Papp Niki sokkal jobb, mint Hornyák és nem rosszabb mint a többi szóba jöhető hármas védő. Hibázik sokat, de sok jó megoldása is van. De nálunk mindig az a jobb hármas játékos, aki éppen nem játszik.
Koppang vagy Axner a kivételek, én most jobban szeretném ha a már ott lévő potenciált építenénk fel és nem állandóan újakat keresnénk. Kuczorának is mennyi rossz meccse volt, mire elért oda, hogy egy támadásban elfogadható világversenyt lehozott. De Tóvizi is mennyit kapott (részben jogosan), aztán ő is hozott egy elfogadható szintet az olimpián. Arról már nem is beszélve, hogy vannak akik még Klujbert is kiszórták volna az első 3-4 nem annyira jól sikerült versenye után.
Még senki nem mondta neked h 'amióta van ez az új főnök feje tetején áll minden.... esküszöm itt hagyom ezt a céget"? Ezeregy ilyen történet van. Aztán aki mondja mégis marad a cégnél de legalább tudatta veled h ami ott van az szerinte nem jó.
"Bordás Fradiban kezd, azért én nem zárom ki, hogy ott tud majd fejlődni. Tóvizinek is jót tett a bl szezon. Persze kérdés Baba kap-e komoly lehetőséget nemzetközi meccseken."
A labdát nem tudja megfogni, nem valószínű, hogy BL-ben és a fontos bajnoki meccseken keretben lesz.
"Papp Niki sztem magyar szinten elfogadható teljesítményt hozott védekezésben."
Ő (vagy Hornyák) a leggyengébb hármasvédőnk valaha. Lemarad, lekési a támadót, nem blokkol, nem előz meg senkit...
"Albeknél meg a kérdés, hogy egyénileg tudja-e stabilizálni végre a formáját Óváron, sztem benne van a potenciál, meg nincs is másik balkezes átlövőnk, aki szóba jöhetne."
A mostani U18-as korosztály 2026-ban végez. Hasonló szituációban lesznek, mint most Koppang, Axnér, Grandveau, Bouktit stb. Még simán jöhet egy új balkezes átlövő, ha a magyar UP-képzés nem mond csődöt.
"Klivinyi helyett meg sztem nem kell senki, irányító poszton mi leszünk a következő ciklusban Vámossal és Simonnal a legjobbak a világon."
Kiss Niki gyenge védekezése szimplán szakmai kérdés. Semmi köze a kommentelők 'politikai meggyőződésének' ehhez.
Te az utóbbi egy évben kéthetente új és új titánt találtál aki szuperül védekezik szerinted (Tóvizi például), már ne haragudj de ezeket tőled nem lehet komolyan venni.
Amúgy látom te lettél itt az olimpiai csapat legnagyobb promótere, te vagy a PR-ember aki szerint minden nagyon szép, minden nagyon jó és minden maradjon változatlan..... Mondjuk ez is egy vélemény.
Bordás Fradiban kezd, azért én nem zárom ki, hogy ott tud majd fejlődni. Tóvizinek is jót tett a bl szezon. Persze kérdés Baba kap-e komoly lehetőséget nemzetközi meccseken.
Papp Niki sztem magyar szinten elfogadható teljesítményt hozott védekezésben. Lehet ezen siránkozni, meg ki-ki politikai hozzáállása szerint Albekben vagy Kisfaludyban vagy Planétában vagy Tomoriban látta volna a megváltót, de nagy valószínűséggel velük sem lett volna más a védekezés, de lehet még rosszabb is.
Albeknél meg a kérdés, hogy egyénileg tudja-e stabilizálni végre a formáját Óváron, sztem benne van a potenciál, meg nincs is másik balkezes átlövőnk, aki szóba jöhetne.
Klivinyi helyett meg sztem nem kell senki, irányító poszton mi leszünk a következő ciklusban Vámossal és Simonnal a legjobbak a világon.
A decemberi EB-n ő lesz a szövetségi kapitány. Ez teljesen egyértelmű. De Vova nem a korábbi két és fél év érdemei - amiből nem sok volt - hanem az olimpiai szereplés miatt marad.
Itt inkább arról kommentelünk h hosszabb távra miért nem lenne ő jó választás..
Amúgy, ha valaki az elmúlt évek alapján kételkedik, megértem.
Én sem vagyok biztos a dologban.
De jelenleg szerintem több érv szól Vova maradása mellett, mint ellene (de én eleve konzervatívabb vagyok edzőváltások terén, plusz a keret átalakítása kapcsán is).
Korábban jöttek ide nemzetközi sztáredzők, Rasmussen, Vranjes, Dujsebajev, sok jót nem hoztak (nem mondom, hogy ez csak az ő hibájuk volt).
Innentől, ha végre elindultunk felfelé, miért ne maradhatna Vova, legalább az Eb végéig?
Ha leégünk, az új helyzet lesz.
De hátha tudjuk folytatni ezt a trendet, ami az utóbbi időben kirajzolódni látszik.
Nem züllesztette le, de nem is vitte előre. Abban elég sokan egyetértettünk, hogy az olimpiára kijutni a nehezebb, de onnét fogva már a sportértéke kétes, főleg a 14-es keret miatt, de most mégis erre alapozva hagyjuk békén? Mindannyian tisztában vagyunk a hibáival és korlátaival, és ott ahol mindenre van pénz, miért nincs igény egy jobbra? Meg kell őt is kicsit piszkálni, ne higgye azt, hogy most akkor minden mehet tovább ugyanígy.
Szerintem most kettős a helyzet, mert saját rendezésű eb jön, de, ha ott is jön egy elfogadható szereplés, akkor tényleg minden marad így. Ha van rá lehetőség és pénzen valószínűleg nem múlna, akkor mindenféleképpen váltani kell.
Nem az első három éve volt rossz, hanem az első kettő.
Részletkérdésnek tűnik, de ez egy rövidebb olimpiai ciklus volt, kevesebb idő volt építkezni (OK, mindenkinek - de a topon lévőknek már szinte kész csapatuk volt).
A tavalyi vb-n a horvátok elleni fordítással valami átfordult a csapatnál, elsősorban mentálisan, legalábbis az azóta lejátszott meccsek számomra ezt valószínűsítik.
Volt benne mák is, hogy a horvátok elfáradtak, hogy a kapufáról hova pattant a labda, satöbbi?
Volt, nem is kevés!
Nyilván ha azt a meccset elbukjuk, Vovát elküldik, a lányok egy részét is elkergetik, és most megint egy új kapitánnyal kezdenénk elölről az egészet... Így meg, néhány másodperc híján (tudom, a majdnem az nem) olimpiai elődöntőt játszhattunk.
OK, sorsolás, lebonyolítás, satöbbi, de mégis: ki a fészkes fene gondolta ezt a vb-n, a montenegrói vagy a horvát meccsen, amikor negyedórával a vége előtt hat góllal égtünk?
Ehhez képest, azóta van fejlődés, játékban és eredményben is, egyénileg és csapat szinten is - hogy ez mennyire a kapitány érdeme, azon lehet vitatkozni (ahogy azon is, hogy a korábbi fiaskókban mennyi volt a szerepe), azt pedig meglátjuk, hogy (minimum) ezt a teljesítményt mennyire tudjuk stabilizálni.
Ha a hazai Eb-n 10. helyen végzünk, gyenge játékkal, én leszek az első, aki azt mondom, hogy el kell köszönni Vovától.
De pont most, amikor végre elindultunk felfelé, amikor úgy tűnik, hogy ő is kezd belejönni (abszurd felnőtt szinten tapasztalatlan vezetőedzőt kinevezni szövetségi kapitánynak, de ez ügyben három éve kellett volna tiltakozni - úgy emlékszem, igen kevesen voltunk, akik akkor szkeptikusak voltunk), elküldeni, az egész három éves időszaka alatt most lenne a legkevésbé indokolt.
Biztos nem Golovin a világ legjobb szakembere. De jelenleg mással sem futna jobban a szekér. Pont olyankor kikezdeni valakit, mikor a csapat hosszú évek után a legjobb helyezést érte el és a legjobb játékot nyújtotta, finoman fogalmazva sem helyénvaló.
Mert, ha a korábbi kapitányokkal a világ élvonalába tartoztunk volna, csak Golovin kinevezése után bukdácsolnánk én is azt mondanám változtassunk. De visszautazhatunk nagyon messzire, értékelhető eredmény nem nagyon tud a magyar női kézilabda felmutatni. Utoljára Karl Erik Böhn idején tudtunk érmet hazahozni egy EB-ről 2012-ben, a londoni olimpia után három és fél hónappal. Ami azért szintén nem biztos, hogy teljesen reális volt. Az olimpia után rendezett EB-k sajátossága, hogy sokszor oda a csapatok egy kísérleti kerettel utaznak, több dolog miatt. Fáradtak a játékosok az egész éves terheléstől, pihenni szeretnének, ezért nem vállalják a szereplést. Maga a kapitány kezd el fiatalítani a következő olyan világversenyekre, aminek az eredménye már számít a következő olimpiai szereplést illetően, illetve magára az olimpiára.
Ezt megelőzően pedig emlékeim szerint még Németh András által dirigált együttes lett bronzérmes a 2005-ös ( leírni is furcsa) oroszországi világbajnokságon. Azóta megszámolni is nehéz mennyi kapitány próbált erőt lehelni a csapatba, kevés sikerrel.
Tehát nem Golovin az, aki a magyar női kézilabdát lezüllesztette. Nem rajta és főleg nem egy ilyen szereplés után kellene elverni a port.
Bele fognak majd erősödni mások is, és nem kell 6-7 játékossal lehozni. Amúgy most sem 6-7 volt hanem inkább 9-10 az a szám, de persze optimális esetben poszt/2 legalább kéne legyen.
De most muszáj volt még így, elkezdesz rotálni bejön X és 40 másodperc múlva 2 gól hátrányt összehoz, ilyenkor nem tudsz mit tenni, játszatod a fő vonalat, ez a helyzet...
"...A legutóbbi olimpián ugyan szintén eljutottunk a 8 közé, de ott annak is köszönhettük, hogy az utolsó fordulóban az addig veretlen svédeknek már nem számított mi lesz az eredmény és sikerült győznünk ellenük...."
Most a kvalin továbbjutottunk de ezt annak is köszönhetjük h a svédekkel akkor játszottunk amikor a meccsnek számukra már nem volt tétje, a japánok meg eleve olyan hátrányba kerültek az utolsó meccs előtt h esélyük sem volt továbbjutni.
Az h a korábbi kapitányok sem voltak jobbak nem jelenti azt h Vova most már az igazi.
"...A többi játékosnál nagyjából szerintem tényleg a legjobbak kerültek be, nyilván a marginális szerepet betöltők közt mindig vitatható hogy épp ki férjen be, de szerintem az is jó húzás volt hogy amennyit lehetett a kulcsemberek játszottak, egyszerűen nem nagyon lehetett másként dönteni, szerencsére jól bírták kondival az érintettek az utolsó meccs hosszabbításáig...."
A jövőre nézve nem megoldás h mindig ugyanazzal a 6-7 játékossal hozzuk le a világversenyeket, és a cseréket meg sem próbáljuk beépíteni (mert megfelelő képességű cseréket úgysem találnánk szerinted).
Ez arra jó h Vovát mentegessük, de ebben így semmi perspektíva nincs.
A korábbi kapitányok mennyivel teljesítettek jobban a világversenyeken?
2019 VB 14.hely
2021 VB 10. hely
2020 EB 10. hely
2021 Olimpia 6. hely
Ebben az időszakban három kapitány is próbálkozhatott, Kim Rasmussen, Elek Gábor- Danyi Gábor páros, majd Elek Gábor. A helyezések önmagukért beszélnek.
A legutóbbi olimpián ugyan szintén eljutottunk a 8 közé, de ott annak is köszönhettük, hogy az utolsó fordulóban az addig veretlen svédeknek már nem számított mi lesz az eredmény és sikerült győznünk ellenük.
Igaz most könnyeb csoportban játszhattunk, mint három éve, de saját erőből megoldottuk a továbbjutást. A négy közé jutáshoz pedig néhány másodperc hiányzott. Ezzel együtt azt kell mondanom messze nem tartozunk a világ legjobb 4 csapatához, de odáig már eljutottunk, hogy legalább fel tudjuk venni egy-egy mérkőzés erejéig a versenyt a legjobbakkal.
Majd akkor lesz ismét jó csapatunk, ha végre klubszinten is tudunk valami értékelhetőt felmutatni. Vegyük ki a pakliból a Győr és az FTC kézilabdacsapatát, mert itt főként az idegenlégiósok dominálnak, Győrben kiváltképp.
Sajnos a többi csapatunk az alacsonyabb rangú kupákban sokszor a csoportból sem tudnak továbbjutni, de ha onnan tovább is evickélnek a legjobb négy évek óta csak vágyálom. Mint az is, hogy a mi bajnokságunk legyen a világ legerősebb bajnoksága, mint arról sokáig beszéltünk.
Az a probléma némely szurkolói értékeléssel, hogy egész egyszerűen pofára méri ki a történetet és emiatt vannak akik képtelenek egyszerűen részrehajlás és elfogultság nélkül értékelni ebből az egészből bármit is.
1: Van az eleve csak szar lehet itt minden típusú hozzáállás, bármi is történjen később úgy is csak azt fogja keresni hogy mibe lehet belekötni. Ez az ellenszurkoló mentalitás.
2: Sok éve messze a legjobb tornát hoztuk le, mindenkinek kemény ellenfelei voltunk, hajszálon múlt az elődöntő is, egyértelműen versenyképesek voltunk és itt nem csak 1 kifutott meccsről van szó már.
3: Vova dolog : Mikor kinevezték örültem, aztán később egyre kevésbé örültem, nálam is a beválogatás és a csapaton belüli megfelelő sorrend volt a nem tetszés oka, mint majd mindenkinél.
A mostaninál már ez is javult, egyedül ez a Bordás kontra Pásztor dolog basztatott leginkább, mert egyértelmű számomra az utóbbi játékos hasznossága jóval előnyösebb így 2024 tájékán, de legalább már történt egy vissza csere a torna során, ami mutatja hogy végre kezdi belátni az ember is hogy mi a helyzet.))
A többi játékosnál nagyjából szerintem tényleg a legjobbak kerültek be, nyilván a marginális szerepet betöltők közt mindig vitatható hogy épp ki férjen be, de szerintem az is jó húzás volt hogy amennyit lehetett a kulcsemberek játszottak, egyszerűen nem nagyon lehetett másként dönteni, szerencsére jól bírták kondival az érintettek az utolsó meccs hosszabbításáig.
A lényeg hogy elég furcsa üzenete volna ha valaki épp most váltana, amikor tényleg fejlődünk és sok év óta a legnormálisabb tornánkat toljuk le. Érdekes, külföldről olvasva véleményeket szinte mindenki elismeri a csapat teljesítményét, szóval itt sem kéne a savanyú citromot játszania senkinek. És azt ne feledjük hogy egyre inkább ugyanazok a játékosok vannak/lesznek a csapatban az edzővel, akik így együtt már voltak a közelmúltban igen sikeresek.
Tehát még nem kell a következő pápának megválasztani, viszont mindenképp hagynám egy körre minimum még, mert ez az egész még elég jól is elsülhet...
Albek Anna balkezes átlövő, ilyenből nagyon kevés van (nálunk konkrétan egyik up-válban sincs hasonlóan magas balkezes játékos). Védekezésben és elöl is jobb mint Kiss Niki, a másik balkezes lövőnk.
Planétánál meg jóval többet bír és védekezésben is dinamikusabb.