Keresés

Részletes keresés

Szasza0503 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 572

Kedves Fórumtársak!

 

Jó sokat írtatok, de mindent visszaolvasok,  aztán válaszolgatok amire még emlékszem. De ebben a nagy információ kavalkádban ha valamit véletlenül kihagyok, vagy  nem veszek észre a  nagy információ áradatban, vagy a későbbiekben már keverem, előre is elnézést kérek!

Kleo drága!  Nagyon örülök, hogy úgy fogadtad  tőlem a "kritikát kedvencünkről" ahogy! Sőt, talán  Te is részben úgy láttad a  dolgokat, ahogy írtam. Csupán azért említem meg, mert öröm is egyben ez nekem, hogy ezek szerint, nincs olyan nagy szakadék még mindig, a korosztályok között?!:)))

Anolia arra inspirált, hogy belenézzek az általa említett Kara Para Ask (Piszkos pénz tiszta szerelem) c. filmbe. Megnéztem Engin Akyürek és Tuba Büyüküstün életét,  szimpatikusak voltak. Olvastam a film tartalmát és közben "eltévedtem!" 

Beleszaladtam egy amerikai filmbe. De nemcsak belenéztem, hanem végig is néztem a filmet! :)

Annak ellenére, hogy egyetértve Anoliával, én is jobban szeretem a tv-t nézni, mint ezt a "videjjjóóós" megoldást. Persze szokás kérdése az egész.

Az amerikai  film címe  a "Feleség kerestetik" volt. Pont a hangulatnak megfelelő, könnyed, laza. Olyan, mint amikor az  ember mindenféle elvárásoktól mentesen, kritikus szemüveg nélkül akar szórakozni. Egyébként is kedvelem az ilyen típusú régebbi (múlt század eleji) filmet, amely ráadásul egy  farmon játszódik, és a kor ruházata is kedvemre való.

 

A film rövid történetét leírom, hátha van Kleon kívül is olyan, aki szereti háttérben, munka közben is hallgatni a filmeket, nemcsak nézni?!  (Persze, ha van affinitása az ilyen filmek iránt.)  Viszont a film végén derült ki egy megjegyzésből, hogy egy trilógiába csöppentem. A három rész: 1. Feleség kerestetik. 2. A szél ellenében. 3. A tél vége

 

Feleség kerestetik: Christopher Walken egy Kansasi özvegy farmert alakít, aki nehézségek árán neveli két gyermekét. Majd felad egy hirdetést, hogy találjon egy kedves asszonyt, aki segítene neki. Sarah (Glenn Close) a Maine-i vénkisasszony jelentkezik a hirdetésre. Aki megteszi  a nagy utat a farmig, de a nehezebb utat az elhagyott gyermekek és édesapjuk elgyötört szívéhez kell megtennie. Igen hamar vége lett a filmnek, de szerencsére a Port.hu-n kiderült, hogy ez egy háromrészes trilógia. 

A szél  ellenében:  A Feleség kerestetik című filmben megismert Wittig-család hányattatott történetének folytatása. Sarah kénytelen Nyugatra költözni egy vihar elől gyerekeivel, és magára hagyni Jacob-ot a farmon. Új otthonukban jobban érzik magukat, mint gondolták volna, és nem mernek arra gondolni, hogy közben hogy megy Jacob és a családi farm sorsa.

A tél vége: Sarah, férje távollétében befogad egy utazót a házukba. Csak mikor Jacob hazatér a városból, akkor derül ki, hogy az idegen nem más, mint John Witting, az apja. A gyerekek örömmel fogadják a nagypapát. Caleb és a városban asszisztensként dolgozó Anna segíti, Cassie azonban nagyon őszinte kislány. Mindent tudni akar. A múlt viszont nem olyan egyszerű. John elhagyta fiát még akkor, amikor kicsi volt. Évtizedeken át úgy tudta, apja halott. Sarah 9 éve ismerte meg férjét egy házassági hirdetés alapján. Azóta boldogan élnek a Witting farmon. Közös gyermekük Cassie. Caleb és nővére Anna Jacob előző feleségétől, Kathie-től születtek. Nagyon nehezen heverték ki anyjuk halálát. Ám Sarah nagyon sokat segített nekik, férjének is, s most aggódik a régi sebek miatt. Próbálja apa és fia kapcsolatát valahogyan egyengetni és rendezni. Jacob és John lassan közelednek egymás felé. A kemény tél próbára teszi mindannyiukat...

 

Nekem tetszett a film, Kíváncsi vagyok szán-e rá valaki 3 x 1 órát?! :)

Aztán esetleg ír is róla véleményt?!

 

Többször belenézek a befejezetlen két sorozatba, de nem sok sikerrel. Nem látom, hogy újabb részek jelennének meg, vagy az is lehet, hogy már ennyire figyelmetlen lennék?! (Te csöngess az ajtómon, Szülőházad a sorsod c.filmekról van szó.)

 

Egyébként én is a  Life tv-n futó sorozatokat nézem továbbra is. Hol nagyobb, hol kisebb lelkesedéssel. Való igaz, hogy az Elsöprő szerelemben Defne nagyon tetszik, Dafne és Yalin  szövege is. Lassan már én is mondogatom, mert már rám ragadt  Defnének a "Miért is?! Azért, mert..." szófordulatát. :)

A pénteki részben pedig nagyon-nagyon tetszett a táj!  Amikor az idősebb testvér Toprak (Taner Rumeli) játszott a hangszeren és énekelt, az átellenben lévő hegy hasonló magasságáról pásztázták a tájat a kamerával, csodaszép volt. Megvilágították  Defnéék tartózkodási helyét a nagy magasságot, gyönyörű volt! A teraszokra kiülve szintén pompás volt táj, tetszett nagyon!

 

De a "falu bolondjának" titulált lány sem volt piskóta! Amikor Yalin húga Yesim, le akart ülni szerelme Cinar mellé, akkor a bolondos lány lelökte a padról, mert Ő  akart Cinar mellé ülni. Én bizony, felnyerítettem! És ha ott lehettem volna a hegyen, bizony mondom nektek,  azon a csodálatosan szép és magas hegyvideken visszhangzott volna ez a nyerítés! :)

Node a nagymamáról már nem beszélek, arról a  "hatalmas, szívélyes vendégszeretetéről !" :)   Ahogy fogadta az érkezőket, az a "kedvesség", hááát jobb nem is említeni. Muszáj is most, nekem kérni elnézést a "vendégektől", a nagymama helyett! :)))

 

Kár, hogy Toprák mindig olyan volt, mint egy lőporos hordó, és soha nem mosolygott. Nekem a "nézése meg a járása" a gond. Szép szál ember létére, S betűként jár-kel mindig. Ahelyett, hogy kihúzná magát. A nézése, meg olyan, mintha egy világfájdalom veszne el benne?! Viszont nagyon tetszik  Leyla (Yesem Dalgicer), aki igazán stílusos, barátságos, empatikus sógornő benyomását keltette elejétől kezdve! 

 

Ja, és még azt nem értem, hogy  Yalin mi a csodának mászik be az emeleti ablakon Defnéhez??!! Először is, a szemközti házból bizonyára látják, tehát így, oda a nagy török kultúra erkölcsössége! :) De ez nem is izgatna! Viszont a szobába bemászó Yalin, még meg sem csókolja a lányt, hanem ledobja magát az ágyra, és fekszenek egymás mellett egész éjszaka ruhástól, mint két fababa??!! Na, nem azért, mert nem akarok én kukkolni, de minek reszkírozza  Yalin a veszélyt?! Vagy ez egy élvezeti forrás  a törököknél?!  Most pedig rossz, aki rosszra gondol mondják erre felénk. :)

Én csak rá akartam világítani erre, és csupán csak úgy kérdeztem?! :) Mert ennek a mászásnak értelmét nem látom, az biztos!  Node, jóvanna, abba is hagyom ennek a mászásnak a froclizását. De abban biztos vagyok, hogy Yalin nem hagyja abba, bizonyára még látjuk ezt gyereket ki-be ugrálni a sok hűhó semmiért?! :))

 

A Bay Yanlisban pedig  sokszor Özgééknél  a  már-már kényszeres hazugságcunami  zavar. Értem én, hogy kicsit erre épül a sztori is. De amikor a plasztikai sebész belebonyolódik kicsi lánya kérdéseibe, a két anyáról,  már nem is beszélve akik szinte már betegesen házasságba akarják gyereküket hajtani, háááát esetükben van egy két szavam a monitorhoz! Mert ugye naná, hogy az a hibás??!! :)) Persze azért itt van egy pár mosolyra ingerlő jelenet.


Miután lassan-lassan vége felé közeledik a két sorozat, kíváncsi leszek, hogy a Life tv nagyhatalmú hozémizéarmandója Hajdú Péter, hány török sorozattal rukkol majd elő, vagy csak ennyi? Csak fellángolás volt eddig?! 

 

Most ezek jutottak eszembe a napi sorozatokról!


Kívánok Mindenkinek további szép hetet! Vigyázzatok magatokra!

 

Most jó pár napig hallgatni fogok, ígérem! 

Előzmény: kleo777 (560)
Szasza0503 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 571

Kleo drága! Szia!


Köszönöm szépen a minden igényt kielégítő  tájékoztatásod!

Úgy a török kedvenceinkkel kapcsolatban, mint a nagyvilágban történtekkel kapcsolatban is! Olvasva soraidat, megnézve a linkeket, két helyen időztem sokat. "Két helyen elvesztem" Elkanyarodtam nagyon az eredeti anyagoktól, és sokat időztem a kapcsolódási pontokkal is.

 
Először is a Sanremo dalfesztivál kapcsán tévelyegtem sokat. Mégpedig Luigi Tenco (1938-1967) korai halálával, öngyilkosságával kapcsolatban. Tettem azért is, mert kedveltem a kortárs olasz énekeseket, és persze Dalidát is. Eszembe jutott az énekesnő hányatott élete és ismét kutakodtam, olvasgattam róluk. Közben természetesen azért meghallgattam egy pár számukat is nosztalgiázva. Örömömre szolgált, hogy az akkori nagy sztárok Bobby Solo, Gianni Morandi, Adriano Celentano jó egészségnek örvendenek.

A megrendezésre kerülő 71. Sanremo  dalfesztiválra tehát Can más hírességek, sztárvendégek társaságában fog fellépni. Sajnos, csak közönség nélkül. Talán ezért ez, nem az igazi a művészeknek. 


Aztán belefutottam az általad említett  Tudatlan tündérek mozifilmbe.

A filmben a férj ( Massimo ) és felesége (Antonia)  sok éve élnek boldog házasságban egy nagyon szép római villában. Szerelmük középiskola óta tart. Azonban  Massimo egy balesetben meghal. Antonia a férje ruhái közt talál egy cetlit és rádöbben, hogy a férjének szeretője volt. Nyomozásba kezd. Egy vezetéknév és egy lakcím áll a rendelkezésére. De végül eljutott a házhoz, de ott egy újabb meglepetés érti, ami megdöbbenti Antoniát.


A sztori és a szereplők nem rosszak. Először nehezen haladtam, majdnem feladtam a film nézését, de egyre jobban érdekelt a "másság okán" egymásra talált közösség. És amit nem gondoltam volna, szinte egyre jobban rokonszenvesek, szerethetők lettek. Nagyon tetszett a zene, ami minden jelenethez remek választás. A filmben elhangzó: 

"Milyen ostobák vagyunk. Mennyi elutasított meghívás, mennyi ki nem mondott szó, nem viszonzott pillantás. Az élet csak úgy elmegy, és észre sem vesszük! "

Szép, és igaz! Olyan érzése volt az embernek, hogy ezek az emberek boldogok, vagy annak akarnak látszani a maguk közösségében. De vágynak arra is, hogy normális világban éljenek. És talán néha jobban szerették volna azt, hogy ne csak az összeverbuválódott barátokat szeressék és ne csak azok jelenthessék a családjukat.

 

A főszereplő Antonia azaz, Margherita Buy olasz színésznő (aki  tényleg az amerikai  Meg Ryan olasz megfelelője.)  Egyben Ferzan Özpetek török rendező kedvenc színésznője.  Kleo kedves friss hirei  szerint ezt a húsz évvel ezelőtti filmjét fogja ezek szerint Ferzan átdolgozni, egy nyolc részes sorozattá. Ebben kap szerepet Can Yaman is.Nagyon, nagyon kíváncsi vagyok, melyik karaktert szánja a híres rendező Can Yamannak?!  ( Talán ő kapná Michele karakterét?!)

Arra pedig még jobban, hogy aki megnézi ezt a mozifilmet és kommentálja is a látottakat, mi a véleménye?!  Én talán nem mondanám egy meleg filmnek?!  Talán úgy van rendezve is, hogy az érzések sokkal mélyebben vannak kihozva, mint sem a homoszexualitás maga. 

Egyébként én azt sem tartom kis dolognak,  hogy ilyen igényességgel, nyílt érzésekkel Ferzan Özpetek mindezt 2001-ben megrendezte, ezzel nyiltan felvállalva saját másságát os?!  (Egyben a forgatókönyvíró is Ferzan volt!)


És mivel is fejezhetném be a "leghatásosabban " a hozzászólásomat?!  Mint azzal, hogy azt kiabálom, hogy, holnaptól én is

De Cecco tészta márkát fogok vásárolni, vagy valami hasonlót! :)))))))

(Can Yaman két hete forgatott reklámfilmje után szabadon. :)

 

Kleo drága, jöhet majd a legújabb adag  hírkavalkád! :)
Vigyázz magadra! Baráti  ölelésem Feléd!

Előzmény: kleo777 (560)
Szasza0503 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 570

Kedves Fórumozók!

 

Megnéztem egy mozifilmet, melynek címe a   "Gyerünk fiam" (Hadi Be Oglum). 

A férfi főszereplő Kivanc Tatlitug. Aki több sorozatban játszott, találkoztam már többször a nevével, ismerem pályafutását. Több filmjébe belenéztem már. Sajnos, számomra " hosszú sorozatok szereplője ", ami nekem már nem megy feliratozva, mint tudjuk. De  a "Gyerünk fiam" c. film csak egy óra volt,  megnéztem. De főleg az inspirált, hogy a "  Szerelem ízében"  megszeretett kis göndör hajú  Bulut (Alihan Türkdemir)  is szerepelt benne, illetve játszotta a kevés szereplős darab egyik főszerepét. Csodálatosan szép, megható ez a  mozifilm (magyar felirattal.) 


Különösen tetszett azért is, mert zömében egy  halászhajón játszódik. Vagyis alig volt jelenet az "utca embereivel, zajával".  Volt viszont  tenger, kis sziget, szép tájak a hajóról, ami sokszor szemet gyönyörködtető volt. A történet egy halászfaluban játszódik. Ahol az apa aki halász  egyedül neveli autista fiát.  Efének szenteli életét. A göndör hajú kedvencünk (Bulut)  , egy autista kisfiút Efe-t alakítja. Bravúrosan. Szöveg nélkül, csak a kis kezével és a szemével "beszél, játszik." Megnéztem a Bulut, azaz Aliha Türkdemir  életrajzát és meg kell, hogy mondjam, hogy Ő is öregszik!  Már 11 éves! :D


Efe nem egy átlagos gyerek. Kommunikációs problémákkal küzd- Édesapjának, Alinak nincs könnyű dolga. De minden megtesz a fiáért. A halász Alinak egyetlen vágya van, mégpedig az, hogy megbizonyosodjon róla, hogy fia megérti őt. A legnagyobb bánata az volt Alinak, hogy a fia soha nem nézett rá, soha nem mosolygott, azonkívül, hogy egy szó nem hagyta el az száját. Egy véletlen folytán észreveszik, hogy a gyerek vonzódik a zongora hangjához, a zenéhez. Zongora tanárhoz kerül a kis "zseni", akinek tényleg zseniális érzéke van a zenéhez.Ali annyiszor szerette volna, ha a kisfia ránéz, rámosolyog, de ezt nem kapja meg, pedig annyira éhezett rá. Vágyakozott azután,  hogy megtudja, vajon Efe szereti-e őt?! 

 

Sokszor kimondatlanul is látszott Ali arcán a bánat, a szenvedés fia mosolyáért. És bizony elgondolkodtató, hogy mások nem is sejtik, hogy egy mosolynak milyen értéke van?!  Hogy milyen természetesnek vesszük?! De nem tudjuk, hogy kinek  mennyit is ér?!  Igazán nem kerül semmibe, de másnak milyen sokat jelent, vagy jelenthet ha kapna belőle. Mit nem adott volna érte Ali, és milyen gazdagnak érezte volna magát Efe egyetlen mosolyáért?! Amikor Efe zongorajátéka közben Ali félrevonultan hallgatta fiát. És volt egy pillanat, amikor azt vizionáltak, hogy a fia Efe tényleg ránézett és mosolygott?!  Ali a világ legboldogabb ember volt. Százszor megismételtette volna azt a pillanatot - ha tudta volna -, de százszor elmondta talán magában, mint annyiszor bánatában,  hogy  "gyerünk fiam, nézz rám, gyerünk, gyerünk  fiam!

És naná, hogy én a könnyeken keresztül drukkoltam!  Drukkoltam azért a "nézésért, azért a mosolyért! Szinte én is motyogtam, hogy "gyerünk Efe, nézz rá! "  Nézz apádra Efe, csak egyszer, hadd legyen a szíve mélyén boldog.......

(  Ugyanígy jártam illet meghatott   anno,  Kerem Bürsin  az "Ez a város követni fog téged"  mozifilmjének utolsó kockáinál. Vagy Ibrahim Celikkol "Sadece Sen", Csak Te c. mozifilmjének az utolsó jelenetében, amikor a vak lánnyal egymásra találnak.)  

Csodálatos film! Olyan alakítással mindkét főszereplő részéről, hogy elfogytak  a dicsérő szavak  Ők viszont szavak nélkül, az arcukról minden érzelmet  olvashatóan játszották igen nehéz szerepüket. És gondolatban megköszöntem azoknak a csodálatos embereknek a remek fordítást, akik a szabadidejüket arra áldozzák, hogy Mindenki örüljön, boldog legyen, hogy magyar fordításban részesül a film kapcsán.


Szerettem volna ezt filmet és amit gondoltam, leírtam megosztani itt a fórumon.  Ha valaki már látta, vagy megnézi majd, kiváncsi lennék a véleményére, köszönettel venném, ha megosztaná velem.. 
( Megpróbáltam két linket is feltenni könnyítés céljából, hátha valakit érdekel a film és ne kelljen keresgélnie?!

Ha nem sikerül, vagy elrontottam valamint, elnézést érte!)

 

További szép estét kívánok Mindenkinek!
http://videa.hu/…/gyerunk-fiam-hadi-be-oglum.mp4-2018-film-
https://videa.hu/videok/film-animacio/gyerunk-fiam-hadi-be-oglum.mp4-2018-film-kivanc-gkO2FAxSEa2vLdky?fbDZNFCzUfb3hnecQl4clid=IwAR37M1mtcZLWMWCpKQw5Z9rEYY55ZMv71_wupzCJ_0

nkrisz308 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 569

 

Én is több olyan szót hallottam, véltem felfedezni benne, aminél azt feltételezem, hogy más nyelvből származhat. Akkor ezek szerint jól hallottam.

Előzmény: Ilhilla (568)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.28 0 0 568

Én pl. több németül ismert szót is hallottam már! Érdekes nyelv ez a török!

Előzmény: nkrisz308 (567)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.01.27 0 0 567

Én is szép lassan megtanulok jó néhány török szót. Legalábbis kiejtés szinten. Pl. csodálatos/gyönyörű, vagy kérlek, jó étvágyat, viszlát stb.

De pl. a Végtelen szerelemben elég sokat emlegetik jó néhány író mondását/ írását.

És tetszik hogy elég sok filmben bemutatták a henna szertartás. 

Tehát ezek a sorozatok kicsit megismertetik velünk a török népet és a török hagyományokat.

Előzmény: Ilhilla (562)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.01.27 0 0 566

Kedves Ilhilla!

 

Itt mindenki már szép lassan nagymama korba kerül.... vagy már az is. De azért mi is el-el "csábulunk" egy-egy helyes színész iránt, és elkezdünk iránta rajongani, mert a szívünk és a lelkünk  fiatal maradt. És igen, megértem, ha elismeritek, hogy anno megért volna egy-két ajtócsapkodást...

 

De arra jöttem rá, hogy sokszor nem is a személy iránt rajongunk, hanem azért akit megszemélyesít, illetve maga a történet ejt rabul minket, és ezáltal eszünkbe jut a fiatalságunk is. Persze nagyon kell hozzá egy helyes szimpatikus színész, akinek az arcjátéka annyira jó és kifejező, hogy minden érzelmet el tud játszani. Szerintem Can Yaman ilyen. Most a Mr. Wrongban is ezt látom. Nekem tetszik ebben a sorozatban, és szép lassan eljutunk már olyan részekhez ahol visszafogásra kerül az izmok mutogatása és inkább a színészi játéka, és az arcjátéka, az arcával történő érzelmek kifejezése kerül előtérbe. 

Jó lenne ha mégis meg tudnád nézni ezt a sorozatot, és akkor kíváncsi lennék hogy Te látod, tetszik-e neked (így felöltözve). Bár itt a hajviselete más, mint a Szerelem ízében, de azért nem rossz szerintem ez sem. Igaz azt írtad romás a frizurája, de nem lehet hogy inkább a romák kezdik a divatos frizurákat viselni?

Mint ahogy lentebb írtam, a sorozatbarát hozzáféréssel kezdek dúskálni a filmekben. Így ha valami jót megnézek majd írok róla.

 

Csak olvasó_vagyok  is ajánlott lentebb egy török történelmi sorozatot. Annak az első évadja fent van a sorozatbaráton. Elkezdem majd nézni és írok róla nektek!

 

Kedves lhilla! Írogass nekünk nyugodtan, és ha a véleményed, de mégis ellentétes a miénkkel, az sem baj, azt is írd meg nyugodtan!

 

És persze nagyon kíváncsi lennék a pasik véleményére a török színésznőkkel kapcsolatosan, hiszen rengeteg szép színésznőjük van!

 

 

További szép estét!

Kriszti

Előzmény: Ilhilla (561)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.01.27 0 0 565

Drága Kleo!

 

Megnézegettem amiket feltettél.

Köszi szépen.

Nem hiába vagyunk oda érte, ez a kép is azt bizonyítja, mennyire helyes...

Persze nekem is a fiam lehetne, de ha jó képű akkor azt azért el kell ismeri.

Viszont pont azt néztem, hogy ahogy mosolyog nála is a szeme sarkában sok ránc jelenik meg, éppen úgy ahogy a férjemnél.... 

Előzmény: kleo777 (560)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.01.27 0 0 564

Drága Kleo és Barrix!

 

Nagyon szépen köszönöm a részletes leírást, és természetesen a lehetőséget, hogy rengeteg filmet megnézhessek. Sikerült behívnom filmeket, így most átadom magamat az élvezetnek és élvezkedem....dúskálok a filmekben.

 

Néztem, hogy támogathatom az oldalt. Szerintem a hétvégén küldök támogatást, hiszen a sok fordítás rengeteg munkát igényel.

Itt meg tudtam nézni a Sen Cal Kapimi Te csengess az ajtómon sorozat 20. részét normális fordítással. Nagyon vágytam rá, így most nálam teljes a boldogság! Megnéztem a 27-ik részig. A 28. részbe is belenéztem és azt gondolom kezdik elnyújtani a sorozatot.

Nem tudom hogy hány részesnek tervezik... Remélem nem bonyolítják túl...

 

Igyekszem minél előbb nagyra nőni és meghálálni a kedvességeteket!

Kleo!

Nagyon várom a privát próba üzidet! De persze még Szasza sem jelentkezett!

 

Szép estét!

Kriszti

 

 

 

 

Előzmény: kleo777 (559)
barrix1 Creative Commons License 2021.01.27 0 0 563

Kedves Kleo, nagyon jól és részletesen leírtad a sorozatbarátos tudnivalókat, reméljük, Kriszti, nem adod fel, és találsz valami néznivalót. Én még most is ajánlom a Dogdugun ev Kaverindir, Szülőházad a sorsod sorozatot, Demet Özdemirrel és Ibrahim Ceklikkollal. 

 

Közben befejeztem az Ez a város követni fog téged-et, bár az utolsó előtti részekben már nagyon túlzónak találtam, hogy a főszereplők egy részen belül kb.3-4-szer sértődtek meg és vesztek össze, majd békültek ki egymással, így aktuális volt, hogy befejezzék. Kerem Bursin jó volt benne, de a lányt játszó színésznő is tetszett+ Ali apja. 

 

Aztán, hogy folytassam az Ibrahim Celikkolos sorozatokat, belekezdtem a Merhamet címűbe, amit 2013-14-ben forgattak, negyven valahány részes, a 11.-nél tartok, nagyon tetszik. Egy nagyon szegény és nagyon okos, de nyomorúságos családból való lány, és egy gazdag fiú története, sok idősíkban. Nagyon jó eddig a történet, keverednek a szálak. 

 

A Bridgertonon kívül még ajánlanám az Emily Párizsban című sorozatot, ez csak 10 rövid rész, kedves, vicces, feliratos. Egy amerikai marketinges lány kalandjai a párizsi leányvállalatnál. Illetve még jó kosztümös: Sanditon, ez egy évad, de talán folytatni fogják. 

 

Az én igazi kedvencem viszont a This is us, Rólunk szól. Az 5. évadban tarunk, még egy évad lesz belőle. Ez egy olyan sorozat, amin többször sírtam, és az 5 évad alatt talán 2-3 rész volt, amire azt mondtam, hogy nem annyira tetszett. Csak annyit írok, hogy családtörténet több idősíkban, a 80-as évektől napjainkig, sőt a jövőben is. Az első részt imádtam: 4 embernek egy nap van a születésnapja, 4 helyszínen, és a végén valahogy összefutnak a szálak. Az első 1-2 évad szinkronos azt hiszem, utána meg beszippant, és nézed feliratosan simán. 

 

 

Előzmény: kleo777 (559)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.27 0 0 562

Kedves nKrisz!

 

Köszönöm amit írtál, továbbá az Eper illata c. sorozatba ígérem, bele fogok nézni. Nem baj, ha feliratos, mert a török nyelvet kezdem megszokni!

Érdekes pl., hogy ők az "apa" szóra azt mondják "baba", gondolom, ez egy becéző forma, mint nálunk az "apuska".

 

A Csodadoktor sorozatba most kissé belefáradtam, a 21-22. rész nagyon "tömény" volt, megtapasztalhattam, milyen "fura nép" is a török, ha sokan összeverődnek és mindenki egyszerre beszél  kiabál, magából kikelve. Az orvosi dolgokban pedig sok hibát fedeztem fel, ezért félretettem a nézését. 

 

Ha lesz véleményem az Eper illata sorozatról, jelezni fogom.

Előzmény: nkrisz308 (556)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.27 0 0 561

Kedves Szasza!

 

Természetesen a "plátói szerelem" kifejezéssel nem akartalak megbántani (A szerelem íze sorozatban nekem is annyira megtetszett, régen voltam ennyire lelkes színész iránt. Én sem vagyok "mai lányka", de anno egy ilyen ffi. "megért volna pár ajtócsapkodást", még "plátói szinten" is. Ugye érted, mire gondoltam?)

 

Utána viszont kiábrándultam, nem tetszett, ahogy kigyúrta magát és a színészi játéka sem fogott meg, ezért a következő sorozatot már félbe is hagytam. Emiatt nem is jöttem a fórumra és olvasni is ritkán jöttem.

Előzmény: Szasza0503 (557)
kleo777 Creative Commons License 2021.01.25 0 0 560

Kedves Fórumozók!

FIGYELEM! Az alábbi bejegyzés CAN YAMANRÓL szól, csak az olvassa, akit érdekel!

 

Miért is róla? (kérdem Defnével.) Mert kedvencem az EK óta, noha azt a szintet elérni sem előtte, sem utána nem tudta,(szigorúan csak szerintem) de mindenképpen nagyon karizmatikus személyiségnek tartom, folyamatosan fedezhetőek fel új oldalai, nemzetközi porondra lépett, mindig történik vele, körülötte valami extra - , és mindez engem kikapcsol és szórakoztat, s ha valami érdekeset találok, már semmiség, hogy ide is feltegyem, mert az is szórakoztat.

Tudom, van, aki szintén érdeklődéssel nézegeti ezeket a híreket, van, aki nem.

 

Ez a török sorozatoknak becézett fórum egy nagy közös játszótér és az lenne az ideális, ha minél sokszínűbb lehetne! Mitől is lehet színesebb (kérdem megint Defnével) Ha ki - ki behozza ide kedvenc játékszereit! (Erre már vannak jó példák!) Legyen az film, sorozat, kedves szereplő, érdekes információ, kép, link, ajánlás -, valójában úgy lenne élőbb, pörgőbb, sokszínűbb a fórum. És akkor nem billenne egy oldalra a mérleg! Mert, akik itt aktivitást mutatnak, azok többnyire ugyanazokon a C Y  sorozatokon "szocializálódtak" a török sorozatokra. És az aréna annál izgalmasabb, minél több egyedi vonásokkal rendelkeznek a játékosok. Itt minden kedvenc jól elfér!!! 

 

Na, de rá is térek a török sorozatok igencsak megosztó, de manapság világszerte vitathatatlanul népszerű sztárjára,

Can Yamanra, aki az én kedvencem.

A Saf Magazin legújabban egy egész számot szentelt neki:

https://en.calameo.com/read/006572566e3e48e59c4f3

 

Can Yaman már Olaszország felé tart, elkezdődik ugyanis a Sandokanra való felkészülés időszaka, rövidesen lovagló és vívó leckék várják a színészt…..

Másrészt a De Cecco tésztamárka alig két hete forgatott reklámfilmjei után (ez itt az első):

https://movieplayer.it/news/can-yaman-spot-pasta-de-cecco-diretto-ferzan-ozpetek-video_92884/

 

úgy hírlik, továbbra is tart az együttműködés Ferzan Özpetekkel. Sőt!  Már tudni vélik: Can Yaman részt vesz a híres rendező Tudatlan tündérek -Le Fate Ignoranti c. 8 epizódos Tv sorozatában, mely a rendező 20 évvel ezelőtti, azonos című nagysikerű, sok díjjal kitüntetett mozifilmjének nyomán, de sok-sok változtatással készül. A sorozatot áprilisban kezdik forgatni.

 

A Tudatlan tündérek mozifilm magyarul:

https://www.youtube.com/watch?v=duII_4hlgwU

Kiindulópont: Antonia és Massimo a középiskola óta szeretik egymást, és több mint egy évtizede élnek boldog házasságban egy elegáns, római kertvárosi villában. Massimo azonban meghal egy autóbalesetben, Antonia pedig mély gyászba zuhan és képtelen rendes kerékvágásba zökkenteni életét. Aztán megpróbál kiegyezni a veszteséggel, kezdi átvizsgálni a férfi holmijait, és közös életük emlékei után kutatva rádöbben, hogy férjének szeretője volt. A felfedezés felrázza bénultságából, és nyomozni kezd az ismeretlen után. Csak egy vezetéknevet és egy lakcímet tud, de ez is elég ahhoz, hogy eljusson a házhoz, ahol újabb meglepetés éri...

 

  

Pár napos hír az is, hogy C Y meghívást kapott Amadeustól, a Sanremo dalfesztivál főszervezőjétől, a 2021. március 2-6 között megrendezésre kerülő 71. dalfesztiválra, melynek helyszíne hagyományosan az Ariston színház lesz.  Can más hírességek, sztárvendégek társaságában fellép a színpadon Amadeus vendégeként. A nagy múltú eseményt idén nagy valószínűséggel csak közönség nélkül, online közvetítéssel oldhatják meg, de a program megtartásáról nem mondtak le.

 

Sanremoval kapcsolatban Can Yaman megosztott egy utalást a fiatalon elhunyt olasz énekes Luigi Tenco (1938-1967): Mi sono innamorato di te – Szerelmes lettem beléd…. c. dalára. Tenco, a fesztivál idején történt, feltételezett öngyilkossága után a szerelem és a kétségbeesés ikonja lett. Halálának valódi okai még mindig nem egyértelműek. Most a rajongók egy része úgy véli, a dal Diletta Leottának (is) szólhat….

 

Itt nézhetitek a klipet, hallgathatjátok meg Luigi Tenco szépséges dalát (aki a nálunk is ismert Adriano Celentano, Bobby Solo, Gianni Morandi stb. kortársa volt). Most meghallgattam még ezen felül pár dalát, igazi szép, érzelmes lírai olasz dalok, de nekem is a CY által közzétett dal tetszett legjobban:

 

https://www.youtube.com/watch?v=D9-QnEVcYR4

 

És egy összeállítás Luigi Tencoról, akinek Dalida volt a szerelme:

https://www.youtube.com/watch?v=OthQgtchWIs

 

Szép napokat Mindenkinek!

kleo777 Creative Commons License 2021.01.25 0 0 559

Szia Kriszti!

 

Azt nem tűrhetjük, hogy végre kezedben van a Sorozatbarát kulcsa és nem tárul fel az aranybánya ajtaja! Én is sokat szenvedtem vele az elején, bizonyos filmektől el is álltam, mert annyi förtelmes reklám zúdult rám.

Az a jó viszont, hogy az epizódokat gyakran nemcsak egy, de több megosztóra is feltöltik, és nem mindegy, melyiken nyitod meg, mert különböző mennyiségű és tartalmú reklámok dőlhetnek egy-egy megosztó használata során. (Eleve az a legjobb, ha telepíted a Pure motiont.)

Az a tapasztalatom, a legjobb megosztók természetesen a Youtube, a Videa, az Ok.ru, de nekem jó még a Vidstore.me, Vidoza.net is. A többitől ma is óvakodom.  Sokszor látod a megosztó mellett a Tipp! felhívást, ha van ilyen, akkor azt használd! Az biztonságos és jóval kevesebb a reklám. (Eleve, ha a Youtubon, Videán fenn van az epizód, nem is kell használni a Sorozatbarátot, mert közvetlenül elérheted a Google-ból, és akkor tulajdonképpen ezt a hatalmas gyűjteményt csak tájékozódásra, sorozatválasztásra használod, de arra is kiváló.) 

 

De most olyan sorozatot nézzünk, ami csak a Sorozatbaráton keresztül érhető el, egy olyat, ahol másik nagy kedvencünk, Ibrahim Celikkol szerepel, Ő és a történet is nagyon ütős!

Fekete fehér szerelem – Siyah Beyaz Ask - 32 részes

 

Mivel idegen az oldal, bocsi, de kezdjük a legelején. Belépsz a jelszavaddal a sorozatbarat.club oldalra. Rákattintasz a Sorozatok fülre, (9699 sorozatot mutat) ezzel kinyílik a lehetőségek tárháza, lehetőséged van témák vagy gyártó nemzetek szerint keresni benne, de konkrét címre is. Én szeretem időnként átpásztázni, milyen újabb sorozatokkal gyarapodtak a törökök (vagy mások). A nemzetek közül tehát most kiválasztod a törököt, és betöltődnek alfabetikus sorrendben a sorozataik. Látod, négy oldalon keresztül kb. 200 közül választhatsz!  A Fekete fehér szerelem címére kattintva megmutatja, sorban az epizódokat, nyilván az elsővel kezdesz. Ha kiválasztottad, három megosztót ajánl fel az epizód megnézésére és a Vidstore.me mellett ott van a Tipp! tehát, ezt a videót érdemes elindítani. A video megtekintése gombra kattintva betöltődik egy reklámoldal (valószínűleg ettől nem tudsz továbblépni) a bal felső sarkában azt látod: adf.ly, a jobb felső sarokban pedig számol visszafelé, majd megjelenik a SKIP AD felirat, ha megjelent, rákattintasz, és betöltődik a Filmóriás, minden epizódot ezen keresztül nézel. A megosztón ekkor már megjelenik a videó is, de van, amikor még további reklámoldalak ugranak fel, amiket be kell csukogatnod, mindaddig, míg végre tisztán csak az epizód videóját látod és akkor indul is. Gyakran akkor is betöltődik reklám, amikor már az epizód videójára kattintasz, de  mindig zárd be a felugró reklámokat, hogy be is záruljanak, ebben segít a Pure motion és persze eleve kevesebbet enged át, csak azokat, amiből a Sorozatbarát fenntartja magát. 

 

A Sorozatbaráton ezt tanácsolják:

A Sorozatbarát oldal szépen fut Chrome böngészővel és Pure motion kiegészítővel!

Kérjük ne használj reklámblokkolókat az oldalon, mert azokat a reklámokat is letiltod, melyekből az oldal fenntartja magát és te is ingyenesen nézhetsz/válogathatsz több ezer sorozatból. Köszönjük !

Chrome böngésző :

https://www.google.com/intl/hu_hu/chrome/

Pure motion kiegészítő :

https://chrome.google.com/.../jmkaieepcjnofkicafdelmdpigj...

 

Bízom benne, hogy most már elindul és jól szórakozol a Fekete fehér szerelem / vagy más számodra vonzó sorozaton!

 

Puszi!

Ne add fel! Szólj, ha valahol elakadsz!

nkrisz308 Creative Commons License 2021.01.25 0 0 558

Kedves iIhilla!

 

Még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ha még nem láttad nézd meg az Eper illata sorozatot! Ebben Demet Özdemir játszik, és nem szerepel benne Can Yaman!

Ha hasonló történetek tetszenek Neked is , mint nekem, akkor ezt biztosan szeretni fogod. Sajnos feliratos.

Ha megnézted kíváncsi lennék a véleményedre.

Ugyanígy Elhaym1-nek is javaslom hogy nézze meg,  és természetesen az ő véleményére is kíváncsi lennék.

 

Ha megnéztétek, kérlek írjátok meg a véleményeteket!

Előre is köszi!

Előzmény: Ilhilla (554)
Szasza0503 Creative Commons License 2021.01.25 0 0 557

Szia Ilhilla Kedves!

Én is válaszolnék leveledre. 

Sőt, nekem átjött az egy-két irónikus megjegyzés is, mint a "  Tudom, hogy ez a fórum elsősorban Can Yaman "fanok" fóruma (szinte mindenki róla áradozik)...."

 Ez való igaz, hogy áradoztunk a színészről, hiszen a világ is felkapta Őt. De ez az a fórum volt, ahol szinte barátilag beszéltük meg és fogadjuk el egymás véleményét,  még akkor is, ha nem egyezik. Való igaz, hogy vénségemre én is áradoztam Can Yamanról, de te már az elején a fórumra írt mondatoddal jelezted felém, hogy  Ez már nem is "rajongás", hanem "plátói szerelem! " (Ezt többször fel is hoztam, hogy igen, ez anno nem esett jól!)

 

De amint látod, pont a plátói szerelem kapcsán jogot formáltan arra a későbbiekben, hogy Can Yamant bíráljam is.

Sőt, azt is szép lassan megbeszéltük itt a barátaimmal, hogy kezdünk megcsömörleni a török sorozatoktól.

Node, szóra sem érdemes az egész!  Hiszen lényeg, hogy világbéke van!

Egyébként sem koptatom  tovább a klaviatúrámat, mert Anolia kedves ( akivel talán hasonló korosztályt képviselünk)  Ő megírta   már előttem azt, amit hajszálpontosan az én klaviatúrám is lekopogott volna! 

Azaz, személy szerint soha nem voltam egy rajongó típus. És én is a korom miatt sem fogok a fiaimnál (lassan már az unokáknál is) fiatalabb srácok iránt rajongani! Egyetértek Anoliával abban is, aki azt mondta neked, hogy ezt meghagyjuk a fiatal lányoknak!

A többiről már tényleg nem írok véleményt, hiszen felesleges, megírták helyettem.

Ami még feltűnt (lehet, hogy csak nekem????!!!). de olybá tűnt minden, mintha egy személy írta volna a két nicknéven a Can Yaman féle véleményt??!! Ha nem így van, én is azt mondom, hogy mea culpa, hiszen mindenki tévedhet, szerintem.


További szép napot!

(Megjegyzem, hogy nem minuszoltalak, nem az én műfajom!)

Előzmény: Ilhilla (548)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.01.25 0 0 556

Kedves Ilhilla!

 

Te érted félre! Ne kérj bocsánatot, nem kell!

 

Szerintem nem vettük a szívünkre (én legalábbis nem) amit írtál.

Különbözőek vagyunk. Van aki szereti annyira Can Yamant,  hogy minden filmjét szívesen megnézi , akár egyszerre is, van aki nem.

Ezért szerintem jó is hogy több csatorna van, így mindenki válogathat kedve szerint.

Ahogy írtam az előbb, én  már régen nem nézem az RTL Klubot és a TV2-t a sok olyan műsor miatt ami engem most nem érdekel. Más meg ezeket alig várja esténként.

Sajnos későn érek haza a munkából, így ezeken a csatornákon futó sorozatokat nem tudom megnézni.

 

Én például ezért örülök most a török sorozatoknak és filmeknek, mert számomra ezek jelentenek újdonságokat és most ezeket nézem szívesebben.

 

És nyugodtan kritizálj bár mit. Azért van a fórum, hogy megosszuk egymással!

Előzmény: Ilhilla (554)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.01.25 0 0 555

Drága Szasza!

 

 

Várni fogom, és készülök rá!

 

Visszatérve a korábbi leveledre amelyben magadról írtál: Légy mindig ilyen!

Azt hiszem már az elején éreztem , hogy Te ilyen Drága nagyi lehetsz!

Ha sokkal több ilyen típusú ember lenne köztünk, akkor szerintem jobb lenne a világ!

Egyébként lehet hogy sokkal több ilyen ember van, csak a mai rohanó világban nem érünk rá egymással foglalkozni, és ha valaki kedvességgel fordul felénk hajlamosak vagyunk negatívan reagálni, pedig nem kellene!

 

Szép napot!

 

Sok-sok puszi Neked!

Előzmény: Szasza0503 (537)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.25 0 0 554

Kedves Mindenki!

 

Nem akartam senkit megbántani Can Yaman kritizálásával, sajnálom, ha így ment át a kritikám. Tulajdonképpen a Life tv a "hibás", hogy megcsömörlöttem!

Bocsánat!

Ilhilla Creative Commons License 2021.01.25 0 0 553

Én a TV2-n kezdtem nézni a "Csodadoktor" c. sorozatot, ami valójában "Dr. Murphy" címen -mint amerikai sorozat- már ment az RTL-en, de ott egy idő után meguntam.

Kicsit utána olvastam és megtudtam, hogy eredetileg egy koreai filmsorozat az alapja.

 

A Csodadoktorban először a főszereplő autista orvos alakítását "bohóckodásnak" tartottam, de utána megfogott az egész és most ott tartok, hogy már eredeti nyelven, magyar felirattal nézem a net-ről (tegnap 3 rész fért bele az időmbe, mert egy-egy epizód több mint két órás).

Nos, ebben a sorozatban szerepel Onur Tuna is, aki egy sebész főorvost alakít és a külseje, az alakítása megfogott, de a többi színész is mesteri! Az egyik epizód alatt már nem bírtam és vele együtt sírtam!

Igaz, a port.hu-n gagyinak tartják ezt a változatot, de szerintem emberileg sokkal jobb, mint az amerikai változat, az érzelmekre helyezi a hangsúlyt, amellett, hogy vannak vidám epizódok is.

Az autista orvos testi-lelki fejlődését is érdemes figyelni, hogyan válik egyre inkább szerethetővé és mások által is elfogadhatóvá (arról nem is beszélve, hogy a gyermekkori visszaemlékezések is szívfacsaró élményt nyújtanak).

 

A Life tv-ből kiábrándultam, annyira "erőszakos módon" tolják Can-t és a filmjeit, egyben zavaró is, hogy hol ebben, hol abban szerepel és egyszerre adják.

 

Néztem az RTL-en pl. az "Egy csodálatos asszonyt", de abbahagyták (de nem toltak ki velem, ami érdekelt, megnéztem a youtube-n).

 

Most -inkább csak hallgatom- az Igéret c. sorozatot, nem lenne rossz, de megnéztem, annyira hosszú, hogy tudom, le fogják venni a műsorról.

Előzmény: Elhaym1 (549)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.01.25 0 0 552

Kedves Kleo!

 

Nem jutottam előbbre a Sorozatbaráton.

Ha tudsz valami jó sorozatot ajánlani, amit ott láttál és megnézhetnék, akkor megpróbálok rákeresni.

Ha az sem jön össze, akkor jelentkezem, hogy nem megy. Az eddigi próbálkozásaim kudarcot vallottak, egy sorozatot sem tudtam elindítani.

 

Előre is köszönöm!

 

 

Puszi

 

Kriszti

Előzmény: kleo777 (543)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.01.25 0 0 551

Kedves Fórumtársak!

Kedves Ilhilla!

 

Örülök, hogy hosszú idő után  ismét jelentkeztél.

Igazad van abban, hogy ezen a fórumon sokan szeretik Can Yamant, de nem csak őt!

Ha megnézed a lentebbi írásokat, akkor láthatod, hogy szeretjük Burak Özcivitet, Kerem Bürsint, Kivanc Tatlitugot, stb

Nekem is a Szerelem ízében tetszett a legjobban Can Yaman. Szerintem azt a karaktert sokkal nehezebb megformálni, mint a többi szerepét amiben játszott.

Engem a sztori is sokkal jobban megfogott, jobban szerettem, mint a többit. Ezután jön csak a Bay Yanlis, ahol bár kigyúrt, de legalább nem hosszú a haja, és valahogy más.

Természetesen az Álmodozóban is vannak nagyon szép jelenetei. Ott is lehetett őt imádni.

 

A Bay Yanlisba szerintem nagyon helyes a séf Serkan Tütüncü. Szerintem van olyan jóképű, mint Can Yaman.

Nekem nagy kedvencem, és szerintem jobb képű Can Yamannál Burak Özcitit. Bár ő inkább arab pasinak néz ki a sötét hajával és szemével, de nekem nagyon bejön.

Nem tudom, hogy láttad-e a Végtelen szerelem (Kara sevda) sorozatot. Nagyon hosszú. De így néz ki Burak Özcivit:

https://hu.pinterest.com/pin/39195459246213989/

Ugyanakkor ebben a sorozatban  szeretem Ayhan Kandarlikot alakító Kerem Asilikot és a Leylát alakító ZerrinTekindor színésznőt. Szerintem annak ellenére hogy már 50 év felettiek helyesek és szimpatikusak.

 

Azt mi is látjuk milyen sokat jelent egy színész életében az idő. Can Yaman az Elsöprő szerelemben még nagyon fiatal. Talán itt a leghelyesebb, de ahogy látjuk az évek alatt sokat változott. Ahogyan mi is változunk. Szerintem mi is a legjobb formánkat a 25-35 éves kor között hoztuk. Akkor voltunk a legszebbek, leghelyesebbek....

A színészeknél nagyon számít hogy milyen hajfrizurát kell viselniük, milyen ruhákba öltöztetik őket, és milyen szerepet kell eljátszaniuk. Szerintem mi ketten (mivel a szerelem ízében tetszik a legjobban Can Yaman) hasonló típust kedvelhetünk.

 

Most nagy kedvencem lett a Sen Cal Kapimi (Te csengess az ajtómon) sorozat. Újra elkezdtem nézni és már a 27 résznél tartok. Sajnos a 20. rész nincs automatikus felirattal sem ellátva, így azt ki kellett hagynom (de fontos rész), azonban így is tovább néztem és nem tudtam abbahagyni. Ebben Kerem Bürsin játszik!

Nagyon izgalmaz lett a 22 résztől.... Talán neked is tetszene, ha gondolod nézd meg.

 

Nézegettem a fórumokat és azt láttam hogy mennyien nézik a mostani magyar sorozatokat és mindenféle magyar gyártású szórakoztató műsorokat. Régen 10 évvel ezelőtt én is néztem őket, de most

érdekes, de engem ezek valahogy nem érdekelnek, nem fognak meg. Egyet sem nézek meg belőlük. Ugyanakkor azt gondolom, hogy akik ezeket nézik, azok nem nagyon nézik a török sorozatokat.

 

Rákerestem a színészre akit írtál. Egyből Sandokan vagyis Kabír Bedi jutott róla eszembe.... Nagyon szép szeme van...

 

Ha tudsz jó sorozatokat és jó színészeket ajánlani, tedd meg nyugodtan, szívesen fogadjuk!

Egyébként szoktunk másról is írogatni itt a fórumon, nem csak a török sorozatokról és Can Yamanról....

 

Szép napot!

 

 

Előzmény: Ilhilla (548)
Anolia Creative Commons License 2021.01.25 -1 0 550

Kedves Ilhilla!

Valamit nagyon félreérthettél, szerintem ez a fórum nem ez a fórum, amire Te gondolsz.

Ez a török sorozatok fóruma és nem a Can Yaman "fanok" fóruma. Persze, hogy most minden róla szól, hiszen a Life tv-re "költözött"az este leadott filmjeit feliratosan láthattuk, most van először lehetőség arra, hogy szinkronizálva nézhessük.

Én leglábbis nem érzem magam Can Yaman rajongójának, bár való igaz, hogy mostmár a tv-ben leadott összes filmjét láttam, de Te is bizonyára régóta követed az itt leírtakat, majdnem mindenki a Szerelem ízével kezdte a török filmsorozatok nézését és ösztönzött arra, hogy a többi filmjét is megnézze. 

Ha a legutóbbi írásokat elolvasod, akkor láthatod, hogy szinte mindenki sokkal kritikusabbá vált Can Yaman kinézete és színészei képességeit illetően. 

Ez a "nagy rajongás" Can Yaman iránt csak addig fog tartani, amíg be nem mutatnak egy másik török filmsorozatot, egy másik jóképű, fiatal török színésszel.

Nekem a tableten minden bekapcsoláskor jöttek az értesítések Can Yamanról  és a török filmsorozatokról, zenékről, ételekről, mivel ezekben a témákban kerestem a legtöbbet. De csak addig míg le nem tiltottam.

Én ugyanúgy megnézem mások filmjeit, sőt az utóbbi években a tv-ben leadott sikeresnek ítélt filmeket is megnézem, mindegyiknek  más férfi a főszereplője.

Én személy szerint soha nem voltam sem zenész, sem színész rajongója, ha valami tetszik azt elismerem, de korom miatt sem  fogok a fiamnál lényegesen fiatalabb férfi iránt rajongani.

Ezt meghagyom a fiatal lányoknak.

Persze nyilván érdekel, hogy milyen filmben fog szerepelni Can Yaman, ki lesz a partnere, stb, de ugyanígy érdekel más színészek filmjei is.

 

Az, hogy időlegesen török sorozatokat nézek, nézünk, ennek oka valószínűleg az, hogy Can Yaman filmjeiből megismertünk egy más világot, egy más környezetet, megváltoztak az igényeink. Én már annyi amerikai filmet, sorozatot megnéztem, hogy nem vagyok rájuk kíváncsi egy ideig. Évekig néztem a tv-ben milyen házat vegyünk, hogyan alakítsuk át, amerikai és ausztrál módon, hova érdemes költözni és uj életet kezdeni, mit és hogyan főzzünk, süssünk, milyen menyasszonyi ruhát vegyünk, mi és hogyan készül és még sorolhatnám. Néztem a Való Világokat, most van először, hogy nem nézem. Hónapok óta nem néztem amerikai filmet, az utoljára  látott film a Candice Renoir 8 évadát néztem, meg, ami hasonlóan a török filmekhez, egy kis szerelmi limonádé egy kis bűnüggyel fűszerezve, de ezt is a Moziklubban, reklámmentesen.

 

Az általad említett ONUR TUNA  szintén jelenleg egy jóképű fiatal férfi színész, vele még nem láttam filmet, bár a listámon szerepel a Yasak Elma és a Mucize Doktor is, de mostanában inkább a régebbi filmekből válogattam.

 

Jelenleg a Piszkos pénz, tiszta szerelem (Kara Para Aşk)  filmsorozatot nézem, tegnap éppen megállapítottam, hogy Engin Akyürek legalább olyan vonzó férfi, mint Can Yaman, Kıvanç Tatlıtuğ Kerem BürsinAlp Navruz, Burak Özçivit stb. 

 

Lehet választani... kiről nem lehetne írni?

 

Előzmény: Ilhilla (548)
Elhaym1 Creative Commons License 2021.01.24 -4 0 549

Én nem rajongok Canért. Egyik sorozata sem jött be és mint férfi sem. Jobban szeretem az olyan sorozatokat, mint az Anya, AZ én lányom.

 

Onur Tunától melyik sorozatot ajánlod? 

Előzmény: Ilhilla (548)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.24 -3 0 548

Kedves Fórumozók!

 

Tudom, hogy ez a fórum elsősorban Can Yaman "fanok" fóruma (szinte mindenki róla áradozik). Nekem pl. a "Szerelem íze" nyújtott emlékezetes alakítást a részéről, a többi sorozatban vagy a kigyúrt teste, vagy a "romásra" nyírt haja és bajusza nem tetszett (ezért nem is néztem). Van egy roma férfi ismerősöm (nagyon jóképű), pontosan így néz ki.

 

Mivel ez a topik török sorozatokról szól, engedjétek meg, hogy felhívjam a figyelmeteket ONUR TUNA török színészre, aki legalább annyira jóképű, mint Can, talán még magasabb is és kék a szeme, továbbá rendkívül jól alakít!

kleo777 Creative Commons License 2021.01.24 0 0 547

 

Kiegészítésként itt jön egy friss internetes cikk Can Yaman C’è Posta Per te Show-ban való szerepléséről.

A fordítás ugyan nyers, de így még szórakoztatóbb!!!

 

 

Van levél neked, Can Yaman sikítani: őrült hormon, Maria reakciója

 

A török ​​sztár felzaklatja a De Filippi stúdiót!

 

Can Yaman szó szerint megőrjítette az audience Posta per Te női közönségének hormonjait. Amint betette a lábát a program stúdiójába, a török ​​sztárt szenvedélyes, rózsaszínű érzelmek diktálta taps, sikoly és könny uralta el… Valójában a Can mágneses, gyönyörű, amiért meghalni képes, és mérhetetlenül lenyűgöző ... Egy bizonyos ponton, mivel az ováció nem állt le (furcsa módon még az „előadás” előtt is jött, de Yaman nyilván ezt is megengedi), esedékes, hogy a háziasszony, Maria De Filippi közbelép . „Tarthatjuk-e magunkat? Igen ... majdnem ... "- válaszolja magában a páviai műsorvezető, aki egyszer (még egy figyelemre méltó hír) azt látja, hogy a dolgozószoba kicsúszik a kezéből. A király ezúttal, Yaman és ő néhány percig már nem királynő.

 

Miután a női nézők őrült hormonja kissé pihent, Maria végre bemutathatta azt a török ​​csillagot, aki jó olaszként kiemelkedik a Bel Paese-i múltja miatt (serdülőkorának időszakában Olaszországban tanult, megtanulta a nyelvet). A jó ebben az esetben kötelező, tekintve, hogy a kiváló hírességeknek és sportolóknak annak ellenére, hogy évekig olasz földön lógtak, eszükbe sem jut néhány leckét levenni és egy kicsit utolérni (lásd Cristiano Ronaldo, aki még mindig beszél Interjúkban portugál és angol. Oké, hogy gólt szerez, jól a Juventus rajongói számára, de egy kis olasz szó nem ártana) .

 

Térjünk vissza Can-ra: a C'e Posta per Te-nél , az őrült rajongók számára fenntartott hormonfürdő , könnyek és sikolyok után engedelmes engedelmességet tanúsított, a várakozásoknak megfelelően a pálya szélén ülve várta, hogy belépjen a helyszínre. Eközben a fiatal Achiropita elmondta történetét: két évvel ezelőtt elvesztette édesanyját, és nővére, Mária néni nagyban támogatta. Különös köteléket teremtett vele. Hogyan köszönhetek neki? Átadva neki Can Yaman-t egy estére .

És itt van, a sztár, aki bejárta a nagynénje mellé. Érzelmekkel és könnyekkel teli szemek érte. - Egy angyal mellett ülök - kezdte Yaman. És még egyszer:  "A nők nagyon fontosak, semmissé válnék azok nélkül a nők nélkül, akikkel életemben találkoztam". Eközben a csillagért mindenféle bók jár a Twitteren. "Gyönyörű vagy és nagyon jó" - mondják.

Ezután a színész hozományként hozott ajándékai: csészék rólad, nyaklánc elhunyt nővérének fényképével, DayDreamer fekete-fehér holdkövei és egy mobiltelefon személyre szabott öblével. Mrs. Maria, akit nyilvánvalóan a török ​​varázsa győzött, mind mosoly és fél szó volt. A boríték kinyílásának végén a szeretetteljes és intenzív ölelés az unokahúggal.

 

Végül Yaman utolsó „csapása”: „Vedd el, amit akarsz abból, amit viselek” . Maria a kabátot választotta. Tehát Can a harckocsi tetején maradt. A stúdió közönséghormonja megint megőrült. A kör bezárult.

 

Igazán élvezetes volt ez a kis tudósítás ugye?

 

kleo777 Creative Commons License 2021.01.23 0 0 546

FRISS HÍREK CAN YAMANRÓL A TÖRÖK SOROZATOK KEDVELŐINEK!

 

CAN YAMAN MA, JANUÁR 23-án AZ OLASZ CANALE 5 TELEVÍZIÓ SHOW MŰSORÁNAK VENDÉGE VOLT!

 

Második éve CanYaman Maria De Filippi egyik legkedveltebb nemzetközi színészvendége a C’è Posta Per te - Van egy levél Önnek - című show-ban, melyet az olasz Canale 5 sugároz.

(Ez egy egymásra találós, népszerű show, ahol civilek mondják el történetüket és meghívnak a műsorba neves színészeket, akik meghallgatják  és segítenek nekik. )

 

 

Can Yaman belép a stúdióba:

https://www.wittytv.it/ce-posta-per-te/can-yaman-entra-in-studio/

 

A civil vendégek: Akirobita és Mária néni. Akirobita elvesztette édesanyját, és azóta a hozzá legközelebb álló személy Mária néni. Most azt akarja, hogy Can Yaman segítségével köszönetet mondjon neki és meglássa a mosolyát. Can Yaman ajándékot hozott  Akirobita nagynénjének:

 

1: https://www.wittytv.it/ce-posta-per-te/can-yaman-e-il-regalo-per-la-zia-di-akirobita/

 

2: https://www.wittytv.it/ce-posta-per-te/ce-posta-per-can-yaman-2/

 

 

ÉS MÉG TOVÁBBI SOK JÓ HÍR VAN VELE KAPCSOLATBAN, igyekszem fel is tenni......

Anolia Creative Commons License 2021.01.23 0 0 545

Kedves Fórumtársak!

Kedves Kleó!

 

Sajnos a Tiltott szerelem c.filmet abba kellett hagynom, sehol nem találom szinkronizálva. A napokban vettem észre, hogy valamelyik tv csatornán újra adják, hát majd megvárom míg odaérnek, aztán úgyis felkerül a netre. 

Nagyon jó kis film kb. 30. részig láttam, az első részek elég jó minőségben voltak, aztán borzalmas volt, de kitartottam. Nem gondoltam, hogy a 30 . után végeszakad a feltöltésnek.

 

Várok a Fatmagülre is,  a tv-ben befejeződött, remélem  a Moziklubban hamarosan látható lesz. Tudom, hogy  szinkronizálva is megvan a neten, de szeretném a tv-ben látni. Ez a film is tetszett, bár elég régiek, 2008 és 2010-ben készültek. Mindig úgy gondoltam, hogy Beren Saat a Fatmagülben fiatalabb, annyira kislányos, de végül is mindkét filmben nagyon tetszik.

 

Most megint uj filmbe kezdtem. A Fatmagül után kíváncsi voltam, Engin Akyürek más filmjeire is, ezért kezdtem bele a Kara Para Aşk, Piszkos pénz tiszta szerelem c. film nézésébe, ahol Tuba Büyüküstün-nel játszik. Maga a film és a szereplők is tetszenek.

Mostmár láttam annyi filmet, hogy több szereplő is az idők folyamán ismertté vált számomra, némelyik színészt már több filmben is láttam.

 

 

 

Én tegnap újra belenéztem az Álmodozó c filmbe, és Can Yaman titokzatos férfiként azt hiszem mégis ott tetszett a legjobban, igaz szeretem a mosolyát, a film elején még néha mosolygott, aztán egyre kevesebbet. Kár volt elrontani a filmet azzal a sok őrült kiabálással.

 

Az Elsöprő makacs szerelemben egyáltalán nem tetszik, de nem csak ő, hanem az egész film sem. De nézem, aztán ha vége lesz, soha többet bele sem nézek.

 

A Bay Yanlison jókat derülök, sok ismerős helyzet van, amit  az előző filmekből átvettek. De szórakoztató.

 

Kedves Szasza!

Egyetértek veled, valóban az általad is említett fotón Can Yaman elég rosszul néz ki, sokat számít egy kis smink, egy jó frizura, egy jó ruha, egy jó beállítás. És valóban egyre kritikusabban szemléljük a filmjeit, nem csak a játékát de a külsejét is. Én is ezt érzem. Végül is mikor elkezdtem először nézni A szerelem ízében még néhány rész után sem tudtam eldönteni, hogy jóképű e pali, tetszik e vagy sem, persze az idő sokat segített rajta és bár nem tetszett a nagy szakáll az Álmodozóban, mégis ott nézett ki a legjobban.

 

Szerintem a török férfiak elég csúnyák, hamar is öregednek, itt nálunk egy színész 40 éves korára érik be, a törököknél 20-30 éves korukban már főszerpeket kapnak. Találnak egy helyes fiút, rögtön felkapják, szerepeltetik, reklámok, modellkedés, a lányok bomlanak utánuk.

ez már fél siker. Persze lehetnek köztük tehetségesek is, sőt vannak is, de jóképű férfiak és szép nők alap egy filmben.

És ha valaki megkérdezné, kikkel láttam török sorozatokat csakis fiatal jóképű férfiak neveit tudnám felsorolni, na és persze a velük játszó főszereplő hölgyek neveit.

 

Szép napot mindenkinek

 

 

Előzmény: kleo777 (542)
Evajutka01 Creative Commons License 2021.01.23 0 0 544

Kedves Kleo! És Mindenki!

Köszönöm szépen, örülök a híreknek.

 

Pár sort írnék az előző kritikus levelem után, amiben Cant és Özgét szapultam a  Bay Yanlisban.

Most, hogy több részt láttam belőle, kicsit elnézőbb lettem, Kezdem megszokni “Özgűrt” a külsejét, túlmozgását, öltözékét már nem annyira, de hát ez a korom miatt lehet.

Ahogy néz amikor tetszik neki a lány, mindent elmond, meg sem kell szólaljon. 
Özge, kicsit túl szigorú voltam vele, mert azért nem Olyan rossz színész, mint ahogyan írtam.

Ami azt illeti sokkal jobban sminkelik, és öltöztetik, fodrászolják mint a Szerelem ízében.

Meg kell mondjam kezd tetszeni a film, nézhetőbb mint gondoltam és nem értem miért hagyták  abba a forgatást olyan hirtelen.

Kiváncsi vagyok melyik sorozat jön ezek után?

Szerintem kifogynak Can filmjeiből.
Várom a Szandokánt, és kiváncsi vagyok kit választanak Mariannak.

 

Mindenkit üdvözlök, vigyázzatok magatokra Éva

kleo777 Creative Commons License 2021.01.22 0 0 543

Kedves Fórumozók!

 

Barrix drága,

köszönöm az érdeklődésedet, nekem fel van telepítve a Pure motion a Chrome részeként. Szerintem Kriszti az új használó a Sorozatbaráton, és ha Krisztikém, szükséged van segítségre, szívesen megosztjuk a tapasztalatainkat (ugye jól mondom Barrix?)

 

Nagyon élveztem a zenés linkeket, nem ismertem Cem Adrian dalait. Különösen a Fekete-fehér szerelem összeállítás ragadott meg, megint elandalodtam rajta, persze a rég látott képsorok is segítettek.

 

Egyébként nagyon jó, hogy képbe hoztad a Bridgerton családot, mert persze engem sem csak török sorozatok érdekelnek,(sőt) örömömre szinkronos, meg is néztem a 8 részből már négyet, normál egy órásak az epizódok, (mondom azoknak, akik még nem látták) ami nagy előny és valóban, nekem is az az érzésem, mintha egy Jane Austen regény ötvöződne egy mai tinisztorival. (Nem láttam a Pletykafészket, amiről a kritika szólt, de el tudom képzelni.) Ám, semmiképpen nem mondanám, hogy unalmas, most kezd igazán beindulni…pedig ugyanaz a divatos recept, amit a török sorozatokban is láttunk. A felek, bár (eleinte) nem bírják egymást, de valami (mondvacsinált okból) úgy döntenek, elhitetik környezetükkel, hogy együtt vannak,  és addig-addig játszák a szerepüket, míg (minő meglepetés!) valóban egymásba szeretnek….akár a Sen Cal Kapimi, vagy a Bay Yanlis párosa,….ha nem is meglepőek, de jók a fordulatok, csillogó, arisztokratikus a környezet, lenyűgözőek a nagyvilági toalettek, nagyon szórakoztató a házasságpiac ironikus bemutatása. Eleinte ugyan szokatlan a szemnek és az agynak az alternatív 18. század hatalmas rasszkavalkádja, és persze ez egy amerikai sorozat, nem török, így aztán a párok szerelmi akciói is kevésbé szemérmesek, vehemenciában túllőve az idézett kor illendőségén, - de összességében egy mesterien kevert koktél, amit gyorsan és élvezettel fel lehet hörpinteni:) 

 

Itt egy jó kis olasz összefoglaló a herceget alakító ifjú színészről:

 

Regé-Jean Page, a következő James Bond?

https://tg24.sky.it/spettacolo/approfondimenti/rege-jean-page-foto#00

 

Ha van még a tarsolyodban nem török, jó kis sorozat, az is jöhet, (inkább szinkronos, hogy lehessen mellette mást is tenni).

Köszönöm!

 

Szia, jó hétvégét mindenkinek!

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!