A mai (RTLk) rész helyett célszerűbb az eredetit (eredeti számolás szerint 50. rész) nézni, ha érteni is szeretnétek. Több percnyi részt kivágtak Eysan és Kenan jelenetéből. Taln ennyit egy-egy részből még egyszer sem vágtak ki...
71. rész az utolsó, nem tudom a románok mit és hogyan számolnak. Lehet korábban felezték, most meg már nem? Amit ők 92.-nek hívnak, az valójában a 62. rész, szerintem elírták.
végül is az a lényeg, hogy még sokáig, tehát ne kezdjem el nézni a sziv utjait, mert keverném, tegnap direkt bekapcsoltam, hát ott is kenanok vannak, meg cengizt hangja is ua, nem kell.
Kenan azt kérdezte Eysantól, hogy Ramiz miért nem őt választotta anno Selma helyett, erre azt felelte Eysan, mert a szívnek nem lehet parancsolni, úgy néz ki tényleg Selma miatt lettek ellenségek.
Én sem írtam / gondoltam, hogy happy endet akarnál, de mindegy... De ha már itt tartunk, azért ez is érdekes:
- nem amerikai ez a sorozat, hogy tanulsága legyen!
Amerikai sorozatok nagy átlagban nem épp arról híresek, hogy komoly tanulságuk lenne.
Ez a török sorozat pedig épp igyekszik / igyekezne mondanivalókat, tanulságokat is átadni, más kérdés, mennyire sikerül neki, illetve nyugati ember számára ez mennyire tűnik néha kissé erőltetettnek, szájbarágósnak stb. Persze, ez egy más kultúra, más gondolkodás, más elvárások vannak egy sorozattal szemben is.
Nem írtam "tanulságot". Annál többról szólt az idézett mondatom, mintsem, hogy egy ilyen kézlegyintéssel lesöpörd.
A mai korban igenis társadalomszociológiai az a megközelítés, ami a filmből KITŰNIK, hogy ártatlanoknak is veszniük kell, hogy a bűnösök üzelmeiknek élhessenek. Ebben a megközelítésben Can is áldozat, mert a feje felett egymással viaskodó felnőttek, saját szülei harcáinak ő issza meg a levét. Ráadásul a legkényesebb korban, a kamaszkor elején.