Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Az egészben az a legszebb, hogy az alaptörvénybe és a BTK-ba is beleírták az önvédelmi jogot, levezették, hogy ha fegyveresek betörnek éjjel akkor megvédhetjük magunkat. De mivel? Légycsapótól nem hiszem, hogy megijednek fegyverrel a kezükben. Ez teljesen beleillik a fidesz baromságainak sorába. Bedobnak valamit, majd nem lesz belőle semmi vagy éppen az ellenkezője igaz. De a vadászoknak, gondolom az újgazdag baráti körnek lesz engedmény, és a bűnözőknek is lesz illegálisan fegyverük, a tisztességes embereknek meg legálisan nem lehet. Köszönjük.
Látod,ez a szomorú!Egy ilyen meggondolatlan csíny hírértékű! És a főcím:Lővöldöztek egy........Ilyenkor a polgár egyből éles fegyverre gondol, és elkezd borzongani,és eldönti magában,hogy...."hát igen, manapság szinte mindennap lővöldöznek,nem jó ez így"! Következmény: még fegyverellenesebb lesz!.....És ez a tendencia következetes a Média részéről!Fegyver ellenes hangulatot kelteni mindenáron!!!
Két évig egyeztettek minden szembejövővel, de a szakmai javaslat amelyet a hozzáértők alkottak meg, nem felelt meg nekik. Két év után három apró módosítást alkottak meg, egyik a vadászok további fegyvervásárlásához nem kell megszerzési engedély csak be kell mutatni a rendőrségen a vásárolt marhát, engedély és tanfolyam után gyári készülékkel lehetővé tették a töltény összeszerelést. Sikerült a gumibogyós iparágat kicsinálni, mert a bogyós ezentúl valószínűleg engedélyköteles lesz, ezzel a törvény egyrészt észrevette és elismerte hogy a gumibogyós cucc létezik, ez olyan mint amikor a falusi ember elmegy az állatkertbe, meglátja a zsiráfot, és hitetlenkedve kijelenti: ilyen állat nincs.
python 357 írja: "Sajnos egy átlag civilbe bele van nevelve a fegyverrel szembeni bizalmatlanság,félelem. Nem ismeri,sohasem volt a kezében stb.Éppen ezért meg lehet vezetni!El lehet hitetni vele hogy a fegyver az egy halálos átok az emberiség történetében, hisz számtalan konfliktusban főszerepet játszott!"
Ez így igaz, a haai bürokrácia mindentől retteg. Például a dihidrogénoxid is veszélyes, simán bele lehet fulladni, a savas eső egyik fő összetevője, csoda hogy még nem tiltották be.
Annyit azert mar az elejen a salbol leszurtem, hogy duma az lesz (nem is csalodtam).
Az latszik, hogy az anyosomon kivul minden szagerto hozzatette a tudasa legjavat ehhez a csodalatos szellemi termekhez; - kar, hogy egy fegyverzettechnikai mernok mar nem fert be a cukraszok es jogaszok koze.
Remelem, hogy a torvenyt nem csak megszavazni fogjak (ha mar ennyi munkat oltek bele) hanem ervenyt is szerez neki a jogalkoto. Kivancsi leszek, hogy amikor meghaladja a torveny alapjan bebortonzott polgarok szama a felmilliot, akkor azt a sok okost aki ezt a torvenyt osszehozta, tokon rugjak-e.
Ezek ket evet ragtak a gittet ugy, hogy adott volt egy torveny amit csak ki kellett volna a szukseges helyeken javitani es ehhez rendelkezesre is alltak a felhasznalok javaslatai? A vegen meg lett egy .... ....? Jart ezert fizetes is es a beszelgetessel eltoltott idot elszamoljak a nyudij megszerzesehez szolgalati idonek is?
Sajnos egy átlag civilbe bele van nevelve a fegyverrel szembeni bizalmatlanság,félelem. Nem ismeri,sohasem volt a kezében stb.Éppen ezért meg lehet vezetni!El lehet hitetni vele hogy a fegyver az egy halálos átok az emberiség történetében, hisz számtalan konfliktusban főszerepet játszott!Ezért nehéz a mi helyzetünk!A kollégáim engem is csodabogárnak tartanak, pedig az én hivatásomban a fegyveres szolgálat természetes dolog!Nem értik mire jó,ha valaki szereti a fegyvereket olyannyira hogy vesz is sajátot , eljár edzeni vele, versenyekre jár stb.........szóval nem egyszerű a helyzet!:(((
- "Véletlen" találtam egy nagyon érdekes kis cikkecskét, mely anno 2000. évben íródott... és mily fura - hát pont ott is a fegyvertörvény "enyhítését" ecsetelték, a következő címmel:
"Visszafelé sülhet el a fegyvertörvény módosítása"
- Úgy érzem, mintha a történelem újból ismételné önmagát! :-))
- Már itt is voltak benne hihetetlen bugyuta és elképesztő negatív demagóg dumák:
"...Mint mondta, a hazai fegyverkultúra hiánya miatt a gáz- és riasztópisztolyok szabad vásárlása "őrületbe" torkollhat." (HÖ-HÖ-HÖ)
"...Rendőrségi szakértők nem elsősorban a súlyos bűntettek, rablások elszaporodásától tartanak a riasztófegyverek felszabadítása után. Sokkal inkább a közterületi garázda jellegű bűncselekmények számának növekedésétől. Emellett pedig attól, hogy a gázpisztollyal "hősködő" fiatalt a valódi fegyverrel rendelkező civil vagy rendőr önvédelemből lelőheti, mert nem tudhatja, az illető mit tart a kezében." (De könyörgöm... ki az a hülye, aki ráfog egy gázriogatót egy éles fegyverrel rendelkező rendőrre..?)
- Hát nem tudom, én az azóta eltelt több mint 10 év alatt nem igen hallottam égbekiáltó gaztettet elkövetni egy gázpisztollyal... Vagy ti igen..? Ez a cikk is bizonyítja, hogy anno akkor is mekkora negatív hisztéria volt a gázpisztolyok körül - teljesen feleslegesen.
Mikor azt gondolná az ember hogy ennél már tényleg nincs lejjebb, elértük azt a mélypontot ahonnan már csak a felemelkedés következhet...; akkor minduntalan azt kell tapasztalnia hogy de igen, még mindig van alább.
Régen a motoros sportokat hanyagolták, Dávid Sándor vallotta be egyszer hogy a prémiumát veszélyezteti minden gyorsasági motoros hírrel, most sem vet fel bennünket a Moto GP -ről szóló információk halmaza, de a sportlövészetről egy árva szó sincs. Miskolcon volt vagy öt lőtér, most egy van, ami csak heti egyszer van nyitva.
Kisöbű sportpuskás, vagy szabadpisztolyos edzést nem is látok már vagy húsz éve.
Bizony igazad van!Alig alig lézengenek a pavionban,de azoknak is nagyrésze vadász vagy gázriasztós!Sportlővőt látni nem nagyon lehet! Régebben két három ismerős arccal mindig találkoztam, mostanság már nem!Lassan kipusztulunk!:(((((Voltam a Gyöngysorban is műszakit hosszabítani! Hatezret legomboltak rólam, -olyan bájosan,hogy én éreztem megtisztelve magam! Az átvevő nem tudta feszteleníteni a kakast! Marokbiztosítóval még nem futott össze!Kabaré!Nem is lőttek fermentálóval!-Ennyi--------
Most még. Ma alig sportol valaki, a sportorvos is éppenhogy másfél óráig rendel, de alig-alig vár valaki a rendelésre. Régebben mikor aktívan sportoltam két, párhuzamos húsz méteres sor volt , egyik oldalon férfiak, másik oldalon csajok.
Írigykedtünk is piszokul az orvosra, mert derékig le kellett vetnkőzni.
Ugyanezt mondják a hivatásos és ilyen esetekben kizárólagosan megszólaló kriminológusok- s más szakértők is. Nyilván, hiszen eddig is az általuk diktált elvek érvényesültek, és ezt tartják jónak. Vélhetően ezt tanulták a munkáshatalom idején, azóta csak ezt ismerik.
Az edzések (szintén MHSZ) előtt/után egyenként el kellett számolni a lőszerrel is (pedig semmi más, mint pár gramm ólom volt). Később, amikor Drulovval versenyeztem, akkor is - értelemszerűen - ugyanez volt.
A karénekes, hegedűművész, rúgugró még légpuskás versenyző is volt?
A fenti idézet alapján biztos igaz ez is, ahogy a többi.....
Én is voltam a minap a Tevében,sportorvosi hosszabbításon és tiz perc alatt sorra kerültem!Az előadó profi volt és udvarias!Pár perc alatt végeztem!Jó hangulatban mentem el!
Ez az emberformájú nem sötétzöld, hanem halványlila. Mármint halványlila dunsztja sincs semmiről, legalább elolvasta volna, hogy miről van szó.
Kicsit nevetséges az, hogy egy sportlövő nem kaphat engedélyt, ha mondjuk letépett egy hóvirágot, vagy szalonnát sütött az erdőben nem a kijelölt tűzrakó helyen.
Egy vadásznál még csak megérteném, de egyesével nem lehet ezt szabályozni, legalábbis a sünség erre nincs felkészülve szerintem.
De mit vár az ember egy ilyentől, föleg ezen az adón???
Egy újabb okoskodás a fegyvertartásról egy sötétzöld zsenitől. Azt mondja a hógolyó, hogy nem szabad a lakosságot fölfegyverezni, mert annyira hülyék vagyunk, hogy rögtön gyilkolni megyünk vele. Jó lenne már ha elfelejtenék ezt a fölfegyverzés dumát, mert senki nem osztogatja a sarkon a fegyvereket, hogy védd meg megad ahogy tudod. Ha valaki vállalja a macerát és a költséget akkor hadd legyen annak akinek lehet. De azért van olyan vastag bőr a pofájukon, hogy a szavazatunkért meg pitiznek nálunk hülyéknél. Majd ha jönnek a cédulákért megmondom neki, hogy kivel mit csináljon. Szerencse, hogy nem ezeken múlik az engedélyezés sorsa. Persze lehet, hogy amúgy se lesz belőle semmi. Ideje lenne már az embereket felnőttnek nézni, ahogy ezt sok európai országban teszik.
Emlékszem! Kartonos nagykaliberű fegyverek voltak! A vadász társaság tulajdonában lehettek csak! .....Más: Jól átlátod a belügy gondolkodás módját a polgár vs.fegyver viszonylatában!Rettegnek a saját és családja védelmét fegyverrel felvállaló határozott nem be@ari állampolgártól!Féltik a kiváltságot, amely csak a hatalom birtokosait illeti meg.Pedig teljesen alaptalan az aggódalmuk!Ezer példa bizonyítja!
Nem tartozik szorosan a témához, de volt egy kis mormogás a Becsület Napja alkalmából. Anélkül hogy politikai dolgokba merítkeznénk, érdemes lenne elgondolkodni azon hogy -ahogyan az előző kommentben olvashattuk, az ország lakosságát sikeresen leszoktatták minden hazafias vagy katonás dologról, míg máshol különböző évfordulókon komoly katonai parádékat tartanak, ahol helyet kap a megemlékezés, és az ünneplés is. Nálunk?? Egyetlen ünnepünket sem ünnepeljük meg méltó módon, maximum valamelyik politikus összecsődíti a híveit, aztán mondanak pár aktuálpolitikai maszlagot, és azzal annyi.
Ott ahol a lakosságot nem szoktatták el a katonás dolgoktól, bizony megadják a módját: http://www.youtube.com/watch?v=bfS-1rFwYP0&
A "Horthy terror" ideje alatt, még 1944 ben is, a nagyapám vígan vadászot legális fegyvereivel és töltötte otthon a lőszert. Vadászjegye feljogosította puskapor vásárlásra 1944-ben !
A "felszabadítás" után, vagy inkább megszabadítás (minden jogtól) után, szovjet mintára (ahol a vadászkést is beírták a fegyvertartásiba és csak vásárlási engedélyel lehetett számozottat venni) belenevelték Magyarország lakosságába a fegyverfrászt. Cseszkóba nem annyira szigorúan, mert nem volatak fasisztáknak kinevezve mint mi. Ha emlékszik még valaki, a vadásztársaságokban is csak kölcsön golyósal vadászhattak nagyvadra. És ez a fegyverfrász, ez a polgárok kiskorúsítása a mai napig él. Egy (rendőr)hivatalnokot elkap a hatnapos hideglelés ha arról hall, hogy egy polgárnak aki nem rendőr, fegyvere legyen. Még a játék és utánzatokat is csak nagy kegyesen de libabőrösen engedélyezik. A szovjet gondolkodás még mindig kísért. Mert ha a polgárnak fegyvere van, az hatalmat fog dönteni. Horthyék, sőt még SZ... ék sem féltek ettől, pedig akkor esetleg lett volna okuk erre, de bíztak a polgárban és a rendvédelmi erőkben is.
A magyar sajtó tele volt horrorisztikus jóslatokkal, amikor Szlovákiában megengedték önvédelemből a (komoly)lőfegyver használatot lakáson belül. Hogy halomra fogják majd a szomszédok gyilkolni egymást ennek ürügyén. Egyetlen eset nem történt. Illetve ha jól tudom, egy indokolt fegyverhasználat volt azóta. Bezzeg Angliában élő honfitársak beszélhetnének az erőszakos fegyveres bűncselekmények ugrásszerű megszaporodásáról, mióta lefegyverezték a lakosságot. A bűnöző ugyanis nem kér engedélyt. Csak a törvénytisztelő polgár, akit nyugodtan érhetnek atricitások, mert úgy néz ki, csak bűnözőknek vannak jogaik.
Nekem is volt önvédelemre egy S&W 66-os forgóm! Pár éve én is leadtam,mert letelt a kétszer öt év,és újra kellett volna bizonyítani a veszélyeztetettséget! Négy hónappal később a villamos megállóban egy kisebbségi ki akart rabolni! Elengedtem,mert kórházba mentem az édesanyámhoz!.....Szerencséje volt!