Keresés

Részletes keresés

pici mici a pók Creative Commons License 2022.02.12 -2 0 1089

Jaj de meglepő...

 

 

Szijjártó Péter: Nem jöhetnek amerikai NATO-katonák Magyarországra

 

https://index.hu/kulfold/2022/02/10/szijjarto-peter-nato-csapatok-okran-orosz-konfliktus/

 

 

Eklatáns Béla Creative Commons License 2022.02.02 -1 1 1088

A cári Oroszország egyértelműen háborút akart Szerbiával szövetségben a pánszlávizmus előmozdítása érdekében az OMM ellen. Erről győzte meg a háborút egyébként egyedül ellenző Tisza Istvánt a muszka szándokokról tudomást szerzett német hírszerzés. Ennek tudtában meg kelletett volna várnunk, hogy helyzetbe kerüljenek a pánszlávok s letaroljanak bennünket...?

Előzmény: pici mici a pók (1085)
NoNickNo Creative Commons License 2022.01.31 -2 0 1087

Magyarország is felajánlott katonai segítséget a NATO-nak az ukrán helyzet rendezéséhez

 

Kovács Ferenc követés 2022.01.31. 13:27

 

Magyarország elkötelezett az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) iránt – jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter Budapesten, miután fogadta Ben Wallace brit védelmi minisztert. A magyar tárcavezető kiemelte: a haderőfejlesztési programnak köszönhetően a honvédség erős.

Ben Wallace azt hangoztatta, hogy Közép-Európa nem csupán az Egyesült Királyságnak fontos, de a NATO-nak is.

Ha az orosz agresszió invázióba fordulna át Ukrajnában, akkor Magyarország is nagy károkat szenvedne: növekednének az energia- és az élelmiszerárak, a gazdasági nehézségeken túl pedig migrációs nyomás is fenyegetne – mutatott rá a brit miniszter.

A tárcavezetők arról egyeztettek, hogyan tudnák enyhíteni az orosz–ukrán konfliktust – számolt be az MTI. Ben Wallace megjegyezte: el kell kerülni a legrosszabbat. A koronavírus-járvány elleni harc közepette szerinte különösen nagy gond lenne az ellentét kiéleződése.

Laja73 Creative Commons License 2022.01.26 -1 3 1086

Ez maszatolás. Az meg még jó, hogy a románok nem nyávognak, hogy kétszer akkora lett a néhány évtizedes országuk. Hullarablók, a legnagyobbak Európában de tán a világon.

Előzmény: pici mici a pók (1085)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.01.26 -4 0 1085

Valahogy a többi hullarabló nemzet (román, cseh, ukrán stb.) saját tetteiket nemhogy nem tartja annak de még ünnepli is.

 

Mi is ünnepeljük hisz a idézetben Teleki vállalta a bűnösségét noha HORTHY döntése volt. Azt meg ugye mai napig ünnepli a magyar nemzet.

 

Mi meg rosszabbak is vagyunk a romanoknak mer ok nem nyávognak mar 100 éve azon mi lett a saját büszke tettük következménye (mi kezdtük el az 1VH-t az osztrak sogorekkel, de valahogy mindog elfeledjuk, mvagy ha letagadhatatlan akkor mossuk a szennyest hogy nem számít mert amúgy is az lett volna, nem számít mi tettuk az elso hadi lepest...)

Előzmény: Laja73 (1084)
Laja73 Creative Commons License 2022.01.26 0 2 1084

Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet.

 

 

Valahogy a többi hullarabló nemzet (román, cseh, ukrán stb.) saját tetteiket nemhogy nem tartja annak de még ünnepli is. Én már Kádár alatt belefáradtam az önostorozásba, 2022-ben már kimondottan fájdalmas. 

Előzmény: pici mici a pók (1083)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.01.26 -3 0 1083

egy kis történelmi áttekintés...

 

 

Teleki Pál

 

Szószegők lettünk – gyávaságból – a mohácsi beszéden (*) alapuló örökbéke szerződéssel szemben. A nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét.

A gazemberek oldalára álltunk mert a mondvacsinált atrocitásokból egy szó sem igaz! Sem a magyarok ellen, de még a németek ellen sem! Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet.

Nem tartottalak vissza.

Bűnös vagyok.

 

 

 

Budapesti Memorandum elnevezésű nemzetközi szerződést

 

1994. december 5-én, Budapesten írták alá az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) itt megtartott konferenciáján...

A szerződés biztonsági garanciái Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán területi integritását vagy politikai függetlenségét érintő fenyegetés, illetve erőszak alkalmazása esetére vonatkoznak. Ukrajna ennek eredményeként 1994 és 1996 között leszerelte a világon a harmadik legnagyobbnak számító nukleáris fegyverarzenálját.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: nováltás (1080)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.01.26 -3 1 1082

Hogyan is mondta Teleki Pál?

 

 

A magyar kormány Moszkvától nem félti a magyar függetlenséget

https://telex.hu/kulfold/2022/01/26/oroszorszag-ukrajna-nato-csapatok-kivonulasa

 

Az Európai Unió különböző, Magyarország által is elfogadott elvek alapján felálló és működő intézményeit rendszeresen a magyar nemzeti szuverenitás megsértésével vádoló magyar kormány a NATO 1997 után belépett tagjainak védelempolitikai szuverenitását csorbító orosz követelésre eddig nem reagált. A követelés lehetséges hatásairól és a magyar kormány véleményéről megkérdeztük a Honvédelmi Minisztériumot, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, de egyik tárcától sem kaptunk választ. A kérdésnek külön aktualitást ad, hogy jövő hét kedden Orbán Viktor Moszkvába látogat, ahol Vlagyimir Putyinnal találkozik.

pici mici a pók Creative Commons License 2022.01.26 -3 0 1081

" „Az ukrajnai orosz invázió esélye 70 és 90 százalék között van”

Jászberényi Sándor 2022. 01. 26. 10:56

„Ne legyenek olyan illúzióik, hogy az oroszok megállnak Ukrajnánál. Addig nyomulnak majd előre, amíg valaki meg nem állítja őket” – mondta lapunknak adott interjújában Volodimir Omeljan. A  korábban infrastrukturális minisztereként dolgozó, a külügyben hosszú ideig diplomataként tevékenykedő politikus beszélt az orosz birodalmi törekvésekről, Ukrajna NATO-tagságáról és a romló magyar-ukrán kapcsolatokról is.

Mit gondol az oroszok csapatösszevonásairól Ukrajna határain?

Azt, hogy készen állnak a támadásra. Ez egyértelmű, mint ahogyan az is: ez az egész konfliktus nem a NATO vagy az EU terjeszkedéséről szól. Ennek az alapja ugyanis az az elképzelés, melyet több orosz cár és uralkodó nyiltan megfogalmazott, hogy nincs orosz birodalom Ukrajna nélkül. Vlagyimir Putyin elnök nagyon is tisztában van azzal, hogy ameddig Ukrajna nincs az ellenőrzése alatt, addig azok a tervei, hogy visszaállítja az egykori Szovjetunió területi dominanciáját, kudarcra vannak ítélve. Márpedig ő  eltökélt a restaurációban: szerintem ez az elképzelés határozza meg az orosz külpolitikát. 2020-ban, 2021-ben felismerte, hogy az Európai Unió nagyon gyenge és megosztott. A stratégáival arra a következtetésre jutott, hogy az Egyesült Államok – különösen az Afganisztánból történő kivonulás után – Kína felé koncentrálta a figyelmét, és Európa másodlagos lett a számára. A csökkenő amerikai figyelem, és a hirtelen kialakuló energiaválság, így a gázárak ugrásszerű növekedése és az olajkereslet növekedése, szintén a kezére játszott.

Jelenleg egy tökéletes viharban állunk, és minden körülmény tökéletes Putyin elnöknek, hogy lesújtson. És ne legyenek olyan illúzióik, hogy az oroszok megállnak Ukrajnánál. Addig nyomulnak majd előre, amíg valaki meg nem állítja őket.

Oroszország már elég régóta teszteli a NATO és az EU reakciót, állít elő kríziseket ennek érdekében. Elég, ha a legutóbbi menekültválságra gondolunk a a belorusz-lengyel határon. Az egészet Oroszország szervezte meg, ők szervezték meg Irakból az emberek odarepülését. Azt gondolom, hogy most már bizonyítottnak tekintik, hogy a NATO meggyengült, Biden elnököt lekötik az Egyesült Államok belső feszültségei és Kína, tehát gyakorlatilag azt csinálnak Európában, amit akarnak. Nagyon hálásak vagyunk azoknak a nyugati szövetségeseinknek, akik ezt felismerték és felhívták rá a világ figyelmét. Most, miközben beszélünk, a teljes orosz invázió esélye körülbelül hetven és kilencven százalék között van. Ha lenne is módja, amit én nem látok, a jelenlegi konfliktus enyhítésének, az is csak elodázná Ukrajna katonai megszállását. Ha nem most támadnak, akkor majd egy hónap, egy év múlva. Azt gondolom, hogy most éppen a casus bellit keresik, hogy megindítsák a támadást." (24hu)

nováltás Creative Commons License 2022.01.25 -2 0 1080

Az orosz katonák már Ukrajnában vannak – közölte lazán a brit védelmi minisztérium

 

Élet Promotions  - 2022.01.25. 15:34

Titokban megkezdték az előzetes hadműveleteket, és csak a támadási parancsra várnak.

 

 

Miközben mindenki az orosz-ukrán háború kirobbanására vár, James Heappey brit védelmi miniszter tájékoztatása szerint máris rengeteg orosz katona szivárgott be Ukrajnába.

A politikus Vlagyimir Putyin elnök harciasságát a Lengyelországot 1939-ben megtámadó nácikéhoz hasonlította.

pici mici a pók Creative Commons License 2022.01.23 -2 0 1079
Előzmény: egy hazafi (1077)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.01.23 -2 0 1078
egy hazafi Creative Commons License 2021.12.13 0 0 1077

Már mióta vizionálják?

Putyinék lehet, hogy szemetek, mert olyan a rendszerük, amilyen, meg rengeteg fegyvert halmoztak fel, de annyira talán nem hülyék, hogy ezt az arzenált be is vessék, mert az számukra öngyilkosság lenne.

Előzmény: pici mici a pók (1076)
pici mici a pók Creative Commons License 2021.12.10 -1 0 1076

 

 

 

A lengyel kormányfő háborút vizionál Európában MetaKing követés 2021.12.10. 06:01

 

Fegyveres konfliktus fenyegethet az Európai Unió keleti határain. Ezt a lengyel kormányfő mondta, amikor az olasz kollégájával tárgyalt, Rómában. Mateusz Morawiecki és Mario Draghi a lengyel-fehérorosz határon kialakult áldatlan állapotokról, valamint a kelet-ukrajnai helyzetről is egyeztetett egymással. 

A lengyel miniszterelnök szerint Európának képesnek kell lennie arra, hogy megteremtse határai biztonságát, mert Ukrajna„tűzvonalba” került. 

Morawiecki úgy vélte: Vlagyimir Putyin orosz elnök „minden szinten az erőt alkalmazza, a gazdaságban is, tudva, hogy hatalma a gázáraktól függ, és mindent megtesz, hogy Európa az orosz energiaellátástól függjön”, tudósított az MTI római tudósítója.

egy hazafi Creative Commons License 2021.11.04 -1 1 1075

"nem fogja őket zavarni, ha a nyugati végeken itt ott lenyisszantanak belőle a javunkra"

 

Az oroszoknak elenyésző nagyságú és idegen terület Kárpátalja. Nélküle is van elég földjük, ahogy valamely politikusuk (talán Zsirinovszkij?) említette pár éve. Meg aztán mindenkinek jobb a látható és jól védhető határ, mint esetünkben a Kárpátok vonulatai.

Előzmény: Laja73 (1074)
Laja73 Creative Commons License 2021.11.04 -1 1 1074

Egy nagy orosz szuperállamba. Mivel zsákmány, nem fogja őket zavarni, ha a nyugati végeken itt ott lenyisszantanak belőle a javunkra. Cserébe meglesz a nagy szövetségesük az EU-n belül. A dákok meg lecserélhetik a latint ismét oroszra :DDD

Előzmény: Eklatáns Béla (1073)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2021.11.04 -1 0 1073

Hova...?

Előzmény: Laja73 (1072)
Laja73 Creative Commons License 2021.11.04 0 0 1072

Vihetik, Romániával együtt. 

Előzmény: pici mici a pók (1071)
pici mici a pók Creative Commons License 2021.11.03 0 0 1071
nagyanyo5:1 Creative Commons License 2021.10.02 0 0 1070

Már nincs mit szétosztani:))))

pici mici a pók Creative Commons License 2021.09.30 -2 0 1069

Ukrán külügy: Orbán válasza nem lepte meg őket, ha valaki üt, ők visszaütnek

pici mici a pók Creative Commons License 2021.09.30 -2 0 1068
pici mici a pók Creative Commons License 2021.09.26 -2 0 1067

keves lesz Ukrjan ellen

 

2022-ben több mint ezermilliárdot akar honvédelmi fejlesztésre költeni az Orbán-kormány

https://index.hu/belfold/2021/09/25/menczer-tamas-magyar-honvedseg-fejlesztes-penz/

pici mici a pók Creative Commons License 2021.09.12 -2 0 1066

Lehet keszulni polgarok!

 

 

Harckészültségbe helyezték az ukrán hadsereget

- csj - követés 2021.09.11. 20:15

 

Az orosz-belorusz Zapad-2021 stratégiai hadgyakorlat komoly kockázatot hordoz Ukrajna számára, ezért folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk az eseményeket – mondta pénteken Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter Szavik Suszter A szólás szabadsága című műsorában. A miniszter rámutatott: Oroszország előbb vagy utóbb bekebelezi Fehéroroszországot, s ha ez ilyen vagy olyan úton megtörténik, Ukrajna újabb ezer kilométernyi veszélyforrást kap a nyakába szuverenitása és területi integritása szempontjából.

egy hazafi Creative Commons License 2021.08.27 -1 1 1065

Ne aggodalmaskodj már mindig a Trianonozások kapcsán, hiszen "vitéz" kormányunk mindig elrebegi, hogy tiszteletben tartjuk szomszédaink területi egységét, beleértve nyilván a tőlünk rabolt területeket.

Bár tudom, neked ez nem elég és legszívesebben a "Trianon" szó említését is betiltanád.

Előzmény: pici mici a pók (1064)
pici mici a pók Creative Commons License 2021.08.26 0 0 1064

Ader Janko nagy ugyenesen szepen Trianonozni probalt a krim kapcsan...  csak ugy jószomszédi viszony alapján, mikozben ugye Orbán Putyin alfelet nyalja a ukrán szomszédok ellen

Manic Miner Creative Commons License 2021.05.12 -1 0 1063

közvetlen a határnál. putyin bármikor visszacsatolhatja :)))

Előzmény: pici mici a pók (1062)
pici mici a pók Creative Commons License 2021.05.12 0 0 1062

Pupak val;ahgogy itt kussol..

 

A pupák pék pókja 15 perce
0 0 61

 

 

 

Csak a tisztánlátás végett:

 

Csernobil Ukrajnában van

varhonita Creative Commons License 2021.04.26 -1 0 1061

Régóta ismert; a nyelvtörvény, tán juni 15?  

Előzmény: Varjag (1056)
varhonita Creative Commons License 2021.04.26 -1 0 1060

Magától szétesik.)

Előzmény: Laja73 (1059)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!