Keresés

Részletes keresés

JeeEm Creative Commons License 2024.08.13 0 0 4643

Forintot csak magyarországra lehet náluk utalni, mert hivatalosan csak magyarországon fizetőeszköz a magyar forint.

Magyar forintot külföldi számlára csak SWIFT utalásként lehet indítani, amit a bankok lehetővé is tesznek. Tehát a CIB-től is át fog menni.

A Wise nem teszi lehetővé, hiszen kb a (drága) SWIFT leváltására jött létre.

Ismered személyesen akinek utaltál? Találkoztál vele? tuti nem vertek át?

Előzmény: Bofied (4642)
Bofied Creative Commons License 2024.08.13 0 0 4642

Hm... elég érthetetlen ez... akkor lehet a cib-rol sem fog átmenni?

Na mind1 ezek szerint át kellett volna valtani eloszor fontra, (font számlát amúgy  csináltam már korábban), és utána elutalni... 

Amúgy meg a q anyjukert nem ezt irtak akkor?? Mert ugye azt írta hogy a szamlaadatok nem stimmelnek, lehet az volt a baja hogy EGT-n kívüli számla, de akkor a faszért nem azt írják hibauzenetben?? 

Előzmény: JeeEm (4638)
mzsombi Creative Commons License 2024.08.13 0 0 4641

Köszi, meg is javult. Azért volt gyanús, mert app restart után sem volt jó, korábban még nem futottam bele.

Előzmény: TyggeR (4640)
TyggeR Creative Commons License 2024.08.13 0 1 4640

nálam jó, tegnap este is jó volt

ez a "failed to receive" átmeneti hiba szokott lenni, néha előfordul

Előzmény: mzsombi (4639)
mzsombi Creative Commons License 2024.08.13 0 0 4639

Másnál is azt dobja a Curve, ha GBiT-elni akarna, hogy "Failed to receive Go Back in Time card switch options"?

JeeEm Creative Commons License 2024.08.12 0 0 4638

Közben megértettem, hogy nem GBP-t utaltál. Mivel ft-ot kellett utalnod külföldi számlára, azt wise-ról nem lehet:

https://wise.com/hu/help/articles/2932346/utmutato-huf-utalasahoz

IBAN: általában 28 karakterből áll (betűk és számok) és HU előtaggal kezdődik

Előzmény: Bofied (4636)
nyman Creative Commons License 2024.08.12 0 0 4637

Wise-ról nem tudom, de Revolutról fontot lehet küldeni a sort code (hat jegy) és a számlaszám (nyolc jegy) megadásával is. Nem kell IBAN meg BIC meg hasonló. Persze az IBAN vége gyakorlatilag ez, az elején van a GB meg még pár paraméter. Úgy ahogy a többi országban. 

Előzmény: Bofied (4636)
Bofied Creative Commons License 2024.08.12 0 0 4636

Mert a vételár ftban volt, így nekem azt az x millió ftot kellett elutalnom. Persze megegyezhettünk volna vmi váltásban, de elég nehézkes volt velük a kommunikáció, meg elég xarrágók is voltak..

Akkor nem kért volna IBAN-t meg BIC kódot?

Előzmény: JeeEm (4635)
JeeEm Creative Commons License 2024.08.10 0 0 4635

Láttam már ilyet másik nyugati banknál, sehogy sem tudtam megoldani ott sem.

Amúgy ha GBP-t utaltál a végén, akkor miért nem helyi bankszámla adatokkal oldottad meg? én mindig azzal utalok gbp-t.

Előzmény: Bofied (4634)
Bofied Creative Commons License 2024.08.07 0 0 4634

Sziasztok! A következő a történet: vettünk egy ingatlant angol tulajtól, a vételár ftban volt meghatározva, de angol számlára kellett utalni. Gondoltam én, majd a Wise-ról elutalom, van wise számlám jó ideje. Na mai nap akartam utalni, a hazai ft számlámról átutaltam az x millió ft-ot, (nem nagy összeg 10 milla körül), 15e ft jutalékért, beírom az IBAN számot (ami amúgy létező számla volt-wise-on csekkolva), biztos jól lett beírva, először kis összegű próba utalást akartam, de nem ment át, visszadobta, mondván nem jók a banki adatok.. Azt már előtte észrevettük hogy a BIC kód nem jó, amit hozzárendelt a wise (azt én átírni nem tudom), feltételezem ez lehetett a gond. Írtam az ügyfélszolgálatnak magyarul (úgy tudtam van magyar ÜFSZ), leírtam a problémát is a kóddal, majd jött egy semmitmondó angol nyelvű válasz hogy én adtam meg rosszul az adatokat.. A számla eredeti BIC kódját is csekkoltuk a wise-on, és stimmelt.. Míg a wise által hozzárendelt BIC kód ugyanazon bank másik városi fiókjához tartozott..

Magyarán mondva, mi tuti jól írtuk be, a wise baxta el, és a kisujját sem mozdította a probléma megoldására.. Mivel nem volt időm velük xarakodni, visszautaltam a hazai ft számlámra a pénzt, és onnan utaltam el Angliába.. Ott a BIC(swift) kódot is én be tudtam írni. Holnap kiderül hogy átmegy-e. Ha igen, akkor panasszal, kártérítéssel szeretnék fordulni a wise-hoz, 15e ft-ot buktam miattuk (de hozzávehetem a hazai ft számla 74e ft-os jutalékát is az utaláshoz..). Az eladó is bukott vagy 400 fontot..

Valakinek van ilyesmiben tapasztalata? Esetleg egyből vmi hazai szervhez forduljak?

JeeEm Creative Commons License 2024.07.18 0 0 4633

A cashback annyira nem szűnik meg csak átalakul:

https://help.revolut.com/hu-HU/help/profile-and-plan/my-plan-benefits/what-is-paid-plan-cashback/

Smart delay meg nem minden louge-ban volt felhasználható, ahol felhasználható lett volna, nekem az volt a tapasztalat, hogy nem volt hozzáférhető (másik terminál, jeggyel nem lehetett oda bemenni, stb..)

Szóval bár jól hangzik, nekem eddig sem volt jó tapasztalatom vele.

Előzmény: nyman (4631)
nyman Creative Commons License 2024.07.17 0 0 4631

Ősztől két prémium Revolut opció megszűnik.

"A Smart Delay révén a Revolut Premium és Metal előfizetői, és akár három kísérőjük, díjmentesen élvezhették a repülőtéri lounge-ok kényelmét bizonyos repülőtereken. A szolgáltatás feltétele csupán annyi volt, hogy járatuk legalább egy órája késik. A magyar előfizetők számára 2024 szeptember 16-án szűnik meg ez a lehetőség."

"A Revolut Metal és Ultra csomagokban eddig nyújtott pénzvisszatérítési lehetőség is megszűnik 2024 szeptember 16-tól. Az Európai Unión belül ez a szolgáltatás 0,1%-os, míg az EU-n kívül 1%-os pénzvisszatérítést biztosított a kártyás tranzakciók után."

Forrás: Ezek a Revolut szolgáltatások szűnnek meg

nyman Creative Commons License 2024.07.13 0 0 4630

A munkanapon délelőtt elutalt forint és euro az elmúlt 1-2 évben még aznap délután a számlán volt. A korán reggel meg még délelőtt. Magyar és ír számlákra szoktam utalni. Más pénznemmel nincs tapasztalatom. Font volt még, amit egyszer utaltam, de ott nem emlékszem már.

Előzmény: Törölt nick (4629)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.13 0 0 4629

A héten utaltam revolutrol cibre forintot.

Azt írta előzetesen, hogy várható érkezés holnap ezzel szemben percek alatt rajta volt.

Nem tudom, hogy ez-e az általos mert ritkán csinálom de örültem neki.

Előzmény: Never Man (4628)
Never Man Creative Commons License 2024.07.13 0 0 4628

Régebben már kipróbáltam a Revolut->OTP utalást, ami nekem 5 nap volt, igaz a hétvége közbe esett.

Gonolom az új "azonnali" rendszerben ez ma már nem fordulhat elő.

Mit tapasztaltál most? (gondolom már megérkezett:-)

Előzmény: mezomuro (4625)
bm613 Creative Commons License 2024.07.12 0 0 4627

Ha esetleg valakit érdekel: a Revolut utazási biztosítása (az Xcover nevű biztosítónál) működik, akár csak emiatt is megérheti Metal kártyát venni. Eü ok miatt nem tudtunk utazni, de mivel minden lemondható volt a Ryanair-jegyet leszámítva, így csak annak az ára volt a kár. Lehet, hogy a kis összegnek köszönhetően, de zokszó nélkül fizettek, egész gyorsan. Ráadásul úgy emléxem, hogy 100€ önrészről volt szó a Revolutnál a leírásban, ennek ellenére csak 10%-ot (kb. 40€-t) vontak le.

nyman Creative Commons License 2024.07.06 0 0 4626

Munkanapokon napközben max. néhány óra. Napi 10 átutalási ciklus van, 7:30 tól 17:00-ig. 15:30-ig óránként, az utolsó 17:00.

Elviekben egy órát áll(hat) a GIRO-ban és 15 percet a banki rendszerekben. A revolut is ülhet rajta egy keveset.

Megnézve a revolut alkalmazásban a visszajelzéseket, az orai ciklusok után pár percel elvileg megjelent a címzettnél. Gyakorlatban nem figyeltem még. 

Ha Eurot utaltak, akkor a SEPA is hasonló ciklusokra épül, ott max. két munkanapot maximalizálnak, gyakorlatilag napközpen szintén néhány óra. Itt annyi a nehézség, hogy az ünnepnapok változnak országonként, így szerencsétlen helyzetben több napra megakadhat.

Előzmény: mezomuro (4625)
mezomuro Creative Commons License 2024.07.05 0 0 4625

Utaltak Revolut számláról Raiffeisen bankszámlámra pénzt.

Mennyi idő, amíg megérkezik?

JeeEm Creative Commons License 2024.07.03 0 0 4624

volt, nem kérték vissza. de akkor mindenre jött cashback, bárhol fizettem. kedvenceknél meg dupla cashback jött.

Előzmény: Törölt nick (4623)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.03 0 0 4623

Ma reggel kipróbáltam, hogy fizettem simplen keresztül Azért és úgy is, hogy csak simán a Curve kártya adatait adtam meg. Mindkettőre adott. Bár a simple nekem be van állítva referalba.

A prohardveren is tárgyalták ezt és a simplere gondolnak.

Attól tartok én is, hogy egyszercsak az asztalra csapnak és visszakerik, ha elköltöttem akkor pedig behajtjak rajtam.

Neked már volt ilyen előzőleg, nem kértek vissza?

Előzmény: JeeEm (4616)
JeeEm Creative Commons License 2024.07.03 0 0 4622

Megnéztem az appban, azt mondja, hogy "0 days left" az 1% referralokból.  Szóval nem. Korábban sem.

Előzmény: kridli (4621)
kridli Creative Commons License 2024.07.03 0 0 4621

Az aktuális cashback listában már nem látom a Simple-t, úgyhogy szerencsés az aki korábban kiválasztotta.

Egyébként JeeEm amikor mindenre kaptál az nem Referral miatt volt? Van valami olyasmi promójuk, hogy referral esetén egy hónapig mindenre jár.

Előzmény: kridli (4620)
kridli Creative Commons License 2024.07.03 0 0 4620

Hmm... Lehet megérné kezdeményezni a váltást...?

Előzmény: JeeEm (4619)
JeeEm Creative Commons License 2024.07.03 0 0 4619

Igen, most máshol is fizettem simplepayre, és jött a cashback.

Előzmény: kridli (4618)
kridli Creative Commons License 2024.07.03 0 0 4618

És a simple ki van választva cashback-re?

Előzmény: JeeEm (4617)
JeeEm Creative Commons License 2024.07.03 0 0 4617

Úgy tűnik tényleg Simple lesz. Most fizettem egy fizikai POSnál és nem kaptam rá semmit.

Előzmény: JeeEm (4616)
JeeEm Creative Commons License 2024.07.03 0 0 4616

Lehet, hogy a Simple, nem tudom. A nagy cashback az olyan fizetésnél van ahol a fizető partner a simple volt.

Viszont néztem a kiválasztott üzletekben (pl. Lidl) most nem megy a dupla cashback. :(

Igyekezz gyorsan elkölteni, nehogy stornózzák :)

Előzmény: Törölt nick (4613)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.02 0 0 4615

Ezt úgy hívják karma.

Előzmény: TyggeR (4614)
TyggeR Creative Commons License 2024.07.02 0 0 4614

ha ketten vagytok, akkor is egyedi hiba. engem valamiert mindig csak azok a hibak talalnak meg, hogy nem mukodik ez a szar

Előzmény: Törölt nick (4609)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.02 0 0 4613

Simple lenne?

Bár úgy rémlik, hogy Azt pont nem simplen keresztül fizettem.

Nem emlékszem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!