Értem, köszönöm. Élőben még nem volt szerencsém találkozni a győri Conectókkal, képeken viszont fehérnek tűnt. A RIR-ek ”színfelárát” Kecskemét önkormányzata fizette? Vagy hogy kaphatták meg azok a kocsik drágább színt?
Győrben ha jól tudom ezüst lesz a flottaszín, korábban volánsárga volt, viszont érdekes, hogy az új csuklós conectók fehérben érkeztek. Pécsen volt egy kék-sárga időszak, a még közlekedő Conectók azt a színösszeállítást viselik. Salgótarjánban bordó-fehér volt a helyi színadás. Szombathelyen a szolgáltatóváltáskor egységesen fehér citarok érkeztek, szerintem tekinthető az helyi színtervnek.
Állítólag rossz Adblue adalékot hoztak a Fehérvári telepre, és sorra dőlneki ki a buszok amikbe kell Adblue, emiatt annyira nincs tartalék hogy már helyis gépeket kell bevetni. Az ünnepek miatt meg nem volt szervíz (újabb buszokhoz márkaszervíz kell a hiba javításához) ezért egy kicsit lassabban készülnek el...
Rácalmás Fő út felújítás alatti menetrend változásról tudni-e valamit azon kívül, hogy a 8422 vonal járatai nem a központon keresztül, hanem a déli elkerülő (Venyimi) úton keresztül járnak majd? Lesz 2 olyan megálló, ahonnan egyszerűbb lesz a 6-os úti megállóba menni, mint a kijelölt kerülőútra. Ez jelenleg csak a lassú Budapest felőli járatok által kiszolgált megálló (persze -Adony, -Ercsi, -Iváncsa), ami nem biztos, hogy elég lesz. Tervezik-e VB-nél olyan járat indítását Dunaújváros-Kulcs vonalon, amely nem Rácalmáson keresztül, hanem a 6-os úton jár majd? Szerintem lenne rá igény.
Ha azt mondták, akkor lehet. Nem bukkant fel az archívumban? Eleinte nagy volt a lelkesedés. Az útbaigazító tábla is kettő/egy arányban zöld/sárga volt az állomásnál.
A flottaszínnel kapcsolatos korabeli hozzászólásom 2004-ből egy másik buszos topicban feltett kérdésre. Akkor vártuk az IZL érkezését.
Íme:
"Nos az egész arra az időre datálódik, amikor a 400-asok érkeztek. A legenda szerint az akkori dújv-i diri valahol külföldön látta ezt a színösszeállítást és megtetszett neki, hazahozta, elfogadtatta és a 415/435-ösök megrendelésénél már ezt alkalmazták:
a 200-asok esetében ugyanez a helyzet annyi extrával, hogy ha egymás mellé állítunk egy 200-ast és egy 400-ast akkor a 200-as pontosan ugyanaddig a magasságig zöld, mint a 400-as, illetve más szemszögből a 400-asok ablak fölötti sárga sávja a 200-asokon az ablak alatt van. Ajtók sárgák, kerekek zöldek, lökhárítók feketék, a feliratok ugyanabban a magasságban a zöld mezőben fehérek.
Néhány busz átpingálása után az ominózus dirinek mennie kellett, az utód nem volt elég következetes plusz jött egy agyas Fehérvárról, aki kerek perec kijelentette, hogy ilyen nem lehet, hogy a busz színe a két díszléc között van megosztva. Csak vagy alsóig vagy nyakig.... Itt persze ahelyett hogy kitartottak volna az eredeti mellett behódoltak. Az eredmény látható: össze-vissza jönnek az új buszok, a spéciket sorba festik át a két díszléc között sárgára ami szerintem abszolút jellegtelen, nem tetszik.
Ennél már a "nyakig zöld" 200-as is elfogadhatóbb lenne számomra, de állítólag (magyarázat) " a zöld festék drágább, mint a sárga".
Ezeknek a legújabban beszerzett Volvo förmedvényeknek is az ablakokig zöldnek kéne lenniük.
És ha már itt tartunk, egy kis fantáziálással a 417-esnek ablakig zöldnek fölötte sárgának kéne lenni zöld kerekekkel sárga ajtókkal fekete lökhárítókkal és fehér elöl kisebb feliratokkal... Ehhez képest hogy fog kinézni???"
Korábban már volt szó egyszer(-kétszer) erről a dunai flottaszínről. Amit te ősnyommerzöldnek nevezel, abban volt némi kreativitás, mégha ez neked nem is tetszett. Ami most van, az a fehérvári flottaszín, amit hiányolsz. Meg a szombathelyi... Csak a színek mások. xD
Az én meglátásom szerint, amit alátámaszt sok, általad belinkelt korabeli videofelvétel és tévériport, a flottaszín nyomorodása arányos volt az üzemigazgatóság önállóságának nyomorodásával és a mellérendelt viszony egyre inkább alárendeltté változásával.
Ez pedig azzal vált egyre nyilvánvalóbbá, hogy elkezdtek ide Fehérvárról ejtőernyőzni a vezetők. Az szerintem logikus, hogy egy felülről iderakott ember nem a helyi érdekeket fogja képviselni, hanem azt, amiért odatették. Nem konkurrencia kell a fehérvári üzemigazgatónak, hanem bólogató jános. Kézivezérlés. Ott megmondják, itt végrehajtják. Helybeli vezetővel ez nem működik, főleg, ha annak önálló gondolatai is vannak.
A flottaszínt az első ejtőernyős kezdte nyomorítani. Először csak az oldaldíszléc alá, mert az úgy nem lehet, ahogy volt. Akkor elkezdték besárgítani az oldallemezt. Szerintem az a nyommer, mert jellegtelen. Aztán a végső nyomorodás azzal érkezett, amikor elkezdték nyíltan ideszórni a fehérvári levedlett szarokat. Ott már arra sem vették a fáradtságot, hogy teljesen átfessék a buszokat. Nyilván így olcsóbb, ezt aláírom.
Fényes nappal jobban megnézve már látszik a menetidő az adott megállótól számolva, a táblázat elején. De az apró betű, a párásodó keret, illetve a kicsit rosszul berakott lap esetei közül ez már nem vagy csak alig észrevehető. A lényeg, hogy a nagy méret (talán a/4 feletti) ellenére a legtöbb infó ezzel a betűmérettel nagyjából egy bankkártya méretet ad ki. Pedig hely lett volna.
Ezen én is tanakodtam már, ám valószínűleg az ok egyszerű - az a döntés születhetett, hogy nem akartak volna egyforma flottafényt a két fejéri nagyvárosban, Fehérvárnak is kék-piros a színe, és a megyeszékhely előnyt élvezhetett.
Dunaújvárosnak így a megye címere, zászlaja alapján vett sárga-zöld színterv jutott. (Avagy nem tudom, Pálhalma színei a címere alapján nem-e a sárga-zöld, és hogy ez nem játszhatott-e szerepet.)
Dunaújvárosban mikor gördült ki az első flottaszínű példány?
Egyszerűen nem tudok kikászálódni a kavarodásból. Lassan már unalmas nyavalygásnak tűnik, de kiigazodhatatlan a Papírgyári út.
Nos, csak azokat a táblákat kellene összerakni, ami a VB honlapján van, de olyan hatalmas hibáktól hemzseg, hogy napok után kezd csak tisztulni a kép. Az összesítő táblázatban a fejléc rovatban Autóbusz-állomás irányban felcserélték a vonalszámot 8201 és 8202 között. Ráadásul felkerült az 5392 Dunaújváros-Kunszentmiklós vonal összes járata, ami nem szerepel a kiírásban, és csak befelé, kifelé irányban nem. És a Dunavecsei járatnál szerepelnek olyan indulási idők is, amik a vonali menetrendben egyik vonalnál sincsenek. Csak jelzem, holnapután már ezek szerint utazunk.
Az összesítő térkép legfőbb hibái javításra kerültek, de apróbbak azért maradtak. Nem tudom, hogy a kapkodás miatt, vagy olyan készítette, aki nem ismeri az egészet, de hagyjuk az apróságokat, ez már használható.
Kikerültek a megállókba az új menetrendi leírások. Fantasztikusan kicsi betűméretet sikerült választani. nincs összhang a netes és a megállói tábláknál (2-es pl net szerint a belvárosban is 2 irányban jár). És még azt sem tudod meg sehonnan, hogy mennyi ideig fogsz utazni, mert menetidőhossz sehol nincs, se itt, se ott.
KBL Szériás regiók a leghangosabbak szerintem, onnan könnyű őket felismerni, főleg nyáron mikor 427 ventillátora 200-al üvölt... Továbbra is kedvenc gép a 427 regiok közül :)
Ezen csodálkozom, mert pont Szabadbattyán fele járok viszolnylag sokat, de sosem találkoztam vele... Tegnap amúgy már leváltotta az NZM-401-es Credo, és amin nagyon meglepődtem hogy az egy tartalék autó, pedig csak pár éves...
Észrevehetően megnőtt a kint lévő csuklós kocsik száma, valószínűleg készülnek a vasárnaptól életbe lévő menetrendre. Nem árt tesztelni az állományt előtte, hogy az ilyen hibák kibukjanak.
Igen, még maradt néhány. JMF-661, HPR-217 Jenő, HIV-667 Velence, HIV-668 Szabadbattyán, HIV-247,248, GVP-949 a Sárbogárdi térséget járja. IDZ-469 Bodajk, IDZ-477 Magyaralmás, HOG-474 Lepsény. Ezekről tudok, de néhány már esélyes, hogy lekerült a fix fordájáról.
Sziasztok! LHL-990-nek karácsony előtt kiesett az egyik hátsó kereke, sz egész kerékagyat cserélni kell, de alkatrész híjján csak Januárban álnak neki, addig egy MAN (ISF-056) van a helyén, illetve amíg nem szabadul fel tartalék autó, mert a pilóta szerint a MAN borzalmas állapotban van, szenvedés vele dolgozni. Ezt a buszt honnan akasztották le? Napi szinten járok Fehérvár környékén több éve, de ezt a buszt sohasem láttam eddig, esetleg másik megyéből került ide? (A sofőr nem tudott segíteni, mert nemrég kezdett a cégnél...)
Valószínűleg nem.... Szokásos Neoplan gondok egyike...Adblue rendszer hiba. Vagy kipufogó tisztítás probléma. Nem regenerál,stb,stb. Ezekből valamelyik.
Jó nézni a régi Földvári képeket hiszen ide valósi vagyok, köszi ezért a képért is. Ha találsz még Földvári állomáson készült képeket, buszokról, nyugodtan küld be. Műszakos buszokról én találtam 1 párat, talán mintha be is küldtem volna őket
Egy szomorú tény az új menetrendről. Most került felújításra a sziget úthálózata, ezzel együtt kiépítésre került az eddig hiányzó megálló. Most, hogy ezt használni lehetne, gyakorlatilag megszűnt az ottani buszközlekedés. Nagy kérdés persze, hogy a nyári strandszezonra mi lesz. Addig visszatér-e a most még élő új (jövő héttől régi) menetrend, vagy addigra alkottat-e az önkormányzat új menetrendet, hacsak arra az egy vonalra?
És hogy teljes legyen a kép Pálhalmával kapcsolatban, a mélykúti járat városba érve ott nem a Vasmű úton jár, hanem a Szórádon. Mindez persze nyilakkal jelölve Vasmű úton észak felé, Szórádon dél felé, mintha a 35-ös bővített változata lenne. Persze a 2-es is nyilazva van, az a térképen jó.
Ezek az új formátumú megállóhelyi menetrendek - főleg több eltérő útirány/célállomás esetén - minden városban elég áttekinthetetlenek. Szerencsére a járatlistában a vonalszámra kattintva letölthető a helyközihez hasonló, táblázatos, jól áttekinthető változat is. Ezeknél a táblázatoknál talán egyedül a fejlécben megadott útvonallírás az, ami rendre hibásan jelenik meg, ha több vonal menetrendje van összefésülve.
Itt sem sikerült megfelelően összerakni. Egy kis érdekesség, hogy Kisapostag mellett nem Baracs, hanem Dunavecse lesz helyit kiszolgáló helyközi a Papírgyár felé. Emellé Mélykút is bejött Pálhalmára, ez logikus.
Viszont a térkép nincs összhangban a vonali menetrendekkel, a 35-ös azon nem érinti Óvárost. A lista szerint viszont nem megy ki Pálhalma BV központig soha, csak Galambos utcáig és Újtelepig van jelölve, viszont van jelölés nélküli indulás. Jó lenne valaki olyannak átnézni, aki azt is tudja, hogy mi a valóság.
"A beüzemelés során esetlegesen felmerülő gyermekbetegségekkel kapcsolatban a 2022. augusztus 1. és 2022. október 31. közötti három hónapos időszakra vonatkozóan kaptunk tájékoztatást a Volánbusztól. A kezdeti időszakban elsősorban a töltőberendezések működése kapcsán jelentkeztek kisebb fennakadások, az autóbuszok többségével komolyabb probléma nem fordult elő. Az Ikarus által garanciában javított meghibásodások között három olyan eset volt, ami több napos kényszerpihenőt vont maga után. A vizsgált három hónap alatt, figyelembe véve az autóbuszok ütemezett átadását, a tényleges járműkiadás (rendelkezésre állás) 86,7% volt a Volánbusz elmondása alapján, ez azonban akár még magasabb is lehetett volna, az AA CM-542 rendszámú autóbusz ugyanis egy komolyabb karambol miatt 11 napra átmenetileg kiesett a forgalomból. Az eddig beérkezett felhasználói visszajelzések egyértelműen pozitívak, az utazóközönség és a járművezetők is hamar megkedvelték a csendes, környezetbarát járműveket."
Erről illene megkérdezni az ott lakókat is! Majd ha esetleg készen lesznek a körforgók! Mert most perceket állnak a buszok, mire kitudnak csúcsidőben fordulni a város felé. Azalatt az idő alatt, már leszállnak a vidékiek a Dózsa György úton is. A vidéki miért nem érhet be időbe? Miért csak városi számít? Most is beküldi a volán a buszokat, ha nincs senki akkor is. Ja, hogy ezzel mennyit késik a vidéki, az a lőtéri kutyát nem érdekli.
Továbbra is jó lenne beokosítani helyközi buszokat helyire avagy a Venyim fele menő buszt lehessen igénybe venni a városhatáráig helyi járatos bérlettel/helyi jeggyel.... Van hely rajtuk bőven.
Hétvégén kell utazni, akkor nincs ilyen probléma. Csak óra:40-kor lesz busz, ami elvileg :10-re kiér, és ha késik sem lesz gond, marad idő jegyet venni a vonatra. :)
Ugyanúgy, ahogy TESCO betéréssel járhatna a 35-ös, az a 18-as, amely csak a vasúttól-ig jár, mehetne a Zone parkhoz. Mintha az lenne a cél, hogy a nyugdíjasok vagy akik nem tehetik meg az autót, ne is tudjanak vásárolni menni. Igazából a 60 perces követésen túl aminek kiszolgálása megszűnt: vásár, TESCO, Zone bevásárlópark. Az biztos, hogy a jelenlegi 10-15 perces követésből este és hétvégén 60 perc lett, hatalmas visszalépés.
Össze lett csapva az egész, érthetetlen, hogy miért kellett ezt a régi menetrendformátumot erőltetni. Csoda, hogy a régi megállóneveket sikerült átírni a jelenlegire. Még az lenne csodálatos, ha visszahoznák a régi NYÁK-os vonalhálózati térképet. :) Tiszta retró lenne. Remélhetőleg a volán honlapra a városok többségében használt egységes stílusban kerülnek ki a menetrendek.
A menetrend szerintem annyira nem meglepő a beharangozottak tudatában, talán csak annyi, hogy néhol már szélsőségesen fillérb...szó megoldások születtek. Példák:
- Tesco: emiatt biztos sok panasz lesz, hihetelen, hogy ezen a pár méteren spórolnak. A 35-öst be kellene kanyarítani.
- Temető: szintén sok panasz lesz, bár azt osztom, hogy a fél óránkénti önálló járat túlzás volt. Viszont itt is nagyon túllőttek a célon, mert az új menetrend szerint így néz ki a reggeli "csúcs" a belváros felé: 6:56, 7:56. Miközben a 25-ös ott megy el. A 25-ös helyett legalább reggel 29-es kellene menjen (pl. a 7:18-as járat). De délutáni csúcsban se hinném, hogy ördögtől való lenne egy-két plusz betérés, a költsége minimális lenne).
- Ha már 25-29: a menetrend szerint a teljes körön +10 perc többletet szed össze a 29-es a kétszeri temetős betéréssel (tehát irányonként +5). Emiatt a belvárosi szakaszon nem lesz egyenletes a követés, hanem 25-35 percenként fog járni a két járat. Az északi ipari parknál kellene eltolni 5 perccel az indulást (29-es induljon 5 perccel korábban) és a belvárosban így 30 perces lenne a követés.
- Újtelep is óránkénti közlekedést kap. Ha már ennyire spórolni kell, legalább a 33-as betérhetne reggel. Minimális költség.
- Szerintem a legneccesebb pont a Békeváros. Csúcsban kellene valamit ezzel kezdeni, a régi 45-ös hiányozni fog. Mondanám, hogy járjon 20 percenként a 40-es (a régi menetrend szerint a 40-45 kb. 15 percenként járt, később erre jött még 13-as a maga 30 perces követésével, tehát még így is egy rendkívül csökkentett megoldás lenne). Elgondolkodnék esetleg azon, hogy jobb híján a 18-as betérjen a Szabadság útig. Ez ugyan viszonylag nagy kerülő lenne annak, aki a vasútállomásra utazik, de jelentős többletet adna a Békevárosnak, aránylag kevés ráfordítással (+ lenne onnan közvetlen kapcsolat a vasútállomásra). De ha más nem, akkor legalább az intersparhoz ki kellene rakni egy megállót, hogy a Hajnal utcához betérő 18-ashoz ne kelljen annyit gyalogolni.
- A Római városrész közlekedését is minimális ráfordítással lényegesen lehetne javítani (pl. 25-29, 35 betéréssel).
- A 2-es sztem már a kiváltott menetrend, tehát ezek azok a járatok, amelyek a helyközi bevonása mellett is fennmaradnak.
Tegyük hozzá, hogy ezt a jelentősen csökkentett menetrendet úgy vezetik be, hogy közben a csuklós flottát is jelentősen megnyírbálták.
Annyi pozitívumot azért lehet mondani, hogy a régi menetrendnek ezt a követhetetlen járatkavalkádját nem hozzák vissza (csúcsidős hálózat, csúcsidőn kívüli hálózat, hétvégi hálózat, nyári hálózat).
Addig is nem ártana átnézni és valahogy átláthatóbbá tenni ezt, ha már marad. A 35-ös járatnál például munkanapokon hiányzik a 13:13 indulás, nem gondolom, hogy 2 órás követést akarnak csúcsidőben. A jelmagyarázat egészen káosz.
A 2-es első 5 olvasatra sem állt össze, és még most is csak sejtem, hogy a Papírgyár - Autóbusz-állomás viszonylat alatt van olyan, hogy a város körbejárása nélkül, tehát csak a déli területet járja be, meg olyan is, amikor a városból kifelé tartva végez a Béke téren.
Nem értem azt a logikát sem, hogy a 14/44 illetve 25/29 miért van bontva, ha a 18-as nem, pedig ugyanúgy van hosszabb/rövidebb útvonal, vagy a 35-ös hétvégén jár régi 20-ast is, de mégsem kapta vissza a régi számozást.
A most nyíló KFC is nagy autóforgalmat fog ehhez a helyhez is generálni, főleg így ,hogy a vasútállomásra megy legközelebb busz... 2 lehetőség van vagy a Vasútállomáson leszáll busszal vagy megy más közlekedési eszközzel, főként autóval. Ezt a javaslatot megírtam facebookon a Dunaújváros önkormányzata oldalnak, esetleg még hova lenne érdemes megírni? Volánnak is megírom szerintem
Mi lenne ha a Nagyvenyim fele menő buszok még betérnének a decathlonnál lévő megállóba? Így nagyon sok ott dolgozó ember dolgát tudnánk megkönnyíteni és így a 10-es járat nem tünne el nyomtalanul.
Szórád 20. jelenleg is végállomás az első 10-es járatnál. Oda könnyű eljutni a Volán-telepről kiálláskor, ez (bár nem így hívják) a Dózsa Gy. útról jobbra kanyarodva a Szórádon lévő megálló az Autóbusz-állomás felé.
Ami nincs: 13, 24, a szigetre még nyári menetrend sem készült. A 35-ösnél ember legyen a talpán, aki eligazodik, ott ráadásul Újtelep nincs vastagon kiemelve, mint előforduló végállomás, ami máshol azért megvan, és a Rómaira be sem megy. A Kokszvegyészet kiszolgálása döbbenet, délután 18 órakor 2-es megy ki megint, na majd ha megszűnik és jönnek a helyközik, akkor oda hogyan lehet kijutni? És itt nincs is útvonal jelölve Kokszvegyészettől jelölve, csak indulási idő, ahol a "K" megjegyzés a járat "a Kokszvegyészettől/Kokszvegyészetig közlekedik" jelölést kapta, ami biztos, hogy nem igaz, és nem eldönthető, hogy melyik indul onnan és melyik megy oda.
A belvárosból Rómaira csak a 40-es marad, amivel egyedül lehet eljutni a Technikumba és Bagolyvár felé is. 2 éve ezek a járatok tömve voltak csuklósan, ide VAZS megyei csoda nem lesz elég. Vagy ha igen, akkor nem is kell tömegközlekedés, az a pár utas taxival is megoldható lenne.
Még nem belenézhető, csak a járatok főbb útvonala, de vannak érdekességek. Helyközi igénybevétele (valószínű a minisztériummal nem befejezett tárgyalás miatt) nem kerül említésre.
Úgy tűnik, hogy Északon lesz 25 és 29, a Temetőhöz mindegyik csak egyik irányban tér be.
Hajnal u. hasonlóan 40 és 18 kiszolgálással, 40-es belváros felé, 18-as kifelé.
Ez a pont ideiglenes áthidalható. Bevezeti az új menetrendet, ahol maradjunk a 2-es számnál, létrehoznak egy járatot a műszakváltáson kívüli időszakra Papírgyár - Autóbuszállomás viszonylattal. Majd ha megvan a megállapodás, akkor változtatásként azt megszüntetik, és helyette helyközi. Az áthidalásnál persze fizetni kell a teljes Km díjat, ami utána ugyan megoszlik a helyközivel, de még az is lehet, hogy ha az összes Baracs és Kisapostag járatra érvényes lesz mindez (csúcsidőben is), akkor nem válik olcsóbbá a történet. Az viszont lényeges, hogy mivel jelentős átalakítás lesz, azt 15 nappal korábban be kell jelenteni.
Határozati javaslat 4. pont a lényeg. Ha rá akarja magát utalni a polgi a helyközivel-helyi szolgáltatásra, akkor kell hozzá az ÉKM hozzájárulása.
Választ még nem kapott onnan, nem hogy mennyi lesz az annyi, és ennek elfogadását és majd előkészített szerződés aláírását. Ez nem 1-2 hetes átfutás, még ha helyben úgy gondolják.
Az új, várhatóan január 1-től életbe lépő menetrendről pár hete polgármester nyilatkozta, vagy közgyűlésen mondta el, hogy neki legkésőbb december 16-ig az közzé kell tennie. Ez az előírt 15 nappal a bevezetés előtti idő, ami éppenséggel a mai nap. Várjuk, hogy megjelenjen.
OFF:Figyeld a volánbusz oldalát és ha van nosztalgia járat menj. Vagy menj fel az unalmas buszokkal Budapestre ha BKK oldalán ki van rakva ,hogy lesz nosztalgia/retrójárat. Nem mindig írják amúgy ki, érdemes hétvégén nézni: beírod keresőbe ,hogy winmenetrend online járművek és látod ha van kiadva nosztalgia jármű. Valszeg mostanában nem lesz ,de valamikor jövőre megint megkezdődik a szezonja. Van ráncajtós, bolygóajtós, trilexes, Voith váltós, zf váltós, nagyhidas, kishidas, középcsendesről nem tudok sajna. Dunaújvárosban van KBK-783 ami jó gép is lenne ,de jelenleg nem az ,de ha akarod eljössz Dunaújvárosba és megutazod. Áprilisig van műszakija, bár kitudja meddig marad, sofőrök most se szeretik, kormányműve elvileg nem éppen jó, mellé szíj is csúszik rajta, meg azért valjuk be 435-ből jóval kevesebb készült mint 280-ból, így esélyes ,hogy kevesebb az alkatrész is hozzá.
Nem tudom utasszemből nézem, credohoz képest a váltója mérföldekkel jobb. Nem tudom hidegen milyen ,de credonak hidegen elvileg nagyon rossz a váltója, volvóval mentem az 1-2 alkalommal nem akart váltani hidegen ,de az is jobb mint a credo.Credo melegen se tudja mindig mit akar ,de az már 1 fokkal jobb..
Mondjuk a váltóval azért tudnék vitatkozni: pont hogy félórát szokott gondolkodni, sokszor nem sikerült kitalálni, hogy mit is akarna az ember... Persze autópályán mindegy, de zsúfolt városi forgalomban elég szar tud lenni (igen, vezettem ilyet).
Egyébként LHZ a másik szegedi fordán van már napok óta. Azon ami Székesfehérvár (5:40)-Szeged(11:20)- Székesfehérvár- Győr- Székesfehérvár útvonalat jár be.
Hozzáteszem, ti még szerencsések vagytok kényelem szempontjából a Neoplanok nem rosszak (hozzáteszem az ex Zalás Setrának nincs párja és nem is lesz soha...) Viszont mifelénk a NIJ merciket még Szegedre helyi járatra se raknám be, nem hogy 5-6 órás távolsági fordákra. Rémálom...mintha egy hatalmas téglán kéne ülni órákat ..
Csak annyi hogy ezekkel a hangtalan buszokkal már a buszos utazás élménye teljesen elveszett...sose lesz már olyan világ sajnos amikor E95 vagy 395 ikarusok hasítottak a távolsági járatokon. Az egész Dunántúlon csak SEF meg RLT jár...unalmas. Persze tudom az emberek többsége nem abból a célból buszozok mint én.
Neoplan vélemény nekem: Nagyon jól felépített autóbusz, minőségi összeszereléssel, nem fúj be rajta a szél, nem akar kiesni az ablak. Ülések: Kényelmesek nem azt mondom ,hogy nem ültem már véleményem szerint kényelmesebb buszon (IBC meg hasonló volvó ülései mégjobban kedvesek számomra) Rugózás: Hatalmas rugóúttal rendelkezik így a kátyúkat nem nagyon érezni rajta, talán magyar úton mikor mentünk Budapestre. Klíma: Megfelelően hideg. Fűtés: Meleg van rendesen Ajtók:Működnek, nem láttam meghibásodni Váltó: Pontos, nem szokott rángatni, gyorsan vált. Nem tudom még milyen szempontokat kéne írni ,de semmi gondom nem volt eddig vele. Írd le légyszi pontosan mi a gondod vele és akkor tudunk rá mit mondani
Fiatalember! Az ilyen fajta hangulatkeltésre nincs szükség. A Neoplanokra szükség volt, a kiöregedett távolsági flotta cseréje mindenképp kellett. Amennyiben különlegesnek, érdekesnek számító buszokat szeretne látni, a Közlekedési múzeum és a Volánbusz nosztalgia eseményein szerencsére lehet sokukkal találkozni. A jelen említett Neoplanokra pedig kérem mellőzzük az előbbi jelző használatát mindaddig, amíg sofőrként nem dolgozott végig télvíz idején egy huzatos, fűtetlen, zajos, büdös kényszerüzemeltetett busszal legalább egy hónapot.
Akkor szerződéses járat? Gondolom, hogy Iváncsára nem menetrendszerinti buszokkal, hanem szerződéses járatokkal fognak menni a dolgozók.
Még azt is megkockáztatom, hogy legalább részben az az Atlasz Busz fogja csinálni ezt is, amely a rácalmási Hankook járatait végzi most már elég régóta, illetve az SK Battery másik, komáromi gyáránál is végez szerződéses járatokat. Adná magát legalábbis.
Három nappal meghosszabbították a Dunaferr kokszolójának működését HírKlikk | 2022. december 13. 13:30
Hétfőn mégsem állt le a Dunai Vasmű kokszolója, de arról nincs hír, hogy valaki meg akarná menteni a gyárat. Hogy ki hozott szenet az üzemnek, arról Pintér nem kapott információt.
A tapasztalatok szerint egyébként a vasműben évtizedeket ledolgozó alkalmazottak találtak maguknak megfelelő munkát. Elsősorban a százhalombattai olajfinomító és az Iváncsa mellett épülő dél-koreai akkumulátorgyár kínál állást számukra. A dél-koreai gyáróriás jövőre kezd termelni, és több ezer embert felvesz majd, ezért a vasmű dolgozói közül sokan abban bíznak, hogy cégük bedőlése esetén ott megélhetést találnak.
Akkor szerződéses járat ?
Gondolom, hogy Iváncsára nem menetrendszerinti buszokkal, hanem szerződéses járatokkal fognak menni a dolgozók.
Amúgy fura, hogy a "desszantos" 93-94-ben itt levő spanyol kocsiról semmi nem maradt fenn, még a színét sem sikerült...
Az ANZ-600 úgy tűnik a classic elemes korszaka előtt kétféle színadással is közlekedett...
A kék, piros csíkos fénnyel lett képernyőkép magánvideóból, az meg is van itt a topikon, viszont a fb-on van egy előtte pózolós kép, kitakart rendszámmal, de más AN-nel kezdődő rendszám azért nem lehet, mert a feltöltője szerint ANZ-600 volt a rendszám biztosan....
Gyártási éve 1987. Kivonva 2007. Ezen belül nincs infó.
1987 januárban érkezett az AOA-446 és pár társa, így forgalomba állása év vége felé lehet, mert fiatalabb. Fotók alapján 2006.12.11 napon még kint volt.