Kedves Motorbarátok! Jöjjön mindenki, aki szereti az öreg motorokat, márkától, bőrszíntől, vallástól, politikai hovatartozástól függetlenül. Túrázzunk, motorozzunk együtt Zala megye környékén, vagy éppen amerre kedvünk szottyan. Körmendtől Kamutig.
Ismerem a spréket, nem véletlen írtam. Tavaly fújtam az egyik kocsinkat. A spré még egy 5000 Ft-os aldi-s pisztollyal se tud versenyre kelni fújt minőségben. Két külön kategória. Pisztoly nagy helyre való? A céges festőink máshogy gondolják. Profi kezekben csodát lehet művelni vele.
A lényeg, hogy én szépen tudok dolgozni vele. Utoljára 16 éves koromban festettem szórópisztollyal a saját Trabantunkat az akkor még szupernek számító Neolux-szal. Elég jó lett az eredmény.
De a pisztoly nagyobb felületekre való. Kissebb dolgoknál sok a pazarlás. A mostani sprékkel pontosan és gazdaságosan lehet dolgozni. Már nem festek annyit, hogy elő kéne vennem a pisztolyt. Nincs is itthon mert a fateréknál fújtuk vele a kerítést Xyladekorral.
Szal...próbálj ki egy rendes sprayt és meglátod, hogy milyen szépen lehet vele dolgozni.:-))
Nekem egy 285 km-es "bővített" Mecsek volt ma. Fogyasztást nem tudom, mert várom hogy kiürüljön a tank :-) (Jövő hétvégén olaj és szűrők cseréje, és jobb szeretem üresen emelgetni a tankját a légszűrő miatt).
A sprével finomabban lehet fújni, kissebb a szemcseméret és jobb a porlasztás. Több rétegben kell vékonyan és máris tökéletes fedőréteg lesz. Én mindig magam festettem a dolgokat. A spray ott jó ahol a kissebb dolgoknak van mélysége is és szűkebb helyekre is be kell fújni. De festettem már vele autó lökhárítót is hibátlanul. Én szeretek vele dolgozni, főleg a mostani akrilokkal.
Pont most januárban fújtam le a nyári felniket fémes sötétgrafitra, tökéletesek lettek.:-)
Egyébként nem nagy felületeken szépen lehet dolgozni a jelenleg kapható spray festékekkel is. Kell hozzá némi kézügyesség és ismeret, de ha ez megvan akkor otthon is bármikor lehet minőséget fújni.
Ma vittem egy balesetes burgit szervizbe. Ott 25e Ft környékét mondtak fényezésre elemenként átlagban. A hasa alját kell festeni, és az első nagy idomot. ezekre mondták átlagárnak. Ebben 1-2 fül visszahegesztését is megcsinálják.
Ma ültem egy 2007-es 1.6 16V Logan kombiba. 155.000 km volt benn, kőműves használja, folyamatosan utánfutóval. És meglepő szép állapotba volt. Kormány nem volt lekopva, váltó sem, műszerfalon semmi karcolás, egyedül a vezetőoldali ajtón a hangszóró burkolata hiányzott. Szóval 155.000km még akkor sem nagyon látszik egy autón, ha melózni használják.
Szép ez a kocsi, de felénk mezei falusi szerelőknek se megfelelő diagjuk, se felszerelésük, se tapasztalatuk nincs ezekhez a kocsikhoz. (persze ezt elsőre nem vallják be, csak ha már fizettél nekik egy csomó pénzt feleslegesen...)