Keresés

Részletes keresés

badmad Creative Commons License 2014.11.08 0 0 606

vagy dobd át mailben, nyilvános a címem

Előzmény: badmad (605)
badmad Creative Commons License 2014.11.08 0 0 605

Ha megírod a serialját, akkor tudok segíteni, azzal semmi veszélyt nem csinálsz, ha akár ide is beírod.

 

Előzmény: T. Thick (602)
badmad Creative Commons License 2014.11.08 0 0 604

Elvileg ki kell írnia hogy update, vagy vmi hasonló. És csipog is közben néha.

Sajnos jelenleg gopro és serial hiányában nem tudok továbblépni a gopro honlapon oda, ahol leírja, mit hova, hogyan, így csak azt tudom, amire fejből emlékszem. Javaslom, hogy lépj be újra, mintha le akarnád tölteni újra és nézd végig tételesen a metódust, képekkel is illusztrálják, még nagy angoltudás sem kell hozzá. 

Előzmény: T. Thick (602)
T. Thick Creative Commons License 2014.11.08 0 0 603

Nem kell valami jelszót beírni? Mert az elején a gopro.com elkérte.

Előzmény: T. Thick (602)
T. Thick Creative Commons License 2014.11.08 0 0 602

Kicsomagoltam, de így sem csinál semmit.

 

Mit kellene kijeleznie, amikor frissít?

 

Bocs, hogy ennyit kérdezek, de nagyon fontos lenne, holnap folytatnom kell a forgatást.

Előzmény: badmad (601)
badmad Creative Commons License 2014.11.08 0 0 601

A zip fájlt ki kell bontani és úgy feltenni. A gopro.com oldalon elég jól végigvezet, hogy pontosan mit kell és hova, meg hogyan felmásolni.

De emlékeim szerint kicsomagolod, a kapott mappát/mappákat másolod a kártyára, a többi, ahogy leírtam. ;)

Előzmény: T. Thick (600)
T. Thick Creative Commons License 2014.11.08 0 0 600

Oké, fájl rámásolva, berakva a kamerába, bekapcsolva, de - látszólag - nem csinál semmit.

 

A fájl egy zip volt, úgy másoltam fel, nem kellene először kicsomagolni?

Előzmény: badmad (599)
badmad Creative Commons License 2014.11.08 0 0 599

3+Silvert még nem, csak 3+black-et frissítettem. Ahhoz van teljes frissítés is, firmware és wifi is, mind a 2 lejött egyben. Sajnos valóban kártyaolvasó kell a dologhoz, a win alatt letörölsz mindent a kártyáról (kiüríted a kukából is, ha netán csak oda tenné), majd rámásolod a letöltött mappát. Kártya kivesz, beteszed a kamerába (legyen feltöltve az akku, egy bizonyos szint alatt el sem fog indulni), majd bekapcs és frissíti magát automatikusan. Kb 1-2 perc. Ha végetért, ki fog kapcsolni. Utána az első, hogy megformázod a kártyát a kamerával. 

És elvileg kész is. 

 

Én ezután letesztelném otthon, kapcsold be, indítsd el video módban, aztán figyeld, hogy meddig megy (valószinűleg az akku hamarabb merül le, mint a kártya betelne). Akkor teljes töltés, kártyaformázás és mehetsz madarakat filmezni. 

Ha megint megállna, akkor a teljes telepítési procedúrát ajánlott megismételni (nem kell újra letölteni, csak a kamerára való telepítést) és próbálgatni. Legrosszabb esetben, ha mondjuk a 4dik telepítés után sem müxik megfelelően, akkor gondolom még garanciális, irány vele a bolt és javítsák meg ők, vagy csere. 

Előzmény: T. Thick (598)
T. Thick Creative Commons License 2014.11.08 0 0 598

Kérlek szépen, az van írva a kártyára, hogy Samsung 32 GB microSD HC, úgyhogy ez elvileg jó (?).

 

A firmware frissítésében a gopro.com/support oldalon odáig eljutottam, hogy:

 

step 1.: "Set up wireless" - regisztráltam a kamerát és megadtam a felhasználónevet meg a jelszót;

 

step 2.: "Download update folder" - letöltöttem az UPDATE nevű cuccot a gépemre;

Most itt tartok, mivel a step 3-hoz az SD-kártyát magát kellene a gépre csatlakoztatnom, és nincs kártyaolvasóm (estére lesz).

 

step 3.: "Insert microsd card"

 

step 4.: "Move update folder to microsd card"

step 5.: "Update camera"

 

Ha jól értem, a következő lépésekben a kártyára másolt cucc automatikusan frissíteni fogja a kamera szoftverét. Vagy kell még valamit csinálni?

(Bocs, még sosem csináltam ilyet. Meg aztán hasznos lehet a tételes leírás az esetleges későbbi, hasonló problémával küszködőknek.)

 

Előzmény: badmad (597)
badmad Creative Commons License 2014.11.08 0 0 597

A firmware frissítés szinte kötelező! A legtöbb problémát megoldotta, ez a tapasztalat.

A kártya mérete egy dolog, azt kell megnézni, hogy milyen adatsebességet tud, vagy milyen jelzésű. HD felvételhez mindenütt a Class10-es SDHC-t ajánlják. 

Előzmény: T. Thick (596)
T. Thick Creative Commons License 2014.11.08 0 0 596

Van egy problémám viszont: a GoPro3+ Silver Editionöm kb. két perc felvétel után leáll. Ez nagyon kellemetlen, mivel természetfilmet forgatok, és ma épp kormoránokat akartam felvenni víz alatt. Többször is elúszott a kormorán a legideálisabb helyen, és már dörzsöltem a markom, hogy milyen jó felvételek lesznek... Kiveszem a kamerát, és döbbenten látom, hogy nem megy. Ez többször megismétlődött (először azt hittem, elfelejtettem elindítani), aztán csinált egy olyat is, hogy ment a felvétel, de nem tudtam leállítani, nem reagált semmilyen gombra. Ki kellett vennem az aksit, mint egy lefagyásnál. A felvétel persze elveszett, és a korábbiakból (amik alatt leállt) sem mentett el semmit.

 

Nincs fél éve, hogy vettem a kamerát újonnan.

Samsung 32 gigás kártya van benne.

 

Olvastam lentebb, hogy frissíteni kell a firmware-t, és elmúlik a hiba, illetve másutt olvastam azt is, hogy lehet ez rossz kártya miatt is.

Mi az igaz?

 

(Azért egyetlen egyszer mégis sikerült lekapni a kormoránt a víz alatt.)

 

T. Thick Creative Commons License 2014.11.08 0 0 595

Azt tapasztaltam, hogy az utángyártottaknál van egy kis probléma: nem találják el pontosan a tartó méretét, és gyengébbek is. Vettem biciklikormányra való rögzítőt, és már kettő is eltörött. Vettem a 220 Voltban egy bizonyos Meike (német gyártó) rögzítőkészletét GoPróhoz, és a szabványos három kiálló műanyag épp csak pár tizedmilliméterrel vékonyabb, mint az eredeti alkatrészeken, és ez azt eredményezi, hogy bármilyen erősen húzom is meg, laza marad a rögzítés, a kamera könnyebben elmozdul, elfordul, lekonyul.

Szóval drága, drága az eredeti alkatrész, de szerintem érdemes megvenni, mert az pont passzol, és erős is.

Előzmény: Pocak1983 (555)
GaborApa Creative Commons License 2014.11.07 0 0 594

Köszi!

 

Be is adtam szervizbe.

Előzmény: TamiBT (593)
TamiBT Creative Commons License 2014.11.05 0 0 593

 - szenzorhiba gyanus..

Előzmény: GaborApa (591)
GaborApa Creative Commons License 2014.11.05 0 0 592

Még annyit az előzőhöz, hogy a pöttyök nem csak a felvételen, hanem wifivel a telefonon is látszanak, tehát nem a kártya a hibás.

 

Homogén képnél még nincs gond, de ha lámpa vagy nagyon világos rész kerül a képbe akkor a sötét részen megjelennek a pöttyök. :)

Előzmény: GaborApa (591)
GaborApa Creative Commons License 2014.11.05 0 0 591

Sziasztok!

 

Beszereztem egy Gopro 3+ blacket és csak most tanulgatom, de van egy gondom amire nem tudok rájönni: a felvételeken fehér pöttyök jelennek meg.

Főleg kontrasztosabb részeknél a sötétebb felületeken látszik mint ezen a képen:

 

 

 

A furcsa az, hogy nem állandó és van amikor csak alig pár pötty, de van amikor mintha esne az eső. 

 

Ezen a videón van ahol tiszta, de van ahol egészen ronda lett :(

 

https://www.youtube.com/watch?v=6app55MCElA

 

Próbáltam felbontást pal/secam állítgatást, de ugyanaz

Tapasztalt már ilyet valaki?

Lehet, hogy a kamera hibás?

Cooper AoNang Creative Commons License 2014.11.03 0 0 590

Én ma vettem meg a GoPro Hero4 Black editiont. Az első tapasztalatok nagyon pozitívak: én se szeretem az LCD-t, eddig is a GoPro appot használtam, csak kicsit idegesítő volt, hogy 2 másodpercet késett a kép a kijelzőn. Ezt nagyjából orvosolták, mert az új kamerával kb fél mp. alatt van ez az idő. 

A kép minősége nagyszerű, a 4K lepattan a monitorról, és a 1080 120 fps is szuper jól néz ki.

Rengeteg új beállítási lehetőség főleg a képkészítésnél, a legszuperebb újítás a záridő beállítása, 30 másodperccel tényleg lehet majd az éjszakai eget fotózni, az esti szobából nappalit varázsol.

vzstrial Creative Commons License 2014.11.02 0 0 589

ja a vaákuum tappancsot én is akartam venni, volt is itt egy eladó aztán eltűnt, válasz se jött :) az íves kar meg seatpole, rollbar rögzítők azok e-bayesek nekem is. Van onnan egy sík öntapadós talp, de nem nagyon bízom abban a "3m vhb"-ra írt vagy koppintott cuccban, azt lehet veszek külön, mármint egy szalagot aztán mindegy is, hogy gyári vagy utángyártott a gyorsrögzítő talp.

Ja ez egy olyan aksi amit a wasabi power készít, duál töltője is van - ami kb a gopro másolata, nem szeretem a gopro-n keresztül tölteni az aksit. A másik, hogy az az aksi kb akkora mint a battery bacpac. Na ez az a cucc:

2780mAh, és mintha két aksi lenne egyben, van hozzá külön hátlap - nyilván a víz alatt a gyári aksival és hátlappal használnám továbbra is, de pl mászáshoz, ferrátázáshoz, túrázáshoz mehetne evvel a nagy aksival.

Hero3, 3+ kompatibilis, a 4hez is lesz szerintem. Alap aksi már van, ilyesmi nem tudom mikor lesz ha lesz.

Előzmény: badmad (588)
badmad Creative Commons License 2014.11.02 0 0 588

Nekem volt utángyártott akkum és töltőm is a 3blackhez, mind2őt itthon vettem, nem volt horror drága és nagyon jól bírta az akku is. Ilyeneket többnyire a myactioncam-ben veszek. Ebay-ről szoktam rendelni hozzá extra tartozékokat, rögzítő bigyókat, de mondjuk 2 dolgot tuti nem vennék,csak gyárit: az egyik a vákumtappancs (mondjuk ebből van utángyártottam, de nem is merem feltenni mondjuk egy kocsi külsejére nagy sebességnél), a másik az öntapadós sík és íves talpak.

De az ebay tele van mindenféle maszekban gyártott elemekkel, aluból CNC-zett, vagy 3D nyomtatott rögzítő elemekkel, kiegészítőkkel. Itthon még híre sem volt a csavarokat meghúzó eszköznek, nekem már volt aluból. Hasznos, mert sokkal erősebben meg tudod húzni vele a csavarokat. Vagy a mostanság olyan divatos íves, kb 20cm-es hosszabbító kar, kb 1 évvel azután láttam először itthon, hogy nekem megjött Kínából.

De most is van pár tétel eltéve figyelésre az ebay-en, de előbb meg kell jönnie, aztán kell egy plusz akku és töltő és aztán jöhetnek az extrák. :)

Előzmény: vzstrial (587)
vzstrial Creative Commons License 2014.11.02 0 0 587

Na ez az LCD jó kérdés. Személy szerint nem hiányzik. Apámnak pl kéne. Mondjuk a wifi és gopro alkalmazás viszont máris kiváltja az egészet, ráadásul szerintem kényelmesebb - jobb is.

Egyelőre én a hero3black tudását se aknáztam ki, hamarabb fogok venni aksikat hozzá, mert az egy elég szűkös keresztmetszet. Persze amit kinéztem csak usában van, amazonon :) szállítanak ide haza, szóval meg van oldva. Csak még várok kicsit :)

Előzmény: badmad (586)
badmad Creative Commons License 2014.11.01 0 0 586

Na nekem is pont ez a bajom az FCP-vel. Csak nem mertem ezt így kijelenteni, amíg nem dolgoztam rajta hosszabban. 

Gopro-ból volt pár, sima SD, majd mégegy, aztán 960-ból 2 is. Majd lett 3black. A 3+ kimaradt, most jön a 4, ez nagy ugrást jelent szerintem minden téren. Mondjuk azt sajnálom, hogy csak a silver kapott LCD-t, de lesz@rom, annyira sosem hiányzott, meg ebayről 10-12ezer körül lehet rendelni azt is.

De majd a jövőhéten talán már okosabb leszek, ha a kezemben lesz a kamera.

Előzmény: vzstrial (585)
vzstrial Creative Commons License 2014.11.01 0 0 585

Final Cut nekem nagyon úgy tűnik mint egy felpumpált iMovie. Oké ez erős, de elsőre nagyon hasonló az UI persze funkcionalitásban egyértelmű mi a helyzet.

 

H4Black - majd kíváncsi leszek mit mondasz róla. Hero 3, 3+ is gondolom volt. Jöhetne egy elemzés a képminőségről :)

Előzmény: badmad (584)
badmad Creative Commons License 2014.11.01 0 0 584

Ha minden igaz, akkor talán jövőhétre megjön a gopro4black-em, majd kipróbálom a FinalCut-ban, ha ez valóban így müxik, akkor hamar meg kell tanuljam. Csak nekem kicsit nehézkesebbnek tűnik, mint az AVID.

Előzmény: vzstrial (583)
vzstrial Creative Commons License 2014.11.01 0 0 583

Ja így már világos, oké. Én ha megnyitok egy file-t final cutban látja, hogy 25-30-48-50-60 fps, így ez fel se merült, hogy kreáljak egy videót ahogy Te csinálod, de értem és logikus.

Avid azt nem próbáltam, de talán az egyik legjobb. Final Cut meg ha megtanulom rendesen a videóim frankók lesznek és nekem az elég lesz :)

Előzmény: badmad (582)
badmad Creative Commons License 2014.10.31 0 0 582

Nem vagyok nagy FinalCutPro menő, sőt, alig ismerem, csak szeretném már megtanulni. Így még nem tudom, hogy az pontosan hogyan is működik.

 

Viszont a slowmo. Ha 48/50/60 fps-re állítod a kamerát, akkor ugye másodpercenként nem 25 kockát készít, hanem 48/50/60/stb számút. Ami azt jelenti, ha 50fps-ről beszélünk, hogy ha minden képkockát 1/25-öd mp-ig villantasz ki a monitoron, akkor pont 50%-os lassítást csinál, de ezt nem úgy éri el, hogy duplikálja (ismétli), vagy kiszámítja a köztes kockákat, hanem mivel már felvételkor leexponálja, megvan a köztes, teljes képkocka. Vagyis, ha az ilyen snittet Quicktime-ban megnézed, akkor realtime sebességgel látod, vagyis ami 1mp volt élőben, azt 1mp-ben is játsza le. Viszont ott van benne a lassítás lehetősége, azaz megvan mind az 50 képkocka, ami lejátszásnál 2mp lenne. De ehhez kell a gopro studio (és a felvételkor a kártyára került plusz fájlok), amibe behúzod a nagy fps-es felvételeket, beállítod, hogy a kimeneted HD/25frame és egy kis renderelés után megkapod a 2x-es hosszúságú snitteket, amiket szintén be tudsz húzni valami editáló programba, ahol már nem kell lassítanod, hiszen van egy lassított felvételed. 

Nekem AVID-en ez a módszer működik, mivel az AVID sajnos még most sem ismeri fel az ilyen high-fps klippeket és az importálás után sima, 1x sebességű, vagyis realtime snittnek látod, amiből lassításkor ugyanúgy dolgozik, mintha sima, 25fps-es beállítással csinálnád a felvételt. Vagyis az AVID nem látja a köztes frameket.

Lehet, hogy az FCPX már tudja, nem tudom, sajnos még nem tartok ennyire mélyen a megismerésben. És mivel AVID-en is dolgozom, nekem a kézenfekvő, gyors és egyszerű megoldás egyelőre.

A Premier már tudja kezelni, talán az Edius és a Vegas is, viszont ezekből csak Premier van OSX-re, viszont én azzal egyszer már kűzdöttem (jó régen), nekem nagyon nem jött be, nem is foglalkozom vele azóta, nem érdekel.

Maradok az AVID-nél és próbálom beleásni magam a FinalCutPro-ba.

Előzmény: vzstrial (581)
vzstrial Creative Commons License 2014.10.31 0 0 581

Az ntsc-be még a 7D-vel futottam bele, hogy itthon ugye 50Hz-es a hálózat, 60 fpsen pedig szépen vibrál - éjszakai felvétel volt, ez nem magyarázza miért bukok 2 fps-t másodpercenként. Az egy olyan jó alternatívának tűnt :D igazából azért 48 fps mert az annyira nem szokványos :D nincs jobb magyarázat, nem tudom, lehetne simán PAL is 50 fps-sel. De tudom nappal nyugodtan átrakhatom NTSC-re és van 60 fps. Bevallom ez is olyan dolog, hogy egyszer beállítottam aztán azóta úgy van :)

Slomo kibontás? Ez érdekelne. Én final cut-ban simán lassítom amit kell, ez miben különbözik ettől?

Előzmény: badmad (580)
badmad Creative Commons License 2014.10.31 0 0 580

Nekem win7 alatt nem futott a gopro studio. De annyira, hogy el sem indult. :)

Mac-en sem használom másra, csak a slowmo felvételek kibontására.

De miért 48fps-sel használod, miért nem 60-nal? A 48nál még az 50 is jobb PAL-ban, ha átteszed NTSC-re, máris megkapod a 60fps-t. 

Előzmény: vzstrial (578)
attivagyok Creative Commons License 2014.10.31 0 0 579

Üdv.!

 

GoPro 3+ Silvert keresek megvételre, 3 Deák-ért cserébe!

 

Köszönöm. :) 

 

vzstrial Creative Commons License 2014.10.31 0 0 578

Jó az a GoPro studio... a régi verziója mac-en nekem nem működött rendesen - nem volt konvertálás gomb :D - az újat kipróbáltam de az meg nem adott jobb minőséget, vagyis de 100 megából máris lett 500 megás MOV-om :) ProTune módot akartam kihasználni, mert a színek nagyon fakók voltak, az alap / autó beállítás jobb volt. azóta azon van, full hd 48 fpssel, tudok lassítani is - habár pont mászáshoz szoktam most használni ott meg azért nem kell lassítani... na mindegy.

 

Én iMovie-t nem szerettem meg, mert amikor 10 másodperces szünetet szúrtam be alkudozott, hogy 9:48 meg 10:08 legyen szerinte :D de sose annyit amennyit én akartam. Nagy idegességemben feltettem a Final Cut Pro X-et, azóta az van fenn.. persze, hogy túlzás de nem alkudozik :D

 

Másik: újraraktam a software-t a hero3-on, lekopogom azóta a hülyeségét nem csinálja, de a pl timelapse wifin keresztül néha sorozatképként jelenik meg a telefonomon, néha rendesen timelapse ikont teszi ki. Persze rendesen megcsinálja a beállított időközökben, egyelőre nincs gondom. :)

Előzmény: badmad (577)
badmad Creative Commons License 2014.10.30 0 0 577

Az iMovie-nál jobb ingyenest macre nem találsz (én is maces vagyok). Nekem most a 10.0.5 van fent, próbából behúztam egy gopro hero3+ nyers klippet és semmi extra minőségromlást nem tapasztalok.

Egy haver kártyájáról maradt pár snitt a gépemen, fejkamera, rángat ide-oda, semmi hiba.

 

Én a kamera beállításiban keresném inkább a hibát. Vagy az iMovie-ba importálás előtt használod vmiért a gopro studiot is? Mert akkor lehet abban van a hiba.

Előzmény: Törölt nick (576)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!