jobbra megy az indexem. Már két bontott bajuszkapcsolót is próbáltam. Mindkettővel ugyanúgy előjön ez a jelenség. Valakinek van ötlete, hogy mi baja lehet? Másnak volt már ilyen problémája? Lenyomom balra a kart és a visszajelzőn és kint a lámpán is jobbra megy az index.. Lehet, hogy mindkét kar rossz volt és mégis az a baja vagy valami más villamossági gond?
Köszi a válaszokat!
Szeptemberben vásároltam a kocsit. Most hidegben vettem észre rajta hogy mikor kint áll első indításkor többet teker egy kicsit, beindul (de olyan mintha 1-2 henger nem is menne) és leáll. Utána tökéletesen indul, nem teker sokat és szépen jár a motor. Kiszedtem az izzítógyertyákat nem rosszak, mindegyik izzít, volt az egyik szerelő ismerősömnek egy új izzító reléje azt is beletettem de ugyan az a tünet, talán annyi változás hogy nem teker sokat de indulás után egyből leáll, utána indításkor szépen indul továbbra is.
Kinek milyen javaslata van???
A szerelők azt mondják hogy lehet h belevegősödik a gázolaj rendszer és azért van. Járjak vele így tovább majd kiadja a hibát.
Szedd szét és kiderül, nem lennék meglepve, ha maga motor tartó csavarokból hiányozna 1-2. Amúgy nem nehéz a panelt lekapni, csak a műanyag bolhákból szerezz be előre is , mert fogyóeszköz. Én csak a fogaskerékhez plusz óvatosan a mozgó "bütykök" tövéhez fújkáltam.
Köszönöm szépen, veszek egy ilyet. Csak a fogaskerékre fújtál belőle, vagy a csúszópályán ahol látom végig a mechanikát, azt végig?
Ezzel viszont el is érkezett a következő "projekt". A hátsó ablaktörlő kar "lötyög". Megnéztem, anya megvan húzva, de tudom mozgatni kb. 3-5 centit le-fel, és a komplett tengely forog ilyenkor. Működni működik az ablaktörlő hibátlanul, a lötyögés miatt a végállás "bizonytalan", nem szépen 180 fokban töröl, hanem picit kevesebbet.
Köszönöm a választ! Talin beszélgettünk a W220-ad hátsó ajtójánka/ívének lakatolásáról és festéséről. Sikerült a fényezőnek színazonosra festeni az elemeket?
este szétszedtem, és sikerült is helyrehozni a hibát. Biztosíték rendben volt, kimértem a mágneses szenzort multiméterrel, az is rendben volt, de a motor meg se mozdult. Ezért szétszedtem a jobb oldali részt is, és a mechanika szorult (gondolom ezért tiltott le a motor, ezért nem üzemelt). Összeraktam, és működik.
Picit viszont hangosnak érzem, bár lehet, hogy ez normális. Nem túlzottan hangos, de pl. lezárt csomagtartónál az autó mellett állva hallom, ahogy lezár a roló. Ez mennyire normális? Szabad/érdemes megzsírozni a csúszkát mozgató fogaskerekeket? Tartok tőle, hogy utána csak összeszedi a port, és a végén még rosszabb lesz az eredmény.
Elöregszik, elkeményedik, + van olyan szoros szűrő, amit alig lehet leszedni. Ekkor lehet töri a szerelő, de találkoztam már többel aminél a vége benn maradt a házban. És akkor még nem feszegeted, csak tekered kifelé.
Hanem? Saját magam nem tapasztaltam még ilyet, netet bújva sem jellemző. Simán betudtam a 15 évnyi használatnak, illetve, hogy filces végű volt az előző olajszűrő, az nem olyan merev, mint a műanyag záróelemes. Vagy egyszerűen a hőtől elporlad? Tényleg a rácsból 1 sor tört ki, benne voltak a szűrőben a darabok. Azon egyébként gondolkoztam is, hogy vajon szőkőkút-szerűen a pumpa a karterből alulról felfelé nyomja az olajat, a szűrő belső oldaláből a külső fala felé átnyomva a hűtő irányába vagy pont fordítva...
Amikor én cseréltem az olajat, csak simán kézzel tekertem rá, aztán szíjjas szűrő fogóval a peremig lehúztam. Rossz lehet az Euró árfolyam mert most majd két ezressel többet fizettem érte a Vianno-ban. De legalább gyorsan megjött.
A hétvégén piszkáltam az autót, mert a szerelőnek sikerült az olajszűrő műanyag házát annyira meghúzta, hogy sikerült a rácsos belső részt részben elmorzsolnia. Emellett az utastér légbefúvása esetleges volt, amiről itt a fórumon is kérdeztem. Az összeesküvés-elmélet hívők imádni fogják, a gyakorló szerelők csak legyintenek erre a gyári szűrőről készült fotóra.
Vásároltam egy 211-es kombi E osztályt, ami alapvetően nagyon szép és jó állapotban van, pár aprósággal kell foglalkozni, amikkel ugyan bőven lehetne együtt élni, de engem zavar.
Az első a listámon, hogy a csomagtér roló motoros fel-le mozgatása nem működik. Alsó pozícióban áll a kis "pöcök", se kézzel nem tudom azt mozgatni, sem motorosan nem mozog.
Van valami szokásos problémájuk ezeknek? Merre érdemes elkezdeni a hiba megfejtését, a komplett egység cseréje előtt?
Én rögzítőcsapot írtam, azt amiről te beszélsz és úgy tudom az az 1-es nyomóra rögzít. Úgy látom hiába kérek, konkrétabb válasz nem kapok ezért köszönöm az eddigi infóat, majd megoldom.
Az adagolóhoz nem rögzítő csavar kell, hanem rögzítőcsap aminek a végén van egy bevágás amibe beleakad az adagoló tengelyén kialakított ellendarab, csak egyféfeképpen megy be, mikor a helyén van , akkor kell meghúzni a rözítő csapot bent tartó menetes anyát, és ha valaki bent felejti a szerszámot forgat a motoron letöri a rözítésre szánt kialakítást. Ott a bibi hogy te 1-es nyomón rögzítesz valami csavarral.
Szerintem elbeszélünk egymás mellett, Az adagoló rögzítőcsappal van rögzitve az 1-es nyomóra, a vez. ellenőrizve, fogaskeréken jelek egyben, 1-es dugattyú felső holtponton rögzíthető lenne. Ha így szerelem össze OT után 14 fokkal meg sem nyekkenik pedig ezt írja a könyv. Na ehhez az összerakáshoz keresem a fokot. Előre is köszi.
Az adagoló rögzítőcsavarral rögzítve, itt nem tudom éppen mozdul vagy sem az üzemanyag de ehhez a beszereléshez kellene a felső holtpont előtti fok. A lánckerék röpsúlyos, szintén rögzítve szerszámmal szereléskor. Stroboszkóp nincs. Köszönöm a válaszokat.
Ez így igaz, de '96-ban mikor kiadták, még nem 400.- Ft volt a benzin. Akkor még meg lehetett fizetni egy 30 liter feletti fogyasztást is. De aki most megveszi majd, valóban nem foglakozik ezzel a ténnyel.
Most olvasom soros van rajta leírom: vezteng jelen főteng felső holtponton az adagoló leállító szelepről lehúzod a vákumcsövet. Az adagoló egyes nyomócsövet leveszed az
adagoló fejszelepnél kifújod a gázolajat elég csak szájjal. Forgatod a főtengelyt míg az 1-es henger fejszelep alján megmozdul a gázolaj na ez a pont holtpont előtt kb 16-17 fok legyen, lehetőleg itt legyen középen az adagoló hogy mikor jár a motor tudj finomítani. Többször ellenőrizd le mert nehezen fogod észrervenni a töltési kezdetet a fejszelepnél. Minden motornak előtöltés kell az üzemeléshez a mercedes csak a beszerelési poziciót találta ki elég szerencsétlenül ami utótöltésre esik.
Ha szerszámmal szereled be akkot -14 utóra rakod be. Mikor ellenőrzöd srtoboszkóppal akkor előtöltés kell hogy mérj, az meg +14+-x fok addíg finomítod míg szépen jár. Ird le hogy szereled be és hogy ellenőrzöd.
OT után 14-el kezdtem, el sem indul, szelepfedél le, vez. rendben. 4x szedtem le, mindíg kevesebb utótöltés és már elótöltésen járok. Most megy de még nem az igazi és nem értem az okát. Ezért kérdeztem, hogy gyakorlatból valaki tudja-e?
Ezt írja a szervízkönyve elektromos adagolóra (felsó holtpont utánra), de a mechanikus soros Bosch adagolóval OT elótt 5 fokon elindul de nem az igazi. Folyott a motorolaj az O gyúrú miatt ezért le lett vévé és amilyen hülye vagyok bíztam a szervízkönyvi beállításban és nem néztem meg, hogy hol állt.
Üdv.Az volna a kérdésem hogy egy Cls 320 7g-tronic váltó hideg induláskor mig kb 40-50 fokra nem melegszik fel a viz minden megálásnál mintha seggbe rugnak az autot.Volt valakinek hasonló jelenség?Vagy valami ötlet mi lehet a baj?Kószi!
Egy kis információra lenne szükségem ml tulajdonosoktól.
Nemrég lettem tulajdonosa egy autómata ml 270 cdi-nek.
Igazából arra lennék kiváncsi, hogy városban mennyit kéne fogyasztania. Egy két embert kérdeztem de szélsőséges adatokat mondtak nem tudom mi lehet a valóság.
Van aki azt mondta 8-9 literrel eljár vele csak városban. Van aki szerint 12-13 liter. Mindkét választ ml tulajdonostól kaptam.
Sziasztok! Találkozott valaki olyan hibával hogy indokolatlanul megy a hüttő ventilátor és ki írja hogy kontrolájam a hüttő fojadékot? Víz rendben van nem fogy! Kiegyenlítő tartályban van egy érzékelő lehet az döglött be?
Segítséget kérnék a w202 220 cdi nem rég vásárolt autómhoz!
Reggel az első inditás után 1-2 másodperc mulva leáll, és utánna legalább 10-szer tekertetni kell míg nagy nehezen beindul! Ha már beindul akkor jár megy indul egész nap, csak akkor csinálja ezt ha áll vagy 8-10 órát! Vettem zsír új aksit (100A), de ugyan azt produkálja!
Valami kiindulási pont esetleg, vagy járt már így valaki?
Sziasztok. Segítséget szeretnék.
Sajnos nem tudom melyik a tompított fényszóró kábel szine a jobb oldali aljzatban. Tehát ami be megy a lámpa testbe. Vagy hol találom a biztosítékját.
Szeretném ha segítenének ez ügyben. W204 C200:/2008 /
Köszönöm szépen.
Neeem. Tőlük vettem kocsit (w212 facelift) és 1 év gari is jár hozzá, de szervíz előtt állt az autó így muszáj volt hozzájuk bejelentkeznem. Időpontjuk SORON KÍVÜL volt 1 hétre előre :D Annyi idő alatt viszont az autó kisebb nagyobb hibáit észrevettem, amit szavatosság körében kötelességük megcsinálni (persze próbálták a szervízben elkerülni ezt). Szóval ezért vagyok kénytelen fogni a fejemet, hogy miafasz van :D Mondjuk a használtautós srácok is fogták a fejüket a szervíztől, ezért jövő héten ránéznek ők is, mivel "prémium használtautót" adtak el. Persze így visszagondolva lehet jobban jártam volna ha megveszem olcsóbban importból, és a különbözetből a saját szerelőmmel minden szart kijavíttatok 24 óra alatt és van egy új autóm... Most má' mindegy, az asszony szereti mert fehérek az ülések :D
Segítséget szeretnék kérni 2012 c220-nak a tipus hibáit tudja valaki.Vasárnap néznék meg egy első gazdásat de nem ismerem mennyire nyűgösek ezek a motorok,eggyáltalán foglalkozzak-e vele.Természetesen átnézetném.
No rear seat belt engaged! Hiba üzenet vár minden indításnál. Mi lehet a gondja, ülésfoglaltság érzékelő? Mit lehet ezzel kezdeni? Így hátul elméletileg nem nyílik a légzsák? Ha jól értelmezem az autó folyamatosan úgy látja hogy ül valaki hátul ezért figyelmeztet.
óóó ez nem is kérdés :D Csak túl akartam lenni az első szervízen a garanciális kereteken belül. Visszarakja a váltót, de lehet érezni, nem rángat azért az autó de érzed. Elviszem a saját szerelőmhöz és most, aki jól lebasz hogy megmondta, hogy ne vegyek a Pappastól autót :D Szóval igazából kicsit félek is :D Viccet félretéve tragédia ami ott megy. A sok marha meg lapátolja oda a lóvét és fizetik a százezreket egy olajcserére.... Kezdi a munkafelvevő, hogy azt mondja a szerelő, hogy mikor visszamegy D1-be, akkor visszrakja magát N-be, MÉG HA NEM IS ÍRJA KI :D Mondjuk kifejezetten érdekel, hogy akkor hogyan indul el az autó, illetve miért nem érzek semmit ha a START-STOP megy?! Ezen logika alapján miért nem N-ből indul az autó, minek D-be rakni? Szóval igazi marhák. Az autó szépen vált amúgy, még a használtuatós részleg főnöke rá akar nézni, hogy mi az amiről szó van, mivel nem "érti". Nyilván ha a váltó ilyen lenne, hogy visszavállt és érzed, akkor mondaná, hogy normális.
+1: kedvenc kommentem a kerékösszetartás meg futóműállítás miatt volt. A kormányt ha egyenesen tartottam akkor jobbra húzott az autó, így a kormány kicsit balra állt ha egyenesen mentem. Válasz: MINDEN ÚT JOBBRA LEJT :D De örömmel vettem tudomásul, hogy kijavították az pesti utak jelzését egy délután alatt.
Ez egy vadonatúj, utólag forgalomba hozott csereantenna-árboc, amely sok korábbi klasszikus Mercedes Benz modellhez (szintén néhány Audi, BMW, NSU és VW modellhez) alkalmazható 1983 körül, a Hirschmann 6000 H ** és 6000 verziókkal felszerelve. U ** sorozatú elektromos antenna (erőantenna, antenna) mint eredeti berendezés, amely csereoszlopokat igényel 825948102 vagy 825948106. Az antennát az autó kívülről azonosítják, mivel az oszlopnak négy króm szakasz van, és a króm hegy gomba alakú. Az alsó szakasz átmérője 8,5 mm. A teljesen behúzott árboc hossza, beleértve a csúcsot és a fehér nylon fenékpuffert, 265 mm. A teljesen meghosszabbított magasság 86 cm. Tartalmazza a visszatartó ferulát és a sima meghajtó kábelt. A meghajtó kábel sima (fogak nélkül), ahol a későbbiekben kb. 1983-tól kezdődően a későbbi AUTA 6000 EL antennák fogazott / fogazott meghajtó kábellel rendelkeztek. Kérjük, olvassa el ezeket a többi felsorolást.
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy tudja -e valaki, hogy anno 100 évvel ezelőtt ki írta ezt a részletes w210 összefoglalót? Szeretném felvenni a szerzővel a kapcsolatot, vagy bárki olyan segítőkész, hozzáértő ember jelentkezését várom, aki tudna nekem pár információval segíteni a w210 220d LUCAS adagolóival kapcsolatban. A konkrét kérdésem ez lenne:
"A szakirodalom szerint a w210 kis dízeljei esetében (220d) '97-ben volt egy adagoló szériafrissítés, ahol a korábbi problémás Lucas adagolók típushibáit kijavította a gyár. Az, hogy pontosan mikori az adagoló (azaz hogy ki van-e cserélve már a javított változatra) könnyen megállapítható úgy, hogy leszereljük a tetejéről a fekete műanyag fedelet, mert az elektronika tetején rajta van az évszám, de állítólag gyakorlott szakember már az adagoló formájából meg tudja állapítani melyik széria." Ezzel a felismeréssel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni az illetőnek.
Mercedes W202. Mit javasoltok, mivel kenjem meg az ablaktörlő mechanikáját? Zsírozzam, vagy inkább kenőolajjal - valaki említette itt a fórumban a teflonos lánckenő olajat.
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni valakitől, aki nagyjából tudja, merre kapirgáljak. W210, 2.8 V6, 722.6 váltó. Másfél éve a váltóban panel, olaj, csati, szűrő csere volt. Azóta tökély, viszont cirka egy hónapja érezhető remegés kezdődött lámpánál állásnál. Mostanra odáig fajult a jelenség, hogy P-ben is remeg a kocsi, búgó hang felnyitott motorháznál valahonnan. Lámpánál állva, D-ben már mintha hajóhintában ülnék. Nővel már nem is kellene erőlködnöm, a munkát elvégzi az autó helyettem.:-) Visszateszem N-be, csökken valamit, de akkor is hintázik a vas.
Természetesen nem esőtáncos távgyógyítást kérek, csak tanácsot, hátha szerelő Urak találkoztak már hasonlóval
A tavasszal vásárolt CLS 320 CDI elérkezett az olajcseréhez. Milyen motorolaj való bele?
A formula3000.hu oldalon találtam Mercedes 5W40 olajat, de nem tudom elképzelni, hogy ez minden típusba jó. Az S300TD Bálnám, amit nemrég adtam el 15W40-el járt.
124-es kabrio a garázsban eltalált egy nagyobb hungarocell darabot (kb. 5 km/órás "tempónál", de pont telibe kapta a kapcsolót). A bukócső felnyílt. Kapcsoló csere megtörtént, de sehogy nem megy vissza a bukócső.
Segítséget szeretnék kérni.Ma indulásnál üzem meleg motornál,check engine kigyullad.Motor leállít,ahogy leáll,kattogó és sípoló hang egyszerre 15-20 másodpercig a motortérből.Járó motornál nincs a kattogás sípolás,nem veszek észre különbséget.Mit tegyek?
Próbálok képet a motortérből,honnan jött a kattogás miután leállítottam.w203 220cdi 2006.
Nekem van 6-os kézi váltósom is, semmi gond vele. 200000-nél cseréltem benne olajat, mert a nagyobb minuszokban nehezebben vette már, és sokkal job lett.
Szia! Nekem más autón azt a részt kellett lepucolni amin felfekszik az öv, ahol kijön a B oszlopból. Tapadós koszréteg rakódik le rajta és visszafelé nehezen csúszik rajta az öv.
Amit csináltam az is lassú volt,olvastam hogy érdemes kimosni és jó lesz,majd én eskü is volt rá🙂.Kivettük,kihuztam,kimostam,megszárítottam,mindkét oldalon ügyelve a kis mechanikus részekre kitakaritottam a por tömegeket,kenyér morzsát,egyéb működést befolyásolható dolgot és gondos kenőanyaggal ellátás után össze raktam. Cseppet sem lett jobb,dühös voltam. Újra szét szedtem,a lehető leg erősebbre feszitettem,újra össze raktam és úgy sem lett jobb. Ez is benne volt a pakliban és az is hogy jó vagy hogy jobb lesz,sajnos semmi nem változott. Tehát ezek tudatában illik bele vágni,nem kevés idő elmegy vele.
Sziasztok! Autócsere előtt állok és tőletek szeretnék segítséget kérni. A 2 kinézett típus a W211 és a W209. Ingázás miatt a diesel lenne az ideális, azon belül a sor ötösről(OM647) és sor hatosról(OM648)(w211 esetén) hallottam inkább jókat. Az öt gangos automatát dicsérik, de a manuál hatos váltóról szinte semmilyen véleményt nem találtam. A kérdésem az lenne, hogy e két típus közül, melyik a (relatív)megbízhatóbb? Melyiket tudnátok ajánlani inkább? Köszönöm előre is!
Gyakorlatilag is. Az a baj, hogy én már jó húsz évvel ezelőtt szedegettem ki ilyeneket, már minden csavar helyét nem tudom elmondani, de ha kint a középbox, a kilométeróra meg a kesztyűtartó betét, akkor adja magát a többi.A két szélén, meg az óra/kesztyűtartó helyén benézve látható az a nem túl sok csavar, ami tartja a műszerfalat, utána lehet kivenni a fűtésboxot, ami a simánál ha jól emlékszem kettő, a klímásnál meg három csavarral van rögzítve a szélvédő alatt, a tűzfalon.
Ki kell venni a középkonzolt, meg a műszerfal héjat, utána szedhető ki a fűtéskas. Elvileg nem nehéz,de időigényes, nem biztos, hogy ezt valaki is végigvideózná.
A motorban a fogaskerék nyalódott el (műanyag), vettem motort kb. 20 000ft az Autdoc-on. Mivel szerelőm éppen nem volt itthon, én meg csak laikus vagyok, bar Dacian kezdtem... szóval a yotube segített hogyan kell kiszerelni. A szerkezetet normál zsírral kikezeltem, összeraktam, beállítás is sikeredett 2-ra 1 éve működik rendesen.
2000-es gyártású W202-esem van. Segítséget szeretnék kérni:
1. Az ablaktörlő középen megáll, látszik, és pár másodperces erőlködés után megy csak tovább, majd visszafele ugyanez. Nem is mertem használni ma az esőben, nehogy tönkremenjen a motorja. (Kb. fél éve szervízben valamivel kezelték, mostanáig jól ment, aztán elkezdett akadozni, most meg ez van.)
Mi a teendő? Ha csak zsírozásról-olajozásról van szó, akkor mit és hogyan és MIVEL?
2. Ahogy bejöttek a hideg reggelek, hideg motornál bizonyos fordulatszámnál sípoló hang hallatszik. Üzemi hőmérséklet elérése után ez megszűnik. Mi lehet az oka?
3. Budafok közelében (Budán, Budaörsön stb.) hozzáértő, megbízható, lelkiismeretes és nem lehúzós szerelőt keresek.
Ha jol tudom, az injektor csatikban, ki kellene tudjam merni a 12voltot, pozitivot es negativot. Nos nekem csatin belul, mindkettoben csak pozitiv van, tehet valami zarlat, gebasz van.
Kerdesem az lenne, hogy ilyenkor eleg e a kabelcsere kompletten es itt rogton meg is ragadnam az alkalmat, hogy megkerdezzem kinek van elado?
Vagy kivagja ilyen esetekben a komputert is es cserelhetem azt is?
Ebben az esetben az is erdekel, ha van elado :)
Email cimem publikus, akar komplett szerelessel egyutti arajanlatot is szivesen fogadok.
Koszonom a segitseget es remelem ertelmezhetoen irtam le a hibajelenseget.
Amikor sebességbe rakom, 1mp. Nem pár mp. Ha viszed olajcserére, olvastasd is ki, rakják rendbe!
Nekem simán vált a 7G, észre sem veszem, kivéve, amikor visszarakja 4.-be pl. 6-ból, azt észreveszem. :-) Talán az olajcsere után finomabb lesz a váltód.
Szervízkönyvében mi van? Mikor cseréltek utoljára olajat?
Maximálisan igazad van :-)))) a technikát értem. A kérdés az, hogy normális e, hogy mikor megallok, akkor par masodperc mulva, mintha valtana egyet, "sebessegbe rakja magat". mint amikor beinditod a kocsit. Fek be, es D-be berak, csak annyira nem eros, es az alapjarat kicsit magasabb lesz. Tehat ilyen a 7g vagy nalam van gebasz? Olajcsere most esedekes, csak garancia miatt markaszervizbe kell vinnem, ami nem egyszeru, mert a karpat utcaban november 26-t mondtak :-D
Azért marad 2-ben, mert sokszor 2-ben indul, ha még picit is forog a kerék. Amikor teljesen megállsz, akkor rakja vissza 1-be. Nincs ezzel baj. Váltóban volt olajcsere?
(Amúgy meg ne a kijelzőt nézegesd vezetés közben, hanem a forgalmat....) :-)))
Még mindig W168, balra irányjelzésnél ilyeneket csinál:
balra indexel,
nem indexel sehova,
4-6 másodperc múlva kezd balra indexelni,
jobbra indexel,
két három villanás balra, majd jobbra (majd esetleg ismét balra, jobbra, random).
Álló helyzetben nagyon ritkán jön elő, csak menet közben. A nyomozásban ott tartunk, hogy ki lett próbálva másik két bajuszkapcsolóval, másik három (!) bontott óracsoporttal, de mindenhogy rossz. Csatlakozókon az érintkezők is összébb lettek nyomkodva.
Egy bajuszkapcsolót mérve balindexnél 200 Ohmos ellenállást kapcsol a két csatlakozó közé (jobbnál 0 Ohm). Ha a bajuszkapcsoló-óracsoport közti kábellel lenne baj, akkor 12V-ra áthúzás esetén menet közben random is elkezdene indexelni, ha 0-ra akkor meg elfüstölne rövidzár miatt. Ha csak kontaktos lenne a kábel, akkor a jobbindex is meg-megszakadna néha (de nem csinál ilyet, csak bal index szokott lassan indulni olykor, meg akkor is átvált jobbra). Jól gondolom ezt?
Az eddigiekből még mindig óracsoport hibának tűnik a dolog, de létezik, hogy mindhárom, egyébként bontott próbadarabnak ugyanez a baja? Az enyémben 150 ezer km van (legalábbis ennyit ír ki...), a másik háromban kapásból 230-350 ezrek voltak, szóval volt esélye előjönnie, ha gyakori ez a hiba.
Most vásároltam egy 2015. 10 havi E220 CDi 4Maticot 7gangos váltoval, 118.000 km-rel. Az autó patent, de észrevettem, hogy mikor megállok lámpánál, míg gurulok addig d2, majd mikor megállok teljesen akkor D1-et mutat a kijelző, viszont mintha csak pár másodperccel később állna át tényleg D1-be, mert akkor érzem a váltást. Nem olyan erősen, mint amikor P-ből rakom D-be elindulásnál először.
Benzinnyomast nem tudom merni az injektornal, nincs merom hozza. Csak annyira tudtam negnezni hogy ha a benzincso csatlakozasat lazitom a motorterben, akkor ott nyomja kifele a benzint, de megis olyan, mintha a motor nem kapna, mert csak a hidegindito szpre amire azonnal indul.
Tanacstalan vagyok.
Kimerjem az injektoroknal, hogy oda eljut e a 12volt, hogy kizarjuk az elektromos kabelek szakadasat?
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a topicra, látom hogy sok segítőkész márkatárs gyűlt itt össze :). Tanácsra/segítségre lenne szükségem.
Nemrég vettem egy 2015-ös W205 kombit, Mercedes vonalon nem sok tapasztalatom van - ez az első (3 Honda Accord után). és pár kérdés megfogalmazódott bennem. Vegyeseket olvastam a Mercedesek megbízhatóságáról - mi a Ti tapasztalatotok? Mire számítsak a japók után e téren?
Tudtok ajánlani olyan szervíz, ahol bátran szervizeltethetem. Észak Buda/Észak Pest esik útba, de elmegyek messzebb is, ha kell.
Kérdések:
- ez egy 220 D Bluetec - kell-e figyelni valamire kifejezetten a motorral kapcsolatban. Most 95 ezer km van benne. Jelzi a szervíz esedékességét vagy nekem kell figyelni?
- Légrugós felfüggesztése van - kell-e figyelni vmire?
- mire figyeljek kifejezetten a kocsival kapcsolatban? Van-e vmilyen típushiba?
- hogyan lehet frissíteni a gyári GPS-t? Van-e ennek költséghatékony módja?
- A jobb oldali fényszóró cserélve lett és a csere után nem működik a LED kitakarás funkció - állítólag fel kell programozni. Tudtok javasolni olyan helyet, ahol értenek ehhez?
- A bal oldali tükörben lévő kis LED (ami az ajtő melletti területet világítja meg villog, hogy lehet ezt cserélni?
- A saját GPS azt jelzi, hogy Traffic információra nem vagyok előfizetve. Hogyan/milyen áron lehet ezt megtenni? Érdemes?
Levegő ellátás rendben van ? (levegőszűrő--légtömeg mérő--fojtószelep). Nekem volt olyan,hogy elment az alapjárat,mert koszos volt a fojtószelep környéke,és nem kapott levegőt.
Tud valaki ajánlani jó Mercedes szerelőt Budapesten?
W202 C180 1995. Kabaré, de egy kerékcsere után nem indul. Új ac és szűrő van benne. A benzin eljut a motorig. Kábelköteg és ecu cserét állapított meg egy szerelő, de szükségem lenne egy megerősítésre. Hidegindító szprével beindul, de le is áll. Néha önindítóval is, de egy-két másodperc után szintén leáll. Vontatás közben ugyanez volt a helyzet. Ha be is indul, gázadásra azonnal leáll.