Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
A szomszédom csináltatott új konyhabútort. A munkalap táblásított bükk/tölgy? fából készült. Lecsavarozták a bútor alsó részéhez, majd kemény olajjal lekezelték a felső részét. A bútor alsó részéből a csavarokat úgy tépte ki a munkalap, -amikor elgörbült felfelé- mintha ott se lett volna. Ezzel azt szerettem volna mondani, hogy mindkét oldalát egyszerre kell lekenni, hogy ne görbüljön a deszka. Mondjuk engem igen erősen lebeszéltek a fából készült kerítésről, és nem is véletlenül hagytam magam lebeszélni! :-) A vidéki házam kerítése már nagyon kakika, de az acél oszlopok még állnak szépen. Veszek rá táblásított horganyzott 3d kerítéselemeket, oszt jónapot!
A lambéria, burkoló hajópadló, amire kentük, az gyönyörűen gyalult felület. Szőrös deszkára fölösleges rákenni. A gatyád rámegy az árára!
Ez a kemény olaj beszívódik a fába - ezért nem szabad már kezelt felületre kenni. A lazúr, és a festékek filmréteget képeznek jobbára a felületen. Erős UV terhelésre pikkelyesen
lepattogzanak az anyagról pár év alatt. A kemény olaj max kicsit bemattul. Lemosás után lehet rögtön átkenni, nem kell csiszolni, max a rászáradt madárszart...
A használati utasítások úgy írják, hogy hordd fel a felületre, majd töröld vissza nem szöszölő ronggyal a felesleget. Ha így csinálod, irgalmatlan mennyiség megy pocsékba!
Én rövid szőrű ecsettel viszem fel úgy, hogy (pl. hosszú, szál anyagnál) ecsettel sávot húzok, és azt úgy dolgozom szét, bele "dörzsölve" a faanyagba, hogy a végén majdnem száraz az ecset.
Alig tart tovább így a kenceficézés, mintha nekiesnél, és utólag visszatörölnél, de drasztikusan gazdaságosabb...
Gyárilag színezett olajnál melegben vigyázni kell arra, hogy hamar szárad az anyag, ne legyen színhatár az ecset merítéseknél. Melegben egy nap alatt szépen kikeményedik a felületkezelés.
Persze ez csak szépen gyalul felületeknél működik. A szőrös anyag megeszi az ember pénztárcáját - arra nem jó a keményolaj.
Egyébként több fegyver tusát, markolatot kezeltem így le, nem csak lambériát. Arra is jó...
Kifejezetten arra van fejlesztve, hogy repülőgép belsejében lehessen lőni vele. A 90-es években szereztem pár darabot, tényleg szétment a 1,5 ös alulemezen. Viszont a nyers sercéscombba bement 10-12 cm-re.
Nagyon csalóka a literes ára, hidd el nekem! Nem úgy kell felvinni, mint a lazúrt! Ha úgy kened, "megszokásból", a büdös életben nem keményedik ki, ragadós marad!
Helyesen kidolgozva messze nem olyan drága, mint ahogy előszörre mutatja magát. 40 literes kiszerelésben kentük annó - ez azért elmond valamit...
Kéztámasz...felírtam, igyekszem nem elfelejteni.;-)
Az én fenyő (igaz nem borovi, luc) kapuimon, kerítésemen 10, max. 15 évente cserélni kell a burkolatot.
A váz - akác.
Már három ciklust bírt ki...
Most ugyan tolókaput csináltam, acél vázzal, arra fenyő burkolást, de csak a súly miatt.
Az olaj nagyon jó. Fegyverre mondjuk, vagy bútorra. De az árát tekintve egy kerítésre? Akkor már inkább aranyoztatom! Nem lesz drágább, és győzikét is megüti a guta!
OFFOFF: mikor méred már le az Anschütz kéztámasz tekerőjének az átmérőjét?
A borovi nagyon jó választás kültérre! Ipari mennyiségben építettem belőle annó. A lazúrokat kültérre el kell felejteni, ahogyan a lakkokat is.
A nyers - még semmivel nem kezelt - borovira a kemény olaj visz mindent. Ha az ember elfelejti a használati utasításban írt " ecseteljük a felületre,
majd a felesleget töröljük vissza nem szöszölő ronggyal" baromságot, akkor gyönyörű, tartós, és költséghatékony felületet kapunk.
Nem pikkelyesedik fel, mint a lakkok, lazúrok. Felújításkor nem kell hőpisztoly, túró spakli - elég áttörölni a felületet nedves ronggyal a rárakódott portól.
Hossz toldott, táblásított, tömbösített anyagot nyitott kültérre nem építenék be önszántamból kerítésnek, stb. Rossz, hosszú távú tapasztalatok miatt...
Szabványok írják elő, a különböző osztályokban hány százalék lehet a kieső görcs, kéreg, repedés, stb. Nyilván az I. osztályúnál a legszebb, hibátlanabb az anyag.
Meg kell nézni egy köteget (ha engedik kibontani), mit pakoltak bele...
Feldobtam a kérdést a filmről a tankok kihúzásával kapcsolatban a fiamat. Megbeszélte a filmet egy barátjával, akivel tankos harci játékban a spanja, és nem mellesleg etikus hacker. Mindkettőjüknek egyértelmű vélemény az volt, hogy a videót a mesterséges intelligenciával generálták. Az első pár másodpercben egy korai T-34-es volt, de a járókerekek nem stimmeltek, és a homlokpáncél tagoltsága sem volt az igazi. A második páncélos már hasonlított az eredetire, és a harmadik páncélos egy makett volt, amit vontattak. Az emberek magasabbak voltak a páncélosnál, és itt dőlt meg a videó. Szóval a hír nem igaz, és nem is úgy volt! :-)
Egy egyetemi oktató barátom mondta: egy-egy évfolyam 5-10 %-a való az egyetemre.
A többit kár felvenni, képezni. Nem azért mert buta. Egyszerűen nem neki való.
Csak harmadrangú szakember lesz, boldogtalan, savanyú, mindig elégedetlen, mert tudja: nem oda való - de melózni már büdös neki, mert "diplomás".
Legyen belőle egy jó asztalos, technikus, bármi. Ott boldog és elégedett lehet, mert értékes életet élhet, nem csak vegetál, mint a rossz mérnök például.
És nagyon igaza volt.
Hiba volt büfé-szakokat indítani, csak hogy minél több papíros emberünk legyen.
De ez a mostani se jobb.
Kell a melós a gyárakba, most mindent megtesznek, hogy ne gimibe járjon a gyerek, hanem ipariba.
Magyarnak nincs a lónak háta.
Valamelyik oldalon tuti lepotyog. Vagy itt, vagy ott, de fent? Még véletlen se!
89 óta biztosan...
Lassan, de biztosan teszik tönkre az oktatást. Az általánostól az egyetemig.
"Nincs lassan becsülete egyik szakmának se. A média meg mindnek az alja."
Jelenünk fő baja. Most annak az időszaknak a levét isszuk, mikor felvételin a kommunikáció szak lett a "plusz ultra". Mellé a marketing. Ezzel a kettővel lehet igazán kaszálni, csak vetíteni kell gátlástalanul.
Nekem valamiért az elhíresült lopakodó esete ugrik be még a délszláv háborúból.
Nagyon csúcs tech eszközt a leg primitívebb viszonyok viccelik meg, oly módon, ahogy azt az agyoniskolázott, de protokollok szerint gondolkozó nagymenők hada bukik orra.
Persze nem vicces a négy amerikai katona halála, pláne hogy közhír lett és erodál a nimbusz.