Keresés

Részletes keresés

sneci Creative Commons License 2011.07.19 0 0 173

Végül is nem számoltam. Kinek van kedve 4 perces km-ek közben számolni..

De határozottqam csíben futottam. Bár nem tudom a forró aszfalt fölött hány fok lehetett, A hőmérőm szerint, a harmadikon 32 C° volt.

Előzmény: sneci (172)
sneci Creative Commons License 2011.07.19 0 0 172

Amíg kint futottam, én se néztem. Lehet, hogy ma próbaképpen ellenőrzöm. De lehet, hogy nem, mert ma gyors kört akarok futni.

Persze lehet, hogy pont azért mégis.

Előzmény: Cicóka_ (169)
sneci Creative Commons License 2011.07.19 0 0 171

Elsőre is értettem.

Azért jegyeztem meg zárójelben.

Előzmény: _tyúkanyó (167)
_tyúkanyó Creative Commons License 2011.07.19 0 0 170

Köszi. :) Itt írtam róla.

A frekvenciát nem állandóan nézem, csak időnként 1-1 percig számolom a lépéseket, és próbálom tartani azt az ütemet, illetve gyorsítani, ha sikerül. 

Nekem kellemes volt az idő.

Előzmény: Cicóka_ (168)
Cicóka_ Creative Commons License 2011.07.19 0 0 169

én nagy kedvvel indultam ma, gondoltam futok egy jót a kora reggeli hűvös időben

aztán annyira párás volt a levegő, hogy ugyan úgy leizzadtam mint amikor a nagy melegben futottam

ráadásúl elég kevés volt a levegő

a lépés frekit mostanában nem nézem, elég macerás mobilon időt mérni meg még visszaszámlálót is lesni :(

Előzmény: _tyúkanyó (167)
Cicóka_ Creative Commons License 2011.07.19 0 0 168

gratula a fogyáshoz :)

én is leadtam 1 kg-ot a lovak nagy örömére :D

Ha sikerül még talán kés alá is adom magam.

????

Előzmény: _tyúkanyó (161)
_tyúkanyó Creative Commons License 2011.07.19 0 0 167

Mondom, nem zenével futok, csak elképzelem a zenét, gondolatban hallgatom. :) Régen futottam párszor MP3 lejátszóval, de nem jött be.

Ma nagyon nem ment a futás, elindulni se volt kedvem, a 80-as frekvenciához is 'erőlködnöm' kellett. A második kör már jobb volt; mintha lazábban is ment volna a futás, mint múltkor.

Előzmény: sneci (166)
sneci Creative Commons License 2011.07.16 0 0 166

Na én meg mindig elfelejtem mondani.

A csínek köszönhetően úgy érzem, sokkal jobb lett a testtartásom. Egyenesebben ülök, egyenesebb a tartásom gyakoglás közben, a fejem nem "lógatom".

(soha nem futnék zenére/vel)

Előzmény: _tyúkanyó (165)
_tyúkanyó Creative Commons License 2011.07.15 0 0 165

Itt kifelejtettem: a Flashdance Maniac-jára futok mostanában (csak fejben hallgatom), azzal megvan a 83-as frekvencia- ha ez stabil lesz, keresnem kell valami gyorsabb számot, hogy emelni tudjam.

Láttam egy futót is, a bizonytalanságából ítélve nem helybeli volt...

Előzmény: _tyúkanyó (164)
_tyúkanyó Creative Commons License 2011.07.15 0 0 164

Mondasz valamit, lehet, h nálam is ez a baj, hogy reggelente futok... Persze ha előtte tajcsiznék vagy csikungoznék, nem lenne gond :)- csak tele vagyok fóbiákkal: azt gonolom, jobb, ha mihamarabb 'letudom' a futást, nehogy közbejöjjön valami. (Pl. felébrednek a gyerekek, és úgy már nem szeretem itthon hagyni őket.)Ősztől nem lesz erre gondom, ráérek napközben futkosni (kivéve, ha találok munkát, de az fontosabb lenne, mint hogy ellazultan tudjak futni).

Előzmény: sneci (163)
sneci Creative Commons License 2011.07.14 0 0 163

Csíztem bizony! Csak 12-16 fokban.

És egy újabb tapasztalat. Ébredés után egyből nagyon nehezen ment a csí. Egyszerűen nem éreztem, hogy lazulnék. A délutáni futásnál már semmi gond nem volt.

Előzmény: _tyúkanyó (158)
_tyúkanyó Creative Commons License 2011.07.13 0 0 162

No, hát nem egészen vagyok ébren, úgy látom! :D Bocs.

Szóval ha már gyakorlod a tükör előtt: ha időnként nem nézel oda, csak figyelsz az érzetre, utána meg megint a tükörképre, azért biztos fejlődni fog ez a képesség...

Előzmény: _tyúkanyó (161)
_tyúkanyó Creative Commons License 2011.07.13 0 0 161

Érdemes lehet tükör előtt gyakorolni a tartásokat, és figyelni a testérzetet, idővel biztos kialakul. (Taiji edzésen kaptuk most a tükrös tanácsot.)

Nekem 2 éve kb. semmi testérzetem nem volt, most már azért alakul, de még bőven van hova fejlődnöm! Nagyon jót tesz a taiji ilyen szempontból is.

Reggel a lépésfrekvenciára próbáltam figyelni ismét, a tartásra, és mellette a lazaságra.  Azt hiszem, a csípőmet nagyon nem jól tartom.. Majd át kell bogarásznom újra a könyvet, csak most épp kölcsönadtam, remélem, megfertőzöm a szomszédasszonyt is. :)

Hadd örüljek itt is kicsit: úgy tűnik, sikerül tovább fogynom, most 65kg körül vagyok. :) (Ősszel még 10-zel több voltam) Szép álom lenne még 10-et fogyni. Ha sikerül még talán kés alá is adom magam.

Előzmény: Cicóka_ (160)
Cicóka_ Creative Commons License 2011.07.11 0 0 160

Igen  már olvastam és  próbálgattam is, de tükör nélkül nem igazán érzem még mekkorát dőlök.
Kint futás közben meg még inkább hiányzik a kontroll

Előzmény: _tyúkanyó (155)
Cicóka_ Creative Commons License 2011.07.11 0 0 159

De, csíztem én is. 4 nap alatt 32kilit 3 futásból.

Na jó nem az elejétől a végéig, de mindig próbáltam valamire figyelni.
Egyre korábbi időpontokban indultam hogy kivédjem a nagy meleget.
Szombaton  egy 2 órás lovaglás után szinte rögtön. Egész jól bírtam.
Vasárnap próbálgattam  megint az orr légzést az edzés második felében. Tudtam olyan lassan futni, hogy percekig csak orron vettem a levegőt, szájon ki.
Érdekes ilyenkor megfordul a be és ki légzés alatt megtett lépések száma. Hosszabb a be légzés mint a ki és még így is légszomjat érzek mikor abbahagyom és megváltás hogy szájon is vehetek levegőt

Előzmény: _tyúkanyó (158)
_tyúkanyó Creative Commons License 2011.07.11 0 0 158

Senki sem csízik rajtam kívül?? Na jó, én sem sok sikerrel, de próbálkoztam reggel. (8.5km, majdnem 1 óra alatt.)

Sok volt fél hétkor a 25 fok.. :( Elég lassan is haladtam, lazaság sehol- figyeltem a lépésfrekvenciát, hogy legalább ne menjen 80 alá, a testtartást, néha még a láb 'hámozását'. Eddig azt hittem, csak orron veszem a levegőt, de tévedtem, általában szájon is.

Van még min javítani- bár ilyen melegben épp elég a meleget kibírni, nemhogy másra is figyelni...

_tyúkanyó Creative Commons License 2011.07.06 0 0 157

Talán megvette, aztán kapott egy példányt ajándékba is - előfordul ilyesmi. :)

Előzmény: tapirka1014 (156)
tapirka1014 Creative Commons License 2011.07.06 0 0 156

Megjött a könyv, szép sárga a borítója. Egyelőre eddig jutottam, párom lenyúlta, én majd csak utána jutok hozzá. Antikvár példány, de tök újnak néz ki. Nem jó jel, hogy az előző tulaja nem olvasta rongyosra :-)

_tyúkanyó Creative Commons License 2011.07.05 0 0 155

ezzel az előre dőléssel nem tudtam lassan futni

A 84. oldalon van egy gyakorlat a dőlés szabályozására- gondolom, ha nem tudtál lassabban futni, túlságosan nagy volt a dőlés.

Előzmény: Cicóka_ (151)
sneci Creative Commons License 2011.07.05 0 0 154

Én is korán szoktam indulni.

Kora délután. Kettőkor.

Előzmény: Cicóka_ (152)
sneci Creative Commons License 2011.07.05 0 0 153

Oiké, értem.

Előzmény: Cicóka_ (151)
Cicóka_ Creative Commons License 2011.07.05 0 0 152

én is, pedig én kora reggel futok, csak ma kicsit elaludtam és már jócskán fent volt a napocska

izzadtam is mint egy lú

sajnos jön a még melegebb

Előzmény: sneci (150)
Cicóka_ Creative Commons License 2011.07.05 0 0 151

sajnos nekem is elég erős az orrsövény ferdülésem, meg szinte mindig állandóan fújdogálni kell az orrom

félreértetted

ma kimondottan lassabban akartam futni, hogy jobban kapjak levegőt az orromon és jobban figyelhessek 1-2 dologra amit olvastam

de nem sikerült, mert ezzel az előre dőléssel nem tudtam lassan futni

nah majd azért még próbálok lassulni :D

Előzmény: sneci (149)
sneci Creative Commons License 2011.07.05 0 0 150

Ja, azért a mai hirtelen 15 C°-os emelkedést megéreztem. Jól fárasztott (nem a lábam), pedig lassabb voltam.

Előzmény: sneci (149)
sneci Creative Commons License 2011.07.05 0 0 149

Sokáig én se tudtam csak az orromon keresztül légzeni. Egyrészt a sövényem miatt, másrészt a legkisebb dugulás is zavar(t).

Én egy pillanatig se voltam lassab a dőléstől. Ez volt a második ok, ami meggyőzött. Ugyanazokat az időket futottam mindegyik körömön, mint a hagyományossal.

Előzmény: Cicóka_ (148)
Cicóka_ Creative Commons License 2011.07.05 0 0 148

nah akkor én már rég megfulladtam volna :D

ma 2,5 percig bírtam csak orron  venni a levegőt, míg a kaputól elértem a zebráig

próbáltam lassabban futni, nem nagyon sikerült

csak 11mp-cel voltam lassabb mint a vasárnap

ezzel az előre dőléssel nem ment lassabban, pedig fáradtak voltak a lábaim a hétfői edzéstől, szinte végig lábra dolgoztunk

Előzmény: sneci (133)
sneci Creative Commons License 2011.07.05 0 0 147

Én úgy mondanám -illetve már mondtam is-, nem kell mindent szó szerint venni.

Mert azért ez nem hit kérdése. Ez tapasztalás.

Előzmény: _tyúkanyó (146)
_tyúkanyó Creative Commons License 2011.07.05 0 0 146

Nem is kell hinni mindenben. :) De az alapelv tényleg ez, talán azóta olvastad is.

Előzmény: monerd2 (145)
monerd2 Creative Commons License 2011.07.05 0 0 145

oké, azt csak poénból írtam h hátha már most chi-futok. :))

frekvencia: aha, persze, 9-10 perces tempóban is ugyanannyinak kellene lennie mint 3percen belüli tempóban sprinteléskor?

bocs, én nem hiszek ebben :) (nem a chi-futás témájával akarok vitatkozni, csak mondom.)

Előzmény: _tyúkanyó (143)
monerd2 Creative Commons License 2011.07.05 0 0 144

bocs, korábban nem értettem jól, mert nem voltam benne biztos h a csak 60-90p futásra is vonatkozik amit írtál. de akkor értem most már, köszi.

Előzmény: sneci (142)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!