Keresés

Részletes keresés

újmóni Creative Commons License 2013.11.01 0 0 366

Birsalma hasznosítás, újra. :)

 

Rétegezve: Birsalma torta

A birsalmában nem lehet csalódni, az biztosan mindig savanyú. Márpedig pontosan ez az íz kell neked, amikor almás süteményt csinálsz. Ezért aztán az a tanácsom, hogy ha mégis sima almát szeretnél ebbe a tortába tenni, akkor mindenképp valami savanykás fajtát válassz.  [...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

 

gitana19 Creative Commons License 2013.11.01 0 0 365

http://www.origo.hu/tafelspicc/teszt/20131031-vagy-a-presszo-rossz-vagy-a-cappucino-vagy-a-brownie-starbucks-costa-california-coffee-coffeeshop.html

 

Mikor jutnak már el oda, hogy a hableányos és társai nem kávézók? A kávézó ott kezdődik hogy Bortolotti vagy Alexandria Book Café és csúcspontját kb a Daniel Moser meg az Auguszt magasságában éri el?

újmóni Creative Commons License 2013.10.30 0 0 364

multikulti bullshitet. :-DDD

 

Volt egy érdekes - libamáj creme brulee. Előételként.

Aztán mindenféle apró tányérokon lévő degusztációs adagok  - de egyik sem hagyott mély nyomot bennem. ű

Előzmény: sesebese (363)
sesebese Creative Commons License 2013.10.30 0 0 363

Móni, miket ettél külhonban?

sesebese Creative Commons License 2013.10.30 0 0 362

tojásleves, milánói spagetti

gitana19 Creative Commons License 2013.10.30 0 0 361

Tegnapi leves, mustáros sült hús. Hátha valaki menüötletet gyűjt.

Előzmény: gitana19 (360)
gitana19 Creative Commons License 2013.10.29 0 0 360

Karalábéleves, rántott gomba

gitana19 Creative Commons License 2013.10.23 0 0 359

Megjelent az őszi - téli Servus receptgyűjtemény.

 

Mai menü: penne paradicsomszósszal és sajtal, saláta (kínai kel, kaliforniai paprika, mozzarella)

újmóni Creative Commons License 2013.10.17 0 0 358
gitana19 Creative Commons License 2013.10.17 0 0 357

Borsóleves, utána máglyarakás. A boszorkányégetés elmarad.

újmóni Creative Commons License 2013.10.13 0 0 356

http://illeskriszkonyhaja.blogspot.hu/2013/10/birsmisu.html

 

Ha másnál is fülig ér a birsalma.... :)

sesebese Creative Commons License 2013.10.12 0 0 355

ez is nagyon jól hangzik:-)

Előzmény: újmóni (354)
újmóni Creative Commons License 2013.10.12 0 0 354

Meglesem... .:)

 

 

Ma meg ezt sütöttem:

http://www.limarapeksege.hu/2009/10/gorgonzolas-kortes-kosarkak.html

 

(csak omlós tészta helyett bolti levelestésztával, mert tegnapelőtt lejárt, későn vettem észre).

 

Nagyon finom, pikáns lett. :-)

Előzmény: sesebese (353)
sesebese Creative Commons License 2013.10.12 0 0 353

a Magyar Konyha októberi száma tele van török receptekkel, v an benne egy vöröslencse krémleves, azt már megcsináltam, fantasztikus!

Móni neked is javaslom, összehasonlítani a te indiaiddal, egészen más, mindkettő marad az étlapon nálunk:-)

 

most a hétvégére paprikás csirke a kívánság, jó sűrű házi tejföllel, nokedlivel

talán még összedobok egy zöldséglevest is

újmóni Creative Commons License 2013.10.11 0 0 352
gitana19 Creative Commons License 2013.10.05 0 0 351

http://de.wikipedia.org/wiki/Zirbelkiefer

 

A magyar  verzió szerint 'havasi cirbolyafenyő'.

Előzmény: sesebese (349)
újmóni Creative Commons License 2013.10.04 0 0 350

Csak a Cirbolya és Borbolya mesét ismertem... :)

 

Előzmény: sesebese (349)
sesebese Creative Commons License 2013.10.04 0 0 349

nagyszótár szerint cirbolyafenyő, magyarul se hallottam:-))

Előzmény: újmóni (345)
újmóni Creative Commons License 2013.10.04 0 0 348

nomen est omen... :)

 

Hüphüphüp konyhatrükk – Spájzoljunk hagymát!

Hát engem kis dolgokkal is boldoggá lehet tenni. Ma például azon villanyozódtam fel tökre, hogy fényt derítettem a hagymatárolás számomra eddig teljességgel érthetetlen rejtélyére. Hogy a viharba lehet zsákszámra venni, és bespájzolni belőle télire, ha az én konyhámban 1[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

 

újmóni Creative Commons License 2013.10.04 0 0 347

Megint?

 

 

újmóni Creative Commons License 2013.10.04 0 0 346

.

 

újmóni Creative Commons License 2013.10.04 0 0 345

Ma egész délelőtt ezt művelte velünk a szoft. :-(

 

Jajj, de szép ez! :-)

 

http://www.servusmarktplatz.at/ser/buttermodel-aus-zirbenholz-SM110740-13.html

 

 

Milyen fa ez a Zirbenholz?

Rengeteg fafajta nevét tudom, de ezzel még nem találkoztam. És a sztaki szótár sem ismeri.

 

 

Előzmény: gitana19 (344)
gitana19 Creative Commons License 2013.10.04 0 0 344

Ehh, elsőre nem küldte el, aztán meg 2szer is. :(

Előzmény: gitana19 (343)
gitana19 Creative Commons License 2013.10.04 0 0 343
gitana19 Creative Commons License 2013.10.04 0 0 342
Előzmény: újmóni (341)
újmóni Creative Commons License 2013.10.03 0 0 341

Rám mostanában a munkahelyi étkezde főz. :)

Előzmény: gitana19 (339)
sesebese Creative Commons License 2013.10.03 0 0 340

Ma brokkoli volt lengyelesen (prézlivel, tejföllel)

Hétvégére be van tervezve 100 év után kolozsvári  rakott káposzta.:-))

gitana19 Creative Commons License 2013.10.03 0 0 339

Senki nem főz? Én most épp szilvalekvárt. Maximum íz, no cukor. :D

gitana19 Creative Commons License 2013.09.28 0 0 338

Azt hiszem, feltaláltam a pöfeteg diétát. Akkora példányt találtam (-tunk, négylábú segítségével), hogy ca 30 napra megvan a kaja. 

gitana19 Creative Commons License 2013.09.22 0 0 337

Sült csirke, grillezett padlizsánnal.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!