Érdeklődöm, hogy valakinek volt-e már problémája 1.4-es benzines 2013 -mas, 6 sebességes Ceed váltójával? A konkrét problémám, hogy ritkán, de az egyes és a rükverc fokozatokat nem lehet kapcsolni, olyan, mintha valami kemény fémnek ütközne a váltókar. Ilyenkor két eset lehetséges. Vagy azonnal a második fokozat és utána újra első, vagy kuplung felenged és újra próbálkozás. Másodjára mindig tökéletes a kapcsolás. A másik problémám a 3. fokozattal van. Azt idáig „még” mindig bevette, de 2-3 naponta egyszer-egyszer érződik, hogy nem igazán akar a helyére menni a váltókar, és erőteljesebben kell a helyére billenteni. Az éves szerviznél jeleztem a problémát (még garanciális), de azt a választ kaptam, hogy Náluk a probléma nem jelentkezett (és még lehet, hogy igazat is mondtak) és nem tudnak a hibával mit kezdeni. Az igazsághoz tartozik még, hogy ugyan azzal a kilométer állással hoztam el az autót, amivel beadtam a szervizbe. Hát, nagy próba kör nem fért bele az biztos. Őszintén szólva egy márkaszerviztől egy kicsivel együttműködőbb hozzáállásra számítottam. A kérdésem. Valakinek volt-e már ilyen problémája, illetve ha igen, akkor a fenti hibajelenségekből lehet-e tudni, hogy mekkora lehet a probléma?
Annyira szerintem nem hangos. Én heti 2x megyek 600km-t Rangerben autópályán a munkám miatt, és azt is ki lehet bírni. Tekerd fel 2-vel hangosabbra a rádiót :) Amúgy szvsz nem a motorzajon, hanem a kerekek gördülési zaján múlik több.
Erdeklodnek hogy a 2008-2010 -es 1.4 es benzines motorok autopalyan mennyire hangosak? valalhato 3 oras utakra vagy inkabb keressek 1.6-ost.? /kethavonta 450km lenne autopalyan/
kIA vENGA 2010 1,4 ALÁBBI HIBÁK: HOL INDUL HOL NEM, ESP BEJELEZ+FORDULATSZÁM NEM MEGY+NEM ÍRJA KI HOGY HÁMYASBA KELL KAPCSOLNI, SZINTÉN HOL CSINÁLJA HOL NEM. Nem találtak kontakt hibát jeladók átnézve stb. valószínüleg computer hiba?
Volt valakinek hasonló? Esetleg tipp computer frissítés ,újra stb, KIa márkaszervíz nélkül?
"Nagy" a baj, segítsen valaki mert nem hiszem el, hogy nem találok értelmes megoldást.
Sajnos nem találok hátsó középső tolató szenzort a 2013-as autómhoz. Kiszereltem a meglévőt 96890A2000E5B típusú, de így nem találok a kinai oldalak között.
Most vagy nem ez alapján kellene keresnem vagy tényleg nem árulnak.
A bárdiban azt mondták, hogy csak gyárit tudnak hozni 95 ezer Ft-ért, helyettesítő nincs.
Kínából végül rendeltem olyan szám alapján ami a másik oldalán van 4MT271H7D de azzal nem működött, most vagy eleve nem jót (hamisat) küldtek (nem volt rajta felirat) vagy rosszat rendeltem.
Lécci segítsen valaki, honnan tudnék olcsóbban venni, mert minden tolatásnál csak sípol és eléggé idegesít :(
Segítséget szeretnék kéri Kia ceed1.4 benzines, váltás után ha erőteljesen a gázra lépek felpörög a motor mintha üresbe lenne és 1-2 mp késéssel kezd húzni az autó. Esetleg találkozott már valaki hasonló problémával? Én mint nem hozzáértő motorvezérlésre gyanakszom, amúgy 2013 évjárat.
Nem tudom, konkrétan, hogy fizikai méretek és kialakítás alapján melyik megoldás a könnyebben kivitelezhető, de két, árban is elfogadható kamerára leltem. Az egyik hazai beszerzésű,
A fizikai méreteket a gyáriéval összehasonlítva, eldönthető, hogy beszerelhető-e? Az elektromos bekötés megoldható az eredeti csatlakozó „összeházasításával”, a vezetékek színe (színkód) alapján.
Ennél is ott van.Van cikkszámom is hozzá,csak árban vagyok bizonytalan,ott elég nagy a szórás.Alitól 22ezer,koreai autós webshop "gyári" 69,ebayen bontott 300euró...A bontottat kizárnám,alisat nem venném meg ha esetleg már valaki befürdött vele,a gyári 69 meg....egy kb 2MPx-es kameráért...hát sokallom :)
Az ED esetében a csomagtér ajtó nyitó mellett helyezkedik el a kamera. A JD-nél is ott van? Véleményem szerint, a mellékelt elektromos bekötési séma használható lehet, ha ilyen a kivitele.
Szia! Nálam a jelenség majdnem ugyanez volt, az első ködlámpák nem világítottak (és a visszajelző sem). Szerviz valószínűleg jót mond, nálam a kapcsolócsere segített (elég csak a lámpa bajuszkapcsolót cserélni, az ablaktörlős külön van). Bontós került bele, azóta is remekül működik (mondjuk túl sokat nem használom :-D ).
2012-es ( JD ), 1.6 GDI . Azt nem tudom, hogy ez a csere Nálad garanciális-e esetleg.
És akkor egyúttal be is köszönnék:
Üdv és Tisztelet a car-társaknak!
Május óta vagyok boldog tulaja fenti gépjárműnek, és bár régi "motoros" vagyok (másik néven) itt az index fórumain, május óta ezt a fórumot is érdeklődéssel követem. :-)