Az alsó biztos hamis. Túl közel van a CE jelölésben a 2 betű...
(A hivatalos CE esetén ha a C szárait kiegészíted egy körre, akkor annak az E betűt a közepénél szabad csak metszeni a képzeletbeli körívnek - ha érthető így leírva.)
Kicsit utánaolvasva találtam olyan jelleggörbéket is, ahol a HS is fel van tüntetve, (szívási mélység)
Jellemzően nem a magyar oldalakon...
Így már jól látszik mit tud a szivattyú..
Viszont ami zavar, hogy lenne itt 2 szivattyú, de nekem gyanús, hogy hamisak, nincs dombornyomott márkajelzés és mintha típustáblának is 90 fokkal elforgatva kéne rajta lennie. Valakinek tapasztalat?
Van egy készülék ami érzékeli a nyomást és az ármalást ha megszünik mert elzárod a csapot pl akkor lekapcsolja a szivattyút. Kicsit lentebb épp erről volt szó és képek is vannak . Ez benne van a felszínen a csőbe kötve és ebbe van a szivattyú árama bedugva ,majd ez a szerkezet van a 220 voltos hálózatba csatlakoztatva és automatikusan végzi a dolgát . Hidrokontrol néven ismerem én .
Egy hétvégi kert locsolásához keresnék egy elromlott 270W-os Extol membrános mélykút szivattyú helyett új szivattyút. A régi szivattyú 35 méter mélyen volt, kb 4,5 méterrel a vízszint alatt. A kút hozamát sajnos nem ismerem, a régi szivattyúnak kb 12l/perc hozama volt, a kút 150mm széles. A szivattyút csak hordók töltésére használták, slaggal továbbra sem fognak locsolni. A régi 3/4" vizcső még elég jó állapotban van, így azt nem cserélnénk ha nem szükséges. Tudtommal 1" csonkra még rá szabad tenni szűkítővel.
Az Extolnak jelenleg is van a régihez hasonló 300W szivattyúja 40 méter kábellel. Vettünk is egyet, a leeresztés után két alkalommal tudtuk használni utána nem pumpált vizet. Felhúztuk, a hordóban működött. Visszaengedtük, de megint ugyanaz történt, egy héttel később már nem működött lent. Kaptunk egy új cserekészüléket, azzal is ugyanaz volt a helyzet. A kötélnyomok alapján a szivattyú felett nem volt több mint 5 méter vízréteg, az áramellátást többször is ellenőriztük. Nem értem mi lehetett a gond, de tovább nem próbálkoznánk ezzel a szivattyú tipussal, valami más kellene.
A kút vize tiszta, a hordók alján korábban egy év alatt kevés homok ülepedett le. Csavarszivattyút viszont emiatt a kevés homok miatt sem vennénk. Mérsékelten homoktűrő csőkút szivattyúra gondoltam.
Az IBO megbízható márka? A legkisebb (370W) 2,5 és 3" típus között alig van különbség 35m emelési magasságnál a hozamban (33-35l/perc). A 2,5" 135cm, míg a 3" "csak" 104cm magas. Az gondolom, hogy a 3" típus talán tartósabb lehet, így inkább a 3" Ti 15 típusra gondoltam. Ez papíron majdnem háromszorosa a régi szivattyú hozamának. Hogyan lehet megvédeni a szivattyút szárazon futás ellen?
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy Expert mélykúti szivattyúm, ami nem működik. Szétszedtem és a következő tübneteket produkálja: ha áram alá helyezem akkor csak búg a motor, ha a tengelyt kézzel megforgatom, akkor elindiul. Mi lehet a baja? Érdemes vagy egyátalán lehet javítani?
A vízből - mint nálam. Csak ez nem levegő hanem metán. A frissen kiengedett víz úgy pezseg mint a szódavíz. Szépen meg lehet gyújtani...
Locsoláskor nyáron nálam naponta tele lesz gázzal a 80 literes hidrofor tartály és áramtalanítás után ki kell engednem az aknánál lévő kerti csapon ha nem akarom, hogy víz helyett csak köpködjön. Régebben meggyújtottam párszor, de aztán leégett a csap műanyag gombja, így azóta az ózonréteget rombolom a metánnal... :-)
Viszont elmondhatom, hogy van vezetékes gázom a tanyán, csak sajnos nagyon vizezett... :-))))
A kavitációsat már szétszedtem többször is de én abban hibát még nem láttam sehol se . Az is lehet a műanyaglapátban van valami hiba ,ez már új korátol ilyen volt ,én raktam össze nekik ,de évekóta a búvárról üzemelnek újabban .
Nálam tuti nem mert egy számmal nagyobbak a csatlakozók és colos anyásak mind . Hőlégfújóval szoktam összerakni mindet másként nem menne bele a slagba !
Nem szoktam nézni ki a gyártó vagy hogy van-e rajta embléma a naptól legtöbb esetben már semmi sincs rajta csak a kék festék ! Így aztán nem igen tudom mifélék kékek ! Szarok is mind szinte . Az egyik pl állandóan falsol vagy kavitál mert mindig bugyborékos a kitermelt vize ! De én még abban hibát sose találtam hogy honnan lesz bele a bugyborék .
Láttam már olyan golyóscsapot, hogy félcollos volt a golyós része, csak a menetôsrésze volt 3/4 es. Bizonygatta neköm a Román árus, az gyári, ilyennek köll lönnie. 😁 Ráhagytam szögényt ...
Te kék szivattyúról beszélsz en meg eredeti pedrollorol,hozzám is hoztak 1100as el pumps szivattyút na attól az isten ments. A motor aluhuzallal tekercselt áramtemető, a turbinarész háza meg szinte selejtes öntés a turbina szintén selejtes, a jet rész műanyagrész na azt nem tudom. Ja mindez már garanciában volt "javításon" és azt mondták működik csak user hiba mert nem megfelelőek a körülmények.
Azt is eltudom képzelni én túl jó szivattyúból indultam ki ! Nekem a Tisza II üzemelteti két fúvókával de hogy hanyas fúvóka van benne azt nem tudom a közeli fúvóka szerintem olyan 4mm körül lehet talán nem néztem még sosem a területhez cserélgettem a fúvókákat ! A rövidebben van sugárbontó is így elég jól betakarja a kört . De tervben van a kpe cső kiépítés hogy kevés slagot keljen csak mozgatni .
Hát lehet neked jobbféle jutott de itt a szomszédokban többféle kék szivattyú is van egyik se ér semmit sem ,sőt amit elajándékoztam az esztergályos bácsinak, na az se tudott semmit sem ,pedig új cuccok vannak benne azzal szívtam fel a nortonból a vizet de se nyomása se szállítása nem volt pedig 1100 w szerepel rajta és hidrofor motor . Pedolló bele van ha jól emlékszem és mindet újat tettem bele . 1 colos szívattyú volt . Itt nem tudta az 1 colos slagot tölteni még szabad kifolyásban sem tudott annyit sem mint ha meginnék 2 sört hát jobban pisilek ! Itt amik a környékemen vannak szivattyúk nem versenyez eggyik szivattyú sem a kámával pedig a lengyel piacon vettem ! Tessék ez én lenni ! https://www.youtube.com/watch?v=68PmYVsN18I
Úgy jártam a Pentax vásárlással, hogy a régi bajai szivattyút cseréltem volna és a viz- szerelvény boltos ajánlotta. Mondtam neki, hogy nem ismerem ezt a márkát. Erre elővette a szivattyú papírját és mutatta a könyvecske végén az aláírást. Akkor tudtam meg, hogy ez is a Pedrolló család terméke. Ez is teszi a dolgát.
Már bocs de nekem ne magyarázd mit tud egy pedrollo. Nekem van és a portám és az öntözött kert-porta között még van egy másik porta, colos tömlő megy végig második szomszédig ott a kertben a szorófejekig 3/4 tömlő. Egyszerre 2db tisza 1 szórófej megy és a kb 20m átmérőjű kört szórnak. Most nem emlékszem a teljesítményre(holnap megnézem az adat táblát) kb 0,75-1kw, viszont a magasabb nyomású változat talán 5,5-6bar
Nem szeretem a Pedrollókat. Csak kis házi használatra ajánlott. Rengeteg egyéb gyártmány van ami megállja a helyét. A szomszédomnál 3 Pedrolló rönkre ment. Ajánlottam neki a Pentaxot, azzal jól el van.