TAP akciózik? Már 3 éve fel vagyok iratkozva, de nem emlékszem, hogy azóta valaha is kaptam volna hírlevelet vagy bármilyen ajánlatot.
Mondjuk esetenként leviszi az árait, mint pl. LIS-FNC retur 15e ft/fő, de nem veri nagy dobra. Mintha specifikusan nézné csak, hogy én M.O.-on vagyok, akkor csak a BUD-ról induló LIS-os járatot nézi, ergo az meg nem akciós soha. Sőt ha egyirányba nézzük, akkor a BUD-LIS út 30-40e-el drágább, mint a LIS-BUD.
De hát miért is akciózná? BUD-ról LIS-be sokszor annyiért tudsz csak eljutni (leszámítva jó árú és csatlakozású fapadosokat), hogy simán megéri a 60e ft-os returjegy,
Madeirara pedig a hajnali járat esetén van délutáni easyjet, vagy napi több TAP csatlakozás is.
ha van türelmetek, érdemes kivárni a TAP akcióját. én is feliratkoztam a hírlevélre és egész emberi árakon lehet eljutni akár madeirára is. persze lehet egy évet is kell így várni.
na, ezért nem ajánlok konkrét szállást soha. mindenkinek mások a prioritásai egy szállással kapcsolatban.
nehéz.
pl. mi tavaly torremolinosban tengerre néző szobát foglaltunk, ami persze soha nem a legolcsóbb kategória és hiába csak aludni jár oda az ember, attól még kiültünk esténként az erkélyre és amikor nyitott ajtónál a tenger mormogására aludtunk el... :-)
Reálisan 50e ft/fő alatt nem lesz repjegy, erre számíts, főleg a forint gyengülése miatt...
A 30e-s szállásár irreális, azért írtam cinikusan, a feléből szépen megvan a 3cs-os hotel is, pensao és társai olcsóbban, magánszállás szép állapotban 50€ körül/éj.
Lisszabonba sem éppen olcsó a repjegy, célszerű összekapcsolni Madeiraval.
Jaj, de jó, hogy belinkelted... már kezdtem megijjedni, hogy a 30.000/éj jó ajánlat Lisszabonban:))
Mert akkor kénytelen lennék levenni a napirendről. Igen távol állna a költségvetésünktől.
Épp a jövő hétre foglaltam 10 eurós szállást Cipruson...
Atamatta valami új fejlemény, átszállóhey olcsón ? Még mindig mennénk Madeirára. Februárról lebeszéltetek, ezért a túrázás most Észak-Ciruson lesz a Kyrenia-e hegyekben, de áprilisban még jöhetne Madeira.
A lisszaboni szállással kapcsolatban : Residencial Floreste. Szuper helyen van, a reptéri busz szinte előtte áll meg, a látnivalók egy köpésre. A reggeli bőséges. Az étterme jó árakon kínál ebédet, vacsorát- nagyon ízletes, nem drága, de pár lépésre egymást érik az éttermek. A szálloda fantasztikusan néz ki.
( A többi információt megtalálod a fórumon, ha visszaolvasol.)
Üdv, fórumozók! Tavaszra tervezett utazásunkhoz keresünk Lisszabonban, ill. Portóban jó 3 csilagos szállodát, közel a fő látnivalókhoz, pl. Bairro Alto környékén. Ill. majd még autót is bérelnénk. Megköszönök minden ajánlatot, ötletet! Ill. ha kb 3-4 napot töltünk Lisszabonban, milyen közlekedési jegyeket v. bérletet vegyünk?
Sajnos ezeket is megtámadta valami olyan betegség, ami ellen eddig még nincs orvosság. (Nálunk) alentejóban egyre több ilyen elhalt tölgyet lehet látni.
Egyébként a meghámozás nagyon kemény munka, akkoris, ha jól megfizetik. A fa kérge alatt nagyon agresszív hangyák vannak, akik nem igen szeretik, ha zavarják meg elhordják öket máshová.
Aki szeret vonattal utazni, érdemes a CP honlapján az akciós ajánlatokat böngészni, mert az Alfa Pendular és sokszor az IC vonatokra is akár 40% kedvezmény is van, bizonyos feltételek (mindig változó) teljesülése esetén (elővét, bizonyos vonatok, nem visszaváltható, stb.)
Egyébként furcsa, mert amikor készültem az útra egyetlen áradozó hozzászólást olvastam Portóról. Nekünk mégis az jött be inkább, mint Lisszabon.
Roca inkább úgy volt csalódás, hogy nem lehet lemenni a vízhez, látványban nem. Ha teheted menj majd el Praia da Adragara, nem fogsz csalódni! Ráadásul fentről ellátni Cabo da Rocaig.
Vonatok a Santa Apolónia állomásról indulnak, de megállnak az Oriente-n is. /Mindkettő metró megálló is/
Az oda-vissza jegy 49,50 volt egy főre. Oda felé 3 óra 15 perc volt a menetidő, vissza 2 óra 44 lett volna egy 220-al száguldó vonaton, amin van wifi, úgy 100km/h-ig. :) Sajnos elütöttünk valakit, így 1,5 óra pihenő volt közben...
Nem tudom a két vonatra eltérő árú e a jegy, vagy sem. Mi csak az indulási időpontokat néztük a számlán pedig nincs részletezve. Így talán kicsit olcsóbban is meg lehet úszni, de a magyar árakat figyelembe véve szerintem ez sem vészes.
Lisszabon nekem is nagy kedvenc, felejthetetlen. Visszamennék mert egy hét sem volt elég ott. Potót is biztos szeretném legalábbis úgy képzelem, de ott még nem voltam.
Köszi a leírást, jó volt kicsit nosztalgiázni....:))
Cascaisból felfelé haladva lehet eljutni a Cabo de Inferno-hoz, ez egy parti sziklákban lévő barlang-képződmény. Nem nagy szám, de érdekes...Útközben van egy kastély, kertjében szép csempék és pávák láthatóak. Cascais óvárosan is szép, valamint a parton végig lehet sétálni sziinte Lisszabonig.