Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Akinek van kedve bővebben eszmecserézni a légfegyverén végrehajtott javításokkal, módosításokkal kapcsolatban, és nem szeretné megzavarni a mindent tudó bölcseket.
Hello Tisztelt fórumozók. Szeretnék tanácsot kérni légpuska vásárlási ügyben. Szóval akarok egy időtálló darabot, otthonra, hobbi lövöldözgetésre. Néztem pár típust, és a kiválasztásban kérném a segítséget. (teljesen analfabéta vagyok, amit itt olvastam, annyit tudok). Az általam kiválasztott típusok Diana 35, Diana 65, Walther LG 55, illetve a Schul 312. Ezek közül melyik az, ami jó és hosszútávon megbízható puska? Árban 40-45e-ig mennék el. Köszi a segítséget, kiváló a fórum!!
Tisztelettel köszöntöm a jelenlévő Hölgyeket és Úrakat!
Már régóta olvasgatom a fegyveres fórumokat és gyűjtöm a tapasztalatokat úgy a légfegyveres, mint a gáz-riasztó fegyveres témakörben.
Ezek és a saját ízlésem lehetőségeim alapján meg is vásároltam egy nagyon szépen és gondosan felújított Baikal IZH 60 acélházas légpuskát. Szeretném a jövőben távcsővel használni és ehhez kérnék tanácsot.
Ezt a távcsövet néztem ki magamnak, a leírt tudása és ára alapján:
"...sima rugóval nagyjából 10cm volt letámasztva falra, légrugóval 5cm kb. ülve térdre támasztva." Szerintem még ne dobd el az ötletet, érdemes volna azonos módon új összehasonlítási lövést csinálni, mert a rugóst ha kemény alapra támasztod(fal, ablak, vagy ajtófélfának szorítod) a ficánkolása visszacsap, ami lerontja a szórást. Tegyél az előtusa alá valami összetekert rongyot a stabil alapra, hogy a puska szabadon mozoghasson minimális befolyással(nézz utánna "Altillery hold"). Ugyanezen módon meglőni a légrugóval is... Ha még így is szembetűnő lesz a szóráskép javulása a légrugónak köstönhetően, megpróbálnám leszűkíteni a légcsatornát, ami a légtérből vezeti a szuflát a diabogyó seggébe. Így nyersz egypár m/s-t. Esetleg nem lehet megnövelni a kiinduló gázmenyiséget/nyomást a légrugóban?
"...sima rugóval nagyjából 10cm volt letámasztva falra, légrugóval 5cm kb ülve térdre támasztva" Szerintem még ne dobd el az ötletet, érdemes volna azonos módon új összehasonlítási lövést csinálni, mert a rugóst ha kemény alapra támasztod(fal, ablak, vagy ajtófélfának szorítod) a ficánkolása visszacsap, ami lerontja a szórást. Tegyél az előtusa alá valami összetekert rongyot a stabil alapra, hogy a puska szabadon mozoghasson minimális befolyással(nézz utánna "Altillery hold"). Ugyanezen módon meglőni a légrugóval is... Ha még így is szembetűnő lesz a szóráskép javulása a légrugónak köstönhetően, megpróbálnám leszűkíteni a légcsatornát, ami a légtérből vezeti a szuflát a diabogyó seggébe. Így nyersz egypár m/s-t. Esetleg nem lehet megnövelni a kiinduló gázmenyiséget/nyomást a légrugóban?
Csak ná, de ha figyelmesebben olvastad volna a hsz-át, magad is rájöhettél volna, hogy már csak leginkább a "nyelvészkedés" jut eszébe arról a bizonyos női testrészről.:-DDDDD
Én 15m-ről lőtem egy olyan lapra, amin elosztva három céltábla volt és sima rugóval nagyjából 10cm volt letámasztva falra, légrugóval 5cm kb ülve térdre támasztva.
Igazából a FÉG cső hozta meg az eredményt, mert a gyári cső nagyon szórt.
A légrugó nagyon tetszett, a puska viselkedése teljesen más lett, csak sajnos sebességben nem tudja azt a puska, amit szerettem volna.
Hát ne a haját húzd ki, hanem máshonnan vételezz erősebb szőrszálat. És főleg ne a piacon, hanem négyszemközt helyszín és időpont egyeztetésével.:-DDDD
Ne keress kifogásokat, ha kifeszíted az is egyenes lesz és mint írtam erősebb is.:-DDDD
Az üzlet, az ület! Meg kell űket győznöd, hogy csak egy hajszálon múlik, mer eddig a "kínai távcső" szakmai körökben egy pejoratív fogalom. Ez egy lehetőség, mérföldkő, azaz befektetés, és ezentúl az eredeti kínai célkereszt egy fogalom lesz!
A "vadászban" egy brutál vastag "T"kereszt volt, visszaadtam, úgytudom szerelőhöz került. A gagyit kivágtam a kukába, és az utolsót hál' istennek sikerült kireklamálnom.
A cseh oldalon olvasgatva, valaki a felesége hajával oldotta meg ezt a problémát:)
Itt kerülnek a szőkék hátrányba:))))))
Bezzeg egy takaros csendes kis ázsiai feleség, mint az isten álldása XD
Sajnos van...Nekem már sikerült pár távcsövet elintéznem. Az első gagyi után, eleinte furcsálottam hogy még egy vadász ismerősömtől kapotott komolyabb darabot is szétrúgott, aminek azért több ezer Joule-t is le kellett volna nyelnie. A rugósakat (főleg az erősebbeket),"scope killer"azaz ctcs.-gyilkosnak szokták titulálni. Ez azért van mert komplikált a"visszarúgásuk". A rugó sütéskor hátra löki a puskát miközben a henger nyomul előre, majd amikor eléri a kritikus légnyomást hirtelen megáll a légpárnán (ami ideális esetben cca 1mm, ez a rugótól és a hengertömegtől függ) ez a puskát előre rántja, és ez az a mozdulat, ami egy átlag, akár méregdrága távcsőnek nem ízlik. A rugóerőség és hengertömeg összehangoltságtól függően a légpárnáról kisé visszaugrik a henger, majd nekifeszül a légtér fenekének, s ekkor kapja a második, gyengébb rúgást előre, összességében a harmadikat...Nálam nem volt látványos célkereszt leszakadás, két darab egyszerűen szétszórta random módon a diabogyókat, és egynél a klick ment el(két hónaposan).
Az átlag ctcs. a hagyományos visszarúgás ellen van csak levédve, s nem a mindkét irányú vibrációk ellen.
Az egész puska tömegének megnövelésével, le kell kopogjam, eddig úgy tűnik a tcs. élettartama is megnőtt...új tusa, far és csősúly.
Viszont érdemes és olcsóbb rögtön egy olyan távcsövet választani, ami biztos hogy bírni fogja a gyűrődést. Pl.: NS AirKing, Delta Titanium...