Hideg indítás megoldva! Nem szakszervíz cserélte a gyertyákat az olajcserével együtt pár hete!
Be mentem egy Fiat szervízbe hogy nézzék meg mi lehet a hiba!!!!!!!!!
Rögtön a gyertyát mondták. Előttem szedték ki a "kicserélt" régi gyertyákat. Hát a k.rva anyját a másik szervizesnek, mert ha nem látom nem hiszem el. Leszámlázták a gyertya cserét, aztán nem cserélték ki!
Inkáb szakszervíz, mert akkor van garancia a munkára, így meg futhatok a pénzem után.
Punto 2b classic van a Delta mellett. Én 182 cm vagyok, asszony 155. Nem okoz gondot beülni a kis puntoba. Nekem pedálok vannak abban szűken. De hamar hozzá lehet szokni.
Hát nem is az oktánszám miatt rakok bele :) 100ast,hanem az adalékolás miatt.Itt nálunk MOL van ezért rakok ezt bele.Lényegében nálam is megszünt a hidegindításkori 3 hengerezés,amit mikor fél éve volt nálam (most 3.5) kocsi akkor jött elő (vagy nem figyeltem :) de csak szokni kellett :) ) azóta járok a neoval(100+most) szerintem se ér annyit,de mivel évi 8-9ezret megyek ,és most hogy van egy Seim még annyit se ,még annyira se számít :) De hátha jó,és tisztán tart :)
Érdekes ez a nehezen indulás téma amit tapasztaltok.
Az enyém ilyet sosem produkált. Sem a haveromnál 8 év alatt, sem nálam ebben a másfél évben. A gyertyák mindig időben gyárira cserélve és ennyi. Még leírni is szégyellem, de leggyakrabban Auchan 95 -öt kap és semmi gond.
Ha minden kedvezmény nélkül néznénk az árakat, akkor kb. 550 ezres javítás, szereléssel együtt (vidéken, minimum 8-10 óra meló). Mivel a szerelő tudott nagyon jó áron gyári lendkereket hozatni, így a komplett dolog (új kuplung szett, főhenger csere is egyben, plusz féltengely szimeringek), sztem megáll 250-260 között, attól függ, mennyire vastagon számolják a munkaórákat...
Már írtam, de mégegyszer: a motor nem tudja hasznosítani a 100-as oktánszámot, 95-nek kezeli:-) felesleges pénzkidobás. Az adalékolt benzinnek viszont van tisztító hatása, ez olcsóbb is. Pl Maxxmotion. vagy más prémium.
Korábbi újként vásárolt járgányaimat Brava, Stilo, Bravo eleinte 30-50 ezrenként toroktisztításra vittem, majd Stílo kapcsán ajánlották a benzin adagolást. Bejött, nem dadogott indításkor. A T-jet-hez néhány tankolás után szoktam prémiumot tankolni és teljesen megszűnt az indítás utáni dadogás, kéthengerezés.
Nekem nincs előítéletem az egyéb országban gyártással. A Sony Lengyel gyártással is Sony marad, a Suzuki és az Audi TT coupe pedig minőségi Magyar gyártmány:-))))
Hát nálam 3.5 éva alatt talán mintha egyszer lett volna hogy leállt első indításra,a bedadogás azért előfordul,de már nem olyan vészes mint mikor sima 95össel jártam --most a 100as Mollal.A régi bravónál mint ezeknél is a folytószelep tisztítást ajánlották sokmindenre,azt is takarítottam bár sose volt igazán semmi lerakódás max nem volt fémtiszta,na ennél már nem fogom szétszedni :) És gyertya csere után se lett jobb az a hidegindítás ezzel a gyertyával se NGK IKR9J8/BE . Ja és írtak talán a MAP szenzorról azt talán egyszer megnézem az aki kiszedte a képek alapján elég koxos lehet
Az NGK-val van a Fiat szoros kapcsolatban. Annyi a különbség, hogy a FPT gyári az valóban japan, míg az utángyártott szabadpiaci nálunk kapható IKR9J8 francia honban készül.
Elméletileg azonosak a paraméterek, higgyük el ... de több az utóbbi között a selejt.:(
(rosszakaró konkurencia szerint kicsit spórolnak az iridiummal, de lehet ez is urban legend)
Mondjuk a selejt valóban megnőtt az utóbbi években.:(