Keresés

Részletes keresés

Acsbar Creative Commons License 2011.02.17 0 0 50685

Szia!

A "büntetőütést" nem kell lecserélni "aranygólig"-ra, hiszen a 2 perc hosszabbítás a büntetőütések előtt van. Egyszerűen csak bele kell tenni majd még egy mondatot (nem kötelező jelleggel), miszerint ha a hosszabbításban gól esik, akkor vége a mérkőzésnek. (ugyebár ez szerepel a nemzetközi szabálykönyvben is, tehát nem feltétlen muszáj a kiírásba is beleírni).

Szerintem mi nem néztük be, teljesen jól járt el a bíró, amikor véget vetett a meccsnek.

A kiállításról:

- mivel a kiállítást büntetőütés helyettesíti, ezért nincs kiállítás, az egész mérkőzésen 3 fővel kell játszani.

- 2 perces kiálltást érő vétség esetén nincs más szankció a büntetőütésen kívül

- 5 perces kiállítást érő vétség esetén az adott játékos nem léphet pályára azon a meccsen 5 percig (ettől még szerepelhet a csapat 3-an, hiszen cserejátékos bejöhet)

- 2+10 perces kiállítást érő vétséget is elkövethet játékos és csapatvezető is, ha játékos követi el, akkor az a játékos az adott meccsen többet nem játszhat (ez logikusan következik egyébként a játékidőből is természetesen).

- amennyiben nincs cserejátékosa egy csapatnak, és egy játékosát 5 perces kiállítással vagy 2+10-zel büntetik, akkor a meccs véget ér, hiszen nem tudnak 3 játékossal tovább játszani.

És mivel valamennyi eset kiállítás lenne, ezért minden esetben büntetőt kell ütni.

Remélem, így érthetőbb. Ugyanez van leírva az általad bemásoltakban is.

Üdv: Barna

Előzmény: oregemil (50684)
oregemil Creative Commons License 2011.02.17 0 0 50684

Nem a vita kedvéért (én már túl tettem magam, majd máskor jobban figyelünk). Kiollóztam szószerint!

"Országos döntő:
- Korcsoportonként, és nemenként 8 csapatos az országos döntő.
- A résztvevők két 4-es csoportban mérkőznek.
- A mérkőzésekért adható pontok: győzelem 2, döntetlen 1, vereség 0 pont.
Csoporton belüli sorrend meghatározása:
A helyezések eldöntése azonos pontszám esetén a következő sorrend alapján történik:
az érintett csapatok egymás elleni eredménye (egymás ellen szerzett több pont, majd jobb gólkülönbség, végül több lőtt gól),
ha ez döntetlen volt, az összes mérkőzésen elért jobb gólkülönbség, több lőtt gól, sorsolás.
- Abban az esetben, ha nem lehet döntetlen a végeredmény és a rendes játékidő lejártával egyenlő az eredmény, akkor mindkét csapat 3 játékosa a saját kapuelőteréről kapura ütést (húzást) végez az ellenfél üres kapujára, ha 3 ütés után döntetlen, akkor addig kell folytatni az ütéseket, amíg el nem dől az eredmény az egyik csapat javára. 
- Az első helyért zajló mérkőzésen, döntetlen esetén 2 perces hosszabbítás következik a büntetőütések előtt." Szerintem ez egyértelmű. Szó nincs aranygólról!

Javítani? Legfeljebb a bütetőütést kijavítják majd aranygólig-ra.

Nincs harag! De ezt benéztétek, én meg beszoptam!

Külöben más "hibák" is vannak. Pld.

• a kiállítást büntetőütés helyettesíti, az 5 perces kiállítást elkövető játékos 5 percig nem léphet pályára, a 2+10 perces kiállítást elkövető játékos az érintett mérkőzésen nem léphet pályára,(egy 10 perces mérkőzésen 2+10perces kiállítás, ráadásul ami megint hiádzik mert 10+2=12perc )
  • végleges kiállítás, vagy más kiállítások esetén, ha a csapat nem tud 3 fővel játszani, az érintett mérkőzés győztese a vétlen csapat az aktuális eredménnyel, vagy amennyiben az kedvezőbb, 3-0-s eredménnyel. Na most van vagy nincs kiállítás.
  • Tudom nem a Te hiád de a kijelöl -másol előtt, vagy után el kellett volna olvasni valakinek.
  • Sport társi üdvözlettel
  • Emil
Előzmény: Acsbar (50682)
Siroki Brjeg Creative Commons License 2011.02.17 0 0 50683

A héten egy korármeccsről volt próbaközvetítés. Hát... nem a legjobban sikerült. A Magyar Telekom dolgozik az ügyön. Ha kijavítják a még meglévő hibákat, akkor a vasárnap esti ARES-Krokodilok meccset a www.treffsportcentrum.hu oldalon nézhetitek.

Acsbar Creative Commons License 2011.02.16 0 0 50682

Ettől függetlenül valóban egyértelműbben is meg lehetett volna fogalmazni azt a pontot a versenykiírásban. Talán majd jövőre a nálunk okosabbak ezt is tökéletesítik...:)

Előzmény: Acsbar (50681)
Acsbar Creative Commons License 2011.02.16 0 0 50681

Kedves Emil!

A versenykiírás szerinti szabályt senki nem változtatta meg az ominózus mérkőzésen (döntőn).

Tudniillik a versenykiírásban az is szerepel, hogy minden oylan kérdésben, amit a versenykiírás nem érint, az MFSZ (egyúttal) IFF szabályai szerint kell eljárni.

Az IFF szabályai szerint: 

203 A hosszabbítás

1) Ha egy mérkőzés döntetlennel ér véget, de az eredményt el kell dönteni, akkor addig

kell folytatni a játékot, amíg az egyik csapat gólt szerez.

Tehát, ha a versenykiírás azt rögzítette, hogy 2 perc hosszabbítás van, akkor azt a 2 perc hosszabbítást az IFF szabályai szerint kell lefolytatni. Azaz helyénvaló volt a hosszabbítás első gólja után véget vetni a küzdelemnek.

Üdv: Barna

Előzmény: oregemil (50667)
oregemil Creative Commons License 2011.02.16 0 0 50680

Fonyód nem kapott!

Minden Juliannának Boldog névnapot kívánok.

Emil

Előzmény: Girnyaú (50678)
Füfke Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50679

A mindenkori főtitkár felelősége!!

Girnyaú Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50678

ki volt osztva a feladat, én úgy tudtam, hogy a diámolimpiákon induló csapatok kapnak róla tájékoztatást.

Előzmény: oregemil (50677)
oregemil Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50677

Amennyiben rá klikkelsz a hunfloorball oldal a baloldalon levő menűsoron az unihokira most is ezt az infót kapod/2009-2010/.

Honnan vehettem volna infót ha nem a HIVATALOS oldalról?

- minden egyesület amely bármely bajnokságba nevezett- , hát ez az! Mi neveztünk volna /ez lett volna az első nevezésünk/. Mint írtam hitegettek. Én meg levelet is küldtem a szövetségnek. Egyre többen ismerik a floorballhoz való hozzá állásomat. Semmiből csináltunk Fonyódon kispályás floorballt. Első labdaütéstől (3éve) 2diákolimpiai arany 1 ezüst, egy 4. és 7. hely, és van jelenleg 3 korcsoport(a legnagyobbak még jövőre is III. korcsoportosok lesznek!) Ezért szerettem volna, ha a bajnokságban minél több verseny tapasztalatot zerezzenek. Tudom másoknak sokkal több lehet, de milyen háttérrel? Így vártam volna, hogy szólnak. Kör email diákolimpiára nevezetteknek, megvan a listájuk. Én még olyan ki írást olvastam ahol nem volt külön lány bajnokság én meg nem akartam össze engedni a lányaimat náluk idősebb fiúkkal. Kösz az infót

Megint tanultam!

Előzmény: Girnyaú (50675)
Siroki Brjeg Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50676

OK! Ezt praktikus lett volna a diákolimpiás csapatoknak is kiküldeni. nem biztos nézik a hunfloorballt. Vagy pl Emil, meg akit érdekelnének az ilyesmik küldhetne egy e-mail címet és megkapná ő is, annak ellenére, hogy nem indul máshol.

Esetleg egy hírlevélre feliratkozás lehetősége a hunfloorballon?

Előzmény: Girnyaú (50675)
Girnyaú Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50675

minden egyesület amely bármely bajnokságba nevezett kapott róla e-mailt, illetve a szövetség hivatalos honlapján 2010-11-16 11:04:47 került fel a hír, hogy hogy lehet, meddig nevezni.

Előzmény: Siroki Brjeg (50672)
Siroki Brjeg Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50674

Tudom! Téged korekt gyereknek ismerlek! Meg azt mondom, aki menni akar menjen. csak tisztességesen. beszélje meg, a csapat tudja, hogy mikortól nem számíthat rá. Akik most a nyáron mentek hozzátok azok tisztességgel elköszöntek, lerendeztek mindent. semmi baj nem volt.

Előzmény: Teemu (50673)
Teemu Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50673

Hangsúlyozom, én nem hívok senkit! Ha bárkit le akarnék igazolni, első dolgom az, hogy Téged megkereslek!

Az, hogy most, jelen pillanatban - jól értelmezem? - valki agitál egy játékost tőletek, kurvára nem tetszik! Nyugodj meg, lesz is szankció, ha kiderül...

Előzmény: Siroki Brjeg (50670)
Siroki Brjeg Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50672

Akkor leírom, hogy én hogyan tudtam meg.

Bent voltam a szövetségben egy felnőtt igazolást intézni.

Az asztalon észrevettem egy unihoki nevezési lapot. Kérdeztem a főtitkárt, hogy lehet nevezni? Lesz bajnokság? nem tudott semmit, de a nevezési lap hatására nekiálltam érdeklődni.

Siroki Brjeg Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50671

Ja! Hát ez titkos. Ha nem vagy tűzközelben nem melegszel :)

Siroki Brjeg Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50670

Ha a játékost nem keresem meg és nem akar jönni, akkor a klubbal minek egyezkedjek? Minek keressem?

Még 2 hete is mondta játékosom, hogy hívja a WS.

Előtte azért csak megkérdezik Ronaldot, hogy hol szeretne játszani?!

Előzmény: Teemu (50668)
Teemu Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50669

Ha az  én viselkedésem kicsinyes és önző, akkor kurvára nem vagy tisztában fogalmakkal...Amúgy meg jelezte a Csilla, hogy hozzátok nem szándékozik menni...

Előzmény: Sharky#54 (50654)
Teemu Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50668

Na ne Te osszál már ki engemet... Nem az én játékosaim menekülnek fejvesztve a csapatodból!

Amúgy meg ha jól emlékszem, tisztáztuk az esetet. Senki nem hívott senkit tőletek, az a pár játékos döntött úgy - egy szórakozóhelyen történt véletlen találkozás után - hogy hozzánk akarnak jönni. Megmondtam, hogy ha ezt akarják, Veled tisztázzák, aztán állok szóba velük. Az meg, hogy előttem mi volt, nem rám tartozik, ne keverj bele!

Ronaldo a Reálba meg úgy megy, hogy a 2 klub megkeresi egymást...

Előzmény: Siroki Brjeg (50656)
oregemil Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50667

1. Hol és meddig lehetett jelentkezni az Unihoki bajnokságra?

Unihoki Magyar Bajnokság   unihoki[kukac]hunfloorball.hu 2009-2010   Nevezési határidő: 2009. október 31.  Mert ez a "legfrisebb" a Hunfloorballon az unihokira kattintva. (mellesleg 2010.06.07. és szept.24-én is írtam a hunfloorballnak válasz az ablakban).
Többektől édeklődtem majd lesz, milyen jólenne, ha indulnátok mert kellene még pár csapat, majd a közgyűlés után, ezeket mondták és most Te, hogy megy a bajnokság. Az egyszerű halandó hogy jut infóhoz?

2. Utazásnál arra reagáltam, hogy egy nagypályás diákolimpiához (csapat lészám 12-től+ kisérők)a kispályás floorbalhoz (5-6 fő+ kisérők) képest az utaztatás lényegesen drágább.

Mindenkinek: A diákolimpiához még annyit, hogy itt a fórumon szidjátok a bírókat, ahhoz mit szólnátok, ha a sarok húzásnál megfordítja a jól felált játékosokat és el is végezteti a húzást. (8-9) évesek és utána oda jönnek a gyerekek, hogy a bíró nem ismeri a szabályokat. Vagy a kiírás szerinti szabályt megváltoztatják.

A veseny kiírás

8. A verseny lebonyolítása:

- Az első helyért zajló mérkőzésen, döntetlen esetén 2 perces hosszabbítás következik a büntetőütések előtt.  - (helyett  aranygól). A gyerekek testi épsége miatt nem reklamáltam. Kaptak eddig is eleget.

http://www.fode.hu/

Sport társi üdvözlettel

Péntek Emil.

Előzmény: Siroki Brjeg (50634)
Siroki Brjeg Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50666

Üljünk már össze egy kultúrált beszélgetésre. Az elnökségnek, VB-nek így egy jó javaslatot tehetünk le, esetleg több lehetőséget, amiből választhatnak.

Siroki Brjeg Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50665

Füfke egy szót se ejtett egyenlő részesedésről.

Előzmény: JD88 (50660)
Siroki Brjeg Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50664

aki nem indít U 16-ot ott marad egy lyuk. Mondjuk az 200 ezerrel megválthatj. 3 év türelnmi idő, utána megváltani sem lehet.

Az első osztályban ez elfogadható. Máshol nem kell kötelező.

Így is lesznek akik indulnak, az első osztályra készülők, akik még a feljutásért harcolnak kénytelenek összeszedni, mert ha feljut kell

Ezzel meg lenne oldva az U 16 alatti és feletti korosztály is, mert előre kell gondolkodni, utána meg már úgyis ott a gyerek.

Előzmény: Siroki Brjeg (50663)
Siroki Brjeg Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50663

Túl sok a korosztály talán és ezért lehet csak 5-6 csapat egy korosztályban.

Vagy úgy kell mint fociban. az U ott indul ahol a felnőtt és előtte játszuik.

Akkor ki kell írni, hogy mindenkinek U 16 kötelező.

Ha van U 16 utána már úgyse ereszti szélnek mikor U 19-es lesz.

Az U 16 a nagyok előtt, a többi tornarendszerben.

Előzmény: Girnyaú (50659)
Siroki Brjeg Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50662

A floorballban nem a játékvazetők vezetik a jegyzőkönyvet.

Előzmény: Füfke (50661)
Füfke Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50661

Az szerintem más volt....

Ha az egyesületnek éves szinten nem kerülne többe a játékvezetői költség, akkor nem értem miért nem kivitelezhető! Továbbra is azt mondom, hogy minden szervezés kérdése! Ha területenként van bevethető 3 birói hármas már megoldodott a probléma!

Az nem közgyűlés hatásköre, hogy az elnökség szerződést köt egy független sportcéggel aki megoldja a játékvezetői kérdést ugyanannyi összegért, mint korábban. A játékvezetői toborzásnak a lényege, hogy minden területet lefedjünk! Nyílván nem arra gondoltam, hogy Komáromból mennek Debrecenbe, Miskolcra...

A játékvezetőknek be kell vállalniuk, hogy kétszer meccset vezetnek, egyszer jegyzőkönyvet. Kétszer 100km belül mozognak, egyszer 100km-en kívül!

Annyi, de annyi lehetőség van....

Előzmény: JD88 (50660)
JD88 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50660

Ez szép és jó, mármint a csapatok egyenlő részesedése. Évekkel ezelőtt be is lett terjesztve, ki lett találva, ki lett dolgozva. Akkora felzúdulás volt, hogy rendkívüli közgyűlés söpörte el...

Előzmény: Füfke (50651)
Girnyaú Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50659

ha 5-6 csapat van egy bajnokságban, akkor nincs értelme két osztélynak. Tavaly lehetett volna U16-ban, lehet, hogy hiba volt, hogy nem lett csak bizonyos mérkőzésmennyiség után. Ha 8+ csapat nevez, akkor le kell ülni a csapatvezetőkkel és meg kell beszélni a lehetőségeket. De ehhez az is kell, h egy csapatvezető elismerje ha csapata csak a második vonalba lenne jó, vagy pedig egy olyan rendszer kell ami megy felnőttben, azaz a következő évben ott játszhatsz amit előzőben kiharcoltál magadnak (ez a korosztályváltások miatt nem biztos, h a legjobb)

Előzmény: Siroki Brjeg (50657)
okinawa habu Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50658

...senkinek sincs szerződése....

Nagyon jó észrevétel.

Országos szinten hány játékos rendelkezik amatőr sportszerződéssel?

Ez régen foglalkoztat, nomeg az is, hogy a legtöbb játékosnak miért nincs?

Üdvözlettel:

Szakmáry Zoltán

Előzmény: Sharky#54 (50654)
Siroki Brjeg Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50657

pedig most ebbe az irányba haladunk. Fogynak a csapatok, fogynak az emberek és ahogy hallom jövőre még kevesebb csapat lesz. Ha nem változik ez a kötelező utánpótlás. Mi évek óta valahogy kiállunk az utánpótlásra, szerzünk innen-onnan embereket, de azok akik két éve játszottak már nincsenek sehol. Egy sem maradt meg a floorballban. Nemm élvezi egyikük sem, hogy 20-30 gólt kap olyanoktól, akik évek óta csinálják. Nekünk nincs időnk csapatépítésre, lejön edzésre és két hét múlva játszania kell, mert kötelező.

Itt is kéne elsőosztály, meg másodosztály talán.

Előzmény: strew (50655)
Siroki Brjeg Creative Commons License 2011.02.15 0 0 50656

Nem biztos, hogy ez ügyben a WS-nek kéne megmagyarázni az iratlan szabályokat! A WS attól van, hogy folyamartosan csábítja a játékosokat. csak számold össze tőlünk mennyit. Az eleje óta.

Amúgy az, hogy megkérdezed nem csábítgatás.

Szerinted hogy került mondjuk Ronaldo a Reálba? Segítek? megkérdezték, hogy menne-e.  Az más kérdés, hogy ott aztán a menedzserek veszik át az ügyet.

Előzmény: Teemu (50652)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!