Hm... elég érthetetlen ez... akkor lehet a cib-rol sem fog átmenni?
Na mind1 ezek szerint át kellett volna valtani eloszor fontra, (font számlát amúgy csináltam már korábban), és utána elutalni...
Amúgy meg a q anyjukert nem ezt irtak akkor?? Mert ugye azt írta hogy a szamlaadatok nem stimmelnek, lehet az volt a baja hogy EGT-n kívüli számla, de akkor a faszért nem azt írják hibauzenetben??
Wise-ról nem tudom, de Revolutról fontot lehet küldeni a sort code (hat jegy) és a számlaszám (nyolc jegy) megadásával is. Nem kell IBAN meg BIC meg hasonló. Persze az IBAN vége gyakorlatilag ez, az elején van a GB meg még pár paraméter. Úgy ahogy a többi országban.
Mert a vételár ftban volt, így nekem azt az x millió ftot kellett elutalnom. Persze megegyezhettünk volna vmi váltásban, de elég nehézkes volt velük a kommunikáció, meg elég xarrágók is voltak..
Sziasztok! A következő a történet: vettünk egy ingatlant angol tulajtól, a vételár ftban volt meghatározva, de angol számlára kellett utalni. Gondoltam én, majd a Wise-ról elutalom, van wise számlám jó ideje. Na mai nap akartam utalni, a hazai ft számlámról átutaltam az x millió ft-ot, (nem nagy összeg 10 milla körül), 15e ft jutalékért, beírom az IBAN számot (ami amúgy létező számla volt-wise-on csekkolva), biztos jól lett beírva, először kis összegű próba utalást akartam, de nem ment át, visszadobta, mondván nem jók a banki adatok.. Azt már előtte észrevettük hogy a BIC kód nem jó, amit hozzárendelt a wise (azt én átírni nem tudom), feltételezem ez lehetett a gond. Írtam az ügyfélszolgálatnak magyarul (úgy tudtam van magyar ÜFSZ), leírtam a problémát is a kóddal, majd jött egy semmitmondó angol nyelvű válasz hogy én adtam meg rosszul az adatokat.. A számla eredeti BIC kódját is csekkoltuk a wise-on, és stimmelt.. Míg a wise által hozzárendelt BIC kód ugyanazon bank másik városi fiókjához tartozott..
Magyarán mondva, mi tuti jól írtuk be, a wise baxta el, és a kisujját sem mozdította a probléma megoldására.. Mivel nem volt időm velük xarakodni, visszautaltam a hazai ft számlámra a pénzt, és onnan utaltam el Angliába.. Ott a BIC(swift) kódot is én be tudtam írni. Holnap kiderül hogy átmegy-e. Ha igen, akkor panasszal, kártérítéssel szeretnék fordulni a wise-hoz, 15e ft-ot buktam miattuk (de hozzávehetem a hazai ft számla 74e ft-os jutalékát is az utaláshoz..). Az eladó is bukott vagy 400 fontot..
Valakinek van ilyesmiben tapasztalata? Esetleg egyből vmi hazai szervhez forduljak?
Smart delay meg nem minden louge-ban volt felhasználható, ahol felhasználható lett volna, nekem az volt a tapasztalat, hogy nem volt hozzáférhető (másik terminál, jeggyel nem lehetett oda bemenni, stb..)
Szóval bár jól hangzik, nekem eddig sem volt jó tapasztalatom vele.
"A Smart Delay révén a Revolut Premium és Metal előfizetői, és akár három kísérőjük, díjmentesen élvezhették a repülőtéri lounge-ok kényelmét bizonyos repülőtereken. A szolgáltatás feltétele csupán annyi volt, hogy járatuk legalább egy órája késik. A magyar előfizetők számára 2024 szeptember 16-án szűnik meg ez a lehetőség."
"A Revolut Metal és Ultra csomagokban eddig nyújtott pénzvisszatérítési lehetőség is megszűnik 2024 szeptember 16-tól. Az Európai Unión belül ez a szolgáltatás 0,1%-os, míg az EU-n kívül 1%-os pénzvisszatérítést biztosított a kártyás tranzakciók után."
A munkanapon délelőtt elutalt forint és euro az elmúlt 1-2 évben még aznap délután a számlán volt. A korán reggel meg még délelőtt. Magyar és ír számlákra szoktam utalni. Más pénznemmel nincs tapasztalatom. Font volt még, amit egyszer utaltam, de ott nem emlékszem már.
Ha esetleg valakit érdekel: a Revolut utazási biztosítása (az Xcover nevű biztosítónál) működik, akár csak emiatt is megérheti Metal kártyát venni. Eü ok miatt nem tudtunk utazni, de mivel minden lemondható volt a Ryanair-jegyet leszámítva, így csak annak az ára volt a kár. Lehet, hogy a kis összegnek köszönhetően, de zokszó nélkül fizettek, egész gyorsan. Ráadásul úgy emléxem, hogy 100€ önrészről volt szó a Revolutnál a leírásban, ennek ellenére csak 10%-ot (kb. 40€-t) vontak le.
Munkanapokon napközben max. néhány óra. Napi 10 átutalási ciklus van, 7:30 tól 17:00-ig. 15:30-ig óránként, az utolsó 17:00.
Elviekben egy órát áll(hat) a GIRO-ban és 15 percet a banki rendszerekben. A revolut is ülhet rajta egy keveset.
Megnézve a revolut alkalmazásban a visszajelzéseket, az orai ciklusok után pár percel elvileg megjelent a címzettnél. Gyakorlatban nem figyeltem még.
Ha Eurot utaltak, akkor a SEPA is hasonló ciklusokra épül, ott max. két munkanapot maximalizálnak, gyakorlatilag napközpen szintén néhány óra. Itt annyi a nehézség, hogy az ünnepnapok változnak országonként, így szerencsétlen helyzetben több napra megakadhat.
Ma reggel kipróbáltam, hogy fizettem simplen keresztül Azért és úgy is, hogy csak simán a Curve kártya adatait adtam meg. Mindkettőre adott. Bár a simple nekem be van állítva referalba.
A prohardveren is tárgyalták ezt és a simplere gondolnak.
Attól tartok én is, hogy egyszercsak az asztalra csapnak és visszakerik, ha elköltöttem akkor pedig behajtjak rajtam.