:) Na ja, oda kellett volna biggyesztenie egy és-t.
Én sem vettem - ettem még soha Erős Pistát, anyám soha nem csinált semmilyen magyar ételt csípősre, és nem is szeretem / kívánom őket úgy. A cikkben emlegetett mézes valamiről azt se tudom, micsoda...
Ami az erős, paprikás 'trutymót' illeti, van itthon Tabasco, Sriracha, Sambal Oelek és thai édes csiliszósz, utóbbi most először sk. készült. De DN azt mondta, inkább vegyem továbbra is készen, mert a sok ecettől és fokhagymától igen érdekes szag volt 2 napig.... A konyhának nincs ajtaja, azaz minden erős szag beborítja az előszobát, és kisebb mértékben a fürdőszobát, vécét meg kamrát is.
Talán itt arra gondoltak, hogy nem én vagyok a kedves, hanem a TE kegyeidet keresem.
Mintha azt mondaná, hogy ezzel az étellel keresem a kegyed, ezzel udvarolok neked.
Amúgy értem, amit mondasz, engem is sokszor kiakaszt mostanában. Legjobban talán egy FB csoportot futtató ruhás csaj, aki folyton posztolgatja, hogy milyen sokat dolgozik, hogy nekünk (vevőknek) jó legyen. Hogy mi örüljünk. És erre jelentős mennyiségű ember kezd is rögtön hálálkodni. A nő több kamionnyi árut küld heti szinten haza külföldről, annyira jó lélek na.
Nekem visszatetsző ez a része is, hogy magától eldönti, hogy kedves, amit csinál, és fényezi magát vele.
Na az meg pláne, hogy ha fizetek valamiért, és ezt-a-valamit-is-adják-érte, akkor ne hívjuk már kedveskedésnek, mindenki tudja, hogy benne van az árban. :)
Facebook-on vagy talán inkább Instagramon, az utóbbin több hirdetést látok, a konkrét elkövetőiket most így nem tudom. Éttermek "segítenek", hogy ne kelljen főzni... mások meg kérnek tőled egy halom pénzt, cserében aztán "kedveskednek" valami szirszarral... tényleg nagyon elterjedt.
De konkrétan most az Anyukám mondtáról jutott az eszembe, aki a náluk tartott 49.000 forintos kenyércsináló vagy milyen párórás tanfolyam alatt háromfogásos ebéddel "kedveskedik",
de nekik nem raktam alá dühös fejet, mégiscsak DN rokonai... :)
Csak elkeseredtem, hogy már ők is? Értelmes embereknek tűnnek, de persze lehet, hogy az ilyenek szövegezéséhez közük nincsen....
Csak én dühödök be minden egyes olyan hirdetéstől, mely műfaj úgy tűnik teljesen magyar specialitás, na szóval amiben ellenszolgáltatás fejében terméket vagy szolgáltatást
eladni akaró, piacról élő cégek úgy hirdetnek, hogy ők "segítenek", meg ezzel-azzal "kedveskednek"?
Már annyian csinálják ezt, hogy gondolom lassan a TESCO is úgy fog hirdetni, hogy ő segít, ha éhesek vagyunk, az építtetők meg mondjuk egy konyakmeggyel kedveskednek,
ha veszünk egy lakást.
Hogy van pofája valaki(k)nek segítségnek titulálni azt, hogy valamiért pénzt akar / szeretne tőlem?
És hadd döntsem már el én, hogy mit tartok kedves(kedés)nek, és mit nem....
Az öcsém Facebook-posztjait viszont évekkel ezelőtt eltüntettem az üzenőfalamról, naponta egy halom politikai hírt osztott meg, és egyszerűen zavart a dolog.
Eleve a legtöbbet akkor még addigra olvastam már. A többit meg azért nem, mert nem érdekelt.
Magyar tévét nem nézek soha, a Facebook-on vagy Instagramon soha nem kapok semmi politikai hírt / dolgot, mivel soha nem jártam ilyen oldalakon, a YouTube-ra prémium előfizetésünk van, max. a plakátok zargathatnak az utcán.
Néha belenézek a Telexbe, de a legtöbbnél már ott is csak a főcímeket olvasom el. Az amerikai hírekről kicsit többet tudok az Instagram jóvoltából.
A 'jó hír' dolgot nem tudom, mi, de amit írsz róla, abból tudom, hogy nem is szeretném tudni. :)