Azóta visszavonult Nascimento, Amorim, Vieira. Belo-t meg hordágyon vitték le a vb-n. Utánpótlásuk max a kapuban van. Sokkal nagyobb blama lenne kikapni tőlük Párizsban, mint Tokióban.
Az olimpiai címvédő Franciaország némi meglepetésre csak egy góllal, 30-29-re nyert Angola ellen a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában, csütörtökön.
Az angolai csapat az utolsó perc kezdetén kiegyenlített, végül azonban Laura Flippes 25 másodperccel a vége előtt megszerezte a győztes gólt.
Angolát szerintem mindenki verni fogja. A spanyol/brazil kettősből egyet előzni és azzal 8-ba jutni szerintem elvárható.
Ennél többhöz már kell a jó teljesítmény is, de nem lehetetlen. Kíváncsi vagyok a meccssorrendre, a franciák az elején még nem szoktak élesek lenni, és hollandok ellen is valahogy jobban ment az utóbbi időben mint a németek ellen. Szóval hajrá csajok!
A másik oldalon a skandináv trió és a németek szép kis tempohandball-t nyomhatnak, ott szerintem Szlovéniának és Koreának nem osztanak lapot.
Ez olimpia. itt nincs olyan, hogy kötelezö, mert itt minden más, mint máshol. L. a Milák blfszkodását közvetlen a döntöbeli úszása elött (gatyaszakadás, maszkszakadás közvetlen azelött, hogy a játékosokat szólították volna).
Egy meccset mindig be szoktak aludni, Tokióban kicsit korrektebb bírásokdással majdnem megvertük öket. Mondjuk, most otthon lesznek, ezt a beálvást nem engedhetik meg maguknak. Ha szerencsénk van, és minden játékosunkat megszáll az ihlet, akkor még a csoport második helye sem elérhetetlen.