Mondom, nem zenével futok, csak elképzelem a zenét, gondolatban hallgatom. :) Régen futottam párszor MP3 lejátszóval, de nem jött be.
Ma nagyon nem ment a futás, elindulni se volt kedvem, a 80-as frekvenciához is 'erőlködnöm' kellett. A második kör már jobb volt; mintha lazábban is ment volna a futás, mint múltkor.
Itt kifelejtettem: a Flashdance Maniac-jára futok mostanában (csak fejben hallgatom), azzal megvan a 83-as frekvencia- ha ez stabil lesz, keresnem kell valami gyorsabb számot, hogy emelni tudjam.
Láttam egy futót is, a bizonytalanságából ítélve nem helybeli volt...
Mondasz valamit, lehet, h nálam is ez a baj, hogy reggelente futok... Persze ha előtte tajcsiznék vagy csikungoznék, nem lenne gond :)- csak tele vagyok fóbiákkal: azt gonolom, jobb, ha mihamarabb 'letudom' a futást, nehogy közbejöjjön valami. (Pl. felébrednek a gyerekek, és úgy már nem szeretem itthon hagyni őket.)Ősztől nem lesz erre gondom, ráérek napközben futkosni (kivéve, ha találok munkát, de az fontosabb lenne, mint hogy ellazultan tudjak futni).
És egy újabb tapasztalat. Ébredés után egyből nagyon nehezen ment a csí. Egyszerűen nem éreztem, hogy lazulnék. A délutáni futásnál már semmi gond nem volt.
No, hát nem egészen vagyok ébren, úgy látom! :D Bocs.
Szóval ha már gyakorlod a tükör előtt: ha időnként nem nézel oda, csak figyelsz az érzetre, utána meg megint a tükörképre, azért biztos fejlődni fog ez a képesség...
Érdemes lehet tükör előtt gyakorolni a tartásokat, és figyelni a testérzetet, idővel biztos kialakul. (Taiji edzésen kaptuk most a tükrös tanácsot.)
Nekem 2 éve kb. semmi testérzetem nem volt, most már azért alakul, de még bőven van hova fejlődnöm! Nagyon jót tesz a taiji ilyen szempontból is.
Reggel a lépésfrekvenciára próbáltam figyelni ismét, a tartásra, és mellette a lazaságra. Azt hiszem, a csípőmet nagyon nem jól tartom.. Majd át kell bogarásznom újra a könyvet, csak most épp kölcsönadtam, remélem, megfertőzöm a szomszédasszonyt is. :)
Hadd örüljek itt is kicsit: úgy tűnik, sikerül tovább fogynom, most 65kg körül vagyok. :) (Ősszel még 10-zel több voltam) Szép álom lenne még 10-et fogyni. Ha sikerül még talán kés alá is adom magam.
De, csíztem én is. 4 nap alatt 32kilit 3 futásból.
Na jó nem az elejétől a végéig, de mindig próbáltam valamire figyelni. Egyre korábbi időpontokban indultam hogy kivédjem a nagy meleget. Szombaton egy 2 órás lovaglás után szinte rögtön. Egész jól bírtam. Vasárnap próbálgattam megint az orr légzést az edzés második felében. Tudtam olyan lassan futni, hogy percekig csak orron vettem a levegőt, szájon ki. Érdekes ilyenkor megfordul a be és ki légzés alatt megtett lépések száma. Hosszabb a be légzés mint a ki és még így is légszomjat érzek mikor abbahagyom és megváltás hogy szájon is vehetek levegőt
Senki sem csízik rajtam kívül?? Na jó, én sem sok sikerrel, de próbálkoztam reggel. (8.5km, majdnem 1 óra alatt.)
Sok volt fél hétkor a 25 fok.. :( Elég lassan is haladtam, lazaság sehol- figyeltem a lépésfrekvenciát, hogy legalább ne menjen 80 alá, a testtartást, néha még a láb 'hámozását'. Eddig azt hittem, csak orron veszem a levegőt, de tévedtem, általában szájon is.
Van még min javítani- bár ilyen melegben épp elég a meleget kibírni, nemhogy másra is figyelni...
Megjött a könyv, szép sárga a borítója. Egyelőre eddig jutottam, párom lenyúlta, én majd csak utána jutok hozzá. Antikvár példány, de tök újnak néz ki. Nem jó jel, hogy az előző tulaja nem olvasta rongyosra :-)
Sokáig én se tudtam csak az orromon keresztül légzeni. Egyrészt a sövényem miatt, másrészt a legkisebb dugulás is zavar(t).
Én egy pillanatig se voltam lassab a dőléstől. Ez volt a második ok, ami meggyőzött. Ugyanazokat az időket futottam mindegyik körömön, mint a hagyományossal.