Keresés

Részletes keresés

Fickooo Creative Commons License 2019.12.06 0 0 17329

Elnézést a kúpot nem szedni kell...elírtam:)!

Előzmény: Fickooo (17328)
Fickooo Creative Commons License 2019.12.06 0 0 17328

A proxelan kupot szedte már valaki huzamos ideig, és ezt a huzamosságot minimum 3, de inkabb 5 hónapig értem napi szinten. A doki ezt ajánlotta nekem, és azt mondta hogy 1 honaptol ne is várjak semmit, minium 3 de inkabb több... Ez mind szép és jó, de mi van ha 3 honap elteltével sem ér semmit....és anyagi téren kiszámolva igen borsos : 12e ft egy hónap. Persze kifizetnem ha tudnám, hogy...ezért is kérdezem hogy valaki ennyi ideig szedte e ezt vagy csak 1-2 dobozzal probálkozott? Doki szt ennyi loszart sem ér. Ugyanezt mondta a homeopátiás szerekre (kapszulákra) is, hogy a legtöbben 1 hónapig szedik, és jönnek vissza h szart sem ért, ugyanis azokat is folyamatosan fél évig kellene szedni, hogy legyen értelme(de ő azokabn is még fél évtől hosszabb szedést javasol)...nem értek ezekhez, csak kérdezem hogy ennyi időn át nyomatta e már valaki ezeket? Ja és a doki azt mondta nekem, hogy semmiképp nem ír fel ABT mert semmi értelme annak!(jót mosolyogtam) De legalább nem hazudott benne. Neki biznisz abban h valaki ezt szedje ennyi ideig nincs, hiszen ezek nem vényköteles dolgok....Lényeg h az ABT kifejezetten ellenezte. Kíváncsian várom a hozzászólásokat, és tényleg olyanoktól akik szedték ezt hónapokon keresztül, pontosan naponta betartva!

Ricciardo Creative Commons License 2019.12.05 0 0 17327

így van, egyetértek. A te gondolatmeneted van szerintem legközelebb a valósághoz. De ez csak egy vélemény, mert 1000 féle képpen lehet elkapni, ugyanúgy 1000 féle dolog okozhatja, és 1000 féle okból nem gyógyulhatunk meg, mivel 1000 féle képpen lehet kezelni, amik közül egyik sem célravezető. Ha az orvostudomány nem itt tartana, sokkal könnyebb dolgunk lenne. És az a szomorú hogy van egy protokolljuk a betegség kezelésére, és nem kutatják, mivel ez a kezelés sikeresnek van minősítve. Legalább sorolnák a gyógyíthatatlanok közé, hogy egyszer legyen esély egy sikeres kezelés kifejlesztésére, de így még csak nem is kutatják.

Előzmény: Csuklósbusz (17326)
Csuklósbusz Creative Commons License 2019.12.05 0 0 17326

Ott a pont, a sima chlamydiát is benézik, azt sem tudják rendesen diagnosztizálni, nem még olyat ami olyan mint a chlamydia de nem chlamydia hanem csak ugyanolyan élősködő.

 

Aztán a chlamydia is lehet rezisztens:
 "azonban a több gyógyszer-rezisztens C. trachomatis törzsnek tulajdonított klinikai kezelés kudarcát már több alkalommal leírták"

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28930567

 

Mert ma is felhívtam egy laborost (Medicall), Mo-on nem végeznek sejttenyésztést így pl chlamydiát sem tudnak kitenyészteni.

 

Tehát mehetsz akármilyen tenyésztésre, tesztekre, akármi, ha intracelluláris bacid van ami nem egyenlő a chlamydiával akkor buktad a dolgot, negatív lesz.

 

 

De én erre azt mondom hogy a chlamydia az lehet ugyanolyan tévút mint az entero.


Pont úgy ahogy a herpeszre, chlamydiára, kankóra is írják hogy sokkal nagyobb az esély velük a HIV-et is elkapni.

Mert legyengíti az immunrendszert, a nyálkahártyát stb így ha már egy van akkor könnyebben jön a többi is.

 

Tehát lehet nemcsak a chlamydiát hanem mást is elkaptunk, csak ugye a chlamydiára van dns azonosítás így azt el lehet csípni.  Az hogy utánna negatív tesztre is van tünet az lehet hogy csak kimutathatatlan lett az antibiotikumoktól, vagy éppen tényleg nincs már chlamydia csak valami más nyavaja ami a tüneteket okozza.


Az orvosokat meg már ismerjük. Egy a chlamydiához hasonló "lájtos" betegség ami csak végigszalad az emberek többségén és tünetmentes marad, csak párnál okoz tartós tüneteket akkor arra soha nem jönnek rá. Hisz tenyészteni nem is lehet így kinek jutna eszébe hogy pl Ricciardo prosztataváladékát nézzük már meg elektronmikroszkóppal sejttenyészet után...

Csak ugye van valami nyavajánk amit nem dobnak ki a tesztek. De ezmiatt bejön az entero meg egyebek, fokozzák a panaszt, a doki meg felírja az antibiotikumot az enterora...  az entero elmegy ideiglenesen de az eredeti nyavajánk meg csak még rezisztensebb lesz.

Sajnos ez nagyon is lehetséges forgatókönyv! :-(   Csak ugye a prosztatagond is elég szerteágazó, úgy ahogy a gyomorrákot is okozhatja a Helicobacter pylori baktérium mint az alkoholfogyasztás.

De szerintem azért elég nagy szeletet a prosztatagondosok közül a fertőzéses eredetű teszi ki.

Előzmény: Ricciardo (17320)
watson75 Creative Commons License 2019.12.05 0 0 17325

nekem többek között ez a fórum (meg a háziorvosom, aki véletlenül jó ismerősöm is) segített abban, hogy túltegyem magam a 12 urológuson, a 1,5 millás magánrendelés/diagnosztika  nevű átveréseken! szar -főleg ilyenkor télen-de nem kattogok rajta.

Az AB-ban nem hiszek. mozgásban és f.csillapítóban igen.

Előzmény: Fickooo (17323)
Ricciardo Creative Commons License 2019.12.05 0 0 17324

Igazad van, osztom én is ezt a hozzáállást a szó legpozitívabb értelmében. :)

Előzmény: Fickooo (17323)
Fickooo Creative Commons License 2019.12.05 0 0 17323

Persze jogos! Igazábol meg tökmindegy ki, hogy kapta be, mert ezen segíteni ugysem lehet, csak tanulni-tanulni és együtt élni vele. Én már beletörödtem az évek alatt, probalok xarni az egészre, nem ebbe fogok megbolondulni.

Előzmény: Ricciardo (17322)
Ricciardo Creative Commons License 2019.12.04 0 0 17322
Na de irtuk hogy nem mindenkinel ebbol adodik, csak megjegyeztuk hogy a forumrol eleg sokan kuzdottek elotte std vel, mielott megjelent a kronikus betegseg.
Előzmény: Fickooo (17321)
Fickooo Creative Commons License 2019.12.04 0 0 17321

Nálam és a páromnál a 3-4 panelt csinálták meg, 2x, 160 e ftért....az első körben amikor megcsinálták 1 szem ABT sem kaptam még be, a párom meg alapból nem, mert soha semmi baja, mégsem mutatott ki semmit. A páromnak azota sincs semmi problémája csak nekem, és nekem is szorakozik a hugycső ennek ellenére! Több std re tuti nem megyek, értelme nincs. Ja és akkor nálam ill nála, gombát is nézték, az is negatív volt, mindezt ugy h antibio még nem volt bennem. Mégsem vagyok jól, vagyis viszonylag jól, talán egyre jobban, de nálam meg ez a kibaszott vizelés lett szarabb....

Előzmény: Csuklósbusz (17317)
Ricciardo Creative Commons License 2019.12.03 0 0 17320

Ez a chlamydia vizsgálat sosem lesz olyan hogy normálisan, 100%-osan hiteles legyen. Van amikor ellenanyagot néznek, ekkor például amikor már nem küzd a szervezet, már nem termel ellenanyagot sem, így az negatívat mutat. Bezavarhat az is ha már egyszer volt fertőzésed, akkor már biztosan nem fogja mégegyszer kimutatni. Bizonytalan ez az egész. Elispotnak lehet realitása, de azt az összes orvos egyből elutasítja a hitelességét, mivel azt nem Magyarországon végzik, ezért az biztosan nem jó. Marad a vérből az igg, iga teszt ami egyenlő a nullával. Meg persze a pcr, ami mindig negatív lesz ha úgy veszik le a mintát mint itt a környéken. Azaz épphogy benyomják fél centire. Én is ilyen módon kaptam el, csak én akkoriban analfabéta voltam az std-k tekintetében. Csak a hiv fertőzést ismertem, ezért csak arra teszteltem magam. Az orvos ezenkivül meg csak az általános dolgokra vizsgált ami enterot mutatott ki. Std eszükbe se jutott. 1 évre rá csináltattam std-kre, de kilószámra zabált ab-k után és ennyi idő után esély sincs már hogy kimutasson valami komolyabbat. De persze még el lehetne indulni vírus és gomba úton is, mert ezek a variációk nagyon el vannak hanyagolva napjainkban. Sajnos sok variáció lehet, csak sötétben tapogatózunk.

Előzmény: prosztatabaj (17319)
prosztatabaj Creative Commons License 2019.12.03 0 0 17319

Én is látok ebben erős összefüggést, annál is inkább, mert nekem 2012-ben chlamydiam volt, másodszorra, szerintem az elsőnél sem kezelték ki rendesen, de azóta vannak ezek a rohadt tünete és  hiába ugatom, hogy ezzel kezdődött, az összes urológus, sőt std szakember is azt mondja, hogy ha nem mutatható ki, akkor azt kivitték a gyógyszerek. Rengeteg ondó, pcr, sőt elispot vizsgálatom is van. Elisport szerint pozitiv vagyok, amit akárkinek megmutattam, azt mondják, hogy valamikor volt bennem és azt jelzi, nem kell vele foglalkozni. Mivel nem jártam orvosira, igy nehezen derithetem ki, h mennyi a realitása. A baráti körben is sokan belecsúsztak ebbe a retek betegségre és ők is elég aktiv és változatos nemiéletet éltek, szóval ezt osztom, szerintem is sokaknál az tett be. 

Előzmény: Ricciardo (17318)
Ricciardo Creative Commons License 2019.12.03 0 0 17318

Egyetértek mindennel amit írsz. Az is érdekes hogy mióta itt vagyok, itt rengetegen, legalább a fórum fele először STD vel volt kezelve, aztán megmaradtak neki a tünetek. STD negatív, jött helyette enterococcus. Igaz, van olyan is akinek nem így kezdődött. De akármiből is alakult ki, mivel gyulladás jött létre, ott elkerülhetetlen hogy kórokozó is legyen. Szerintem is van valami más, és lehet az is hogy az enterot csak a szervezet állitja elő, védekezésképp, vagy esetleg társfertőzés. Sok minden megeshet. 

Előzmény: Csuklósbusz (17314)
Csuklósbusz Creative Commons License 2019.12.03 0 0 17317

Nem mindenkinél fertőzés okozza. De akinél a húgycső is szórakozik ,meg krémekre ideiglenesen javult azoknál van rá esély. 

 

Sőt az is lehet hogy már kiment a fertőzés csak a szövődmény maradt.


Az összeset PCR-rel??

 

Mégis melyek azok az "összes? N.Go, M. genitalium, C.trachomanis, Ureaplasma, trichomonas, néhol candida, herpesz , kb ezekre lehet csak PCR-rel szűrni, csak sajnos a világon nem ennyi van.

Ott vannak pl a trichomonashoz hasonló  protozoonok, mindegyik tud húgycsőgyulladást is és akár prosztatát is okozni mégis se PCR se tenyésztés rá, Septata intestinalis és  E. cuniculi,  Encephalitozoon bieneusi , Trachipleistophora anthropophthera  stb.Előzmény: Fickooo (17315)
watson75 Creative Commons License 2019.12.03 0 0 17316

CÉLZOTTAn kaptam az Imipenemet.  Lehet h kivitte a bacit, de a betegség/tünet maradt. inkább lenne fordítva.

Előzmény: Csuklósbusz (17314)
Fickooo Creative Commons License 2019.12.03 0 0 17315

Figyu! Nekem is évek óta van ez a bajom...Amiota van mar előtte is évekkel-ill azota is állandó kapcsolatom van ugyanazzal a nővel. Amikor elkezdődött ez a szar , rá 3 hétre mindketten mentünk magánba PCR re, az összeset végignézték, és a párom esetében is negtív volt minden. Nem multak a dolgok, nem nyugodtam én sem, rá 1 évre másik magánlaborba mindketten ujraismételtük az egészet, szintén negatív, holott a nőknél mindent sokkal egyszerübb kimutatni. Hasonloak a tüneteim mint itt mindenkinek, de ez tuti h nem nembetegseg..nálam legalábbis.

Előzmény: Csuklósbusz (17314)
Csuklósbusz Creative Commons License 2019.12.03 0 0 17314

Épp ez az érdekes, húgycső vége gyulladtabb, holott a prosztiban van a gond elvileg.

Gyakorlatilag meg szerintem valami szép kis fertőzés amit nem dobnak ki a tesztek.

 

Ott a chlamydia pl. Intracelluláris baci tehát sejten belül élősködik, rutin tenyészeteken abszolúte nem is szaporodik, de ha szaporodna is csak elektronmikroszkóppal látható. 

 

 

PCR-rel tehát DNS-re keresnek rá, ha van DNS-e benned akkor pozitív a teszt.  De ha kicsit más, vagy éppen nem chlamydia csak ahhoz nagyon hasonló van benned akkor már ez negatív lesz.

Sokan írtátok hogy intravénásan nagy antibiot kaptatok. Nos pl ha kankós lettél és kapsz egy lórógásszerű ceftriaxon injekciót az sem viszi ki a chlamydiát hanem kell mellé az azitromicin vagy a doxy is.


Tehát az infúziós antibiotikumok lehetnek hatástalanok függetlenül attól hogy mondjuk pont bakteriális fertőzésed van. Az esetleges intracelluláris gombáról meg nem is beszélve...

Csak ugye van akinek leküzdi a szervezete, van aki tünetmentesen fertőz meg vannak azok mint mi akiknél folyamatosan tüneteket okoz.

Chlamydiával is van aki évekig kismedencei fájdalommal küzd, meg ízületi fájdalommal, van akinek meg fel sem tűnik. 

Aki nemi úton kapta arra én azt mondom hogy tuti biztos hogy fertőzés, csak éppen elektronmikroszkópos intracelluláris tenyésztést nem csinálnak szinte sehol sem. 

Előzmény: Ricciardo (17312)
t.zsolti Creative Commons License 2019.12.03 0 0 17313

" tanácskoztak" ki mivel kísérletezett 

Előzmény: watson75 (17301)
Ricciardo Creative Commons License 2019.12.03 0 0 17312
Nalam hugycso problemaval kezdodott es azota is idonkent piros. A hugycso allando irritalasa pedig deformaciohoz vezet. En 25 evesen amikor meg nem kaptam el ezt, szepen tudtam pisilni. Ahogy teltek az evek a betegseggel, ugy szukult ossze a nyilas szemmel lathatoan. Azota kell mindig a csempet is torolgetni a wc-n mert ossze vissza megy, van hogy tobb sugarba. Aztan attol is fugg hogy epp milyen merteku a gyulladas, van hogy nem annyira, akkor kevesbe van felduzzadva, es ilyenkor kevesbe szuk, es jo a vizeles is. Ez nem hogy naprol napra de orarol orara is valtozhat. Sokan ott cseszik el hogy ilyenkor szaladnak az orvoshoz, azok rafogjak hogycso szukulet. Azok lefaragjak, meg nagyobb kart okozva, nagyobb teret adva a hugycsogyulladasnak.
Előzmény: Csuklósbusz (17308)
ghepard Creative Commons License 2019.12.03 0 0 17311

perszehogy van benne valami, kisérletekkel már számtalanszor igazolták. A kérdés csak az, hogy az ténylegesen mennyi. Sokszor csak elenyésző volt a difi, mikor szőlőcukrot (semleges hatástalan valamit) kaptak AB helyett, csak nem tudtak róla. Az AB tehát csak ici picit tett hozzá, sokszor meg egyenesen rossz is lehet, itt a topikban is látni, hogy nem sokat ér - s hosszútávon inkább kinyírja az embert, mint segítene.

Előzmény: Falusi1 (17286)
gyetvay Creative Commons License 2019.12.03 -1 0 17310

Nem jellemző.

Előzmény: Csuklósbusz (17308)
gyetvay Creative Commons License 2019.12.03 -1 0 17309

Nulla. Az arca viszont nagy.

Előzmény: csakneked71 (17307)
Csuklósbusz Creative Commons License 2019.12.02 0 0 17308

Nem tudom kérdeztem-e már, de a húgycső vége nektek is dagadtabb mióta kezdődött? 

Előzmény: Ricciardo (17303)
csakneked71 Creative Commons License 2019.12.02 0 0 17307

És szakmai tudás tekintetében mi a véleményed? 

Előzmény: gyetvay (17306)
gyetvay Creative Commons License 2019.12.02 -1 0 17306

Én nem. Nagy furkó.

Előzmény: csakneked71 (17297)
gyetvay Creative Commons License 2019.12.02 -1 0 17305

2015  Imipenem, intravénásan, 3x 1g, 7 napig, 21 alkalom. Semmit nem ért.....

Előzmény: watson75 (17301)
nonnnnó Creative Commons License 2019.12.02 0 0 17304

Egy ismerős urológus elmondta, hogy a konferencián többek közt arról volt szó, hogy a "méreg" ab-okat (levo, cipró stb.) a sok mellékhatás miatt nem ajánlott, helyette a régi ab-k (első, másod generációsakat) javasolják rövid ideig. Azért ez is sokat elárul! 

Előzmény: watson75 (17301)
Ricciardo Creative Commons License 2019.12.02 0 0 17303

Én ezt alátámasztanám azzal, hogy a jól megválasztott AB-t nem kell hónapokig szedni. Nekem 2 hetes Suprax (tabletta) kúra az E.colit végérvényesen kiirtotta, ami ráadásul elvileg nem is hatol be a szövetekbe. Úgyhogy a behatol /Nem hatol be, infúziós vs szájon át szedhető, rövid/hosszú távú kúra kérdése meg is van válaszolva. Igaz, az enterococcusszal akár mit csinálok, az mindig visszajön. Ezért nem is szedek semmit már évek óta, eleget kisérleteztem.

Előzmény: watson75 (17301)
watson75 Creative Commons License 2019.12.02 0 0 17302

bocs 3!*1g

Előzmény: watson75 (17301)
watson75 Creative Commons License 2019.12.02 0 0 17301

nem infúzióval vagy lokális injekcióval kezeli

 

A legdurvább infoziot kaptam ami lehet Imipenem 2*1g! 5napig. xart se ért!

A legujabb szemlélet szerint a hosszú AB kúra nem javalolott! nekem dr. Német Zalán -Rosta tanítványa-mondta h. ezen tanácskoztak legutóbb vmi konf.-án.

Előzmény: prosztatabaj (17298)
sorstárs2882 Creative Commons License 2019.12.02 0 0 17300

A soproni Rosta egy másik Rosta.  Akiröl te írsz úgy láttam nyitott egy magánrendelőt a budafoki sztk-val szemben.

Előzmény: prosztatabaj (17295)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!