Csak "hab a tortán", ha az Emerging Markets-be tovább tolják a pénzt az alapkezelők, akkor ha hozzánk is jön egy kis apró, akkor a forintot is venniük kell, mert csak abból tudnak magyar részvényt vásárolni ... természetesen mindezt a mindenkori kormánytól függetlenül ...
Tudni nem lehet, és biztos is csak utólag lesz valami, de ettől még érdemes "nyitott szemmel járni", és keresni az összefüggéseket. Szerencsére nincs glória a fejem fölött, és engem is tud szivatni a piac, de a tények kedvéért
- 2022.09.29-én a fordulónapon írtam a pesszimizmusról, amit a grafikon később megerősített http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=171286820&t=9234652 - 2022.10.13-án napra pontosan beírtam a forint fordulópontját a dollárhoz képest az elemzésem alapján - Ez után nem sokkal írtam, hogy eső éket fedeztem fel az Eur/Usd grafikonján, ami ugye nagy eséllyel dollár gyengülés, ami egyben forint erősödés is egyeben - Évekig folyamatosan tettem be a longos kitörések grafikonjait a legkülönbözőbb instrumentumokban - 2025.08.07-én tettem be a Emerging Markets hosszútávú emelkedő háromszögét - 2026.01.06-án és 2026.01.26-án tettem be az Emerging Markets kitörésének megerősítését - 2026.02.04-én cikket linkeltem, hogy a legnagyobb európai vagyonkezelő nyit a feltörekvő piacok felé (ami megerősíti a korábbi elemzésem) - 2026.02.04-én nyilatkozott a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója a magyar piac értékeltségéről nemzetközi összehasonlításban
Közben folyamatosan jöttek a beszólások + lehurrogások + minuszolások, ahelyett, hogy bárki elgondolkodott volna az elemzéseimen ... Szóval Hozam után szabadon: "nem tolok föl senkit a létrán, aki nem akar felmenni"
De ez az amit nem lehet tudni ugye...3 éve még 10k alá is beütötték pl az otp-t. Ott persze lehetett érezni, hogy nem tud alatta maradni, na de azt hogy négyszerezés lesz?? Erre csak az őrültek gondolhattak.
Nem azért mert nem vettem semmit, hanem azért mert nincs dt-re alkalmas felület. Hosszútávra beülni valamibe, az más kérdés, azt meg lehetett volna tenni.
"... hazai brókercégek még csak meg sem próbálkoztak hsaonló szintű szolgáltatás bevezetésével" Úgy tűnik, mintha rajtad kívül mindenki hibás lenne, hogy Te 3 éve nem vettél ... szinte bármit ...
Milyen szép is lett volna, ha 3 évvel ezelőtt egy rokon a jövőből átfaxolta volna a bux-grafikon...sajnos azonban a zseniálisan működő platformunkat épp akkor zárták be. Döbbenet, hogy az azóta eltelt időszakban a hazai brókercégek még csak meg sem próbálkoztak hsaonló szintű szolgáltatás bevezetésével.
"Tehát az a növekedés, ami a BUX indexben megmutatkozik, az alapvetően annak az eredménye, hogy a tőzsdén jegyzett cégek folyamatosan javítani tudnak az eredménytermelő képességükön. És ez nem nemcsak a tavalyi évre igaz, hiszen az elmúlt három év mindegyikében 30% feletti növekedést produkált a BUX, tavaly júliusban pedig elérte a 100 ezer pontos szintet, majd fél év alatt ment további 20%-ot: még ősszel átléptük a 110 ezres szintet, idén év elején pedig már 120 ezer fölött van a BUX, ami globális szinten is kiemelkedő növekedés. Egy ilyen jelentős emelkedési szakasz után felmerülhet a túlárazottság kérdése, de a nyugat-európai, amerikai piacokhoz képest még mindig „olcsónak” számít a magyar tőzsde. Számításaink szerint a P/E rátánk – amely a részvény árához viszonyítja a megtermelt nyereséget – 7 körüli szinten van, amíg a DAX, tehát a németországi cégek 14-15-ös P/E-n forognak, az Egyesült Államokban pedig 20 fölötti az átlag. Tehát további nagyon jelentős növekedési potenciált látunk, az év eleje pedig eddig arról tanúskodik, hogy ez az eredménydinamika folytatódik.
"Európa legnagyobb vagyonkezelője, a 2400 milliárd eurós eszközállománnyal bíró Amundi csökkenti az amerikai dollárban denominált befektetéseit, és azeurópai, valamint a feltörekvő piacok felé fordul, mivel a vállalat vezetése a dollár további gyengülésére számít a jelenlegi amerikai gazdaságpolitika fennmaradása esetén - számolt be a Financial Times."
"A feltörekvő piaci részvények tavaly 2017 óta a legjobb évüket zárták."