Keresés

Részletes keresés

dave_dömper Creative Commons License 2023.08.05 0 2 7

Nos, ez a problémás "csabai kolbász" ügy, még a közismerten humoréhes magyarokat is meg - ihlette

anno. Így született az a történet, melyszerint a hentesüzletbe beállít egy kisgyerek bőgve. A hentesnek megesik a szíve a szomorúsága miatt és megkérdezi s kisfiutól, hogy ugyan miért szomorkodik. A kisfiu zovábbra is bőgve válaszol : "Mert anyukám küldött kolbászt venni, de elfelejtettem, hogy mit is mindott pontosan.. Azt mondta - e, hogy - Gyuluskám, szaéadj csak e la henteshez és hozz egy kiló Csabait, vagy pedig azt, hogy Csabikám, hozz egy kiló Gyulait ?" - modja még mindig is bőgve a kisfiú. A hentes  ismét- próbál jóindulatu lenni. "Na, ezen könnyű lesz segíteni. Mondd csak, hogy is hívnak kisfiam ?" kérdii tőle. "Bélának"- válaszolja a kisfiú - továbbra is bőgve.

Előzmény: lipovánok (5)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.08.05 -2 0 6

Én nem vagyok troll, én filozofálok, és a filozófia szerint ki kell küszöbölni a logikai ellentmondásokat az írásokból, amit a Biblia olvasók trollkodásnak tartanak !

Ezek szerint te vallásos lehetsz ?

Előzmény: lipovánok (4)
lipovánok Creative Commons License 2023.08.05 -1 2 5

Azért kérdeztem hogy te troll vagy-e Illetve buta vagy-e mert csak a buták csinálnak olyat hogy amikor valaki azt mondja a kolbász azt jelenti hogy kolbász, akkor visszakérdeznek hogy jó, jó, de csabai kolbász vagy gyulai kolbász.

Kolbász és kész, nincs preciziálva a fajtája.

Előzmény: Bölcs Árnyék (3)
lipovánok Creative Commons License 2023.08.05 -2 1 4

Ez is egy lehetőség.

Ám a szűzecske sem rossz megoldás. Amúgy te egy troll vagy?

Előzmény: Bölcs Árnyék (3)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.08.05 -2 0 3

Igazad lehet, és szerinted hogyan kell becézni őt, mert ugye a kereszténység a szeretetről szól, akik szeretnek, azok becézik a másikat: Szűzike Marikácska ? 

Előzmény: lipovánok (2)
lipovánok Creative Commons License 2023.08.05 -1 2 2

Ne haragudj te egy kicsit buta vagy?

A kolbász szó nem azt jelenti hogy csabai kolbász hanem azt hogy kolbász.

Nos a csabai kolbászt a csabai kolbász szókapcsolat jelenti.

A kapkodás pedig azt jelenti hogy kapkodás.

A higany pedig nem mást jelent mint azt, hogy higany.

Mindezt azért írtam le neked mert gondolkodtál azon hogy a Szűz Mária szókapcsolatban a szűz mit jelent.

Nos azt jelenti hogy szűz.

Előzmény: Bölcs Árnyék (1)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.08.05 -1 0 1

Csabai kolbász ?

Előzmény: lipovánok (0)
lipovánok Creative Commons License 2023.08.05 -2 2 0

A szűz szó azt jelenti hogy szűz.

A kolbász pedig azt jelenti hogy kolbász.

Előzmény: Bölcs Árnyék (-)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.08.05 -3 1 topiknyitó

Mivel ez a topik csoport nem csak vallásos hanem filozófiai is, és a filozófusok szerint a problémát körül kell járni, minden oldalról meg kell vizsgálni: ezért vizsgáljuk meg, járjuk körül, hogy mire is utalhat Szűz Mária nevében a "szűz" jelző ? 

User = én

Ki volt Szűz Mária ?

ChatGPT

Szűz Mária az egyik legfontosabb személy a keresztény hagyományban. A keresztény teológiában ő Jézus Krisztus anyja, és az Újszövetség szerint ő az, aki Jézust születette. A keresztények szerint Szűz Mária megtestesült a Szentlélek által, és fogantatása természetfeletti módon történt, szűzies állapotban.

Szűz Mária szerepe a keresztény hitben kiemelkedő, és számos bibliai történet és evangéliumi elbeszélés kapcsolódik hozzá. A keresztények úgy hiszik, hogy Szűz Mária választott nő volt, aki Isten akaratát elfogadva vállalta fel a Szentlélek általi megfoganás lehetőségét, hogy az Úr Jézus Krisztus anyja lehessen.

Szűz Mária tisztelete és története a keresztény egyházakban és a különböző keresztény tradíciókban különböző módon fejeződik ki. A római katolikus, ortodox és más keresztény egyházakban imádják és tisztelik, és számos főünnepe és emléknapja van a keresztény naptárban.

Fontos megjegyezni, hogy a keresztény teológiában Szűz Mária szerepe jelentős vallási és kulturális jelentőséggel bír, és az ő tisztelete széles körűen elterjedt keresztény közösségekben világszerte.

User

Hány éves lehetett Szűz Mária ?

ChatGPT

A keresztény hagyomány és a Biblia nem ad pontos információt Szűz Mária pontos életkoráról a Jézus születését megelőző időszakban. A Biblia az Újszövetségben számos eseményről és történetről számol be, beleértve Jézus születését és az ehhez kapcsolódó részleteket, de nem tartalmaz konkrét információt Szűz Mária pontos életkoráról.

A legismertebb bibliai szakasz, amely Szűz Máriát bemutatja, az evangéliumokban található, mint például a Máté és Lukács evangéliumában. A bibliai beszámolók alapján azonban úgy gondolják, hogy Szűz Mária a Jézus születését megelőző időszakban valószínűleg fiatal volt, körülbelül(?) 12-14 éves lehetett.

Fontos megjegyezni, hogy a keresztény teológia és a hagyomány hangsúlyozza Szűz Mária szüzességét és kiválasztottságát, de a konkrét életkora kevésbé fontos az ő tisztelete és szerepe szempontjából a keresztény hitben. Az életkora helyett a keresztények inkább a szerepét és az elfogadott misszióját hangsúlyozzák, mint Jézus Krisztus édesanyját és a hittel való elfogadás példaképét.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szűz_Mária

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!