Én a héten kezdtem újra dolgozni, így a net egyelőre nem nagyon fér bele az életembe, de igyekszem legalább olvasni és apránként a varrást is újra beleszervezni az életembe.
Aledi, köszönöm majd utána nézek, mire tudom felhasználni, ha már sikeresen elintéztem.
Amaranta, nekem nagyon bejön ez a haj, a zsinorbontós is bejött, gyakran használom díszbabákon. Sajnos kimostam egy nagyon drága kapucnis cipzáros férfikardigánt. Talán az unokámra jó lenne, de olyan merev, nem hordható. :D
Jaj, de jó! Olyan édesek vagytok :) Köszi a sorsolást. Tavaly is Tallina volt előttem, de azért átküldöm a címet, és igyekszem az ufóval. Julcsitól meg kérek címet.
Amaranta, ez a haj tényleg szuper.
Kaoka, IO-nál van leírás a filcesítésről, és egy link ötletekkel a felhasználáshoz.
Nagyon izgultam, úgyhogy rávettem a fiúkat a sorsolásra. A közjegyző és fotós Apa volt.:-)
A fiúk felváltva húzogattak a teherautóról, én meg mindegyiknek ráírtam a hátuljára 1L (=első Levitől), 1V (=első Vendustól), 2L, 2V stb... és a végén bontottam ki a két oszlopot.
Aledi, szívesen jönnék, de csak Június után tudok ilyesmiben rész venni. Addig más elfoglaltságom van és elég sűrű lesz az első félévem. :) Majd később elárulom a nagy titkot. :))) Remélem lesz jelentkező, kicsit még várjatok.
Elvileg nálunk is teljes a létszám, és nagyon jók az ikrek, mostanában kezd eszembe jutni, hogy kellene negyedik... még egy kislány. AZt hiszem csajok nem vagyok normális, ahelyett, hogy örülnék, hogy végigalszom általában az éjszakát és napközben amíg alszanak én is pihenhetek... Azon jár az eszem, hogy az egész tortúrát kezdeném elölről.
Pedig nem lenne rossz találkozni, eddig még összejött minden évben. Kezdjük el szervezni, aztán kiderül. Megy az idő gyorsan. Elúször is Évi anyánkat kell megkérdezni, hogy február végén mikor szabad a művközpont, ha ugyanott akarjuk most is.
Aztán a szabad dátumok közül kinek melyik a legjobb.
Szia A maranta! Mostanában sanos nem tudok babázni, kötő projektbe kezdtem és más eseményre is rá kell készülnöm. Azért egy babatali beleférne, de amint látom nem sok esély van rá. Nem tudom a többiknek megfordult-e a fejében? Vannak félig kész babáim, van amelyikre, csak ruha kellene. Majd szorítok rá egy kis időt később, mert fáznak. Jó babázást mindenkinek. :) Találkoztam Kustra Erikával, nagyon örültünk egymásnak, aztán mindketten rohantunk a dolgunkra. Olvas minket, csak nincs ideje írni, babázni.
Kaptam sms-t, hogy 12:45 perckor megérkezett IO-ék kisfia, Gergely Áron, 4160 gr. és 59 cm :-). Anyuka és a baba teljesen jól érzik magukat, apuka kevésbé.
Ezúton is kívánok sok-sok egészséget mindenkinek, és rengeteg tejecskét a picurnak!
Aledi, Te gondolatolvasó vagy!:-))) Éppen azért léptem be, hogy megnézzem, és kicsit előtérbe tegyem a gurulóst!:-)))
Annelike nagyon érdekes baba lett! Tetszik az összkép - egyedül az arcán nekem fura az orr hímzése. Már a testről egy Barbie baba jutott eszembe - főleg a lábfeje miatt - emlékeim szerint azoknak volt hasonló. Aztán ezt a hatást csak fokozta a szőke haj és az arc hímzése. Julcsi pedig feltette a koronát a színes ruhával, és a kiegészítőkkel. Szóval engem leginkább egy retro Barbie-ra emlékeztet a leányzó! Gartulálok ismét! Nagyon jó kör volt!:-))) (Kár, hogy a többiek nem jelentkeztek...:-(()
Kaoka, aranyos lett a nyuszi - nagyon tetszik a füle meg a tappancsa!:-))) Remélem, azóta meggyógyultál!
Tuti elkapta. :D Ez csak egy rossz utánzat, de a tömött fűl miatt készült. Az eredetinek az eleje két részből volt és a füle is másként készült. Ha valaki megtalálná azt a mintát, de jó lenne. Főleg, ha közzé is tenné. Előbb utóbb csak felbukkan valahol. :)
Annelike: nagy névadók a csajok, minden (nem kevés számú) babájuknak van neve, én nem tudom követni, de ők pontosan tudják melyik babához melyik név és ruha tartozik.
A hajat próbáltam fotózni, szerintem ezt így készen árulják (nem tudom, én még nem használtam ilyet), és kézzel van felöltögetve. Nem hullik.
Annelike?! Nagyon jó lett. Már az ufó is érdekes, a lába valami eszméletlen. Még sosem dolgoztam ilyen hajjal. Hogy van rögzítve? Csak rá van varrva? Nem csúsznak ki a szálak? Julcsi, a cipőmegoldás szuper! Így érvényesül a lábfeje, és mégsincs mezítláb. Tetszik a rucija is, és jó ötlet a táska hozzá. Jó lett, szép, harmónikus. Megérte ennyit várni rá, jó kis összmunka volt, következő körben készülhet hozzá az igazi, hófehér paripán :)
Nem akartam elsőként megszólalni. Nem egyszerű dolog egy baba előállítását folytani, én mindegyiktől megíjedtem. Valószínűleg a többiek is, mert azóta sem látom egyiküket sem. :D
Egész jól megoldották a lányok, nem tudtam elképzelni, mit hoznak ki belőle. Én talán egy szűkszoknyás pulóveres hölgyet tudtam volna készíteni belőle, cigivel a kezében. :) Jó, hogy nem hozzám került. :) most bagózhatna. :D
Mutatom :-) Szerintem nagyon összhangban van az egész, a ruhája levehető, és a táska is nyitható, amiknek a lányok külön örültek. A cipőjéről nem sikerült jobb képet készíteni, pedig nagyon tetszik. A festéktől kicsit megkeményedett, először azt gondoltam, valamilyen vékony bőr. Rózsaszínnel szépen körbe van varrva, nagyon mutatós. És kiemelném az apró gombokat, amik minden darabon megjelennek. Nálam csak addig volt, amíg fényképeztem, most is éppen egy bonyolult történet főszereplője a gyerekszobában. Rózsabimbó Annelike lett a neve :-)
Aztán felültettem a polcra és bárhányszor ránéztem, tudtam, ez sem az igazi.
Ismét levetkőztettem és csupaszon méregettem. Először varrtam neki egy szoknyát, amihez egy felsőt horgoltam. Így kezdett olyan lenni, mint egy egyetemista lány, aki csak az igazit várja, azt a bizonyos hófehér lovasat.
Ez tűnt a kézenfekvő megoldásnak és az ötlet tetszett is nagyon, egy bökkenő volt csupán, hogy a papucs, amit eredetileg képzeltem, kivitelezhetetlen volt a furcsa lábai miatt. Na, akkor varrok neki cipőt, gondoltam én okosan. Igen ám, de a láb furcsa állása miatt ez sem volt egyszerű. Az 5. (!) fé pár cipő megvarrása után, már-már ott tartottam, hogy mezítláb marad és majd előadom a sztorit, hogy épp a Duna partján áztatgatta a lábát, amikor megjelent a fehér limuzin, kiszállt belőle az a bizonyos szőke herceg, aki saját bevallása szerint csakis őrá várt egész életében és a cipőjét úgy, ahogy volt ott felejtette a parton.
Na ekkor visszacsöppentem a való életbe:) és jött az ihlet. Cipőkérdés megoldódott, sőt még egy táskát is kapott.
Meg is született a hippi lány. Már a ruhapróbán kiderült, nem az igazi a dolog, sőt kifejezetten nem illik hozzá, hiszen az arca egészen mást tükröz.
A következő gondolatom (kb. egy hónappal később:S) egy mai dáma volt, aki már vagy 70 éves, de azt hiszi magáról, hogy 30. Ezért a hosszú, festett szőke haj, az erős smink, rajzolt szemöldökkel. Ezért kapott egy pink átkötős, rövid ruhát, karkötőkkel, miegyébbel kiegészítve.
Nos, amikor kivettem a borítékból a babát, szinte megijedtem ettől a hajtól:)))) Félve is fogtam meg, mert nem tudtam, igazi-e. Aztán arra gondoltam, hogy Anmami titokban biztosan paróka készítő, mert nagyon profin csinálta meg a hajat.
Első blikkre, bevallom, semmit nem láttam bele. Percekig csak néztem, néztem, aztán amikor már sokáig néztem a masniját, megjelent előttem egy hippi lány rojtos trapéznadrágban, klumpában, virágos tunikában, béke jellel a nyakában.
Julcsi! Persze, hogy tetszik, csak nem akartam előre semmit írni. A lányoktól alig tudtam visszaszerezni fényképezésre :-)
Akkor kezdem, jó? A történet nagyon egyszerű, a lányaim imádják a táncos meséket, Anna 3 éves kora óta azt mondja, hogy ha nagy lesz, balettos lesz (erre nem sok esélye van, mert nincs ritmusérzéke és nagyon kénylemes is, de a ruhák tetszenek neki). Ezért úgy gondoltam, legyen nekik egy balettos babájuk. Ha én fejeztem volna be, rózsaszín tüllruhát kapott volna, a haját pedig kontyba tűztem volna fel.
Dóri babás egységcsomaghoz a patchworkösök közös varrásain biztos hozzá lehet jutni. amikor meghívják a dórit akkor mindig van egységcsomagja is a babáihoz.
Többen kérdezték, hogyan lehet hozzájutni Dóri babás egységcsomagjaihoz, így most meg fogom tudni beszélni vele, hogy hozhatnánk össze a keresletet a kínálattal.
Azonkívűl, hogy beteg vagyok megint, semmi mást nem tudok felmutatni. Itt csendben leskelődök és írígykedek, a csodszép babákra macika, angyalkákra. Azért, ma megembereltem magamat és megalkottam a saját nyulamat. :) Megvarrva kitömve vár ruhájára, mert már nagyon fázik. Biztos emlékeztek rá, tavaly valaki keresett egy kitömött fülű nyúl szabásmintáját, ami nekem is nagyon megtetszett. Hiába keresgéltem, nem találtam sehol, így gondoltam egyet és megrajzoltam. Egész tűrhető lett, majd, ha kész lesz várom a kritikákat, mit finomítsak rajta. Remélem egy-két napon belűl elkészül és akkor mutatom. :) Linkelni, még mindig nem sikerül. Nem tudom, nálam miért nem jelenik meg a linkelő.