Keresés

Részletes keresés

chubbyka Creative Commons License 2016.07.04 -6 0 18668

Well, látom felkavartam az állóvizet.:))Részeredmény van. Az airbnb írt, hogy visszatéríti a leírtak alapján a pénzt, 5 nap és itt is van. Néhány perc múlva már megtalált a házigazda is. Két órája meccselünk -- nyugati házigazdámnak 17 euró per éjszakáról van szó...nekem  csak azért sok, mert hirtelen 3x ennyit kellett kifizetnem a helyzet megoldására---de azóta már lehordott mindenféle hazug disznónak, brutális értékelést írt rólam és szinte látom tombolni a messzi távolban,percenként ír újabb üzeneteket. Nem is értem, hiszen olyan eccerű a történet. Addig minden üzenetemre válaszolt, most is tízesével érkeznek az emailek, sms-ek, egyebek...csak abban a három napban nem értem el egyszer sem. Próbálom lehiggasztani, de nem nagyon sikerül. Azt állítja, biztosan nem tetszett a ház, ezért leléptünk és most hazudozunk...Megérne nekem ez 17 eurót??...és ő annyira megrettent az üzeneteimtől, hogy még külföldről is odahajtott, hogy megnézze, minden rendben van-e a házzal. Egyébként, mióta hazajöttünk, most néztem rá a véleményekre megint...azóta ketten írtak róla, teljesen elégedetten, ráadásul az egyik egy magyar lány.

Előzmény: geodo1 (18667)
geodo1 Creative Commons License 2016.07.04 -1 10 18667

na kíváncsi vagyok, mit tudsz így intézni, mit fog reagálni az airbnb. mert a szabályzatuk ez:

Ha utazási probléma merül fel, és a házigazdával közösen nem tudtátok megoldani a helyzetet, akkor kérjük, hogy az érkezéstől számított 24 órán belül tedd meg a következő kötelező lépéseket, hogy a Vendégekre érvényes visszatérítési szabályzatunk alkalmazható legyen rád:

• Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy dokumentálhassuk a problémát, és visszatarthassuk a házigazdának szánt kifizetést.
  • Küldj üzenetet a házigazdádnak az Airbnb-n keresztül, amelyben értesíted a problémáról. Ezt ellenőriznünk kell a fiókodban.
  • Fényképek készítésével dokumentáld a problémát. Fontos, hogy a fényképed ábrázolja, hogy mi és hol történik (a helyiség vagy kiadó hely többi részéhez képest), így meg tudjuk állapítani, hogy mi a helyzet.

Amennyiben házigazdád nem érhető el vagy nem válaszol, azon leszünk, hogy megfelelő részleges visszatérítést adjunk neked, ha úgy döntesz, hogy a szálláshelyen maradsz, illetve hogy teljes visszatérítést kapj, ha mégsem maradsz ott, aszerint, hogy mit találunk a legmegfelelőbbnek az adott helyzetben. A fedezetről részletes leírást találsz a Vendégekre érvényes visszatérítési szabályzatunkban.

24 óra elteltével a Vendégekre érvényes visszatérítési szabályzat nem alkalmazható, de még ekkor is tudunk neked segíteni azzal, hogy közvetítünk a házigazdád és közötted, ha már megpróbáltál hozzá fordulni, de nem jártál sikerrel.

a 24 öra azért volna fontos, mert annak lejárata után fizetik ki a tulajt. szóval lehet, hogy ez a kedves szállásadó már meg is kapta a pénzeteket.

majd számolj be róla légyszi, hogy mit sikerült intézni!

Előzmény: chubbyka (18662)
cassano71 Creative Commons License 2016.07.04 0 0 18666

Ez csúnya lehetett. Nekem két "érdekesebb" élményem volt szállásokkal eddig, de ennyire nem gáz mint a tied.

Egyik Airbnb-vel volt, ezt már írtam valahol korábban, Hongkongban történt ahol köztudomásúlag amúgy is kicsik a szállodai szobák, a guest house-ok szobái még inkább.  Na, ez egy magánlakás volt, sokat nevettünk is rajta, olyan 7-8 m2 lehetett a lakás, nem vicc és ebben egy "szoba", konyhasarok + fürdőszoba is benne volt:-))

Egyik nap elárasztott minket a "víz" a wc-ből ami eldugult, fel kellett hívni a tulajt, közben én egy hosszú dróttal ami oda volt készítve ( gondolom nem először merült fel a probléma és ezért ) próbáltam megoldani a dolgot, kevés sikerrel. Végül a tulaj mondta hogy küld valakit, aztán egész nap a városban voltunk és tényleg megoldotta mire hazaértünk.

Az volt a legkomolyabb, hogy a szomszéd lakásokban helyiek éltek, gyakorlatilag az egész életüket ugyanilyen 7-8 m2-en. Volt egy fickó aki a folyosón a korlátra teregette ki mindig a ruháit, nyilván a lakásban nem volt hova, nem meglepő.

Elképesztő toleranciát igényel amúgy ott a helyhiány az emberektől minden szinten, metrón, utcán stb.

A másik Milánóban egy állomás környéki bookingon foglalt szállás volt ahol egyrészt totál felújítás alatt állt a szálloda, a folyosón szállt a kőpor stb., másrészt szobáztattak éjszaka, néha láttunk kuncsaftokat és lányokat is. De nem volt gáz annyira igazából, inkább vicces, legalábbis kellemetlenségünk nem volt, a felújítást is a körülményekhez képest úgy végezték, hogy lehető legkevésbé zavarjanak és nappal persze mikor mi a városban voltunk, este már csak a nyomokat láttuk.

Előzmény: aNUBI19 (18664)
Jahno Creative Commons License 2016.07.04 0 0 18665

Cska ezeket nehéz kideríteni előre. Franciáknál voltunk úgy, hogy recepció, satöbbi, elvlgre reggelis szállás. Ahamm, csak alacsony árfekvés, mert reggel pár órára kinyitnak aztán ennyi. Telefonszám nem az, ami a mailban jön, mailcím sem. Ajtóban egy nagy reklám, egyik telszám legalább annyit megértett, hogy valakit leküldött és kibányásztuk a széfből a kulcsot. Aztán jött a parkoló kérdésköre. Túléltük és nem vártam volna el, hogy éjjel essenek oda, főleg ha nekem este 10 nem éjjel (úgy érzem a görögöknek sem :-D) csak éppen ezért hívtuk fel jó előre, hogy lehet-e így este menni. Perszeperszepersze, semmi gond. Csak előtte 1 órával jó olaszosan meggondolta magát :-D

Annyira nagyot nem szívtunk, de szerintem csak idő kérdése a lazaság. Arubán volt még ilyen vicces sztori, mikor sem név, sem időpont, kis ügyfélszolgálaton kifizettem kb. 400 dollár előleget (szállodában van, kártyával fizettem, mi baj lehet) egy helyi túrára és annyi volt az össz infó, hogy kb. 11 felé menjek ki a szálloda hátsó kijáratán és meg fogjuk ismeri egymást. Aztán kivittek egy szakadt terepjáróval a nyomornenyed túlvégére egy épülő pláza tetejére de végül minden jó lett, nem vették ki a vesénket.

Görögöknél a légkondi konyult le (akkor az volt a fűtés is), de hibakód alapján megreszeltem, Barcelonában meg benyomtuk a pezsgőfürdőt, ami nem akart lekapcsolni.

Előzmény: attamatta (18663)
aNUBI19 Creative Commons License 2016.07.04 0 1 18664

Nekem egy bookingos foglalásom volt mostanában, ahol utolsó este rám akarták törni az ajtót, rugdosás, dörömbölés stb....., azt hittem soha nem virrad meg, se recepció, se telefon amit felvettek volna., holott 24 órás készenlétet adtak meg az oldalukon,  másnap irány a reptér , fél úton   kigyulladt a busz, majd késett a repülő., de a 200 E buszon nem történt semmi.  A szállásadóval, és a booking-gal  felvettem a kapcsolatot. Bevallom berezeltem, kemény éjszakám volt.

attamatta Creative Commons License 2016.07.04 0 0 18663

Pont emiatt szeretem azon helyeket, ahol a tulaj is a közelben lakik (vagy abban a házban), vagy van recepció/portaszolgálat, mert ilyen gond nincs.

Azért meg lehet érteni, ha valakinek a város másik felén van kiadó lakása, az nem akar éjnek évadján karistolni az utakon, de akkor ne vállalja be.

Előzmény: Jahno (18660)
chubbyka Creative Commons License 2016.07.04 -1 0 18662

No, nagyon köszönöm mindhármótoknak, hogy válaszoltatok.Nem, sajnos nem értesítettem az üfsz-t azonnal. Nincs okosom, aztán az első este kisebb gondunk is nagyobb volt annál, hogy figyeljünk az airbnb értesítésére. Keresgettünk jóideig mire találtunk egy kempinget, ahol kaptunk egy faházat, de csak egy éjszakára, mert telt ház volt a következő éjjel,így másnap megint keresgélnünk és költöznünk kellett.Értékelése még nincs a fickónak, az első vendégei lettünk volna. Egyébként egy világ végi, áram és víz nélküli skandináv hétvégi vityillóról van szó, úgyhogy nem is olyan sok pénz bánta. Csak a keresgélés, az idegesség, meg azért így már a különbözet is...kellemetlen.Meg más azért már ne járjon így.

Nos, írtam a házigazdának is, kb hetedjére azóta, meg az airbnb-nek is. Telefonszámot nem találok sehol, lehet, én bénázom el.

geodo1 Creative Commons License 2016.07.04 -3 0 18661

De azért az airbnb-nek is jelezted azonnal, ugye?

Előzmény: chubbyka (18658)
Jahno Creative Commons License 2016.07.04 -1 0 18660

Ügyfélszolgálatnak remélem szóltál. És be kell verni a negatívot, de a pénzed visszajár, addig nem kapja meg, míg le nem okézod. Úgyis magyarázkodni fog, ilyennel csak idehaza szoptam. Voltak kisebb súrlódások, más vonalon is, mikor nyelvet nem beszélővel kellett ezt-azt megfejteni, vagy nem tudta mi az a széf, vagy éppen repülőn ültem mikor emailt írogatott és nem értette, hogy a picsába nem tud felhívni. Olaszoknál is előtte 2 héttel felhívattam olasz anyanyelvű ismerőssel, szí, oké, minden fasza, mehetünk  későn. Lefoglaltam, útközben ki is találta, hogy késő van és adott a kulcshoz meg a házhoz leírást, de mivel 3 hátsó feljárat van és tonna félemelet, párszor végigszaladtunk a házon, annyira nem volt egyértelmű a dolog. Igaz be még nem buktuk, de ez szívás.

attamatta Creative Commons License 2016.07.04 -1 0 18659

Nem igazán...Az ü.sz.-ot kellett volna hívni és jelezni a gondot, hátha ők tudtak volna segíteni kapcsolatot létesíteni.

Ez sajnos ilyen, de írhatsz véleményt iil. az ü.sz.-on keresztül kérhetsz különbözeti kompenzációt, majd bevasalják a házigazdán.

Értékelései milyenek voltak?

chubbyka Creative Commons License 2016.07.04 0 1 18658

Volt már gondotok airbnb-s házigazdával? Leleveleztünk mindent,oadértünk a nyaralóhoz... csak a ház kulcsát rejtő széf kódját nem adta meg ( nem lakik a helyszínen). Hívtam, üzentem neki...de azóta semmilyen választ nem küldött. 3 éjszakát jóval drágábban kellett megoldanunk hirtelen, egyéb időwastegető apróságokról nem is beszélve.

attamatta Creative Commons License 2016.07.01 0 0 18657

BCN-en is kihajtottak az éjszakai járatokból mindenkit, pedig bőven volt üres móló, így ugrott a pihepuha padon való éjszakázás.

Előzmény: cassano71 (18655)
KozO Creative Commons License 2016.07.01 0 0 18656

100ml-nél nagyobb folyadékokat az egyszer lezárt zacsiban minden EU reptéren be kell hogy engdejék mindegy mikor és hol vásároltad, akár EU-n kívül is, bármely repülőtéren. Annyi a lényeg, hogy ne legyen felbontva és a vásárlást igazoló blokknak benne kell lenni. Lehet ők felbontják, további vizsgálat alá vetik, de visszateszik egyszer zárhatóba és lehet vinni.

Amennyiben esetleg akadékoskodnának lehet az ide vonatkozó jogszabályra hivatkozni.

Előzmény: cassano71 (18655)
cassano71 Creative Commons License 2016.06.29 0 0 18655

Idézem amit nemrég írtam ide, június 15-én történt, de nem garantálom hogy mindig megy, könnyen lehet csak szerencsénk volt:

"CRL átjárhatóságáról volt szó többször, nekünk átjárható volt éppen. Annyi hogy a bordói reptéren vettünk több üveg bort és bár beletették egy amolyan varázszacskóba, lezárt, lepecsételt stb. ami át kell menjen egy újabb szekun is, de voltak kétségeink olvasva pár esetet a neten, mi szerint hasonló zacsekkal rendelkező emberektől lazán elkobozták a cuccot CRL-en hiába mondták hogy "bácsi kérem, de hát a duty free-ben nekem garantálták hogy..."

A lényeg hogy exit helyett lazán felmentünk egy oldalajtón át a lépcsőn a tranzitba, szerencsénkre pont jöttek lefelé egy géphez az utasok, alighanem amúgy ez az oldalajtó zárva lett volna, így is utánunk szólt egy helyi erő, hogy maguk hova mennek az nem a kijárat, de úgy tettünk mintha nem hallanánk és nem jött utánunk."

Előzmény: attamatta (18654)
attamatta Creative Commons License 2016.06.29 0 0 18654

Más is azt tapasztalja, hogy CRL átjárhatatlan lett? Két hete jöttünk arra haza, ahogy figyeltem mindenkit kitereltek, egy járat utasai sem a tranzitba jutottak. Volt is tumultus a szekunál.

aNUBI19 Creative Commons License 2016.06.28 0 0 18653

Köszönöm

Előzmény: KozO (18651)
chubbyka Creative Commons License 2016.06.27 -1 0 18652

Szeretnék venni, az idei kétszeri autóbérléshez független biztosítónál önrészre éves kiegészítő biztosítást. A két, az itteni fórumokban szereplő brit cég csak az Egyesült Királyságból fogad el lakcímet-vagy én rontok el valamit? Tud valaki ajánlani egy kipróbált online biztosítót?Köszönöm!

KozO Creative Commons License 2016.06.27 -1 1 18651

Pecabot nem vihető fel, for kuka.

Előzmény: aNUBI19 (18650)
aNUBI19 Creative Commons License 2016.06.27 -2 0 18650

A fedélzetre fel vihető poggyászban az összehajtogatott pecaboton kívül , felvihető e az orsó, és főleg  a horog ? És ha itthon igen, akkor visszafelé Tenerifén is működik? Van valakinek tapasztalata ? Köszönöm szépen.

Flower2000 Creative Commons License 2016.06.02 -1 0 18649

Kösz, akkor nem messze laksz tőlem. Így akkor ennyi. Még egy kérdésem lenne, megcsináltam odafelé az online checkint és kiírta, hogy visszafelé is most kell megcsinálnom. Be akar húzni a csőbe, hogy fizessek az ülőhelyért? Ott akartam megcsinálni mert 1 hétre megyek.

Előzmény: 'szti (18648)
'szti Creative Commons License 2016.06.02 -1 0 18648

pedig egyszerű, én is kipróbáltam, buda II.ker 1 útra 6500

Előzmény: Flower2000 (18647)
Flower2000 Creative Commons License 2016.06.02 -1 0 18647

Próbáltam én is mennyit ad ki a címemre, de nem ment. Felhívom majd őket. 

Előzmény: KozO (18645)
KozO Creative Commons License 2016.06.01 0 0 18646

Csináltam egy próbát:

XIII. kerület Váci út > 3900 HUF  (13.93 EUR)

Előzmény: KozO (18645)
KozO Creative Commons License 2016.06.01 0 0 18645

1900Ft tól vannak az árak, ahogy távolodsz úgy drágul. Csinálj egy "próba" megrendelést, fél perc az egész és kiderül mennyi az annyi, de szerintem 90%ban drágább mint volt:https://www.minibud.hu/hu/airport_shuttle?shuttle=1

Előzmény: Flower2000 (18644)
Flower2000 Creative Commons License 2016.06.01 -1 0 18644

"Ami biztos: a belvárosba 3900/6900, kintebb 6500/12900 forint a tarifa egy útra, illetve retúr, egy főre."

Ezt olvastam itt a fapadosinfo.blogon

Tényleg így van ez?

Flower2000 Creative Commons License 2016.06.01 -2 0 18643

Látom már nincs minibusz, helyette minibud van. Képtelen vagyok megtalálni mennyi lehet a tarifa ha hazahoz a reptérről. Nagyon gyatra a honlapjuk. Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban vagy jobb ha taxival jövök majd haza?

KozO Creative Commons License 2016.06.01 -1 0 18642

Feladottban sem (flammable).

Előzmény: Wilzon (18640)
KirályLászló Creative Commons License 2016.06.01 0 0 18641

ezt csak az ellenőrzést végző tudja

nekem egyszer ki kellett bontanom az arcszeszt, mert nem hitték el, hogy az van benne. . .

Előzmény: Wilzon (18640)
Wilzon Creative Commons License 2016.05.31 0 0 18640

Haliho,

Szállított már valaki kéziben 100ml-es WD-40-et ? :-D ha igen szóltak érte? feladottban jobb lenne?

KozO Creative Commons License 2016.05.24 -1 0 18639

A palack kiszerelése legyen max 100ml-es és legyen rajta feltüntetve. Át lehet tölteni kisebb flakonba természetesen.

Előzmény: attamatta (18635)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!