Keresés

Részletes keresés

codi1993 Creative Commons License 2020.12.26 0 3 6875

Kiss Nikiben lehet reménykedni hát ha Zovko alatt erőre kap. Egyedül lesz balkezes a csapatban szerintem lesz elég jatekideje megmutatni. 

Előzmény: Süni2 (6874)
Süni2 Creative Commons License 2020.12.26 0 4 6874

Az a durva, hogy T.G., Kiss Niki és Helembai is csak 24 évesek még, Szabó Lala meg csak 23.

 

Igazából T.G.-t és Kiss Nikit is korai még leírni. Az, hogy én speciel nem igazán hiszek bennük, részletkérdés. Simán okozhatnak meglepetést. Még nekik is van idejük bizonyítani.

Előzmény: hatosfalat (6871)
Süni2 Creative Commons License 2020.12.26 0 8 6873

Jó lesz az 3-4 évnek is, ill. 25. életévnek is.

 

Faluvégi és Háfra voltak csak 98-asok abból a korosztályból, plusz a debreceni keretből eleve kimaradó Hudák és szegény Hornyák Detti.

 

Faluvégire, Mártonra, Fodorra szerintem szavunk nem lehet.

 

Lakatos /és a 2000-es Kácsor/ a Vácot - ha az ottani célok nem változnak - kinőtték. Nekik ideje lenne erősebb csapatot keresni.

 

Háfra és Keti meg most épp hullámvölgyben vannak. Van ilyen, és lesz is még. Túl lesznek ezen.

 

Petra meccshiányos, Pásztornak meg való igaz, el kellene igazolnia tőletek.

 

Csodákat korai még várni ezektől a lányoktól. 

Előzmény: Tonio 2.0 (6872)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.12.26 -7 0 6872

Ja, csak eddig hányan váltották be válogatott szinten a hozzájuk fűződő reményeket?

Ezért írtam, hogy a következő 1-2 év meghatározó lesz, mert ha 23-24 éves korukban is egy helyben toporgunk majd, az nyilván nem lesz jó jel.

Egyébként a 96-97-es korosztályunk már utánpótlás szinten sem volt túl jó, de a korábbiak eredményesek voltak.

Előzmény: hatosfalat (6871)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.26 0 5 6871

Összességében ez a korosztály nem (sem) fejlődött olyan ütemben,

 

A 98-99-es korosztály kenterbe veri az előzőeket már most is, nem véletlen, hogy 21-22 évesen is többen voltak a válogatottban, mint az előző három korosztály összesen. 

Előzmény: Tonio 2.0 (6869)
Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.26 -8 1 6870

Alapvetően egyetértünk. A fiataloknál nehezebb eldönteni, hogy elértek-e a képességeik határához vagy egy fejlődési görbén vannak, ami nem mindig egyenesen ível felfelé. Sokszor előfordul, hogy valaki jó kiegészítőember, de nem jó kulcsember. Azért ne legyünk annyira szűklátókörűek, hogy egy világverseny, azon belül is 1-2 kiélezett meccs alapján ítélkezünk. Kell egy középhosszútávú bizalom. Ha valaki sorozatban (3-4 világverseny után) is rosszul teljesít akkor ott már nem a rutin hiánya vagy a fiatalság a probléma. Én úgy gondolom, hogy nem kizárólag  a válogatottban nyújtott teljesítményt kell nézni azon játékosoknál akik a BL élcsapatai ellen is rendszeresen pályára lépnek. És ott azért látunk olyan teljesítményeket, amire csettinthetünk. Pl. Háfra vagy Klujber tud klasszis teljesítményt nyújtani, és ezt láttuk már egy Rosztov vagy Bukarest ellen. Azok a csapatok sem gyengébbek, mint Németország válogatottja vagy éppen Horvátországé. Valami nagyon máshogy működik a válogatottban, mint klubszinten és ennek okait meg kellene találni. Valószínűleg a sorozatos rossz szereplés demoralizálja a csapatot, extra terhet rak a fiatalokra, akik elbizonytalanodnak és nem tudnak tudásuk maximumán teljesíteni. Nagyon hiányzik egy karakteres edző és/vagy egy idősebb vezér a csapatból. Kovacsics a labdaeladások csapatkapitánya, Tomori és Zácsik nem vezér típus, Szekeres meg alig van a pályán. Én továbbra is úgy gondolom, hogy ennél több van a lányokban és át fog törni a gát hamarosan. Kellene egy kis önbizalomnövelő siker, 2-3 meccses jó széria. Ez a magyar női válogatott 2016 óta bukdácsol. Meg kell tanulnunk egymásért küzdeni újra, mert mentálisan szét van esve a csapat.

Előzmény: Tonio 2.0 (6869)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.12.26 -6 2 6869

Az a kérdés, hogy a volt junioroknál meddig várunk. Kinél mennyi a tűréshatár?

Háfrának a 2. gyenge világversenye volt zsinórban, az 1. nem értékelhető (keveset játszott, ott a részfeladatait jól megoldotta), egyedül a 2018-as Eb-n teljesített jól (ez 2 éve volt).

Klujber kettőből semmi, bár az elsőhöz képest volt némi előrelépés, de ezt is nehéz felmérni, mert ezúttal jóval több lehetőséget kapott, plusz a hetesek megdobják a statisztikáját.

Összességében mindkét lányban tudatosítani kell, hogy ennél több kell, nem csak a vezéregyéniséghez, hanem egy jó közepes produkcióhoz is.

Tóvizi vagy megrekedt, vagy jobb esetben a vírus gyengítette le, és nem az a helyzet, hogy már elszürkülőben van. Ő szerkezeti okokból fontos lenne.

A többieket nehéz megítélni, mert kevés lehetőséget kaptak.

A fiatal csereszélsők pl rosszabbul lőttek, mint a klubjukban szoktak, de alacsony volt az esetszám. Az, hogy 1 éve az általam egyébként tündérnek tartott Márton Gréti a kazahok vagy Szenegál ellen eredményes volt, sajnos nem sokat számít.

Pásztornak valószínűleg el kéne igazolnia, az ő válogatottságát jelenleg semmi sem indokolja, bár az is lehet, hogy most tavasszal több szerepet ad neki Elek a klubjában, és akkor talán mutat valamit.

Kácsor még nem ez a szint, hiába dobálja a gólokat az NB1-ben, ez más kávéház.

Lakatossal kapcsolatban pedig különösen bizonytalan vagyok, amikor már azt gondolom, teljesen reménytelen az egész, egy-egy meccsen azért megvillan néha, így vele kapcsolatban kiváró álláspontra helyezkednék.

 

Összességében ez a korosztály nem (sem) fejlődött olyan ütemben, mint bíztam benne, de azért nem is reménytelen a helyzet. A következő 1-2 év meghatározó lesz.

 

Előzmény: Trombozis4 (6868)
Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.26 -9 2 6868

Az a baj az aktuális formával, hogy az nb1-ben a cspatok 1-2 kivételtől eltekintve nem találkoznak olyan erősségű csapatokkal, mint a nemzeti válogatottak. És pl. ha a magyar középházat nézzük, akkor tipikusan nagy gólarányú vereségeket szenvednek illetve teljesen teher nélkül játszanak a Győr vagy a Fradi ellen. Ezért hiába lő valaki a Békéscsaba ellen 15 gólt azmég nem jelenti azt, hogy a szerb vagy az orosz válogatott ellen is jó lesz. Az nb1-ben mutatott teljesítmény egy jó irányvonal a beválogatásra, de igazán a BL top csapatai illetve a nemzeti válogatottak elleni teljesítmény áraz be egy játékost. Persze meg kell adni a 2-4 világverseny türelmet a nemzeti válogatottban, de téves azaz irányvonal, hogy aki az nb1-ben jól szerepel az majd a nemzeti válogatottban is jól fog. Láttunk ellenpéldákat bőven (Klivinyi, Kovács Anna, Tóth Gabi, stb.). Viszont a türelem nem lehet végtelen: aki 3-4 világversenyen gyengén szerepel a válogatottban az helyett jöjjön más. Nem várhatunk arra egy évtizeden keresztül, hogy pl. Tóth Gabinál majd a 7. világversenyén fog bekövetkezni az áttörés. Ettől ő még az nb1-ben lővet 100 gólokat idényenként.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (6867)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2020.12.26 -6 0 6867

Sajnos Gréti nem sokat tett azért hogy bízzanak benne,szerintem ő nem igen lesz ott márciusban a selejtezőn,az hogy helytette kit lehetne hozni?az nagyban attól is függ hogy az irányítók addig milyen formát mutatnak,ha Misi és Rita formája javul én nem látom értelmét Zizi behívásának(de úgy alapból sem)szerintem a Gabik Esztit sem fogják favorizálni....rosszul döntött mikor elhagyta az MTK-t és ez meg is látszott az őszi formáján.

Előzmény: Süni2 (6862)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2020.12.26 -1 2 6866

Ha mereven ragaszkodnának ehhez a feltételhez,akkor havonta új kereteket kellene össze állítani,a jó formán kívül legalább olyan fontos alap tézis hogy a csapat mint olyan jól működjön,és ehhez nagyon az állandóság is kell.

Nem lenne értelmes lépés mondjuk 5-6 új nevet beválogatni márciusban,mert az túl radikális változás lenne egy-két helyen persze lehet változtatni.

Előzmény: Lajkó74 (6863)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.12.26 -5 0 6865

“A selejtezőre a legjobb formában levő játékosokat (posztonként 2-4) kell meghívni és abból kiválasztani a keretet.

Bár Eleknél ez nem így van, nem így lesz.”

 

Nagyon remélem, hogy most Eleknél vagy másnál nem ez lesz a fő szempont. Az EB tanulságait levonva a mentálisan legerősebbeket kellene behívni, olyanokat akik tudnak és akarnak is harcolni és nem omlanak össze ha az utolsó pillanatig kell küzdeniük. Persze, ha van ilyen?  Ebben ne az legyen a fő szempont, hogy fiatal junior világbajnok meg fejlődőképes! Fejlődjön máskor. Az a lényeg, hogy márciusban,  akkor és ott mire lesz képes. Az más kérdés, hogy a jelenlegi kapitányok személye sem tűnik éppen megnyugtatónak és nem voltak érdemben a játékosok mentális támaszai. Ha baj volt akkor ők is lefagytak és jöttek a semmitmondó klisék. Plusz utólag is mindent rájuk hárítottak, ami nem éppen bizalomerősítő.

 

 

 

 

 

Előzmény: Lajkó74 (6863)
Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.25 -9 3 6864

Szerintem az EB-re utazó keret nagyjából rendben volt. Én nem láttam olyan játékost, akinek egyértelműen ott lett volna a helye a keretben, de kimaradt. Utólag úgy gondolom, hogy Vámos befért volna, de az nb1es teljesítménye alapján Tóth Eszter is megérdemelt egy lehetőséget. Persze az EB tapasztalatait le lehet vonni és azok alapján eldönteni, hogy a Szucsánszki, Kovács Anna, Fodor Csenge, Vámos Petra négyesből esetleg befér-e valaki az olimpiai selejtezőre mondjuk Tóth Eszter, Kácsor, Márton vagy Szekeres helyett. Szerintem ha sérülés nem lesz, akkor 2 cserénél többre ne számítsunk.

Előzmény: Lajkó74 (6863)
Lajkó74 Creative Commons License 2020.12.25 -2 7 6863

A selejtezőre a legjobb formában levő játékosokat (posztonként 2-4) kell meghívni és abból kiválasztani a keretet.

A neve alapján se fiatal se rutinos játékos ne kerüljön be!

Bár Eleknél ez nem így van, nem így lesz. 

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (6861)
Süni2 Creative Commons License 2020.12.25 -2 3 6862

Kácsor kimaradása pl. nem volna meglepő, ha csak ideiglenesen is.

Helyette simán elképzelhető Zizi.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (6861)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2020.12.25 -8 8 6861

Nyilván a lehető legjobb csapattal kell kiállnunk a selejtezőre,ebben nincs vitánk pusztán "csak" személyi kérdésekben gondoljuk másként,talán merész kijelentés a részemről,pláne egy ilyen EB után,de én nem féltem annyira ezt a csapatott a márciusi ellenfelektől,mert meggyőződésem hogy kb ez az a keret amire hosszú távon érdemes építeni,egy tényleg jó kapitánnyal az élén.

Itt-ott nem mondom hogy nem lehet bele nyúlni,de ez a jelenlegi társaság az alap,és ebbe nálam már már fér bele Zizi.....'A retró dologról meg annyit, hogy te Zácsikot is kihagytad volna már rég.' és nincs kizárva hogy most is kihagynám,bár tény,és ezt el ismerem hogy meglepett a teljesítményével.....1 az az 1 meccsen,az összes többin kb azt hozta amit szokott.....és nem,nem utálom Szanit!

Előzmény: hatosfalat (6847)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2020.12.25 -7 4 6860

'Ismétlés. Tehát Zita márciusig egy csomó meccsen bizonyíthet, hogy a Covid visszavetette és selejtezőig formába tud e jönni. A formába tud jönni Elek biztos hozza Győrbe.'

Mint ahogy azok is akik az EB-n formán kívül voltak,persze én sem zárom ki hogy Zizi márciusig szépen összeszedi magát,még is jobban örülnék egy olyan megoldásnak ami a jövőről is szól.....és pl Vámos ilyen lehetne.

Előzmény: jamaica2 (6846)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2020.12.25 -8 5 6859

'Nyilván, egy élethalálharc meccsre rakjunk be egy tapasztalatlan lánykát ahelyett, hogy egy jó formában lévő, tapasztalt tényleges irányítót rakjunk be. Ennyire te se utálhatod a Fradit...'

Úgy tűnik hogy ez neked valami fixa ideád hogy én utálom a Fradit,ha utálnám arról egészen biztosan tudnál mert közölném.

Egyszerűen csak az van hogy én nem Ziziben látom a megváltást,és az hogy ő jelesül a Fradiban játsziik ez számomra nem oszt nem szoroz,ez a véleményem.

Te még nem olvastál tőlem Fradit becsmérlő kommentet.

Nem kötelező változtatni,bár a két zseni rejtve már célzott erre is,és ha már változtatnak én úgy vélem Kácsor és Tóth helyére kellene hozni másokat,már csak azért is mert egyikben sem bíznak.

 

Előzmény: van_Persil (6849)
pfefe80 Creative Commons License 2020.12.25 -9 2 6858

Óriási szakértő a Borsos. Belecsapott és feszegette Tóth Gabi hiányát a válogatottból, majd azon elmélkedett, hogy hogyan robbant be a kézilabdába Tóth Gabi, de azután semmi fejlődés(kis túlzással) nem következett be a pályafutásában. Talán otthon kellene kérdezősködnie elsősorban erről a dologról, mert az egyik illetékes elég közel áll hozzá. Ágai érezte is ,hogy rossz felé mennek a dolgok és mondta, hogy nem kell feltétlenül neveket mondani,hanem elég általánosságban beszélni. A végén nyalt egy nagyot a Nekának és bedobott egy gumicsontot, mintha a két Gábor valamilyen meg nem nevezett ok miatt nem hívna be Nekásokat a válogatottba. Ágai rákérdezett  erre, de válasz nem érkezett. Óriási szakértő a Borsos.

Előzmény: van_Persil (6854)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.25 -2 6 6857

Azért Zácsik viszont védekezésben kifejezetten gyenge volt. Itt kezdődik a különbség, hogy máshol nem védekezésben pihenik ki magukat, hanem tényleg az az alap. Ez meg részben fej (koncentráció) kérdés.

Amúgy védekezés addig nem lesz jó a válogatottban, amíg a Fradiban nem lépünk előre. Vagy a mi játékosaink kikopnak a válogatottból.

Előzmény: Tonio 2.0 (6852)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.25 -2 3 6856

Dánokkal várjunk még. Nekik ez hazai eb volt, olimpiát már bukták, csak erre készültek. És így sikerült egy negyedik helyet elcsípniük. Simán benne van, hogy még évekig nem szereznek érmet.

Előzmény: Tonio 2.0 (6853)
van_Persil Creative Commons License 2020.12.25 -5 0 6855

Igen, mert Magyarországon a sport államilag támogatott, és az értékét kizárólag olimpiai érmekben/helyezésekben méri az állam, l. https://24.hu/sport/2020/12/09/olimpia-jutalom-emeles/

A fodbalnak az a szerencséje, hogy a nr.1. kedvenc sportja, különben az számít, hogy ott vagyunk-e az olimpián. Mivel a kézilabda London/peking óra nem volt ott, ha most sem lesz, nehezen lesz tartható, hogy miért kapjon (ennyi) pénzt a sportág.

Előzmény: Kikinda Rangers (6850)
van_Persil Creative Commons License 2020.12.25 -5 1 6854

A Borsos szerint a sanyesz utánpótlás-kannibál:

https://www.sport1tv.hu/podcasts/97725/kezivezerles-150-tanuljunk-a-jobbaktol/

Előzmény: Tonio 2.0 (6852)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.12.25 -5 2 6853

Most nyilván sok mindent a vírusra lehet fogni, meg hogy új kapitányok vannak (bár ezt sem nagyon értem, mert a klubokból szinte mindenkit ismernek), de lehetőleg a jövőben nem "ad hoc" jelleggel fogunk kimenni, "ahogy esik, úgy puffan" alapon, hanem látszik valami koncepció.

Ennek a körvonalai legalább Rasmussennél megvoltak valamennyire, más kérdés, hogy mennyit tudtunk belőle megvalósítani.

 

Elsőként egy stabil védekezést kellene összerakni.

Meg lehet nézni a top6 válogatottat, ahhoz hogy valaki idáig jusson, nem kellenek világklasszisok (bár nem ártanak). A horvát példa unásig ismert, de a dánoknál ki a világklasszis az egy szál Toft kapuson kívül? Vagy a hollandoknál ebben az összeállításukban?

 

Lassan egyébként nem csak előre kell nézni, hanem a hátunk mögé is, abszolút nem lebecsülendő ma már egy cseh válogatott, például.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.12.25 -5 1 6852

Az amúgy higgadt Borsos is kifejezésre juttatta már többször, mennyire unja már a "tanulunk", "épülünk", a "jövő csapatát építjük", és ehhez hasonló mantrákat.

Mert annak már jele kellene, hogy legyen, hogy tényleg tanultunk valamit, és épülőben van a házunk. Ehhez képest stagnálunk, vagy inkább visszaléptünk, és az amúgy messze nem a kiemelkedő mentalitásáról híres Zácsik volt a játékban és fejben (!) is legjobb belső emberünk. Egyébként adott egy interjút az MTK honlapjának, hogy a torna előtt benne volt a "juszt is megmutatom, engem nem lehet leírni" érzése. Na ez vajon hol volt a többi játékosból? És ez nem edzőkérdés.

 

A másik meg, hogy most az olimpia valóban egy fontos állomás lehet, nyilván hatalmas presztízs- és anyagi veszteség lenne, ha másodszor is lemaradna a sportág az olimpiáról, a lányok pedig zsinórban harmadszor. Innentől a kijutás egy rövidtávú cél kell, hogy legyen.

 

Utána pedig építkezni kell, de attól még szükség lenne a rutinos emberekre, és sokkal tudatosabb koncepció mentén kellene működni, önmagában az alapján remélhetőleg senki sem fog a jövőben bekerülni, hogy:

- fiatal

- sok gólt lőtt az NB1-ben, és bár szerkezetileg lenne hasznosabb ember is, kiutaztatjuk

- védőspecialista (vagy ha igen, abban legyen kimagasló)

nicko Creative Commons License 2020.12.25 -2 2 6851

A valogatottnak van szuksege ra. Jelenleg egy ilyen fntos selejtezon nem lehet csapatot formalni. Nincs az a edzo aki nem a rutinosabb jatekost veszi elo ilyen meccsekre mint lesz marciusban.

EB bebizonyitotta iranyitban 0 teljesitmeny volt, latvanyosan hianyzott egy vezer is a palyarol. Ilyen jatekost fiatalok kozt nem fogsz talalni. Szoval, ha nem lesz semmi ami hatraltatna, ott lesz Zizi a palyan.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (6839)
Kikinda Rangers Creative Commons License 2020.12.25 -8 3 6850

Megrémisztetek, pajtások. Ělethalálharc meccs? A veszteseket lelövik ugye?

Kijuthatunk az olimpiára? S ha nem? Mindenkit kitelepítenek? A családtagokat is?

Az elmúlt 4 év legfontosabb meccse? Senki nem szarja össze magát az olimpiai részvételtől, csak mi indulunk neki így.

Ha kijutunk, minden igazolva van? A sportág sorsa ezen múlik? Nem az van, hogy mi már csak ilyen zombiverzióját műveljük a kézinek, de a többiek, túl udvariasak, hogy a képünkbe vágják ezt? Tényleg egy Szucsánszkin áll vagy bukik a sorsunk? Ha ennyire szar a helyzet, nem kéne átértékelnünk a félprofi kézinek ezt a magyarországi profi verzióját, és lazábban kezelni?

van_Persil Creative Commons License 2020.12.25 -2 4 6849

Nyilván, egy élethalálharc meccsre rakjunk be egy tapasztalatlan lánykát ahelyett, hogy egy jó formában lévő, tapasztalt tényleges irányítót rakjunk be. Ennyire te se utálhatod a Fradit...

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (6844)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.12.25 -5 3 6848

Sanyesz, az olimpiai selejtezőtornán nem a jövőt kell építeni, hanem a pillanatnyilag legjobb csapatot kiállítani, amivel kijuthatunk az olimpiára. A norvégok is behívták a 40 éves Lundét, nem "a jövőt építették", ha 40 éves a legjobb, őt kell behívni, ha 18, akkor őt.

Ez elég egyszerű szerintem.

OK, hogy bele vagy szerelmesedve a fiatalokba, én is örültem, hogy pl Kácsort behívták, sőt már a tavalyi vb-re is behívtam volna, aztán láttuk, hogy még eléggé kislány ehhez a mezőnyhöz.

Zácsikot meg már sokan nyugdíjazták volna - én is -, aztán lehet, hogy nélküle tök utolsók vagyunk az egész mezőnyben.

 

Vámosnak ne akarj rosszat, nem az elmúlt 4 év (vagyis 5 év, mert meghosszabbodott az olimpiai ciklus) legfontosabb meccsén kell elkezdeni kísérletezni, főleg nem irányító poszton.

Nézd meg a fiatalok teljesítményét az idei Eb-n, meg a tavalyi vb-n... Szerinted ez a szereplés építette őket?.. Ez a jövő? Mert akkor nem túl fényes.

Egyértelmű, hogy kell a rutin, és azok a játékosok, akik már bizonyítottak nemzetközi szinten.

Nincsenek sokan, sajnos.

 

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (6845)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.25 -3 9 6847

Márciusban nem a jövőt kell építeni, hanem a legjobb csapattal kiállni. Az a meccs a sportág sorsát, a pénzügyi lehetőségeket befolyásolhatja, ráadásul a játékosok önbizalmának is nagyon nem mindegy sikerül-e végre olimpiára kijutnunk. Nincs olyan idióta edző, aki ezen a meccsen a jövőt akarná építeni. Decembertől majd lehet még fiatalokat beépíteni, bár így is tele van már velük a válogatott.

A retró dologról meg annyit, hogy te Zácsikot is kihagytad volna már rég.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (6845)
jamaica2 Creative Commons License 2020.12.25 -3 0 6846

Ismétlés. Tehát Zita márciusig egy csomó meccsen bizonyíthet, hogy a Covid visszavetette és selejtezőig formába tud e jönni. A formába tud jönni Elek biztos hozza Győrbe.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (6845)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!