A Csíkos Hévízen kezdett kézilabdázni, majd Vonyarcvashegyen folytatta, se nem nekás, se nem váci nevelés, a Juhász meg Túrkeve, majd Orosháza, aza dettó se nem nekás, se nem váci nevelés.
"Igen, ki lett szenvedve a Békéscsaba is tegnap valahogy..."
Mondjuk szó nem volt szenvedésről, a szünet után teljesen egyértelműen a Vácnak állt a meccs.
A Dunaújváros a leggyengébben védekező csapat az NBI-ben, nem hiszem h a Vácnak gondot jelentenek majd. A Szombathely elleni meccs két hét múlva lesz, itt is a Vác az esélyes (hosszabb a kispad és a Szhely idegenben nem teljesít jól). Négy pont szerintem benne van a Vácban + Kisvárda is hozhat még valamennyit.
A két kieső csapat a Bcsaba és a MTK lesz. (De ennek csak minimálisan számoltam utána, ez inkább tipp.)
Bíró meg Klivinyi kb időszámításunk előtti, bár Klivinyi Vasas-nevelés, nem?
Azóta azért nem lehet azt mondani, hogy korszakos játékosok sora jött volna ki a váci műhelyből (igaz, sajnos a többi klubból sem, és nyilván nem akkora a felelősség, mint egy NEKA-é például).
De azért a mostani csapatból Csíkos NEKA, Juhász is (aztán Kisvárda), Afentaler sok helyen volt, legutóbb Fehérvár, Háfrát fel se sorolom, mert reggelig itt ülnénk, Such Nelly szintén... Csernyánszkit visszarendelték, de Debrecen.
Szinte a teljes kezdősor friss igazolás, amivel nekem amúgy semmi bajom.
Ez a savanyú szőlő esete lesz.)) És ha a Debrecen előtt végeznek, az igen emberes végeredmény.
Jessica Ryde vs Herczeg Lili Sercien Ugolin vs Mlinkó Zsófia Kicsit komikus is egymás mellett olvasni ezt.)) És mégis előrébb végezhetnek utóbbiak, az egymás elleni jobbat már senki nem veheti el tőlük.
A bajnokságunknak meg ez a specialitása, egyszerűen nem lehet hibázni, különben második vagy. Tavaly a Győr szívta, és idén sem kizárt hogy csak egyetlen egy döntetlen akár ide vezessen...
Tudjuk, mindig Vácon van a legkevesebb pénz, valamiért mégis ott van általában a legtöbb tehetséges fiatal - biztosan a Szilágyi, Herbert, Horváth fedezetsor szakmai kvalitásai miatt igazolnak hozzátok.
Mondjuk ezt is benézted, nem kicsit, nagyon. Nem ide igazolni szoktak, hanem mi neveljük ki őket, lásd Bíró Blani, Klivinyi, Kácsor, Hámori, Bukovszki stb. Lehet példát venni erről. Jah, hogy nem megy? Hogy egy klasszikust idézzek: ez van...:PPP
A Siófok egy légiós paradicsom volt (légvárból épülve), az Érd részben szintén, Esztergomban meg (jelenleg legalábbis) magyar játékosok játszanak. Különbség.
Jah, a kulcsszó a légvár, és az egyelőre...:PPP
Tudjuk, mindig Vácon van a legkevesebb pénz, valamiért mégis ott van általában a legtöbb tehetséges fiatal - biztosan a Szilágyi, Herbert, Horváth fedezetsor szakmai kvalitásai miatt igazolnak hozzátok.
Nyilvános a a klubot üzemeltető gazdasági társaság beszámolója, meg lehet nézni. Ez persze kevésbé egyszerű (bár nem sokkal bonyolultabb vagy időigényesebb), mint rosszindulatú sejtetéseket nyomni...
A többire: a Vác lehetőségei mindenféle szempontból ki vannak maxolva azzal, hogy az 5. helyet megcélozzuk, és általában el is érjük. Engem teljesen hidegen hagy, hogy ki végez az első 4 helyen, az se érdekelne, ha mondjuk az MTK, FTC, DKKA, DVSC négyes lenne (csak azért őket írtam, mert ezek a legrövidebb klubnevek). Természetesen semmi kifogásom az ellen sem, hogy "nézzünk meg" egy másik csapatot is a nemzetközi kupában (amely vonatkozásában nyilván Vác-drukkerként is van hiányérzetem, még ha nem is olyan, a valóságtól elrugaszkodott mértékben, mint egyeseknek). Feltéve ha hasonló szereplésnél pontosan ugyanazt az ívet fogja kapni, mint a Vác, ugyebár...
A Siófok egy légiós paradicsom volt (légvárból épülve), az Érd részben szintén, Esztergomban meg (jelenleg legalábbis) magyar játékosok játszanak. Különbség.
A váci projektet az elmúlt években már láttuk, hogy hova futott ki, mit tudtatok ezzel a koncepcióval, játékosokkal, edzőkkel nemzetközi szinten mutatni (általában csúfos vereségeket és sima kieséseket, néha 1-2 jobban sikerült hazai találkozóval szépségtapasznak). Szerintem nézzünk meg most egy másik csapatot (is) - egy jobb edzővel, más játékosokkal, néhány rutinos emberrel, aki tartást adhat a csapatuknak, hátha nekik jobban megy majd.
Ezt persze nem én döntöm el, hanem a bajnoki eredmények: az Esztergom - nem számoltam utána a pontoknak, de ilyen előnyről azért nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy - kivívta magának a jogot a nemzetközi kupaszereplésre.
Reméljük, markánsabb teljesítményt fognak nyújtani, mint amire a Vác általában képes volt.
Persze a Vác előtt sem feltétlenül zárul be az ajtó, ha az 5. helyet megcsípik.
AlterEgon gondolom a váci győzelmeket nem csillagozza meg, hogy az ellenfél mit bénázott össze, valamiért ezt az esztergomiak kapcsán teszi.
LOL. Különösebben nem hat meg egyik csapat sem, a sajátommal szoktam foglalkozni (a témát sem én hoztam fel), szóval nem kell ez a sértődött attitűd...:PPP Ha bemákolunk valamit, azt meg szoktam jegyezni (a Móvár elleni idegenbeli meccsen pl. kellett a végén a szerencse is). Ahogy azt is, ha peches végjáték miatt veszítünk.
Amúgy lehet, engem is idegesítene, ha valaki ugyanazt (vagy hasonló) projektet vinne, mint az én csapatom, csak az eddigiek alapján jobban és eredményesebben...
Hát, ez van.
Jah, ugyanaz a projekt, kétszer-háromszor annyi pénzből, tehát nyilván reális az összehasonlítás - ja nem...:DDD
Egyébként láttunk már ilyet párszor: Érd, Siófok. Láttuk mi lett a vége is. Majd akkor lehet "ez van"-ozni...:PPP
Nem mély a keretük, kérdés, kihúzzák -e, "lemenedzselik -e" a kiharcolt előnyüket. Eddig általában igen.
Egyébként ha az idén a Győr lesz a bajnok, akkor a mi debreceni pontvesztésünk miatt lesz az. És? Meg kellett volna őket vernünk. Emiatt akkor kevesebbet ér (ha úgy alakul) a bajnoki címük? Fog erre bárki emlékezni X idő múlva?..
Lehet mindent csillagozni, hogy ja, ez meg az alulteljesített. És akkor mi van?
Akkor a magyar válogatott Eb-bronzérmét is csillagozzuk meg, meg a Fradi metzi győzelmét, meg a Budaörs MK bronzérmét, meg a magyar női válogatott és klubkézi sikereinek jelentős részét, mert hát mit csinált az ellenfél...
Kit érdekel?
AlterEgon gondolom a váci győzelmeket nem csillagozza meg, hogy az ellenfél mit bénázott össze, valamiért ezt az esztergomiak kapcsán teszi.
Amúgy lehet, engem is idegesítene, ha valaki ugyanazt (vagy hasonló) projektet vinne, mint az én csapatom, csak az eddigiek alapján jobban és eredményesebben...
Az Esztergom szinte minden meccsnek az elejét illetve az első félidőt tolta meg erősen, aztán az utolsó húsz percben kifulladtak. De még így is sikerült általában valamit megőrizni az előnyből.
Az utóbbi időben azért többet játszanak már a cserék, persze azért is mert a kezdősorból jópáran sérültek.
Az Esztergom úgymond "1-2 gólos " győzelmei többnyire úgy születtek meg hogy korábban már egy nagyobb előnyt is kiépítettek.
Vasas +7 is volt már, a végére lett csak kettő. Vác1 +6 előnyt is kiépítettek, a legvégére közelített 1-re az ellenfél, végül kettő lett közte.
Alba : +6 közte az 54. percben, ezt menedzselték 3-ra a végére. Volt miből gazdálkodni most is.
Óvár: 7 gól is volt már közte féltáv körül az Esztergom javára, az Óvár csak megközelíteni tudta őket, egyenlíteni már nem sikerült. Kicentizték szépen.))
A DVSC 2 viszont már nem sikerült, pedig ott is kiépítettek az Esztergomiak egy 5 gólos előnyt még korábban.
Vác2 : Mint mindig, most is kiépítettek egy előnyt, igaz itt 4-nél több nem jött össze, de szinte végig vezettek még a végjátékban is, 59,48-nál volt döntetlen, de volt rá válasz az 59,56-nál, így újra győztek.
Szombathely : itt +3 építettek ki, és folyamatosan vezettek, ám most az 56-nál döntetlen volt, de mégis nyertek kettővel.
Elég egysoros minőségben a csapat, a legtöbbször ugyanaz a koreográfia, összeraknak gyakorlatilag bármely rivális ellen egy X mértékű előnyt, amit a végére már-már necces szintre leadnak, de még éppen elegendő általában. Van egy elég jó első soruk, akik jóval többet játszanak, összerakják az előnyt szépen aztán a meccs végére ahogyan fáradnak, visszajön az ellenfél, de már nincs idejük a fordításra.))
Nem tudom ez mennyire tudatos, de ezeken a meccseken szinte mindig ez a recept...
Ha valaki sorozatban 1-2 góllal nyer, az általában NEM szerencse, hanem vagy jobban bírja fizikailag, mentálisan, adott esetben jókat húz az edző, vagy az ellenfél hibázik kritikus helyzetben, de az is elmond valamit...
Még EG is elismerte (amúgy sportszerűen) hogy több esetben volt szerencséjük, szóval nem velem vitatkozol...
Egyébként volt 1 gólos vereségük, a Debrecen ellen, úgy, hogy szinte végig előnyben voltak, tehát még csak az sem igaz, hogy mindig az ő javukra billentek ezek az 1-2 gólos meccsek, mert hát az egyik legfontosabb pont nem.
Jah, 3 ilyen meccs billent az ő javukra, 1 meg nem, szóval a mérleg bőven pozitív...
Tőlem a Szombathelyet is dicsérhetjük, de ők tavaszra kipukkadtak, most éppen simán kikaptak az utolsó helyezett MTK-tól.
Ez igaz, ugyanakkor a 8. helynél lejjebb már gyakorlatilag nem csúszhatnak, és az általánosan tippelt kieső helyezéstől ez bőven messzebb van, mint amit az Esztergom teljesíthet a korábbi tippekhez képest, jobb esetben, egy dobogós helyezéssel.
Az Esztergom ilyen buktát eddig nem csinált, sőt a top 3-on kívül eddig mindenkit legyőzött...
Igen, a meglepetéshez általában a kisebb csapat felülteljesítésén kívül a másik alulteljesítése is kell, és akkor mi van?
Na ja, ahogy mondani szokták, az Esztergom érdemeiből ez nem von le semmit. Ugyanakkor a teljes képhez azért hozzátartozik. Nem mindegy, hogy mondjuk a Fradi úgy lesz bajnok, hogy oda-vissza veri a Győrt, vagy éppen úgy, hogy a Győr kikap mondjuk a Kisvárdától...
Ráférne még némi erősítés az Esztergom keretére, hogy jövőre a kettős terhelésben az EL-ben és a bajnokságban is helyt álljanak.
Április vége május eleje felé lesznek a bejelentések és a handballosok szerint nem is akármilyen nevek csatlakoznak majd a csapathoz. Hallani olyanokat is hogy 5-6 új ember is jöhet oda.
Ha valaki sorozatban 1-2 góllal nyer, az általában NEM szerencse, hanem vagy jobban bírja fizikailag, mentálisan, adott esetben jókat húz az edző, vagy az ellenfél hibázik kritikus helyzetben, de az is elmond valamit...
Egyébként volt 1 gólos vereségük, a Debrecen ellen, úgy, hogy szinte végig előnyben voltak, tehát még csak az sem igaz, hogy mindig az ő javukra billentek ezek az 1-2 gólos meccsek, mert hát az egyik legfontosabb pont nem.
Tőlem a Szombathelyet is dicsérhetjük, de ők tavaszra kipukkadtak, most éppen simán kikaptak az utolsó helyezett MTK-tól.
Az Esztergom ilyen buktát eddig nem csinált, sőt a top 3-on kívül eddig mindenkit legyőzött...
Igen, a meglepetéshez általában a kisebb csapat felülteljesítésén kívül a másik alulteljesítése is kell, és akkor mi van?
Egyébként a Debrecennek a bajnokságban a top 2 csapaton és az Esztergomon kívül egyelőre csak a Budaörs ellen volt 1 elhullajtott pontja. Más kérdés, hogy az sokba kerülhet nekik.
Én is befejezném, mert nem lehet értelmesen tárgyalni veled erről, annyira elborultál ettől a + 4 ponttól a hátralévő 6 meccsre. Pedig ekörül lesz már csak, majd csekkold az utolsó fordulónál.))
Nem értem mit rugózol az Újvároson, azt "odaadtam" eleve, pedig ez más DKKA már mint akivel ősszel játszottatok. De azért beírtam kettőre, tehát ezzel számoltam. Amúgy a Szombathely a meccsei felén idegenben sem szenvedett vereséget, szóval nem feltétlenül országos egyes fogadni őket.
Egy döntetlen-királyt nem lehet csak úgy lebecsülni ennyire.))...
Ami kimaradt: a Debrecen érthetetlen gyengélkedése nélkül sem igazán lenne esély a 3. helyre. A 4. hely pedig az általában tippelt 5.-6. helytől azért nincs fényévnyi távolságban...
Az más kérdés, és mindenképp figyelemre és elismerésre méltó, hogy mekkora pontelőnye van az Esztergomnak az 5. helytől kezdődő üldöző bollyal szemben.
Az Esztergom relatíve jó szereplése - mint olyan sokminden - nem egyszerűsíthető le pár tényezőre, és nem is teljesen fekete-fehér. Egyrészt (még Elek szerint is) volt némi szerencséjük ebben (az 1-2 gólokkal megnyert meccsek általában ez a kategória), másrészt kellett hozzá a Móvár válsága és talán a Vác edzőválsága is.
A Szombathely szereplése és helyezése szerintem jóval nagyobb csoda, erról valahogy mégsem beszélnek annyian...
Jah, és a Mol megjelenése mint szponzor, a Hernádi család által bevitt politika is minimum árnyalja a képet...
Igen, ki lett szenvedve a Békéscsaba is tegnap valahogy, ez akkor nyilván azt jelenti hogy megcsapjátok a Győrt és a Fradit is, és simán nyertek majd Debrecenben is.)) Kicsit elszálltál, mint a griffmadár , ember !.)) Ez a 3 olyan meccs a 6-ból, ahol szinte biztosan nullázni fogtok ! Ez a realitás, vagy nem szerinted?
Szalmabáb érvelés rulez...[tapsolós szmájli] Esetleg nem lehetne, hogy értelmezd is az általad olvasottakat??? :PPP
Leírtam világosan, hogy pontosan nulla pontra számítok (én is, ahogy kb. mindenki) a Győr és a Fradi ellen, szóval kivel is vitatkozol??? :PPP A Debrecen játéka mennyire meggyőző mostanság, ha már ezt vágod a fejünkhöz??? :DDD
DKKA idegenben, akik tavaszra erősödtek.
Ember, két órája azt írtad ezen meccsek vonatkozásában, hogy - idézem - "az erőviszonyok hasonlóak". Most akkor mégiscsak erősödtek?!? :DDD Amúgy ha már a többi meccsünk vonatkozásában előszeretettel vonsz le következtetéseket az őszi találkozóból, akkor nyilván véletlen, hogy az a szolid 12 gólos győzelem, amit hazai pályán értünk el az Újváros ellen, valahogy kimaradt a naaagy esélylatolgatásból...:DDD
Kisvárda idegenben, akik otthon eddig csak a Győr/FTC/Esztergom hármastól kaptak ki csak, vagyis kizárólag a legjobbaktól.
Na igen, ez tűnik valóban a legneccesebb találkozónak, ugyanakkor nyertünk már párszor Kisvárdán, most is összejöhet.
Hazain lesz még a Szombathely, akik már egyszer legyőztek titeket idén.
Téves, mert az 2024-ben volt. Más edzővel, idegenben. Most hazai pályán lesz a meccs. Érdekes módon azt figyelembe veszed, hogy a Kisvárda mit játszott otthon, mert az alátámasztja a tippedet, azt bezzeg már nem vagy képes befogadni, hogy a Szombathely mire képes idegenben ebben a bajnokságban...:DDD
A magam részéről a témát lezárnám, se a személyeskedésedre, se a szalmabáb érvelésedre, se a szelektív tényfeldolgozásodra nem vagyok vevő.
Az azért szomorú, hogy a bajnoki bronzérmest (vagy negyediket) oda-vissza egyaránt több mint 20 góllal kiüti a Győr.
OK, a világ egyik legjobb csapata, OK, az Esztergom felülteljesít a szezonban, OK, most nem volt Zizi, de akkor is, ez gáz.
Tavaly azért sűrűbb volt az első négy, a Debrecen és a Móvár is képes volt szoros meccseket játszani a top 2-vel.
A Debrecen visszaesett, és inkább az Esztergom, Vác, Szombathely, (szétcsúszó) Móvár a szintjük, a Fradi-Debrecen 17 gól különbsége sem a véletlen műve volt.
Ráférne még némi erősítés az Esztergom keretére, hogy jövőre a kettős terhelésben az EL-ben és a bajnokságban is helyt álljanak.
Vácnak a Fradi, Győr, Debrecenen kívüli másik három ellenfelet le kellene győznie, az 6 pont, az talán elég lenne nekik (ha a Móvár kikap az Esztergomtól és a Debrecentől).
Móvárnak jobb a sorsolása, viszont van 2 pont hátránya, és az egymás elleni sem nekik kedvez.
Kicsit esélyesebb a Vác az 5. helyre, de necces lesz.
A bronzra az Esztergom esélyesebb, ezt már meg kéne csinálni (ha lesz is még necces meccsük, pl a Móvár elleni).
Az aranyra pedig a Győr. Debrecenben szúrtuk el, mert az ETO nem tette meg azt a szívességet, hogy bárki más ellen botlottak volna, így már bravúr kell idegenben.
A kiesőket nehéz megmondani, de az MTK a jó hajrája ellenére továbbra is nehéz helyzetben van, ahogy a Békéscsaba is.
Te vagy lila ködben teljesen, behúztatok pár alsóházi meccset (meg egy szétesett válságban lévő Óvárt), ezek közül is némelyiket csak épphogy nagy nehezen és kínkeservesen, máris megy a nagy öntelt arcoskodás. Szerényebben, míg zavarodott játékkal hazai közönség előtt is alig 6 perc játék után máris 0:7 állások röpködnek egy kupa selejtezőn ! Még szinte meg sem száradt a jegyzőkönyv, ez olyan friss.))
Igen, ki lett szenvedve a Békéscsaba is tegnap valahogy, ez akkor nyilván azt jelenti hogy megcsapjátok a Győrt és a Fradit is, és simán nyertek majd Debrecenben is.)) Kicsit elszálltál, mint a griffmadár , ember !.)) Ez a 3 olyan meccs a 6-ból, ahol szinte biztosan nullázni fogtok ! Ez a realitás, vagy nem szerinted?... A maradék három meccsre adtam 4 pontot oda, teljesen korrekt, mert ezek sem épp habkönnyűek.
DKKA idegenben, akik tavaszra erősödtek. Kisvárda idegenben, akik otthon eddig csak a Győr/FTC/Esztergom hármastól kaptak ki csak, vagyis kizárólag a legjobbaktól. Itt sem lesztek ti az esélyesek, nem mondom hogy épp nem jöhet össze valahogy nektek, de ez qvára nem fix kettes ütközet. Hazain lesz még a Szombathely, akik már egyszer legyőztek titeket idén.
Erre a három meccsre adtam 4 pontot, szerintem még ez a fent leírtak fényében akár hízelgő is, mert ez vagy 1 győzelem két döntetlen, vagy 2 győzelem és 1 vereség. Aligha nyeritek meg mind a hármat egyszerre, ez azért nem túl valószínű kimenetel.
De tudod mit, hamarosan meglátjuk hogyan alakul, én + 4 pontot adok a hátralévőre nektek. Hogy az mire elég más kérdés, mert a többiektől is függ ez, de akkor tippjáték, mondj egy számot, még hány +pontotok lesz a hátralévő 6 meccsen. Én mondok + négyet...
Ha a Móvár a hátralevő meccseken 8 pontnál többet szerez, akkor a magam részéről azt mondom, hogy maximálisan megérdemlik az 5. helyet ("ha megnyerte, hadd vigye").