Gazdasági adatok és elemzések a magyar gazdaságról.
Nem idegesítjük szándékosan a másikat! Nem gúnyolódunk! Nem próbáljuk megsérteni a másik topikolót, törekszünk a normális hangnemre, toleráljuk a sajátunktól eltérő véleményt!
Mindenki úgy kommunikáljon, ahogy azt stílusában és tartalmában elfogadhatónak tartaná önmagára, vagy a szeretteire tekintve. Akinek nem egyértelmű hol a határ, az előző mondatot olvassa, és értelmezze újra!
Vigyázz! A léc alacsony!
A vélemény szabad, a stílus kötött!
A dehonesztálás, a dehumanizáció tilos! Figyelem! Ez nem csak a topikolókra érvényesen, a közszereplőkre tekintve is tilos! Mindenki emberi méltósága védett.
A maga módján egyébként zseniális húzás volt meghagyni a rezsicsökkentést. Ezzel gyakorlatilag egy olyan időzített politikai aknát hagytak a rendszerben, amely elkerülhetetlenül az ellenfelük kezében fog robbanni.
1., Nem írtad rá a neved, így bárkinek a szavazólapját lefényképezhetted,
2., Megkérted egy tiszás szavazó ismerősödet, hogy fényképezze le a szavazólapját.
3., AI munka.
Szóval egy szavazólap fényképével engem nem tudsz meggyőzni. Az viszont a te bajod, hogy te is segítettél egy sültbolondnak hatalomra kerülni. A helyedben én nem lennék büszke rá.
Bár bíztam benne, hogy Orbán tudja, hogy mit csinál, de már akkor egyértelmű volt, hogy nem egy pedofil volt a kegyelmi ügy érintettje, azt is tudtam, hogy a harmadolás után már alig maradt néhány hónap a büntiből, vagyis bagatell ügy az egész, épp ezért én reálisnak tartottam Novák Katalin bevédését, ahogy a köteles beszéd esetében is bevédte Kövér Lászlót. Felmerült bennem még az a gondolat is, hogy talán kissé féltékeny volt Orbán a KE népszerűségére, és ezért is döntött könnyen úgy, hogy nem védi meg. Pedig komoly médiaerő állt mögötte, megvédhette volna. Akármilyen okból is nem tette, megbűnhődött érte.
Nem lesz pénzbőség, hiszen az orbánista elkúrás sokezer milliárdos cehhjét ki kell fizetni. Mondjuk a vízközmű infrastruktúra elmaradt fejlesztései x ezer milliárdért. Éljen a rezsicsöki nevű prolikommunista faszság.
Orbán Viktor folyamatosan hirdette a 2/3-ot és később kijelentette, hogy sohasem volt tényleges szavazati arányban 2/3. Az csak a parlament összetételében volt meg.
A Tisza pártnak valós többségi szavazata volt és ennek alapján valós 2/3-a van.
Amit írtál, arról inkább Orbán Viktort és a Fideszt kellene emlékeztetned. Ennyire feledékeny nem lehetsz!
. Áthelyezték ide a Rubikon központot, amely az ukránok szerint is minőségi és mennyiségi fölénybe tud kerülni egy hadműveleti irányban szinte bármely ukrán drónos alakulat fölött.
mas:
ujabb nb3-as csapatoknal olvasok penzugyi problemakrol, erdekes lesz a kovetkezo szezon a fodbalpiramis alsobb reszein.
Ha volt a költségvetésben 17 milliárd Fásy Zsülikére és társaira, akkor elképzelheted mi mehetett ott.
Bárhova nyúlnak, sokmilliárdos csontvázak esnek ki. Na és ehhez képes mondom, hogy a való világban, versenyszektorban is mindig lehet fogni a költségeken.
De a politikai logika is azt diktálja, hogy most ruhájukat szaggatva, zokogva a földre vessék magukat, hogy mecsoda szar állapotban van a költségvetés, hiszen (i) tényleg szar állapotban van, (ii) ha azt mondják, minden ok, beindulnak az érdekcsoportok, (iii) így majd lehet virítani hogy mi a szarból is várat építettünk, óriási erőfeszítéssel levittük a hiányt.
Mint várható volt a mai hivatalos magyar politikai igyekszik elsikálni ezt a kényes ügyet.
Maradt azonban egy elvaratlanszáll elyre nyilvánvalóan soha nem fogjuk megkapni a választ.
Ez pedig az hogy mi a pénz valódi eredete?
A hivatalos nav özlés szerint az osztrák hatoságoktól várják e téren a választ..
Ami a pikáns:
Ha a küldő raiffeisen bank azt állítja , hogy saját forrásból küldte a pénzt akkor az osztrákok kérdezgethetik hogy az előző szállítmányoknál mi volt a helyzet. Hiszen- mint kiderült- közel 20 milliárd euró értékben történt meg szállítás az elmúlt időszakban.
Ennek mindenképpen nyoma kéne hogy legyen a tavalyi év mérlegében.
Ha viszont nem saját forrás akkor sejthetjük hogy ki a küldő hát azok érinthetetlenek.....
nem az aktualis (fenntarthatatlan) boldogsagfaktor megorzese, hanem az orszag hosszutavu erdeket kepviselni. A drogrol le kell jonni mert beleopusztulsz hamar.
Pontosan ezt vallotta a Gyurcsány meg Horn kormány is. Belebuktak s ott vagyunk ahol a part szakad, csak nem értük utól még auszriát sem
Lehet, hogy téged nem érdekel a kampány, mégis zavarta a vitát.
Lehet, hogy téged nem érdekel a kampány, de ezek a barmok meg is csinálják.
Megfizetik az EU-s pénzek árát és az nem lesz kevés.
Medgyessy is megcsinálta, az sem volt jó ötlet, de akkor legalább békeidő volt.
Kissé semlegesebben. Nem mindegy a megszorítások iránya és struktúrája.
Ebben a témában a Fidesz politikai kultúrája jó volt. (A legkissebb rossz, mert az ilyesmi sosem jó)
Már a kezdetektől az volt, és ez azóta sem tűnt el.
Magyar péter ebből a szempontból nem (sem) fidesz 2.0, kármán andrás ide vagy oda.
Hiszen ott van Bódis Kriszta, Lannert Judit, azt hiszem, Ruff Bálint is ide vehető, meg a főnixmadárként újraéledő SZDSZ.
És ebből a társaságból személyében talán még Bódis Kriszta a legtisztességesebb (a "Csipkejózsika" bomlasztó "mesekönyv" ellenére is). legalábbis láttam benne-rajta-tőle olyan villanásokat.
kinek a gyereke jar innen felevente fogorvoshoz kontrollra, de nem am ugy elmeletben meg papiron meg kepzeletben, hanem tenylegesen, a valosagban? tehat hogy az elmult 6 honapban volt, es a kovetkezo 6 honapban is lesz, es be is van irva a lefoglalt idopont a naptarba, hogy pontosan mikor
ha rajtam kivul senkie (dec. 15. a kovetkezo, most megneztem), akkor ize, ha haromnal tobb jelentkezo van, megeszem a kalapom
"Ez azt sugarcsa hogy az eu pénzek megérkezését követően itt virágba borul minden. "
Lasd mit irtam fel eve, megszoritas kell barki nyer es barmennyi EUs penz is jon.
Es ime!
En erre varok, es ezt is varom el. Ha mas nem a piac ugyis kikenyszeriti, de az sokkal fajdalmasabb lesz , ezert nem kene megvarni, hanem nekunk iranyitani
Akkor könnyű 5%-ot megspróolni, ha a projektet meg sem akarod csinálni. Vagy ha értelmetlen.
Fingreszelés, marketing, compliance, It biztonsági e-learning, szervezeti átvilágítási bizottság, új irodatechnika/irodabútor a telefonmosó-részlegnek, stb.